Written by Bella | September 14th, 2018

Kuasa viral dan media sosial zaman ini memang besar, meskipun lagu Bobo Dimana mendapat banyak ‘dislike’ dan dikecam netizen, ramai juga masyarakat kita yang rancak sekali membuat parodi dan terikut-ikut dengan gaya tarian lagu tersebut.

Terbaru, pendakwah bebas, PU Amin mengakui terkejut dan rasa terkilan apabila kanak-kanak bersekolah agama juga turut terpengaruh dengan tarian Datuk Seri Aliff Syukri, Nur Sajat dan Lucinta Luna itu.

Lebih mengecewakan, ada yang beraksi ghairah ala ‘soft porn’ dihadapan budak perempuan lain.

Mungkin ada yang memandang isu ini agak remeh tetapi seperti yang kita semua tahu budak-budak memang penuh dengan rasa ingin mencuba dan mudah menyerap sesuatu. Janganlah terus menyokong lagi aksi tidak senonoh ini, tentu sahaja ia satu perkara yang cukup membimbangkan buat ibu bapa diluar sana.

27 responses to PU Amin Luah Rasa Kesal Budak Sekolah Agama Joget Lucah, Terpengaruh Video Lagu Bobo Dimana

  1. Noname says:

    Cash is king…org berduit juga yg buat…
    Nk kata x belajar agama..background berserban dulu..
    Media pn promote x langsung…
    Tengok saja la lgbt ni berkembang..

    23

    0
    • doktor asli says:

      Banyak sangat ustaz2 yg menyemak kat sini la..oi pi duduk ka arab le. Kalau nak ikut kan ramai budak sekolah tahfiz dan agama kena sontot oleh ustaz2 tau. Ramai pedopilia di kalangan ustaz2 kat m’sia ni. Jadi yg dok jogek tu silap haribulan ustaz2 yg dok stim tengok, lepas tu diorang tutuh juboq budak2. Macam babi.

      0

      18
    • Makcik Nasi Lemak says:

      Kan dulu dia kata dia tak berpeluang belajar tinggi….
      Ini adalah akibat dari org yg takde pelajaran…
      Terbukti duit tak boleh boleh beli ilmu…
      Ilmu perlu dicari dan dipelajari…

      Dia suka orang kecam dia…
      Org takde pelajaran tak pernah terfikir kesan dari perbuatan dia.

      13

      0
    • besaq kepala says:

      Aku rasa ustaz2 yg suruh budak2 tu menari kot. Kan banyak budak2 sekolah agama dan tahfiz selalu kena rogol dek ustaz pedofil. Tengok budak kecik menari tangkap steam la ustaz2 ni.

      1

      18
    • geli says:

      apa yg nak hancur? Yg selalu hancur masa depan budak-budak tu bkan pasal mereka menari tetapi di cabul oleh para alim ulamak dan ustaz seperti kau. Please dont be hypocrite, agamawan2 yg menghancur masa depan budak-budak dengan cara memundurkan minda mereka. Kebanaykan mereka akan ketinggalan dengan masa depan yg gelap dan malap. So what kalu mereka nak menari, they are still kids, lte them have their fun in their youthfulness. You lost your youth so dont stop others. Get Lost we dont need more of you in this world. Leave Malaysia and live with the arbs if you really like their life style

      0

      30
      • Beautifulmind says:

        No need to blame all of d ustaz 4 a few of scumbags juz like u..
        Look at urself N ‘see’ wht he is trying to say.. its already happening, if u r a muslim.. bt if u r a non muslim.. thn u shld juz shut ur dirty mouth, N juz take ur black heart smwhere else..
        We dont need stupid view like urs..
        Mind ur own ‘fun life’

        20

        1
      • geli blah la says:

        u ni dah kenaper ‘geli’? sumer ustaz penceramah jd bahan. kerana nila setitik rosak susu sebelanga. mcm tu jugak lah dgn kes ustaz tu. kau ckp ibarat kau baek sgt.. jenis mcm kau ni org panggil ‘penauk’ tauk ko? org mcm kau yg patut leave malaysia. Malaysia doesn’t need negative people like you, UNDERSTAND?!!

        5

        0
  2. ingat says:

    dapat bahagian la tukang nyanyi tu…berduit,tetapi yg tak faham, dah tahu generasi sekarang mudah terpengaruh, buat juga video tu…tak ingat agaknya, sekejap je tuhan nak tarik..nikmat rezeki….sebab tu aku tak ikut ig dia..buat aku rasa nak mengumpat je… moga Allah beri hidayah cepat sikit kepada mereka sebelum terlajak jauh…Banyak lagi cara nak dapatkan rezeki yang halal…cara sebelum dia terlibat dengan puak-puak tertentu ni, elok sikit dari sekarang. Entah lah….

