Written by serenity | September 28th, 2011

Mesti korang dah tak sabar-sabar nak melihat sedikit glimpse pakaian bernilai jutaan yang ditaja oleh Rafflesia di majlis resepsi Norman Hakim dan Memey bukan? Ini sedikit prebiu Memey menggayakan pakaian tersebut. Majlis resepsi ini menjemput 200 orang selebriti dan wakil media sahaja, di Crowne Plaza Mutiara, Kuala Lumpur.

memey baru
Lagi beberapa keping gambar dengan membaca gosip ini sepenuhnya. Kredit gambar pada twitter Sheng Saw @ShengSaw. Kalau ada gambar lain akan kami kemas kini dalam entri khusus. Enjoy!






 

376 responses to Prebiu Gaun Vera Wang Memey Suhaiza Di Majlis Resepsi Tajaan Rafflesia

  1. hunny says:

    alahai. islam pakai la elok skit kot ye pun

    0

    0
    • jojo says:

      mak aii.. saratnya. gile geli tiara tu!

      0

      0
    • gadis says:

      pendapat saye, baju memey ni x cantik. rasenye cantik lagi gaun kahwin siti nurhaliza pakai hari tu. tajaan rafflesia jugak. hehe.

      0

      0
    • harap2 malam sebelum majlis resepsi tu diorang berdua mimpi kiamat cam Diana Amir mimpi, pastu tros cancel pakai pakaian terdedah cmni dan bertaubat….

      0

      0
      • peace says:

        …. perkahwinan x berlandaskan islam dan menyerupai barat, nk ckp pnh dok oversea x pnh plak, ckp omputih pn x reti….. alahai….camni ke yg norman cakap si memek ni konon2nye mengambil berat tentang agama….kesiannye!!btw cantik lg si pengapit2 baju purple tu

        0

        0
      • PAPA says:

        MARVELOUS!!

        0

        0
        • peace says:

          perkahwinan x berlandaskan islam dan menyerupai barat, nk ckp pnh dok oversea x pnh plak, ckp omputih pn x reti….. alahai….camni ke yg norman cakap si memek ni konon2nye mengambil berat tentang agama….kesiannye!!btw cantik lg si pengapit2 baju purple tu

          0

          0
        • mEMEK says:

          BUROK NYER MIERA LIYANA N NUR FATHIA (FLOWER GURL ON THE LEFT) … YG BLAH KANAN X KENAL SBB MUKA DH GOMAK SANGAT…

          0

          0
        • xbuk says:

          ye ke nur fathia tuh??? sedihnya..aku pikir dia nih bkn jenis menyeksi maut..=(

          0

          0
        • snowy says:

          megahnya pasangan berdua ni… apa agaknya perasaan abby.. walaupun dh bekaas tapi sedikit sebanyak terkelumit perasaan sedih…
          megahnya norman kahwin tanpa ada perasaan malu dan hargadiri… suatu dahulu anda pernah menggalas tanggungjawab ayah dan suami kini anda menggalas tugas hanya sebagai suami…kepada memey.
          hebatnya abby … saat anda mengetahui suami anda curang…hanya emosi mengusik jiwa .. cerai perkataan pertama… tapi takkan nak jadi isteri kedua walaupun hadiah payung emas diberi kepada isteri yang sanggup bermadu… tapi…. kita kaum wanita tak mampu …. kaum wanita penuh dengan emosi..perasaan hiba, luka bila melihat suami bahagia bersama yang disayangi tapi bukan dengan kita….
          akhirnya yang lebih sengsara anak-anak…….

          0

          0
        • kekcoklatsodap says:

          tu normang ke?apsai nampak cam fizo??huhu

          0

          0
        • terkejut mak nak says:

          umang aih….mcm mak nyah dah make up nye…nyah lg cantik kot..pengantin dgn penyepit same je…gomak habes!

          0

          0
        • giler says:

          hahaha mmg tepung gomak pun…warna kulit muka n badan dah tak sama…..macam pontianak

          0

          0
      • muslimah pahang says:

        aduhhh malunya ..
        macam nie majlis kawin org islam ??
        artis islammm ??
        pakai dedah sana dedah sini ..
        ya allahhhhh
        semoga mimpi kiamat lahhhh mereka2 nie
        huhuhuhuhu

        0

        0
        • Regina says:

          alah,,,dorg berdua nie dah siap kena tgkap basah lg,,,,ape yg nk diheran? kena tgkap basah pastu wat majlis kawen penuh ciri keislaman????

          0

          0
      • Selitone Cold Steve Austin 3:17 says:

        Teringat aku pada surat dari pembaca untuk Nara… BERSEDERHANA apa gini? Tulis la surat lagi kat Nara kesayangan ngko tu… komen arr tentang majlis ni pulak…

        0

        0
    • zazmi says:

      try ler bc honest comment from chef wan kt dlm myartis.
      “Just got back from the Wedding of Norman Hakim and Memey.If u asked me for my honest opinion is just a wedding that Rafelessia organised to promote their Products non stop the entire evening as i expected too comercialised that it ruined the event for all the guests i have spoken.Both Pengantin just play their game since its being sponsored. There nothing wrong with that except it served the purposed to used the Pengantin as their so call model la,” komen Chef Wan melalui laman Facebooknya
      “Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun.Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan. Wedding gown rm500,000 by Vera Wang tu i gelak sungguh mcm Wedding gown biasa yg kecut masuk dlm washing machine depan memey tu yg i wasnt impressed at all likewise her veil mcm beli di globe silkstore! Ala di taja esok pulang la balik. So my honest opinion i really dont know what the fuss about this 12 million sponsorship is all about.

      0

      0
    • sukesukesaje says:

      aikss taw la ala2 new york tp xkn la smpi cre make-up pown nk mcm org ‘ka.alif.fa.ya.ro’ jugak,,,,,haish jgn la taksub sgt kn bnd ni sume bley bncang taw la ditaja tp still ad hak tok bsuara pndpt sndri kn memey n norman,,,,ni aku tg mcm da dkt gereja ny even da adoi,,,maaf le,,,yg ni btol2 xsdp mte mmndg,,,,

      0

      0
    • along says:

      almaklumlah yg sponsor pun bukan Islam, maka gini lah hasilnya… Org Melayu dan org Islam kita ni, main ikut je, almaklumlah bila lg nk dapat peluang gitu kan, nk pakai duit sendiri opkos takde, hutang lama pun tak berbayor… huhu… anyway… harap mutiara jelah yg mahal eh, lps ni cuba sesapa reka yg totally berlian pula, barulah bling3… bior aku nk tgk skit…

      0

      0
    • Gaby Solis says:

      x bekenan betul aku tgk pakaian dia ni dh mcm costume party jek semata2 nk pakai mutiara tu gigih sungguh ni jadi badut bagai..

      0

      0
    • lalalala says:

      ni komen dr DCW…Just got back from the Wedding of Norman Hakim and Memey.If u asked me for my honest opinion is just a wedding that Rafelessia organised to promote their Products non stop the entire evening as i expected too comercialised that it ruined the event for all the guests i have spoken.Both Pengantin just play their game since its being sponsored.There nothing wrong with that except it served the purposed to used the Pengantin as their so call model la….

      0

      0
      • lalalala says:

        continued;
        2.Now yg lain2 tu the Decor was done tastefully plus its so small pun for 200 people in half a ball room tapi memang cantik and stylish.Bersesuaian dengan thema New York style wedding celebrities la pun.I liked the ambience and Atmosphere but tak tahan MC asyik panggil Taukeh Rafelessia,Dato Jimmy Choo and Lord Taylor tak habis2 puji memuji and mengingat kan kita semua betapa mahal tajaan mlm tu dgn gown dan kasut harga mcm ni dan mcm tu…letih mak lah!
        3.Ramai Press tak suka Choir yg menyanyikan lagu2 gereja kawin ni kata mereka sedangkan ini Wedding org islam satu doa selamat pun tak buat and thema pulak Blacktie and evening dress glam habis.I am not sure about the choir song gereja ni even though i heard because i sendiri tak tahu apa itu song gereja for wedding.That what the press upset about.Aiyo mesti controversial lepas ni lah.Kita baca la media nanti.
        4. As a very well travelled person and have associated my whole life with the whole world i have to put it this way la to be fair to Norman,Memey and Sponsors likewise the press.Dont take this wedding seriously la mcm u all pi Malay wedding.Grow up and learned to embraced other people culture too as long as its not involving religious matter.Nak theme wedding party ke,Arab ke Jawa ke Nyonya ke kita ni kan One Malaysia enbraced others to our heart too.
        5.If they choose their wedding to be ala2 barat so what its their choice and i dont see any problem with that.They want kelainan.Kita pun pi Wedding Traditional Melayu balik2 mcm tu pun sometime seronok tengok ke lainannya.For Example look At NAZA son wedding with Marion tu yg i went also Similar very jazzy,very modern and stylish a celebration party style of great friends and celebrities enjoying their evening.Trust me i tak baca Press Melayu kutok pun Wedding mereka.WHY?
        6.U tengok this weekend jika masin mulut i mesti banyak issue di ketengah kan.I think the sponsors also tak make it clear that this wedding Pengantin tak ada banyak involvement.Just as a model for us to fit all our jewellery on her baju.Press ambil2 gambar pun publicity is for the sponsors lah as i was told by the hotel that the actual cost of the interior is only rm94,000 ,the room is sponsored.makan sponsor cover for 200 guests i feel would not be more than rm100,000 la that menu mcm tu.So where is the 12 million yg press2 heboh2 dari awal tahu saja press kita dengar 12million Wow!
        7.When i spoked to Winnie of Rafelessia,Lord Taylor and Dato Jimmy choo tu about all the cost i yg tak sekolah tinggi duduk tang dapok pun tak bodoh sangat to figure out the entire sponsors comes from all that pearls di jahit pada baju pengantin dan kasut serta barang khemas value at whatever that they can be proud to annouced Yeah we sponsored the wedding 12 million! OMG press2 melayu ni tak banyak usul periksa as always will sensasi lah dari awal to create this fabulous event.Rupanya ramai yg kena propa padan muka!
        8.Hello i am an accountant and an auditor jugak zaman muda and was a private chef to a very wealthy Hawaiian for many years and we have organised so many fabulous dinner parties inHololulu and New York when i was in my 30s and when i look into that room and value the food the decor the orange squash ok bukan fresh to the guests with no champagne and wine like most mat salleh lavish wedding that cost a bomb this wedding actual cost paling banyak pun its not more than rm250,000!
        9.Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun.Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.Wedding gown rm500,000 by Vera Wang tu i gelak sungguh mcm Wedding gown biasa yg kecut masuk dlm washing machine depan memey tu yg i wasnt impressed at all likewise her veil mcm beli di globe silkstore! Ala di taja esok pulang la balik.So my honest opinion i really dont know what the fuss about this 12miilion sponsorship is all about
        10.Ala if u ada kedai barang khemas value at 50 juta stock u and u gantung kan satu baju pengantin tu sarat pun apa lah yg make it so special.Imagine on yr wedding day u need to parade with all those jewelleries for the sake of sponsors if its my kids i said No thanks..pakai satu dua mcm Siti and Rina wedding pinjam kan tu cantik kan hiasan pengantin jadi lah.Nama pun pinjam.Even among anak raja kawin depa pinjam sana sini i tahu lah masa Tengku Muda kawin dahulu fr Pahang i was there.
        11.Despite my honest opinion to be fair to everyone it is still a lovely evening among friends to celebrate both Norman and Memey as a couple and i am very happy for both of them.They both looked fabulous despite me not impressed with the RM500,000 gown and said to myself give me a break lah.See it for yrself.Sometime all this designer are so crazy to claim the price to the gown unless with those borrowed pearls being sewn on it i dont know la
        12. I dont see it as a real wedding but more of Rafelessia throwing a party for them and use both of them to promote segala jewelleries,Lord Taylor fabulous suit on all the pengapit2 actor2 tu and bridesmaid tu that is actually beautiful and decor and great jazzy music Alhamdulilah and if the pengantin wants to celebrate their wedding in that manner what is so wrong about that.Remember wedding is a celebration of people coming together.Dont be too uptight la press2 melayu.Grow up!…

        ><sgt memalukan la dorg ni jd mcm boneka dah…

        0

        0
        • neutral says:

          panjang nak mampos. sampai si memek suhaiza ni mimpi kiamat pun tak habis baca

          0

          0
        • waterlily says:

          eh… pi makan free dkt kenduri org pun komen tak hengat???? hmmmm… 2×5, 5×2

          0

          0
        • rumah tepi sungai says:

          agaknya silalalala ni tak sempat makan free kat kenduri tuh!..makanan tak cukup seluruh rakyat jelata telah hadir utk menyaksikan perkawinan pasangan ZINA ini…
          sejarah telah tercipta bila penzina diagung2kan.

          sumber

          mulut kosong

          0

          0
        • bukan si lalalala lah yang tulis, kan dia cakap Chef Wan yang tulis… dia kopi je..

          0

          0
        • Pia says:

          Mak aiii … x berdaya ak nk baca komen berjela panjang mcm ni tp syg gaun si memey x cukup panjang mcm komen ko ni…

          0

          0
        • gadisJUN says:

          Mak aihh..panjang giler. habes pon aku baca.haha..dah la kawen nk ala2 barat..cm over je.. teringat “sedara” memey yg tulis surat kat abg nara tu..konon bersederhana, hampeh!! siap ade koir cm gereja bagai..haihh..manusia2~

          0

          0
    • redcarpet says:

      memalukn org islam pakaian terlebih seksi..org kafir msti tgh dok gelakkn kita..klu disponsor pun xkn norman n memey ikut jer xd akal ker nk pkir mne elok mne xelok..udah2 ler artis kt mesia ni..nme jer negara islam tp mcm gini rpanyer..

      0

      0
    • baiduri says:

      tak cantik pun ….tak ada yang menarik pun baju dia …baju macam ni pun nak letak kat MUZIUM…untuk tatapan ka…….
      maaf cakap betio2xxxx tak da seri langsung dan tak cantik langsung baju tu umpama baju biasa je…memey baik kau pakai baju merah yang kau ambil gambar ngan norman kat pasar tu……………asal majlis kau tu tak da unsur2 kemelayuan haaa keislaman apatah lagi………maaf sangat KATE (isteri william tu) kahwin baju dia lagi SOPANnnnnnnnnnnnnn.

