Written by AbangNara | May 12th, 2014

Kesian sungguh Zain Saidin dan Rozita Che Wan. Memang betullah apa yang dikatakan oleh Zain sebelum ini. Apa saja gambar yang dikongsikan oleh mereka, pasti akan menjadi topik perbualan hangat. Terbaru, sekeping gambar mereka berdua dengan Zain berambut perang atau “blonde” telah mendapat kritikan ramai sehingga Che Ta mengamuk di akaun Instagramnya.

zain dan che ta

Bengang dengan kritikan yang tak sudah-sudah, Rozita Che Wan tampil membuat penjelasan mengenai rambut “blonde” suaminya itu.

zain dan che ta

Sekali-sekala bila Che Ta mengamuk, takut jugak dibuatnya kan? Hehehe. Namun demi suami tercinta, memang perlu dibuat penjelasan sebegini. Takut orang lain salah faham. Diharap dengan penerangan ini, tiada lagi kritikan yang tidak beretika dilemparkan kepada Zain dan rambut perangnya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

144 responses to Rambut Perang Suami Dikritik, Rozita Che Wan Mengamuk

  1. Ammar says:

    Oh My English!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Pelakon kena ikot character? Kau cakap macam Tuhan tu tak wujud kan.

      0

      0
      • rya says:

        Ikut skrip dah,so bila nak ikut perintah Allah pulak cik ta???

        0

        0
        • amoi says:

          hamboi…dah kalermaler rambut tu, mandi wajib tu sah ke x???Cikta wei…jgn disbbkan duit, agama diketepikannnn..cetek sungguh ilmu agama ko n suami..sekian~!

          0

          0
        • K.A.A says:

          omputih sekarang pon rambut x kuning sgt cenggitu…

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          bajet2 mat saleh la,sedar la diri tu islam weh..

          0

          0
        • lynn says:

          ni lah manusia zaman sekarang. lebih mementingkan manusia dari Tuhan. they work so hard to please people, tapi kewajipan pada Tuhan diketepikan. Tuhan suka ke tak suka ke dia tak kisah, janji manusia suka/kagum dgn dia.

          p.s. dunia ni dah tua. bila lagi nak berubah kalau bukan sekarang? sama sama bermuhasabah diri.

          0

          0
        • huhu says:

          ceit..nak marah org kemain…eja x btoi….”shuting” LOL. BODOH PIANG CIKTA

          0

          0
        • zass says:

          bagus la tu ikut karakter.. agak2 kalo Allah amik nyawa tu sblm habis drama [email protected] masa tgh shooting ke, nk jawab ape?? cakap tu lain kali biar pakai otak.. dah la bodoh bab agama, bila org tegur tak nak terima, sombong..

          0

          0
        • Maria Mersadis says:

          dia ada hashtag perkataan buwtow .

          0

          0
      • Neelofa says:

        rosak la islam ngn manusia camni,
        kaler rambut sebab ikut director…

        0

        0
        • ko sembang rosak islam? bro, ko yg lahir lelaki nak jadi perempuan tu lg bertimpa2 rosaknya, dgn suka mengumpatnya. sedarlah diri tu sikit.

          0

          0
        • lynn says:

          kalau kau ni si neelopak betul2 kan bagus. aku nak kasi kau cakap kaw kaw sikit.

          toksah mengata org lah bila kau sendiri pun tak tutup aurat. free hair, pakai seluar pendek, pakai baju ketat nak mampos. asal je Kelantan tapi ciri2 wanita Kelantan tu langsung takde kat kau. memalukan org kampung kau je.

          0

          0
        • anonymous says:

          benda public siap orang luar negara boleh baca pun dikata mengumpat.. LOL

          0

          0
      • tol says:

        Ko pun sama, ckp psl tuhan tapi duk tgk gosip2 artis.. Pegi smyg snt lgi bgusla

        0

        0
    • minah jambu merah biru says:

      helo cik ta ! u jangan buang masa lah ngan orang2 ni semua ! dorang tu tk tau ape2 tau Nye nk hentam orang aje diri sendiri tk betol !! lebih baik u diammmmmmm n senyum aje jangan cakap ape2 hepening kan ! u jangan ambik peduli ape yg dorang nk cakap asalkn u bahagia ngan laki u sudahhhhh …..laki u tau ape yg dia buat baik atau tidak baik ….tentang orang2 ni semua u tk payah risaukn…dorang punye suka la ape yg dorang nk cakap kn asalkn dorang bahgia sudahhhh…lov u cik taaaaaa muah !!

      0

      0
      • mambang air says:

        ee..ckp mcm org xde akal … “laki u tau ape yg dia buat baik atau tidak baik” ..duhh…cik minah jambu batu,si zain ni sndiri pun konpius bnda apa yg baik bnda apa yg xbaik…bininya ckp pun da mcm xde agama…ingt artis2 je ckp xgunakan otak..cik minah jambu pun sama rupanya…2 laaa..jgn taksub sgt ngn artis..nnt jd xpndai mcm diorg baru tau….keh keh keh..

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          laki dia ..dia punye suka laaaaaa yg orang2 ni sebokkk sangat pasal si zain ni punye rampot dh kenape ! ck ta tau la kalau laki dia buat baik atau tk baik Nye ! kalau laki dia buat benda2 yg tk baik tau la ck ta macmana nk ajar laki dia ! yg korang2 kecoh pasal laki ck ta ni apesal ?????? bwek !!

          0

          0
      • anonymous says:

        minah jambu ni kan macai umno otak pun umngok.. sakai detected

        0

        0
  2. key Pop says:

    kau hamek..che ta mengamuk..haha

    0

    0
  3. english teacher says:

    Ee….CHOYYYY!aku pn cikgu english gak,so nk kna blonde gak ke?atudent aku fhm je so far..english power lagi…

    0

    0
  4. aku laaaa tu says:

    agak2 laki ko boleh idop sampai taun depan ke cik kak hoiiiiiiiiiiiiiii…………

    0

    0
  5. Daniel says:

    So, mcm mana ambil wudhu dan mandi hadas?

    0

    0
    • Anonymous says:

      setahun tak smbyng agaknya….

