Written by Bella | December 14th, 2017

Gara-gara isu Fattah Amin yang menarik diri sebagai tetamu jemputan rancangan MeleTOP pada saat akhir, aktor itu serta produksi MeleTOP dihimpit pelbagai spekulasi dan kecaman daripada netizen.

Walaupun Fattah belum memberikan apa-apa kenyataan. Produksi MeleTOP menerusi akaun Facebook rasmi mereka tampil memohon maaf atas apa yang berlaku dan turut menjelaskan perkara yang sebenar.

Menurut pihak MeleTOP, susunan rancangan pada malam Selasa itu telah dipersetujui oleh semua pihak dan tidak timbul isu Fattah tiba-tiba tarik diri kerana enggan bersemuka dengan bekas kekasihnya, Neelofa sebagai pengacara rancangan tersebut.

Difahamkan, pengurusan Fattah iaitu Fastyle Asia juga memaklumkan artis mereka itu benar-benar ada urusan kecemasan sehingga meninggalkan set MeleTOP dalam keadaan tergesa-gesa sehingga pihak produksi terpaksa mengejar beliau untuk mendapatkan mikrofon yang masih melekat di badan Fattah. Mereka juga sudah mengadakan mesyuarat dengan pihak Fattah dan akan menjawab segala persoalan tidak lama lagi.

Sumber Berita : Facebook MeleTOP

157 responses to Produksi MeleTOP Nafi Tukar Rancangan Saat Akhir Sehingga Fattah Amin Tarik Diri

  1. linda says:

    ignore je artis macam fattah tu…. mentang dh popular… sesuka hati je tarik diri. aetis mcm ni ke kite nak sanjung. sori…NO RESPEK

    29

    63
    • Anonymous says:

      aku bukan peminat fatah fazura atau neelofa..tapi aku menyampah dgn peminat fantaik yg memuja retis diorang macam diorang tu maksum..apesal la jadi fantaik sebegitu rupa..fatah tu ade rupe tapi bukanla WOW pon!! dah la kayu belakon, mulut asik ternganga..lopa pon kayu, slang memanjang ckp klate pon ade slang..fazura dulu classy, skrg dah kurang sb asikla nk berPDA tak kene tempat dgn patah tu.. bile ade ape2 kontroversi keje ke [email protected] cinta, si patah riuk ni diam je membisu, girls pulak yg kene cuci berak dia explain mcm2..inikah kononnye “hero” dambaan budak2 hingusan kat malaysia ni? no class..

      117

      2
      • Anonymous says:

        ADOIYAI. KALAU NAK MENIPU JGN BAGI KENYATAAN LA MELETOP. BAIK SENYAP JE. KANTOI TUKA SAAT AKHIR, SENYAP JE LA. INI MENIPU DI ATAS MENIPU, LAGI ORANG TAK SUKA.

        63

        7
        • Anonymous says:

          Bila org diam ko bising suruh explain. Bila da explain ko kata menipu. Sbnarnye korang nk dgr apa yg korang nk dgr je. Klu mcm tu teruskn je la mngecam. Dah Astro kata bukn salah FA. korang xnk terima. Org yg terima alasan Astro korang tuduh puja Artis pulak. Abis yg korang mngutuk berbakul2 siap mncarut lg tu baik sngt la?? Korang no statement nk Astro kluarkn statement yg dpt puaskn ati korang yg busuk tu. Baru korang ckp Astro xberbohong. Giler! Korang tu sbnarnye yg memuja Artis. Astro ckp bohong atau betul pun korang KESAH kan. Stupid! Xde life! Lantak die la nk bohong je ape . Asal xusik periuk nasi kau da la. Bangga sngt ckp org lain puja Artis. Sbnarnye korang 2×5.

          26

          12
        • Anonymous says:

          AKU SURUH ORG EXPLAIN? KAU DAH KENAPA BANGANG SGT? CAMNE KAU BOLEH TAU AKU SURUH EXPLAIN? KAU BACA KOMEN BANGANG MANA PLK NI. TAK PERNAH LGSG AKU SUH EXPLAIN. KAU BODO KE ATAU BAHLOL. KAI BACA BANGANG LAIN SURUH EXPLAIN, TAK PYH BWK ORG LAIN YG TAK ADA SURUH PUN. KAU KE YG SURUH EXPLAIN. KAU NMPK ATAS TU PERKATAAN MENIPU? MGKIN YG SURUH EXPLAIN TU SURUH EXPLAIN YG BETUL. DAH EXPLAIN PENIPUAN BAIK TAKYA. YG PASTI AKU TAK ADA SURUH EXPLAIN JADI SIMPAN BANGANG KAU TU PERGI REPLY KAT ORG YG SURUH EXPLAIN. DASAR PEMINAT TAK LEH MOVE ON.

          10

          17
        • Anonymous says:

          Ini semua POYO…

          2

          0
        • anon jugak says:

          berbelit la ayat yg atas ni..explain2..haha..btw, nak terasa sgt knp? bukan dia reply utk kau.dah kau pun pakai anonymous,dia komen general utk org2 yg spesis mcm kau la..hihihi..lawak la ko ni.

          5

          6
        • Anonymous says:

          Biasalah Anonymous December 15, 2017 at 2:17 am. Peminat Fattah gelabah bontot. Apa-apa komen dekat sini semua dorg rasa hentam Fattah. Perangai fanatik korang ni buat org harap Fattah cepat jatuh sbb tak sabar nak tengok korang menggelupur bila Fattah jatuh. Kalau Fattah tu belakon wow, menyanyi walawey, mmg aku xkesah pun dia buat kontroversi. Tp ini harap rupa & gosip cinta je lebih. Dah byk sgt dah dengar kes x best psl Fattah tp org industri diam je. Yg bersuara mcm Jihan, kena hentam monyet. so better dorg diam. tunggu smpai fatah tu jatuh, org tepuk tgn je wey.

          11

          13
        • Anonymous says:

          Yg sokong meletop ni semua kerabat x move on dan kerabat rombongan la tuuuu…Yg x sokong meletup pula di kalangan peminat dan bukan peminat yg menyampah…..Yg kerabat x move on tu acah2 bukan peminat konon tp komen gigih bekap benda berkaitan meletop dan golongan x move on….huhaiii kecewa sebab ada org tu x sempat dibodohkan keeee….

