Persaraan Altimet Dari Dunia Nyanyian Jadi Bahan Kecaman Netizen

Hiburan

Persaraan Altimet Dari Dunia Nyanyian Jadi Bahan Kecaman Netizen

16 Februari yang lalu, Altimet telah pun memberikan persembahan terakhirnya menerusi konsert “The Last Altimet Show”. Bertempat di Dewan Merdeka, PWTC, Altimet telah ditemani oleh rakan-rakan artis yang lain seperti Aizat Amdan, DJ Fuzz, Zizi Kirana, Awi Rafael, Aman Ra dan ramai lagi. Ternyata konsert terakhir Altimet ini memang padu, mantap dan menjadi satu kenangan terindah buat para peminat penyanyi rap tersebut.

altimet the last show

Advertisement

Namun seperti biasa, masih ada netizen yang tidak berpuas hati dengan Altimet walaupun tidak mengenali penyanyi itu secara peribadi. Walaupun sudah menegaskan bahawa konsert ini adalah konsert terakhirnya, ada yang sengaja mengusik, merendah-rendahkan dan membandingkan Altimet dengan penyanyi rap yang lain. Ini adalah satu perbuatan yang memalukan, lebih-lebih lagi Altimet merupakan satu nama besar di dalam industri nyanyian tanah air. Kesemua kutukan dan cacian ini telah berlaku di laman sosial Facebook.

altimet the last show
altimet the last show
altimet the last show
altimet the last show

altimet the last show

Seorang pengguna Twitter telah pun merungkaikan persoalan mengapa perkara ini boleh terjadi terhadap Altimet. Menarik juga perkongsian yang dilakukan. Boleh digunapakai untuk kita memahami kenapa sesetengah netizen bersikap sebegini.

altimet the last show

altimet the last show

altimet the last show

Apa pun Altimet sudah pun bersara daripada dunia nyanyian tanah air. Kita seharusnya menghargai apa yang telah dilakukan olehnya untuk menaikkan lagi martabat nyanyian dengan lagu-lagu yang mempunyai lirik yang cukup bermakna. Bukan senang nak mencari seorang penyanyi seperti Altimet. Mungkin selepas ketiadaannya kelak, barulah kita menghargai kewujudannya satu ketika dahulu. Buat Altimet, all the best untuk apa jua yang akan anda ceburi pada masa hadapan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

39 Comments

  1. anonymous

    February 20, 2019 at 8:22 am

    elok la kau pencen bang dari sudut komen memang sah kau tak de peminat haters ada la maluuuuuu

  2. nenekjebat

    February 20, 2019 at 7:38 am

    omg sedih nya i follow dia dari teh tarik crew lagi.. ma ma say .goodluck lagu2 sindiran anda suma sngt best..like amboi huhu

  3. Bangkit!

    February 20, 2019 at 12:58 am

    Byk betul masa org malaysia nie.. keje sibuk hal org jer.. 24 jam .. agak xde keje.. baik g carik duit lebih buat keje berpekdah.. majukan diri sendiri segala pun mahal skang. Kamon la melayu sampai bila??? Sampai bila?? Lain kali dgr lgu altimet tu lirik dia hadam dalam2.. sume makan dalam.. bg kesedaran, sindiran. X paham2 gak ker? Atau buat2 x paham?

  4. rowena

    February 19, 2019 at 10:54 pm

    kohkoh xboleh blah la netizen malaysia ni, mcm duk dlm gua. last show ke, pes show ke, popular ke tak, 1 lagu ke 10000000 apedehal dgn diorg. cuba sesekali biar je berita tu bagai angin lalu

  5. Awan Nano

    February 19, 2019 at 9:25 pm

    Sick pep! Tolonglah Malaysia, kritik secara berhemah. Gemar benar menganjingkan dan membabikan orang. Binatang lagi pintar dr golongan ni! Kesian, semakin tenat masyarakat kita. Aku tak minat Altimet tp aku sedih dgn cara masyarakat berbahasa skg.. Words can be ur silent killer..

Loading...