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        yg tk kalerkn rambot pon ada yg sejak lahir tk smbayang …

        0

        0
        • ada yg sembahyang tapi tak bersyukur dilahirkan lelaki nak jadi pempuan

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          hahahahahahahahahahahahaiiiiiiiiiiii ! geli hati minah jambu lah huhu ! lelaki nk jadi pompan hehe…ape salah nyeeeeee dh dia minat nk jadi pompannnnn biar laaaaaa….bis minah tomboy tu camana pulak ???? minah nk jadi mat hehe mateair ngan pompan jugak tu macmana pulak ! itu semula jadi ke atau sengaja?

          0

          0
    • zzzzz says:

      ada pwrna yg halal….bnyk dh de skrg….sgalanye trletak ditanganmu….

      0

      0
      • Anonymous says:

        pewarna yang dikatakan halal tu bermaksud diperbuat daripada bahan2 yang halal. Kebolehan air meresap melalui warna2 tersebut adalah kurang pasti. Mungkin cik boleh buktikan air boleh meresap ke dalam rambut?

        0

        0
        • Pakar Kaler Rambut says:

          Apa kata uols yg buktikan air tak meresap dlm rambut???

          0

          0
        • zara says:

          aku rasa pewarna halal tu tak sah lah wuduk… aku pernah baca satu blog dia buat kajian, beza pewarna halal dan tak halal…yg tak halal memang sah air tak menyerap TAPI yg halal tu….korang imagine macam tudung basah kena air…agak2 rambut dalam tu basah semua ker ?? korang pikir lah sendiri sah ke tidak.

          0

          0
        • datin limah says:

          pengajarannya, hindarilah sesuatu yang was was or tidak yakin… xpyh nk moden sgt la… last2 masuk liang kubur sama jugak… peace

          0

          0
        • Anonymous says:

          sia2 majlis fatwa buat website, tp sekor pun malas nak guna.. sah2 majlis fatwa kata warnakan rambut dibolehkan, cumanye kena cari pewarna ingredient halal, dan serap air. dan juga utk wanita kena tutup aurat. fyi, most pewarna yg bertanda halal adalah menyerap air, i am a hair stylist, and if u are using color yg x serap air, it will basically damaging ur hair and maybe akan botak sbb ur hair needs water to live longer.. sama jgk mcm henna yang berwarna, cuma henna basis dia daun inai, but u need to re-check sbb some of henna ckp je pakai inai tp sebenarnya tak…. please do some research before cakap sbb dr m penah ckp melayu ni malas membaca, kat sini je dah membuktikan ramai yang malas membaca… sekian.

          0

          0
        • Naruto says:

          @ anon 11:33 am
          memang serap air tapi kau pasti ker rata 100%. ???? main point kat sini rata atau tak. kalau tak rata tak sah wuduk dan mandi wajib.
          point warna rambut utk apa ?????? untuk suka2 macam si Zain ni tetap Haram. sikit2 cakap melayu malas membaca…abis tu kau tu banyak sgt lah membaca sampai halal haram pun tak tahu…kau tu stylist lepas potong rambut buang dlm tong sampah ker tanam ? potong rambut perempuan ke lelaki ?

          0

          0
      • mak jemah says:

        memang la halal dik non oii. tapi air boleh tembus tak pewarna tu. segalanya terletak ditanganmu

        0

        0
      • dd says:

        pewarna mmg ade yg halal..tapi PERBUATAN MEWARNAKAN RAMBUT ITU HARAMMM…balik tgk cek hadith..terima kasih…
        #sekadar berkongsi

        0

        0
        • LU ORANG SEMUA BODOH says:

          WEH BANGANG! MENGINAI = MEWARNAKAN RAMBUT = HARAM???? KEPALA BAPAK KAU

          0

          0
        • syer ilmu says:

          @dd .. klu beruban kita di sunatkn colur rambut .. rasulullah anjurkn kpd org lelaki terutama klu nak pegi medan perang. Spy musuh rasa gerun. Nabi juga menyarankan seorng Sahabah mewarnakan rambut krn rambut sahabah tu beruban. Rasul kita suka kpd kecantekan.

          Tp menjad haram colouring rambut bg perempuan apb dia menunjukkn kpd lelaki bkn mahram tujuan menarik lelaki itu. Lg pun ppuan wajib tutup aurat mengikut syariat. Tunjukkan kpd suami shj utk goda hubby kita. Even lelaki pun klu mewarnakn rambut tujuan menunjuk2 @ mengaibkan tak di benarkan. Tp sy tak pasti hukumnya, sila rujuk kpd ustz hukum tersbt. Sy tak pasti.

          @dd sy minta maaf , sebaiknya bila kita nak xplain bab agama sila bg penjelasan yg jelas spy org tak salah faham. Ada hukum tertentu bila kita bercakap bab hukum , kene caranya. Displin ilmu. Spy org lain tdk salah faham. Klu org lain ambil bulat2 kata2 awk & mereka tak rujuk hadith wlpun awk da beri tau sila rujuk hadith. Di khuatiri awak dpt dosa jgk. Ada hukum tertentu kat situ. Bila awk kata rujuk hadith. Rasul bg hukum mengikut keadaan & ada garis panduan. Tak smuanya hukum haram bg colouring rambut. Selagi pewarna itu meresap air dan bahan tidak najis. Hukum tertentu scra berasingan utk kaum hawa & adam. Walallahu a’lam.

          Jakim tdk beri sijil halal kpd pewarna rambut walapun bahan dr yg halal bahan pewarna tersebut kerana ramai kaum wanita tdk menutup aurat aka rambut mereka. Ramai kaum wanita menyalah gunakan smasa memakai pewarna rambut tujuan maksiat. Natijah itulah Jakim tak beri sijil halal wlpn pewarna itu dr bhn suci. Wallahu a’lam.

          P.s: @adek lu org smua bodoh… adk letak gambar spt seorng remaja. Jngn sesekali memaki hamun menggunakan Bapak seseorng. Spt kita memaki mak ayah kita sndiri. Maknanya kita dpt dosa free ank derhaka bila kita maki bapak org lain. Wlpn sekadar ayat slanga. Adek ada hukum tertentu kat situ. Baca al fatihah faham ayat tafsiran betul2 bila solat. Jngn menggunakan bhasa kesat @ kasar pd org. @dd tu cakap pun baik2. Jngn di hitamkan hati kita dngn perkataan yg kesat & kasar tersebut. Tolong jngn mara akak bila akk menegur begini. Ini sekadar teguran sesama muslim. Akak minta maaf ats teguran. Wallahu a’lam.