      0

      0
    • cik kelsom says:

      kepada saudara norman n puan memey. jga la hati org yg korang lukakan. setidaknya jgn melebih sgt. dah le melukakan kaum sendiri (memey) dgn segala perbuatan ko. dlu norman ckp msa abby mngamuk kat set gerak khas, konon ko nk jga air muka family si memey sbb hal korg yg xsememeh tu, konon ko nk betanggungjwb bagai.. bla mahkamah da ckp korg telepas dr sebarang tduhan khalwat, betambah syum lebar korg ngan drama yg korg ciptakan sendiri. hati perempuan mna sggup melihat BEKAS suami yg sama2 kongsi life dgn dia berada atas pelamin dgn PERAMPAS kebahgiaan dia. yela, org ade yg ckp tu jodoh dorg tp hakikatnya, kalo ko NORMAN HAKIM sedar tanggungjawab ko n sedar status ko ade ANAK 3 ko takkan MIANG dgn perempuan LAIN. mmg aku simpati ngan keadaan abby. kalo nk maki pon xguna T_T yg aku nk ckp, semoga korg tahu..kebahagian di atas air mata orang lain takkan kekal. ini bukan doa, tapi karma. kau akan di balas dgn apa yg kau buat kt org.

      0

      0
    • togey says:

      eleh korang semua jeles takdok penaja… pastu lebey2 plak kutuk memey..blah arrr darah melayu pedengki penuh kat badan korang… semoga perkahwinan memey dan norman kekal bahagia hingga akhir hayat…. kalu dengor org kutuk2 you ols tanya depa KO HADO? ekekekek

      0

      0
    • TanganKu Juga Sama Puaka says:

      ISLAM TU DAH SATU HAL LA KAN…MASALAHNYERRR..”ORG FELDA” KE KAAANNNNNNN…………….HADOOOO

      0

      0
    • nameeka says:

      aduhai…kot ye pun ms ceraikan abby dlu ats sbb abby tu byk kekurangannye,so cari lah pengganti yg lebih better 1000000000%…ini tidak..lg WORST ade lew…pompuan ni mmg bodo..x mustahil jantan ni sok ceraikn ko plak n wat cmane dia wat kt abby..n last but not least..DEpa ni palat sgt nk d sponsor..x sedar diri tu jd BALACI org cina yg nak kaut keuntungan!!!

      0

      0
    • sant cari says:

      CW tu kaedahnya berpengalaman tengok majlis lavish sebab dia dah banyak buat kat luar negara, dari segi masakan, tapi dah tentu dia tengok sendiri majlis luar negara macam mana.

      RM 12 juta hanya satu marketing trick rafflesia saja. majlis macam ni still takkkan dapat mengatasi majlis siti or majlis angkasawan, sebab the real figure is estimated patutnya pada perbelanjaan majlis, bukan harga pearls rafflesia. kalau RM 12 juta tu nilai majlis, barula boleh panggil wedding of the year.

      maksud aku bukan RM 12 juta tu nilai perbelanjaan keseluruhan majlis:dekor, makanan, etc. nilai yang tu tak tinggi pun, sebab tu hanya boleh jemput 200 orang je, pastu makanan biasa2 je.

      media is used by rafflesia untuk menjayakan this cheap marketing ploy dek kerana hadap sangat dengan jemputan ke majlis artis.

      aku tak fikir chef wan hadap sangat untuk dipinjamkan pearls rafflesia yang overvalued ni. tak ada sesiapa pakar pun yang sahkan nilai sebenar pearls rafflesia.

      and media lah yang paling bodoh, sebab hadap jemputan majlis, main report saja walaupun nilai majlis tak gah pun. puh-lease.

      0

      0
    • sb says:

      macam pelacur pun ade!!! ala-ala china doll ……..!!!! Islam kat kad pengenalan je !!!

      0

      0
    • madura says:

      gambar no 6 tu macam normah kawen 4 je.. hihihihihi.. tak sesuai..

      0

      0
    • MukaBuku says:

      Gaun Kate Middleton the Dutchess of Cambrige pkai masa wedding die,lg cantik n sopan dr memek yg x de ape2 gelaran ni pkai..

      0

      0
    • tugui melut says:

      i watch at melody mjlis repsasi memey & n0rman…i feel i like in church…wat a stupid theme…

      0

      0
  2. Jodoh says:

    Jodoh ada 3 jenis.salah satunya jodoh dri syaitan.
    Jika kamu syg isteri kamu tdk akan membnrnya memakai pkaian yg terdedah.
    Ingat Azab Allah yg bkal menanti.

    0

    0
    • refer-hadis says:

      mana ko baca hadis tu ye?nak tau juga.jangan main tulis or copy paste ikut sedap je tanpa pastikan betul atau tidak.aku tengah cari2 juga ni.mana tau boleh share.apapon bukak aurat tu memang sah2 la haram seperti dalam surah An-Nur.&kalau nak kata jodoh dari syaitan dah sah2 la Islam larang couple2 ni tapi ramai manusia tak dapat nak elak..

      Yang aku tau semua takdir dari Allah.jodoh dari Allah, bukan dari syaitan.Cuma manusia berhak pilih jalan yang betul yang Allah bagi untuk dapatkan jodoh tu.Semua pilihan manusia pon dah ada dalam takdir-takdir Allah.Terpulang la manusia tu sendiri nak pilih cara baik atau buruk.

      Habis orang yg berzina & dah kahwin taubat& hidup aman damai ke akhir hayat tu nak kata jodoh dari syaitan ke?

      0

      0
      • cik kiah says:

        JODOH DARI SYAITAN

        –>lelaki dan perempuan yang berjalan berpegangan tangan dan menuju ke arah kemaksiatan. Apabila si perempuan tadi mengandung, barulah si lelaki tadi menikahi perempuan tersebut.

        JODOH DARI JIN

        –> lelaki yang menyukai seorang perempuan yang tidak menyukai dirinya, lalu dibomohkan dan disihirkan perempuan itu untuk setuju berkahwin dengan lelaki tadi.

        JODOH DARI ALLAH

        –> pandangan 2 pasang mata iaitu lelaki dan perempuan sehingga menusuk ke dalam jiwa. Lalu,lelaki itu pun masuk meminang perempuan tadi. Perempuan tadi menerimanya. Mereka bernikah dan bercinta selepas itu kerana cinta selepas kahwin adalah satu2nya cinta yang diredhai ALLAH. Bercinta sampai ke syurga. Itulah yang digelar “Syurga Cinta” tanpa berlakunya sebarang bentuk kemaksiatan

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          jangan2 kau yg jin mate satu tk kak kiah ! kau nye komen macm good je…………….kau ingat orang2 yg kawin semua buat maksiat dulu baru nikah ke pe? tk semesti nye yg kena tangkap basah dia buat maksiat bahlol stupid baffalo………………bodoh !!!!! minah jambu kalau boleh pn nk jugak di tangkap basah biar cepat kawinnnnnnnnnnnnnnn tkde hantaran pn tkpe la asal kn bahgia hingga ke syurgaaaaaaaaaa …………………………..

          0

          0
      • Jalan lurus.... says:

        ko tue je y xtau, ckp mcm bgs2 la pulak. mmg la jodoh tue terbahagi kepada 3. lain kali nk komen kene la amik tau sket pasal jodoh2 nie. mmg btl la apa y ko ckp tue….. x jumpakan nie aku bg ko tahu……

        YANG PERTAMA jodoh dari syaitan…
        berkenalan, berpegangan tangan kemudian mengandung, baru bernikah.
        YANG KEDUA jodoh dari jin…

        berkenalan, pemuda pihak sigadis, tetapi sigadis tidak suka kepada pemuda. pemuda bomohkn sigadis supaya sigadis suka kepada pemuda, dan kemudian bernikah.

        YANG KETIGA jodoh dari Allah…
        berpandangan mata, terus menusuk ke kalbu, pemuda terus mengambil keputusan untuk meminang si gadis, dan gadis itu menerima pinangan pemuda itu.dan kemudian bernikah.Insya Allah, berkekalan hingga ke akhir hayat dan itulah yg dikatakan syurga cinta.

        0

        0
      • misses neptune says:

        wahai [email protected] refer hadis…..
        cuba google ape yg jodoh komen….
        mmg dalam islam ada 3 jenis jodoh…
        1) jodoh dari allah…. di kurnia kan jodoh dr allah berlandas kan keimanan kita
        2)jodoh dari syaitan… bercinta kerana hawa nafsu maka syaitan menghasut sehingga melakukan zina. sebagai contoh mengandung sebelum kahwin,so nak xnak kena bernikah…ini slah satu contoh jodoh dari syaitan.dan contoh yang paling kita slalu nampak adalah berkahwin kerana di tangkap khalwat.
        3)jodoh dari jin…. makna nya kita menguna kan sihir utk berkawhin dgn seseorang yg kita suka,slalu nya sihir ni kita guna bila org tu x suka pd kita,tp kita mmg nak pd dia jugak2…so jalan yg slalu diambil ialah jumpa tok moh amik minyak dagu….

        CHILL YO ;)

        0

        0
      • sesape je says:

        xtgk syurga cinta ke?

        0

        0
      • hyemi says:

        1) JODOH DARI SYAITAN
        iaitu lelaki dan perempuan yang berjalan berpegangan tangan dan menuju ke arah kemaksiatan. Apabila si perempuan tadi mengandung, barulah si lelaki tadi menikahi perempuan tersebut.

        2) JODOH DARI JIN
        iaitu lelaki yang menyukai seorang perempuan yang tidak menyukai dirinya, lalu dibomohkan dan disihirkan perempuan itu untuk setuju berkahwin dengan lelaki tadi.

        3) JODOH DARI ALLAH
        iaitu pandangan 2 pasang mata iaitu lelaki dan perempuan sehingga menusuk ke dalam jiwa. Lalu,lelaki itu pun masuk meminang perempuan tadi. Perempuan tadi menerimanya. Mereka bernikah dan bercinta selepas itu kerana cinta selepas kahwin adalah satu2nya cinta yang diredhai ALLAH. Bercinta sampai ke syurga. Itulah yang digelar “Syurga Cinta” tanpa berlakunya sebarang bentuk kemaksiatan.

        APA-APA PUN CINTA YANG DATANG ITU SEMUANYA DARI ALLAH.

        0

        0
      • hyemi says:

        1) JODOH DARI SYAITAN
        iaitu lelaki dan perempuan yang berjalan berpegangan tangan dan menuju ke arah kemaksiatan. Apabila si perempuan tadi mengandung, barulah si lelaki tadi menikahi perempuan tersebut.

        2) JODOH DARI JIN
        iaitu lelaki yang menyukai seorang perempuan yang tidak menyukai dirinya, lalu dibomohkan dan disihirkan perempuan itu untuk setuju berkahwin dengan lelaki tadi.

        3) JODOH DARI ALLAH
        iaitu pandangan 2 pasang mata iaitu lelaki dan perempuan sehingga menusuk ke dalam jiwa. Lalu,lelaki itu pun masuk meminang perempuan tadi. Perempuan tadi menerimanya. Mereka bernikah dan bercinta selepas itu kerana cinta selepas kahwin adalah satu2nya cinta yang diredhai ALLAH. Bercinta sampai ke syurga. Itulah yang digelar “Syurga Cinta” tanpa berlakunya sebarang bentuk kemaksiatan.

        APA-APA PUN CINTA YANG TERJADI ITU SEMUA DARI ALLAH. orang yang berzina kemudia berkahwin dan bertaubat pada permulaanya mungkin cinta dari SYAitan. tp setelah bertaubat cintanya adalah untuk ALLAH. WaAllahualam.

        0

        0
      • konpius says:

        pernah dengar juga benda ni dalam cerita syurga cinta. tapi tak berapa nak ingat. bapa heliza dlm cerita tu kata ada 3 jenis jodoh, tapi jodoh berlandaskan…. bukan jodoh dari syaitan. harap penulis “Jodoh” meletakan reference supaya akidah org yg membaca pun tidak terpesong.

        0

        0
      • aku ler... says:

        jodoh ni ada 3jenis:

        1- jodoh dr Allah (jodoh yg dtg dr mata n turun ke hati tanpa ada unsur2 maksiat.kira mcm nikah kerana Allah bkn kerana nafsu)
        2- jodoh dr jin (jodoh yg kita dpt dr perbuatan sihir..cth ubat guna2 atau pengasih)
        3- jodoh dr syaitan (jodoh yg kita dpt dr hasil maksiat cth berzina ka apa, kena kawen)

        PAHAM????

        0

        0
        • nonameface says:

          yg psl 3 jenis jodoh mmg pernah dgr sbnrnyer…search punye seach…dr sedutan filem syurga cinta.

          -Jodoh pertama adalah JODOH SYAITAN yakni dengan hasutan syaitan yg membelenggu diri dengan godaan nafsu.
          -Jodoh kedua adalah JODOH JIN yakni mendapat jodoh dengan bantuan jin.
          -Jodoh ketiga adalah JODOH dari ALLAH yakni anda mendapat jodoh kerana NYA, menjaga batasan, adab pergaulan dsb.

          maksud dr jodoh syaitan tu perumpaan sbrnyer same jgk dgn jodoh jin…sume jodoh mmg dr Allah..Allah yg tentukan..tp jalan cter utk mendapatkan jodoh tu tergolong dr 3 jenis jodoh tersebut…Wallahualam~

          0

          0
        • nonameface says:

          sbnrnye jenis2 jodoh tu perumpaan je….sume JODOH dtg dr Allah. tp jalan cite utk dptkan jodoh tu tergolong kpd 3 jenis yg dimaksudkan tu….

          cari pny cari jenis2 jodoh ni dr sedutan filem syurga cinta,,,

          0

          0
        • baiklah-aku-ler says:

          cakap jangan ikut nafsu ye..ko paham x maksiat tu apa?camtu banyaknyelah hai kawan2 aku kat uni dulu berkahwin sebab jodoh dari syaitan sebab banyak sangat couple kahwin selepas dating/sms/call jiwang2 sana sini…nauzubillah..

