May 14th, 2018

Sekiranya anda mengikuti dunia hiburan, pasti mengenali wartawan bekas wartawan Melodi, Zuan Azmi. Dalam satu penulisan di Facebook, Zuan mendedahkan sebab sebenar dia berhenti dari menjadi wartawan untuk rancangan hiburan tersebut.

Ini susulan Zuan memuat naik satu gambar berunsur gurauan mengenai Datuk Seri Najib Abdul Razak di Instagram yang menyebabkan dia dikecam. Walaupun telah cuba meminta maaf, disebabkan sekumpulan manusia yang digelarnya ‘pemakan dedak gred A’ yang tidak senang selagi dia berada di TV3, dia mengambil keputusan untuk berhenti.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Zuan menulis:

Masih aku ingat [email protected]@t2 dlm TV3 yg tibai aku kaw2 waktu kes gambaq DS Najib dulu. Beria2 nk matikan aku dari TV3, skrg dh kena halau belum?

Utk org luar, warga keja TV3 atau Media Prima tidak bersalah, tapi yg salah [email protected]@t2 yg kuat makan dedak yg keja dlm TV3 tu sendiri. Percayalah aku cakap yg depa makan dedak gred A, hidup mewah. Cover saja story org2 tu masyukkk baq hang. Minta SPRM check account sekoq2. Depa masyuk tapi warga kerja lain merana bersusah payah atas tindakan mereka. Ada beza pekerja yang mengikut arahan dengan orang suruhan.

Walaupun mcm2 cara aku buat nk betulkan salah aku tu dulu termasuklah cubaan nk jumpa & minta maaf dkt DS Najib, depa ni ibarat tak boleh stop selagi aku masih ada di TV3.

Di satu sudut, yg buat salah letak gurauan tak kena tempat tu aku, aku akui aku salah & tak patut buat. Ya lah aku tak sokong DS Najib, aku marah sebab apa yg DS Najib buat dekat Tun M pada waktu tu. Gila kot, Tun M tu negarawan hebat, orang Kedah & senior aku di SAHC, confirm2 la aku sokong dia.

Aku antara frontliner (bahagian hiburan) TV3 yg berani tunjukkan sokongan kepada Tun M & DS Mukhriz di social media (IG & FB) pada waktu itu. Yang lain semua diam sebab nk selamat diri sendiri saja.

Untuk info setahun jugak aku hadap battle ni seblum aku decide berhenti dengan rela hati tanpa paksaan dari Media Prima pada Nov 2016 & focus bisnes Daging Merah Loqstaq aku. Believe me too many snakes there, semua punyai misi tersendiri baik dedakian, macai, atau dengki semua ada.

Nk jelaskan di sini bahawa aku berhenti rela hati bukan sebab isu ni, tapi cubaan nk jatuhkan aku sebab isu ini ada berlaku dari luar & dalam TV3 pada waktu itu.

Aku amat berharap [email protected]@t2 ni akan dibersihkan sepenuhnya dari TV3 & Media Prima khususnya yg ada dalam News tu. Kesian warga kerja lain bekerja siang malam nk cari rezeki utk keluarga kena hentam sebab [email protected]@t2 ni. Kesian lah kat depa ni. Jangan lah hina & caci rezeki mereka yang tidak bersalah.

Cucilah seluruh Media Prima kerana kalau setakat cuci news department saja tak jalan sebab [email protected]@t2 ni banyak lagi dkt department lain pun ada.

Tak perlu aku mention siapa [email protected]@t2 ni. Sapa makan cili dia rasa pedasnya! Yg bukan [email protected]@t2 pastinya akan relax saja kan?

Akhir kata Tun M dh diangkat jadi PM, dia pastinya akan bijak atoq TV3 tu jadi elok balik. Dont worry kwn2 disana.

Serius juga jika Zuan sendiri meminta SPRM membuat siasatan jumlah sebenar wang dalam akaun individu yang dimaksudkan.

Zuan kini menjalankan perniagaan restoran Daging Merah Loqstaq di Mutiara Damansara di ibu kota. – beautifulnara.com


71 responses to “Rakan Sekerja Pemakan Dedak Cuba Jatuhkan Aku, Sehingga Aku Berhenti Jadi Wartawan – Zuan Azmi”

  1. Enaz says:

    dia ni pun spesies dedak umno bn gak dlu… acah2 victim.. phui.. perangai mcm naharam

  2. Abu dhabi says:

    Ala zuan ko kena berenti dulu pun sbb amik kesempatan promote free daging merah loqstaq kt melodi. Byk cantik muka dia. Pegi selit2 kedai daging ko tu bila interview artis. Ni dan2 nk kata ko kena aniaya. Tgk la article ni pun nk selit daging merah dia tu. Lalang typical. Ni species lg teruk.

  3. haiiiiilaaaa says:

    baru tengok apa yang kau post tentang najib.

    gurau kau tak lawak. gurau macam orang bodoh. cuba orang mainkan gambar ahli keluarga kau? saudara kau? suka??

  4. anonymous says:

    ahhh sudah lah kau masa jdi wrtwn melodi tu dulu pun punya berlagak nak mampos prangai pon cm pondan 3suku

  5. Anonymous says:

    Melayu memang bodoh.
    Lepas ni cina akan makin kaya.
    Xde GST…. bisnes sape kuasa?
    Sape pulak Finance Minister?
    N sape pulak dapat BR1M….. Melayu ler…
    Hahaha… Bodoh dehh

    • kerja TIGA DIRTY PUN X MAU. says:

      mmg di akui yg bodoh melayu moden skrg je. Melayu dulu2 mmg suka bersussh payah mcari rezki, boleh dikatakn rajin 80% dlm 100% tu.
      Skrg lelaki melayupun dh jadi surarumah.
      Kerja pun memilih2 sgt, ssh sikit mulalah gentar dn x cekal..hanya 40% je org muda lelaki melayu yg btul2 bertanggungjwab..selebihya..hasil bini..bini.

    • D jagung says:

      Btol tu boskur…Org nak hidup free memanjang gitu lh..dorg tak membaca sgt history lama2..apa yg tun M kata melayu mudah lupa dn haprak….

Loading...