Written by Bella | July 11th, 2019

Bila melibatkan soal hati dan perasaan yang dipendam, bukan semua manusia mampu terus bertahan. Walaupun pelbagai usaha sudah dicuba untuk menyelamatkan mahligai yang dibina, akhirnya takdir menentukan jalan perpisahan adalah yang terbaik buat pelakon Fizo Omar dan Mawar Karim yang sah bercerai talak satu semalam.

Berbicara tentang terlerainya sebuah ikatan, kedua-duanya mengakui masih sayangkan antara satu sama lain.

Menerusi akaun Instagramnya, Fizo berkata perceraian ini bukanlah pengakhiran tetapi permulaan hidup baru buat dirinya dan bekas isteri.

Mereka tetap akan mengekalkan hubungan baik, menjaga anak mereka bersama dan percaya apa yang berlaku ada hikmahnya.

Kemelut rumah tangga mereka mula diperkatakan apabila pasangan tersebut tidak memuat naik gambar bersama terutama ketika sambutan Aidilfitri lalu. Mawar dan Fizo juga menyambut hari raya berasingan. Tidak lama selepas itu, Fizo dalam satu kenyataan juga mengakui rumah tangganya dilanda badai dan Mawar pula mengambil langkah untuk mendapatkan khidmat peguam bagi menyelesaikan permasalahan mereka.

81 responses to Perceraian Bukan Pengakhiran – Fizo Omar

  1. Anonymous says:

    Kes ni boleh diklasifikasikan antara Ratu Syurga dan Ratu Hati. Kat sinilah terletaknya kewibawaan si suami mengimbangi kehendak keluarga dan juga kehendak si isteri. Bila isteri dah mula rasa kurang selesa terpaksa jaga hati mertua dan ipar duai, mungkin si suami perlu cari alternatif lain. Sila hadam wahai lelaki….we women can only please 1 person at a time and that is a husband!

    84

    0
    • Rosemamah says:

      Bukan senang seorg lelaki apabila bergelar seorg suami ayah dan anak..apatah lagi anak “mak”…si suami perlu bijak mengawal situasi..krn dia brada ditenggah 2 org wanita yg amat dia kasihi dan cintai. kiri ibu kanan isteri…dia perlu bijak menjaga hati 2 wanita ini..krn tsilap langkah akan ade yg trasa hati tguris perasaan…bak kata ustaz jgn sampai syurga yg kau cari tetapi neraka yg kau tmpah. kalau ini jln tbaik…maka kita netizen relakan dri bertikam lidah dan dendam.

      26

      0
      • akak misteri says:

        akak 3 tahun tinggal sebumbung dgn mertua. memang makan hati la sis. bukan benci tapi rimas je. semalam akak ada komen.. nak masak pun terpaksa tanya pendapat mak mertua. bila x tanya nanti dia kn sentap buat2 tak nak makan kurang selera lah apa lah. itu baru satu kes… hubby pun pening kepala. nak ringkaskan cerita, akak pendam je lah selama 3 tahun tu. kami buat keputusan sewa rumah jauh skit bukan sebab benci tpi sewanya murah. akak rela keluar rumah 6-7 pgi gelap2 drive pergi kerja. lepas pindah barulah rasa itu suami ku..milik ku! baru rasa identiti sebagai seorang isteri yang sohih. siapa ada pengalaman tinggal dgn mertua sila share..

        52

        0
        • jangan kecam i says:

          kadang2 bukan masaalah famili sgt pun. kerana ego je…”aku lebih berduit dri suami”….

