‘Plumber’ Kongsi Cara Elak Sinki Tersumbat, Buat Sekali Seminggu Je!

Trending

‘Plumber’ Kongsi Cara Elak Sinki Tersumbat, Buat Sekali Seminggu Je!

Selain penjagaan alatan elektrik dalam rumah, sinki pun merupakan perkara penting untuk dititikberatkan. Kalau sinki dah tersumbat, semua aktiviti pembersihan pun akan tergendala.

Selain menggunakan khidmat plumber, korang tahu tak ada cara pantas lain untuk kita elakkan dari masalah sinki tersumbat.

Advertisement

Individu ini ada berkongsi rakaman video khas dari tips yang disampaikan abang plumber sendiri. Jom kita tengok!

Seperti yang korang dapat lihat, tips diberikan ini boleh digunakan buat mereka yang mempunyai sinki berkembar.

Ringkasnya, korang hanya perlu biarkan singki penuh dengan air dan turunkan kedua belah dengan serentak. 

Cara ini boleh dilakukan setiap minggu mengikut keperluan. Kalau sinki bersih, barulah lancar proses nak membasuh tu kan, air yang mengalir ke longkang pun akan lebih lancar dan tidak tersumbat.

Semoga bermanfaat.

SUMBER

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...