Written by Bella | January 11th, 2018

Setelah dihimpit pelbagai persoalan mengapa Datuk Farid Kamil bertindak ganas menampar anggota polis dan menendang orang awam, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din memberitahu hasil ujian air kencing mendapati Farid positif dadah jenis ganja.

Sebaik sahaja polis menahan suspek, ujian air kencing dijalankan bagi mengesan sama ada dia berada di bawah pengaruh dadah. Hasil ujian terbabit mendapati dia positif dadah jenis ganja.

Kini, Farid disiasat kerana berkelakuan tidak senonoh dalam balai polis mengikut Seksyen 90 Akta Polis serta Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952 kerana penyalahgunaan dadah. Suspek akan dihadapkan ke Mahkamah Majistret Petaling Jaya esok, bagi mendapatkan perintah reman untuk siasatan lanjut.

Kami juga terkejut dengan berita penahanan Farid dan tidak sangka juga beliau akan positif dadah. Farid sebelum ini jarang sekali terpalit dengan kontroversi panas dan antara artis yang menjadi pujaan ramai kerana mempunyai auranya tersendiri. Kita nantikan apa perkembangan lanjut kes ini nanti.

Sumber Berita : BH ONLINE

44 responses to Polis Sahkan Farid Kamil Positif Ganja

  1. Anonymous says:

    Omg !!!

    5

    0
    • Anonymous says:

      Ganja, serang polis dan org awam…berat lah! Bayar denda..ke Serenti ke?!!!

      9

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      dh tentu dia ambek dadah jenis ganja dia kena gi prison la ..dh hensem2 ..belakon kira ok ambek dadah pulaaaaaaaaaaaaaak…! ada masalah ke ? ambek dadah dh tentu salah tkan nak kasi lepas…

      3

      0
    • Anonymous says:

      Mengisap rupenye..tapi takpe..kat Malaysia kalau yg kaki dadah tu artis..kejap je org kecam..lps tu boleh berkarya mcm biasa..sebab dadah tu la bg dia idea..contoh artis2 lain yg kes dadah..org sanjung lg adela..yg bukan artis jgn harap dpt perhatian..dapat penampar je la..

      9

      0
  2. blackrose says:

    terkezut ambooo…

    3

    0
  3. Anonymous says:

    ganja, senarai ah long…penampor polis. aku tak leh redho la wey …apa cerita ni?

    9

    0
  4. Anonymous says:

    kesian isteri dan anak2…hmm tak pikir ke???

    7

    1
    • Anonymous says:

      Perlu ke pikir? Barang pun mahal sekarang…beli bajh bundle…aje.. Sehelai rm5 aje yg mampu… Fikir2 kan lah..Malas nk pikir pasal retis!

      4

      0
  5. Anonymous says:

    Kita nantikan dlm rangkuman 999…

    10

    0
  6. Wokwitwak says:

    Congrats Banduan Datuk Farit Kamil!!

    3

    1
  7. Anonymous says:

    Aura apa BN oiii..taik ganja dah dia ni!!!

    4

    0
  8. Anonymous says:

    Mcm busok sgt rupa dia.

    2

    0
  9. Anonymous says:

    Teringat time dia terima anugerah dato bukan main sombong

    7

    0
  10. Hamdan says:

    Patutlah diana meroyan sikit sebelum ni.. Maybe dia ada sesuatu pasal hal laki dia taik dadah.. Yg takleh share kat orang …kesian..bini cantek wey.. Dari main dadah .bagus peluk bini tidur.. Aman… Hehe

    6

    0
  11. Hamdan says:

    Patutlah diana meroyan sikit sebelum ni.. Maybe dia ada sesuatu pasal hal laki dia taik dadah.. Yg takleh share kat orang …kesian..bini cantek wey.. Dari main dadah .bagus peluk bini tidur.. Aman… Hehe

    3

    2
    • Anonymous says:

      Tulah, klu stakat FK bz dgn keje aku rase DD pun fhm sbb die pun artis. Ni da byk kali ade prob, rupenye kaki ganja. Haishhh cmni pon bley dpt datuk. Sumbangan ganja ke hape?? Yg aku x bley relate, ape kne mengena kes kemalangan dgn w.app 300 artis dgn ahlong??

      6

      0
  12. Anonymous says:

    Ah Long kejar ke tu???

    3

    0
  13. perfect says:

    isteri cantik.. anak pun cute2… Kenapa ambil ganja? Ish ish baru je terima gelaran dato

    3

    0
  14. benci farit kemil says:

    tengok badan cenkung dia dh tau kaki dadah punya orng, dasar bahlul libatkan diri dengan ganja puii kesian Kat anak² ko wahai bapa yang bodoh

    4

    0
  15. Anonymous says:

    Kalau xde sebab takde nyew kene penamporrr…mesti ade sebab,alangkan orang gila sekali pon kalau di usik dia mengamuk..inikan farid kamil..media ni macam2 dia boleh buat jangan lew pecaya bulat2

    0

    7
  16. Tk says:

    Bila dah ketagihan dadah memang susah nak renti. kna tangkap harap harap insaf la. Pikir isteri dan anak anak.

    2

    0
  17. Anonymous says:

    Knp dia mengamuk? Itu je aku nak tahu?

    1

    0
    • tu la says:

      mengamuk kerana bawah pengaruh dadah… tau tak org yg di bawah pengaruh dadah..bukan sedar dia buat apa…. cuba perhatikan…depa ni tiba-tiba marah tanpa sebab..halusinasi..sebab itulah..dadah ni bahaya… harap kesedaran timbul dan berubah..tiada yg mampu mengubah nasib seseorang jika dia sendiri tidak kuat…

      6

      0
  18. Prince Chiky says:

    No wonder la DD suka meroyan kt ig..sheols byk masalah rupanya.

    Sian jatuh simpati plk meolsss..bertabah lah sis.

    4

    0
  19. Minah Lalok says:

    Rakyat dah miskin kena rompak dengan pemimpin. Takda duit nak makan …hisap ganja release stress!

    2

    5
  20. Anonymous says:

    Lain kali nk hisap ganja minum pamoga. Pasti ber muah muah muahhhh bukan penampar!

    6

    0
  21. aih says:

    farid why!!>… u have beautiful wife which most men desire her body… kenapa u buat cam ni…. why … such a good actor… moga dapat diselesaikan ngan cara baik…
    but why farid…..hmm

    1

    2
  22. shoba says:

    you have everything Farid…aku pernah jumpa kau depan depan mak aiii handsome sungguh….DD lawa, anak2 cantik, mak bapak kau orang terpelajar…why farid kamil why
    semoga kau balik ke pangkal jalan n semoga DD tak give up dgn kau

    3

    2
  23. the truth says:

    please….ni bukan ganja je ni…..

    2

    0
  24. Jadoo says:

    Mohon tarik balik gelaran Datuk yang dia dapat tu

    1

    0
  25. Anonymous says:

    laki aku penah jumpa dia ni solat jumaat sama2..laki aku kata baik senyum je kat semua orang..hmmm xsangka

    3

    0
  26. bbnukekau says:

    jarang terpalit kontroversi panas??? reporter bn ni BBNU ke apa? buat2 lupa ke cerita anak dia yg 1st dulu huhuhu

    1

    0