          46

          1
        • Latipah says:

          lantak la bukan penting pon. kerana meletop ni ke harga minyak akan turun jadi murah? tak kan..why bother???

          8

          1
        • Anonymous says:

          Komen x kuar2, x check ke, org lain yg jaga blog ni di bayar ke atau sukarela.

          1

          0
      • Maya says:

        Win !

        1

        0
      • telor masin says:

        takde telor

        2

        3
    • minah jambu say NO to drugs says:

      dh terang fatah ni dia tknk bersemuka ngan lofa pasal fatah dh permain kan perasaan lofa dulu huh ! tu la lain kali jangan mempermain kan perasaan pompan ha macmgini la jadi nye takot sendiri padakal lofa tu okkkk aje..fatah sendiri yg guilty conscious huh ! menyampah pulak minah jambu tengok kau punye prangai yg tk profsional suka suka hilang kan diri dari rancangan MeLetoP ..boleh tiba tiba aje ada hal kt MeLetoP huh !

      7

      50
      • Ika says:

        Hahahahaha seriously Fatah yang Mainkan dia? Jap timeline dia pi kohlipe bercuti dengan anak raja tu bila again?

        46

        2
        • Anonymous says:

          Lps Fattah rapat dgn Fazura.

          4

          17
        • Anonymous says:

          Sblom tu lg lopa da kuar mcm2 knyataan yg dorang da xdak pape.
          Nak budget dikjar2 tp dlm masa sama buat public mengata fata bukan2.
          Bila da sangkut kat pajura, menggelupur, malu la tu kena reject slps dia sendiri budget mereject, dia ingat fata hadap sgt kot,hihihihi, sekali ngan tukang kipas menggelupur.

          26

          0
      • tutu says:

        Laaa cik kak minah jambu ni mcm datang dari planet pluto lak.. hehehe ke hilang ingatan kejap.Lupa makan coklat minda ye bagi ingatan kuat sikit . Cik puan hajjah tu yg claim depa hanya kawan je depan family secara live lg. Jadi sapa yang mainkan sapa ni? Jadi kalu orang dah tak mau, tak salah kan pihak lagi satu pi cari orang lain. Jangan la pulak cepat nau cari pengganti pulak, dah orang tak mau, takkan nak terhegeh2 lak

        15

        0
        • kak klate, says:

          Aku skong lofa, jgn egsau lofa cntik bnyk yg menanti, anggap xdak jdoh, mugkin ad hikhmah dsblik tu,

          2

          1
      • Aries says:

        Setahu fans semua yg kena permain ialah Fattah, nape dia pulak nak disalahkan? Lofa ingat dia banyak besar ke, bila2 dia nak orang tu, orang tu mesti tunduk kat dia. Dah buang Fattah, kena reject ngan TMS, nak Fattah balik. Bila Fattah tak layan, peminat2 dia yg bodoh tuduh Fattah mempermainkan dia. Bila dia permainkan Fattah, peminat2 bodoh ni tak pulak tuduh si Lofa?

        22

        0
    • KASUT TUMIT TINGGI says:

      BINI PM KATA OTW NK BALEK RUMAH & BINI KATA KLU DIA SAMPAI RUMAH, FATTAH TAK BALEK LG, MLM KENA TIDUR KT TANDAS! TU PSL CPT2 BALEK, KANG TIDUR TANDAS SEORG, TAKLEH NK LEPAS RINDU GTUUU! FAZ NI NMPK SSNGT QUEEN CONTROL, MCM CHETA JGK, YELAH… RISIKO BINI TUA DR SUAMI, MMG CEPAT JELES, PE LG LAKI NK JUMPA POMPUAN HOT LG MUDA DR BINI, MMG LA BERAPI! I YAKIN, LEPAS NI SEMUA DRAMA YG FATTAH NK BERLAKON KLU HEROIN CUN MUDA2 SINGLE PLAK TU, MMG FAZ TAKKN BAGI! KLU BG BERLAKON PON, HARI2 FAZ AKN DTANG SET, KONON NK JENGUK SUAMI! PDAHL NK MEMATA2I! HAHAHAHAHAHA, SABAR YE FATTAH YE… CINTA YG KONON RARE SSNGT MMG LAIN MCM. HAHAHHAHA

      7

      28
    • Anonymous says:

      Kemungkinan mmg benar dia ada urusan yg betul2 urgent. Kita pasti ke dia saja2 blah???? Bersangka baik je lah.
      Kalo ko la Linda 738pm, if ada urusan keluarga yg urgent kematian ke pe ke… Agak2 ko lah kan ko buat pe?

      11

      0
      • Anonymous says:

        Abis tu tkle mintla maaf terang2?..sampai skg tk muncul2..sampaikan astro yg kena buat press conference on behalf of fattah..
        Takut binilah tu..

        12

        4
        • Anonymous says:

          1 je lah nak tau, sape Fatah ni ngan korang, nak kena minta maaf bagai? Tunggu je lah, nak kabo ok, x bgtau pun xdok hal la….
          X fhm org yg hadap sgt artis2 ni. So what dia tinggal stage? So what dia takut bini? So what…? Nasi ko kurang ke? Hidup ni x payah la nak ambik berat sgt… Fatah tu kenal ko pun tidak…

          20

          0
      • Anonymous says:

        Kalau ada urusan, biar cerdik sikit. Jgn la gedik pegi update post dkt IG. sempat plk pegang phone tp nak naik stage dalam 2-3 minit tak sempat? Drama King.

        14

        5
    • Anonymous says:

      PIHAK ASTRO TKYAHLAH PUT WORDS IN FATTAH’S MOUTH..BIARKAN FATTAH YG JAWAB..ITU LEBIH AFDHAL..YER TAK?
      KEMANA PULAK FATTAH MENGHILANG HINGGA ASTRO YG NK KENA JAWAB UTK DIA? .DAH KENA IKAT KAKI DGN BINI KE? KALAU TAK..SILALAH KELUAR..JGN TAKUT!!! BETUL TAK AKU CAKAP.

