Rakan Sekerja Pemakan Dedak Cuba Jatuhkan Aku, Sehingga Aku Berhenti Jadi Wartawan – Zuan Azmi

Hiburan

Rakan Sekerja Pemakan Dedak Cuba Jatuhkan Aku, Sehingga Aku Berhenti Jadi Wartawan – Zuan Azmi

Sekiranya anda mengikuti dunia hiburan, pasti mengenali wartawan bekas wartawan Melodi, Zuan Azmi. Dalam satu penulisan di Facebook, Zuan mendedahkan sebab sebenar dia berhenti dari menjadi wartawan untuk rancangan hiburan tersebut.

Advertisement

Ini susulan Zuan memuat naik satu gambar berunsur gurauan mengenai Datuk Seri Najib Abdul Razak di Instagram yang menyebabkan dia dikecam. Walaupun telah cuba meminta maaf, disebabkan sekumpulan manusia yang digelarnya ‘pemakan dedak gred A’ yang tidak senang selagi dia berada di TV3, dia mengambil keputusan untuk berhenti.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Zuan menulis:

Masih aku ingat [email protected]@t2 dlm TV3 yg tibai aku kaw2 waktu kes gambaq DS Najib dulu. Beria2 nk matikan aku dari TV3, skrg dh kena halau belum?

Utk org luar, warga keja TV3 atau Media Prima tidak bersalah, tapi yg salah [email protected]@t2 yg kuat makan dedak yg keja dlm TV3 tu sendiri. Percayalah aku cakap yg depa makan dedak gred A, hidup mewah. Cover saja story org2 tu masyukkk baq hang. Minta SPRM check account sekoq2. Depa masyuk tapi warga kerja lain merana bersusah payah atas tindakan mereka. Ada beza pekerja yang mengikut arahan dengan orang suruhan.

Walaupun mcm2 cara aku buat nk betulkan salah aku tu dulu termasuklah cubaan nk jumpa & minta maaf dkt DS Najib, depa ni ibarat tak boleh stop selagi aku masih ada di TV3.

Di satu sudut, yg buat salah letak gurauan tak kena tempat tu aku, aku akui aku salah & tak patut buat. Ya lah aku tak sokong DS Najib, aku marah sebab apa yg DS Najib buat dekat Tun M pada waktu tu. Gila kot, Tun M tu negarawan hebat, orang Kedah & senior aku di SAHC, confirm2 la aku sokong dia.

Aku antara frontliner (bahagian hiburan) TV3 yg berani tunjukkan sokongan kepada Tun M & DS Mukhriz di social media (IG & FB) pada waktu itu. Yang lain semua diam sebab nk selamat diri sendiri saja.

Untuk info setahun jugak aku hadap battle ni seblum aku decide berhenti dengan rela hati tanpa paksaan dari Media Prima pada Nov 2016 & focus bisnes Daging Merah Loqstaq aku. Believe me too many snakes there, semua punyai misi tersendiri baik dedakian, macai, atau dengki semua ada.

Nk jelaskan di sini bahawa aku berhenti rela hati bukan sebab isu ni, tapi cubaan nk jatuhkan aku sebab isu ini ada berlaku dari luar & dalam TV3 pada waktu itu.

Aku amat berharap [email protected]@t2 ni akan dibersihkan sepenuhnya dari TV3 & Media Prima khususnya yg ada dalam News tu. Kesian warga kerja lain bekerja siang malam nk cari rezeki utk keluarga kena hentam sebab [email protected]@t2 ni. Kesian lah kat depa ni. Jangan lah hina & caci rezeki mereka yang tidak bersalah.

Cucilah seluruh Media Prima kerana kalau setakat cuci news department saja tak jalan sebab [email protected]@t2 ni banyak lagi dkt department lain pun ada.

Tak perlu aku mention siapa [email protected]@t2 ni. Sapa makan cili dia rasa pedasnya! Yg bukan [email protected]@t2 pastinya akan relax saja kan?

Akhir kata Tun M dh diangkat jadi PM, dia pastinya akan bijak atoq TV3 tu jadi elok balik. Dont worry kwn2 disana.

Serius juga jika Zuan sendiri meminta SPRM membuat siasatan jumlah sebenar wang dalam akaun individu yang dimaksudkan.

Zuan kini menjalankan perniagaan restoran Daging Merah Loqstaq di Mutiara Damansara di ibu kota. – beautifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

71 Comments

  1. Anonymous

    May 15, 2018 at 10:33 am

    daging merah loqstaq sedap

  2. Anonymous

    May 15, 2018 at 9:57 am

    nahhh patot laa sorg pembaca berita pru malam tu yg lelaki tu semcm suka bile BN kalah n x sabar2 die nak announce Tun menang. siap gelakkan lagi calon2 BN yg majoriti kalah besar kat PH. sure korang pon da lama pendam, nak benti sure byk bende kena pikir. btolla kadang kena pikir gak periuk nasi sndiri sbb ade tanggungan. diorg kalau nak buat, kat mane2 pon diorg akan pastikan korang x bley hidup. so sekarang korang pakat lah ramai2 buat whistle blower kat bos2 hanat korang tu. tunjuk diorg the power of kite org bawahan mampu jatuhkan korupsi mcm tu!! kalau x sampai bile pon tak habis pemakan dedak ni. pusing2 hanat mcm tu aje.

  3. Anonymous

    May 15, 2018 at 9:00 am

    SIAPA YG MULAKN DULU.
    KLAU TAK KERANA KO YG SUKA2 EDIT IKUT HATI KO JE..WALAUPUN ORG TU KO X SUKA..DIA SIAPA PM KN MASA TU..SO..KO EDIT DN LETAK DLM BILIK KO JE LAH UTK TATAPAN BGUN PAGI DN TIDUR MLM.
    INI..KO SESUKA HATI MEMUATNAIK TANPA FIKIR AKAN DTG.
    SO..KENA BUKU GN RUASLH..KLAU WARTAWAN SUKA BUAT CITER PANAS.

  4. Anonymous

    May 15, 2018 at 8:54 am

    tak yang aku x paham sekarang kenapa babitkan neelofa? korang tggu lah nanti neelofa ada buat something yang powerful yg membuka mata korang time tu la korang terhegeh2 kata “aku memang minat dia dari dulu” puik pukimk.

  5. Byejib

    May 15, 2018 at 1:08 am

    Tapi elok jugak dia ni berhenti. Jadi reporter dulu kuang aja menyombong

Loading...