Written by serenity | February 20th, 2018

Sejak semalam, kecoh di media sosial bekas pengacara rancangan berbentuk majalah 3R telah berkahwin di Australia dengan pasangan sejenisnya. Rafidah dikatakan berkahwin dengan wanita itu di Australia kerana terdapat gambar mereka berdua menunjukkan cincin yang tersarung di jari masing-masing.

Rafidah melalui screenshot perbualan dengan seorang pengguna Twitter bagaimanapun menafikan berkahwin dengan wanita itu dan mendakwanya fitnah.

Rafidah mengatakan dia rileks saja di samping kucingnya tersayang dan mempersilakan kaki gosip membuat semakan pendaftaran kahwin dan passportnya, kerana ia tidak pernah berlaku.

Instagram wanita yang dikatakan pasangan Rafidah yang memuat naik gambar-gambar dan kapsyen-kapsyen tersebut bagaimanapun didapati telah dinyahaktifkan atau ditukar kata namanya kerana akaunnya tidak lagi wujud. – beautifulnara.com

Sumber: Andy Telasai

70 responses to Rafidah 3R Nafi Kahwin Pasangan Sejenis Di Australia

  1. Scissors says:

    kes ni sama macam kak ya hari tu la. tengok2 bukan tetek dia pon. tetek bimbo mana ntah yg pakai je tudung tapi membongak tak sudah.

    lulz

    16

    3
    • Graham Duhui says:

      Malaysia needs to do more and fight for the rights of the LGBTQ. The muslim community and religious zealot knows nothing except to downright condemn these people. For they are gods creation and deserve justice just like you and I. Jesus loves you, come over and he will save you. Love is the answer to the problem around us. Be it love between same sex, it is love that we must embrace and not hate. There are people preaching hate to show their righteousness but they will be burnt in the gate of hell. Jesus will not save you

      2

      266
      • farahdib says:

        You can see that the religious zealots in Malaysia adopt a chauvinistic approach with narrow train of thoughts on the LGBTQ subjects. It is a religion that imposes onto others rather than embraces god’s creation without any prejudices in their mind. They are shallow in their judgement forever judging and forever holier-than-thou. For those who wants to cross over, the door will always open because He loves and saves you

        3

        124
      • Marina Madey says:

        kunyit detected….

        28

        0
      • Anonymous says:

        Eh Hello??Christians also do not condone homosexuality.It took years for Australia,a Christian majority country to pass the legislation to allow the same sex marriage.It only fully legalised last year.And not all the states in US allow same sex marriage.Why don’t you preach to the many churches here in Malaysia and overseas who still don’t accept homosexuality & the same sex marriage?

        108

        0
        • Anonymous says:

          Betul tu.. Kristian ortodoks kt rusia pn x terima LGBT ni.. Ingat, LGBT ni adalah produk dajjal.. Dajjal tu pn bermaksud penipu.. Dajjal mata satu kenapa? Sbb nk bagi pengikutnya jadi zombie, hanya melihat sesuatu secara luaran.. X melihat sesuatu dgn mendalam melalui mata hati.. Sbb tu akhir zaman mcm ni byk yg betul jadi salah.. Yg salah jadi betul.. Syurga bagaikan neraka, neraka bagaikan syurga.. Golongan yg korup dijadikan pemimpin.. Golongan ulama’ dipandang hina.. Manusia tertarik kpd pasangan sama jenis melalui dakyah movie hollywood dan internet, serta melalui fast food yg dimakan.. Media dapat membenarkan sesuatu berita, dan memalsukan berita yg lain.. Appearance and reality are opposite to each other.. Moga Allah menyelamatkan kita semua drpd fitnah dajjaln ini.. Amin

          6

          0
      • Anonymous says:

