Written by AbangNara | December 6th, 2017

Sememangnya warna merah ni memang nampak exclusive dan fashionable, tak perlu nak dipadan kan dengan aksesori yang mewah, ia pasti nampak lebih terserlah dan menawan. Banyak jugak artis Malaysia yang menggemari warna merah ini, dalam erti kata lain anda tak perlu ‘try hard’ untuk nampak exclusive.

OPPO Malaysia baru sahaja melancarkan OPPO F5 6GB Red Edition dan kali ini Neelofa sebagai duta OPPO, akan mewakili OPPO F5 6GB Red Edition ini. Baru – baru ini OPPO Malaysia juga telah membawa neelofa ke shanghai bagi menghadiri Victoria Secret Fashion show dan neelofa sendiri membawa dan menggunakan OPPO F5 6GB Red Edition ini di pertunjukkan fashion tersebut. Memang power habis.

Neelofa, Duta OPPO F5 6GB Red Edition

Perempuan dan selfie berpisah tiada. Tapi lelaki sekarang pun jangan pandang sebelah mata ye. Diorang pun kaki selfie jugak. Lebih-lebih lagi kalau handphone tu ada fungsi beautify yang boleh menghasilkan gambar yang terus cantik tanpa perlu sebarang edit. Kalau macam ni gaya, sehari tak terkira berapa kali nak selfie. Masuk kereta pun nak selfie beb!

Tapi tak semua handphone boleh hasilkan gambar yang cantik bila berselfie ni taw. Kadang-kadang dah 50 keping gambar yang kita ambil pun, satu pun belum tentu cantik pada mata kita. Hidung sengetlah, senyum lebar sangat lah. Aishhh macam-macam! Ada tu, sampai lubang pori pun boleh nampak! Jujur sangat kamera tu haha.

Sekarang zaman dah terlajak canggih. Banyak sangat dah handphone yang boleh hasilkan selfie yang cantik. Tetapi kena pandai pilih jugak. Kadang-kadang ada jugak yang berikan hasil gambar yang nampak ‘fake’ sangat weh! Nanti kalau dah upload di FB semua kecam sebab nampak sangat editnya. Haha.

OPPO F5 6GB Red Edition ini mempunyai fungsi AI Beautify yang memboleh kan selfie korang nampak semula jadi cantik. Ini kerana ia mempunyai fungsi AI Beautify yang boleh mengesan tona kulit, umur dan jugak jantina, bukan itu sahaja, ia jugak mempunyai 200 facial spot yang memberikan selfie nampak lebih semula jadi. Dan neelofa jugak mengakui akan kehebatan OPPO F5 6GB Red Edition ini, kerana posting beliau mencecah 200++ ribu like! Power betol.

Di ambil dengan OPPO F5 6GB Red Edition

Di ambil dengan OPPO F5 6GB Red Edition

Selain 5 sebab di atas, OPPO F5 6GB Red Edition ni best jugak sebab skrin depan sebesar 6″ FHD+ yang dijana pemproses MediaTek Helio P23, dan kapasiti phone sebesar 6GB RAM dan 64GB ROM jadi korang boleh simpan gambar selfie banyak – banyak.

OPPO F5 6GB Red Edition

OPPO F5 6GB Red Edition

Phone ni belum lagi masuk Malaysia, dan kalau korang nak dapat kan phone ni boleh Pre – Order di http://www.oppostore.com.my/products/f5red/, dan yang paling best, pada 1000 yang terawal Pre – Order OPPO F5 6GB Red Edition ini, korang berpeluang untuk dapat kan Edisi Terhad casing yang di perbuat dari batu  swarovski berserta dengan gift box. Jadi korang jangan la tunggu lama- lama , cepat  pre – order OPPO F5 6GB Red Edition ini dan dapat kan casing yang bukan biasa – biasa tau, ada batu swarovski lagi. Bolehlah nak acah-acah bergaya lepas ni. Kawan-kawan korang pasti cemburu nanti. Hehe.

OPPO F5 G6B Red Edition

OPPO F5 G6B Red Edition

 

 

Mana yang berhajat nak tukar phone tu, bolehlah survey-survey OPPO F5 6GB Red Edition ni cepat-cepat ye. Lagi bagus kalau korang buat order paling awal pada 6 Disember pada pukul 12.30pm. Harga seunit adalah RM1698. Sangat berbaloi dan setanding dengan kualiti yang ada pada Oppo F5 6GB Red Edition ini. Bukan selalu dapat pakai Swarovski. Nak beli sendiri memang fikir 10x lah jawabnya. Haha.