          0

          0
        • NON says:

          Korang semua dah btol2 confirm ke warna rambut tu haram?maki2 orang yg kaler rambut tk islam lah rosak islam lah mcm2 korang hina.tak reti nak menegeor secara baik ke?kalau btol kaler rambut tu haram dan ada hadith yang ckp haram,tak salah kan sebut hadith tu kat sini terangkan kenapa haram dan tegorla cara spoan supaya encik yg kaler rambut blonde tu tak kaler rambut dan insaf.barbarian sgt gaya korang maki orang ni.cepat btol korang menghukum seseorang.nak tegor ada caranya.maki bukan caranya sbb islam bahasa dia tk mcm bahasa korang yg kurang ajar.sekadar mengingati sesama islam. sekian.

          0

          0
        • siapa ntah says:

          my sis shares this link (fb) so i came here tengok2 ap ke halnye… guys, uols kene tau WARNA RAMBUT, WARNA KUKU, CUKUR KENING, WAT PEMBDAHAN PLASTIK TU HARAAMM. :) tp ad situasi yg dibenarkan. inai boleh, tp stakat ni yg pernah tgk dpan mate, makcik2 yg beruban je.. yg pasti kaler rambut sbb shooting x termasuk dlm situasi tersebut ye.

          0

          0
      • HUHU BANGANG says:

        mmg lh ada perwarna yang HALAL tp tak bermaksud dia HALAL dipakai sekiranya warna tersebut melitupi rambut yang asli sehingga tidak dibasahi air , HALAL tersebut hanya untuk ingredients saja yang menyatakan tidak mengandungi BAHAN TERLARANG DAN HALAL DIPEGANG OLEH MUSLIM

        seperti lawak shiro duit yang kita rompak masukn kedalam bank islam dan dia jadi halal ,, tp yg sebenarnya duit tersebut tetap haram sebab ia dtg dari sumber

        0

        0
        • Jngn kata org bangang says:

          @ HUHUBANGANG … Adek faham tak maksud halal dlm sesuatu produk.. Halal pewarna rambut pd produk bermaksud bkn shj dr bahan yg tdk najis @ x blh memudaratkan kesihatan malah dia mesti bertepatan dr segi syarak. Apb dia tulis Halal bermakna produk itu menyerap air. KLU AIR TDK BOLEH MENYERAP KE DLM RAMBUT BERMAKNA TANDA HALAL TDK BOLEH DILETAKKAN. PEWARNA RAMBUT YG TDK MENYERAP AIR MENJD TDK HALAL WLPN DR BHN YG TDK NAJIS.

          Knper Jakim tak beri kelulusan halal sbb org awam menyalah gunakn produk utk tujuan maksiat. Terutama utk kaum wanita. Halalan toyiban mencakupi moral. So far Jakim tak beri kelulusan utk pewarna rambut sebab halal dlm islam termasuklah mestilah x di salah gunakan spy moral [email protected] terjaga. Eg: Ramai wanita mungkin beruban lps pakai pewarna rambut yg di bolehkn syarak. Terus tak tutup [email protected] Ada wanita yg mewarnakn rambut tujuan menarik perhatian bkn mahram. Sbb tu Jakim x kluarkn

          Adek boleh pergi seminar Jakim bagimana Jakim bg kelulusan HALAL. Blh berhubung dng fatwa kebangsaan @ ke laman web Jakim @ fatwa kebangsaan.

          Produk yg di haruskan blh di gunakan tp jngn lah di salah gunakan. Guna pewarna rambut scra betul wlpn produk itu di benarkn syarak. Pakai lah ia mengikut garis panduan dlm islam. Rujuk lah hadith & ustz ustzah yg bertauliah bila masa pewarna rambut boleh di gunakn. Tak salah guna tp jngn salah gunakan pewarna rambut sehingga anda terjerumus dlm maksiat. Wal iya zubillah.

          P.s: @HUHUBANGANG KNAPA NAMA ADEK SPT ITU… ADEK KLU NAK DPT PAHALA DLM MEMBERI ILMU. JNGN ADA MAKIAN @ RIAK. MALAH APA YG ADEK SAMPAIKAN PUN SALAH & TDK JELAS.

          SILA TIMBA ILMU SBLM BERKATA2. DLM MEMBABIT SESUATU HUKUM DLM AGAMA. KITA TAK BOLEH JATUHKAN HUKUM SEMBARANGAN. TERUTAMA BAB HALAL & HARAM.HUKUM BERDOSA DEK, HATI2. PERGILAH KE SEMINAR JAKIM @ FATWA KEBANGSAAN. PRODUK PEWARNA KLU TDK MENYERAP AIR MAKNANYA IA TDK HALAL WLPN DR BHN SUCI. SEKIAN. WASALAM.

          0

          0
      • anonymous says:

        buat apa nak pakai pewarna rambut tu , motif ? kewajipan agama ke , lain la inai

        0

        0
    • minah jambu merah biru says:

      tu pandai2 dia lahhhhhh !

      0

      0
  6. JUJU says:

    POYO …AAK

    0

    0
  7. sara says:

    issshhkkk2…….bak kata Hlovate “The man that decided to change on the 12th hours died at the 11th…”

    0

    0
  8. nok gebuzzz says:

    tak abis2 lagi pasal korang ni….
    ada jer cite

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Dah…dah…jgn kecoh la pasal rambut blonde zain tu…hak pian cecupak marah psl isu dato’ dia tu lg gempak uoooolllssss….kihkihkih
    DUNIA SEMAKIN DIPENUHI DENGAN ORG2 YG PERASAN…!!!!

    0

    0
  10. nemo says:

    Laki bini ni dok tongkat langit kot 2 yg x ingat pasal mati. Kalau dh tau bnde 2 salah x pyh la bangang sngt nk tegakkan kebenaran.

    0

    0
  11. yekkkkkk! says:

    Gigih ikut skrip arahan director tewww..
    yg arahan dr Tuhan bila nak ikut che ta??

    0

    0
  12. rambutblonde says:

    ikut skrip dah.ikut arahan TUHAN bila pulak :(

    0

    0
  13. wud wud wud wudd says:

    hebat…banyak naw jaguh agama dekat blog gosip.. perfect sgt uols noksss, marvelesss.

    0

    0
    • anonymous says:

      nak menegur orang benda yg salah kena jadi perfect dulu ke ? otak kau buat bakar sate ye ..