        Islam sayangkan umatnya.. Maka dgn itu islam mengiktiraf hubungan di antara lelaki dgn perempuan melalui perkahwinan.. Islam x membenarkan sesuatu perhubungan yg melawan fitrah spt perkahwinan di antara kaum sejenis, atau perkahwinan di antara manusia dgn binatang.. Islam sayangkan anda, islam memgajar tatacara supaya anda x terjerumus kpd ajaran syaitan di mana nafsu diletakkan sbg keutamaan mengatasi akal.. Di manakah logiknya apabila mat saleh yg mengikut ajaran syaitan, mengutamakan nafsu dgn sanggup melakukan seks dgn kaum sejenis, melakukan seks dgn ibu sendiri, malah ada yg sanggup melakukan seks dgn binatang.. Islam sayangkan anda.. Malah, ajaran LGBT juga x terdapat slm bible, atau ajaran nabi isa.. LGBT adalah produk dajjal di akhir zaman ini yg disebarkan melalui movie2 hollywood dan internet supaya manusia menjadi pengikut dajjal.. Pengikut dajjal telah dihipnosis melalui media yg masuk ke minda separa sedar mereka sehingga menukarkan mereka menjadi ‘zombie’.. Kerana itu dajjal bermata satu.. Kerana dajjal membuatkan pengikutnya hanya melihat sesuatu benda secara luaran tanpa melihat sesuatu itu melalui mata hati.. Dajjal dapat menterbalikkan sesuatu yg benar jadi salah, dan yg salah jadi benar.. Maka, dgn itu dajjal dapat membuatkan manusia menjadi dan menyokong LGBT walaupun terang2 menyalahi fitrah manusia itu sendiri.. Sedarlah wahai pengikut dajjal sekalian.. Islam sayangkan anda..

        8

        0
      • Anonymous says:

        Hello ugama christian pun larang kwin sesama genderlah bodoh…apahal pulak kau nk sebut jesus..jesus..jesus..nothing to do with jesuslah…
        Yg kwin sama gender tu tkde agama..atau tk ikut agama langsung.

        74

        0
      • Anonymous says:

        Hello ugama christian pun larang kwin sesama genderlah bodoh…apahal pulak kau nk sebut jesus..jesus..jesus..nothing to do with jesuslah…
        Yg kwin sama gender tu tkde agama..atau tk ikut agama langsung.

        22

        1
      • Piah pekan says:

        Fuck off u from mlysia.mlysia is a muslim country.u urself dun even understand d beauty of islam is.terrorist & so called ws just a propaganda from israels.plis go research b4 talkin dis kind of rubish.watch ur words b4 wrote.if u dun know plis dun simply fool urself.shame on u.get off frm mlysia if u dislike muslim regulation.

        8

        9
        • Duh says:

          Eh hello msia is not a muslim country. Get ur fact right. Its just that lately this country is becoming more conservative

          3

          41
        • Anonymous says:

          malaysia bukan negara muslim ? mabuk ketum eh ko ??

          7

          1
        • Joyah Pok Pek says:

          Apa yang Doh komen tu betul..Malaysia x pernah declare itself as negara Islam..Kita cuma declare dalam Perlembagaan Malaysia “Agama Islam sebagai agama rasmi dan agama bagi Persekutuan”, Majoriti rakyat berbangsa Melayi dan Beragama Islam…so salahkan siapa???

          15

          0
        • sakit mata says:

          Piah Pekan…cakap pasal islam..bahasa tu jaga la sikit..

          1

          0
      • annone says:

        I am with donald trump who hates gay when it comes to sexuality.christian, jews & muslim are deemed straight to hell if they embrace lgbt as a way if life . Check out what did christians say of george michael (gay) after he passed away.

        7

        2
      • Sabahan Lady says:

        Talingung tahap gaban ko ni. Sejak bila kristian bilang bulih kawin sama jenis.

        18

        0
      • Anonymous says:

        LGBT’s right is devil’s right. to those pro-LGBT if you think you are also god’s creation, then you will have to follow god’s rules

        7

        0
      • Anonymous says:

        Comment paling bodoh aku dengar

        0

        0
    • dh keneps says:

      hello kak ya tu dia memg mengaku itu dia….dah kenapa ko…org dh ngaku ko plak kata idak…hahahah

      5

      3
    • Anonymous says:

      MEMANG PUN KAU BLUM KWIN..TAPI AKAN KAWINKAN KAN..KAN.KAN?
      ITU CINCIN TUNANG..MACMLAH ORANG TK TAHU..

