Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Ralat, Namun Tak Ambil Hati..” Awal Ashaari Tidak Lagi Mengacara Melodi, Diberi Notis 2 Minggu

Awal Ashaari

Proses ‘pembersihan’ yang sedang berlaku di Media Prima Berhad menyaksikan pengacara terkenal, Awal Ashaari tidak lagi mengacara program hiburan popular, Melodi dan akan digantikan dengan pelakon Nabila Huda.

Advertisement

Menurut Awal atau nama sebenarnya Ahmad Awaluddin Ashaari,40, dia telah menerima notis penamatan kontrak kira-kira dua minggu yang lalu dan esok merupakan hari terakhir dia akan bersiaran sebagai pengacara program tersebut.

Perkara tersebut dikongsikan Awal menerusi sebuah hantaran di Instagram untuk pengetahuan peminat dan juga pengikut media sosialnya.

Katanya lagi, khidmat yang dicurahkan semenjak lapan tahun yang lalu seolah-olah terhenti begitu saja apabila dia menerima surat penamatan kontrak tersebut.

Advertisement

Dia juga menzahirkan perasaan ralat kerana tidak sempat merancang hala tuju kariernya selepas ini tambahan di kala anak seni yang rata-ratanya berdepan dengan kekangan tidak boleh bekerja gara-gara pandemik COVID-19 dan perlaksanaan PKP kini.

“Lepas rakaman semalam (Jumaat) saya terdiam. Lama saya terfikir, macam ni pengakhiran saya dalam program ni. Bukan la minta untuk diraikan cuma tak sempat nak bid farewell buat semua yang berjasa.Saya reda dan sikit pun tidak ambil hati..tapi saya percaya kepada rezeki, qada dan qadar..bukanlah niat untuk menongkat langit…”

Sebagai mana dimaklumkan kepada Awal, pihak Media Prima mengambil keputusan untuk menggantikan pengacara sedia ada dengan in-house talent yang bernaung di bawah pengurusan mereka bermula bulan Ogos ini.

Awal dalam pada itu turut mengucapkan selamat maju jaya kepada Janna dan rakan penyampai yang baru untuk masa-masa yang akan datang.

Sekadar info, Awal dan Janna mula bergandingan bersama sebagai pengacara Melodi sejak daripada tahun 2013 yang lalu.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 Comments

  1. Anonymous

    August 4, 2021 at 8:42 am

    Saya amat suka style Awal. Santai. Suara best. Janna gila2 trending. Sepatutnye ada cara yg lebih baik utk ganti. 8thn lama tu. Saya pun dah tak tonton melodi sekarang. Dah hilang minat

  2. Tecit

    July 24, 2021 at 9:46 pm

    Kesian gak kt awal. Mgkin boleh kekalkan awal gantikan janna dgn abil. Tp mgkin dorg xnk bg nampak xadil kot jd buang dua2 dlu. Nt from time to time kot boleh serap awal balik. To awal Its not about being ‘setia’ its all about penyiaran n u know about this above all. Xkan la 8 tahun masih nk kekalkan wajah yg same. Peminat pon boring. Tbh i dont even feel suddenly its already 8 years since u n janna in melodi. Damn it.

    • Anonymous

      July 25, 2021 at 6:16 pm

      Good riddance

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top