          0

          0
        • x seksi says:

          hye baiklah aku ler.. kan aku ler da bg cth maksiat – zina. isksk..bace kasi hbs dulu. tp aku sokong yg atas tu sume jdh dr Allah..ape2 pun Allah yg izinkan. jika Allah x izinkan x kan kawen seseorang tu. mungkin ayat tu ken etukar sikit. Jodoh yang dtg selepas termakan pujuk rayu syaitan.

          0

          0
        • ijau says:

          Hakikatnya..jodoh dan pertemuan itu semuanya datang dari Allah.. cuma..kita sebagai manusia yang membuat pilihan samada dgn jalan yang baik atau sebaliknya :)

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          memey ngan norman ni bukan jodoh dari allah ke?

          0

          0
        • alyazaflie says:

          hanya ALLAH Maha Mengetahuinya

          0

          0
      • papa says:

        ingatlah azab allah yg akan menimpa kamu yg memandai kata jodoh itu dari dari syaitan..kalau ye pun sakit hati,usahlahnya tetiba jadi guru agama..ahakkss!! ramai pulak janda2 yg mengeLIKE…

        0

        0
        • ainin says:

          Betul apa yg dikatakan aku ler…..Ada 3 jenis jdoh….Jodoh syaitan..jdoh yg ikut bisikan syaitan…smpai melakukan zina or sebagainya….jdoh jin jdoh yg menggunakan jin…mcm bomoh..smpai nk sruh org jtuh cnta or kawen ngn dy….n yg pling pnting jdoh Allah adalah jdoh yg pling berkat..ikut cara2 Islam….Allah dh tntukan jdoh..ikut kita la nk plih ikut jln mana…..itu mksud dy…bila kita fhm agama..kita akan fhm apa yg org mksudkan..jgn main ikut suka je…sekian…

          0

          0
        • aku ler... says:

          mmg suma jodoh tu dr Allah tp cara kita dapat jodoh tu macam mana? ada ko pikir ka PAPA? kalu yg kawen sbb hasutan syaitan tu cmne? kalu yg kawen sbb kena guna2 tu camner plak? aku bkn suka2 nk ckp camtu…vodo…
          benda yg baik dtg dr Allah yg buruk dr kita sendiri + hasutan syaitan + perbuatan jin

          sekian..

          0

          0
        • rooney macaroni says:

          betul2..jodoh memang dari Allah..tapi cara kita mendapat jodoh tu lah yang menentukan segala2nya..kalau dapat jodoh dari tempat haram macam kelab malam, kan dah salah tu..

          0

          0
        • ainin says:

          Allah bagi sume dah elok n baik…cuma kita yg bg jdi xelok…..Allah bgi sume ada hikmahnya..cuma kita je fkir buruknya…..Allah bgi sume dh adil kita je yg bgi jadi xadil….jadi apa2 yg buruk tu dtgnya dari diri kita sendiri…..Jangan salahkan Allah…sekian…

          0

          0
        • bunga says:

          masa aku pi kursus kawen, ustazah yg bg ceramah tu ada bgtau pasal 3 jenis jodoh ni.. dalam buku panduan kahwin pun ada kalau tak silap aku…

          0

          0
        • uztazah minah jambu 24jam mengadap computer says:

          papa dorang yg hina memey n norman ni dorang tu ahli nerakaaaaaaaaa jangan tk caya………..keje nye asek nk menfitnah orangggggggggg je nanti kau korang akan dapat balasan yg setimpal…..keturan korang nanti akan berjangkit pada keturunan korang dari ape yg korang dh kutok memey ni akan terjadi pada keturunan korang paham !!!!!!!!!

          0

          0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          papa jangan tak tauuuuuuuuuuuuu dorang yg kate jodoh dari syaitan ni ugama dorang dh terover pandai ! bab tu dorang dh tak caya lagi jodoh tu datang nye dari allah pahammmmmmmmmmmmmmmmmm !!!

          0

          0
      • Adek hangat says:

        over tul si refer-hadis kat atas.. dah le tak tahu ape bende, duk main hentam orang.. mmg betul kate ade ler ngan jodoh.. kamu tu yg tak banyak membaca dan pi sekolah… ada paham ??? kekekkee

        0

        0
      • Qila says:

        bodoh gila ko ni, g masuk kelas fardhu ain balik. hafaz ayat2, hadis2 tu semua.

        0

        0
        • refer-hadis says:

          siapa yg bodo ye cik qila?rasanya org yg bijak pandai xmembodokan org lain.kalau cik qila dah pandai napa tak share je ayat2 or hadis2 sahih tu semua?saya memang xcukup pandai pon bab2 agama ni sebab blajar agama setakat syllabus sekolah rendah & menengah je.wat degree & master di oversea lagila kurang pendedahan bab2 agama ni.tapi saya suka membaca,menilai & tak suka ambil bulat2 dari apa yg saya baca.macam isu kelebihan solat tarawih yg sebenarnya hadis palsu.org copy je bulat2 publish sana sini. yer saya tau bab2 jodoh dari syaitan tu semua org copy je petikan filem syurga cinta tapi xde bukti pon dari al-quran ke hadis..setakat cakap kosong yg dirasakan baik & disebar2kan..kalau ada saya nak minta org share..

          ayat tu mungkin patut diperbetulkan supaya org bukan Islam atau Islam sendiri tak salah faham.Jodoh semua dari Allah..bukan dari syaitan atau jin.(Seolah2 nak kata syaitan atau jin lagi berkuasa dari Allah plak..)cuma cara kita mendapat jodoh tu samada baik atau buruk(syaitan atau jin)

          anyway, xpela kalau takde siapa boleh bagi jawapan pasal isu jodoh 3 jenis tu dari hadis sahih or ayat apa.just tanya if ada sesiapa yg tahu.:)

          0

          0
        • kite says:

          alahai, semua nk tunjuk pandai.. uhuhuhuhuhu.. yg penting org2 yg komen kt sini sumenya bkn baik2 belaka.. paku dulang serpih, kata memey korang yg lebih.. biola memek tu.. semoga dia bahagia hingga ke hari kiamat..

          0

          0
        • Tin Kosong says:

          Setuju dgn pendapat refer-hadis. Aku pun nk tau gak 3 jodoh tu dtg dari sumber mana, ada hadis ke, ada ayat2 dlm Quran ke atau dari mana2 kitab. Kalau ada aku pun nk tgk gak bkn main copy n paste je pas2 ckap bajet mcm org yg konon terer dlm bab agama ni.

          Kalau setakat copy n paste tanpa ada bukti hadis yg sahih ada nas atau ada dlm Quran atau kitab ssh aku nk caya sbb skrg ramai sgt org nk jadi ustaz bidan terjun

          0

          0
      • bdk kampung says:

        masalahnya nampak mcm diorng dh taubat ke?

        0

        0
    • nonameface says:

      yg psl 3 jenis jodoh mmg pernah dgr sbnrnyer…search punye seach…dr sedutan filem syurga cinta.

      Jodoh pertama adalah JODOH SYAITAN yakni dengan hasutan syaitan yg membelenggu diri dengan godaan nafsu.

      Jodoh kedua adalah JODOH JIN yakni mendapat jodoh dengan bantuan jin.

      Jodoh ketiga adalah JODOH dari ALLAH yakni anda mendapat jodoh kerana NYA, menjaga batasan, adab pergaulan dsb.

      maksud dr jodoh syaitan tu perumpaan sbrnyer same jgk dgn jodoh jin…sume jodoh mmg dr Allah..Allah yg tentukan..tp jalan cter utk mendapatkan jodoh tu tergolong dr 3 jenis jodoh tersebut…Wallahualam~

      0

      0
    • Feeza says:

      xtually btul ape yg Jodoh ckp tuh…baca petikan ni:-

      “Jodoh terbahagi kepada tiga jenis. Pertama, jodoh dari syaitan. Kedua, jodoh dari jin. Dan ketiga, jodoh dari Allah.”

      “Yang pertama, jodoh dari syaitan.”

      “Kamu bertemu pada pandangan pertama, kamu suka dia, dia suka kamu. Kamu bercinta, berpegangan, berzina, dan dia mengandung. Kamu bernikah. Itu jodoh dari syaitan.”

      “Yang kedua, jodoh dari jin.”

      “Kamu bertemu pada pandangan pertama, kamu suka dia, tapi dia tidak suka kamu. Kamu pergi jumpa bomoh, mintak tolong jin. Kamu pun bernikah. Itu jodoh dari jin.”

      “Yang ketiga, jodoh dari Allah.”

      “Kamu bertemu pada pandangan pertama, kamu suka sama suka, kamu bernikah.”

      0

      0
      • PAPE JELA says:

        tul tu…. cube memahami ape yg dikatan kwn² kte.. mmg ade 3 jnis jodoh… jgn men ckp je klu tk phm… mmg smua jodoh adalah ditangan Allah cuma cara kita mendapat jodoh tu samada baik atau buruk… bukannye nk ckp jodoh tu dtgnye dr syaitan.. ish… islam itu mudah… pahamkan btul…

        0

        0
      • mia says:

        betul2. arituh kursus kawen ade ustaz tuh cakap. ade 3 jenis jodoh. (terus teringat neh)

        0

        0
  3. myra says:

    apasal muka dia macam drag queen pulak?

    0

    0
    • dak LILI says:

      ha ah aku tgok pon muka cam nenek kebayan tersengih2 tayang gigi..nape la terdedah sgt erkkkk

      0

      0
    • da princess says:

      mintak maap memey saya cakap ni, baju ni mmg biasa2 ajer, dan make up awk mmg tak cantik langsug…mula2 saya nengok pic ni, saya ingatkan vera wang, and the juru andam nak sabotaj majlis awk….

      0

      0
      • biskut says:

        bukan org sabotaj.. tp kalo dah ati itam.. pakai apa pun nak nmpak.. sbb tu muka nmpak kusam je.. bluekk

        0

        0
    • tatau nak cakap apa says:

      mcm the corpse bride dalam cite katun tu..hahahah

      0

      0
  4. norman hakim says:

    asal nampak macam stim je bini aku ni..ishhhh…

    0

    0
  5. lola says:

    Ini ker??? macam kain langsir jekkk….lalalala

    0

    0
  6. pembenci memek says:

    alahaiiii….malunya aku nengok muka memek ni…dah macam momok dah….make up tebal semacam je nak serikan muka yang x boley nak seri2 lagi tu..kesiannnnn….

    0

    0
  7. putcomey says:

    bedak mekap bertompok kot…

    0

    0
  8. norman hakim says:

    kenapa bini aku ni macam stim je..takkanlah tak puas lagi kut..opssss..dak muak..haha…aku layan nak taknak je..baru ingt..hehe

    0

    0
  9. Aku lagi cun says:

    knpa muka memey macam bapok? hmmm….

    0

    0
  10. miszlissa says:

    SUDAH2 LA SENGIH MCM KERANG BUSUK..BESAUUUUU LA MLOT HANG!!!
    BETOI2 MCM DRAG QUEEN..EWWWWWWWW

    0

    0
  11. dak lala says:

    ASAL PULAK AKU NENGOK MUKA LAKI KESAYANGAN MEMEY 2 LAIN MCM JEK…MUKA C MEMEY PLAK HISHHH MCM AHLI SIHIR LA

    0

    0
  12. aku ..aku..dan aku says:

    ASAL LAK AKU NENGOK MUKA C NORMAN 2 LAIN MCM JEK…
    MUKA C MEMEY LAK MCM AHLI SIHIR LA PLAK…

    0

    0
  13. isteri abg nara says:

    muke memey mcm pelacur…

    0

    0
  14. misl says:

    Mule2 tgk mg tkjut sbb sgt buruk xspadan ngn harga,tp spadan ngn kmpung nye cemek tu.hihi
    org yg mnaja pon cm saje nk ranjo bg bju buruk konon jutaan ringgit.pdhal rupiah je kot.hahaha
    rantai cm tercekik je haha

    0

    0
  15. leyaaa says:

    xlawo pown bju juta2 ko!!!!

    0

    0
  16. alahai says:

    xlawo pon baju juta2 ko!!!!

    0

    0
  17. neutral says:

    yang kata memey cam drag queen ni mesti pondan pondan tak siap yang mmg jeles ngan kechanteque-an dia kann. taula korang nak jugak baju vera wang tapi tak mampu!

    0

    0
  18. amekkow says:

    perkahwinan yg dberkati adlah prkhwinan yg sederhana.
    knpa perlu berlebihan, sdgkn cuba renungkn sudara seislam kita d somalia sdg kebuluran, apa slah nya duit yg lebih d drmakan kpd mereka yg mmerlukan ::
    pape pun, x kn nk doakan x bhgia plak, lg brdosa. moga pilihan memek & norman ni betol…jgn staun dua dh hancus…>> peace no war

    0

    0
  19. miss annur says:

    xda seri.. cantik lagi majlis dia d kampung tu..

    0

    0
  20. murai bising says:

    bj ditaja jutaan RM yerr?? hmm..ntah pe2 la bju yg ko pakai tuh memek, dedah sane dedah sini…nauzubillahiminzalik..

    0

    0
    • Ingatan sesama insan says:

      U all ni, dah2 la dok mengutuk muka hudoh ke hape, u all sedar x bila kutuk sesuatu kejadian ciptaan Allah, u all sbnrnya mengutuk penciptanya, Allah tdk pernah silap menciptakan sesuatu itu dan tdk pernah SILAP menjodohkan seseorang, hanya mungkin seseoeng itu yg menjadi pasangan yg silap kepada pasangannya.. so.. renung2kan dan selamat beramal.. manusia tdk sesempurna mana, semua ada kekurangan dan kelebihan masing2,,

      0

      0
      • murai bising says:

        ko nih reti bace ke tak? ce ko bce btul2…ade ke aku kutuk rupe prs dier..?? xfhm aku ko nih… ciann,..!!

        0

        0
      • murai bising says:

        ko reti bce ke x? bile lak aku kutuk muke dier hudoh? ce ko bce btl2.. ade ke pkataan kutuk mgutuk kt stu? siann btul la aku kt ko nih,,

        0

        0
      • tt says:

        bkan kutuk rupa asal dia..but make up 2 wat dia nmpak bruk…so lau ktuk bout make up x tmasuk dlam mgutuk makluk ciptaan Allah an?an?an?