      13

      1
      • HEro kayu says:

        Spesis mcm mamat ni dia takkan jawab. Dia yg buat taik dia yg suh org cucikan. Nyampah plak aku tgk. X macho langsung. Nasib baik kau x kawin dgn dia Lofa oiii. Dia lari kau yg kena bercakap bg pihak dia. Takde telor.

        4

        5
      • bedah menyampah says:

        sebana nye astroberuk yg salah!! ko ade otak x? bole pikir x? kalo la si patah ni yg slh.. sah2 dh kena saman or watever!!
        ni siap bekap patah, mcm ade udang sebalik batu je nk disembunyikan.. dgn abtroberuk ni kang aku lempang..

        2

        0
    • LOL says:

      KECEMASAN.. KO PAHAM X APA MAKSUD KECEMASAN..

      3

      4
      • Anonymous says:

        Paham. Nak terberak sangat-sangat pun kecemasan jgk. masa fattah tgh berak, sambil update ig then fazura mesti rindu giler

        7

        0
    • Anonymous says:

      tak baik memfitnah. kita patut dgr citer dari dua2 pihak.
      fattah- u should xplain whats the emenergency
      fan fattzura – cool & relax sampai fattah buat statement. korang pon blm tau apa sebenarnya.
      fan lopa- hentikanlah memaki hamun. maki hamu ni berdosa la. past buat fitnah plak. sdgkan korang pon tak tau apa yg berlaku sebenarnya. bersungguh2 korang kutuk fattah dah kenape? sikap fan lopa sgt memberikan imej yg negatif pd lopa sendiri. kalau korang sayang sgt lopa..patutnya korang jaga imej dia. jgn meroyan mcm lopa hadap sgt si fattah tu sampai nampak mcm lopa tu terkeja2 sgt ke fattah.

      16

      0
  2. Suasuwei says:

    Sangat berlawanan dengan apa yg dikatakan oleh Fahrin Ahmad.jadi sekrang Astro yg menipu atau Fahrin yg menipu? Silalah nilaikan…..

    76

    0
    • flora says:

      Apa statement dr Fahrin Ahmad ye?
      nak tau jugakk.. sori tertinggal keretapi…

      4

      0
      • apa-apa aje says:

        fahrin kata pihak produksi tukar rancangan saat akhir..sepatutnya rancangan asal hanya fahrin n fatah je yang akan hostkan rancangan tuk segmen cp tu tanpa nabil n neelofa..pastu masa dah nak on air..tetibe nabil n neelofa muncul nak host sekali..sekian..lebih kurang gitu la fahrin kata..

        31

        0
      • Anonymous says:

        Baca dekat news straits times online, they interviewed fahrin ahmad. Baca dekat meletop official fb diorang cakap lain pulak. Confuse mana satu betul ni.

        9

        0
  3. jijoy says:

    ni kali kedua right? hari tu kat airport. rancangan ni melibatkan ramai pihak so please be professional. Industry ni
    kecik jerr nak lari mana fattah oii

    11

    17
    • Anonymous says:

      ye 2 kali ada orang tu cuba buat ‘don’t make me change your plan’. orang dah kata tak nak, nak jugak cuba menyelit.

      46

      2
    • Mak Jemah says:

      Kali Ke-3 noks. First masa bln puasa promote HSC. Ke-2 kat airport masa nak gi Koh Sa Mui. Ke-3 utk Coffee Prince. Keje mamat ni memang suka lari2. Dlm IG acah2 sweet. Malu lah. Takda telur

      15

      12
      • Anonymous says:

        sbb 3 kali neelofa spy & kejar FA. simple.

        41

        3
        • Anonymous says:

          Kalau dia kejar, masa Fattah dtg dgn Fazura Neelofa akan stick dlm set meletop. lgpon nak kejar fattah? apa dia ada? setakat rupa & stalker cafe je.

          8

          4
        • fattahFANS says:

          Dia jantan tak ada telur..apala sangat hadap neelofa tu..kan dah kahwin bahagia ke syurga katanya setakat neelofa yg sales tudung 200juta n ceo air asia among others dia punya achievement tu apala sangat..fattah kan ada fazura stalkers cafe ..drama coffe prince yang meletop kebaboom kat tv tu..x heran la kejayaan fattah compare ngn lofa tu..so apa yg dia nak gelabah sangat..kalau tukar plan pun hadap ajela..

          9

          8
        • Anonymous says:

          Drama Coffee Prince tak letop pon nok. Kalah dgn drama dekatkanku padanya ke apetah. Yg ayda Jebat & shafiq kyle belakon tu.

          10

          0
        • Ika says:

          Hahahaha dah dia teruk sgt yg sibuk nak dia jumpa jugak neelofa ni dah kenapa? Tak paham akuuuuuuuu logiknya kat manaaaaa

          1

          2
  4. Fattah tak sanggup brtentang mata dgn neelofa. Fattah masih sayang kat neelofa…
    dia kawen dgn pajura tu pun sbb sakit hati sbb family neelofa reject fattah. Tpi hakikatnya fattah tetap sayang kat neelofa… kwang kwang kwangggg

    4

    62
    • tahmin says:

      fazz mcm jd rebound girl je utk fatah..betul ke istilah tu..

      p/s: ada terbaca sorang commenter BN tulis, masa fazz bawak fatah ke indonesia, nampak mcm tempelam je..aku pon nmpk fattah mcm janggal berada disitu..kesian gile..kahkahkah..

      16

      37
      • Kedondong says:

        Memang la tempelan…dia bukan pelakon file Ayat2 cinta 2. Dia dtg as capacity suami fajura jek….tambah2 indon…bukan boleh terima org Malaysian senang2…fazura diambil berlakon pun sebab nak market kat Malaysia. Poster rasmi filem mana ada gambar fazura.

        41

        6
    • Anonymous says:

      Ayat x move on lg……….Hidup terbawak2 drama……………….