      0

      0
  14. akulah says:

    tiada pewarna rambut yg tembus bila mandi hadas kecuali inai, tak tahu mengaji, tak mengaji ceroi

    jangan pasal dunia agama main langgar je… esok depan mungkar nangkir ko berani tweet gtu??

    puii!!

    0

    0
  15. well says:

    xyah la nk fight ngn depa ne pasai agama mmg xkn menang punye…biase la nk tegakkan benang yg basah…pelakon ikut skrip/director..penyanyi ikut lirik/penerbit..pengarah ikut suka ler…ehhehehe….

    0

    0
  16. Francesca H. says:

    Her IQ level. How low.

    0

    0
  17. ketegag nak mampos says:

    che ta woiii dulu hangpa x sekolah agama ka? klu dah setahun blonde mcm mana dengan mandi wajib..dah tentu tak sah selama setahun.. klu x sah macammana dengan wudhu dan solat? aku bukan nak aib kan sesiapa member aku meninggal dunia masa jenazah dimandikan warna rambut dia luntur ikut air,, bayangkan lah kuasa tuhan ..ke ko dah x kenal agama

    0

    0
    • anom says:

      itu kau aibkan kawan kau la tu bangang, dia dameninggal kau nk cerita pasal dia kt blog nara ni apehal?

      0

      0
      • aku anom sengal says:

        itu kisah jadikan teladan, apa guna sejarah klu xnak kenang, lg satu npe ko x maki citer tanah kubur yg aibkan si mati, bangkai punya anom

        0

        0
        • Anonymous says:

          cerita tanah kubur fyi, ramai ustaz dah komplen antar surat kat astro tp xde tindakan dibuat.. cerita tu mengaibkan umat islam secara keseluruhan, boleh rujuk ceramah dr maza juga.. jgn pepandai cerita perihal aib kematian org sb besar dosanya…

          0

          0
    • Anonymous says:

      sia2 majlis fatwa buat website, tp sekor pun malas nak guna.. sah2 majlis fatwa kata warnakan rambut dibolehkan, cumanye kena cari pewarna ingredient halal, dan serap air. dan juga utk wanita kena tutup aurat. fyi, most pewarna yg bertanda halal adalah menyerap air, i am a hair stylist, and if u are using color yg x serap air, it will basically damaging ur hair and maybe akan botak sbb ur hair needs water to live longer.. sama jgk mcm henna yang berwarna, cuma henna basis dia daun inai, but u need to re-check sbb some of henna ckp je pakai inai tp sebenarnya tak…. please do some research before cakap sbb dr m penah ckp melayu ni malas membaca, kat sini je dah membuktikan ramai yang malas membaca… sekian.

      0

      0
  18. […] Rambut Perang Suami Dikritik, Rozita Che Wan Mengamuk (30) […]

    0

    0
  19. cik semah jemah says:

    huaband kau solat mcm mana,lah ye selama setahun . dgn air wudhuknya , dgn mandi wajibnya . #sigh

    0

    0
  20. srikandi says:

    Bagusnya cara korang semua menegur… terbaik sekali… ada cermin kan semua… cuba tgk cermin tu muhasabah diri sendiri dulu… itupun kalau dah rasa diri sendiri dah xde cacat celanya di mata Allah S.W.T bolehlah nak tegur….kalau nak tegur tu budi bahasa kena ada…

    0

    0
    • true says:

      Hanya seorang saja memberi nasihat dgn baik. Yg lain ikut sedap mulut saja perasaan bags sangat. Tapi di belakang kemungkinan juga membuat kesilapan dan kesalahan.janganlah riak sangat ketika beri nasihat…mana tau esok lusa anda yg hadapi dugaan contohnya kalo ada pekerjaan yg memerlukan kamu mewarna bulu kening rambut ke utk sehari dgn bayaran 10k adakah anda akan menolak? Tepuk dada tanya selera…

      0

      0
    • peah says:

      xpayah tegur berhemah sebab memang stai xpham bhasa punya kadang2 kekerasan perlu untuk sedarkan !!!!

      0

      0
  21. Wanita says:

    sy dgr ceramah agama kata x blh warnakan rambut selain inai coz mandi wajib n amik wuduk x sah.. wallahu’alam..

    0

    0
  22. Komodo says:

    Kalau bleach tk pkai pewarna la kaki mengumpat sekalian. Mengumpat tu salah satu dosa besar. Paku dulang paku serpih la uolss ni

    0

    0
    • mulut selipar says:

      hahahahahahha… pakai bleach – HILANG warna orginal pulak .Apa lah hukum keparat korang nak cari gi tanya Ostat DONkey. Oh my race!!

      0

      0
    • komodo dungu says:

      mana ada ngumpat, kami ckp terang terang

      0

      0
  23. Mak nyah says:

    aku tak marah dia warnakan rambut dia tapi. ADOOIIIII…… tak kena betul lah darling! T Kita pandang HODOH bini dia pandang cam Brad Pitt……MUAHAHAHA . Kawan2 aku memang suka kaler ni. Ko tak caya ko gi check kat Bukit Bintang/ Chow kit Rd.

    0

    0
  24. malaikat izrail says:

    Mati xde nak tunda2.bukan tunggu taun depan.lebih penting job lagi Dari hukum Allah.Allah tegur mcm2 Cara.dengan nikmat kekayaan kemiskinan.klau tak bersyukur Dn lalai akan perintahnya,macam mana? Takkan suami kamu x solat smpai taun dpn?

    0

    0
  25. mak jah senak says:

    ta ade istilah halal,, itu kan dah dikira merubah kejadian pencipta,,, melainkan diubah rambut nya atas sebab yang dibolehkan

    0

    0
  26. mak zahra says:

    Shuting?shuting?shutiiiing. Oh my spelling

    0

    0
  27. bodohSsemua says:

    agak2nye pembaca nara berkampung kat sini 24 jam eh?
    xpernah tgok rancangan agama or terbaca cam tu?

    warnakan rambut tidak haram ,selagi pewarna digunakan halal dan tidak meninggalkan residue yg boleh menghalang air. seperti mana inai,meninggalkan warna dan bukan coating. korang bercakap seolah2 100% sure mamat ni berdosa besar,siap ckp mati bagai. heh,xsedar diri sendiri lagi kelaut. fitnah org lajuuuuuuuuuuu

    0

    0
    • syer ilmu says:

      Ya betul tu… selangi pewarna itu meresap air & dr bahan yg suci lg halal … mewarnakan rambut bkn tujuan maksiat @ menunjuk2 terutama kaum hawa hnya utk goda suami di benarkn. Wajib bg wanita Jaga aurt mengikut syariat. Wallahu a’lam.

