Written by Bella | September 2nd, 2015

Ketika kami sedang melihat laman Instagram, tiba-tiba muncul muat naik terbaru Rita Rudaini yang nampaknya memang naik angin habis kerana bengang dengan sikap seorang wanita yang bergelar Datin semasa berada di dalam kapal terbang. Apa kes?

Menurut Rita, Datin tersebut telah menengking beliau dengan kasar sambil menundingkan jarinya dan meminta agar Rita menyuruh anak-anaknya untuk tidak menendang kerusinya.

Mcm ni keadaan anak2 bila dah letih atas flight dgn nk menempuh 13jam penerbangan..apa2 pon kami tetap selesa dgn MAS..tp yg XSELESA nya manusia MELAYU BELAGAK dpn seat aku ni (sori ckp AKU sbb geram) dpn aku ni satu family,lakinya aku di fahamkn pangkat dato kerja brjawatan bos (YG PENTING BUKAN CEO) di salah sebuah syarikat suratkhabar bahasa malaysia terkenal di negara kita(xpyh sebut nama nnti org kenal,glamer plak)…

dorg duduk 3beranak dpn aku,bini,ank ppn n lakinye…bini dia ble TENGKING aku dgn kasarnya sambil bgn n pusing belakang dan tuding2 kt aku dgn bongkaknya ‘PLS ASK UR KIDS DONT KICK MY SEATTT!!!’ wowwww hebatnya melayu mcm kau???????????? kau xle ckp elok2 ke? Mana adab n budi bahasa melayu kita? Mat saleh pon beradab bila brckp dgn kita..hanya sbb ryan mengigau n nk beralih position n kaki ryan tersentuh brlakang seat dia..

COME ON LA MAKCIK DATIN..budak je kot n tgh tido mana dia sedar..ko pon bukan tgh tido,ko dok melayan cite omputih sbb ko feeling matsaleh,sbb tu dgn aku org melayu sebangsa ko pon ko nk jerit ckp omputih…aku malu nk mengaku kau bangsa aku..BONGKAK,SOMBONG,SELFISH,BELAGAK,POYO,MUKA KETAT smua pakej ada kt kau..KLAU KO NAK SELESA N NK PRIVACY,KO DOK LA BIZNEZ CLASS BARU LAA CLASS MCM TITLE KO ‘DATIN’ ..

Aku mmg diam xmenjawab apa yg ko tengking sbb aku xnak jd LOW CLASS MCM KO TERJERIT2 ATAS FLIGHT…bukn sbb aku takut..klau dgn budak kecik pon ko berkira,ko mmg jenis PPN MELAYU YG HATI BUSUK SEBUSUK2NYA..biasa laa klau kita dok class economy,sape yg bergerak belakang kita,akan terasa laa biasa la tuu kan..apasal masa kerusi goyang sbb cuaca xelok ko xpergi tengking pilot kt kokpit tu?? aku bukan nk puji matsaleh..tp mmg kenyataan,masa atas flight nk pergi london pon,ramai budak2 buat bising lg atas flight tu n ank2 aku dok belakang bangsa lain bising2,dorg ble senyum n gelak je.. baru pangkat datin ko dah SOMBONG SEMACAM,blum KAYA MCM ARAB KT LONDON tu lg..laki ko kt sebelah pon xmalu ke tgk perangai bini ko mcm tu n ble buat kering je..bagus didikan ko kt bini n ank ko???? pangkat n kekayaan ko xbole bwk g kubur..esok2 ko mati pon masuk dlm tanah jugak bukan dok atas SEAT EMAS! korg mmg MELAYU YG LUPA DIRI TU MELAYU! SEKIAN!!

Ermm, apa yang Rita Rudaini tu cakap ada betulnya, kanak-kanak ini masih belum tahu erti apa-apa dan kalau rasa nak menegur buatlah dengan cara yang lebih baik. Kami rasa kalau cakap elok-elok benda macam ini tak akan jadi masalah.

Sumber Berita: Instagram Rita Rudaini

151 responses to Perempuan Melayu Hati Busuk – Rita Rudaini Mengamuk Dengan Datin

  1. yaya kemon says:

    dulu dlm wayang, kwn ak tersepak krusi org dpn sbb tgh tukar posisi badan. Ap lg, org dpn tu trus mengamuk n sound mcm la kwn ak tu sengaja..
    ak pham situasi rita. Ad baiknya mak datin yg menumpang nama asben die datuk tu ckp baik2 n bkn main sound je..sbb pernh alami situasi yg sama.
    Tp rita nxt tme boleh selesaikan msalah tu dicitu n sound blik instead of luahkn rs mrah kat tenet. Next tme ekk

    0

    0
    • Anonymous says:

      if i RR aku sound balik je..tapi secara baek2..kasi malu itu datin.
      hagaknye datin tu hangin tak dapat beli LV kat london, datuk dah kering duit.

      bodohnye lah org camneh..agaknye kalau nak terhempah die melolong dulu..datin2..datin sampah

      0

      0
      • Anonymous says:

        Tak perlu komen apa2 ,,, kita bukan nampak dan dengar pun… tak pasal2 dapat dosa memfitnah orang …….. macam mana rita tahu org depan datin ya?

        0

        0
        • Anonymous says:

          Dia kan artis.. ofcoz dia kenal suami makcik tu.. kan dia kata, syarikat suratkhabar melayu terkemuka…

          0

          0
        • penonton says:

          aku rasa Rita dengan Datin tu xde beza
          tp Rita marah lg banyak kot

          0

          0
        • Anonymous says:

          Apasal kau ni? patut kau yg takyah komen..kalau dia bukan datin pun..perangai dia pun dah nampk sah busuk menengking org..aku percaya RR 100%..takkan dia nak buat crita pulak macm takde kerja lain..

          0

          0
        • humble says:

          aku rasa 22 ada salahnya…datin tu marah time anak dia tertendang seat datin time tdo, tpi xkan anak rita tdo 13jam sepanjang perjalanan kot….dan rita pon xkan xtdo langsung…jadi time2 inilah ada kemungkinannye anak2 rita ada menendang seat datin tu berpuluh2 kali dan rita sendiri xperasan…mesti datin tu naik angin…tpi datin ni pun satu…cakaplah elok2…mesti rita boleh faham dan tegur anak2nya…

          0

          0
        • izzy says:

          berdasarkan ape si rita ni bgtau, mmg la x patut datin tu marah smpai camtu sekali..
          tp betul ke ape yg si rita ni tulis?.. ke minah ni mmg nak naik angin dgn semua org kt muka bumi ni…?

          0

          0
      • ritrudfan says:

        tu la.. kalau i RR, i ckp terus terang jer nama datin yg tak tau malu tu.. bole kita kutuk berjemaah! kankankan..?

        0

        0
    • Anonymous says:

      its just ur seat..NOT UR ASS HOLE!!