      22

      0
    • Anonymous says:

      Hahaha… Guling2 aku gelak

      2

      0
    • He's Cool Man says:

      Aku suka tengok orang dok mengata Fattah ni. Tapi lagi suka tengok bila Fattah tu tak amek port langsung pasal negative comment korang. Kesian korang lagi sakit hati tengok their happy married life. Kwang kwang kwanggggg….. :)))

      92

      1
      • Anonymous says:

        Tu la pasal. I am no one fan and ikut jugak baca pasal ni, nak tergelak tgok ramai bising sebab fattah hilang. Benda dah beberapa hari berlalu and aku bukak bn, still tak reda lagi. Like seriously guys. Malaysians come on… banyak masa nak create issue

        19

        0
      • kiah propa says:

        tak ambik port sampai menyusahkan orang lain…pandai dia senyapkan diri…sebab dia tahu peminat dia akan pertahankan dia…buat apa dia nak bersuara..kalau peminat fanatik dia percaya dia bulat2…so buat muka suci lagi bagus daripada keluarkan sebarang statement..nanti kalau kantoi menipu..hilang plak peminat…bila hilang peminat…hilang tawaran belakon..

        2

        13
        • Anonymous says:

          Alaaa Kiah, menyusahkan apa?
          Dia tinggalkan Meletop, gaji ko kurang ke? Mkn x cukup? Hilang tempat tinggal? X kira sape lah pun.. Selagi xde urusan ngan idup mati makan pakai x payh nak berlebih sgt caring. Artis tu kenal ko pun idak.
          Aku x fan mana2 artis… Masuk sini baca komen jer. Lawak la, menda ni korang buat isu mcm esok nak kiamat… X malu pada diri sendiri ke? Kalo dah mmg x malu ngan Allah.

          20

          1
      • Observer says:

        Ye ke fatah cool? Iols bukan sokong lofa pun. Mmg fan lofa ramai yg emo dan over. Tp i kesian tgk fatah terkulat2 gelak bila si faz, nyah bff kimK dia and puteri zarith dok perli2 pasal move on la, caras suami org la.. come on, kata cakapygbaik2, doabaik2, spread positivity, lovewarrior lah felicia la, etc? Hypocrisy at its best. Kalau betul happy n gembira, bahagia, u just ignore and live your lives. Nampak sgt affected n dok mengata je kerja. Kesian fatah, dah terjebak , harap x menyesal la tgk true colors

        1

        6
        • Ika says:

          Hadoi. Ko ni mmg jenis takde kawan ke weyh? What I see are friends making a joke of something that can actually really hurt their feelings. Sama mcm isu toilet yg fattah jadikan joke. Hidup Tak reti gelak kan diri sendiri mmg Bosan la weyh. Nak kena control setiap masa. And takde suami eh? Pada aku dgn comments orang luar duk kata laki dia masih syg ex dia, konon dia tu rebound lah, semua lah bagai, Elok faz buat camtu. Bagi warning sikit kat orang luar jangan Cari hal dgn dia nak caras2 laki orang. Bila dah jadi suami ni takpe kita nak protect and defend our rights.

          9

          1
        • observer says:

          nampak sgt insecure weh kalau dok memerli bagai. kalau betul tak kisah and happy, xdenye dok mengata.buat apa nak warning2 org kalau percaya kat laki kita. ibarat mengata dulang paku serpih, mengata kat fans lofa lebih2 , rupanya sendiri pun kuat dok mengata. hahaha. lagipun terserlah perangai asal kaki gaduh. doabaik2, cakap baik2 konon..hahaha. tagline hanya untuk cover perangai asal je. lakonan semata2.

          0

          5
        • Anonymous says:

          wow nk tgk gak bila diorg gosip2 tu

          0

          0
        • ika says:

          ko nampak as memerli, i saw it as friends who are making jokes with each other, and dari dulu lagi mmg dia dengan V ada that joke. tengok balik pada hati kita la. if you are married, and you are so secure in your relationship with your husband, alhamdulillah. but there are ppl out there who doesnt have a good heart, especially in the industry yang susah nak percaya pada orang. but if you are not married, then i hope you dont have to go thru it in the future.

          1

          0
    • Anonymous says:

      You are so deluded. Geli.

      5

      0
  5. Anonymous says:

    MELETOP planning ngan lokap ngan nabil kenekan fatah.. Tu jer… Siap penyokong lopak angkut family semua… Pasni fatah x yah mai lar MELETOP. Depa nak bodo bodokan fatah jer..okbaiiii

    89

    2
  6. Anonymous says:

    His instinct is never wrong!
    He did the right thing to leave.
    Tak kuasa nak hadap orang tu.

    100

    6
    • Kedondong says:

      Actually pengurus dia yg tarik tangan dia sebelum dia nak keluar buat live. Sebab tu Fahrin terpinga2 cari dia takde. Meaning Ada org lain yg dah hidu niat jahat Astro…dan selamatkan dia. Masa tu…kaum.kerabat lofa dah terpekik terlolong….

      99

      1
      • Anonymous says:

        Angels surround him that nite to block those devil worshippers… hahaha

        50

        4
      • Anonymous says:

        Please don’t say pengurus Fattah yg tarik dia keluar coz lobattakkkkkk ni semua delusional and anggap Fattah masih mencinta lopak but di halang pengurus. Padahal x kuasa Fattah nak layan lobattakkkkkk n Queen

        20

        1
      • Anonymous says:

        Owhhh gitu ceritanya… mungkin la kalau awal2 lagi astro bgtau kata neelofa yg mengacara, FA xdtg. Nak2 pulak kaum kerabat neelofa ada. Ngeri tak habis lagi tgok ig story mak cik neelofa dekat set meletop. Dgn mata terjegil keluar dia kata fake fake fake… macam witch dlm movie hocus pocus mimik muka tu… huhuuu childhood nightmare kot movie tu. Nampak la teruk naw muka tak puas hati tu. Dia xpuas hati apa? Can someone please explain to me. Sebab kalau FA xada pun, neelofa still boleh intrview fahrin. Kenapa nak kena ada FA jugak baru nak puas hati tu?