      8

      1
  2. El says:

    Ade rupanya Melayu yang macam ni, gambar bawah tu, nauzubillah min zalik

    8

    2
    • kordi says:

      ramai ja.. sedar dengan tak je. orang sibukkan transgender cam sajat tapi lupa yg azalina malah lagi teruk pon ado.. retis kita pun ada jugak yang femes pun ada tapi orang kita ni naif senang nak kaburkan mata hahahaha

      16

      1
    • geli says:

      yang nak kecoh apa hal, kalau jadi kat anak korang? Padan muka. Biarlah kalau mereka nak bermesra sesama jenis bukannye diorang kacau anak bini kau pun. Cakap terlebih islamik, comment macam dialah ustaz / ustazah, tapi ingat mati nanti tak semestinye semua ibadah yang korang buat tu di terima bulat2. Silap haribulan masuk neraka dan kaum sejenis ni yang menikmati syurga.

      0

      77
      • Peony says:

        Astaghfirullah… what is wrong with people nowadays

        16

        0
      • Anonymous says:

        Si geli ni dari ada satu post tu kata orang fucktard asshole. Ni sokong homoseksual pulak. Parah…

        9

        0
      • Anon says:

        Hello, sapa kata kaum sejenis boleh masuk syurga?? Terang2 dah ada hukum semua, kaum nabi luth pun dah kena seksaan dunia macam mana boleh terlepas seksaan akhirat?? Yg kau confirm diaorang masuk syurga ada hadith ke kata? Fikir pakai otak, bila dunia akhir zaman semua cakap macam ni. Yang kawin sejenis nanti zuriat nak dapat mana? Cakap senang la amik anak angkat semua, tapi zuriat dari darah daging sendiri macam? Nak amik sperm bank bagi pregnant? Islam ke tak ni?

        18

        0
      • Anonymous says:

        Soalan ko kan GELI, meh aku jawab, kalo jd ke keluarga aku, aku pastikan mrk diperjelaskan hukum hakam halal haram. Sekiranya x jln jugak. Aku doakan Allah jer yg mengajorkan. Namun utk bersetuju lagi menerima TIDAK biar aku mati pun. Kaum LUTH Allah x citer byk terbalik terus, MAMPOS!!!! Jgn ingat syurga neraka jer… Belajar gak la org mcm mana masuk syurga n org mcm mana masuk neraka.

        Kalo ko ada sikit je Islam ko fhm, if x pergi belajar lg. Jgn nak bicara agama ikut otak yg ALLAH pinjamkan tu… Ko x malu eh? Nak cakap pasal agama, ikut suka hati padahal seme2 yg ada pada ko ANYTIME Allah boleh tarik beb!!!!! Hati2 lah.

        20

        0
    • Jangan kata org nty tuhan balik kan kata korg kat korg smue plak benda mcam ni kne siasat btul bru la bleh ckap ok dosa nty sendri mau ingat arr haha

      0

      0
  3. tiga abdul says:

    klu dorg kawen nk tau sape jd somi sape jd bni ?? cant brain la .. xsyok lgsung bcinta same spesis ..kucing jantan ak pon reti nk cri kucing betina bg sodap haha

    35

    0
  4. Cikfaz says:

    Kalau bukan, Alhamdulillah..
    Akak suka Rafidah ni. Semoga Allah sentiasa bersama awak ye dik..

    23

    0
  5. fazura says:

    melutut minta maaf la korang di kaki dia klu betul ni fitnah..

    12

    5
    • Kapal Selam says:

      Yang comolot bagai betina dengan betina tu bukan keluarga tu APA? Geli lah. Kalau jantan Sama jantan pun geli… Ini sama lah.
      Sama lah Sajat dengan Coach yin bersayang sayang.. . Coach Yin dah termakan budi… Jadi belaan maknyah Sajat lah…di bawah naungan kunyit.
      Aku rasa……. Itu benar belaka….

      7

      3
  6. kak maghia says:

    tak kan nak ngaku kot….biarlah gambar bebicara, perkahwinan camni ada didaftarkan ke…confirm lah cari x jumpa

    17

    1
  7. Anonymous says:

    SHAME ON PPL WHO ALWAYS THINK NEGATIVE!