          1

          46
        • anak makcik bawang says:

          akak misteri, ya Allah saya pun macam tu kak. tapi saya selalu kena push dengan husb saya… dia suruh tanya mak dia apa nak masak. kalau ada ikan ke ayam ke tanya dulu nak buat apa. ya Allah stress nya saya. tu belum lagi dia akan call dan cek… ada tengok mak dia tak? ada borak dgn mak dia tak? masalahnyaaaaa…. bkn bdk kecik nak kena tengok 24 jam. dah 2 tahun duduk dgn mak mertua. tu belum lagi bagi hint bagitau dulu dia kemas bilik2 cucu dia (anak tiri saya) semua dah teen. bayangkan apa saya rasa. kerja jauh. balik kerja dah malam. awal pagi keluar. weekend je lah nak rehat tapi stress

          24

          1
        • Cantik says:

          Sama la kita .sy almost 10 thn dok dgn mertua..ajak asben pindah tp dia anak bongsu…last2 kita yg mkn hati…bkn stakat mertua..ipar duai pun kacau…time sy pgi keja ..aman dunia..blk je trus down…asben pun serba salah…last2 kami pindah tp still kacau…at least sy x nmpk muka..lantak la…asben anak bongsu..abg ada 2 tp x guna…semua bnda adu kat asben…kdg2 kami gadoh pasai org lain..hmmmmm

          18

          0
        • terkena juga says:

          i dulu pun camtu la sis. semak dgn masaalah famili belah sane. somi plak anak sulong. weekend je balik kg dia memanjang. mmg holiday kg dia je lah. lama2 member nasihat suruh pergi holiday. kami pergi la holiday. x jauh bali je..time holiday tu la i “service” cukup2 somi ku itu hingga lunyai. muka puas je..senyum je. i pun xpyh masak anak2 pun happy mandi kolam pergi zoo.. dpt environment baru. fizo patutnya time nmpk isteri muka ketat bawak gi holiday. kekadang kita bkn benci..tpi nak environment lain la wei yg x diganggu ahli2 keluarga sebelah sane. adik beradik tau je lah, kasi betis nk peha. we need a break…

          7

          5
        • Anonymous says:

          hebatttt bawangrians….
          bukak meja bulat sessi meluahkan perasaan gitooo.

          7

          0
        • Macai Mendidih DiLazer Ikon Felda says:

          Mak mertua, pak dan adik2 ipar…leave us alone.
          Get your own life….

          10

          1
        • Peguamcara says:

          Korang2 esp anak makcik bawang.tlgla sedar! Korang nk manusia! Bukannya utk dipinang utk jd org gaji tanpa gaji dan patung seks suami kamu..kamu ada hati, perasaan letih penat.kalau suami kamu xjaga kamu nmpk sgt dia cuma kawin nk org gaji n pemuas nafsu! Lg kalau hantaran korang dlu seposen je..mmg free org gaji n sex worker

          2

          3
        • Anonymous says:

          merasa duduk sebumbung dengan family mertua 2 tahun..mertua okay..tapi ade ipar pulak duduk sekali..susah nye lahai nak jaga aurat rambut dalam umah..keluar bilik air lepas mandi takleh berkemban..kena pakai sopan 24jam..sye banyak berkurung je dalam bilik..itu tempat paling selamat..sekarang alhamdulillah dah duduk rumah sewa..lega nye lahai

          4

          0
        • hakak says:

          sy yang tak duduk sekali pun rasa tak selesa bila masa mula2 kawin dulu, setiap minggu mak dan kakak2 dia dtg rumah sewa kami.. dan setiap kali dtg bila dia tgk husband tolong sy kemas rumah sementara sy masak, dia bising.. dah la mcm tu, tiap hari blk keje kena singgah umah dia.. masa tu tgh muda, mmg la cepat panas hati.. hsuband pun serba salah.. sampai satu tahap mmg rasa nak berpisah.. tp atas nasihat kakak dan abg ipar sy, kami sabar dan ambil keputusan pindah ke negeri lain.. skrg dah 24 tahun perkahwinan kami.. alhamdulillah bahgia sampai skrg…

          3

          0
      • Mat Sahdo says:

        Pompuan kalu ada duit ego lain mcm sket. Baik aku ambek Indon… tunduk hormat je pd suami. Rumah pun x bersepah dan Indon taat pada suami lain drp awek Melayu. Awek Melayu kalu…baru kerja bank je kot tp ego ya rabbi mcm manager bank punya berlagak shopping kt Zara je. Awek Indon dpt handbeg Bonia dah happy…