        0

        0
        • Hantu kak Memek says:

          aku sokongla…pasal apa, rupa aku mang buruk nak mampos..nsb baik aku muda lg..sok lusa aku crai ngan abe norman..at least umo aku muda..jd lah aku jnda malaya yg meletopsss!!! Gud luck ya..doakan kmi dpt ank cpt!!

          0

          0
        • f says:

          Tak kisah lah kutuk mekap ke kutuk orang dia ke. Relax lah. Nampak sangat busuk hati tu wei. Malu ler sket. Simpan2 je lah hati busuk tu sensorg, takyah zahirkan kat sini. :)

          Kesian

          0

          0
      • diel says:

        Betullah… perempuan yang baik untuk lelaki yang baik… dan bagi aku Memey ngan Norman nih sepadan, dah dijodohkan atas dasar, perempuan yang buruk/ tidak elok, hanya untuk lelaki yang buruk/ tidak elok jugak.. kan…. huuuu

        0

        0
      • zz says:

        I tak paham kenapa u all ni kutuk teruk2, memanglah nampak membazir, but semua sponsor kan…. org yg sponsor tu pun akan buat duit, ni rezeki norman n memey lah. The dress terdedah sikit, but the function is for colleagues(the celebrities), n media for photo ops je, bukannya formal ie. org tua2 n families. Anyway, both of them dah sah kahwin, past is past, nobody’s perfect! Kalau jodoh pjg alhamdullilah…..

        0

        0
      • murai bising says:

        weh..ko reti bce ke x? ad ke aq tls psl muke dier hodoh ats tuh..??

        0

        0
  21. shekon says:

    harga riban2 macam ni je. ? sumpah kelakar

    0

    0
  22. samposmen says:

    fap! fap! fapp!!!

    0

    0
  23. lieya adillah says:

    x lawa langsung..hampehh

    0

    0
  24. kaubajet says:

    APE BENDE NI???!!!

    0

    0
  25. slememehoon says:

    laa..cenggini ja baju dia? mati2 kalu aku xtaw td aku ingt dia pinjam dari akak romlah ram (alaa..baju zaman muzik2 dulu kau konci cintaku di dlam hati muuuuuu)..syok woo pakai baju dolu..pahni time halloween bleh pakai lagi..ekekekek

    0

    0
  26. ni ler ble pompuan batak kg da kemaruk sgat nak jadi femes..ak pon dak kg gak tp xde la smpai nk femes segera cm kemek ni..

    0

    0
  27. bese jer says:

    Its vera wang okeh!!
    Tp yg pakai baju tu mmg x berWANG sbb tu baju sponsor.
    Hahahaha…

    0

    0
  28. mulut bangkai says:

    apesal macam jerangkung ni?? eeeiiiiii…sereeeemmmmmmmmm

    0

    0
  29. miss lonely says:

    meluatnye tgk memey!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  30. syntax error says:

    ksut lawa la..yg len mcm terdedah la plk

    0

    0
  31. jamkayu says:

    pity you both menjadi boneka kepada reflisia gan jimmy choo jerk hahahahaha…

    nak sangat d sponser sedehhhhhhhhh…………

    tak der lah lawa maner pon baju n kasut tu…

    0

    0
  32. ptuihh says:

    kasut 300 000 tu kasut nie ker? macam kasut murah pasar malam je..ptuihhh!!! sumpah aku nyampah babi kat memek puki nie…simpan la baju2 tu bagi lisa pakai time dia kawin nanti baru mantap and cunnn….

    0

    0
  33. ciktips says:

    laaa kan dah tekomen lagi.. muntah ijo ciktipah asik mangkuk tingkat ni punya gambo ngan citer je.. haih..diarrhea camni..

    0

    0
  34. cik miah says:

    Seriously….. sangat kesian kat baju, kasut, dan barang kemas yg berjuta2 tu….. Nampak sangat xde VALUE apabila digayekan oleh si memeh…… Kesiaannnnnn….

    0

    0
  35. jamkayu says:

    kesian boneka berdua ni hanya jadi bahan oleh reflisia,jimie choo, aper wong tah lg sorg tu…
    nak kate lawa sgat perhiasan baju kasut tu x der arr sgt kan… nak sgt sponser kan hambik kauu sedihhhhhhh… huhuhu

    0

    0
  36. mamai suhaiza says:

    Buroknya……. Macam hantu Cina

    0

    0
  37. vanine says:

    Kenapa bila Memey pakai baju rekaan Vera Wang nampak cam baju murah tapi bila artis hollywood pakai nampak glam & mahal.. =p

    0

    0
    • oren says:

      ni baju vera wang yg paling murah..out dated ni..haha

      0

      0
    • dak LILI says:

      AKU PON NMPAK MCM ADA YG XKENA KAT BAJU/TIARA DIA…EH CUBA KORANG SELAK KAN CHEF WAN FAN CLUB..TULUS IKHLAS CHEF WAN 2 KOMEN…

      0

      0
    • namaakuM says:

      setuju..

      artis hollywood pakai mmg nmpk glam ngn mabeles la sbb dorg mmg sesuai pakai macam tu..

      memey nie kalau pakai yg bertutup lg cantik kott.

      tp betullah. baju tu da nampak macam baju2 biasa2 dah. kata baju JUTA JUTA.

      0

      0
  38. x cukup garam says:

    kawen sederhana sudahhh…law xde kes xpew…
    ha2 papepon ade aku kesahhhhhhhhhhhhhhh…lalala

    0

    0
  39. diel says:

    okela.. Okela… Aku setuju lah yang Memey ngan Norman ni PADAN dan SESUAI sangat. Mungkin dah memang jodoh. Sebab aku percaya perempuan baik untuk lelaki yang baik dan sebaliknya juga. Untuk Memey dan Norman aku yakin diaorang memang berjodoh dan dijodohkan sebab perempuan TIDAK ELOK/ BURUK adalah untuk lelaki yang TIDAK ELOK/ BURUK juga… kan….? Depa sesuai lah tu,,,, sama2 TIDAK ELOK/ BURUK
    sekian. =)

    0

    0
  40. dandan says:

    org lain pun kawin gak tapi takde la over camni. ouh lupa, benda free mmg la utk ditayang tayang.

    0

    0
  41. angry_bird says:

    mutiara betoi ke palsu? macam bijik tasbih mak aku yg bawa balik dari umrah jerrrr

    0

    0
  42. didie says:

    okela.. Okela… Aku setuju lah yang Memey ngan Norman ni PADAN dan SESUAI sangat. Mungkin dah memang jodoh. Sebab aku percaya perempuan baik untuk lelaki yang baik dan sebaliknya juga. Untuk Memey dan Norman aku yakin diaorang memang berjodoh dan dijodohkan sebab perempuan TIDAK ELOK/ BURUK adalah untuk lelaki yang TIDAK ELOK/ BURUK juga… kan….? Depa sesuai lah tu,,,, sama2 TIDAK ELOK/ BURUK
    sekian. =)

    0

    0
  43. angry_bird says:

    mutiara tu macam bijik tasbih ja aku tengok…

    0

    0
  44. didie says:

    okela.. Okela… Aku setuju lah yang Memey ngan Norman ni PADAN dan SESUAI sangat. Mungkin dah memang jodoh. Sebab aku percaya perempuan baik untuk lelaki yang baik dan sebaliknya juga. Untuk Memey dan Norman aku yakin diaorang memang berjodoh dan dijodohkan sebab perempuan TIDAK ELOK/ BURUK adalah untuk lelaki yang TIDAK ELOK/ BURUK juga… kan….? Depa sesuai lah tu,,,, sama2 TIDAK ELOK/ BURUK
    sekian. (^_^)

    0

    0
  45. angry_bird says:

    mutiara tu mcm bijik tasbih jer rupenyeee

    0

    0
  46. dandan says:

    org lain pun kawin gak tapi takde lah gila publisiti cm diorg ni. ouh lupa, benda free mmg kena ditayang tayang.

    0

    0
  47. mak lampir says:

    iyo….den tahu ekau kawen memey…udah2 la tu..den raso ado laie 40 cerito nikah dio ni ha yang kuar kek biutipul narhga ni do……..iyo eden tahu ekau nikah

    0

    0
  48. HotmAmA says:

    Muke memey xde seri la..x lawa lgsong.tanjat boboi tgk mula2 td hikk.. Pengapit dia lg hot dr dia.

    0

    0
  49. abg kus says:

    kurus sgt le pmpuan ni…. tulang temulang bt hilang selera aku tgok kau….. dada leper plak 2

    0

    0
  50. Meen says:

    baju ni ker yg kata nk masuk muzium…nampk biasa jer…

    0

    0
  51. HotMaMa says:

    Muka memey xde seri la..x lawa lgsOng.tanjat boboi tgk..hik

    0

    0
  52. memek says:

    ishhhh…buruknya rupa aku sni…mcm hantu kamba…huarghhhhh….ksian norman dpt aku…tp xpa..asal aku bahagia wlaupn ktiak aku bau, muka hodoh mengalahkan hantu kak limah…norman tetap kwen ngan aku dan tinggalkn si Abby…toeng toeng toeng….kalian jgn thums up yer…thums down jer la utk aku…Memek x kesah…….

    0

    0
  53. kebayan says:

    a’ah la…sebijik cm mke bapok..huhu..bju pon nmpak cm bese2 jek..

    0

    0
  54. Normek says:

    Wlaupn muka dia huduh mcm itik…tp aku ttp chentakan dia….tak ksah lah apa org ckp janji aku dpt bni muda..korag ada ker..??? Lihat, hodoh kan muka dia…tp knapa aku ttp jgak nak kwen ngan dia??? Pasal dia tak malu ngan masyt sbb goda n rampas aku dr Abby..ksian ex-bni aku…ampunkn slh abg yer..sob sob sob…mau hembus hingus kat gaun kwen memek jer la..!!

    0

    0
  55. nek nak says:

    Naper pakai crown mcm tu? Hahahaha…funny….ni ke sponsor berjuta2 tuh? YG baju nak masuk muzium tuh? alahaiiii…hmm…yelahkan, kununnya pakar yg menilai..ni le hasilnyer..malas nak ckp. Nnt ckp, kena sound hina makhluk ciptaan Allah…

    0

    0
  56. lolok says:

    damn..vera wang nya baju………… menangis mak tengok =_=

    0

    0
  57. bukan na kutuk tp macam tak lawa la Memey pakai baju tu

    0

    0
  58. su says:

    kurusnya memey…sekeping….xda isi langsung…

    0

    0
  59. haiqal says:

    Bagus Vera Wang reka baju ini even bukan custom made.Ada gak bahan kutukan.Ye dak?

    Kalau baju nenek aku 50 tahun lepas,then aku letak berlian bagai,aku rasa lagi cantik dari baju Memey Sememeh ini.

    Rantai da macam rantai anjing.So out to date.Then layah tu macam zaman bapok tak sempat transform.

    Mekap pulak tak payah cakap.Macam pakai bedak opera Cina zaman klasik TV warna hitam putih.

    Kesimpulan dia,tahniah Memey Sememeh sebab jadi badut peragaan.Ye lah,apa orang bagi,kau sarung je.

    Nak beli Baju kahwin,Nan ado mampu nye.Last-last kalau Raflesia bagi baju tidur koyak sebelah pun kau pakai.Keh keh keh

    0

    0
    • sup sayur says:

      ni baju stock2x lama kot pastu tempek2x pearl bagai jadila juta2x nilai. alahai… kesian kan dia?hahhaha

      0

      0
  60. VANIELA says:

    X CANTIK LGSG PAKAIAN TU DAN KO XDA SERI PENGANTIN LGSUNG! DAN SRIES X LAWA! HAMPEHH… p/s: apa erti tajaan mahal2, pkawinan grand kalu ko ambil hak org dn org knl ko sbb kena tgkp khalwat. ko kejam sgt thadap kaum ko sndiri!

    0

    0
  61. Alinkiwi says:

    seksi sgt baju…tang dada…lg suka time dato’ siti kahwin…lg sopan n nmpak mahal than memey wedding…;p

    0

    0
  62. Paris Hilton says:

    pic 1st skali tu,muka memey nampak cengkung laa?y ek??i dun understand.hahaha.seyes nampak skinny gilerr…x faham i ape yg menariknye kat c memey nie?then dress vera wang tu,x seseuwei la orng islam pakai camtu,da la b4 kawen pown kene tangkap khalwat??then whut so special??huhuhuu..errr…sedey i…x sopan okay…

    0

    0
  63. miumiu says:

    baju n kasut dah cantik,tp ada tiara pulak. tiara ni, kalau tak kena ngan orang, terus wedding dress n kasut dia turun taraf. nampak murah n kekampungan. dont get me wrong, that is one elegant tiara but memey simply cant pull it off. you can have all the wealth in the world, but you could never buy class. sorry memey, nothing personal but the more you do something out of your league, the tackier you’ll end up being.

    0

    0
  64. miumiu says:

    abg nara,awat i punya komen x kuar?? ey bn ni

    0

    0
  65. jojo says:

    wedding dia ni takde apa yg special.pasal b4 majlis semua dah tunjuk.

    0

    0
  66. byah says:

    Kenapa dah mcm wedding non-muslim aku tengok? Dengan berdayang2 yg seksi gila. Dorang ni tak igt agama ke?

    0

    0
    • Fairytopia says:

      btl2..mcm org kapir jer… astaghfirullahalazim, diorg ni sdar ke x sbnr nye ni??? haish ble blm kwen diorg wat cara blm kwen, berpegang b’plok sane sini bgai nk rak, ble da kwen wat cara da kawen tayang sane sini canang abis kat sume..erm mungkn pas ni diorg akn duk diam2 da kot sbb da xde bnda nk di canang..

      0

      0
  67. dyla says:

    dress dia memang cantik, tapi the choker was too much dah la anting2 dah besar. but then org dah sponsor, terpaksa la pakai kot kan… andddd the veil pun nampak tak kena.

    what’s up with the bridesmaids? sorry to say la but with a make up and a mini dress like that, duduk plak camtu…sorry la tapi serious nampak mcm p*****r.