      0

      0
    • Lovelyvic says:

      Ala Rita,
      Sebenarnya benda ni small matter je..
      Datin tu pun sbnrnya tak perlu meroyan nak marah ko pun.
      Tp frankly speaking, aku rasa Datin tu tak suka kat ko.
      Dia nampak ko duk belakang dia…. lagi dia meluat…
      Mmg ramai golongan pmpn yg tak suka ko ekoran kelantangan ko dalam media massa mengutuk ex laki ko, mertua ko, bini baru laki ko… etc etc etc etc..
      So… nak dijadikan cerita…. dia ni nak bahasakan ko….
      Dia tunggu je timing yg tepat….
      Skali terasa tendangan kecil dekat kerusi… terus dia melepaskan segalanya la..
      Walaupun tak relevan…. janji dia dpt menunjukkan kebencian dia kat ko..
      Itu pendapat dan pandangan aku la… ttg situasi ko…

      *my komen is nothing to do with my feeling on you, either benci or suka*

      0

      0
      • zaza says:

        kau dgn datin tu sama je. contoh melayu hati busuk.

        0

        0
        • fansrita says:

          Zaza betina psiko hati bangkai! #MF perampas low class opps…

          0

          0
        • Anonymous says:

          Pernah tak ngko terpikir kot2 anak ngko tu dah tersepak 50-60 kali kerusi depan tu? Kalau orang tegur pasal anak tu… ambik la perhatian… betulkan kesilapan anak. Jangan nak backing anak sgt… nanti besar tak tahu nak hormat org tua. Dan jangan gunakan gelaran org di hadapan ngko tu untuk meresahkan emosi kami untuk membenci. Lebih baik suluh diri sendiri drpd asyik menunding jari mencari salah orang lain.

          0

          0
        • ani says:

          mslhnye ko xbace ke.. rita ckp anak die tertendang mase tido.. ulang balik.. mase TIDO… ala.. ape nk kecoh.. bende ni mmg lumrah.. kalo ko duduk dlm economy class.. kerusi aku lg la pnh kne gegar ngn anak org.. xde nye aku nk meroyan trs.. bukan sekali.. tp sepanjang perjalanan..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ani… sapa yg mengarang cerita ni sebenarnya. Sebelah pihak dia mmg la semua betul, sebab dia yang karang cerita. Di pihak datin tu pulak? Tahu ke?

          0

          0
        • ani says:

          ala..mmg sbg mak bapak kne tegur anak.. tp kalo dh anak tu tido.. ko agak2 la.. budak je kot.. kalo aku pn, budak dok terlanggar2 skt2 kt kite, xde nye trs nk mengherdik org.. tu namanye manner.. xslh kot tegur care baik.. nape perlu nk terus tengking2.. tu persoalannye.. kite pn lg matang nk compare ngn budak yg xcukup akal tu.. mmg mak bapak pn kdg terlepas pndg psl bende2 ni..kalo ko pn ade anak, ko tahu la cmne.. ye la.. bkn isu smpi cederakan org kot.. takat bergegar kerusi tu.. xkan la smpi boleh bergegar otak die kot… kalo org tgh bengang, mmg akan direct tulis kat social media…ala.. xyah hipokrit la.. kdg kite pn same buat cm tu kan.. sbb kalau dh geram, mmg itu care nk luahkan..

          0

          0
      • Anonymous says:

        Datin tu takut laki dia ambik rita pasal rita cantik tak macm kau entah2 bukan muka je buruk perangai lagi dasyat

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ye ke tk pernah dgr lak si rita ni ade lelaki yg minat setelah menjanda 2 x, dua2 bekas suaminya kembar, rupe cantik tp mungkin cantik luaran aje kot….

          0

          0
        • ......... says:

          Utk anonymous 28 sept, 1.36pm, kesian ko ni senyap2 nak komen kat sini burukkan rita cantik luar saja. Yg pasti ko busuk hati mulut puaka ungkit pasal bekas laki rita. Ko takde kerja lain ker sundal berok? Ko telan taik ko sendiri bodoh!!!!!! Loser bitch, bitching behind ur own ass!!!!

          0

          0
    • Anonymous says:

      kan klu bising2 anak pn terbangun dan passengers laen dok tgk je.
      hihi datin montot dah kebas tu..
      mesti datin tu boyak , sempit seat..huhu

      0

      0
    • Anonymous says:

      Rita ni orang apa ya… tapi yang nyata bukan perempuan Melayu. sebab perempuan melayu busuk hati…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Betul tu, . Yang komen pedas kat rita tu kata benda kecil je ni, .tu pn nak heboh kat insta bagaii, .kita pun kalau marah akan lepas kat media sosial, . Budak kecil pun nak marah, .dah besar kann makcik datin oi, .fikir sendiri laa, .

      0

      0
    • ENGGI says:

      datin musibat namanya
      dgn bdakpun nak jd mslah
      ni smua geng 2.6b
      jnis tak sadar diri
      bodoh…bebal…bahlol….bangsatttttt

      0

      0
    • Anonymous says:

      rita cakap kalau dia marah datin balik samerlah perangai dia dgn datin but then rita marah2 pat instagram pun sama jugak perangai dia dgn datin. tak marah2 depan2 tapi gunakan platform media social lebih teruk coz 1 Malaya tahu saper datin tu.rita dipekik dimalukan depan passengers lain tapi rita balas balik lebih teruk 1 Malaya sekarang tahu perangai buruk datin …….rita rita jgn kena saman sua…………

      0

      0
    • baiduri says:

      tapi aku rasakan, kalo rita sound direct time tu, mesti keluar cerita lain kat bn ni…artis wanita mengamuk di dlm flight MAS/ tak pun ‘artis wanita menyerang datin’….tu lah, buat itu salah tak buat pun salah. rasanya rita tak sound direct takut lg gaduh, so dia decide meluahkan ketdk puasan ht di Insta, so org tak tau sapa datin tu, cuma datin tu, rita n org yg dlm flight tu je kot yg kenal sapa yg rita maksudkn

      0

      0
    • Anonymous says:

      ntah2 datin tu hangat hati suami dia dok usha rita…kui!kui!kui!

      0

      0
    • Minah says:

      Post ni panjang lebar dan 90% adalah justifikasi dan andaian dari Rita sendiri.

      Anak tertendang seat.
      Makcik depan tegur.(tertinggi suara)
      Rita diam.

      Padahal boleh je Rita balas, Minta maaf makcik, anak saya tak sengaja. Kemudian sentiasa mengawasi cara anaknya baring.

      Seandainya masalah tak setel jugak, boleh rujuk pramugari, tanya kalau boleh ubah seat, utk keselesaan penumpang lain.

      Instead Rita meluahkan maki hamun kepada ribuan orang yang lain.

      Kita yang terbaca, mungkin pahala kita semakin mengering..

      Nasihat utk Rita, control your emotions. bila kurang sabar, bnyk perkara kita kesalkan. kawin lari, cerai, bergaduh sana sini. just make peace with yourself :)

      0

      0
      • encik says:

        Post Minah pun panjang dan 100% adalah justifikasi dan andaian Minah bodoh meroyan sendiri. cukup jelas Minah hipokrit sundal ni kutuk rita tapi tak sedar diri hati busuk. Minah diam duniani akan tambah aman tanpa fitnah dan kebodohan Minah.

        0

        0
      • xoxoxo says:

        minah …ni teman stuju dgn ko..terbaik nok.