        2

        22
        • wekkkkkkk says:

          mgkn dalam dalaman rumah mat shdo happy, tapi jika mat shdo berurusan dgn imigresen, mat shdo tension, mat shdo nk beli rumah ke kereta ke nk loan, mat shdo tak dapat apa2 bantuan, sbb org lelaki asing cakap lebih baik kawen wanita melayu dri indon, china, mynmar, filipina itu kosong..apa erti itu “kosong” mat shdo tahu.

          jgn buat2 x fhm..apa erti “kosong”.
          ada org kpg aku berbinikan indon, then cerai, bekas bini balik negara dia, laki telah meninggal sbb muntah darah di sini, berkali2…sbb apa x tahu..”fhm ke..”..

          5

          2
        • Anonymous says:

          uncle sya kawen Indon okay je…bini jenis x byk kerenah. baik…pandai cari duit…petang2 niaga bakso.

          4

          0
        • Anonymous says:

          indon semua sapu..mcm bandaraya..bgus..

          0

          1
        • Mat Sahdo says:

          Ehlekk..bila plak aku ckp psl “kosong” ni? X relevan langsung jgn letakkan ayat ko tu dlm pendapat akumemandai je ko ni wekkkkkk tokok tambah kuat. Isu immgresen xde hal lah bagi aku..dan pompuan melayu pun byk main bomoh ni gak… jgn nak bawak sentimen menakut-nakutkn sgt le….janji serasi/sama hala tuju… awek melayu pun dah ramai kawin bangla, negro, arab, mat salleh… konon lebih romantik. Knp aku xboleh?

          4

          0
        • Anonymous says:

          Indon sapu…habis PU tak sapu? Ceteknya pemikiran…so rascist.

          3

          1
        • kasi panas says:

          Sokong jugak….dpt suami mcm PU ABUret…baik tangkap warga asing. hiks

          1

          0
        • wekkkkkkk says:

          MAH SAHDO, ko dh ke buat “permit masuk bini”. Kalau sudah tahun bila ko apply. Katanya KDN Putrajaya skrg tgh “mengapprovekan ic merah” utk permohonan tahun 2014, 2015..kalau ko syg sgt bini dn tersgt happy dalam-dalaman tu, buatlah supaya bini x lari, sbb bini awak tu best dalam-dalaman kan. Ada org ckap, aku sampai2 kan je, kalau dpt indon, mesti “terikat” ssh nak lari..mcm u..fhm ke..

          2

          2
        • Mat Sahdo says:

          Ko xperlu menyibok sgt la wekkkk. Kuasa wali bkn terletak ditangan wanita pun!
          Yng selalu busybody mak2 bawang mcm ko ni lah. Kalau bapak aku setuju, siapa ko?
          Susah sembang org tk paham hukum..

          4

          0
        • Anonymous says:

          melalut je wekkkk tu. sembang selalu lari topik.

          2

          0
        • wekkkkkkk says:

          hahahaha. kita nk korek, sah mat shdo just gf…not wife..x boleh jwb soalan tntg apa itu permit masuk..hhahahahhahaha

          sbb tu aku larikan topik..tpi topik ni ada kaitan dlm rmhtngga..

          2

          2
        • Stone Fire says:

          org mcm si wekkkkk ni la islam mengalakkan cerai talak 4.
          pot pet pot pet… isi zero!!!

          1

          1
        • lelaki tu says:

          kawen indon mmg la suka, sbb belanja murah disini x perlu ada tandang sana sini majlis kan dn ada bermcm2 resepsi.

          1

          0
        • wekkkkkkk says:

          yg isi zero wekk, tpi ada juga anon aku menyamar..mana kau tahu..wakakakaka

          0

          0
        • wide and wise says:

          tak jugak. aku dah tengok berlambak kes kawen dengan orang luar kesudah jadi lembu cucuk hidung. baik melayu baik cina. king control, queen control, pak turut, jantan taguna,betina miang ipar duai menyibuk, mertua baik mertua jahat bukan dalam bangsa melayu je. tapi disebabkan hang melayu totok hang nampak melayu ja la. macam aku ni dah berketurunan mix lepas tu kerja dan persekitaran pun bercampur pelbagai bangsa so aku tak dak la totok kata melayu melayu melayu.

          benda ni asas dia diri sendiri.