        26

        0
  7. benci 3idiot astrok says:

    tak abis² lg buka blog ni pun jd hambar gossip bdh panjang menjela²

    3

    0
  8. Classy sgt says:

    Tak phm la nk ckp fattah xleh tgk lofa sbb msih cinta blabla, weh serius la korang ingt kahwin ni mende remeh ke?? Spnjang die rpt dgn lofa ade ke die serius bw lofa jmpe mak die manjang? Dua2 xmatang mse tu, terbawa2 waktu cintan cintun mengedik menempel atas katil. As far as i know yg nmpk fattah btul2 serius adalah dgn sherry dlu, and skrg kawen terus dgn faz. Bile dgn lofa boleh taik je, satu keturunan kutuk die kaw2, lps tu angkut bw g set meletop, pstu buat live, msuk smua kaum kerabat duk fak u la bodoh la. Muke je cantik, attitude zero woi.

    70

    0
    • Suasuwei says:

      Seorang fan lopak pun tak boleh nak jawab dengan logik kenapa kaum kerabat naelofa ada kat situ? Why? Bukan kaum kerabat saja fans dia dari kelantan terenggamu pun penuh? Why? Kenapa diorang beramai2 di situ? Hari selasa bukan hari cuti pun yg boleh buat aktiviti berkunjung ke set Meletop sebagai cuti2 Malaysia. Ada sesiap boleh jawab..

      107

      0
      • Salvatore says:

        Die dh awal2 plan nak malu kan fattah dkt live show, xpela fattah org pngil dayus ke x profesional ke xde telor ke, as long as die x termakan game minachi tu.. Dh la fmily duk terpekik mcm org utan, lps ni rncangan meletop tukar je melopa, senang…. Btw yg sbuk duk komen fattah xde telor tu, baik cek telor sndri atau telor incik suami dlu, tkut allah tarik sblah sbb sbuk fitnah org. K k k

        84

        -1
      • bukan fan lopak pun says:

        family dia memang selalu datang meletop. dah banyak kali datang. dah jawab banyak kali, tapi tetap nak kata ada agenda lain. jgn jadi bodohlah. pujaan kau tu, retis tak bertelur tak macam orang lain. kalau tak nak ikut cakap astro, nak ikut cakap bini, kerja dengan bini jangan kerja dgn astro. dasar fan makan taik artis.

        4

        29
        • Fan lofake says:

          yg kau nak marah asal…haaa…haa…
          kau dah check …dah sure.. x nampak telur…..bodoh betul…. mulut tu jaga sikit. jgn celupar….kau nanti sure akan berlaki…ada anak lelaki…if Allah tu betul2 nak tunjuk ..jadi kat family kau……masaaaa tu kau tahu lah langit tinggi rendah kannnn…cepat je benda2 cam ni Allah nk tunjuk taw…

          19

          0
        • Anonymous says:

          kalau kita tak tahu perkara sebenar kita jgn buat fitnah kerana fitnah itu satu dosa besar,Kalua dia x pergi tau pergi tidak beri apa mafaat pun prgram meletop tu

          8

          0
        • Lu cari gua sapa says:

          Kau pun sama bahlol

          0

          1
  9. KasKas says:

    Boooooooooooo Fattah. istilah nya lebih kurang TAKDE TELUR !! ni la punca artis baru tak bertahan lama. tak boleh nak asingkan hal kerja & peribadi. Ikut la contoh artis2 senior yg elok perangai & disiplin. smpai harini pon bertahan dan org suka, bukan PUJA yerrrrr (sila hadammm yaaaa fan gatal bijik & merenyam Fattah Amin..mak bapak korang pon korang tak sanjung mcm tu, artis haprak mcm ni korang PUJA melebih2 silap boleh jatuh dari landasan akidah !!)

    3

    52
    • Anonymous says:

      erra dengan awie pun time dah tua baru ada kerjasama semula. nora and fasha tak tau dah ok belum. dah pihak produksi pon KALAU orang dah cakap tak nak tu tak nakla. tak de siapa2 rugi pun kalau diaorg tak sat stage. tak payahla nak cuba try aturkan juga mcm kes drama spa Q , mawie dengan bekas tunang tu. apa korang dapat? menyusahkan orang lain adala.

      55

      0
      • tokmon patah says:

        jangan nak samakan erra awie dgn si patah lopak ye..erra tu TUNANGAN awie masa awie buat hal..mmg patut takleh bersua muka..ni setakat dua bulan je pon hubungan tu..si patah pon da kawin dah..lantakla dgn lopak tu asalkan tunaikan kerja ko..ni tidak, terus lari mencicit taknak tgk muka lopak..tak profesional
        langsung..

        6

        15
        • Duta Lofattzura says:

          Bkn psl c lopa tp psl sesuatu x kena. Klo hnya lopa je rasanya nak x nak fata naik stage gak tu. Ini dgn adanya rombongan bermotif+lopa+tuka plan sbnr, 3 in 1. Fata dan fahrin tu da ready2 bncg dan susun apa nak cerita kat live, alih2 tuka plan tiba2, tuka plan bermakna ada perubahan gak kat skrip dan soalan. X byk, ckt mesti ada. Saja je bg orang terkial x ready masa live, nk kutip bahan la tu.

          23

          1
        • Anonymous says:

          kau salah ya. mmg dorang bertunang. yang buat hal erra sebenarnya. awie yang putuskan pertunangan tapi awie tak nak cerita pasal apa. mcm ada benda serious yg erra buat, tapi ramai orang boleh agak kenapa. rumor masa tu, erra curang dgn orang lain, dan org tu VIP.

          1

          9
        • Anonymous says:

          Ni lawak, aku rasa satu malaysia tau erra awie putus sbb awie kena tngkap khalwat! Bila masa plak erra buat hal? Hahahhaa

          11

          0
        • Dah lama hidup says:

          Kau lahir bila dik? Awie putuskan pertunangan dgn erra dulu. Kalau tak tau jgn nak lawak sgt.

          5

          0
      • Anonymous says:

        hello, awie dgn erra putus tunang, dua bulan lpas tu jumpa kat abph… siap announcer dgn winner time tu…xda nya awie xmau naik pentas xmau jumpa erra, or erra lari sbb xmau jumpa awie… pokoknya, ko professional atau masih terbawa perasaan? hahaha

        5

        5
        • Anonymous says:

          Benda baru jadi. Bagi masa… esok2 ni elok la tu. Chill

          2

          0
        • Anonymous says:

          ko nk tau kenapa? sebab lopak tehegeh2 cari patah. erra wat dunnon je. laju je dia move on. penah dia bemusuh dgn ex dia smpi sibuk duk canang satu dunia perangai ex dia? xpenah kan? pikir dulu baii..