    Kesimpulannya, aku igt wedding yg disponsor ni akan jd mcm wedding of the year la konon. but too bad.. jauh menyimpang. byk sgt flaws. tapi yg penting dorg dah sah jadi suami isteri. hrp tkde lagi la cite kurang enak pasal dorg ni. n harap abby pun diam2 je sudah tk yg nak kluarkan kenyataan sindiran yg lebih menunjukkan sikap kebudak-budakan dia tu.

    0

    0
  68. yang boring says:

    nape x der seri eak..aku rasa flower girl lagi lawo..betul..honestly..by the way felda tenggaroh kan mersing bukan kota tinggi alahai malu ker ngaku orang mersing…manusia..manusia

    0

    0
  69. mizz kem says:

    seriously.. kalao dah budak kampung tu, kampung la jugak… pakai yg mahal pun, nampak cam pasar malam jgk, lagipun setakat memey momok ni skit pun tak lawa, dgn tone kulit dia berkarat, pakai baju mahal pun nampak biasa2 jerr, sbb tu kat hollywood, selebriti kulit hitam akan sembur tone color such as gold or silver, to be more classy even diorang kulit gelap… msti vera wang tgk2 balik gmba memey ni, dia ckp,”nyesal aku sponsor, tak cantik langsung gaun aku dia pkai..” SORRY to say

    0

    0
  70. budi says:

    biase je ..dah la NARA tukar topik la pulak..asyik cite dia ni je kuar…tak muak ke..

    0

    0
  71. orang Malaysia says:

    haish baju dia macam mini skirt…letak kain net kat luar je…haishhhh…nilah org islam kita..rela ditaja dari pihak luar rela pakai baju gaya cenggitu..

    0

    0
  72. miss gojes says:

    baju dia tu canteek je… tp si memey tu kurus sgt…dah mcm hanger baju bergerak je… sorry i’m trying 2 be honest je….

    0

    0
  73. rooney macaroni says:

    macam mana la dorang boleh tersenyum..sedangkan ada hati yang terluka…sedihnya…

    0

    0
  74. langkah mayatnya dulu !!! says:

    hahahaha……pic norman n memey dduk brsama flower girls 2……kn lg cntik klu psangn pngntin kt tgh, ni x, norman paling ujung :D memey x bg kot norman dduk rapat ngn gadis2 sunti yg x brapa jelita 2 :D da start jealous kot :D da start queen control kot :D sapa srh ambk flower girls bsr pjg mcm 2……rafflesia yg srh/ambk kot :D tajaan la ktakn….msti ikut kta penaja ye x :D korg ada rsa x yg ni wedding of the year??? aku still x dpt rsa lg la.

    0

    0
  75. umat muhammad says:

    aku penah dgr ceramah~~~ suami dayus dihari perkhwinan kerana mempertontonkan aurat isteri yg baru dinikahi untuk tontonan bukan muhrim~~~ perlu dingat lelaki dayus takkan masuk syurga malah cium bau syurga pun xlayak.

    0

    0
  76. epel busuk says:

    ni kawen melayu ke kawen omputih??? hadoiii aii..pastu baju tu lak leh tarok kat muzium.ade agama ke x menteri kite ni??bangang betol…! bukan la nak pertikai kan majlis kawen ko juta2 ke ape ke..tp agak2 la design baju tu. pastu ko nak tayang dlm muzium. dayang2 ko punye baju plak..perghh….lagi baik kalo ko buat dress labuh ke baju kebaya ke…ape la bangang sangat..!!

    0

    0
  77. ada aku kesah says:

    memey di sabotaj kut.. semua yang ditaja tak cantekkkkkkk!!!

    hehehhe..

    0

    0
  78. wanz says:

    hope lepas kawin,norman bole ajar dari mana sampai kemana aurat seorang perempuan… tubuh bukan di ciptakan untuk tayangan semua umat.norman jgn jadi suami yg cetek ilmu agama……..

    0

    0
  79. caca says:

    kurus sangatlah perampas suami org ni eh… tulang aduhai… bukan slimlah dia ni… tp kurus… buruk sangat lah kekurusan perampas ni… sakit mata tengok gbr yang pertama tu… disebabkan stail mulut dia mcm tu nampak mcm senyum dia tu dibuat2lah… mulut yang asyik2 ckp diri tu manusia biasa, tak lari dr melakukan kesilapan… senang sangat lah eh, kalau dah rampas suami org tu, cakap manusia biasa… i pun org biasa tau tp takde nak buat salah sampai rampas laki org… dah kawen pun u tetap pehancuh rumah tangga org…

    0

    0
  80. siti says:

    siyes buruk la si memey ni.

    1- takda seri pengantin dah makeup pun tak cantik mana
    2- Apa dia pakai nampak murah walau harga berjuta
    3- Kurus keding nampak tulang leper segala baju nampak x terletak (x mau aku body mcm ni montok r best)
    4- Muka dia cerah tapi warna kulit tangan & badan gelap (taik cicak)
    5- Dah mcm drag queen ( buruk nak mampos)
    6- Nampak mcm dia yg tersua2 kat Norman
    7-Nampak mcm slut hahahaha

    0

    0
  81. saifil says:

    xlawa pon bju vera wang.
    cantik lagi gaun akak ak time kawin dulu..

    0

    0
  82. asiy says:

    baju dayang-dayang lai cantik la..pakai veil cam tu ingat kat gereja ke aper??..konon cam kate middleton le tu

    0

    0
  83. Norma Jean says:

    Oh terkejut saya. Tengok gambar first tu ingat drag queen mana la. Make up berlebihan sgt. Kalo sederhana tu agaknya takde la jd cam drag queen.

    Duk ternanti2 la nak tengok baju Vera Wang yang dikatanya nak masuk muzium, last2 tengok mcm baju biasa je, tampal mutiara je lebih. Sebab mutiara tu la kot yg jd mahal berjuta tu, sebab mutiara asli.

    Tapi seriously, kesian la kat pasangan yang beragama Islam ni, diperkotak-katikkan oleh orang bukan Islam. Diorang suruh pakai baju dedah2, yg Islam ni pun ikut je. Bridesmaid semua pun pakat tak cukup kain jgk.

    Walaupun nak Western sgt, kena ingat, lokasi kita tetap Eastern jugak.

    0

    0
  84. yesza says:

    lelaki yang baik utk prempuan yg baik , bgitu juga sebaliknya. jadi, tak perlu lah kita nk kutuk2 kn, sedangkn smua dah tau mereka ini yg mn satu kn

    0

    0
  85. hafisvr4 says:

    Kalau tajaan menutup aurat agak2nya ade ke liputan besar2an dan jutaan agak2nye. huhu. ape nak jadi dengan orang islam sekarang ni, semoga Allah memberi hidayah kepada mereka supaya bertaubat,InsyaAllah

    0

    0
  86. Nini Best says:

    sorry to say that…. memey vuroks

    0

    0
  87. ana lulu says:

    td br pas bc status chef wan kat FB. dia ade mention kat wedding tu ade nyanyi lagu kior dr gereja theme wedding. betol ke? kalo betol…hmmm, sendiri mau ingat la. 1 lg, diaorg ne islam..tp yg taja, 99% kafir…kn??? hmmm…

    0

    0
  88. aku je says:

    ni bukan baju made from vera wang.. ni made from sg wang..

    0

    0
  89. baju aku xcantik says:

    aku tgk muke c memey ni xde seri lgsg…memang jelas terpancar xder seri dia tu…lagi satu…crown tu besa gile…xsesuai..anting2 macm nak tecabut tlinge die..last but not least…muke memey mcm vampire dlm cite underworld la…ahahahh…ce usha btul2…huhuhu…norman plak pakai botox ker?ops….

    0

    0
  90. tasya says:

    bak kata iklan daia kat tv tu yg mahal x semestinya bagus…cian kat memek…walaupun aku xlah suka dorang ni

    0

    0
  91. penghuni alam says:

    ne pengantin cara org melayu ka apa??? klu kristian x pa gak pkai gini dah tradisi diorg….alah…takkan norman yg byk tau dan didik agama pasaal tu pon x reti nak jaga imej dan penampilan ssbg Pengantin Baru dek non oiiiii…………..wpun nak kelainan…dah tersasar dr jalanan…….

    0

    0
  92. gossip gurl says:

    tengok tiara die atas pala tu. ada mata 1. haha.. funny..

    0

    0
  93. kasturi hijau,, says:

    huhu..mule2 dlu nafikn bagai nk mati2..last2 tsengih2 dpn kamera huhu..~~bwk2 la btaubat…kwen bjuta2…dunia nie bkn kekal jdi milik dorg pon..huhu~~

    0

    0
  94. saya ok jer! says:

    kenapa memey punya fesyen baju macam orang kristian? macam orang dkt gereja. tutup muka dgn kain lace tu. tak elok la. memey kan boleh tolak kalo tak nak digayakan macam tu.sayang baju dah lawa. tapi cara pemakaian tak berapa nak kene. tak kesah la berapa juta sekalipun baju tu.. fikir-fikir kan lah :) bukan harga pakaian tu yang penting dalam sesebuah majlis…. kalau pakai cara islam pun manis dipandang :)

    0

    0
  95. jutaria says:

    sedih tengok. pakaian berjuta-juta harga nya. tapi kain tak cukup. camne tu? haha

    0

    0
  96. comel lagi kucing says:

    memey perasan cute n cantik, tapi bila tgk muka cam kelabu da..over sgt pakai make up 2 huhuuhhu…siapa la yg make up dia nie cam badut je..badut 2 lagi cumil dari memey ni wkakakaka

    0

    0
  97. misz_89 says:

    x cantik la awk memey… walau berjuta pon harga baju 2.. orang tetap x nmpak pada harga baju 2.. orang tetap nmpak salah awk.. kata dah orang nk taja majlis ni tp x salah kan klu awk dgn normiang 2 tolak tajaan kalu da smpai tahap over cmni :P

    0

    0
    • babycomel says:

      baju tu takde la berjuta…yang berjuta nye hiasan dia pakai tu..tu pon abis majlis kasi balik..semua pinjam2 jer,..abis majlis ..ade la org akan datang kat si kemek ni mintak balik brg tu sumer..pastu normiang pun ckp kat si kemek ni..lain kali dia beli kan yg real utk si kemek ni..pastu lain kali tu..sampai ke sudah tak dapat2… khennnnnnsss??

      0

      0
  98. suka kocok says:

    Senang jer dua org ni.. kena tangkap khalwat, terus ditaja kahwin…

    Apa bodoh la company yg taja kahwin ni… lepas ni taja orang berzina pulak kot??? hahahaha

    0

    0
  99. mamaridiya says:

    Buruk…..kesian kau memey

    0

    0
  100. Fantaghiro says:

    ewww mahal tapi tak cantek langsung baju… x layak nk letak muzium pun, layak buat alas kaki depan jamban jer… the best wedding dress adalah dress yg dipakai kate middleton aritu…x seksi pun.. make up pun simple jer tp gorgesss & superbbb…. wootsss~

    0

    0
  101. bumblebee says:

    ni la namanya indah khabar dari rupa..ckap berdegar2 gaun bertatah mutiara la apa la..sekali alahai…. cantik lagi manik aku jahit kat baju kurung..

    0

    0
  102. Cik Ram says:

    Kalau org kristian sponsor & suruh depa pakai, kalau tak nak pun boleh reject. Ni semua tanya diri sendiri. Pakai pun kalau tak ada niat nak jadi kristian pun memang tak akan terpengaruh punya. Jgn kutuk2 agama org lain. Islam tak ada ajar mcm tu… Nak jadi jahat pun bkn dari segi pakaian semata2.. Perangai pun kena ambik kira.

    0

    0
    • kak li says:

      thanks cik ram, saya beragama kristian, tapi sebagai org kristian kami tetap tak dibenarkan mendedahkan badan. cuma sekarg ni, banyak penganut kristian terikut dgn arus fesyen zaman sekarang, bagi saya memek dgn norman amat memalukan org kristian.

      0

      0
  103. angry woman says:

    kenapa lah dayang2 nya seksi gilerrrrr….aduyaiii….apa nak jadi artis2 skrg nie…mcm manelah perkahwinan tuh nak berkat kalau disertai dgn perkara2 maksiat sane sini..dedah aurat yg melampau…byk la makhluk syaitan kat majlis tuh..sbb syaitan suka kerana dah berjaya memesongkan ramai umat nabi Adam….eerrrmmm….

    0

    0
  104. agogo! says:

    photo ke-6 : Norman mcm tgh teringat kat anak2 n x-wife…

    0

    0
  105. Fashion Police says:

    So Sarat.. so serabut.. thats NOT how you should wear a VERA …. haven’t she heard that LESS IS MORE!

    0

    0
  106. dak LILI says:

    DIORG NI DA BUKAN JADIK PENGANTIN TAPI LEBIH PADA JADIK MODEL DAH..PEH 2 PLAK YG ANK2 DARA SEKELILING MEMEY 2 BUAT APA MENEMPEL KAT SITU..~~~SBB ANK2 DARA 2 LAGI LAWA DR MEMEY C PENGANTIN

    0

    0
  107. bebulu betul says:

    pon xsantekkkkk…..muke tetap mcm nyah…..lalalalala~~

    0

    0
  108. bebulu betul says:

    pon xsantek….muke tetap macam nyah…..

    0

    0
  109. luvlavender says:

    GAUN VERA WANG CANTIK.AKU SKE.
    TP HATTA DOLMAT.IM SORI.BUKAN XSOKONG ANK TEMPATAN TAPI REKAAN ANDA TERLALU SARAT..SESUAI UNTUK PERGI PROM NITE.
    *SKE BAJU PENGANTIN MIZZ NINA.

    0

    0
  110. hazamonn says:

    Buat refer-hadis,ape yg dipostkan oeh Jodoh tu betol laa..cube baca ni baik2..sekian wassalam..

    1) JODOH DARI SYAITAN
    iaitu lelaki dan perempuan yang berjalan berpegangan tangan dan menuju ke arah kemaksiatan. Apabila si perempuan tadi mengandung, barulah si lelaki tadi menikahi perempuan tersebut.