        0

        0
  2. Anonymous says:

    biasa lah kdg2 mak datin bjet pangkat bsar bjet nk suh org hormat je.. pdahal dia sndiri perasan… bertemu la buku dgn ruas.. smpai nk tengking2 tu x patut la kot… klu x puas ati tegur baik2 klu x jln jgk ngadu pramugari yg ada dlm tuh..

    0

    0
  3. hantu longkang says:

    elok la rita..klu dia baca biar dia sedar diri sikit..datin hamprak..xde budi bahasa..snap je gmbr viral kan..kami nk tgk muka datin poyo tu mcm mn..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    biar anak2 tidor kat situ,Rita plak,u boleh tidur atas peha abang ye..hehe,tu pun kalau abg sama naik kapal terbang ngan mu.

    0

    0
  5. melati says:

    Kalau pompuan melayu hati busuk, bermakna ko pompuan gila , lah Rita…hihihi

    0

    0
  6. hihihihihiii says:

    sama je la ngan rita…
    klu beradab x payah nk msuk lam social media pon…
    elok la hampa dua..
    yg jd mangsa anak2…sian…jgn la esok anak2 membesar x beradab jgk…sian diaorg nih

    0

    0
  7. cik mek molek says:

    i loikeeee ritaa!!

    nak tgk ppuan tu baik ke x. tgk masa dia dgn kanak2….

    0

    0
  8. Anonymous says:

    So true Rita!!! Aku benci org poyo pangkat DATIN nih.. Macam la PANGKAT DATIN ko tu bleh bawak ke kubur. Masuk kubur sama juga kain putih semeter RM4, liang lahad yg sempit lagi gelap. Takde la kubur kau diterangi lampu neon, aircond bagai. SO sedar la skit DATIN2 diluar sana yg POYO. Ada juga Datin yg baik2, x semua. TAPI yg aku perasan DATIN menumpang ttile laki ko tu kan yg lebih POYO. Sorry to say la.. Dah pangkat DATIN, ikan kembung pun x makan, gatal katenyer. Hello….. ko bukan dilahirkan terus kaya raya hokeyyyy… Please DOWN TO EARTH skit boleh?? Kalau ko pangkat ape pun tapi kau hati baik, orang akan Respect.

    0

    0
    • Su Shi says:

      Pangkat n darjat je kt DUNIA , MATI nnti brbalut kain putih d campak msuk KubUr dlm 7 kaki mak datin, Aku klw mak2 datin ni ckit PoN Aku xpndng , sbb Aku tw mampus nnti same je d c.c tuhan

      0

      0
    • ikan kembung?????? says:

      Apa kena mengena ikan kembung dgn mak datin? Aku bkn mak datin tapi aku mmg x suka ikan kembung pun & mmg gatal pun. Alergi individu berbeza2 kan!!!

      0

      0
  9. bedah says:

    Datin tu letih kot…. Sama jgk ngan ank2 rita…. Sama2 letih…org letih ni cepat naik angin skit…. So… Kita pon kena la tgk2 ank kita yg xtau ape tu….

    0

    0
    • lily says:

      setuju sgt..

      0

      0
    • baiduris says:

      sy follower insta rita, dia ada ckp datin tu tak tdo pun, tgh tgk crita omputih. boleh tgk kat insta rita, kak bed. ank rita tu katanya tdo mengalih posisi tu yg tertendang seat dpn tu. kot ye datin tu letih pun, tgk bdk tu tdo pdg je ckup tak payah nak sound bagai.

      0

      0
  10. linda says:

    paham masalah rita. aritu naik kapal terbang kaki anak tendang2 seat depan sbb lama dlm flight. mat saleh kat depan bangun and tunjuk tanda senyap. terdiam anak tu terus. tp tkdelah jerit2 mcm mak datin ni. dah lama2 tu mat salleh tu siap buat tanda bagus kat anak lg sbb behave pas kene sound. ada gak budi bahasa nk tegur.

    0

    0
    • Anonymous says:

      mat saleh cara dorg interact dgn budak2 laen sikit..
      kan..tgk mat saleh anak pn jadi diam..
      kena tau handle, sangka baek je datin xde lagi anak kecik so dah lupe cara handle dgn anak kecik

      0

      0
    • Elle says:

      Linda sendiri ada tegur anak Linda yang tendang-tendang seat tu tak?

      0

      0
      • linda says:

        mestilah tegur. anak kan. buat malu je tp bdk2 ni dgn mak sndr mana nak dgr sgt,tggu org tegur baru diam.

        0

        0
  11. Misz eyda says:

    Takkan nak guna alasan letih tengking mcmtu siap bg isyarat guna tgn.tk perlu kut.mana pegi adab yg mak bapa kita asuh masa kecil.Bila org ckp typical malay rude!!korang sakit hati dengar.Cakap elok2x,kita orang melayu,tambah2x pula budak kecil.apa yang diorang tau pun.Nak sound lebih2x pun seat kelas ekonomi,nape tak gi duduk seat bussiness.typical datin

    0

    0
  12. Anti Sundal says:

    Alahai ko ni RR,menyampah aku dgn parent mcm ni.pandai2 la kau jg ank.ko yg x tgk ank ko,bile org tegur nk melenting.xnk tegur datin tu konon.ko kan hebat sgt bab2 gaduh ni,ha awat tak gaduh?gaduh la dgn datin tu.ko pun mmg tmasuk dlm kumpuln prmpn melayu ‘gile meroyan’,ego nk mampus.jenis mak yg anknye x boleh nk kene jentik langsung.

    0

    0
    • anti sundal yang sundal bolong says:

      eh yang ko over sangat menyampah dengan RR ni kenapa? ko ni ke perampas laki RR? opppsss!

      0

      0
    • Suke hati akula nk ckp ape says:

      Ape ke bodohnye kau ni..kan rita da bgtau yg ank die beralih position dr tdo.bknnye die sengaje nk tendang seat datin tolol tu..lenkali ckp pk dlu

      0

      0
    • anti sundal plus says:

      bodoh pnya anti sundal..ko ni msti xde anak lg kn..budak2 biasa la kalau aktif..dh 13jam dlm flight msti boring pnya la..nti bila ko ada ank ko tambat dkt tiang..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Anti sundal ni antara 2 je. Samada dia blom ada anak or xpenah naik flight. Kuikui

      0

      0
    • Anonymous says:

      tak baik kita menghentam orang begitu pedas. belum tentu hidup kita di belakang hari nanti macam mane. kalau tak suka sekali pun jangan komen..baca aje dan diamkan diri, itu lebih elok tak mendatangkan dosa.

      0

      0
  13. Anonymous says:

    tpi memang ada ibu bapak jenis tak larang anak….
    geram jgk kadang2 tu

    0

    0
  14. WanitaBiasa says:

    aku tak support Datin tu tapi dalam masa sama aku pon tak berapa support RR. anak2 ni kita kena jaga, nak2 plak yg umo 12 tahun ke bawah supaya tak kacau org lain. banyak berlaku bukan dlm flight je, kat wayang, dlm restoran, LRT, bas, banyak mak pak biarkan aje anak2 dorg buat suka ati sampai ganggu org lain. sbb tu aku x berapa gemar kalo tgk wayang ada budak2…mak pak biar je anak2 dorg tendang kerusi org depan. dulu2 aku hangin gak, tp now try to relax. kalo mak pak ada good parenting skills, mesti dorg akan train anak2 behave elok2 kat tempat public. cuma Datin tu pon overreact, takyah tengking2. tapi mak pak pon jgn pikir anak2 korg tu comey sgt kalo buat perangai annoying.