      0

      0
    • anonymous says:

      Itu la pasal.semua menghukum macam diorang sendiri Tuhan.beringatlah skit kalau marah pon tgk orang kaler rambut perlu ke maki orang smpai sebegitu.nama je orang Islam.tapi mulut still longkang mcm melayu rempit.

      0

      0
    • siapa ntah says:

      my sis shares this link (fb) so i came here tengok2 ap ke halnye… guys, uols kene tau WARNA RAMBUT, WARNA KUKU, CUKUR KENING, WAT PEMBDAHAN PLASTIK TU HARAAMM. :) tp ad situasi yg dibenarkan. yg pasti kaler rambut sbb shooting x termasuk dlm situasi tersebut ye. ad org cbok nk comment mende ni sbb theres a situation called ‘jage tepi kain org’ (kdg2 kene buat). ingat al-asr? berpesan2 dgn kebenaran n kesabaran.

      0

      0
      • maaf menegur says:

        Betul … tp kene cara berpesan2 dgn Kebenaran & Kesabaran… bab tang SABAR tu lah yg org susah nak ikut… ramai yg tak sabar. Tegur guna wrestling , smack down mcm ah long belasah maki hamun org. Adek kene perjelaskan dngn lbh tepat , dikhuatiri org ingtkn cara mrk betul dlm situation spt ini tp dngn cara yg sy maksudkn td. Adek mention surah dr Al Quran. Sila jelaskn dngn details. Ada hukum & cara bagaimana dlm menjelaskn tafsiran al quran, tdk boleh sebarangan. Seeloknya tak yah mention. Guna kreativiti dlm penyampaian. Berpesan2 dngn kebenaran & kesabran. Wallahu a’lam.

        0

        0
    • ko mmg bodoh says:

      klu ko tgok rambut zain tu bole caya ke pakai inai? setahu aku perang inai lain lah bodoh..dah sah sah perang dia menutupi rambut yg asli,,masa aku kursus kawin USTAZ CKP mewarnakan rambut selain inai adalah haram wlupun dekat produk tersebut ada mentioned HALAL bukan bermaksud dia HALAL dipakai ..bodoh ..HALAL ingredients dia aje lah BODO

      0

      0
    • anonymous says:

      mcm mana tau bahan dia sah digunakan ? baik tak yah guna senang bebal

      0

      0
  28. ninie says:

    aku x tau nak gelak ke nak sedih baca statement RCW ni..
    kami kat sini pon bukan la bijak pandai dalam bab agama..
    tapi budak sekolah rendah pon tau rambut kaler2 tu haram sebab tak sah solat.
    jangan nak bimbo sangat la statement RCW oiiii,
    better ko duk diam jd kiah pekasam…
    p/s:banyaknya duit ko setahun 44x shopping chanel,LV hadooo

    0

    0
  29. syerry says:

    Yg hampa semua dk kalut pasai dosa che ta pasaipa ? Hampa tak dak dosa ka??owpsss…wakil tuhan kut semua ni dk judge dosa org…takpayah dk kalut sngt na..mentality org melayu mmg suka cndemn org..yg pnting che ta tu glemerr..bukan lagu hampa…mau dok rileks sikit semua2..

    0

    0
    • anakhamidbangangnakmampos says:

      at least dia tadak la pau ex dia sebab nak spedo jantan bodow tadak telo. ko kapir ke apa minah tua tu dah belakang hukum, mandi wajib pun tak sah bodow kalaer rambut perang mcm tu, org kedah bongok sembhyg tonggak tonggek tp tk tau halal haram…bodoh mcm jebon pkai la wig kalaqu nak blonde pun…solat jenazah pun tak tau brp rakaat..pegi mampos lagi baik

      0

      0
  30. Fish Fairuz says:

    kenapa komen2 yg menegur ke arah kebaikan banyak benar thumb down nya?

    0

    0
    • entah ler says:

      sebab diorang tak boleh ditegur, katenye ustaz dan ustazah express, tak payah nak tunjuk bajet baik diri sendiri pun x betul, melenting bagai…bla bla bla. . Takpe diorg mati nnt diorg korek kubur sendiri

      0

      0
  31. Anonymous says:

    che ta, klu che ta baca ni, saya doakan che ta menerima hidayah dan kembali ke islam yang sebenar. sy sbnrnye ske je che ta ni sbb de ni mcm lawak2 punye artis, tp setiap kali sy tgk dia sy selalu terfikir, mcm ni ke ak nk jadi bila umur dh meningkat. wallahualam, Allah blh beri hidayah kpd sesiapa dia kehendaki dan boleh mengambilnya juga dlm sekelip mata. sy harap kita semua doakan utk kebaikan bersama.

    0

    0
  32. Zain Sardin says:

    Apa korang nak kecoh2 rambut blond nih pon temporary jekkk sbb nak carik makan korang bukan taktau nak menten cik ta tuh nak gagau duit mana beli chanel seme2?

    0

    0
  33. mak mah tunangan orang says:

    mak rembesss kat rambut karatzzz ko zain!

    0

    0
  34. x pyh nk mnyibuk..org pnya badan ..suka hati dia lah..nk bubuh rambut colour ape pun…
    kecohhh laaa uuooollllssssssss!!!

    0

    0
  35. Pu3 Bibah says:

    rambut blonde camtu mandi wajib tak sah… :(

    0

    0
  36. tasa sila bahagia says:

    che taaa…zain nyer rambut kat bawah blonde ke tidaaakkk?? nak tgk

    0

    0
  37. Dahlia says:

    Ha! Yang korang mengutuk, menace, gayut dekat blog gossip tu Islamic, ikut hukum Tuhan lah sangat, kan?

    0

    0
  38. lisa says:

    Tak payah komen panjan. Depa bukan baca pun komen kome semua.sebab tu dalam dunia ni lakukan apa pun mesti ADA ilmu. Apatah lg nak jadi imam dalam keluarga. Tanggungjawab itu besar. Renungan bersama~~

    0

    0
  39. lisa says:

    Tak payah komen panjang2. Depa bukan baca pun komen kome semua. Sebab tu dalam dunia ni kita nak lakukan apa pun mesti ADA ilmu. Apatah lg nak jadi imam dalam keluarga. Tanggungjawab itu besar. Renungan bersama~~

    0

    0
  40. Hamba Allah says:

    Assalamualaikum..