Info lanjut dan pra tempahan, layari http://www.oppostore.com.my/products/f5red/ dan segala maklumat lanjut boleh ke Facebook OPPO.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

29 responses to Ramai Artis Cakap Tak Perlu Handbeg Mahal, Dapat Kaler Merah Ni Pun Dah Nampak Eksklusif!

  1. Anonymous says:

    padahal retis guna iphong ahha

    17

    0
  2. Anonymous says:

    ala nama pon DAPAT bukan beli

    8

    0
  3. Anonymous says:

    Untungla…dapat phone buat berpura2.IphoneX bila menayang.ye dok?Apasal xbagi je kat nara.nara je hadap.

    4

    0
  4. Anonymous says:

    Mengarut. Dah mmg lawa. Cuba amik Melati.

    2

    0
  5. Xmxmxmx says:

    Kan .. Jadi duta tapi Realiti semua duta diatas pakai Iphone X lagi …

    3

    1
  6. sakit mata says:

    Sebab muka-muka dia orang ni la aku tak minat nak beli Oppo ni…

    8

    0
  7. Maik says:

    E takutnya tengok kening elfiera..ingat ulat besar

    9

    0
  8. ROSNIZA MOHD SALLEH says:

    tajuknya HANDBEG….apooo ? :P

    3

    0
  9. Anonymous says:

    Artis follower 5 juta pun x mampu laku kan product ek….

    1

    1
  10. Anonymous says:

    sekarang ni bukan masalah sapa jadi duta produk. masalah keadaan ekonomi sekarang memang tak sesuai nak membeli sangat. orang bukan ada duit sangat nak beli barang ribu riban. semua orang dah ada hp. kalau nk tukar hp tu fikir dua tiga kali sebab banyak lagi komitmen lain. orang bujang duk ngan mak ayah mana nak rasa sangat susah. cuba hidup sendiri, bayar bil-bil sendiri, bayar rumah sendiri, kete sendiri, tol, minyak hari-hari, pergi beli barang sendiri. terasa sangat kos sara hidup yang makin tinggi. orang duk kerusi empuk mana nak rasa benda-benda macam ni. tau cakap je kat PAU tu.

    8

    0
    • Anonymous says:

      Gaji 3k duduk ngan mak bapak bolehla pakai HRV.

      2

      0
    • Anonymous says:

      maaf..aku ni duk ngan mak pak..aku yg tanggung smua bil2 ..sbb both dah x keja..jangan la bagitahu smua bujang duk mak ayah dorang senang..hakikatnya x..kena bantu apa yg patut gak..

      5

      0
  11. gonggok says:

    setebal2 kening aku, tebal lagi kening elfira loi

    3

    0
    • WickEd says:

      Ini bukan kening, nak kata rumput pun kira lagi up cam lalang. Mangkin org cakap mangkin tebal dia buat, aku rasa bulu2 lain pun dia biarkan native bukak habis spider kang keluar?

      2

      0
  12. Anonymous says:

    tengok boleh percaya jgn.

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Handbeg apa ko melalot ni labuuuu??

    2

    0
  14. Yekediknon says:

    Tak ada apa dengan Iphone..multitasking pun tak boleh buat..Iphone 8 je boleh.
    Harga mahal tapi benda simple pun mcm multitasking pun belum ada.

    0

    0
  15. Eiyka. says:

    memang betul org cakap psl si nara ni nak up kan bangsa dia (kelantan).
    dia mmg suka up kan si lofa ni daripada dulu.
    Sampai gambar model model phone ni bnyk gmbr lofa drpd yg lain.
    Please la !
    Banyak kan la gmbr artis yg baru jadi model phone tu aida jebat je.
    Fatah dgn lofa kan mmg smua dah umum dowg mmg model oppo.
    Si elfira, mira filzah, farah nabilah and who’s so ever tu, aq pon baru tau yg dowg ni model phone oppo jugak.
    Nak banyakkan gmbr lofa kenapa ntah !
    dapat credit lebih ke ???

    1

    0
  16. MyInformasi says:

    Cantik telefon datang singgah sini.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Lopa kelantan gua.pesen tah apa2.

    0

    0

Leave a Comment

Optional