          1

          3
    • gampang says:

      Harap2 mawar mula lah kehidupan baru. nikmatilah persetubuhan dengan jantan lain dan sapalah jantan di luar sana yg bakal merasainye? Fizo = Zero hahhahaah sama macam PU(kimak) Abu

      0

      26
      • Jemah Sis says:

        Mawar ni wanita berdikari dan seorang jutawan. Dia mesti cari orang yang tinggi “level” dari dia atau same wave length bukan ikan bilis atau keli. Dia mesti cari ikan terubuk atau jaws standard dato k tu…

        11

        0
        • sapa2 jer says:

          mana tau perangai dia camtu..ko adik bradik dia ker.biasa org kaya perangai tak camtu tp asal org susah baru nk jd kaya ramai pernagai camtu

          8

          1
        • sapa2 jer says:

          mana tau perangai dia camtu..ko adik bradik dia ker.biasa org kaya perangai tak camtu tp asal org susah baru nk jd kaya ramai perangai camtu

          3

          1
        • Anonymous says:

          aku tak rasa mawar jenis kemarok jantan….zizie karina ye la kot.

          13

          0
      • Anonymous says:

        kelantan la ni. ingat sex saja. life is wider than that la garik.

        6

        3
      • Anonymous says:

        Si Rose okay je… dia bkn pompuan yg “asalkan berlaki”. Tengok cara bercakap pun jenis wanita kental…

        10

        0
    • Dicelah-celah kehidupan says:

      Nak tulis banyak2 pun x boleh, sebab kita bukan tinggal sebumbung dengan mereka, ambil iktibar dari cerita mereka, dan jagalah keharmonian rumah tangga masing2. Selagi bernyawa selagi tu la dugaan akan ada. Orang ketika bukan saja skandal tpi mak mertua/ipar duai… pun boleh jadi penyebab. Sebab itu Islam x galakkan tinggal dgn famili dan cari rumah untuk isteri. Pengajaran kpd kita semua jugak la jgn nk buat rombongan Cik Kiah angkat bungkus tinggal dgn couple dah berkahwin walaupun anak, adik, abang atau kakak sendiri nanti ada yg makan hati..

      11

      0
    • Anonymous says:

      sbb tu mawar ckp die sanggup korban n step back demi utk kebahagiaan fizo n family. sbb die tau syurga suami bawah tapak kaki ibu dia. lagi pulak mawar jenis independent n rasa die boleh bawak diri n survive sendiri. fizo kalau syg mak, beli kan lah rumah utk mak dekat2 dgn rumah die, kan kaya berduit ade bisnes, amekkan mak maid utk jaga dia, senang2 balik keje singgah tgk mak dulu before balik rumah. camtu mak tu pon takde lah rasa left out n sunyi. hati isteri pon kena laa jaga, sbb tu lah syurga dunia yg akan ko bimbing bawak ke syurga selamanya.

      18

      1
  2. namasaya says:

    first

    1

    2
  3. Eton says:

    Ramai org ckp bila bercerai termasuk Fizo “penceraian takdir Allah”, “jodoh ketentuan Allah”, “ia kehendak Allah”. Sebenarnya apa yg baik dari Allah apa yg buruk dr kita sendiri. Sudah tentu bukan Allah yg tentukan penceraian sbb Allah tidak menyukainya, sebaliknya keputusan kita sendiri. Allah dah kasi kaurang rezeki, anak, duit cuma tak nampak jalan “kebahagiaan” aje…

    15

    0
  4. Anonymous says:

    Kat ig mawar ada ckp “sbg pasangan dah kawin mengimpikan kehidupan sendiri…”mngkn dia ttekan duduk serumah ngan mak mertua &adik ipar”….fizo tu patutnya jgn bawa masuk family ke rumah mawar….klu nk senang jenguk carikn rumah sendiri yg lbh dkt lah….islam sendiri suruh suami sediakan rumah yg selesa utk isteri & xdigalak serumah ngan family. Akhirnya mereka ngaku punca penceraian masalah keluarga…bkn org ke3. :(((

    29

    1
  5. Anonymous says:

    faraj cuti ke hari ni??masuk sini nk baca komen faraj jer,

    1

    2
  6. faraj says:

    nmpk ramai yg merindui aku. korang ni mmg species xder life ek.. mcm pak jib. troll je kerja korang pagi2 ni erk? sedehhh low class….

