Written by serenity | November 11th, 2017

Bidang rekaan fesyen memerlukan kreativiti yang tinggi, atas sebab itu sesetangah busana pereka fesyen terkenal boleh mencapat harga ribuan ringgit.

Memakai busana perkahwinan cantik rekaan pereka terkenal memang menjadi impian ramai wanita, tidak terkecuali pelakon Erin Malek yang menggunakan khidmat pereka Azura Maharuddin untuk busana perkahwinannya.

Bagaimanapun, setelah meenggunakan khidmat dan busana rekaan Azura, Erin gagal menjelaskan bayaran sejumlah RM 80,000 sehingga kini sedangkan majlis perkahwinannya berlangsung tiga tahun lepas iaitu Oktober 2014 dan dia kini sudah memiliki dua anak hasil perkahwinan dengan Farriz Fauzy.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.



Azura ketika dihubungi Harian Metro berkata, satu surat peguam telah dihantar kepada pelakon itu tahun lepas dan Erin bersetuju menjalani proses mediasi.

Dalam proses terbabit Erin yang diwakili bapa tirinya meminta agar harga bayaran perkhidmatan dan baju perkahwinan yang saya hasilkan dikurangkan kepada RM50,000.

Pihak kami bersetuju dengan permohonan itu dan mahkamah memutuskan bahawa Erin yang diwakili oleh bapa tirinya harus melunaskan hutang berkenaan dengan membayarnya secara berperingkat setiap bulan.

Namun begitu setahun berlalu dan Erin masih gagal membayar jumlah yang dipersetujui.

Disebabkabn Erin meminta harga dikurangkan, baju yang dihasilkan Azura yang berada dalam simpanan Erin perlu dipulangkan kepadanya.

Dia bukan sahaja tidak bayar, malah tidak memulangkan baju seperti yang diarahkan.

Berikutan itu Azura meminta mahkamah mengeluarkan arahan pelaksanaan perintah.

Bagaimanapun bukan mudah untuk melaksanakannya kerana surat harus diserahkan kepada Erin. Masalahnya, dia sudah berpindah dan pihak saya tidak tahu alamat terbarunya.

Azura kemudiannya cuba menghubungi Erin melalui Instagram pelakon itu tetapi tidak dilayan.

Komen yang dimuat naik di gambar Erin juga dipadam.

Berikutan pendedahan Azura yang menjadi viral semalam, penulis mendapati Erin telah mematikan fungsi komen di Instagramnya.- beautifulnara.com

46 responses to Pereka Fesyen Tuntut Bayaran Hutang RM 50,000 Serta Busana Perkahwinan Dari Erin Malek

  1. miamore says:

    iskh ikshhh….bersyukurlah dapat jerat anak org kaya buat laki. ke laki ko pun mintak duit kat bapa mertua…kihkihkih…malu lah weyh. pekerja gomen biasa pun mampu bayar designer. nanti rezeki tak berkat tau…asyik nak menipu org jer…

    40

    0
    • Anonymous says:

      Artis dgn citer baju x mau bayar dan rembat baju ni dari dulu lg mmg ada..ramai sikap artis teruk gini..sengkek punya sikap ciisss

      22

      0
    • Ana Ente says:

      Sungguh x fhm kes erin malek & azura couture ni. Bukanke erin ni kawin dgn anak mofaz? Camane bleh hutang smpai 3 thn x setel2? Nak kwin pakai baju bukan calang2, tapi xnak byr.
      Tu la da ckp retis2 ni kbykan tayang lifestyle hidup mewah cam anzalna tu so the acah2 sgt pdhal duit x byk mna. Better lagi diana danielle or ramona zamzam yg duit byk tpi pakai local cars je. Sian kat azura tu..

      37

      1
      • Rania says:

        DD pakai BMW kete Malaysia ke Tu

        11

        0
        • minah jambu say NO to drugs says:

          babtu kalau ada yg nak sponsor tu terima aje jangan di tolak..kalau nak bayar sendiri tkan terbayar punye..berhutang lagi ada tknk bayar baju tknk kasi balek memang artis malaysia macm gitu prangai suka rembat orang punye barang buat harta sendiri…harta orang dh jadi harta dia..bila mintak balek nak gadoh macm siak ini artis malaysia..ada yg nak sponsor eksen sombong at last berhutang..! anak dh dua hutang tk bayar lagi…

          9

          0
        • Anonymous says:

          Dalam byk2 artis, Neelofa je aku tak ragu2 bila dia tayang harta dkt IG. Artis2 lain mmg biar papa asal bergaya je.