    0

    0
    • aku sokong says:

      aku sokong .. pernah terjadi blakang aku anak bising tendang tendang kerusi flight.. sapa tak hangin. bising pulak tu . bukan la nak sokong datin tapi orang pon tak tau anak kau berperangai macam mana . 13 hours flight kalau setiap sejam dia tendang mmg la emo . RR tak reti nak kata sorry ke ? mmg annoying la . cuba ade budak blakang kau buat benda sama . kalau kau ade anak pilih la seat yg depan takda orang . bukan tak boleh nak choose flight seat tuh.

      0

      0
      • sue says:

        ‘aku sokong’ tak ada anak lagi kan!..ingat seat boleh main tukar sebarang?pilih seat yang depan takde orang? ko ni pernah naik flite ke tak? Air Asia/MAS/Malindo semua sama je. ko beli tiket hari ni depan seat kau tu kosong, besok belum tentu seat tu kosong. bengap.bagitau kat Datin tu,kalau dah tak nak diganggu suruh suami belikan jet persendirian.

        0

        0
        • aku sokong says:

          hehe sue kau pernah naik flight long haul tak??? kalau tak tau jgn nak malukan diri. ade je seat depan takde orang depan pintu ke .. depan screen . jgn nak bikin malu . btw aku ade anak .. sebab tu la aku kata tak boleh la nak judmental sangat kau ade tengok perangai anak rita rudaini tu ke dlm flight 13 jam??? aku tak suke mcm rita ni kalau org depan tegur terus nak emo tak tentu pasal nak upload kat social media. untuk apa? utk org kutuk kutuk datin tu pulak? yg paling first kau kena tegur adalah perangai anak kau . kalau buat silap anak kau kena marah dulu baru la dah besar nanti tak jadi budak kurang ajar mcm datin tu . aku tak suke perangai datin tu tegur tak bersopan tapi aku lebih tak suke perangai rita nak upload semua benda kat media sosial mcm la dia tak bersalah lansung. stop please

          0

          0
        • Haha says:

          Takat naik mas airasia dgn malindo je takyah cakap laa. Naik emirates, etihad rilek je boleh pilih seat. Duh.

          0

          0
        • Nia says:

          Sian Sue ni. Aku tiap2 4 bulan akan naik long haul flights 16 jam. Kalau anak ikut tak pernah depan ada org. Tak kisah la book bila. Boleh je? Kapal terbang apa yg kau maksudkan tu? Ke kapal perang yg kau maksudkan?

          0

          0
  15. Kak bedah says:

    Ko ni rita, the end of the day memang bukan salah datin tu. Bukan nk menangkan die, tpi perlu ke keji org mcm tu sekali. Mngkin datin tu marah masa tu je, tpi xlah die keji mengeji dlm media sosial. Kalau memang salah, kite kena terima walaupun dlm keadaan kite ditengking. Tak luak sikit pun.

    0

    0
  16. zaza says:

    mula2 aq rasa mcm salah baca. tp aq baca lagi…ouh btol lah dia tulis..”kelas ekonomi…”
    hahaha…kelakar lahh. aq bukan ketawakan rita.dia kn masih berharap dgn nafkah bekas suami so makes sense lah hanya mmpu kelas ekonomi..tp datin tu??? hello…datin kalaw nk berlagak pon,,biarlah berlagak kt kelas bisness ok..tk sesuai dgn title datin u tu yg u bangga2kan tu..kelas ekonomi…??hahahah. *ketawa smbil cover tutup mulut

    0

    0
    • Anonymous says:

      Rita marah2 bukan depan datin busuk tu..dia luahkan kat anda2 semua pasal geram sngt..at least datin busuk tu tak dimalukan depan org oleh rita kat kapalterbg tu…kita pun tak tahu siapa datin bontot busuk tu..

      0

      0
  17. SenyumSimpol says:

    Senyum Simpol x nak masuk belah sape2..Cuma Seyum Simpol nak cakap, keletah budak2 jangan diambil kisah sangat, nama pun budak2 lagi anak2 RR tu kecik lagi. Ini kan pula RR dah cakap anak dia ‘SEDANG TIDUR’. Boleh Datin tu nak tegur RR pun tapi dengan cara berbahasa dan tengok keadaan. Lain la kalau anak RR tu tengah lasak berperang dan RR x tegur. Ini budak tengah tidur.

    0

    0
  18. cekakcekik says:

    aku susah nak percaya citer2 drpd mulut rita..
    knowing her yang jenis mulut lebih kurang azwan ali ni…
    hidup orang semua tak betul dimata dia..

    0

    0
    • hihihihihiii says:

      that’s the main point

      0

      0
    • Anonymous says:

      Takkanlah crita gini pun dia nak buat2..kan lebih baik dia buat crita lebih sensasi dari crita tah mende ni..

      0

      0
      • cekakcekik says:

        pada aku dia yg over-react..
        masa kes ex wife nedim dgn nora ada issue pun..
        aku tgk kat insta.. dia yg meroyan lebih..
        padahal si ex wife nedim biasa2 je..
        pada aku la laa.. apa je yg rita story morry semua aku tak yakin dengan kesahihan cerita.. sbb dia ni ratu drama.. semuanya looks so believable .
        again.. pada aku laaa…

        0

        0
    • Nita says:

      Ye lah. Yg backing Rita ni semua yg tak kenal minah ni betul2. Semua peminat sanggup mati dia. Rita ni mana ramai kawan. Dgn sapa dia tak pernah gaduh? Org yg menengking mmg tak bagus. Tp what is the difference between u and the Datin? Beza dia ialah datin tu sound satu ayat. Rita berjela2 dlm instagram. Sad woman.

      0

      0
  19. LadyTaz says:

    Kau patit didik anak kau supaya tak tendang2 kerusi. Aku ada pengalaman anak org belakang tendang belakang seat. Macam sial jer mak budak tu layan candy crush. Kalau anak aku, sblm org marah aku narah dulu. Anak kurang ajar sbb kau backup sangat. Mak takde attitude bagus anak apatah lg bluwekkkkkk mengata org lebih. Baca ayat sendiri la der

    0

    0
  20. sue says:

    Korang ni tak pernah naik flite ker? 13jam beb. lama tu. bila dah dalam flite lama macam tu, sape-sape pun memang akan tertidur, mana lah kita tahan bukak mata jaga kaki anak ooi..pikir logik lah. Anak-anak saya memang boleh tahan aktifnya. saya memang jaga betul tapi kadang-kadang tu tewas jugak. tertidur.tak taulah apa dia orang buat masa saya tidur tu, dan setiap kali jugak saya bimbang anak-anak saya mengganggu tidur orang. Yang tak pernah beranak jangan nak bising.nanti korang akan merasa jugak.

