Written by Bella | June 20th, 2019

Sah bercerai pada 25 Mac lalu, penyanyi Radhi OAG baru sahaja memberitahu dia dan bekas isterinya, Nur Shahira Ayu Zahiri akan hadir ke mahkamah semula untuk proses rujuk.

Namun, kenyataan Radhi jauh berbeza dengan Ayu dimana wanita itu sudah nekad dengan keputusan untuk meneruskan kehidupan solo membesarkan anak-anaknya.

Sebenarnya Radhi sudah melafazkan cerai kepada saya pada 25 Mac yang lalu dan hari yang sama tu saya juga tidak lagi tinggal bersamanya di kediaman kami. Selepas daripada itu, dia ada juga beberapa kali memujuk untuk kembali bersama tapi sejujurnya saya sudah nekad dengan keputusan ini.

Jika dia nak rujuk semula, saya tetap tidak mahu. Saya mahu meneruskan kehidupan baharu bersama anak-anak tanpa dia. Saya mengharapkan semua orang dapat mendoakan yang terbaik buat saya dan Radhi.

Difahamkan, mereka telah memfailkan kes penceraian pada 3 Jun lalu di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya dan kes mereka akan dibicarakan dalam masa terdekat.

Radhi dan bekas isterinya enggan mendedahkan punca mereka bercerai. Kita tidak mengetahui apa yang mereka lalui dan mungkin berpisah adalah jalan yang terbaik buat kedua-dua belah pihak.

Sumber Berita : mStar Online

22 responses to Radhi Mahu Rujuk Tapi Bekas Isteri Nekad Bercerai

  1. Anonymous says:

    Elok lah…lagi pun Radhi mana masyukkkk dh….show pun tarak…

    4

    1
    • wekkkkkkk says:

      biasanya wanita mcm tulah, bila dh agak2 suam, cuba nk lari, tpi jodoh akan dtg pun x tentu baik. Yg si laki pun satu, lafaz cerai je yg tahu, cubalah jgn main2 dgn lafaz cerai tu, pendam je, bila dh cerai, baru tahu, semua baju, sepender, towel, dh bukan ditempat “khasnya”.. tmpt tidur tunggang langgang, pijat berpesta, mcm2 lah..ini bagi org yg x tahu nk jaga brg2 sendirilah.
      jgn marah..mgta utk semua orglah di luar tu.

      7

      1
    • gampang says:

      Alhamdullilah, ramai sugguh orang islam melayu yang cerai berai berbandingkan bangsa asing. Amin

      1

      2
    • Chohkri Yulis. says:

      Sape kate dia xde show. Band dia antra band paling banyak show skarang.

      0

      1
  2. pak ustaz says:

    2

    0
  3. Anonymous says:

    Kalau tempoh iddah dh habis kena nikah semula kalau nak rujuk. Then kalau perempuan tak setuju tak dpt la nak rujuk balik. Kalau masuk makhamah slps 25 Jun xde harapan lah.

    Faham Ahmad?
    Lagi satu, hakim akan pertimbangkan juga permintaan pihak perempuan. Tak boleh nak paksa rujuk balik suka hati.

    15

    1
    • Anonymous says:

      lafaz rujuk lepas habis iddah atau sebelum habis iddah atau buat assumption sahaja ?

      Owh kena tengok hakim . tak tengok video UAI ke ?

      1

      3
      • Anonymous says:

        kita kat malaysia ada sistem in place. nak nikah pun kena ikut prosidure, nak cerai pun kena ikut prosidure. bukannya bila nak rujuk balik dgn isteri terus boleh jadi mcm laki bini balik. Apa yang UAI tu kata mmg betul, tapi itu dah simplified version. apa2 pun kena refer pada makhamah and kalau perempuan xnak rujuk, dia boleh fail fasakh takkan kembali jadi laki bini juga la kan?

        tengok ajelah outcome kisah nie mcm mana nanti kalau bini dia tak nak rujuk..

        19

        0
        • System says:

          Al Quran already explain
          “And their husbands have the better right to take them back in that period, if they wish for reconciliation”

          [al-Baqarah 2:228]

          Nothing is greater than Quran , even Malaysia Syariah Court.

          0

          1
    • Daikin says:

      “And their husbands have the better right to take them back in that period, if they wish for reconciliation”

      [al-Baqarah 2:228]

      1

      1
      • tipahhh says:

        “if THEY WISH” not “HE” wish. Al-Quran da letak baik da hukum hakam, jgn terjemah or faham ikut sendirik2, itulah fungsi mahkamah syariah sebab mereka lebih AHLI utk mengendalikan perkara2 begini. even da cerai nak rujuk dlm tempoh pun still kena record kat mahkamah syariah, kang kalau kot2 tercerai lagi da ada rekod bape kali da lafaz.

        9

        0
  4. Anonymous says:

    yg aku tahu, kalau dh lafaz cerai, aku bukan isteri dia lagi, tak boleh cium apatah lagi main..kalau nk semua tu rujuk baliklah lepas habis eddah, tpi hanya 2 dlm 10 org je yg setuju..sbb nilai lelaki yg berkualiti hanya ada 2 dlm 10 org.

    7

    1
  5. bong cit says:

    ada sebab kukuh la tu bini ko xnak rujuk balik…ntah2 ko kje sumber kewangan pun xda…nk sara hidup cmna…bek single

    4

    1
  6. Lavender says:

    Ala dulu tgk muka dorg masa kawin ckp dlm hati muka sama ni.. ada iras2.. jodoh kekal ni… x sgka tiba2 cerai.. semoga ada pengakhiran yg baik2 utk mereka ya..

    1

    0
  7. ate mike says:

    woi bang nara…berapa kali la ko nak up citer dia ni…bosan la..glamer pun x…dok up citer retis cerai…lantak deme la…xda ke gmbr retis g majlis beraya

    0

    1
  8. faraj says:

    Puak2 PAS bukan suka Cerai2 ni, mereka suka tamboh2 BINI..tapi lepas mengawan mereka buat tak tahu….keje memang pemalas ler org2 PAS ni, harap duit org bagi jer…nk tanggung Bini jauh sekali lah…mereka harap kan bini2 jer cari Duit…pastu Serban2 Ulamak PAS semua bau Pekong, sebab tahu dh Party PAS ni Pemalas…tahu komen org jer…tambah Hanjing Awang (Hadi Awang)…manusia paling Hina dari Khinzir Hadi Awang tu…!!! Kimak punya Ulamak2 PAS…kuda kan Agama…..Berhala pun susah nk terima PAS ni, inikan agama Islam….!!!

    2

    2

Tinggalkan Komen Anda Di Sini