    0

    3
  7. Aswa says:

    Llaki bla dok umh mntua rlex ja. Diam ja wlpun dlm hti Allah je tau… wlpn dlm hti tu xhpy lgsg. Bkn sbb xleh cr dok umh sndri, tp tngjwb.. ad mk pak yg ad ank tggal ja., ad mak pak yg harap ank tu sorg ja ank yg len xbrpa nk harap, ad jgak mak pak yg skit n ad jgak yg utmkan mak pak.. bnyk sbb. tp ppuan mcm2 kes. Klu syg suami krna Allah,, buatla krna Allah. Cmtu jgk llki.. lw syg istri krna allah, btla krna Allah Klu iktkan hti, hbisla.. ad suami tmpg umh mntua, kna pham kuarga istri, ad istri tmpg umah mntua kna pham kuarga suami. Klu ikt hti, nfsu mst ad ja yg kta tk puas hti, xleh trima.. xkshla dok umh mntua ka xdok umah mntua ka, law asyk nk lyn emosi sush jgakla. Sbb ad ja sbb syaitan tu nk hsut kita.. nk rnthkan masjid.. Sbgai hamba Allah kna trima la ujian ni.. Tlongla jd matang sikit…

    1

    4
    • Peguamcara says:

      Sng cakap..ko laki der..ade ke mak mertua bawang komen psl laki xmasak ke x kenas rumah ke, anak comot ke..semua atas bahu pompuan der..ko tu kalau xde duit pun mertua xmintak le..memahami..kalau menantu pompuan habis pompang segala problem esp ngn mak mertua..segala benda xkena…lg jenis laki yg suke tinggal mak duduk ngn bini dia..ingat bini dia ni org gaji free kerrrr

      13

      1
  8. Anonymous says:

    Kita akan kenal pasangan kita sesudah kita menjadi halal utknya . Apa yg mak dan family dia tak tau tentang anak dia, kita sbgai pasangan tau dulu . Sy doakan semua dlm ni yg dah berumahtangga sentiasa dlm rahmat Allah , bahagia dunia akhirat . Yg tgh couple tu jgn la kata dia 1st n the last …. zaman skrg byk dugaan.

    20

    0
  9. Orang Kg says:

    Kadang2 kebahagiaan rumah tangga kita usah dipertonton kpd umum, cukup sekadar ALLAH, suami dan isteri yg melihatnya….Org y tinggal dlm gobok buruk, anak ramai, mkn pakai X cukup lebih memahami erti sefahaman, sabar dan kesetiaan. Sekadar pesanan..

    8

    0
    • Anonymousjugak says:

      Betul tu @orang Kg org dulu2 ramai tinggal satu bumbung mak pak mertua, adik beradik yg dah kawin semua tinggal sekali….mcm sardin tin compact betul….telan je pahit manis sampai kawin berpulluh tahun hingga mati. Org sekarang ada satu EGO….walaupun aku pun org sekarang mmg kita semua egois pasal kita semua sekolah tinggi jadi dah naik kepala….betul ckp kau sabar tu perlu. Tapi mungkin dorang lebih tau masalahnya, mungkin pasal lain….apapun boleh dijadikan panduan

      5

      0
  10. shika says:

    semoga mereka bersatu kembali demi anak mereka maryam

    2

    0
  11. aku says:

    semua org komen kat mawar – fizo.
    tapi aku nak komen kat mak mertua & adik fizo plak.
    puas ke hati seorang ibu merobohkan masjid anaknya?
    sikit2 nak ugut derhaka la, apa la.
    puaskan sekarang hati adik fizo meruntuhkan kebahagiaan abangnya?
    kerana kalian yang pentingkan diri, sebuah ikatan suci terlerai.
    apa punya jenis manusia la.