          27

          0
        • Anonymous says:

          Lepas ni sape pulak akan terkantoi spesis liat bayar hutang. Meh kita tunggu dan lihat. Aku punyalah kagum dia kahwin muda tp boleh kahwin secara mewah. Rupa2nya berhutang.

          0

          0
    • RakyatMarhaen says:

      Makin besar syarikat makin kedekutlah ownernya..sbb tu lah dorg kaya raya..kau igt kalau laki dia ckp “daddy pls give me 50k nak bayar baju kawin” aku rasa berfikir jugak bapak dia nak bagi..50k kot..korg igt sikit ke..mana boleh pakai duit syarikat suka hati..lainlah kalau laki c erin tu ada duit dalam bank ratus2 ribu stakat 50k celah gigi jer kot..kalau takde tu lain cerita la..ko rasa??

      18

      0
    • Suasuwei says:

      Aku tak kisah pasal hutang tu, ramai org liat nak bayar. Sekarang cuba lihat laki dia…jelmaan adudu ke? Berpetak segiempat tepat mukanya.

      21

      4
    • FATHIA RATU LALOK says:

      OII SEDAP KO KAN ERIN! BEETUAH KO JUMPA ORG BAIK MCM AZURA TU, BKN SENANG WEII NK TURUNKN KEUNTUNGAN DIA N TEAM DIA SMPAI 50K, KO DH SEDAP2 BERMAJLIS GILANG GEMILANG, DH SEDAP BERVOGUE2 DGN BAJU AZURA, DH KENYANG PUJIAN CANTIK ANGGUN BAGAI, TIME BAYAR LAST2 KO NK TIBAI 30K JEE ? TAK MALU KEEE? MANA HATI KO? DH DEAL HARGA 80K, SEDAP2 KO NK MINTA TURUN SMPAI 50K, TU PON AZURA KENA BERSABAR TIGA TAON! KEMAIN BERMEWAH DLM IG, SOOO FAKE LIFE! KESIAN, PAK TIRI KO KE, YG AJAR TAK PERLU BAYAR HUTANG? WEKKKK

      15

      0
      • Kayaaaaaa says:

        Perghhh masyuk jugak designer terkenal. Satu pelanggan ja dah rm80k. Kalau 10 pelanggan? Fuhhhhhh

        4

        0
        • Anonymous says:

          Masyuk masyuk pun tengok le cemana gila kerja dia nak hasilkan semua benda. Dah tu kalau grand event,banyak tenaga pekerja kena guna,duit lagi. Tu yang mahal.

          16

          0
        • kaya raya says:

          rm80k tu kos termasuk dri erin bertunang…huhu dah hutang tak bayar…jalan2 sampai perth dubai bagai…

          0

          0
  2. Ros says:

    haha retis-kalau tak disponsor mmg x hidup la kome. that’s why orang yg betul2 kaya idup low profile, yang belagak glamour ni actually level felda semua. pui. selamat buat anak berderet x sudah ngan perangai haram ko.

    28

    2
    • felda takde kena mengena says:

      felda event planner makanan terbaik. weh baju apa sampai 50k? dengan artis orang boleh mintak mahal kena cekik noks, artis pulak harapkan di sponsor.

      3

      1
      • Kedondong says:

        Aku pun rasa Mahal. Harga mula2 80k. 2 helai baju jer, nikah dan kahwin, perkhidmatan tu aku rasa fotografer n pelamin, mekap? Apa jadah sampai 80k? 30k kau boleh dapat dewan, baju, katering, fotografer lengkap semua dengan MillaAF punya company.