    0

    0
    • aku tak sokong kau says:

      ke kau yg tak pernah naik long haul flight. flight besar ade beberapa section and setiap section ade tempat duduk yg depan tak ada orang. so book la seat yg di section itu if tak confident anak anak kau tak buat perangai. tak payah nak salah kan orang depan bila marah. itu memang perangai manusia bila penat + tak tidur + ramai orang = cepat marah. kalau bawak anak berjalan or pergi mana mana mana biasa kan diri la nak kata “i’m sorry “sebab nature budak tak reti duduk diam. jangan la mengharap orang semua paham situasi diri kau tu. yg orang marah kan sebab rita tu nak complain kat media social . so RR asa puas la dapat kutuk balik datin tu suruh orang lain kutuk jugak? ayat rita pon tak melambangkan dia sopan menegur . bukan nak sokong datin diva tapi cara RR tu so low class ala kampung nak cari gaduh.

      0

      0
    • Aku tak sokong kau says:

      Sue awak ni pernah naik flight long haul ke tidak . Bab contoh semua long haul flight boleh pilih seat kot . Flight besar boeing 747, 777 , 767 etc semua ada beberapa section yg boleh awak pilih yg depan takda orang . Lagi satu paling tak suke orang yg tak reti nak educate anak cara tata tertib . If rasa anak tu tak boleh di kawal bersedia la nak mintak maaf kat orang . Mungkin la awak rasa anak awak la yg paling comel tapi tak dinmata orang lain . Lagi satu orang marah sebab rita tu pon sama tak berabad . Nak marah org tak reti nak sopan ? Dia pon tulis ayat mcm orang takda tata tertib . So dia rasa puas hati la dapat marah datin tu ? Kenapa nak mention title datin pon ? Sebab kau bukan kenal orang lain dalam flight tu unless la dia tayang ticket seat Dia. Btw i pon ada anak . Anak i if buat perangai harus la kena piat dulu . Supaya nanti besar takda nak asyik salahkan orang lain tak retinnak cermin diri sendiri .

      0

      0
  21. Anonymous says:

    datin ni cemburu laa tu…die tkut laki die usha rita…hahaha…hai datin xkn naik ekonomi je kot??setahu aku laa bese y ade pangkat2 ni lbh ske naik bisnes @ first class sbb nk privacy..jarang laa naik ekonomi…

    0

    0
    • Anonymous says:

      fikir +ve..(+ve ke? hihi) mgkn angin datin masa tu x elok…apa yg dihajati nk beli kt london…datuk xbeli ke? tiket bisnes class plak abis..pastu si datuk tu plak p puji si RR plakkk…ke penah minat RR…tetiba duduk plak blakang datuk…mmg terbakar abis la datin…13 jam kot nak terbakar…tu pasal meletup gitu kan…kewarasan ilang seketika…datuk pun diam seribu bahasa xbrani tego bini la…kang kena plak

      0

      0
  22. sue says:

    rita ni dari dulu smpai skang duk tuding jari kt org..mcm sume dia je yang betul.. muhasabah diri la rita oii.. salah org je salah diri sendiri x nampak.. ni kita baru dengar cite side dia.. side datin tu korang dh dengar ke.. so jgn senang sgt nk judge org la wahai manusia..

    0

    0
  23. kleetass says:

    Jujur kata mmg annoying kalau kita penat2, lagii long flight 10-13jam, kerusi pula dah bayar mahal beribu2 kalau ramai dah cecah berpuluh ribu tapi surrounding tak setimpal.Ikut pengalaman yang ada bila budak kecil suka tendang2 kerusi dari belakang sgt menguji emosi,rasa mcm kurang ajar,kadang2 terfikir juga parents drng ni takde sensitivity ke at least tgk2 kan la anak die dari kacau orang lain.Akhir nya sy tegur juga tapi dengan cara berhemah laaaa, etc: excuse me sir, can you please make sure your child not……. thank you.tapi budak kecik tu still tendang lagii, my last solution haha mintak stewardess nak tukar tempat duduk.stressss sangat!

    0

    0
  24. anon says:

    Bab perempuan melayu dengki tu mmg aku sokong 200%. Dlm ape hal sekalipun, mmg perangai perempuan mcm tu. …baik kes interview ke, berurusan psl sekolah ke, psl ape2 je lah, mmg mcm tu. Sb tu kalau aku ade masalah ape2 sekalipun, aku doakan jgn lah org yg bakal aku berdepan tu perempuan melayu. Mmg dia org susah susah dibawa berbincang, wlpn yg tudung labuh sekalipun….
    Neway, Flight ke uk 13 jam, lama tu. Ake pun serik tobat rasenya duk dlm flight selama tu. Datin tu sebenarnya jeles kat rita sb rita popular, cantek pulak tu. Dia sengaja cari kesalahan org je. Datin tu takde anak ke, nampak sngt mcm tak suka budak2. Ke dia takut hb dia berkenan kat rita…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    pangkat harta kaya semua sementara je kat dunia.. x payah nak berlagak,sombong angkuh sangat. budibahasa pun xde.. geram pulak rasee ngn sikap manusia mcm ni!

    0

    0
  26. jojoba says:

    When you know your children are like Children of the Corn, BUY your seats. Group yourself together at the front or back seats. It is a failure on your part as a parent to control and raise a well-behaved child. If you are not able to control, then choose a holiday spot far from the rest of the public esp. the ones without needing long-haul flights. No one needs to endure your spawn’s psychotic tendencies in a long-haul flight.

    0

    0
    • ehem says:

      hello.. can you please read again.. her sons are sleeping on that time.. “SLEEPING”

      0

      0
    • Anonymous says:

      Well said Jojoba! Ehem, Are you sure that her son is sleeping? That statement came from Rita. We dont know the real situation. We dont know the true colours of Rita’s son.. Not in a bad way but there’s hyper kids as well etc.. People usually can tolerate if it is just once in a blue moon. But in this case i would rather assume that little boy has been kicking more thn once. To me economy or bussiness , Datin or madam, that seat is not free.. Everyone deserve their spaces and privacy especially during long-haul flights.. As a mother, dont wait till people start complaining cause you are responsible to keep reminding the kids to behave and not to kick the seat.. No excuse cause we know kids need to be reminded again n again.. Fyi I do have kids.. But if i need to travel for long hours i leaved the kids at home.. So far we just travelling around the country for vacation.. I cant afford bussiness class like scha n awal do for Lana.. Hence i couldn’t ensure the comfortness to my kids and in a way i will end up torchering them in a small space n limiting their movements and needs.. (Applicable to kids below 6 yrs old base on my common sense as a mother) For family holiday i would suggest hard rock langkawi where kids gonna have loads of fun and interacting with other kids, or club med cherating totally kids friendly resort, the frangipani langkawi, sunway lagoon, legoland johor, singapore universal studio, laguna redang, hard rock bali and also not to forget anantara resort koh Samui.. They really treat my kids well , superfriendly and we enjoyed our vacation.. Since you guys went to London i assume going to the suggested places should not be a problem.. Cheaper compare to London..And you wont end up facing your kids tantrum or involve in a fight.. Btw Datin’s need to learn some manners.. Budi bahasa budaya kita..