    29

    2
    • Anonymous says:

      sahih ke theori ko ni sistur?

      3

      0
    • Anonymous says:

      bawag sangat komen ko ni…hiks.

      2

      0
    • Anonymous says:

      Kalau rmh banglo tu rmh mawar, perniagaanpun mawar nyer juga, x slh jika mawar nk bawa mak kandung dia, yg pelik mak mertua mawar, betul ke yg korang komen, mak fizol dn dik beradik duduk sekali…klau btoi, apa jdi dgn rmh sndiri di kpg, ssh sgt ke, inilh org ckp, rumahku syurga ku walaupun buruk, kalau duduk banglo tpi rmh org, fhm2 jelah..
      mcm ni ehhh…org kelantan..terok benor..

      9

      2
      • wakakaa says:

        masa kawin banglo belum siap….
        mak fizo & adik beradik pindah kl lepas banglo mawar ni siap & lepas tgk deco mewah jakun laaa… padahal banglo tu mak mawar yg hadiahkan sempena perkahwinan mawar… anak beranak dpt tinggal free patut jgn jadi batu api dlm umah tu… mawar yg settle bil2 umah patut terima kasih… asek cari salah tp nak tinggal free.. dah laa pengotor kelantanese nih… 5 6 org gaji pun masih xcukup… skrg padan muka sila berambus balik kelantan..

        6

        0
  12. Anonymous says:

    Fizo cari sama2 Kelantan je …senang boleh balik Jeli ke.. Pasir Mas ke.. 14 kali setahun pun tak kisah dekat2 kampung u bro….

    7

    0
  13. kak Long says:

    satu jer nak komen, bagi yang nak merancang utk berkahwin tu, tinggal lah sendiri only you dengan pasangan you, jgn tinggal dengan mentua/ipar duai, banyak buruk dari baiknya.

    11

    0
    • wekkkkkkk says:

      kalau dua2 bekerja dgn pndapatn dlm 5000 se family mgkn boleh sewa rmh dlm rm1000.00 sebulan di bdr2 lah…tpi anak kena kurangkan bilangan dlm 3 org je cukup pling byk skrg ni..ada cara nk merancang, baru rmhtangga kekal..insyALLAH.

      Kalau laki bergji rm1500.00 bini x keja..alamat terpksa tinggal dgn mertualah jika mak mertua org bdr, lagi2 jika duduk ppr & pprt, ibu bapa terpksa tidur di ruang tamu mcm mayat terbaring, anak2 yg dh berkawen duduk dlm bilik, bilik ada 3..nk jimat punya pasal kan..tetapi kenderaan..fuh..fuh..fhmkn maksud wekk.

      skrg ni pulk di bdr mana ada sewa murah, ppr & pprt pun dh penuh, org2 lama yg ada nama dh wariskan x kn kluarkan nama dri senarai lama.

      baru skrg kerajaan umumkan hari ini 11/7/2019….senarai peminjam ptptn yg blaklist boleh beli rumah pertama..jdi apa lagi, belilah rumah, kuarkan epf akaun 2 buat deposit..tak perlu tinggal dgn mertua atau dik beradik..tenteram hidup ada rmh sendiri walaupun luas 650sqf…tanpa ada org lain menepek..bogel sesama laki dn bini pun x apa berlari2 dlm rumah..

      0

      2
  14. Anonymous says:

    seeloknya duduk dengan anak dan husband u je…. kita berlaki dengan anak dia..bukan dgn mak2 ko sekali.

    5

    1
  15. hurrmmm.... says:

    ade sesetengah org ckp nak cari lelaki sebagai pasangan hidup cari yg syg n jg mak die dgn baik…sbb dr situ akan nmpk die lelaki yg bole jg kte mcm mane die jg mak die….bgs lelaki mcm ni tp kalo trlebih ‘anak mak’ susah jg..nak jg hati mak tp smpi abaikan perasaan isteri…xpelah,mungkin dah takdir diorg jodoh setakat ini je…kte doa yg baik2 jela untuk diorg….semoga mawar bertemu jodoh yg trbaik dalam hidup die….

