Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Raja Ilya Hairan, Pelakon Antarabangsa Pun Tak Perlu 1 Juta Pengikut Media Sosial

Raja Ilya

Pelakon jelita yang kini menetap di luar negara, Raja Ilya tampil meluahkan rasa hairan dan tertanya-tanya mengenai sikap segelintir penerbit filem dan drama yang menetapkan setiap pelakon yang ingin berlakon harus mempunyai jumlah bilangan pengikut yang tertentu.

Advertisement

Kata Raja Ilya, perkara tersebut tidak wajar diamalkan bagi mengukur kredibiliti para pelakon sekadar dengan hanya melihat pada bilangan pengikut di media sosial.

Dia juga dalam masa yang sama membandingkan situasi layar perak tempatan dan juga antarabangsa yang baginya, nyata jauh berbeza.

Advertisement

Kenapa sampai jadi macam ni Industri Perfileman Malaysia kita? Dah kenapa? Pelakon-pelakon dalam Netflix tak ada pengikut 1 juta pun. Anak seni tanah air kita tak main media sosial, mereka beraksi di skrin.. bagi real punya. Bakat bukan main mainan, ianya seni.

Raja Ilya atau nama sebenarnya Raja Ramilah Begum Raja Mohammad ini juga turut memuji sikap pelakon yang lantang mengkritik mengenai isu tersebut.

Perkara tersebut dikongsikan Raja Ilya menerusi sebuah hantaran di Instagram untuk tatapan peminat.

Terdahulu, pelakon jelita ini pernah mendedahkan bahawa dia ada ditawarkan untuk berlakon di layar Antarabangsa namun terpaksa menolak kerana dikehendaki untuk melakukan adegan ‘panas’ dan berbogel.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

3 Comments

  1. anonymous

    October 7, 2021 at 9:35 am

    if you were to be the producer or director,you’ll do the same.Its all about rating and of course profit.

  2. anonymous

    October 7, 2021 at 9:19 am

    abis tu nak suruh tgok plakun tuo muka hodoh hello ni alaf baru no more over2 acting bagai penonton nak tgok yg hensem cantik muda n fresshhhh talent will definitely come later…retis 2 zaman lalu sila bertobat kasi can yg muda remaja pulak ….peace ya allll

  3. tecit

    October 7, 2021 at 8:36 am

    senang kate la producer2 kt mesia ni semuanye mementingkan keuntung semata2 instead of hasil kerja seni tu sendiri. yg penting hero heroin dah ade pengikut sendiri. jual rupa dah bagus dah. instead of mempertaruhkan bakat pelakon2. lamee.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top