    2) JODOH DARI JIN
    iaitu lelaki yang menyukai seorang perempuan yang tidak menyukai dirinya, lalu dibomohkan dan disihirkan perempuan itu untuk setuju berkahwin dengan lelaki tadi.

    3) JODOH DARI ALLAH
    iaitu pandangan 2 pasang mata iaitu lelaki dan perempuan sehingga menusuk ke dalam jiwa. Lalu,lelaki itu pun masuk meminang perempuan tadi. Perempuan tadi menerimanya. Mereka bernikah dan bercinta selepas itu kerana cinta selepas kahwin adalah satu2nya cinta yang diredhai ALLAH. Bercinta sampai ke syurga. Itulah yang digelar “Syurga Cinta” tanpa berlakunya sebarang bentuk kemaksiatan.

    0

    0
  111. bebulu betul says:

    pon xsantek….muke tetap macam nyah…..lalalalla~~

    0

    0
  112. lipas says:

    nampak dh mcm majlis bukan islam jerk…..

    0

    0
  113. bebulu betuii says:

    mano komen akuuuuu…

    0

    0
  114. sang says:

    ni ke baju yg berjuta2 rafflesia tuh?? SERIOUSLY TAK CANTIK!! bkn sbb jeles ckp cmni..tp,mmg xcantik..the design is so simple!! xnampak mcm berjuta langsong..cantik lagi baju yg hatta dolmat design masa kawin kt felda tuh..

    0

    0
  115. READERS says:

    DEAR AL READERS,

    KALAU KITA XSUKA, SEMUA BENDA KITA X SUKA.

    MURAH KE MAHAL KE CANTIK KE BURUK KE, ADA AKU KESAK???

    HHAHAHAH..NBS LA KO MEMEMEY!!!

    0

    0
  116. kiki lala says:

    bkn nk kutuk nk kata tp mcm de tak kena..
    1st impression tgk memey tutup muka dgn veil dia tue look likes org kristian..tak bagus la mcm tue..
    honestly,i nk kate sket…baju kawen kate middleton lg lawo walaupon sempoi..gaun dia pon lengan pnjang nampak sopan n ayu.Baju yg memey pakai nie ke nk ltak kat muzium?just nk tayang mutiara raflesia jer..
    bg i time kawen ct nurhaliza,erra fazira n serina redzuan lg sopan,ayu,cantik n tutup aurat..ADIOS..

    0

    0
  117. tak tu nak cakap apa says:

    hurmm..dunia akhir zaman, pasangan yang ditangkap basah dirai dengan begitu besar dan mewah..mcm meraikan dosa depa plak

    0

    0
  118. zaia says:

    badan dia kurus biasa2 je,tp leher&atas dada dia tu biasanye utk badan yg lebih kurus dr ini..diet dia berkesan kt leher je ke ape nie huhu..

    0

    0
  119. john says:

    kalo buat fesyen baru yg jenis terdedah kat tetek kan best…baru boleh tengok size camne…hahahahahaha

    0

    0
  120. myra says:

    Mcm bru kua gereja

    0

    0
  121. lulu laser says:

    SERIOUSLY… BURUK GILER!!

    0

    0
  122. Aku Yang Tau says:

    mutiara…?? kalau aku kata aku ada mutiara sepuluh biji harga sebijik RM100,000.00 pun boleh…… ;-)

    melainkan ada yg nak anta jaaauuuhhh ke obersea sana kajiselidik mutiara aku tu betol ke rege tu….?? ahaks!

    kelakar kelakar ya amat la… kekekekekeeee

    0

    0
  123. ida says:

    Astagfirullahalazim…(sambil geleng2 kepala)…tgk gmbr2 tu mcm perkahwinan kristian pulak..bertutup muka bagai…dgn dayang2 berpakaian ala2 pelayan kelab..kamu tu kan dah bebas dari tuduhan berkhalwat so nama kamu dah bersih jadi tunjuk la imej bersih walaupun dalam pakaian perkahwinan…jelas nampak kamu cetek pemikiran dalam bab2 sebegini..

    0

    0
  124. ZZZZZZZ says:

    MEMEY CKP TERPIKAT NGAN NORMAN PASAL PENYAYANG DAN KUAT AGAMA LA..TP KALO KUAT AGAMA XKAN LA NORMAN TU BAGI PAKAI PAKAIAN MCM TU..HERAN BETUL DGN DUNIA ARTIS SEKARANG..

    0

    0
  125. KEKWA Putih says:

    pelik tengok bila Jimmy Choo yang iring memey n serahkan kat norman….ishhhhh mcm sebijik dlm church…dah tu siap ada kior kat belakang…
    taknampak langsung muka family yang ada muka tokey rafflesia n jimmy choo n fizz feroz..n tah sapa2 model lelaki

    0

    0
  126. serius burink says:

    Serius burink tgk depa ni. Majlis perkahwinan dah cam non muslim. siap ada gmbr pre wedding, majlis ni pun dah cam non muslim punya style. kalau nak kena sponsor pun tgk ler dulu ok ke tak. jgn main sebat jer…

    0

    0
  127. AREYOU CAYO says:

    Inilah jadinya klu pakai baju TAJAAN…kadang2 kita tak sedar niat sebenar tajaan. So Terpaksalah pakai…jd la SEMEMEY…Bkn saje nk Kutuk tapi Memang hakikat tak CANTIK LANGSUNG dan Terdedah.Nie Janji tak kuar duit tapi nk Lawa dan Meriah tak fikir panjang asal dapat sakitkan hati org lain akhirnya ini lah hasilnya “HANCUR”.Cuba Contohi Perkahwinan Artis mcm Ziana Zain Dan Siti Nurhaliza…Meriah dan Cantik .

    0

    0
  128. zulhas says:

    apsal soleknya mcm x lawa…srba x kna aku tngok

    0

    0
  129. JEJARI KONTOT says:

    AL KISAHNYA!! SAPA YG MENGUTUK SEBENARNYA JELES.KO HADOOOO?KALAU KO,ADA ORG NAK SPONSER KO JUTA2,KO TAKNOK??KALAU KO CKP KO TAKNOK,MEH SINI JILAT BONTOT AKU

    0

    0
  130. alia says:

    Allah bagi sume makhluk ciptaannya cantik2 dan indah2 belaka….yang jadikan nampak buruk adalah diri manusia tu sendiri….kalau kita jadikan diri kita cantik seperti asal ciptaannya maka jadi cantiklah kita..kalau kita jadikan diri kita duduk dlm keadaan buruk maka buruk lah jadinya….kahwin pon buat apa nak hbeskan duit byk2 sgt….yg pnting adlah akad…org yg bersederhana dlm perkhwinan mereka adalah yg diberkati oleh Allah..insyaAllah..yg pling tertarik perkahwinan ahmad fedtri yahya…yang sgt simple…isteri pon ttup aurat..:)

    0

    0
  131. jgdirisndirisudah... says:

    sah2 mjlis dia ni dh kena sabotaj..dr mekap bju brgn reflesia 2 x de la gempak sperti yg dicanag2kan wlupn ianya skdr prebiu…cmey lg ms nenek aku kwin kot.(wlaupn aku xde lg ms 2) dh ler tersengih mcm kena angin ahmar kt gusi 2..dr gmbr sblm ni smpai la gmbr yg ni sengeh peten sm jer..ke ubt gg cap kodomo lion pun taja gk weding dia ni..tertanya2 lk aku..

    0

    0
  132. dya says:

    ermm..nk ckp..mcm majlis resepsi liar je..hehehe..tah hape2..xtau la nk ckp..nk ckp..nauzubillah je

    0

    0
  133. yimi says:

    MN MUTIARA TU? TAK TERUJA PON SGT TGK.. MCM MANIK2 JEK SBB PENGNTIN TU PAKAI SEMUA JADI MURAH..

    0

    0
  134. EMMA says:

    hahaha tetiba aku teringat pengantar email kepada nara! dia kata memey n norman sgt sederhana kawen kat felda.haaaa hamekkk ko..kawen mcm KRISTIAN

    0

    0
  135. supermen says:

    da mcm norman kawin 5 da hahahha

    0

    0
    • xera says:

      2 ke baju yg juta2 2…mcm xcaye je..xd lawa mane pun..bile memey 2 pakai lg xlawa.hahah…aish..beautful nara ni pun xpayah la kuarkan pasal org2 ni…semak la.baik kuarkan gosip artis lain.

      0

      0
  136. ermm says:

    cntik lagi kazen aku nyer wedding even baju die sewa jer rm400

    0

    0
  137. aku pakai fesyen sopan je... says:

    mizz nina anak jutawan no. 10 tersenarai org paling kaya dlm malaysia. tapi masih simple & sweet je wedding dia. mizz nina blh buat majlis lebih grand vavavoom drpd majlis sponsor si memey & norman hakim ni.aku salute mizz nina & noh sbb majlis dorang simple je. majlis kahwin anak tan sri antara terkaya dlm malaysia lagi tu…….
    memey & norman…cube korang renung2kan. belanja majlis jutaan ringgit tapi aku rasa ramai bersetuju yg hasilnya amatlah mengecewakan.

    0

    0
  138. cik tipah says:

    bukan ke seri pengantin tu hanya akan naik buat mereka yang masih dara??? Nasib ko baik memek oiiii kalaulah masih ada mak andam2 tua mcm dolu2 sahsah anak2 rambut yang dipintal terburai sbb kau dh terbarai…. muka org kampung kau cubalah antarabangsakan mcmanapun muka tu tatap muka low classsssss…

    setuju dgn emma…

    0

    0
  139. dak LILI says:

    AKU TGOK DA BUKAN MAJLIS KAWEN DA TAPI DA MCM PENGANTIN JADIK MODEL BERLIAN..PEH 2 SARAT BARAT MANG XADA MANIS LANGSUNG..PAKAI SIKIT2 UDAH LA..NI SAJA NAK PROMOTE BERLIAN DIORG JEK..C MEMEY N NORMAN MAIN TERIMA KONON REJEKI..PADA HAL KORANG D JDIKKAN BATU LONCATAN JE

    0

    0
  140. memehoon sup says:

    laa..vera wang mmg saja nk pekena memey ni..patot la kata nk antor muzium…rupanya mmg vera wengweng pinjam dari muzium..koleksi baju romlah ram time muzik2 dolu (kau konci cintaku di dalem hatimooo)..pahni memey leh pakai lagi baju ni time halloween..serem woo..~samat pengantin baru memey..jgn masak sardin udohlee.

    0

    0
  141. uncle mamu says:

    XCNTIK MANA PON..BIASA JEW….

    0

    0
  142. Auty Mamu says:

    hai warga2 cm su along kak iz pozan radzi n warga2 gt saril mari la kite bgosip wkakakakaka

    0

    0
  143. SARIL SIHAB says:

    HAI KORANG..HIHIHI

    0

    0
  144. kakchubby says:

    perati punye perati…….tang kasut Jimmy Choo jer yg cantik. yg lain HANCUR!!

    0

    0
  145. ILA KASSIM says:

    XYAH NK YEYE SGT DAK LILI OIII WAKAKKAA

    0

    0
  146. jebon says:

    la nike baju yg kata juta2 tu….hahah…nampak cam murah ja…..lagi2 tang kasut tu yg kata sampai ratus ribu….kasut raya aku lg lawa…huhu

    0

    0
  147. Kesian says:

    kesian aku tengok orang yang kemaruk nie… kot iye pun badan tu elok-eloklah sikit dah macm papan petai dah …nampak tulang… so.. pandai-pandai tutup aurat, awak tu melayu islam ke ape…. gara-gara sponsor hancus semuanya

    0

    0
  148. uui says:

    UDAH2 LA OIII BANG NARA…STOP JELA CITE HAL SI MEMEK NI….BOSAN2……!!!! NEK MELUAT…..TAK CANTEK LGSG DIE PAKAI BAJU NEH….PELIK BEBENOR NENGOK NYE…DAH MACAM ALIEN PLAK AKU NENGOK SI MEMEK NI PAKAI BAJU GITU…………….HAMPEH~~~

    0

    0
  149. mel says:

    kalau tak nak kena fitnah, kena elakkan perbuatan yg boleh menimbulkan fitnah. there’s no turning back in life. life must go on. memey ni muda lagi tp muda bukan green light utk terus leka.

    remember 1 thing, Nabi S.A.W yang dijadikan maksum oleh Allah, minta ampun & btaubat setiap hari 100x..** hadith nabi riwayat dr Muslim. dan kita? saling mengingati di sini..

    0

    0
  150. suke ati aku ler... says:

    yg penting pengapit lg meletop dr pengantin……. aduhai asal bukak BN jer gambo minah nie da jelak la abg nara oi…. henti2kn ler….

    0

    0
  151. NenekPenne says:

    nak kata norman dan memek ni fofular…tak pulak
    tapi apsal dapat tajaan beria ria bagai kalahkan artis folular??

    dah orang taja dan sediakan pakaian, si kena taja ni ikut jelah..kalau suruh pakai baju tutup nipple je pun dia sanggup… mak bapak dia kat felda sana tak rasa malu ke anak pompuan dia mcm ni? oooh lupa, dah kena sogok dgn duit kan??? dah seronok anak glamour kan? dan seronok dapat attend majlis anak kahwin kat hotel kan??? …

    0

    0
  152. AdlanDaniel says:

    MasyaAllah, pemandangan yg sgt menjelikkan..Kenapa la manusia kini memandang tnggi benda2 merepek cmni? Pasangan yg jelas xmengikuti landas2 Syariah sebelum berkahwin, now bila dh kahwin pun terikut2 dgn budaya barat (ie: pengapit2 sexy, dll).>Sedihnya tgk umat akhir zaman camni..:-(

    0

    0
  153. ayang says:

    huh … tak santek … sangap ada la nampaknyee… sian dia…

    0

    0
  154. murai says:

    serope kapir daaa……..nauzubillah….

    0

    0
  155. domok says:

    aku ingtkan cntik sgtla baju ngn kasut die tuh..heh…mcm design pasar malam pnye baju jerk..pas2 tmbah mutiara2 bagai…elok sgtla ngn ko mmg memek..mmg nilai pasar mlam pnya pmpn..