        5

        0
        • AS says:

          30k tu budget sederhana. Utk golongan VIP mmg min 100k belanja utk budget kawin. Pelamin shj boleh sampai 50k. Tapi tang baju sampai 80k tu tk tau la. Maybe dia skali la ngn pelamin tu kot

          6

          0
        • joned tuah says:

          Org kg2 dipendalaman skrng ni dh guna dh pakej kahwin ni mmg lh mahal bole cecah rm50k ++..pelamin je dh rm10k..mmg nmpk membazir..tapi tu lh masing2 dh ikut trend artis tunang pun dh mcm majlis nikah..smgt gotong royong dh makin lupus sb dh kurang org muda di kg2 tu..
          Inikn plk artis mesti nk nmpk super duper..dh jadi mcm Erin ni haaah hadaplh org naik haji dia naik court..hancuus

          5

          0
        • Anonymous says:

          tak yah rasa pelik kalau pihak erin setuju dari awal harga rm80K..dah dua anak pun ) klu tak setuju , xde nye urusniaga dua pihak ni.

          8

          0
      • Anonymous says:

        80k tu semua cost termasuk dari majlis tunang dia sekali. Takde la mahal sangat sebab memang volume majlis dia besar.

        9

        0
  3. Mulutopo says:

    Bag lv.. Melancong ke parislh londonlah… Tp x mampu nak bayar baju.. Malu malu…

    30

    0
  4. wedding planner says:

    Sengaja ke apa dia ni ..dh 3thn kn lama tu..dulu sy angan2 jgk nk buat biz ni..tapi kwn sy ckp biz ni byk ssh lebih2 byk org liat nk bayar hutang..mmg betul lh..

    11

    1
  5. Anonymous says:

    Jap… baju apa yg sampai 80k tu???? Kalau ngan rega ni, baik ko amik baju vera wang ke… alexander mcqueen ke.. aku cuma nk tau apa yg buat baju tu mahal nak mampus jerr… letak apa?

    9

    2
  6. lalalalalala says:

    mesti ada sebab kenapa taknak bayar ni. pelik betul, laki dia kaya gila kot, family laki dia own mofaz group tu. setakat 50ribu tu takkan tak boleh bayar. pelik betul.

    10

    0
  7. brunes says:

    biar nampak ballin walaupun tengah miskin hahahaha

    7

    0
  8. budak belagak, beli baju setakat mampu sudah le xpayah harga ribu² kawin skali je pun bkn penting bju tu pakai baju kurung kamdar pun boleh kawin… buat malu je ko ni baju kawin zmn tok kaduk dlu xhabis byr lg? bunyi kaya sangat ko cuti overseas bagai puii! meluat

    7

    0
  9. Zaza says:

    Dulu lpas kawin bkn main melancong sana sini kan.skrg semua org dh tau family members of mofaz group xmampu nk byr hutang baju kawen!

    14

    0
  10. Anonymous says:

    Mofaz ke , mogadishu ke…blm tentu byk duit. Entah2 duit hutang bank buat tunjuk lagak kan…
    Skrg ni suami retis kononnya semua biznez man…padahal x running pun biz tu…org lain yg tolong run kan..x adalah gempak mna biz…gaya je lebig sbb abk org kaya kot

    12

    0
  11. haikal says:

    Byk kehidupan artis yg indah khabar dari rupa je..org ramai pun satu bila artis je mesti gah padahal mereka pun byk miskin bandar..m’sia jadi artis mana boleh jadi kaya raya kalau x bijak kendali hidup..takat mkn mmg x missuru lh kn..

    4

    0
  12. Anonymous says:

    Sebab tu la ramai artis sekarang buat perniagaan. Ingatkan masyuk sgt kalau jadi artis

    3

    0
  13. batu belah says:

    Ingatkn kahwin ank org kaya majlis nk ala2 Cinderella konon..baru kau tau ..nk lari kemana m’sia ni kecik je

    1

    0
  14. erin palsu says:

    Sebenarnya, ada hal yang ai tak puas hati dengan azura ni , makanan tak sedap org komplen , pelamin tak macam yg ai nak ,ai mintak bunga banyak2 tp dia letak tak banyak ,baju pulak ketat sendat , ai mintak longgar2 je , kemudian makanan pengantin tak sogar bugar , mcm makanan dah lama. hmm, tp org suma nak kecam ai, tp korang tak tau apa ai rasa… bayangkan itu dah la majlis perkahwinan ai , tp jd mimpi ngeri bg ai…keciwa ai tau…

