November 11th, 2017

Bidang rekaan fesyen memerlukan kreativiti yang tinggi, atas sebab itu sesetangah busana pereka fesyen terkenal boleh mencapat harga ribuan ringgit.

Memakai busana perkahwinan cantik rekaan pereka terkenal memang menjadi impian ramai wanita, tidak terkecuali pelakon Erin Malek yang menggunakan khidmat pereka Azura Maharuddin untuk busana perkahwinannya.

Bagaimanapun, setelah meenggunakan khidmat dan busana rekaan Azura, Erin gagal menjelaskan bayaran sejumlah RM 80,000 sehingga kini sedangkan majlis perkahwinannya berlangsung tiga tahun lepas iaitu Oktober 2014 dan dia kini sudah memiliki dua anak hasil perkahwinan dengan Farriz Fauzy.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.Azura ketika dihubungi Harian Metro berkata, satu surat peguam telah dihantar kepada pelakon itu tahun lepas dan Erin bersetuju menjalani proses mediasi.

Dalam proses terbabit Erin yang diwakili bapa tirinya meminta agar harga bayaran perkhidmatan dan baju perkahwinan yang saya hasilkan dikurangkan kepada RM50,000.

Pihak kami bersetuju dengan permohonan itu dan mahkamah memutuskan bahawa Erin yang diwakili oleh bapa tirinya harus melunaskan hutang berkenaan dengan membayarnya secara berperingkat setiap bulan.

Namun begitu setahun berlalu dan Erin masih gagal membayar jumlah yang dipersetujui.

Disebabkabn Erin meminta harga dikurangkan, baju yang dihasilkan Azura yang berada dalam simpanan Erin perlu dipulangkan kepadanya.

Dia bukan sahaja tidak bayar, malah tidak memulangkan baju seperti yang diarahkan.

Berikutan itu Azura meminta mahkamah mengeluarkan arahan pelaksanaan perintah.

Bagaimanapun bukan mudah untuk melaksanakannya kerana surat harus diserahkan kepada Erin. Masalahnya, dia sudah berpindah dan pihak saya tidak tahu alamat terbarunya.

Azura kemudiannya cuba menghubungi Erin melalui Instagram pelakon itu tetapi tidak dilayan.

Komen yang dimuat naik di gambar Erin juga dipadam.

Berikutan pendedahan Azura yang menjadi viral semalam, penulis mendapati Erin telah mematikan fungsi komen di Instagramnya.- beautifulnara.com


Comments are closed.

Loading...