    0

    0
  156. anti memey says:

    cam sial…benci la aku tgok si memek nih…

    0

    0
  157. zee says:

    haha..lawok la korang nih..yg xthn tuh smpai kata bju mmey tuh sesuai utk HOLLOWEEN, SERAM katanyerrr…kahkahkah..sumpah lawak..
    JAP JAP..abg nara..udah2 le tuh kuar entry pasai si memey ni..skrg ni, teman takot nk bkk beautifulnara, di sbbkn takot nk tgok entry pasai memey nih..jgn smpai rating reader menurun sudah..

    0

    0
  158. nur says:

    huh!!!
    bhgia sgt ats kmsnhan idup org len….
    xde mka len ke nk tnjuk
    asyk mka pompuan ni je
    mympah tgk….

    0

    0
  159. hotmama says:

    bridesmaid tu artis le,julia ziegler,mira liyana,nur fathia n lg sorang x dpt nk dikenal pasti sape..

    p/s: crown die cm pelik n cm nk jatuh!

    0

    0
  160. Suri says:

    Bkn riban dah 7.2 juta tuuu

    0

    0
  161. Isya says:

    X lawanye gaun tu. mcm murah je. x seswai lnsg dgn crown yg lawa tu. but i think gaun yg dia pkai duduk dgn pengapit2 tu cntik.

    0

    0
  162. prettygurl^^ says:

    memey pnya bju cntikkkk laaaaaa^^

    0

    0
  163. Suri says:

    Hehe saje test tjuk gmbr tuh kat org, terus member ckp eh sape mcm bapo*.. tup2 tgk gmbr lain terus tdetik weh mcm wedding org kristia*la.. Huhu dahsyat..Pengapit seme sgup pkai baju pendek… Baju memey tuh klu xde berlebihan sweet jer tp dah seme pun nak letak mutiara… Selagi ada tmpt nak ltk.. Kadang tgk baju kawen rizalman ke dato radzuan radzwill ke byk je yg cantik2… Masa kata 200 org je jemput- media dgn selebriti je plak, dah agak mcm fashion show jer..baikla wedding mawi, wlu rasa mahal jgak kat 5 juta tp jemputan rmai, kat semua majlis nyer grand, xde pun Baju juta2, even ct punyer Baju pun cantik xde bjuta… Rasa2 harga sebijik mutiara tuh mmg puluh ribu kot

    0

    0
  164. fazi&ct says:

    hehe sori yer sebelm nk kutuk..truknya melayu ni kawen..tk sesuai dgn adat org mlayu. dh jadi mcm pesta kt siam pun ada..hehe

    0

    0
  165. papeje... says:

    npe ak tgk c memey ni xcntik pn???

    0

    0
  166. pelik gila says:

    1. baju – mcm bini flin stone
    2. body- keding+ kurus
    3 .flower girls- body much better dari pengantin…mantop~
    4. Norman- terserlah tulang binimu.hahaha…
    5. make up – biasa2 je..tak tantek lar..mcm nyah
    6. high heel- mcm kat PS butik..aku ada banyaaaak~
    p/s:cantik lg abby abadi~..keh keh keh..abby lagi mantap weh pweeit!

    0

    0
  167. Cube says:

    Kenapa kdang2 aku tgok dye ni mcam mona fendi je….scary je….==

    0

    0
  168. ain says:

    tak cantik ke kawin cara Islam..
    Rasulullah SAW yg tercinta dah ajar cara nya. kenapa la bangga sgt cara2 kafir nih?

    0

    0
  169. eixa says:

    memey langsung x pkai songket ke utk wedding die? rugi nye…

    0

    0
  170. princess says:

    sudah-sudahlah kawan-kawan dari mengata memey dan norman ni. Ini kisah hidup diorang and kita tak tahu bagaimana pula kehidupan kita kelak. Jadikan
    iktibar apa yg trjadi…ini perkahwinan yg ditaja. Menjadi
    kemestian utk menurut yg menaja. Tp ikhlas sy kasihan dengan memey. Spt boneka yang ditouch up
    tanpa kesempurnaan. Sekali pandang seperti adik
    sendiri yang perlu dididik lagi meniti hidup

    0

    0
  171. Nenek kebayan says:

    Tengok leher memey nampak tengkorak. Dah mcm nenek kebayan. Hahaha…

    0

    0
  172. cendawan comel says:

    BURUKKK!!!!

    0

    0
  173. kucing jalanan says:

    baju nak letak dalam muzium?? cantek ker baju vera wang tu?? ni ker wedding of the year??? Kenapa semua aku nampak mcm serba tak kena jer?? and seriously.. baju tu kan, buruk.. cantek lagi baju kawen yg aku sewa tak sampai ribu riban kat butik pengantin local jer..

    0

    0
  174. jiran abah kau says:

    kesian lak aku nengok kapel ni….serba xkena dr hjg rambut sampei hjg kaki……semoga jadi pengajaran kepade artis lain..

    0

    0
  175. ziera says:

    ini ker majlis yg bernilai 12 juta!!!

    0

    0
  176. kaw says:

    nampak cengkung dan kurus memey .. norman handsome ..

    0

    0
  177. meeradriana says:

    What the fuck..
    Meluatnya aq tgk betina ni..
    12juta korak ko..
    Pegi mampuslah..
    Cepat2lah bcerai..
    Ngan abby, Norman gatal carik muda..
    Pasni nasib ko mcm tu jugak..

    0

    0
  178. hafisyaya says:

    pkai crown mcm org giler jer… bajet princess lah tuhh haktuii ada

    0

    0
  179. insan says:

    kenapa kurus semacam dah memey ini,jgn fikir menari di atas luka org tak akan ada balasannya….apa2pun slmt bahagia biarpun aku tak suka u sepasang ini huhuhu…

    0

    0
  180. ko kesah says:

    pehaksi memk nie kurus melidi sgt da mcm tulang rangke dah..kan elok berisi ckit mcm dlm tv drama tuh..kurus x cukup zat jee

    0

    0
  181. x amek kesa tp kesa gak says:

    ade cpe2 prasaan x majlis die sprti bkn owg islm ??
    ptot ke wt mjlis cmni ? wlaupon ditaja …

    0

    0
  182. moshimoshi says:

    usha jugak kot2 ada gigitan cinta..xde pon…

    0

    0
  183. pak mail says:

    memek….dah kemek….. anak daraaa kerrr maseee kawennn???? hahha…aku kenal ko la meyy…..=P

    0

    0
  184. ghgjg says:

    ghftvv

    0

    0
  185. pembenci perampas says:

    nape la norman ni sanggup tinggalkan kak abby yg gebu tu then kawen dgn si kerempeng ni….haishh…mmg sah kuat menggoda si kerempeng ni

    0

    0
  186. avatar says:

    the ugliest malay wedding ever!!!!!baju pengantin vera wang tu jadi macam beli kat pasar malam bila memey pakai..definitely she cannot buy class!!!!!entah ape apelah fashion mereka ni!!!!baju pendek pakai crown!!!macam zaman 80an je!!!!!!rugi sponsor juta2 barang nampak murah bila mereka pakai!!!!!yurks!!!apa2 pun semoga bahagia ye…bercinta memang indah..liku liku hidup suami isteri ni masih jauh untuk mereka lalui…..jangan nanti ibu memey cakap….mak dah bilang…

    0

    0
  187. xoxo says:

    ala kasut 2 npk biase je…kt kdai kasut berlambak patern cmtu….hodoh gler gaun bnyk pearl 2….bju yg 2nd 2 leh la terima lg…new york sgt dh 2……siyes……gler pnye buruk…..lg cntek bju2 artis lain yg kwen xde sponser juta2….kesian bl jd artis yg d’badut kan….

    0

    0
  188. majid pangkah says:

    gmbr atas skali tu muka mintak penampo.

    0

    0
  189. nak pelempang? says:

    Aku tgk MEMEY nie..dahlah kurus kering..tulang timbul..Bon*** xderr…..TeT** POwnnn leper….Knp laa x adjust sket bdn tu bg nmpk berisi sket….huahuaaa

    0

    0
  190. kak abby says:

    aik…sandle flowergurl p0n ade mutiara….
    kelas ko mey~~

    0

    0
  191. mamamia says:

    aku pun pelik la knape la manusia yg kecoh dengan kisah kontrovesi ni disponsor sebegini dasyat.. Mmg dunia akhir zaman betul la apabila kita mengangkat dan menjulang makhluk yg ‘dot dot dot’ ini untuk diberikan penghormatan sebegini… ramai lagi kot artis lain yang bersih yang lagi layak untuk disponsor mcm ni…

    0

    0
  192. mee says:

    memey ni sbnrnye cantek…tpi bile dh dimekapkan cmni lnsung tk cantek..siyan ko memey….bile dh disponsor kite nk bsuara pun tkleh sbb keputusan sume akn decide by sponsor….buruk mate kite memandang tpi sponsor kate cantek nk wt cmne…trima jelaa memey…mmg aku sgt siyankan kt ko…ko mesti sdr kan…ee tk cntiknye bju aku…ee tk cntiknye mekap aku…tpi ape nk wat…sume sudah disponsor…ko ckp no tpi sponsor ckp yes…redha jelaa memey….slmt pgtin bru tau memey…moge jodoh kalian hingga ke akhir hayat….

    0

    0
  193. selipar jepun says:

    Aku rasa la..ni satu2 nya psangan pngantin yang paling bnyak kena kutuk….tak de orng puji pon…

    0

    0
  194. refelsia says:

    ni gaun yang berharga berjuta ringgir????sedihnya mungkin si pemakai kurang meyerlah untuk memperagakanya mungkin kerana berat badan terlalu kurus kot kalau kurus sangat pun tak elok pulak dah macam tengkorak pakai baju…..lagi pun niat tu kena betol untuk sesuatu perkara jika nak menunjuk nilah jadinya lagi cantik baju yang bukan terlalu mahal hartganya contohnya ayu raudah semua yang dia peragakan baju cantik walaupun bukan harga yang berjuta………

    0

    0
    • moon says:

      bebuluuuuuuuuu nyer tgk cth ko kasik..si rodhoh tu gak ko nk sbut kannnnnnnnn………….pape pn farah breep2 nye wedding tetap classssssss! eira syazira pn best gak….xde smp juta2 tp sgt2 gojes!:)

      0

      0
  195. cikkiah says:

    pengantin sebenarnya buruk laa pakai contact lense colour2.. best goes with own colour

    0

    0
  196. pat says:

    Kalau kahwin ni tak keluar duit sendiri, tak bestlah. Semua benda free kan..Bukan dari titik peluh sendiri. Kalau i lah, better pakai duit sendiri. Macam tak mampu je diaorang ni.

    0

    0
  197. cik kalsom says:

    kepada saudara norman n puan memey. jga la hati org yg korang lukakan. setidaknya jgn melebih sgt. dah le melukakan kaum sendiri (memey) dgn segala perbuatan ko. dlu norman ckp msa abby mngamuk kat set gerak khas, konon ko nk jga air muka family si memey sbb hal korg yg xsememeh tu, konon ko nk betanggungjwb bagai.. bla mahkamah da ckp korg telepas dr sebarang tduhan khalwat, betambah syum lebar korg ngan drama yg korg ciptakan sendiri. hati perempuan mna sggup melihat BEKAS suami yg sama2 kongsi life dgn dia berada atas pelamin dgn PERAMPAS kebahgiaan dia. yela, org ade yg ckp tu jodoh dorg tp hakikatnya, kalo ko NORMAN HAKIM sedar tanggungjawab ko n sedar status ko ade ANAK 3 ko takkan MIANG dgn perempuan LAIN. mmg aku simpati ngan keadaan abby. kalo nk maki pon xguna T_T yg aku nk ckp, semoga korg tahu..kebahagian di atas air mata orang lain takkan kekal. ini bukan doa, tapi karma. kau akan di balas dgn apa yg kau buat kt org. T_T

    0

    0
  198. hig says:

    hello…all u guys who relate this to christianity….are so shallow minded…it got nothing to do with religion at all…it is just a western wedding concept…be more open minded n i guess cases like rape, unwanted pregnancy, abortion…and etc r among the malays!!!!!!!!!!!!!!!!!!!that’s the reality ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • jasminil says:

      betul…apa la punya melayu shallow m9inded bila mau maju asyik kutuk bangsa lain….

      0

      0
    • cik kelsom says:

      hoi2. nk memekak ngan tanda seru bapak ko pny laptop byk2 nape. org kat cni jelek.ko fhm jelek?ANNOYYING ngan cara PEMAKAIAN si pengantin pompuan ni haa..ko nk naek isu moral sal org melayu plg byk nape.kasi r statistik HARI ini kalo ko pro sgt tahu hal negara ni.POYO BINGAI ANAK SAPA TAH NI.SPEAKING MCM BGUS..

      0

      0
      • kip says:

        that’s the reality..don’t u read newspaper or studies/survey that are carried out…read more…talk with some facts ok…

        0

        0
      • rio says:

        because be too open minded laaa jadi mcm ni!
        walaupun western wedding concept tak boleh ke pilih baju yang elok2 sikit? walaupun ditaja kemonlah takde pendirian ke?? Ashraf muslim dgn wife dia punya reception pun ala2 English concept….takde yg mengata pun…hakikatnya memek n norman ni ada rekod buruk sbb tu la apa dia buat semua pun nmpk buruk!!

        0

        0
  199. menyampah says:

    so kampung…! hahahha…btw! org kampung laa lgi GRAND laa wehh! tumbang lembo?kebau mkn 7 ari 7 mlm …xda pedahal pun lahh… kawin sponsor je pun..hahahhaha! lawak laa ko memey… nmpk sngt muka perak thap kejakunan.. hahahahhaha ! sorry 4 u dear! so pathetic..! kuang22!..shame on u ! kawin xda ciri2 islam… smua ttamu buka sana sini… pgntin pmpuan lgi laaa…isssh!…. pengantin laki.. suar lu nk pecah bro! ketat sangat! ahhahahaha :D

    0

    0
  200. awatif says:

    nama je ISLAM.. sb tu kna laksanakan hukum Hudud!!!

    0

    0
  201. mey gedixs says:

    bju n sgale bgai nk ltak muzium utk generasi akan dtg..sebabnye nielah pengantin yg ditangkap khalwat…pas 2 disponser.. wt malu zaman berzaman..sume org igt smpai bole2 nti…sedih..

