Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Program TV Dicipta Untuk Orang IQ Timun, Agungkan Usahawan Kontroversi – Redza Minhat

Isu Datuk Seri Aliff Syukri yang ‘tersasul’ menggelarkan seorang wanita hodoh selain mempersendakan mereka yang berkulit gelap di GV5 membangkitkan api kemarahan seluruh rakyat Malaysia.

Advertisement

Malah, pelakon berbakat besar Redza Minhat turut menyuarakan pendapat beliau mengenai perkara itu tetapi daripada perspektif yang berbeza.

Tidak menafikan apa yang dilakukan Aliff itu agak teruk, Redza juga berpendapat konsep program televisyen tempatan juga semakin tidak berkualiti dan hanya memikirkan keuntungan sahaja. Ia semata-mata dicipta untuk penonton yang mudah terhibur dan diperbodohkan.

Untuk apa juga terlalu mengagungkan usahawan yang penuh kontroversi? Ramai yang mudah terpedaya dengan gimik yang dilakukan sedangkan hakitkatnya ia sebahagian daripada strategi dalam perniagaan bagi melariskan produk mereka.

Advertisement


Apa yang diluahkan oleh Redza itu adalah salah satu caranya untuk memberikan kesedaran kepada orang ramai.  Apa pula komen anda?

Sumber Berita : Redza Minhat

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

112 Comments

  1. Sabri Ali @ Nick

    November 9, 2018 at 7:31 pm

    MEGA MAN 7 PASSWORDS:

    Four 1st robot masters: 8775-2587-4416-8362
    Four 2nd robot masters: 2231-2512-8447-8364

  2. Sabri Ali @ Nick

    November 9, 2018 at 7:26 pm

    MEGA MAN 11

    As of September 19th, 2018, all eight Robot Masters in the game have been revealed.

    DWN.081: BLOCK MAN (Block Dropper)
    DWN.082: FUSE MAN (Scramble Thunder)
    DWN.083: BLAST MAN (Chain Blast)
    DWN.084: ACID MAN (Acid Barrier)
    DWN.085: TUNDRA MAN (Tundra Storm)
    DWN.086: TORCH MAN (Blazing Torch)
    DWN.087: IMPACT MAN (Pile Driver)
    DWN.088: BOUNCE MAN (Bounce Ball)

  3. DEAN

    November 9, 2018 at 2:40 pm

    org KG juga dia nk ckp huhuhu, perasan bagos la mamat nih

  4. Get real

    November 9, 2018 at 12:49 pm

    Memang spot on. Cuba tengok chanel apa yg paling byk cerita bodoh, program lawak, game show bodoh, ceramah agama hadis palsu…semua chanel apa? Semua chanel melayu warna, chanel yg 1 series. Radio siaran pun cerita bodoh, asyik merapu je. Patut la bangsa melayu tak cerdik. Melayu cerdik mmg x tgk. Helo org melayu semua tolong upgrade sikit akal tu, klu iye pun nk tgk tv, tengok la program yg boleh increase knowledge kita contoh Bear grylls punya survival program, history, discover channel, klu hiburan tu pilih2 la nk tgk pun. Hiburan yg bagus american ninja warrior, nmpk mcm game je tapi byk yg kita boleh belajar from the contestants. Pls ajar la anak2 kita yg btul.Wakanda forever!! Peace

    • Intelektual

      November 9, 2018 at 1:32 pm

      Kau ingat mwlayu x tgk discovety national geog etc tu. Baru keluar gua kah

    • Sabri Ali @ Nick

      November 9, 2018 at 7:05 pm

      Pakej Mustika pun ada juga macam ini..

  5. melayu kutuk melayu kahkah

    November 9, 2018 at 12:09 pm

    padan muka semua org Melayu. orang melayu bodohkan melayu, lepas tu canang satu dunia melayu bodoh. kahkahkah.
    nasib aku darah mix, tak terasa bodoh sgt.

    • Anonymous

      November 9, 2018 at 3:57 pm

      mamak ke? darah pun kira. dah sakit accident…x peduli pulak. janji ado kan

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top