    Saya peminat Che Ta, tapi kesian dengan husband Che Ta..dek kerana Oh My English! rambut jadi caler maler gitu..Camna mandi wajib? Solat ? Ya Allah.. Che Ta..peminat komen sebenarnya sebab sayang..Bukan nak mengkritik sesuka hati. Benda betul. Sebenarnya kalau Zain tak warnakan rambut pun dia da nampak mat saleh..Hanya menegur benda yang betul.. Dunia akhir zaman.. Sama2 lah kita perbaiki diri. In Shaa Allah.

    0

    0
  41. rara melayu tulen says:

    hahaha kening ngan janggut itam…kikikikikikiki

    0

    0
  42. rara melayu tulen says:

    rambut , misai, jangut itam kikikiki

    0

    0
  43. missdizzy says:

    Pls la semua mini ustaz n ustazah yang nak lebey2 kat laman gossip blogs… You all are the most hypocritical, selfrighteous n confused ppl there are… Suka sangat cuci mata layan gambar2 artis tapi nak bajet beragama juga so ade feeling berceramah pula… Dalam gossip blog… Lol… Confused ppl… I’m so entertained by you all…. I support your stupidity so pls continue to set your Quran aside to layan gossip blogs n gambar2 artis sexy, and continue to type out comment2 yang mengutuk dan mencaci tapi hanya memalukan didi sendiri yang tak sedar pada “irony” situasi and a!!! Clap clap clap!!!

    0

    0
    • siapa ntah says:

      my sis shares this link (fb) so i came here tengok2 ap ke halnye… guys, uols kene tau WARNA RAMBUT, WARNA KUKU, CUKUR KENING, WAT PEMBDAHAN PLASTIK TU HARAAMM. :) tp ad situasi yg dibenarkan. yg pasti kaler rambut sbb shooting x termasuk dlm situasi tersebut ye. ad org cbok nk comment mende ni sbb theres a situation called ‘jage tepi kain org’ (kdg2 kene buat). ingat al-asr? berpesan2 dgn kebenaran n kesabaran.

      0

      0
  44. Bomoh buaya says:

    Che taaaa oiii… Hang ni ejaan pun x betui.. Shuting tu lain mksd. Shooting yg betui. Soh laki hang pi ajaq oh my english bg elok. Ni gheja dok main oh my godd ja atas katil buat apa? Buat malu org kampong hang. Puih.

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      janji ada ting ting kt depan kire ok lahhhhhhhh tk payah nk English sangatttttttttt huh ! mengarot !

      0

      0
      • Bomoh buaya says:

        dah kata oh my english… nampak sgt bangang. jgn lawan cakap atok.. nanti kena tamparan buaya. atuk ni bomoh vvip.. rosmah pun atuk dah sumpah jadi gemuk..

        0

        0
  45. suka2 je says:

    Cian zakuan, dulu dpt ipar rr tak suka sbb dah berumur tp skg dpt ip
    tua juga dan penuh kontroversi, ayu kemana, dakwahlah ckit pd che ta

    0

    0
  46. Syawal says:

    Sudah sudah lah. Malulah sikit, melayu dgn melayu nk bertekak.
    Tak baik kita mengutuk org. Kita sbagai sedara islam perlu menegur dgn cara baik.
    Jgnlah kita mendesaknya. Berdosa kalau kita buka kemarahan seseorang itu.

    0

    0
  47. cim says:

    Salamualaik…

    saya berharap sgt kakak n abang kt sorg ni membaca…perlu diingtkan, tegur menegur sesama Islam adalah perlu. Kaadang kita xperasan..atau xsedar..atau MMG XTAHU LANGSUNG. Warna rambut, hukummnya mengikut islam bg lelaki:

    * HARAM mewarna rambut jika tidak beruban. Jadi, orang muda ingat baik-baik hukumnya HARAM mewarna rambut yang belum beruban.
    * Jika sudah beruban maka ulama kata SUNAT mewarna rambut atau janggut kerana mengikut sunnah Nabi.

    Syarat-syarat lain, bahan pewarna (tidak semestinya inai) mestilah dari bahan yang halal, tidak najis, dan tidak menghalang air untuk sampai ke rambut bila mengambil wuduk dan mandi hadas. Bagi mereka yang telah menggunakan pewarna yang tidak boleh sampai air pada rambut, WAJIB baginya CUKUR rambut. Jika tidak, wuduk dan mandi hadasnya tidak sah.

    Jika kita telah buat kesilapan sebab dulu kita jahil dan sekarang baru tahu hukumnya, maka segeralah bertaubat, kerana Allah sentiasa menunggu-nunggu taubat dari kita.
    Wallahualam.

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Zain ni berlakun satu produksi je ke….
    Sebab x semua watak memerlukan warna blonde…
    ni sampai tahun depan lak tu….

    0

    0
  49. yaya says:

    haa hengkau.. skali kak ta mengamok habis keluar loghat kedah.. takde dah posh posh lagi.. hahhaha

    0

    0
  50. fishball says:

    Memang boleh tegur but at the end of the day, kubur sendiri, sendiri jawab lah.

    0

    0
  51. Jadoo says:

    shuting ok! shuting!!

    0

    0
  52. TIADA NAMA says:

    nampak sgt che ta tak boleh terima teguran…hidup dh macam ikutan org barat..takpe kubuq lain-lain, mati nnt korek sendiri kubuq no

    0

    0
  53. kami says:

    semua dalam ni pura-pura alim . konon tegur sebab tak nak berdosa. tapi g tengok benda berdosa. mata tak jaga. ingat skit ape kau tengok pon leh jadi dosa. jangan jadi ustazah n ustaz express.

