Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

‘Rakyat Biasa Pun Rentas Negeri..’ – Michael Ang Tak Setuju Selebriti Dan Golongan Kayangan Disalahkan

michael ang

Sedia maklum, isu berkenaan artis dan golongan kayangan tidak mematuhi peraturan operasi standar (SOP) sering kali dilihat di media sosial, terutamanya ketika hari raya ini.  Kebanyakkan netizen tidak berpuas hati dengan tindakan yang diambil oleh selebriti dan mengecam mereka kerana didakwa telah merentas negeri untuk beraya bersama keluarga.

Oleh kerana isu tersebut sedang ‘hangat’ dibicarakan di media sosial, pengarah Michael Ang juga turut menyuarakan pendapatnya mengenai isu ini.

Advertisement

Menerusi sebuah hantaran pengarah tersebut di Instagram nya, dia berkata,

Terimalah hakikat wahai rakyat Malaysia, tak payah lah nak menyumpah dan maki orang-orang yang dapat balik kampung beraya atau beraya yak yak yeh di IG!

Terimalah hakikat yang kau orang tak ada kable fibre optic, kabel kau orang masih cooper! Tapi seriously, bukan ARTIS atau orang kayangan je yang boleh rentas negeri. Banyak orang biasa pun buat benda sama!

Secara umumnya, Michael mengecam tindakan individu yang tidak bertanggungjawab mementingkan diri sendiri pulang ke kampung untuk beraya kerana jelas perkara tersebut jelas melanggar SOP yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Ang (@michaelang38)

Advertisement

Walau bagaimanapun, Michael tidak bersetuju jika netizen hanya menuding jari sepenuhnya kepada selebriti dan golongan kayangan, kerana baginya rakyat biasa juga ada yang tidak mematuhi SOP namun ia tidak tertangkap oleh lensa kamera.

Rata-rata di ruangan komen bersetuju dengan pendapat yang diberikan oleh pengarah tersebut dan menyokong Michael.

SUMBER : Oh My Media
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

12 Comments

  1. Anonymous

    May 21, 2021 at 9:46 am

    kalau ko xshow off kenkonon bahagia p bli karpet, kenkonon bt keje kt langkawi pdhal p honeymoon,lps tu maaf2an bersama fmly ko bagai org lain x fmly bnd ni xkn jd mcm ni.. aku tau rmi je yg lps blk tp klu ko xshow off xsape tau.. punca ni disini kwn baik si ang ni SHOW OFF.. tu yg org mlsia mrh.. apehal ko blh kami xblh? kmi pn ade mak ayah, ade adik brdik yg dh bertaun2 xjmp.. bkn korg je ade fmly wahai KAYANGAN SEMPUDAL sekalian..

  2. tuminah hj rasyid

    May 21, 2021 at 9:39 am

    die ni kan bff lofa… mstla backup.. salah pn ttp nk kate betul.. ko tgk la mane yg rapat ngn lofa, mane de berani bersuara.. semua snyp snyi jee… diorg ni golongan kayangan, baju uniqlo pn bt baju tdo je.. ade tu msuk uniqlo pn xpnh.. kayangan katenya.. aku mmg xblh lupa apek ni duk mengata org psl baju uniqlo aritu.. yela die pakai balenciaga kan.. pyjamas pn Lv.. mane nk mengikutnya..

  3. anti mek klate

    May 20, 2021 at 1:13 pm

    celebrity ni jadi tauladan.
    nk jd bodoh nnt semua rakyat bodoh ikut celebrity bodoh.

    especially melayu2 ni. nmpk celebrity melayu bebal buat, netizen melayu bodoh pon nk join buat.

  4. Brunes

    May 20, 2021 at 10:31 am

    bodohnya si ang ni.. is that your argument to justify bad behaviour? especially untuk artist yang org tua muda budak idolize, bawa imej muslimin dan muslimat sejati, berjuta followers kat medsos.. what message is jahlopak trying to convey eh? what point are u trying to make here? dua2 trash! buat aku lebih benci kepada spesis kayangan tak tahu diri ni!

    • Tijah

      May 20, 2021 at 11:05 am

      Mslhnya kami rkyat marhaein ni trus je kne saman tnp ade soal siasat pn.. korg tu terang2 bt salah, nk soal siasat lg knp? Bodoh apek ni xpham konsep double standard ke? Ape ke baral? Nasib la aku dh xfollow artis malaysia dh..

    • Anonymous

      May 20, 2021 at 8:49 pm

      100% agree

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top