    18

    0
  3. Sedih says:

    rosaknya Islam kerana orang Islam tu sendiri yang kononnya OPEN minded

    25

    0
  4. Bobo mesti di sula says:

    Aliff tak kira dapat rezeki dari sumber halal or tidak … tak malu ka kat Allah …tak pandang muka isteri dan anak anak … Mak kamu lagi tu ..insaf lah ..
    Aku tahu la kau tu ada jiwa lgbt

    Sajat n Bocinta tu sudah lah menang tak leh pakai .patut di sula saja .

    7

    1
    • wekkkkkkk says:

      Aliff / Sajat / Luna mmg dpt rezeki dri tarian lucah ni sbb lagu Bobo Di mana pun diciplak dri lagu org lain..cuma ubah sikit2.
      Jijik, lebih jijik dri air longkang saliran kencing ba alif ba ya.. dn muntah..
      wekkkkkkk

      3

      0
  5. haters PU AMIN kepala besar says:

    pu amin. since kau suka sangat perhatian kan, of course ko akan baca komen ni sebab jenis baghal macam kau ni akan koreeeeeeek kat mana orang publish cerita ko.

    ko beria tegur ni, yg ko sendiri nyanyi lagu ni tapi ubah lirik tu apahal? konon acah dakwah. nyanyi lirik tukar kepada isu keagamaan. anak sedara aku tunjuk video ko kat aku and dia yg taktau menahu pasal lagu bobo tu sndiri pegi cari lagu tu. so ko secara tak langsung promosi or parody lagu tu jugak.

    yes aku menyampah tahap dewa dengan golongan macam aliff n sajat tu. tp golongan ustaz segera mcm ko yg keeeeeeep on up kisah hot untuk kekal disebut dalam malaysia ni, pon aku pangkah. mufti yg ilmu jauh lebih tinggi pun ambik pendekatan yg betul, kau yg baru hafal 3 qul dah beria ria.

    so ko dengan kepala besar ko pegi mampussss haramjadah tol ustaz segera

    8

    2
  6. pening lalat says:

    x faham knp Dato Aliff masih cita2 nak jadi penyanyi, dah org condemn kaw2 dari 1st lagu dgn pakcik sajat, dia masih nak buat juga this song, dah anak sendiri cakap suara abah x sedap, marah pula, dah org kecam konon cakap kecewa sedih dan skg nak pula buat lagu nasyid, lepas tu tanya ada ker org nak dengar jk dia nyanyi nasyid, dah suara x sedap jgnlah lah x habis nak jadi penyanyi juga, cukup2 lah. atau kau mmg sengaja nak org kutuk so org berdosa mengutuk dan konon kau dapat pahala kerana org mengutuk kau, cukup cukup sudah apa yg kau ada skg yea, hentikan buat keje yg x berfeadah yea

    6

    0
    • Pilih la jadi positive influence says:

      Suara mesti la kena ada kemerduan kalau nak jadi penyanyi. Nak mengaji pun tak boleh la kuat2 kalau langgar tajwid. Nak menyanyi lagu nasyid mesti ada kemerduan, imej yang bersesuaian dan matlamat untuk membina akidah bukan populariti. Kalau muka tampan, suara macam kucing dipijak ekor, imej tergedik, manalah sesuai nak menjadi penyanyi nasyid. Lagi molek jadi penaja aktiviti keagamaan, penerbit drama Islamic atau penyumbang di belakang tabir daripada menayang umum suara dan gelagat sumbang.

      0

      0
    • Siapa suruh jadi penyanyi. Nyanyi tak la best mana. Lagu2 zaman 90-an dan awal 2000-an lagi best

      0

      0
  7. Istighfar says:

    Buat yang baik, orang ikut kita sepanjang masa dapat pahala. Tapi kalau kita buat jahat, orang tiru pulak benda jahat tu, kita pun dapat dosa sepanjang masa. Sebelum nak buat sesuatu fikir dulu kesannya kepada agama, bangsa dan negara. Sebab nk femes agama pun boleh tergadai. Astaghfirullah

    2

    0
  8. Anonymous says:

    yang hancurkan generasi skang ni LGBT.. bawak pengaruh tak elok. si luna tu patut kena ban tak boleh masuk malaysia..

    1

    0
  9. Bebulu says:

    Ni datuk Alif kena jawab, Kita tunggu apa response dia, zaaaash..rasa mcm nk lukuh2 kepala si sajat ngan lucinta ni..

    0

    0
  10. Darai says:

    Rasa nai muntah tengok pak sajat..bapuk indon dan lgbt wanna be …

    1

    0
  11. PLEASE BAN THIS SONG!

    DOB: 05-11-1986

    1

    0
  12. Anonymous says:

    Nanti Zizan marah lagi konon nak dia nak femos…….. buat kenyataan sebab nak banyak like…

    0

    0

Leave a Comment

Optional