      0

      0
  27. xx says:

    tu dia padan muka org melayu…bergaduh sesama sendiri..mmg org melayu ni ego/suka dengki/bodoh..org melayu tak de keja lain..bergaduh sesama sndiri..
    org melayu..mmg MeLAYU…mmg layu

    0

    0
  28. Anonymous says:

    org bukan melayu ketawa tgok org melayu bergaduh sesama sdri…mcm dh tk de keja lain selain bergaduh..menyalak dekat laman sosial..tgok bangsa lain maju kedepan,
    berani bersuara demi kebaikan bersama..ini tidak…bergaduh je kja nya

    0

    0
  29. zz says:

    nak juga tau sape eh datin tu….
    tolong lah publish bg glamour datin x sedar diri tu… :p

    0

    0
  30. ayah anda kulup says:

    perempuan melayu hati busuk..
    yg buat status tu bangsa apa..

    0

    0
    • ikan kembung?????? says:

      Apa kena mengena ikan kembung dgn mak datin? Aku bkn mak datin tapi aku mmg x suka ikan kembung pun & mmg gatal pun. Alergi individu berbeza2 kan!!!

      0

      0
  31. Lara says:

    Ker DAtin tu tergugat kot.. mana tau Dato ada hati duk jeling2 belakang, DAtin hangen so jadikan the seat as issue nak tengking Rita. I mmg la tak berapa berkenan sangat perangai “garang” Rita ni, tapi tak nafi dia mmg lawa.

    0

    0
  32. norajew says:

    ramai manusia mcm datin ni…kalau org tua yg sepak tu mmg patut kena tegur..ni dgn budak2 pun nak emo..org mcm ni travel private jet lar…yg naik airlines biasa apasal…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    kalau ikut tulisan rita.. apa yg datin to ckp betul tp mungkin terkasar skit… yerla penat kan… baru nak tertido tiba2 ada org tendang kerusi… x pun 2-3 kali jugak kena tendang.. mestilah berangin jugak.. rita pun mana dia tau anak dia cuma tertendg sekali to saja.. mgkin dah byk kali.. sptutnya masa datin too ckp, dia jer sory.. ckp bdk2 to tido tak sedar. datin kat depan.. manala dia tahu bdk2 to tido ka main ka dkt blkg.. fkr positif selalu…….

    0

    0
  34. delimawati says:

    naik flight ke bandung air asia seat kan sempit
    budak depan aku tolak seat ke balakang depan aku
    aku cakap “dik tolong ke depan sikit” sbb aku nak membaca
    mak dia diam, anak dia ikut je cakap aku. Aku cakap elok2 je.
    kena bertolak ansur la
    kalau ko jumpa tourist china aduhai mak ai, siap pass2 botol air dalam flight, tukar baju lagi,
    tukar seat, conquer tempat luggage atas, sampai stewardess pun seram, potong q kat imgression fuh sabaq mmg kena sabaq
    aku rasa mak datin tu kena cakap elok2 if tak mmg dia kena ambik first /business class ler and
    naiklah la cathay ke emirates ke etihad ke…barulah datin

    0

    0
  35. mukatakmalu says:

    Aku setuju dengan rita pompuan melayu memang hati busuk…tak boleh tengok orang lebih sikit mesti nak dengki…..pompuan melayu memang mulut kepoh cam murai …semua hal orang nak dikorekkan….laki orang..anak orang…menantu orang….semua nak tau…tapi yang kelakarnya pompuan melayu jenis kepoh macam ni….laki dia sendiri simpan betina….kejar betina…..hal dalam kain sendiri porak peranda …tapi lebih menyibuk hal orang….akulah kalau laki aku dah book seat couple tengok wayang dengan betina dah lama aku mintak cerai …laki sampai kena buang keje sbb skandal….dah lama aku malu nak mengumpat dan mengkorek hal orang…tpi pompuan melayu macam ni memang takde maruah and tak malu…

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Bukan nak ckp apelah, tp ade segelintir ibu bapa memang xbrapa pantau ank2 bile dlm flight..

    0

    0
  37. akma says:

    Bukan nak ckp apelah, tp ade segelintir ibu bapa memang xbrapa pantau ank2 bile dlm flight..

    0

    0
  38. NURHAFIZUL says:

    Aik nak selesa pi la dok business class. Datin konon. Apa susah Rita, ko pi ngorat je laki dia, baru dia tau langit tinggi rendah.. keh keh keh

    0

    0
  39. nenek ko says:

    bitchhh

    0

    0
  40. Jibam says:

    Datin skrg mana ade duit. Sbb tu naik economy class. Sbb takde org nak ‘Derma’ kat dorang sama… ummmmm….

    0

    0
  41. Ex Engkau says:

    Bila kita tak tegur, orang lain akan tegurkan. Kalau dah ditegur tapi degil lain cerita.

    0

    0
  42. KAK jah says:

    Amboi untung nya melayu karang ni bercutii smpai pat London nok!!!

    0

    0
  43. rita vs datin says:

    ahahaha…org melayu bergaduh sesama sendiri..sebut perkataan ORANG MELAYU lagi….tu diaaaaaa

    0

    0
  44. DATIN says:

    aku sebenarnya takut datuk tergoda kena datuk sebenarnya…rr kan retis…lgi masih melentik badan ..

    0

    0
  45. Anonymous says:

    sy rasa anak2 rita dah tertendang kerusi datin to byk kali sbb to datin to naik marah… org melayu skrg kan memang suka ckp omputeh.. tgk sj laa drama kat tv.. ckp omputeh jerr.. mayb rita pun tertido.. jd dia pun xsdr yg anak2 dia dah tertndg byk kali rupanya.. rita xnak lawan ckp sbb dia tahu dia artis, gerenti byk mata memandag

    0

    0
  46. High Flyer says:

    Seriously, aku tak tahu lah apa sgt org yg mengata Rita tu. MAK DATIN tu boleh je menegur tapi ada adat lah …… boleh cakap dgn tegas tak perlu lah menengking dan memalukan org lain. Tegur org dgn tegas dan menengking berlainannya. Kalau kita tegur dgn cara baik dan tegas, mungkin org lain dapat menerima kot dan sanggup betul kan apa2 yg salah, tapi kalau tegur dgn menengking org, boleh buat darah org mengirap, dlm keadaan sedemikian, mana boleh kita berfikir dgn rational. Kalau tak kuat iman boleh jadi pertengkaran atau bergaduh. MAK DATIN pun tak “kid friendly” at all, mungkin tak suka budak2 kot. Ke MAK DATIN yg rasa terancam dgn mak budak kot???? MAK DATIN kalau ingat nak bersenang lenang dlm flight sorang2, pegi naik business class lah, tak payah kecoh2 kot, malu lah. Anyway, u hv picked on the wrong person to step on. Bravo Rita …… dia ada hak utk memalukan u, u pun ada hak utk menulis yr side of the story. Biarlah, dia fikir sendiri apa kebaikan nya dia memalukan org lain …….. Rita, my salute!!

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Aku percaya cakap Rita. Orang melayu kalau dah naik flight mmang bkelakuan over. ..kurang ajar Tak boleh cakap baik2 ,walaupun dgn cabin crew. Rasa diri dia besar ada class. Mat salleh aku respect cakap baik2 n very polite. Aku bpuluh tahun kerja aku observed passengers melayu2 ni..hampass but not all

    0

    0
  48. Beras Nasional says:

    Okla dia cakap “please”. Bukannya dia cakap ” ask your fckin kids to stop kicking my seat”.

    Bajet nak orang sopan je dgn kau, tp mulut sendiri macam puaka. ko sbg mak pun boleh je cakap, “sorry, anak aku tgh tdo. die tak sedar.”

    Suke je buat propa dlm IG. nampak sangat miserable.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Eh kau sound like si bini aidil..duda si rita..jgn berdendamlah ooi dgn rita

      0

      0
      • Beras Nasional says:

        The thing is, RR ni post bende negative je. As if satu dunia ni against die. Sendiri yang emo lebih kot. Kerabat raja lagi tak melenting kena tegur dengan rakyat, apa lagi RR ni terkenal dengan bitterness die, berpangkat pun idok. Next pls.

        0

        0
    • makcik says:

      Beras nasional yg mulut puaka setan jahanam kutuk rita. Mak ko kelas pompuan sundal paling rendah sbb tu perangai ko pun sama.

      0

      0
      • Beras Nasional says:

        Yang kutuk mak orang ni agama nya apa? Islam? Sedapnya mulut mengutuk mak aku sundal. Kalau aku kutuk mak kau sama macam tu, kau nak? Insaf sikit ye, sebelum kutuk mak aku. Mak aku adalah malaikat dunia dan syurga aku. kesian mak engkau tahan separuh nyawa nak lahirkan engkau, tapi mulut anak yg lahir pula kotor. Ish ish ish. Tak malu.

        0

        0
        • penyokong rita says:

          Beras nasional kutuk rita mulut puaka, ko agama apa? Ko yg tak malu ish ish ish….rasa ko kena kutuk! Memang ko sial mak ko sundal dpt anak jahanam mcm ko! KO YG PATUT INSAF DAN MINTAK MAAF KAT RITA! BERANI KUTUK RITA TAK BERANI MINTAK MAAF? YOU ARE A BITCH AND YOUR MOM TOO COZ SHE FAILED TO TEACH YOU ! RASA KO KENA KUTUK!

          0

          0
        • rose says:

          Beras nasional kutuk rita puaka agama apa? Islam? Padan muka ko dan mak ko kena kutuk. Sia2 mak ko besarkn ko sbb ko jadi ank derhaka ko kutuk rita mak komkena kutuk balik. Ish ish ish kesian ko…Rasalah ko, dah tempah tiket ke neraka kutuk rita dan derhaka! Dah jelas mak bapak ko tak pandai didik ko sbb perangai dan mulut ko yg puaka sial kutuk rita!

          0

          0
        • manis says:

          Beras nasional yg tak malu kutuk rita puaka. Ko yg patut insaf sebab jadi anak derhaka kutuk rita mak ko kena kutuk. Padan muka ko! Ish ..ish…ish….ko agama apa kutuk rita, rita mak org jugak! Dah bodoh sial sundal mcm mak ko!

          0

          0
        • Jantan Berapi says:

          Wahahahaha.. ni semua meroyan apasal? Wahaha.. itulah melayu. melenting sikit terus kutuk mak orang sundal. Korang tu yang sundal, bukan salah mak. Boleh tahan kesundalan fan club Rita ni. Wahahaha.

          0

          0
        • ideal says:

          Kerja jantan berapi wahahaha saja? Nampak gila tak siuman sama hati busuk. Siapa yg kutuk rita dan meroyan dulu? Biadab kuang ajar! Patut mak korang kena kutuk dundal dan bapak korang dayus tak pandai didik anak mcm si dayus tak bagi nafkah kat isteri yg di perintah oleh tuhan. Mak jantan berapi pun sundal jugak mcm mak beras nasional sbb kutuk org dulu! Tak malu ish ish ish….jantan meroyan menyalak mcm pondan,sho…sho….

          0

          0
        • Beras Nasional says:

          Wahahaha….mak Jantan Berapi sundal mcm mak aku..wahahaha..

          0

          0
  49. Anonymous says:

    TERUS TERANG AKU DAH DAPAT AGAK DAH…INI CONFIRM FIRASAT AKU BETUL100%..DATIN TU JEALOUS LAKI DIA AMBIK RITA SO DATIN BUSUK TU SIMPAN DENDAM PADA RITA..SO ANAK DIA JADI MANGSA.MAKLUMLAH RITA KAN AVAILABLE..RAMAI DATUK TGH AIM.

    0

    0
  50. saya says:

    selayaknya datin tu di cerca…
    maybe tgh dtg bln kot?

    melayu mmg mudah lupa

    0

    0
  51. Anonymous says:

    alah yg RR tu pun asyik gaduh sana gaduh sini… KARMA

    0

    0
  52. Anonymous says:

    wahhhh rita konon budget baik.. x melawan kata datin tooo.. tunjuk baik lettewww… hehehe

    0

    0
  53. Lynn says:

    MissRr.minta maaf je dgn datin dan tegur anak anaknya masa dlm flight..drop ego sikit sure Datin pun cair lah….maaf adalah senjata

    0

    0
  54. aku cantik says:

    wow meriahnya , byk nau yg nk bg opinion. i pun nk join sekali laah. i rasa diorg ni same character. same je ego. tu lah bila buku bertemu ruas. mujur xde adegan tolak2 smpai tercampak dari kapal terbang..to datin whoeveritis, if it is true, bljr la bertolak ansur esp bila bajet kita x cukup nk naik private jet. utk RR we got your message. so mungkin xperlu mnyumpah byk sgt. you mmg ayu esp when you kurang brckp.

    0

    0
  55. saaaa says:

    agak2nya org high class nih mcm nih lah ye.. meroyan dlm insta je… coiiiii…

    0

    0
  56. Adeera says:

    Rita ni mulot lg jahat .. dpn orang tu ko xnk plak ckp pape..kt IG teruk ko kata dia..nmpak sgt ko ni jenis suka ckp blkg n meleret leret..orang tu sound ko sikit,p mlut busuk ko sound di kaw2 kt IG ! tau la ko skit hati..xpayah ar nk ngata org tu lbih2. ko ajak peminat yg backup ko nambah dosa kering je! jahatnya ko!!

    0

    0
    • aku cantik says:

      aku pun berfikiran demikian. perlu ke merungut pnjg lebar kat IG. sudah2 la cari gaduh. dlm islam pun kita disuruh bermaafan. datin tu mungkin dh tua, kne hantuk2 dek anak Rita kerusinya. Patutnya Rita apologize. ni dia bawa ke social media. mcm budak baru nk up. Usia dh banyak tu, jom kita berfikiran matang.

      0

      0
  57. Datin poyo tak brp nk datin says:

    Hahaha..ambik nko datin maimon.kena lahar dgn rita.aku mmg stuju dgn rita kalo bab melayu2 poyo bila dlm flight ni.byk yg aku jumpa.berlagak tak tentu hala.mat salleh yg kaya raya pun very polite dgn kita.btl lah cakap rita..dah tau nko tu datin maimoonnnn..xleh ada gangguan kanak2..belilah tiket bisnes classssssssssss.uwekkkkk!!!