          5

          0
    • Anonymous says:

      Nmpk sgt dengki kat Fattah..semoga bertambah pahala Fattah di mlm jumaat ni….Aamiin

      30

      0
  10. Princess mawar says:

    Amboi meletop, gigih bg huraian pnjg2..rasa bersalah ke jadi punca perbalahan org? Tulah lain kli jujur je dr awal fattah mmg ade kt set dah ready tp xleh naik stage sb ade kecemasan n minta tunggu pihak fattah bg penjelasan kot2 berkaitan family ke kan..janna pon xde wehh..fattah xde pon xjadi masalah pon sbnrnya,bnda xde apa pon wehh promo Cp je kott..yg masalah korang g menipu kata fattah xdtg plak..sdgkn yg kt set mmg nmpk dia ade..dah korang kluar statement gitu mmg lah org ingt dia mengelak..

    35

    1
  11. hahaha says:

    Hmhh..tukar je la nama meletops ni kpd rancangan meneepoo…format asal kan fattah n fahrin je yg opening…kesian fahrin terpinga2 sorang atas stage..baik aku layan late show with james corden…lagi best

    25

    1
  12. Pemerhati says:

    Muskil why in the 1st plan 2 FA (fatah amin & fahrin ahmad) masuk set wifout host?…so lu pikir lh sndiri produksi meletop

    17

    2
  13. Anonymous says:

    Fattah selamat Dari meletop semalam ngan kaum kerabat c lopak ramai2 dalam tu dah kenapa???tetiba time fattah Ade udah2 lerrr…

    14

    1
  14. Hj mat says:

    Diam tu bagus..tp klau smpai dah menimbulkn huru hara dan syak wasangka ni fatah kena la bg statement once and for all apa kes sebenarnya. Supaya boleh tutup kes ni…wallahualam.

    Jgn la krn artis, kita berpecah belah. Diorg makin kaya, korg tmbah dosa memaki hamun. Fatah ke fazura ke neelofa ke semua manusia. Xde yg perfect dan semua ada buat silap.

    10

    0
  15. Snow says:

    Jap jap btol ke semua kaum kerabat lofa dtg masa tu…mmg ade eyhhh..ke aku yg tak perasan…nabila n meera khan tu ade takkk..benci lah depa tu..

    6

    1
    • Anonymous says:

      Ada la weyhhh huhuuu… aku pulak rasa takut bila fikir balik muka mak cik lofa tak puas hati masa dekat set meletop. Besar naw mata tu terbeliak.

      6

      0
      • elle says:

        serius ah? cakap aa makcik die yg lifestyle ntahape2 tu pon ade? makcik die tu andartu ke da penah kne cerai? aku mcm x prasan pon. kalau x lofa yg bgtau sure diorg pon xtau sape tetamu mggu tu.

        5

        1
      • Anonymous says:

        korg pn klu benci pn xyah la libatkan family…yg dtg pn cousin lofa yg dok sabah ke mana tah..kbtlan dtg dgn mak cik dia 2 org..xsmpai 10 org pn…kakak dia nabila dgn ameera tu elok je bercuti kat penang tu…mmg diorg kata family lofa slalu dtg pn….may b btl Fattah ade emergency and xde kaitan dgn lofa or sesiapa..tggu je la explanation dia nnt

        1

        6
  16. melati says:

    aduiiii udoh2 kisah Fattah ni ” terasa mcm may rempit plak saper yg sanjung Fattah ni mcm Tuhan dia ” insan malang jew minat Fattah ni

    5

    2
  17. KIMI says:

    Tk payah dtg pon xpe patah oi. Meletop je pon. X relevant.X rugi pon ko. Tv show utk perli2 org, persendakan org atas stage. Elok la tu. Dua pengacara mulot puaka. Alah tgk jela mcm mana cara si lopak layan upik tu hari tu. Berlagak. Sebelom ni xde pulak si lopak tu nk angkut kaum kerabat dia, dan2 pulak masa si patah ni ader kau angkot. Mmg dh planning dr awainya ni. Bila si fatah ni x naik stage, eh family kau lak yg lelebih mencarut2 bagai.

    30

    0
  18. Saper2 je la says:

    Macam nak terbalik Malaysia ni dgn hal fattah fazura neelofa ni ye….naik sawan fans2 n haters2 3 makhluk ni…esok kt akhirat macam la makhluk 3 ni yg nak berambat datang tolong…haahahahaa!!

    8

    0
  19. Annoyed x fan says:

    Berlagaknya fattah Amin sekarang…popular sebab couple dengan artis perempuan saja
    Sherry Lopa dan Fazura..kalau tak..takde terkenal cam sekarang.

    3

    10
  20. Enough of fake ar says:

    Menyesal minat dengan Fattah, Fazura dan Neelofa dulu.
    1. Fattah no talent berlagak bila dah popular.
    2. Fazura nose job, low moral bimbo
    3. Neelofa arrogant

    Give up dengan artis2 fake. Bye

    4

    15
  21. Ex-Amnet Forumer says:

    Tertanya apa yg fans Lofa tak puas hati dan apa yang sebenarnya diinginkan fans Lofa…….Fattah bercerai dengan Fazura pastu kembali ke pangkuan Neelofa ???

    11

    1
    • SITI NURHALIZA FANS says:

      KO XYAH CKP FANS LOPA JEW SALAH..FANS FATTZURA TU PUN SAMA JEW..DUA2 FANS SAME JEW…KLU BACA KOMEN FANS2 TAKSUB NI YA ALLAH..ISTIQFAR PANJANG…ACT..DA TRUE FANS OK JEW..YG BANYAK MENYALAK NI KEBANYAKAN HATERS BERTOPENGKAN FANS..

      3

      0
  22. Betta says:

    aku bosan la dgn cerita lopatah patjura ni..
    x abes² lg ke? udah² la tu…
    biar lah deme hidup dgn cara deme sendiri..
    bg gosip artis lain pulak
    dah nak muntah aku

    1

    0
  23. Katy periuk says:

    Lebih baik diam dari buang masa to explain to these vulgar netizens.

