Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Pereka Zaihani Mohd Zain Hina Orang Gemuk, Ini Respon Syanie Hisham

Kenyataan seorang pereka stail, Zaihani Mohd Zain mengenai orang gemuk melukakan ramai pihak. Zaihani, yang dikenali dalam arena fesyen baru-baru ini telah menulis satu status di Facebook membidas individu berbadan besar yang duduk di sebelahnya dalam satu pertunjukan fesyen.


Zaihani menulis:

Advertisement

Status itu menyebabkan Zaihani menerima kritikan hebat Netizen yang mendakwa pereka itu seorang yang mengecewakan memandangkan dia dikenali ramai, tidak sensitif membuat kenyataan berunsur menyerang dan memalukan bentuk fizikal seseorang.

Salah seorang yang meluahkan rasa mengenai kenyataan Zaihani ialah pelakon bersaiz besar, Syanie Hisham. Syanie telah menulis di Instagram:

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Apa yang menarik, kenyataan Zaihani bukan saja dibidas oleh selebriti dan Netizen, malah pereka fesyen seperti Tom Abang Saufi dan Adila Long.

Advertisement

Malah, seorang wanita juga meluahkan bahawa dia kehilangan kerja di sebuah stesen televisyen swasta kerana sikap Zaihani:

Untuk seorang yang dikenali, Zaihani sepatutnya lebih berhati-hati dengan apa yang ditulis di media sosial. Namun begitu, mungkin juga Zaihani hanya memaparkan sisi dirinya yang sebenar–dan dirinya yang sebenar bukanlah seseorang yang menyenangkan.

Tapi hendak juga jadi diri sendiri, kenalah juga menanggung akibat dari perbuatan sendiri, ya tak? Buat masa ini Zaihani belum memberi reaksi terhadap kecaman hebat yang diterima, dan kesemua akaun media sosialnya berada dalam mod privasi. – beautifulnara.com

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

129 Comments

  1. Ain ika

    April 18, 2018 at 5:41 pm

    Tak pe lah dia tulis macam tu dalam English, dia nak mencuba walaupun terdapat kekurangannya. Sama-sama belajar, kalau kita kecam nanti akan ada orang yang malu nak bercakap dan menulis dalam English. Chill..chill sudah lah.
    Kalau ada yang pandai dan terlebih bagus dalam Bi jangan lah cakap dengan orang tu tak perlu tulis dalam Bi.

  2. Anonymous

    April 18, 2018 at 4:40 pm

    apsal gmbr nenek y posing tu cam cicak mati tersepit je….kah kah kah…

  3. anon

    April 18, 2018 at 3:56 pm

    Tak pernah dengar pun nama dia. Org2 gemok mestilah terasa. Aku yg kurus tak rase ape ape pun.
    Hmm…takyah lah kutuk2 dia berlebihan, bersikap positiflah and kuruskan tubuh tu, sape2 yg gemok. Jadikan satu insentif yg blh motivate org2 yg gemok tu

  4. kebayan m zain

    April 18, 2018 at 3:35 pm

    ya allah aku google image nenek kertu ni…nauzubillah. siap check balik aku tergoogle gollum precious lord of the rings ke apa. kadang2 allah turunkan kita makhluk macam ni supaya kita sedar yang kita ni sangat beruntung tak rupa macam dia guys…ucapkan alhamdulillah je

  5. melati

    April 18, 2018 at 2:55 pm

    “Tak sampai Hati saya tgk Mokcik Zaihani .!!!!” ( sebiji rupa Khizir Bangka)..hmmm

    • serene

      April 18, 2018 at 4:01 pm

      Ape punya keji ko ni, ada ke patut menghina org sampai mcm tu sekali. . Hati2, jgn sampai bila mati nanti tuhan tukarkan rupa ko jadi mcm khinzir dah lah.
      Apa nak marah sngt dgn dia, dia ckp ape yg betol pon, takdelah teruk mcm ko menghina rupa org

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama