Written by Bella | May 8th, 2019

Selepas beberapa minggu, nampaknya isu berkaitan PU Abu masih lagi berlanjutan. Baru-baru ini timbul pula berita mengatakan beliau sebenarnya sudah pun berkahwin dengan janda anak satu yang dikenali sebagai Hana Azraa.

Menurut laporan sebuah portal berita, mereka dinikahkan pada awal bulan lalu di Thailand. Apa yang dilaporkan itu berdasarkan status yang dimuat naik di Instagram Stories PU Abu.

Bagaimanapun, sebentar tadi, PU Abu menafikan beliau bernikah di Thailand dan berita yang tular itu adalah fitnah semata-mata.  Jelas PU Abu, akaun Instagramnya telah di godam pihak tertentu yang sengaja ingin memburukkan lagi keadaan.

Pernikahannya dan Hana diadakan secara sah di Malaysia dan direstui ibu bapa masing-masing.

Terdahulu, kontroversi rumah tangga PU Abu mula menjadi bualan hangat  dan mendapat perhatian ramaiapabila bekas isterinya Ain Afini, mendedahkan beliau telah diceraikan ketika sedang sarat mengandung tujuh bulan. Perceraian itu berlaku disebabkan orang ketiga dimana PU Abu dikatakan menjalinkan hubungan cinta dengan seorang janda anak satu. Malah, pendakwah itu pernah meminta izin untuk berpoligami ketika dua bulan mereka mendirikan rumah tangga.

57 responses to PU Abu Nafi Nikah Dengan Janda Secara Senyap-Senyap Di Thailand

  1. mekanikKL says:

    Kau boleh blah.
    Kalau aku jadi si bekas bini tu jangan harap kau dapat jumpa anak tu lagi. Dasar gatal

    38

    115
    • Anonymous says:

      Aku harap Abg Nara/Bella x publish cerita si Abu ni. Aku tengah puasa ni, azam aku tak nak mencarut bila baca gosip retis.

      65

      0
    • faraj says:

      sian bini baru dia…masa mengawan mesti tutup lampu kan…kalo tidak mesti termuntah., bukan apa Hodoh bebenor muka Abu ni..eeeeèeeeeeeeeeee

      21

      50
      • Anonymous says:

        Ko baru sedar wajah lelaki melayu ni hodoh2 ke? Yg kacuk omputeh je yg banyak handsome. Kalau kacuk jawa, bugis, india, bangla… kompom mcm ni semualah wajah dorang

        3

        34
    • faraj says:

      Satu jer nk ckp..gang Dislike Abu ni… “Abu tu dh lah Hodoh pastu Bodoh.” ingat org tak tahu ker yg dislike tu keje Abu Hodoh….wakaakakakaaaaaa

      4

      24
  2. Anonymous says:

    Acah2 kena hacked siap tunjuk bukti bagai. Bini baru tlg hacked kut. Tgh mlm smlm kan sempat kena kecam teruk lepas upload video selekeh hukum korek hidung bulan puasa. Tlg la jgn pakai lagi title pencetus ummah tu x semengah dengan perangai kau. Xkn la org yg hacked nak simpan video kau tu xde faedah pun abu. Dan2 kena hacked klakonye. Attention seeker. Dah bernikah senyap2 sudah x perlu buat benda yg sengaja bukak jalan untuk org kecam kau lg

    64

    82
    • Anonymous says:

      Wow byknya dislike dekat komen ni. Abu & bini baru dia lettew yang dislike byk2 ni.

      30

      71
    • abuhana jahil says:

      tak rasa pon akaun dia kena hacked..klu kena hacked habisla mesej2 cinta cintun dia ngan hana akan betebaran.. ni aksi gelabah sndiri je ni.. ntah2 hana tu yg xsabar 2 nk bgtau dia isteri.. kat ig hana 2 3 hari lepas dah buat story

      — alhamdullilah, offically—-
      — y so hawt—–
      dan letak gambar abu n dia bersama kawan kawan di meja makan di sebuah gerai

      memang hana tu yang xsabar sgt nk umum..mebi hana yang ambik akaun abu..dah hang 2 3 hari asik cite pasal ex wife je
      bagi duit 10K la
      beli persiapan anak nak lahir la
      siap letak gambar kendong pampers baju semua

      ingat hana tu tak sakit ati..bila aku nk di umum sbgai wife.. meh aku umumkan sndiri

      blah la hana n abu– drama la korang sampai mati…..

      9

      38
  3. Anonymous says:

    bising lah abu ni… dah lah jenis penyampai ceramah cakap kotorrrrr jerrkkk…. menyampah aku kalo penganjur panggil dia ni… byk lagi PU lain lagiii bagus…

    xyah annouce nafi nikah kt thai lah bagaii…. netizen dah tau ko dah nikah senyap2 dgn janda tu.. gara2 janda tu ko lafaz cerai kt ain

    54

    71
  4. Anonymous says:

    23 dislike?? Wowwwww tahniah team abu dan hana gigih betul anda semua. Susah nak tgk gosip retis lain dislike byk begini. Sungguh luar biasa. Teruskan usaha yepp

    78

    115
    • Anonymous says:

      ada je cuba upload ude dengan izreen pun sama jaga dislikenya… ertinya mereka gigih baca dalam kain sendiri

      3

      30
  5. hahaha says:

    jarang aku nampak begitu banyak dislike dalam BN ni…haha desperate much?
    lantaklah si Abu ni…yang penting anak yang bakal lahir tu sihat dan bahagia…si abu ni bior le dia jawab sendiri dengan tuhan. Boleh pulak ko cakap bukan ko sorang buat camtu..nanti ko jawablah macam tu depan tuhan

    68

    114
  6. singlemingle says:

    tak habis habis dia punya bodoh.
    tak nak simpan sikit ke nak guna tahun 2020 nanti

    35

    62
  7. hahahhahaha says:

    weh desperate nya recruit orang dislike/refresh page banyak2 kali utk dislike. hahahahahahahahahahhahahahahha meh dislike comment ni. tulus ikhlas dengan ucapan “losernya perangai”.

    66

    114
  8. ABUjangSenang says:

    Astro tak adil!

    Kalau dewi remaja, kene tarik gelaran juara dsb, kenapa tutup mata untuk gelaran si abujahanam ni? Kemon astro. Dia menjejaskan reputasi dan jenama Pencetus Ummah. Sama jugak dgn PU-PU yang fufu tu… Semua hanya kejar populariti. Tolonglah… Jangan duk jadi punca kepada fitnah agama sendiri.. Aihhh.. Bagi aku je lah gelaran PU tu… tahu la aku nak sekolah PU-PUngkok ni….

    Like sikit sapa setuju gelaran PU pada ABUjahanam ni di TARIK BALIK!!

    84

    117
    • Anon456 says:

      Aku bukan pro-Abu. Cuma nak cakap, simpan your stupidity n ignorance to senyap2. Dalam kes juara dewi ramaja yang kantoi clubbing/minum arak baru2 ni, yang ditarik balik tu ialah KEJUARAANNYA. Sebab perbuatan tu dilakukan SEMASA dalam TEMPOH BERTANDING it which breach their contract. Persoalannye, 1: PU ni masih bertanding ke? 2: dia menang ke? 3 : PU tu bukan gelaran rasmi pon. Dia sendiri yg mengaku PU, media yang gelarkan dia PU on their post. Astro has no right utk masuk campur.

      14

      2
      • ABUjangSenang says:

        Memang kes yg berbeza dari produk Astro. Kalau Astro/producer Pencetus Ummah masa ABU ni joined speak on behalf Pencetus Ummah, they still have right because their branding. Unless kalau PU tu stand for Perosak Umahtangga. But now, PU is synonym with Pencetus Ummah… Kalau pun bukan gelaran rasmi, Astro perlu come out with statement yg kata STOP using gelaran PU pada ABU.. Dia tak layak pun dapat highlights dari Pencetus Ummah mahupun menumpang nama Pencetus Ummah…

        29

        58
      • ex fans lofa says:

        kes dewi remaja tu, semua yang terlibat dengan kes tu tidak dibenarkan menggunakan tittle dewi remaja lagi. haneesya ditarik kejuaraan dan title dewi remaja macam tu jugak faz dan ernisha tak dibenarkan menggunakan title finalis dewi remaja. so utk kes si pu ni pun patut ditarik balik gelaran pu tu. tak layak !

        15

        42
      • Anon456 says:

        Again, penarikan happens sbb they all breach their contract ma. All the satan activities took place during the competition. So, Astro has the right. Plus, I dont think Astro ada masa nak layan personal matters macam ni. Dah golongan PU sendiri kata hukum ceraikan isteri ketika hamil ialah harus. Technically what Abu did just unethical. Compared to what so called ‘dewi’ remaja did was clearly haromm..

        5

        0
        • ABUjangSenang says:

          Kalau personal, please stop using PENCETUS UMMAH. Aku haramkan kau guna… Kawan2 non-muslim aku tanya, mmg itu attitude seorang ustaz ke pendakwah ke macam tu? Unethical still unethical.. Kalau dr segi Islam tu memang harus.. Tapi boleh tak jangan jadi pencetus fitnah pd agama sendiri? Acah2 ustaz tp kau sendiri yg memburukkan institusi agama..
          Berhentilah.. bersaralah dari guna gelaran Pencetus Ummah.. Kau x layak nak menasihatkan org tentang agama kalau kau sendiri tak tahu hukum hakam bila keluar berdua dgn bukan mahram. Mana hukum ‘elakkan dr fitnah?’ Bila kau tgh sedap dgn perempuan lain, mana pergi hukum hakam?

          What the stupidity of this kind actions by religious people that self-claim PENCETUS UMMAH? phuihhh

          7

          26
  9. meme says:

    Ttp jga ko yg bangang abu..si pnyondol tue pn…dh tahu deritanya hdp mnjnda tp msih juga tfkr nk ambik laki org…jhat dgn kaum sndiri..kwen kt mne2 sklipn ko bdua ttp teruk dimata org rmai…rupa buruk, hti pn buruk..
    #toxicperson

    31

    60
    • Fight for women says:

      Betul!!!
      Ya Allah geramnya hati melihat perempuan tersebut dgb rasa tidak bersalahnya merampas kebahagiaan org lain. Xkn xrase kecewa dan sengsaranya dahulu sehingga diceraikan. Yang xboleh diterima sehingga maknya pun tidak kesah anak berbuat demikian. Mmg perkara ini xkn jadi kalau satu pihak tidak melayan, tp mmg btul lah 2-2 pihak melayan. Ramai lgi lelaki Bujang @ Duda kat luar sana…Mengapa laki orang dan wanita y baru nk mengenal erti seri perkahwinan mahu dirampasnya?? Mahu tunjuk siapa perempuan lebih hebat?? Astaghfirullahhh…where’s ur pride as an honour woman??? U just proved urself a trash. I can’t accept these type of women. Building ur own happiness based on other ppl’s struggles.
      Allah itu Maha Adil. Moga diberikan yang sebaiknya kepada org yang teraniya. Esp wanita.
      Jaga2 lah kamu wahai perampas, doa org teraniaya tiada hijabnya.

      0

      0
  10. ihetchu says:

    Kah Kah. Mmg Dasar~~~ Gigih dikk kau tekan dislikess..

    25

    54
  11. like like says:

    jarang tgk dislikes lg tinggi dr likes ahhaahaha bawk geng tekan dislikes ke ?? hahaha pape pun bising la PU sm Hana mmg elok kna BOIKOT kikiki

    16

    45
  12. Anonymous says:

    tolonglaa ex wife move on babe jgn berharap n berdoa lg utk org cmni, tolong laa xyah nak jumpe or bersama lagi dekat jannah or so whatever, die sendiri tak appreciate ko xyah nak berdoa utk die sgt k. Move on!!!!! die dgn hana azraa tu sesuai lah sgt so munafikkkkkkkkk. ha mane geng abu n hana meh laa dislike much! erghhhhhh

    31

    60
  13. Anonymous says:

    Jgn lupa suruh si Hana tu bagi RM10,000 tiap bulan ya untuk bekas isteri
    …. up..kan dlm IG ,FB ,Twitter, ya PUnai Abu Zina..
    Sudah sedia kena boikot ya
    Bukan orgramai ya bagi duit.
    Jgn ckp besar dan tinggi klu org x beli produk bini penyondol mu siapa beli kau?
    BOIKOT ABU DAN HANA

    25

    65
  14. mak c kina says:

    aku cuma nak ckp…semua komen sini kena dislike…gigih sungguh…hahaha

    26

    55
  15. JERNIH HEIGHTS SDN BHD says:

    aku nak try post lak moga bahgia abu dan isteri bar,.to bekas isteri semoga jumpa jodoh yg baik, tahniah bakal memdapat harta dunia akhirat, amanah yang bernilai

    8

    56
  16. abu dan hana gatal says:

    tak rasa pon akaun dia kena hacked..klu kena hacked habisla mesej2 cinta cintun dia ngan hana akan betebaran.. ni aksi gelabah sndiri je ni.. ntah2 hana tu yg xsabar 2 nk bgtau dia isteri.. kat ig hana 2 3 hari lepas dah buat story

    — alhamdullilah, offically—-
    — y so hawt—–
    dan letak gambar abu n dia bersama kawan kawan di meja makan di sebuah gerai

    memang hana tu yang xsabar sgt nk umum..mebi hana yang ambik akaun abu..dah hang 2 3 hari asik cite pasal ex wife je
    bagi duit 10K la
    beli persiapan anak nak lahir la
    siap letak gambar kendong pampers baju semua

    ingat hana tu tak sakit ati..bila aku nk di umum sbgai wife.. meh aku umumkan sndiri

    blah la hana n abu– drama la korang sampai mati…..

    2

    25
  17. Anonymous says:

    abu ni cerai kan isteri dia mcm tu aje kerana nak bersama seorang janda..agak2 kalau bapak dia lakukan benda yg sama pada mak dia, apa perasaan dia..

    14

    45
  18. Anonymous says:

    abu ni bukan pencetus ummah tapi sebenar nya PEMUSNAH UMMAH..orang mcm abu ni la sebenar nya Abuja dlm filem MUNAFIK…

    20

    50
  19. haih says:

    tak berjaya lah.. depa (yg gigih dislike) tau anda tak ikhlas.. kiki.. klako ah! taksub abu ke yg dislike ne?

    9

    41
  20. Anonymous says:

    Gaya Abu Zinna in mcm Ashraf Muslim dulu lepas kawin dgn wan sakinah ckp tidak tengok.masa depan…
    Jaga ya nanti keturunan kamu.
    Bersedialah mcm ude dan izreen ashraf dan wan sakinah serta geng2 mereka

    12

    71
  21. Anonymous says:

    SIAPA YANG DISLIKE BYK2 NIH MCM BUDAK TERENCAT OTAK!!!!!

    14

    45
  22. tak penat ke tuuu hehehehe says:

    marilah beramai-ramai komen sampai terlecet jari org tuuu nak dislike hahahahaha sedih hidup ko dik

    11

    60
  23. tak penat ke tuuu hehehehe says:

    marilah beramai-ramai komen sampai terlecet jari org tu nak dislike hahaha sedih hidup ko dik

    7

    58
  24. Anonymous says:

    Emmmm… Ya Allah pening dgn perangai manusia sekarang ni.

    3

    34
  25. emmmm…. ya Allah mcm2 perangai orng yg dikatakan ada ilmu agamanya

    4

    35
  26. niras says:

    PU abu ni patutnya kawin dgn rosiah chik, baru sepadan..tak pun dengan neng yatimah

    3

    34
  27. Lala says:

    Boikot PU Abu dan Hana.. Sampah masyarakat!

    14

    46
  28. Boo ABOoo says:

    gigih giler geng2 penjilat ABUJA and Hana tekan dislike semua comments.

    13

    44
  29. Bwg says:

    Abu jahal abu lahappppp poennn

    13

    34
  30. Popo says:

    Akak pon terkejut jugak nie pehal byk sgt dislike dekat komen2 di atas. Xpnh lg la akak tgk situasi mcm nie padahal akak setiap hari baca blog nara nie walaupun jarang komen. Pulun betul nk check setiap minit utk dislike. Ko xde keje lain ke nyah? Ntah2 komen akak nie pon bakal di dislike byk2 jugak kan?
    HAHAHAHAHAHAHA

    16

    57
  31. PU kee says:

    aku rasa mamat ni mmg propa. haritu kata tak ada twitter, tak ada siapa control twitter dia, tapi sejak dua menjak makin meriah pulak twitter “beliau” itu.

    kalau bukan dia, takkan semua posting ada muka dia yg clearly takde pun gambar dalam ig dia.

    so yang hacked ni pun one of propa drama dia jugak la rasanya. macam baling batu, sembunyi tangan. more like org pengecut je mcm ni.

    3

    22
  32. orang kaya bio muka hodoh jgn peragai hodoh,,, p ni dislike banyak aku nk tau apa produk bini dia nie,,, nk boikot… p yg bik laki org ni mmg xleh dimaafkan otak mati kata adik aku,,, pasal tuhan bg akal suwo piki bkn piki guna nafsu

    4

    23
  33. Anonymous says:

    hahaha..sape yg gigih sangat dislike ni

    1

    22
  34. pukimak musibat says:

    KEPADA ABU. MAAF TAK RELA NAK PANGGIL KAU PU SBB TAK LAYAK. TOLONG LA ABU. KELUAR JE DARI MALAYSIA. HIDUP BAHAGIA DGN HANA TU DEKAT NEGARA LAIN. BAWAK FAMILY KAU N HANA SEKALI. MAK HANA TU BUKAN MAIN BEKAP ANAK DIA BERZINA DENGAN KAU. TAK BOLEH AKU BAYANG HANA YG ACAH TUDUNG LABUH TU TENGAH HISAP KOTE KAU PASTU BAGI KAU JOLOK DIA PADAHAL DIA DH ADA ANAK N TAHU KAU TU SUAMI ORG. HANA KAU TU LANGSUNG TAK CANTIK N ABU KAU TU LANGSUNG TAK HENSEM. BIAR BURUK TAKPE JANJI HATI JANGAN BUSUK. TAPI TAHNIAH KORANG DUA2 BURUK N BUSUK. SESUNGGUHNYA JUBUR HANA DAN KOTE ABU MEMANG BERBAU HANYIR. SALAM RAYA

    5

    24
  35. faraj says:

    Satu jer nk ckp..gang Dislike Abu ni… “Abu tu dh lah Hodoh pastu Bodoh.” ingat org tak tahu ker yg dislike tu keje Abu Hodoh….wakaakakakaaaaaa

    2

    23
  36. Anonymous says:

    Kenapa isteri dia tu dulu janda? Bercerai hidup ke bercerai mati?
    Dahlah janda.. robohkan rumah tangga org pulak tu. Bini laki dia tu tengah mengandung pulak.. rendahnya maruah kau, dik.

    7

    25
  37. Rushdi Kasus says:

    sapa dislike komen aku dia monyet

    3

    24
  38. Hazelnut says:

    Utuk ex wife dia
    Takpe..Allah Maha Adil
    Allah Maha Kuasa
    Allah ada
    Sabar ea
    Dunia ni sementara aje ada balasan utk setiap perbuatan baik & buruk..sabar

    8

    115
  39. dislike sikit says:

    siapa la tentera dislike ni? hahaha

    2

    22
  40. Anonymous says:

    Pelik aku. Apa la perasaan org yang gigih dislike banyak2 sampai beratus nih. Bukan boleh ubah apa pun. Acah2 ramai yang sayang abu dan hana padahal haters banyak hahahaha mcm budak2 tak matang punya kerja je (hana azraa)

    6

    56

Leave a Comment

Optional