    Aq macam dah boleh agak apa jawapan erin ni nanti , sedangkan kalau tengok pun mmg mewah gila lah majlis dia dr masa bertunang , kalau korang nak tau azura ni tuntut hutang dr majlis tunang dia lagi , semua tu termasuk .. sebab tu cecah rm80k , cuma sayanglaah , sb erin ni dulu antara artis yg aq minat gilaa , dia ni artis yg berada dalam ‘class’ dia tersendiri .. tp skrg.. hmm..hmm.. tp aq minat juga lah, kita semua ni berhutang jugak , cuma tak kena batang hidung sendiri jeee.. erin mungkin tersilap langkah la kot, paling silap bila dia tayang kemewahan dia rupa nya ada hutang belum langsai , hutang masa kahwin plak tu..tak ke rasa tergantung hidup tu , aq dulu hutang 2k jaa , parat hidung je masa tu , aq bayar jugak.. sebulan selepas kahwin.. lega psal dah tak ingat dah benda tu..

    1

    0
  15. Jiran erin says:

    Kepada jiran saya erin malik yg kini tgal di satu kondo area ttdi. X nampak sengkek langsung family ni. Tp husband si erin ni tersangatlah sombong. Dah tolong bukakan pintu lift sbb ada anak diorg nk masuk kereta (velfire putih) dan kami say hi (bukan sbb dia artis kami tak kemaruk artis okay) courtesy as neighbour dia boleh buat tak tahu! Next one terjumpa lagi bawak anak jalan dekat swimming pool sama jugak peelnya. Kami bukan peminat u all pun tp terdetik jugak di hati kami ini kaya raya sgt ke family ni smpai sgt sombong dengan jiran jiran? Bront palare pun tgal sini tp sgt la friendly dengan neighbours. Dia x lokek senyum dan suka greet morning & hi. Slalu bawak anak anak dia mandi swimming pool dekat sini and dia cool! Ada satu lagi family chinese kaya raya tokey village park yg bersusun sport cars kt sini tp sgtla humble friendly dan bermuka manis slalu. Yg paling funny dah sombong mcm u berhutang rupanya. I menyampah! Serius!

    22

    0
    • LadyB says:

      agreed..jumpa hubby dia masa launching MRT sbb hubby dia kn tokey Circle K Mart x silap..punyalah ketat muka..mcm la nk mngorat..just courtesy as owner project and vendor..agknya kalau dia senyum bertabur emas jatuh kot

      8

      0
  16. Anonymous says:

    sbb tu kalau baju saiz xl jgn memandai2 nak ambil saiz xs dgn harapan berdiet blh kurus. ada paham???

    3

    1
  17. mak cute says:

    ni la dunia artis…penuh dengan tong kosong…kawin nak buat grand2…x nak kalah…tp hutang keliling pinggang smpi dah beranak pinak…org yg ko hutang lak cm pengemis nak kena minta…hari ni ko buat org…esok kena batang hidung balik erin…

    2

    0
  18. bobo says:

    yg mahal tu sbb kos tu termasuk dr awal pertunangan, baju bertunang, nikah, sanding, keluarga, bridesmaid, pihak laki juga, khemah, catering semasa tunang sehingga nikah…..80k tu rasa nya dah ok bg 3 majlis yg dijalankan, baju family pun dari hari pertunangan smpi majlis bersanding… ko rase????? 80k tu mahal ke murah? jemputan pun ramai.

    2

    0
  19. Luncai says:

    sedihnya, anak dah dua orang hutang kahwin masih tak bayar. malunya..
    holiday kemain oversea bagai, brg2 branded… tapi sedih nya hidup ko…

    1

    0
  20. Anonymous says:

    padan muka… tu la akibat Nye…laki die pun kedekut…LAKI DIE LANGGAR ABANG IPAR SYA…LANGSUNG TAK MELAWAT..TANGGUNG KOS RM1 PUN TAK DE….

    KEDEKUTTTTTTTTT

    0

    0

Leave a Comment

Optional