December 4th, 2019

Kontroversi perkahwinan kedua Dai’ Farhan bersama seorang janda anak lapan cukup hangat diperkatakan. Selepas timbul pelbagai spekulasi, hari ini pendakwah bebas itu membuat pengakuan mengejutkan apabila mengakui sudah menceraikan isteri pertamanya menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp.

isteri kedua da'i farhan

Tidak dinafikan, apa yang berlaku memberikan tanggapan negatif terhadap pendakwah yang lahir daripada program realiti. Mengapa Farhan begitu tergamak menceraikan isterinya yang sedang sarat hamil anak kedua mereka demi mengejar cinta baru? Macam-macam juga kecaman yang dilemparkan oleh netizen terhadapnya.

Tidak tahan suaminya terus dikecam dan difitnah, isteri kedua Farhan yang dikenali sebagai Dr Erin tampil membuka mulut mengenai isu hangat yang melanda rumah tangganya.

isteri kedua da'i farhan

Menurutnya, dia sebagai isteri kedua mengerti kedudukannya dan telah cuba sehabis baik untuk hidup berpoligami dalam keadaan aman, banyak berkorban serta mengalah. Namun, pihak satu lagi sering mencari kesalahan dan memburukkannya.

Terdahulu, Farhan mengesahkan dia sudah menceraikan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain dengan melafazkan cerai menerusi rakaman suara di aplikasi WhatsApp pada 3 Disember. Bagaimanapun, dia enggan mengulas lanjut mengenai punca utama perceraian mereka dan pada masa yang sama menafikan  dakwaan bahawa dia telah melakukan kekerasan terhadap wanita itu.


103 responses to “Pihak Satu Lagi Sering Cari Kesalahan, Burukkan Orang – Isteri Kedua Da’i Farhan Luas Rasa Kesal”

 1. Anonymous says:

  cakap xguna otak ke bodoh

 2. Anonymous says:

  Betül..!!!!!

 3. Anonymous says:

  Yang ini setuju sangat2.. Tengok cara dia cakap pun nampak sangat juga nak menangkan diri.. Egois pun ada.. Sorry laa beb konon..

 4. Anonymous says:

  org pandai agama blum tentu btul2 arif ttg agama..malu lah pd org islam lain yg mgkin jahil agama tp cuba memahami dgn sedlm2nya..

 5. bodo says:

  kau diamlah… kalo ko kesian kt die ko x amik laki die la bodo..

Loading...