    Kalo dikacau hantu..panggil sapeee??datin maimonnnnnnn!!!!

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Masa datin tu dok marah, kalau rita senyum dan minta maaf sambil tu kasi free produk mekap rita. mesti datin tu cair..dato pun cair
    Datin tu boleh tolong buat marketing percuma untuk jual kat datin2 yang lain

    Kan lebih berbaloi dari marah dalam insta

    0

    0
  59. SenahSentap says:

    Rita ni aku tgk mudah sentap. Bahasa pun kureng jgk sama mcm Datin tu. Buku dan ruas

    0

    0
  60. Anonymous says:

    tengok wajah anak anak rita ni, rasanya tak sampai hati kalau sampai mengamuk memaki maki macam datin tu, kesian budak budak tu, sudahlah kurang kasih sayang dari ayahnya si aidil tu, kalau iyepon budak tu lasak ke ape, tegorlah secara baek baek.

    0

    0
  61. Anonymous says:

    INILAH YANG DIKATAKAN “MELAYU MUDAH LUPA”..SEKIAN.

    0

    0
  62. anonym says:

    rita ni dah mcm diva AA lak meroyan je keje nya,dua2 pon salah,datin melyu lak tak yah la speaking london baru dok baper ari jer he he lawak

    0

    0
  63. miss opppssss says:

    Sabar la Rita…. Datin tuh bengang sbb x dapat dok 1st class kot…. Kaki dia da lenguh2 cramp dok kat eco class…

    0

    0
  64. Yeop Aje says:

    Agaknye datin tu pun dah lama bersabar bebudak tu duk tendang tendang kerusi dia dari tadi kut? Kekadang aku pun jenis yang macam gini, memula bersabar bila ade makhluk, tak kisah lak kecik ke besar, yang jenis kaki tak reti duk diam tendang tendang kerusi. Pastu aku pandang sikit jeling jeling sikit. Tapi kalau tak reti bahasa jugak, dah orang jeling jeling, memang kena tengking lah jawabnye lepas tu. Kuikuikui.

    Ko pun ‘sekolahkan’ lah anak ko tuh sikit. Memang ade sesetengah orang yang pantang sangat dengan orang yang duk goyang goyang/tendang tendang kerusi ni sebab katanya nanti kepala dia pening lepas tuh. Lagipun hal tendang kerusi ni kesedaran sivil kot. Ajar ajar lah anak anak kita pasal kesedaran sivil sejak dari kecik. Jangan sayang sangat nak cubit anak

    0

    0
  65. wiwitt says:

    itu budak2..mmg boleh terima lagi la..tp yg aku rasa sndiri bila duk kt kerusi dpn n org belakang yg dh dewasa tp xde otak boleh pulak dok gegar2 kerusi kita yg dok dpn ni sesuka hati..mcm sengaja..sangat biadap..bl kita tegur lg dia buat..choii betol..!!

    0

    0
  66. nana says:

    datin tu perangai macam minah salleh masa nana otw back from london..memang dia sound budak umur 3 tahun Malaysian..DOnt KIcking!! Pramugara pun pening sebab terpaksa memujuk mak budak tu.Budak mana boleh kawal even nangis dalam flight

    0

    0
  67. akulah says:

    saya mmg suka travel dgn anak2…pernah skali naik flight ke Lombok 3jam..mood anak2 tgh aktif…biasalah budak umur 2 tahun dengan 5thn..lelaki pulak tu….terlanggar la tertendangla seat org depan…which is seat tu perempuan cina mmg dressing up to date habis…dgn sexynya…stylo nya…sembang mmg kencang….tp tiap kali anak saya terbabas (terlanggar) seat minah depan tu…ktrg say sorry….diorg pun xde masalah..and cakap “no worries we understand its ok just let them play” sambil senyum then diorg sambung borak2 gelak sesama geng diorg….smp dgn diorg pun sama bergurau dgn anak2 saya…dan ditakdirkan masa balik pun diorg duduk tempat yg sama org ya sama…siap main cak cak lg…siap masa anak2 saya dah tertidur diorg siap ushar nk bagi pinjam pillow neck lg…saya main oo to jus..anak2 gelak..passangers lain pun turut sama gelak…anak-anak saya menyanyi diorg pun turut sama nyanyi…saya yg naik segan…tp kanak2…wlpon dah mcm mcm mainan dan medium yg saya bawak dan gunakan utk bg sikecil diam…tp budak budak takkan kita nk ikat kaki tangan diorg dan tutup mulut diorg kan?..bg saya penumpang lain pun manusia juga perlu dijaga sensitiviti dan suasana didalam flight..tp kene fahamla bila penerbangan bersama kanak2..kalau xnak bising pegilah naik business class ke VVIP jet ke apeke…btw pemakaian mereka nampak nau nau sosial…dlm otak mesti pompuan2 ni daring…tp…rupanya…….baiknya!mungkin rezeki dlm penumpang yg mcmtu….alhamdulillah semoga saya diberikan kesempatan untuk berada didalam penerbangan bersama org org yg positif sentiasa!btw penerbangan saya tu bukanla MAS ke EMIRATES ke…..tambang MURAH AIRASIA je….tp mentality penumpang alhamdulillah…bagus je….btw this is not the first time saya travel dgn anak2 naik flight…dah byk kali…dan banyak kali juga kami dpt org keliling yg baik-baik……jgn padang sebelah mata dgn org yg naik penerbangan kos rendah ni…kadang-kadang mereka lebih rasional dr org yg kaya sgt tu…….but not to say smua kaya tu mentality out kan….

    0

    0
  68. Apa nak dikata, dalam menempuh perjalanan yang jauh kekadang kita akan merasa resah, gelisah dan bagai. tapi tak sepatutnya dia herdik camtu… budi bahasa taq de ke?

    bebudak kalo dok dlm flight apa yang diorg bole buat? tengok kartun habis sejam lagi 12 jam? so paham2 je la…

    nak cari kerja kosong, sila klil pada nama saya..

    0

    0
  69. mustajabnya doa says:

    benda ni biasa berlaku..aku sendiri annoyed dgn kids yg tak faham..tapi taklah sampai aku nak marah bagai..cuma aku marah mak bapaknya yg tak reti2 nak tegur anak bila anak tendang2 seat org depan..kdg2 ada parent yg siap bukak kasut berstokin busuk letak kaki di celah/antara seat..yg mcm ni aku tikam aje dgn pen..biar dia rasa..nak bertekak pun aku sanggup..tapi so far kalau kids yg melampau2 pun dan parent jenis pandai buat anak je tapi species bangang, aku sabar aje..sbb kids..mungkin anaknya hyper manalah kita tahu..tp ada jenis parent yg tegur atau mohon maaf siang2 sambil maklum yg anaknya hyper..kes rita ni, hmm..entah laa..aku takde kat situ..so taklh nak sebelahi siapa..cuma datin tu over la tengking2..hahaha

    0

    0
  70. Dony says:

    Nyimak ajalah

    0

    0
  71. Anonymous says:

    Datin naik ekonomi jer?

    0

    0