    0

    0
    • anonymous says:

      yelah org langgar hukum tuhan pun kau biarkan je lah ye, semoga roh mu dicucuri rahmat …

      0

      0
  54. haters tegar nek ta says:

    hmmmmm…nekkk taaa ooooooiiii nek taaa….da la sombong bongkak ngn manusia…ngn ALLAH pun ko nak sombong ker….jgn mampuih tgah jalan xdan nak bertobat dah la…takot xdan sampai hujng taun jer…ALLAH tu maha besar ..ingat ckeeeeettttttt,,,,

    0

    0
  55. pak cik bedah says:

    rambut che ta menjadi botak selepas mengamuk rambut zain ditegur

    0

    0
  56. binjai says:

    hukum mewarnakan rambut :-
    1. Sunat :
    Mewarnakan rambut kerana uban dengan apa-apa warna selain dari warna hitam.
    2. Harus :
    a) Mewarna rambut dengan warna hitam untuk tujuan jihad.

    b) Mewarna rambut bagi isteri dengan warna hitam untuk tujuan berhias bagi suami.

    3. Makruh :
    a) Mewarna rambut supaya kelihatan seperti orang soleh.

    b) Memutihkan rambut dengan apa juga bahan bagi tujuan untuk kelihatan tua atau mendapat kedudukan dalam masyarakat, atau diterima percakapannya.

    4. Haram :
    a) Mewarna rambut dengan warna hitam kecuali sebagaimana yang dinyatakan dalam perenggan 2(a) dan (b).

    b) Mewarna rambut sehingga menyerupai (tasyabbuh) perlakuan orang bukan Islam.

    dlm kes zain ni,apa tujuan die mewarnakan rmbt??klu setakat nk mengikut ala2 cam mat saleh,hukumnya haram..matlamat x menghalal cara..

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia pun separuh matsaleh.. apa masalahnye dia nak ikut matsaleh? semua mat saleh tu kristian? xde matsaleh islam?

      0

      0
  57. binjai says:

    Hukum mewarnakan rambut (sabgh al-sha’r) adalah harus kecuali mewarnakan rambut dengan warna hitam berdasarkan satu hadis riwayat Muslim, no. 2102: Ubahlah warna uban ini akan tetapi elakkanlah daripada warna hitam (menghitamkannya).

    Warna hitam hanya diharuskan bagi mereka yang menghadapi penyakit beruban walaupun masih terlalu muda dan untuk muslihat perang. Namun mewarnakan rambut adalah makruh bagi golongan muda yang tidak bermasalah.

    Pengecualian dikhaskan kepada para isteri yang berbuat demikian atas permintaan suami atau diizinkan oleh suami.

    Hukum ini bertukar menjadi haram jika tiada tujuan tertentu seperti untuk suka-suka atau dengan niat yang bersalahan dengan panduan syarak seperti wanita yang berbuat begitu untuk menunjuk-nunjuk atau berhias-hias (tabarruj) mempamerkan rambut kepada bukan mahram dengan mengabaikan syariat menutup aurat dalam Islam.

    Begitu juga jika bahan yang digunakan merosakkan rambut anugerah Allah kerana ia adalah amanah Allah yang ‘dipinjamkan’ kepada kita.

    Apa yang penting bagi orang yang ingin mewarnakan rambut ialah bahan pewarna itu halal dan telap air seperti inai (ini jelas harus dan disebut di dalam hadis) kerana jika tidak telap air, wuduk anda dianggap tidak sah.

    Mengikut Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), dari segi ramuan pewarna rambut yang berada di pasaran kita terbahagi kepada dua jenis. Kedua-duanya adalah halal dari segi bahan kandungan tetapi satu telap air dan satu lagi tidak, maka perlulah dipastikan terlebih dahulu.

    Pewarna rambut yang dipasarkan biasanya akan tertulis pada kotak permanent dye atau semi permanent dye.

    Mengikut kajian, jenis yang semi-pamenent dye adalah jenis yang tidak menyerap air dan ia tidak boleh dipakai oleh orang Islam. Begitu juga sebaliknya.

    Hakikatnya, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) tidak pernah mengeluarkan sijil halal untuk produk pewarna rambut kerana ia dikilangkan di luar negara. Secara teknikalnya, Jakim hanya mengeluarkan sijil halal untuk produk yang diproseskan di Malaysia sahaja.

    Tiada keharusan ditemui untuk mewarnakan rambut pelbagai warna pada satu kepala (tamyish al-sha’r). Ada ulama menghukumkan haram kerana menyerupai budaya orang kafir.

    hukum warna rmbt boleh jadi haram klu untuk suke2..berlakon drama tu pun ske2 kan??so,pikir sndri laa hukumnya apa…

    0

    0
    • minta syer info says:

      @binjai tumpang tanya… Sy pena dengar Pegawai Penguatkuasa Jakim ustz Amri kata Jakim tak kluarkn sijil halal utk pewarna rambut lg… mungkin sy ketinggalan info… contoh produk tersebut.. sy masuk web Jakim tak ada info mengenai pewarna rambut.. sbb Jakim tak kluarkn sijil halal atas sbb2 tertentu. Bnyk salah guna pewarna rambut tersbt. Ramai yg gunakn tdk mengikut garis panduan dlm islm aka syariat langgar jer, bnyaknya tujuan maksiat.Wallahu a’lam.

      0

      0
      • binjai says:

        kwn sy y keje jakim pun ckp camtu gak..skrg ni mmg jakim dh tak kuarkan sijil halal bg mne2 produk mewarna rambut..antara sebabnya rmai masyarakat di malaysia khususnya y islam masih lg kurg jelas ttg hukum mewarna rambut..mmg islam mengharuskan mewarna rmbt tp y boleh hnya inai shj..sbb inai wrna nya tidak kekal dn inai bkn berwarna hitam..sape y penah inai rmbt tu tau laa..rmbt akn jd perang2..so,disebabkan rmai y masih kurg jelas ttg hal ini,maka jakim dah tak mengeluarkan sijil halal lg pd produk mewarna rmbt ni..ape2 pun terpulang laa pd individu terbabit..seelok2 nya tak payah laa warna rmbt klu tidak ada apa2 keperluan..klu rs was-was baik tgglkan..krn y syubhah tu lbh dkt kpd haram..

        0

        0
      • Anonymous says:

        lenkali jgn malas baca, bukak website cari, search je la produk apa, utk tgk btul sah ke halalnya.. asik dgr ckp org, ni la melayu malas namanye..

        0

        0
  58. binjai says:

    Hukum mewarnakan rambut (sabgh al-sha’r) adalah harus kecuali mewarnakan rambut dengan warna hitam berdasarkan satu hadis riwayat Muslim, no. 2102: Ubahlah warna uban ini akan tetapi elakkanlah daripada warna hitam (menghitamkannya).

