Rafidah 3R Nafi Kahwin Pasangan Sejenis Di Australia

Hiburan

Rafidah 3R Nafi Kahwin Pasangan Sejenis Di Australia

Sejak semalam, kecoh di media sosial bekas pengacara rancangan berbentuk majalah 3R telah berkahwin di Australia dengan pasangan sejenisnya. Rafidah dikatakan berkahwin dengan wanita itu di Australia kerana terdapat gambar mereka berdua menunjukkan cincin yang tersarung di jari masing-masing.

Advertisement

Rafidah melalui screenshot perbualan dengan seorang pengguna Twitter bagaimanapun menafikan berkahwin dengan wanita itu dan mendakwanya fitnah.

Rafidah mengatakan dia rileks saja di samping kucingnya tersayang dan mempersilakan kaki gosip membuat semakan pendaftaran kahwin dan passportnya, kerana ia tidak pernah berlaku.

Instagram wanita yang dikatakan pasangan Rafidah yang memuat naik gambar-gambar dan kapsyen-kapsyen tersebut bagaimanapun didapati telah dinyahaktifkan atau ditukar kata namanya kerana akaunnya tidak lagi wujud. – beautifulnara.com

Sumber: Andy Telasai

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

70 Comments

  1. Anonymous

    February 21, 2018 at 10:05 am

    kesiannya terpesong macamtu. dulu jd pengacara 3R yang bagi motivasi tapi diri sendiri jadi teruk..

  2. Anonymous

    February 21, 2018 at 9:14 am

    korg xyah sibukkan org yg wat cmtu kt oversea, tgk aje kat langkawi tu yg golongan tomboy n lesbian ni bercuti dgn geng2 semua pastu boleh pulak dlm gondola tu peluk sane peluk sini yg tomboy dgn lesbian nye lagi dhla aku ade anak pastu aku yg tgk pon jd segan inikan org2 tua, tu lah mcmane lah gondola tu x jem tu ari maksiat byk sgt erghhhh

  3. Hello kawan2

    February 21, 2018 at 9:07 am

    Islam itu mudah.

    Dalam Islam ada hukum dan syarat ditetapkan oleh Allah. If you are a muslim, you abide by His rules. His rules have no room for interpretation. It is direct and clear. What can be done, and what cant be done as well as things that only can be done under a certain situations/darurat etc.

    In Islam, it is clear as day that homosexuality or anything is that league is haram ya.

    And yes, Allah is most merciful and compassionate towards His creations, and He also expects the same in return, that His creations to love Him by abiding to his His rules which is for all to see in the Quran.

    You cant say hey i was born with this instinct, that I am a man/woman and i find the same gender more attractive that the opposite gender, and Im sure Allah is most merciful and understanding because He is the one who created me this way, and He will surely understand my pain and suffering and as long as I love him, and being a good human being, He will accept me.

    No sweetheart, Allah created you this way and it is your duty as a true muslim to fight your urges and follow his rules. Allah does not mentioned anything about bending some of his rules to suit your situation. Everybody is subjected to the same rule.

    “Allah does not burden a soul beyond that it can bear”

    • Hang Pikir

      February 23, 2018 at 8:08 pm

      Diam ah..ni blog melayu nak speaking speaking pulak. Cakap melayu la. Bodoh

    • aaaakulah

      February 27, 2018 at 9:21 pm

      alahai ….susah btol la jenis org bodoh camni…x reti english…marah kat org yg pandai english…bukan nye nk gi blajar kasi english lagi mantap…buduh nye Hang Pikir Otak dlm bontot ni

  4. lapse

    February 21, 2018 at 8:38 am

    rafidah oiii , takkan putus cinta je pun ko nak jd lesbo babe, ramai lg putus cinta dlm dunia ni lg teruk dr ko ade. si pengkid tu main peranan manipulasi ko time ko tgh down. syokla dia sebb dia mmg nak pepek je. fitnah apanya kalau dah terang2 ig pengkid xde telo tu ckp korang dah kawin walau kiasan budak 12 tahun pun boleh tau korang lesbo. ko tak pernah baca quran ka kisah umat nabi luth a.s wei..umat dia tu kaum sejenis sat ja Allah turun bala. ke ko xpercaya kat agama?? ko nak jd athest ka…xtenang babe.. ni org tegur mmgla nampak kasar tapi org care kat ko. jgn ckp org dengki, org fitnah. kesian kat diri sendiri babe. jauhkanla sat dr org sekeliling ko yg semua ko buat dia support even benda tak betul pun dorang support. kdg2 fakta yang betul mmg perit kita nak terima sebab nafsu kita sendiri. ko cerdik kot.bukan xcerdik.dlm banyak2 artis aku paling kagum dengan ko sebb ko xbimbo. tapi udah jd mcmni cepatla wei sedar balik.kubur ko bukan ko sorang atau si pengkid tu nak tlg gali wei. ni ic ko islam. org islam hat ko ckp fitnah nila nak tlg ni.
    #donemengucap

  5. Tk

    February 21, 2018 at 6:54 am

    Well we already heard direct from the horse’s mouth that dia tak kahwin. But the lovey dvey couple picture and messages still raised some eyebrows. Doakan the best for her. Kadang kita ni bila feeling down and frustrated we seem lost. Kna muhasabah diri dan bnyak berdoa agar twe dont make unwise decision. Take care ya

Loading...