    Meletop is a major bull-crap.

    Cakap memang senang – tak dak telur lah, coward lah… But if he really didn’t want to face that woman, it is his choice. Respect aja lah. Why you all kalut kutuk dia, calling him names?

    I wouldn’t want to meet face to face with someone whom I had a bitter past with, especially when that someone’s family members (and nutcase fans) have cursed me with all the vulgarity for all the world to see.

    56

    -1
    • Ika says:

      So true. I don’t understand why the fans still wanted him to meet her, when they keep on saying he still wanted her lah etc. it’s so obvious he doesn’t want to meet her, move on and let it be laaaaa.

      4

      0
  24. Realiti says:

    Aku ketawa je tengok Fattah Amin ini. Dari dulu suka je raih populariti murahan dengan kontroversi. Konon ingat diri hot. Hellah. Artis muka mcm Aaron Aziz tu ramai peminat walaupun dia bergelar artis yg beristeri. Tak pernah lagi Aaron berlagak diva. Aaron bertahan popular namanya walaupun sudah berbelas tahun, tetap watak hero.

    3

    10
  25. elle says:

    weh x abes lg ke pasal ni? mmg diorg bertiga je ke skrg ni artis yg idop lagi? adoiiii

    2

    0
  26. poyos says:

    pattah balik tergesa2 sebab pajura dah rindu dalam jamban tu…

    0

    10
  27. bungarampai says:

    family neelopa dan kaum pakistan pakat2 hentam fattah sampai salahkan fazura.ayat yg kluar dari mulut dorang mcm dorang ni tak kan mati..kata family ternama.tapi mulut satu2 ya Allah, aku sendiri tak sanggup nak dgr.family fattah and fazura relax aje walaupun dorang tak la sekaya and terkenal mcm family neelopa tapi dorang tak ada la sampai nak maki hamun org..itu la beza nya family neelopa dgn family fattah/fazura…salute family fattzura..

    31

    0
  28. 2 mata 1 hati says:

    Lopak=lofa
    Pattah=fattah
    Korang tak baik tau main2 kan nama orang,cikgu korang tak ajar ke kat sekolah dulu?tido dalam kelas la tu kihkihkih

    Tapikan 1 thing for sure,Fattah memang kena bagi explanation sebab u adalah PENCETUS KONTROVERSI ni,u yang cabut lari,if betul ada emergency just bagitau je kat semua supaya kami semua berhenti dari fikir yang bukan2,kami yang minat u kami yang undi u kami yang support u so u kena bagi kami penjelasan bukan management atau orang lain,buktikan pada semua yang u memang ada TELUR ok Fattah

    Seriously..kami dah penat dengan semua ni

    8

    0
  29. melati says:

    Fattah ni Melayu Bangsat.. tu jew…siapa yg DISLIKE mereka ni semua sembah Fattah…wakakakakaka…yg DISLIKE ni Fattah lah TUHAN dia….!!!

    0

    14
    • nuyu says:

      teruknye awk ni melati..awk kenal tak Allah?saye rase awk kne pergi rawatan psykologi ni..terok benor…

      4

      0
      • melati says:

        nuyu December 15, 2017 at 4:52 pm ..soalan awak tanya tu camgini Allah tk suruh kita riak bila kita berada diatas & Allah tk suruh kita minat seseorang sampai Trauma & lupa lima waktu segala..!!! tu jer saya maksud kan, jadi kalo awak minat sgt Fattah tu Sembah lah dia, tu lah maksud saya..!!! buat apa ko sembah Allah..!! ( Allah tk umat nya riak kalo berada diatas) ni Fattah baru tinggi 1 inci kt Atas dh Riak , kalo 1tingkat umah entah camner riak nya, silap2 jgn pun tgk langit jerrrr…hmmmmm

        -1

        4
    • Ika says:

      Aku harap doa dia pada orang berbalik pada diri sendiri.

      2

      0
    • bedah menyampah says:

      aku pon nk tau ko sembah ape.. lain mcm spesis ko ni..

      0

      0
  30. bawangputih says:

    korang semua notice tak malam tu lopa pakai lipstick bukan main merah menyala.selalu nya dia pakai colour light2 aje..pantun dua kerat utk lopa.
    lopa pakai lipstick merah nak pikat fattah.fattah tak layan..hahahaha

    8

    2
    • Anonymous says:

      Tak payah la nak ajak orang fikir yang tak baik pasal orang lain,tak bagus untuk hati
      Lagipun kalau u perasan,lofa ni sejenis yang tau dan faham apa yang dia buat dan pakai,kalau pakaian dia kaler yg light light dia akan highlight kan pada mekap and kalau pakaian dia dah kaler terang so mekap dia dia pun light light je
      Kita semua ni just smile and peace :) :) :)

      3

      7
    • Red Onion says:

      Hahaha. Comment ni aku suka. Thanks wei, hilang stress aku kat office ni.

      1

      0
    • Anonymous says:

      LOL… Win!!!!

      0

      0
  31. Anonymous says:

    haha…apa kes lopak kena tampar marion counter?? kenapa nara xpernah upkan cerita ni??lol

    7

    1
    • Anonymous says:

      Cuba la kalau yang kena penampar tu u
      Lepas tu orang up kan bagi 1 dunia tau cerita u..agak-agak u buat kenduri kesyukuran tak?
      If yes..jangan lupa jemput ok

      3

      1
    • Kak fake says:

      Itu cuma rumor dan ia dinafikan marion. Nak up buat apa? Bodoh.

      0

      1
      • Anonymous says:

        memang kene tampar kt parking pon… cium molot laki dia… nk test market tackle org kaya padahal dah berapa ramai reject dah

        1

        1
  32. putri says:

    doa seorang ibu dlm solatnya supaya anaknya di jauhkan dari org2 yg berhati busuk dan hasad dengki telah di makmurkan Allah.fattah telah buat satu keputusan yg sgt baik utk meninggalkan meletop.