    Warna hitam hanya diharuskan bagi mereka yang menghadapi penyakit beruban walaupun masih terlalu muda dan untuk muslihat perang. Namun mewarnakan rambut adalah makruh bagi golongan muda yang tidak bermasalah.

    Pengecualian dikhaskan kepada para isteri yang berbuat demikian atas permintaan suami atau diizinkan oleh suami.

    Hukum ini bertukar menjadi haram jika tiada tujuan tertentu seperti untuk suka-suka atau dengan niat yang bersalahan dengan panduan syarak seperti wanita yang berbuat begitu untuk menunjuk-nunjuk atau berhias-hias (tabarruj) mempamerkan rambut kepada bukan mahram dengan mengabaikan syariat menutup aurat dalam Islam.

    Begitu juga jika bahan yang digunakan merosakkan rambut anugerah Allah kerana ia adalah amanah Allah yang ‘dipinjamkan’ kepada kita.

    Apa yang penting bagi orang yang ingin mewarnakan rambut ialah bahan pewarna itu halal dan telap air seperti inai (ini jelas harus dan disebut di dalam hadis) kerana jika tidak telap air, wuduk anda dianggap tidak sah.

    Mengikut Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), dari segi ramuan pewarna rambut yang berada di pasaran kita terbahagi kepada dua jenis. Kedua-duanya adalah halal dari segi bahan kandungan tetapi satu telap air dan satu lagi tidak, maka perlulah dipastikan terlebih dahulu.

    Pewarna rambut yang dipasarkan biasanya akan tertulis pada kotak permanent dye atau semi permanent dye.

    Mengikut kajian, jenis yang semi-pamenent dye adalah jenis yang tidak menyerap air dan ia tidak boleh dipakai oleh orang Islam. Begitu juga sebaliknya.

    Hakikatnya, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) tidak pernah mengeluarkan sijil halal untuk produk pewarna rambut kerana ia dikilangkan di luar negara. Secara teknikalnya, Jakim hanya mengeluarkan sijil halal untuk produk yang diproseskan di Malaysia sahaja.

    Tiada keharusan ditemui untuk mewarnakan rambut pelbagai warna pada satu kepala (tamyish al-sha’r). Ada ulama menghukumkan haram kerana menyerupai budaya orang kafir.

    tujuan zain warna kan rmbt??untuk ske2 hukumnya haram…berlakon tu ske2 tak??lu pikir laa sendiri…

    0

    0
    • Anonymous says:

      semi permanent klu basuh dia dia luntur la wei.. adui benda ni pun nak ajar… dia pakai permanent sbb tu kekal sampai rambut panjang pastu potong hilang la..sila check website fatwa kerana dia x ckp haram pun nak warnakan rambut utk suka2… sia2 ade majlis fatwa klu semua buat hukum sendiri…

      0

      0
      • binjai says:

        org y mls nk bc buku cam ko je y xtau….len kali jgn nk harap sgt pd website je..bc laa buku ilmiah..biar bertmbh skit ilmu agama ko tu…klu nk tggu smpai rmbt pnjg nmpk sgt laa tak solat…

        0

        0
  59. blurr says:

    xkan Zain pkai shurah ..ahakzz

    0

    0
  60. Brunette asli says:

    Orang British ada jer yang rambut hitam/dark brown. Hensem jugak. Ini perasan omputih! Kalau actresses, aku lagi minat tengok yang brunette i.e Kiera Knightley, Anne Hathaway,

    0

    0
    • Anonymous says:

      hurmm masalahnye, dia pun part of english man.. mak dia matsaleh .. adoii nak kutuk pun …

      0

      0
      • Tart Nanas says:

        kan rambut ori dia kaler hitam…stay aje lah.
        omputih berlambak rambut kaler hitam.

        0

        0
  61. Plastik says:

    Pakai rambut pelesu pun boleh kan… Saja buat kalut…

    0

    0
  62. mami says:

    tk takut tiba2 kojol ke….blm tunggu thn dpan da kojol dulu….brtaubat la sblm kojol…ckp jngan ikut prasaan….ad otk fikir dulu sblm brckp wahai yg tk sdar diri…..(ct)

    0

    0
  63. budak says:

    Kenapa Abang Nara sokong cik ta?? Padahal da terang-terang dy salah..

    0

    0
  64. SANGKABAIK says:

    ”Hai orang-orang yang beriman taatlah kamu kepada Allah dan taatlah kamu kepada Rasul dan kepada pemangku kekuasaan di antaramu. Maka jika kamu berselisih dalam sesuatu (perkara), kembalilah ia kepada (kitab) Allah dan (sunah) Rasul, jika kamu benar-benar beriman terhadap Allah dan hari kemudian. Itulah yang lebih baik dan lebih bagus kesudahannya.”

    0

    0
  65. […] Rambut Perang Suami Dikritik, Rozita Che Wan Mengamuk (141) […]

    0

    0
  66. Anonymous says:

    Just asking, tapi drpd mane che ta ni muncul??
    Tahu2 je da de dkt tv. X de masok audition or berlakon (maybe x perasan sbb x brape tgk sgt kalau plakon xtra) tapi tau2 kecoh psl die. Dgn citer psl publisiti murahan die, tau2 je asyik dgr gosip psl die. If I look closely, her pronunciation, the way she speaks, dressing, and act, she doesn’t deserve to be called an artist or even a celebrity. Kadang2 saye tepikir, low sgt ke tahap requirements artis2 at negara kita sekarang, smpi orang mcm che ta ni pon blh dipanggil/jadi seorang artis?? Just because she has the looks but no brains and talent that she can enter the industry that easily?? Well, if it is, I’m kinda worried about it, about our entertainment industry.
    Lastly, saye ni x de la pandai sgt bab agama tapi che ta ni org melayu and Islam tapi cetek agama n kalau org tegur pon, die menyombong. Kalau ye pon x suke teguran org, x pyh la na komen buruk2 camtu. Diam je da la. Na jadi artis, tapi ikut kepala sendiri je, kalau camtu jd artis at dunia sendiri je, X pyh na semak at sini. (Ooops!! tekasar bhs pula) Saye hrp la lain kali x de artis “Mi Segera” mcm nie.

    PS; Sorry sbb campur bahasa :)

    0

    0
  67. Anonymous says:

    Menegur jangan sampai menghina ye saudara saudari :)

    0

    0