December 6th, 2017

Sememangnya warna merah ni memang nampak exclusive dan fashionable, tak perlu nak dipadan kan dengan aksesori yang mewah, ia pasti nampak lebih terserlah dan menawan. Banyak jugak artis Malaysia yang menggemari warna merah ini, dalam erti kata lain anda tak perlu ‘try hard’ untuk nampak exclusive.

OPPO Malaysia baru sahaja melancarkan OPPO F5 6GB Red Edition dan kali ini Neelofa sebagai duta OPPO, akan mewakili OPPO F5 6GB Red Edition ini. Baru – baru ini OPPO Malaysia juga telah membawa neelofa ke shanghai bagi menghadiri Victoria Secret Fashion show dan neelofa sendiri membawa dan menggunakan OPPO F5 6GB Red Edition ini di pertunjukkan fashion tersebut. Memang power habis.

Neelofa, Duta OPPO F5 6GB Red Edition

Perempuan dan selfie berpisah tiada. Tapi lelaki sekarang pun jangan pandang sebelah mata ye. Diorang pun kaki selfie jugak. Lebih-lebih lagi kalau handphone tu ada fungsi beautify yang boleh menghasilkan gambar yang terus cantik tanpa perlu sebarang edit. Kalau macam ni gaya, sehari tak terkira berapa kali nak selfie. Masuk kereta pun nak selfie beb!

Tapi tak semua handphone boleh hasilkan gambar yang cantik bila berselfie ni taw. Kadang-kadang dah 50 keping gambar yang kita ambil pun, satu pun belum tentu cantik pada mata kita. Hidung sengetlah, senyum lebar sangat lah. Aishhh macam-macam! Ada tu, sampai lubang pori pun boleh nampak! Jujur sangat kamera tu haha.

Sekarang zaman dah terlajak canggih. Banyak sangat dah handphone yang boleh hasilkan selfie yang cantik. Tetapi kena pandai pilih jugak. Kadang-kadang ada jugak yang berikan hasil gambar yang nampak ‘fake’ sangat weh! Nanti kalau dah upload di FB semua kecam sebab nampak sangat editnya. Haha.

OPPO F5 6GB Red Edition ini mempunyai fungsi AI Beautify yang memboleh kan selfie korang nampak semula jadi cantik. Ini kerana ia mempunyai fungsi AI Beautify yang boleh mengesan tona kulit, umur dan jugak jantina, bukan itu sahaja, ia jugak mempunyai 200 facial spot yang memberikan selfie nampak lebih semula jadi. Dan neelofa jugak mengakui akan kehebatan OPPO F5 6GB Red Edition ini, kerana posting beliau mencecah 200++ ribu like! Power betol.

Di ambil dengan OPPO F5 6GB Red Edition

Di ambil dengan OPPO F5 6GB Red Edition

Selain 5 sebab di atas, OPPO F5 6GB Red Edition ni best jugak sebab skrin depan sebesar 6″ FHD+ yang dijana pemproses MediaTek Helio P23, dan kapasiti phone sebesar 6GB RAM dan 64GB ROM jadi korang boleh simpan gambar selfie banyak – banyak.

OPPO F5 6GB Red Edition

OPPO F5 6GB Red Edition

Phone ni belum lagi masuk Malaysia, dan kalau korang nak dapat kan phone ni boleh Pre – Order di http://www.oppostore.com.my/products/f5red/, dan yang paling best, pada 1000 yang terawal Pre – Order OPPO F5 6GB Red Edition ini, korang berpeluang untuk dapat kan Edisi Terhad casing yang di perbuat dari batu  swarovski berserta dengan gift box. Jadi korang jangan la tunggu lama- lama , cepat  pre – order OPPO F5 6GB Red Edition ini dan dapat kan casing yang bukan biasa – biasa tau, ada batu swarovski lagi. Bolehlah nak acah-acah bergaya lepas ni. Kawan-kawan korang pasti cemburu nanti. Hehe.

OPPO F5 G6B Red Edition

OPPO F5 G6B Red Edition

 

 

Mana yang berhajat nak tukar phone tu, bolehlah survey-survey OPPO F5 6GB Red Edition ni cepat-cepat ye. Lagi bagus kalau korang buat order paling awal pada 6 Disember pada pukul 12.30pm. Harga seunit adalah RM1698. Sangat berbaloi dan setanding dengan kualiti yang ada pada Oppo F5 6GB Red Edition ini. Bukan selalu dapat pakai Swarovski. Nak beli sendiri memang fikir 10x lah jawabnya. Haha.

Info lanjut dan pra tempahan, layari http://www.oppostore.com.my/products/f5red/ dan segala maklumat lanjut boleh ke Facebook OPPO.


Comments are closed.

Loading...