Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Perlekeh Pakaian Tradisional Iban, Sharnaaz Ahmad Dan Faye Kusairi ‘Sound’ Ryzal DurianKimchi

faye, ryzal, sharnaaz

Pelakon Faye Iskandar dan Sharnaaz Ahmad luah rasa kesal terhadap perbuatan biadap yang dilakukan oleh personaliti media sosial, Ryzal DurianKimchi baru-baru ini dalam Instagram Story nya.

BACA: ‘Bukan Niat Menghina’ – Ryzal DurianKimchi Mohon Maaf Perlekeh Baju Tradisional Iban 

Advertisement

Menurut Faye Iskandar, sebagai seorang anak kelahiran Sarawak, perlakuan Ryzal dalam video pendek itu mengelar pakaian tradisional Sarawak sebagai ‘kain buruk’ telah menguris hatinya.

Kata Faye dalam sebuah hantarannya di Instagram,

I am a proud Sarawakian and of course, saya terguris juga. Tau tak “kain buruk” yang awak cakap tu originally handmade and it takes a specific someone to dream about the design first.

Jarang sekali saya dengar kaum Dayak Sarawak mempermainkan atau mempersenda apatah lagi menghina adat dan budaya kaum lain.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ???? ??????? (@fayekusairi)

Dalam pada masa yang sama juga, Sharnaaz turut bersuara mengenai isu tersebut mengatakan Ryzal telah mencalar nama baik penggiat seni kreatif tempatan.

sharnaaz ahmadSumber : Instagram Story Sharnaaz Ahmad  

Hapuskan acah-acah artis taukua rendang yang membasikan nama baik penggiat seni tanah air yang berjuang demi karya dan periuk nasi.

Ryzal dan bini Korea hang, hormat tu budaya orang. Hang tahu budaya apa tak ni?

Bagaimanapun, Ryzal telah tampil membuat permohonan maaf secara umum di akaun Instagram dan menutup ruangan komen.

SUMBER : Gempak
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

5 Comments

  1. daybyday

    May 28, 2021 at 8:28 am

    die fikir rakyat korea je yg blh pulaukan artis.. jgn lupa kat malaysia rmi tentera bawang.. artis pun bawang jgk mcm paknaz ni la…hahahaha

  2. Anonymous

    May 27, 2021 at 8:09 pm

    dah terbiasa ikut cara ac mizal.
    dan tidak hormat orang borneo.
    selalu anggap orang borneo kuno tidak bertamadun.
    menunjukkan tidak bergaul dgn org lain hanya memilih yg di fikir orang high rank

  3. anonymous

    May 27, 2021 at 5:02 pm

    lupa diri ko bukan korea bini ko jek so jgn lebey

    • Anonymous

      May 27, 2021 at 9:21 pm

      Laki Bini suka sgt buat Bodo. Kau telah melukai hati rakyat swak. Biadap!! Buat org marah lepas Tu Minta maaf. Kebodohan melampau

  4. Anonymous

    May 27, 2021 at 12:06 pm

    Mariam said, “its hand made”..So very precious.. si ryzal.ni yang suka usik bini die.. dah terbiasa

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top