    9

    0
  33. Anonymous says:

    rasanya..xyah dl la MELETOP tu nk pggl2 FA wat ms ni..MOTIP??? nk panaskn keadaan lg kan.. konon2 nk interview perkembangan terbaru..ramai lg perkembangan terbaru retis2 suam2 kuku dh kt luar sana ko leh bantu naikkn blk…kene jg hati dan prsn sume pihak..hati isteri kene jg..hati ex gf pon kene jg sama..xtau napa suke nk panaskn benda2 cmni..#akubukanfanderang

    4

    0
  34. LOLO says:

    LOL. I think you guys here are the worst and idiots. Fighting over this ridiculously stupid issue.

    6

    0
  35. LOLOL says:

    LOL. The level of stupidity in these comments are just too damn high. Fighting over this ridiculously stupid issue. *facepalm* Read again your comments in few months time, you’ll feel like you’re the dumbest person alive for arguing over this. Hahaha.

    5

    0
  36. kk says:

    kesian fattah, bercinta pon x diakui, kawan senyap2 pastu break sbb masalah yg bley settle tepi, tapi natijahnye die kena tanggung sampai bile2 disebabkan lofa n family skali dgn fans2 yg batak sgt ni x abes2 meroyan. tu bru putus cinta yg ntah brape bulan, kalau kne cerai ke putus tunang ke ntah sampai kiamat x abes berdendam diorg ni.patot lah lofa kne cop psycho sbb bende putus cinta ni pon nak merapu2 smpai ke la ni, ko yg psycho siap buat video true love bagai pastu ko nak angen dgn org tu. giler nye lofa!

    21

    0
  37. Mak Jemah says:

    Muka cuma lari dgn mic dkt badan sekali. X cukup tanah ko lari sampai org kena kejar ko. Hahaha ini lah hero pujaan Fattzura. Kesian dpt laki takda telor.

    3

    3
  38. tiberrrr says:

    Off topic. fattah belakon cite bayangan emilia arahan pekin tu serious jadi n lg terkesan, better fattah ambik lg offer2 belakon cite cmni, muka naif, diam, serious tp scary. Yg jiwang2 tu biasa dh. #tiberr kbye.

    11

    0
  39. nuyu says:

    mak jemah..bawak2 mengucap..bawak bertaubat..teruk nau..mak jemah n melati..ishk2…

    2

    0
  40. Kakzie says:

    Dah tau meletop tu mmg hosted by nabil& neelofar..nape terima tawaran lagi…you are not that hot /special spi org dh ubah program to suit you.stupid request

    4

    2
    • Ika says:

      Pernah terpk Tak maybe meletop ni mmg offer dgn fattah macam tu? Kalau ko terima, then no neelofa or Nabil as host? Lepas tu tetiba tukar plan? Kalau aku jadi fattah, this decision is a matter of principle. Jgn mainkan orang just sbb nak kenakan org and naik kan rating.

      3

      2
  41. Kakzie says:

    Dah tau meletop tu mmg hosted by nabil& neelofar..nape terima tawaran lagi…you are not that hot /special spi org dh ubah program to suit your stupid request

    2

    6
  42. Anonymous says:

    Fans FA akan ckp, ‘sukati dia la xmau jumpa neelofa’

    Yalaa, dia xmau jumpa, yg teruk kena hentam neelofa jgak, nnt klu semua tempat pun dia pegi mesti xda neelofa seolah2 dia nak tutup rezeki lofa..inila yg org ckp kebudak-budakan aka not professional! Mmg la masing2 ada hak, tp klu stesen tv asyik ikut demand kau..alahai, mnyusahkan org laaa… klu u bole nasihat peminat u, xla seluruh kaun kerabat lofa balas balik…tu adik beradik dorg kot…peminat fanatik FA xbole dgr FA kena kritik sikit, gelabah nak mampos

    4

    4
  43. Dah lama hidup says:

    Kau lahir bila dik? Awie putuskan pertunangan dgn erra dulu. Kalau tak tau jgn nak lawak sgt. Boleh google erra kata dia reda takde jodoh dgn awie dulu bila awie putuskan pertunangan. Awie dgn arni kena tangkap lama lepas awie putus tunang.

    1

    0
  44. Melor says:

    Korang ni.. Kang kalau dia.betul2 kecemasan acane? Ada kematian ke… Faz pitam sbb morning sick ke…who knows. Tggu la dia jwb. Kecoh la

    1

    3
  45. huhu says:

    ok…pasni gandingkan nabil dgn irma hasmie…..nko rasa rela tak…

    2

    0
  46. kak klate, says:

    Aku skong nelofa, dia org cntik ap nk hairan sgat, blambak menunggu, mgkin ad hikhmah, wt bdoh je dgn hal2 sbgni, xdak maknnye nk sdih benda2 mgarut,

    1

    0
  47. Anonymous says:

    Sesuai la patah dapat bekasan GUNDEK tua sbg bini..

    1

    1
    • Anonymous says:

      yg dok mengaibkan mencaci dlm beautifulnara ni cuma sedara mara adik beradik keling pakistan tu jer… bila org lain balas still reply hina artis lain padahal di sebalik tawa keluarga lopa sendiri hidup lagi hina.. salah 1 dpt ayah buat anak jer konon2 bangga hidung tinggi.. nafkah tuk makan hasil dr sumber apetah si pakistan tu dulu smpi anak2 dia ni bermulut puaka asek aibkan org.. hidup susah buatkan mak lopa ni dahaga harta mane kasi anak2 dia kawin org miskin sederhana pon kene reject.. suka mengata jodoh org lain tak sedar diri jodoh mak dia dgn pakistan jual karpet… nmpk ular dgn keling… bunuh lah keling dulu…

      1

      1
      • Anonymous says:

        Cantik nya bahasa. Jangan nanti terkena kat batang hidung awk pulak ya

        1

        0
        • Anonymous says:

          cermin diri ko dulu tak tersampuk sekali.. pengajaran batang hidung dah terkene keluarga lofa ni.. elok lah si mulut2 puaka anak beranak makcik jiran lofa ni taubat dari mengeji retis lain dlm nara ni..

          1

          1
  48. Lokman Hakim says:

    Mesti ada sebab tu…

    0

    0

Leave a Comment

Optional