    0

    21
  8. pokcik bawang says:

    tengok tu bahse, cam marah jer,, explain betul2 cik kak kalau rase diri tu dah difitnah, ini menggalakkan org memfitnah puler. yg post foto bersyg2 tu dan caption tu sila la jelaskan..awak tu public figure.

    15

    0
  9. aku says:

    dia x menafikan yg dia mmg ada hubungan sama jenis…dia hnya menafikan dah daftar kawen..so, korang pikir sendiri la..dia ni caner…

    22

    0
    • sedih says:

      exactlyyyy. memang la dia boleh cakap kahwin tu fitnah sebab it was never officially registered. gambar tunjuk cincin tu mungkin simbolik saja, tapi tak deny the fact she is still in a same sex relationship. if betul fitnah, semoga Tuhan permudahkan for her, tapi looking at the way she is responding, she is merely deflecting the issue, tak address pun.

      14

      0
  10. LGBTQ says:

    ok tak kisah la kawen ke tak ni. tapi nak tau berapa kali rafidah komen kat sini pakai multinick?

    muahahahahaha

    15

    0
    • nenek tua says:

      Hahhahaha…btui2…nenek pon perasan dia pakai kali komen…terutama komen2 yg berbau ENGLISH MENGLISH sgt tu…over da advance ayat dia…but FACT is not there…ALL religious DONT APPROVE same sex relation…GAY nor LES…
      Its the fact ok dear Ms Rafidah…True hurt but bear with it! hidup ni brapa lama sgt, kemurkaan dari Allah tu kejap jer dik…Pikir pnjang k…WORLD happiness is not an eternity thing…With split of second you can loose it all….Be patience and go back to our religion path…Solat dan cari hidayah dari_NYA..Nothing is too late…Allah sentiasa buka pintu taubat…

      11

      0
    • A R Rahman says:

      Macam laki/bini/strap on nya Tammy Rahman tu je yang banyak komen. Sebelum ni punya insta pun nama Not Mufti Menk. Selagi boleh persenda Islam kan. Kena la nampak urban liberal orang key ellll

      1

      0
  11. Anonymous says:

    Aku tgk dia ni macm tomboy pun ada

    5

    0
  12. Anonymous says:

    Harap Rafidah balik ke pangkat jalan. U got brains but u don’t use it. Ada sebab kenapa manusia di jadi kan lelaki dan perempuan. Baca balik kisah2 Nabi dan Rasul.

    9

    0
  13. Noname says:

    Bila nara nk minta ampun maaf…

    0

    1
  14. Alanice says:

    Contohi lopak Muslim sejati yg peluk blainan jantina.

    3

    15
  15. Anonymous says:

    kwn sorg mcm ni, scary tgk kt ig dia. mcm takda salah pulak g declare cinta hati dia mcm tu, but i think dia da block family dia siap2 sbb klu balik kg tau pulak bertudung … semoga dijauhkan drpd keturunan ku

    3

    1
  16. Tk says:

    Well we already heard direct from the horse’s mouth that dia tak kahwin. But the lovey dvey couple picture and messages still raised some eyebrows. Doakan the best for her. Kadang kita ni bila feeling down and frustrated we seem lost. Kna muhasabah diri dan bnyak berdoa agar twe dont make unwise decision. Take care ya

    8

    0
  17. lapse says:

    rafidah oiii , takkan putus cinta je pun ko nak jd lesbo babe, ramai lg putus cinta dlm dunia ni lg teruk dr ko ade. si pengkid tu main peranan manipulasi ko time ko tgh down. syokla dia sebb dia mmg nak pepek je. fitnah apanya kalau dah terang2 ig pengkid xde telo tu ckp korang dah kawin walau kiasan budak 12 tahun pun boleh tau korang lesbo. ko tak pernah baca quran ka kisah umat nabi luth a.s wei..umat dia tu kaum sejenis sat ja Allah turun bala. ke ko xpercaya kat agama?? ko nak jd athest ka…xtenang babe.. ni org tegur mmgla nampak kasar tapi org care kat ko. jgn ckp org dengki, org fitnah. kesian kat diri sendiri babe. jauhkanla sat dr org sekeliling ko yg semua ko buat dia support even benda tak betul pun dorang support. kdg2 fakta yang betul mmg perit kita nak terima sebab nafsu kita sendiri. ko cerdik kot.bukan xcerdik.dlm banyak2 artis aku paling kagum dengan ko sebb ko xbimbo. tapi udah jd mcmni cepatla wei sedar balik.kubur ko bukan ko sorang atau si pengkid tu nak tlg gali wei. ni ic ko islam. org islam hat ko ckp fitnah nila nak tlg ni.
    #donemengucap

    4

    0
  18. Hello kawan2 says:

    Islam itu mudah.