    0

    0
  202. Akus says:

    napelh wat majlis kahwin dh mcm style kristian dlm gereja je..x delh cntik pn..yg pengapit tu pn bnyk sngt wt pe..wat mnyemak je..tutuplah siki oi!!bqaik pki kebaya lagi cantik..

    0

    0
  203. nak kawen jugak says:

    tak minat lnsong dgn gaon die laaa….pstu,pengapit mcm hantu jepon..betol la kan? mcm corspe bride jer…wahaahahahahhaaaaaa………pearl tu…beli kat sabah brape jer…xmahal mane pon…auta je sume tue..wekkkkk.. ;p………

    0

    0
  204. ISLAM ITU INDAH!! says:

    wedding ni mmg 100% bukan mengikut syariat Islam.. mdh2an kalian mendapat hidayah drp Nya..ameenn… sdarlah skrg..sblum terlmbt.. dunia xkekal lme..kejarlah akhirat..ingt..ikutlah pe yg telah Allah perinthkan pd kita, krn nikmat yg Allah beri, xterhitung bnyknya..

    0

    0
  205. menyampah sangt says:

    nie ke penganting??? mcm nenek kat pusat orang2 tua jew!… gggrrrrrrr…~ hahahahaha….
    dah tau diri islam.. buat la kenduri doa selamat kew? kenduri kesyukuran dapat laki orng kew? apew kew? ini tidak!!!! koir gereja jugak yg di PERSEMBAHKAN…..

    0

    0
  206. zulieya says:

    ape muke mcm tepung kormak bridemates die tuh?wakakakakakaakkaa…lawak2..tebal sgt bedak tuh..kan dh kene kantoi ngn light..aduhaii..=.= pakaian depe tu no komen la..sendiri leh pk dh beso memasing..tapiii muke putih sgt tu tak menahan haku nak gelak..xbaik kutuk2 org kan..tp kelako ngat..maap la~

    0

    0
  207. ki says:

    So TASTELESS, so TYPICAL, so EXPECTED.

    Seswai ya amat la kepada the both of them yg sanggup melacurkan diri untuk dapatkan sponsorship. So TAKDE CLASS langsung!

    0

    0
  208. intan says:

    aku tengok muke dia cam maknyah pon ade gak…teher tu cam dh t’kena ikat ngan ape ntah…dia santik sgtlah tu…..

    0

    0
  209. yuth says:

    byknya komen dr puji. x larat aku nk baca.

    0

    0
  210. AdE aKu KeSaH says:

    minah saleh lau mati akan dikuborkan dgn pakaian pengantin(gaun)..cam2 la bju juta2 memey 2 aku tgk..
    cam kain lap kaki pon de gak..pakai la bju juta2 ni sementare hidup..kang da mati pkai kain putih je..xde corak2..xde diamond2..so pkai puas2 skrg ni..btw AdE aKu KeSaH baju ko juta2??

    0

    0
  211. Diana says:

    Org TAK lawa, pakai apa pun tetap TAK lawa! Inikan pula pakai baju yg HUDUH tu! Ayyoo! Diaorg ni gembargembur berjuta2 harga benda2 tu, mana la kita nak tau betul ke harga sampai mcm tu??!! Tapi melalui gambor2 ni pembongak je lebih!!! Apalah malang na si memek n jantan gila ni kawin sendiri jadi macam badut sarkas!!

    0

    0
  212. froggy says:

    islam tidak menganjurkan perkahwinan seperti ini….semoga perkahwinan ini mendapat keredhaan Allah.. amin.

    0

    0
  213. lis says:

    rasanya baju kawin warna pink masa sanding kat kg tu lagi cantik..

    0

    0
  214. misu mis says:

    ermmm…nape crown die ke depan sangat eikk..pelik.

    0

    0
  215. Pemerhati PBB says:

    Hmm..dr awal lg aku dah tau diorg berdua2 ni akan jd keldai si penaja2 gah>konon!aku sian sgt2 sbb mereka berdua ni saudara islam kita dan dgn rela hati mereka berdua sanggup gadaikan maruah agama demi nk ada majlis grand mcm org lain.nengok si memey dgn lengan ber B.C.G yg besar yg cukup mencacatkan>bg kaum cina,dan si norman yg lgsg hilang maruah sbg lelaki islam yg spatutnya diamanahkan Allah utk mendidik isteri ke arah islamic.Apa dah jd pada dunia skrg??aku setuju 200% pd semua komen2 chef wan tu sbb hanya chef wan yg berani berkata jujur!

    0

    0
  216. wawa says:

    nanti memey jawab “saya x boleh puaskan hati semua orang…” hahahahaha!!!

    0

    0
  217. WTF says:

    citernyer lebeh kurang mcm DR ROZLEY

    0

    0
  218. farabella says:

    Pengiring pengantin seksi2 belaka..aduhai sedihnya..kalau sanding ala2 melayu kan cantik..takde la seksi sangat..ntahla, maklumlah sponsor juta2, ikut jela ckp org..

    0

    0
  219. ingatkan 12 juta camna lah agaknya ya? rupanya cam ni jer..heboh satu malaya rupa perkhawinannya ado..yg low profle lak khawin kelas kau jah….apasal make up memek tu cam maknyah..

    0

    0
  220. wewit says:

    2 dye!!!!!memey nye gaun mlz nk komen…..leh thn lawa la……harge dye sume x kesa!aq nk ckp pasal dye nye pengapit!mak ai!mcm nk terkeluar sume!dasyat tol!hak9

    0

    0
  221. lina says:

    memey lebih cantik n looks natural waktu hadir d mahkamah…more sweet than this pic..not 2 b sacarstic but the less is more..she should avoid appeared too frequent in media(pre wed)…hilang seri…

    0

    0
  222. sunflower says:

    tak percaya lansung juta2 punya sponsor sbb nampak so cheap…jalan sampai terjual agama tergadai bangsa dek kerana pelahapkan sponsor!

    0

    0
  223. comey ke memekk? says:

    jappp.chopppp.nk tanye jap.mane g org yg anto surat kat bg nara tu.ko tanak komen lak ke resepsi die yang ni..?sederhane la sgt ni..?mmg sederhane.kain singkat kann.pengapit pon cm ta sedar diri.masyaallah.pe nk jadi ni.cmne la org nk sukee.adehhh.bedaghah idong tgkla.

    0

    0
  224. aduhaaaaaaaaaaaaaaaaaiiii says:

    da mcm perkahwinan israel je

    0

    0
  225. MAHKLUK ALLAH says:

    Nauzubillah..Ya Allah..selamatkan diriku..Ahli keluargaku..dan seluruh umat Nabi Muhammad S.A.W dari perkara-perkara yang Engkau Murkai..Aminnnn (-_-)

    0

    0
  226. fire says:

    kesian kat pengapit..depan mekap punya lar tebal dah nampak mcm bedak tompok dahhh…tau lar xmo bg nampak pengapit lg lawa dr pengantin..tp serius tak mcm kawen 12juta..:(

    0

    0
  227. mamamia says:

    kalau aku jadik memek jenuh aku cari perigi nak terjun baca semua komen2 nih!! huuhhuu

    0

    0
  228. ntah ape2 says:

    ntah ape2 ko ni memek…da la xde seri lgsung…meluat tol…

    0

    0
  229. Amiera says:

    jgn la sbb tergedik sgt nk pakai gaun yg ditaja juta2 RM hingga sanggup menggadaikan maruah diri…dedah sana sini mcm la awak tu bkn org ISLAM…Norman plk mcm cetek agama, biar je isteri awak tu pakai dedah bg org bkn muhrim tgk…Memey tu kalo dh kampung tu, kampung jgk….PERAMPASSSSSSSS!!!!!

    0

    0
  230. vogue says:

    laaa..2 jer? xmenarik sungguh!! lawa pun x..nak jugak tgk pics org pakai juta2..

    0

    0
  231. m says:

    mcm bkn kawin tpi lbih pd promosi brg kemas & model

    0

    0
  232. dakwanie says:

    well i think all the sponsors made the wrong decision in sponsoring these two.

    People will hate your brand more now sebab si MEMEK ni pakai…

    who wants to be associated with that kan?

    0

    0
  233. hehehe says:

    baju 2 x sesuai dgn body si memey…bdn dia kurus sgt…cb bagi kt org lain mcm faradhiya or fasha sandha or nasha aziz…rsnye jauh lbh cantik kalo dia org pakai…lgpun mk si memey nie nampak kasar mcm laki2…tp aku sk kasut memey…nampak cool jer…dlm banyak2 kasut dia kr ok…yg lain kelautla pgnye….

    0

    0
  234. zaynola says:

    Teruknya muka minah ni. Mcm ‘kereta second-hand’ yang dah lama tersadai di kedai kereta terpakai. Dah banyak sangat ‘dipakai’ kot?

    0

    0
  235. lolo says:

    hebat sgt ke? tkde pn hebatnya aku tgk…mcm buruk je baju…dh le tiara tu geli smcm je…kesian..!!!

    0

    0
  236. suezana says:

    pnh ke kowg tgok kek yg di sponsor ade nm company yg sponsor.lau kat kotak 2xpe ar,ni sampai kak kek pon ade.terpangpang nm reflesia,malu je,mcm xmampu bli kek sndri je an,bek bt mjlis sndri gna dt sndri.lg berbaloi,huhuhuhu,bju potong kek pon aduhai,elok2ar cikit bla jd bini owg,ade bini bek.cntik. g lpazkn,aduhai,cian de lorh..yg flower gurlz pon xbtol,ble berlakon kamain sopan,ble jg pengapit mcm nk tekuar sume,lau wan sharmila pkai seksi wartawan nmpk,lau ni wartawan x komen,buta ar 2!!

    0

    0
  237. kopipahit says:

    pic 1: memey baget lawa je!

    0

    0
  238. Zanna says:

    entah kenapa, saya tetiba kesian dgn pengantin perempuan, menjadi mangsa eksploitasi org lain untuk mempromosi dan menonjolkan produk masing2….sgt tak kena….dan saya kecewa…

    0

    0
  239. AkucaNtik says:

    Muka sebijik mcm Norman Hakim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Patut pun ade jodoh…………

    0

    0
  240. ana says:

    nape la sume pkai singkat2 c pengapit dh mcm ape smpai nk npk suar dlm..malu la..skit…kita sume nie akan mati bukan hidup 1000 tahun..jadi pengantin dan pengapit biar la yang sopan2..kan manis d pndang

    0

    0
  241. achik says:

    dosa besar suami adalah dihari pertama perkahwinan apabila membiarkan aurat isteri terdedah..

    0

    0
  242. ling says:

    sarat sgt .. pasal tuh tak lawa .. mcm penggantin cina bagan ..

    0

    0
  243. fiaratosa says:

    cara pki pun mcm kristian..bertutup ngn kain jarang kt muka.org kafir nk mengjahamkan kite kdg2 melalui cara mcm nie laa…cara diam @ halus yg kdg2 kite xsedar.

    0

    0
  244. poor memey says:

    kepada anda semua jangan la anda ‘iri hati’ kepada memey n norman & kepada sesiapa yang nak pekahwinannya di sponsor make sure diri anda di tangkap khalwat ye

    0

    0
  245. insan says:

    cantikk pa

    0

    0
  246. lolz says:

    terbaik lah ayat poor memey tu ! HAHAHA lepas ni siapa yg kena tangkap khalwat bleh lah mintak refflesia sponsor wedding korang !

    0

    0
  247. benciperosakumahtggaorg says:

    pic yg 2nd last tu sanding skli ngn flower gurls gediksss ker? sianla sememeh & normangkuk ni xsdr dri jd clown rafflesia..kek kwen org lain bubuh nm pngntin,ni x,nm rafflesia gedabak tertra kt ctu…mcm ni la org kayap yg nk kwen gaya org kaya…haktuihhhhhhhh

    0

    0
  248. ain says:

    udah-udah le korang ni….sianlah kat pengantin tu….mereka hanya jadi boneka kepada golongan yang berkepentingan……sebagai manusia, kita doakanlah saja agar mereka hidup bahagia. ingatlah bahawa mereka ada keluarga yang perlu dijaga maruahnye..kasihanilah mereka.

    0

    0
  249. kak li says:

    bukan sengaja nak mengutuk……. tapi cara diaorg bercinta tu, memang menyayat perasaan org yg dah bersuami mcm kami ni, perempuan / jantan mcm ni makin banyak sekarang. apalagi lagi artis la konon, memang jadi hambatn orang luar, dah la tu, banyak komen dikaitkan dgn org kristian, yg hindu , buddha tu tak seksi ke?????????? Sebab tu wahai artis Malaysia , jaga la perangai tu elok elok, jgn sampai berlaku isu keagamaan pulakkkk

    0

    0
  250. aduhai sayang says:

    pkahwinan dh mcm kristian plak aku tgok…siap tutup muka..pgapit seksi setan la bagai..astgfrlzm…dunia akhir zaman mcm ni lah..

    hmm..dh la normemey..bawak2lah insaf nk bmegah2 tu..malu kat anak2 nti..kpd abby pn bawak2 lah bhenti twit cni twit sana..makin lama org pn makin mluat…jalani khidupan mcm biasa..jgn tlalu bgantung ngn simpati org..

    biar Allah SWT je yg akan mbalas stiap pbuatan tu..siapa yg betol siapa yg salah..kite redha je lah..kalo btol itu jodoh normemey..kite doakan jer diaorg bkekalan ke hingga akhir hayat..insy akan tertunjuk kebenaran kalo c memey tu memang perampas laki org..kpd abby bangkit dr kesilapan lalu..ok???

    0 – 0…!! berdamaiiii…=)

    0

    0
  251. akuaku says:

    masalahnye memang x lawa langsung

    0

    0
  252. Thanks , I have recently been looking for info about this subject for a while and yours is the best I’ve discovered till now. However, what concerning the bottom line? Are you positive in regards to the supply?|What i don’t realize is in fact how you’re now not actually much more well-favored than you may be right now. You are very intelligent.

    0

    0
  253. luf says:

    mcm sial jew aku tengok c memeh nie….

    0

    0