    Dalam Islam ada hukum dan syarat ditetapkan oleh Allah. If you are a muslim, you abide by His rules. His rules have no room for interpretation. It is direct and clear. What can be done, and what cant be done as well as things that only can be done under a certain situations/darurat etc.

    In Islam, it is clear as day that homosexuality or anything is that league is haram ya.

    And yes, Allah is most merciful and compassionate towards His creations, and He also expects the same in return, that His creations to love Him by abiding to his His rules which is for all to see in the Quran.

    You cant say hey i was born with this instinct, that I am a man/woman and i find the same gender more attractive that the opposite gender, and Im sure Allah is most merciful and understanding because He is the one who created me this way, and He will surely understand my pain and suffering and as long as I love him, and being a good human being, He will accept me.

    No sweetheart, Allah created you this way and it is your duty as a true muslim to fight your urges and follow his rules. Allah does not mentioned anything about bending some of his rules to suit your situation. Everybody is subjected to the same rule.

    “Allah does not burden a soul beyond that it can bear”

    3

    0
    • Hang Pikir says:

      Diam ah..ni blog melayu nak speaking speaking pulak. Cakap melayu la. Bodoh

      0

      1
      • aaaakulah says:

        alahai ….susah btol la jenis org bodoh camni…x reti english…marah kat org yg pandai english…bukan nye nk gi blajar kasi english lagi mantap…buduh nye Hang Pikir Otak dlm bontot ni

        0

        0
  19. Anonymous says:

    korg xyah sibukkan org yg wat cmtu kt oversea, tgk aje kat langkawi tu yg golongan tomboy n lesbian ni bercuti dgn geng2 semua pastu boleh pulak dlm gondola tu peluk sane peluk sini yg tomboy dgn lesbian nye lagi dhla aku ade anak pastu aku yg tgk pon jd segan inikan org2 tua, tu lah mcmane lah gondola tu x jem tu ari maksiat byk sgt erghhhh

    3

    0
  20. Anonymous says:

    kesiannya terpesong macamtu. dulu jd pengacara 3R yang bagi motivasi tapi diri sendiri jadi teruk..

    3

    0
  21. pokcik bebawang says:

    Layanlah BINATANG sepuas hati ko cik pidah ooi..lame2 otak pun 2×5 cam binatang..
    (harap ko berbaliklah ke pangkal jln yg benar !. )

    1

    0
  22. Alia says:

    Abg nara ni suka kuar cerita yg tk pasti….jgn suka2 bawa cerita yg tak pasti .itu fitnah..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    I think that is Ashley. Not Rafidah. She works at buzzfeed using channel boldy at youtube. She even has a video on her wedding. You can search at youtube. Pelanduk 2 serupa.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Bersepah je pic lovey dovey kat ig rafidah before this. Boleh tgk sbb sebelum ni public. Ni bila citer mcm ni meletup. Terus private ig dia. I believe shes archiving all the lovey dovey pics first. Lulz

    0

    0
  25. si api neraka says:

    Jangan kata org nty tuhan balik kan kata korg kat korg smue plak benda mcam ni kne siasat btul bru la bleh ckap ok dosa nty sendri mau ingat arr haha

    0

    0
  26. mimilofa says:

    memang dia pun uolls, banyak je gambar lovey dovey diorang kat IG sebelum ni. but mostly awek dia la yg post, si Rafidah ni cover-cover sikit. public figure kan. dia memang dari dulu lesbian lah. sebelum dia couple dengan minah ni, dia couple dengan Lina Tan boss besar Red Communications tu.

    2

    0
  27. Anonymous says:

    best keee gesel pepet dengan pepet?

    0

    1

Leave a Comment

Optional