    4

    1
  16. Anonymous says:

    susah betul kawin skrg ekkk?

    4

    0
  17. wekkkkkkk says:

    kalau dua2 bekerja dgn pndapatn dlm 5000 se family mgkn boleh sewa rmh dlm rm1000.00 sebulan di bdr2 lah…tpi anak kena kurangkan bilangan dlm 3 org je cukup pling byk skrg ni..ada cara nk merancang, baru rmhtangga kekal..insyALLAH.

    Kalau laki bergji rm1500.00 bini x keja..alamat terpksa tinggal dgn mertualah jika mak mertua org bdr, lagi2 jika duduk ppr & pprt, ibu bapa terpksa tidur di ruang tamu mcm mayat terbaring, anak2 yg dh berkawen duduk dlm bilik, bilik ada 3..nk jimat punya pasal kan..tetapi kenderaan..fuh..fuh..fhmkn maksud wekk.

    skrg ni pulk di bdr mana ada sewa murah, ppr & pprt pun dh penuh, org2 lama yg ada nama dh wariskan x kn kluarkan nama dri senarai lama.

    baru skrg kerajaan umumkan hari ini 11/7/2019….senarai peminjam ptptn yg blaklist boleh beli rumah pertama..jdi apa lagi, belilah rumah, kuarkan epf akaun 2 buat deposit..tak perlu tinggal dgn mertua atau dik beradik..tenteram hidup ada rmh sendiri walaupun luas 650sqf…tanpa ada org lain menepek..bogel sesama laki dn bini pun x apa berlari2 dlm rumah..

    0

    4
  18. Anonymous says:

    Mmg bukan pengakhiran fizo oiii
    Tp klu lps edah dia kawen ngan org lain….
    Mmg semuanya akn berakhirrrr….
    Wpun dia ikhlas berkorban tp sakitnya tu dia yg tanggung dek kerana kegagalanmu mengimbangi 2 hati

    11

    0
  19. fatin bodoh says:

    bukan mertua je bermasalah. adik beradik pn sama mendatangkan masalah. nak lagi yg jenis busuk hati dengki. nak nak lagi kalau siblings pompuan. iri hati kemain teruk mcm lupa dosa pahala asalkan puas hati dia

    9

    0
  20. Ed says:

    lagi satu kan mak2 suka kontrol si anak jantan lebih2 bila si bapak dah xder. masyarakat kita mesti ada mentaliti “aku penat2 lahirkan dan besarkan kau”. kalau mat salleh buat anak, beranak, anak dah besar, masuk kolej/uni, kerja dan kawin mak2 diaorg atau parents lepaskan sbb tanggunjawab mereka dah habis!
    mak2 bawang msia masih nak kontrol ibarat mcm anak2 terhutang budi besar pd parents. padahal yang buat keputusan bkn si anak tapi parents. so selfish!!!

    17

    0
  21. bujang says:

    hangatnya topik fizo-rose ni…byk aku pelajari.

    2

    1
  22. ADMIN says:

    TOLONG RINGKASKAN KOMEN2 ANDA…BANYAK NI AKU KENA KAJI/ STUDY….HAHAHAHAHA

    0

    1
  23. jangan busybody says:

    yang aku heran ni apesal kaya raya duk sekali dengan mertua? tak boleh ka duk asing?paling tidak sebelah2 rumah pun tak pa dah. kalau mertua tak sakit tak keseorangan duk ja la asing. hujung minggu ada masa balik jenguk. apa salahnya. nak berkepit 24jam jangan bagi kawin la.. ditakdirkan masa kenai laki aku dah takdak mak ayah so aku takdak mak ayah mertua. free and easy. itu pun setahun berpuluh kali aku balik kampung mertua aku. tu aku yg marhaen. kalau macam depa ni kaya raya takat nak balik tiap minggu apa la sangat. so mertua bagi la ruang untuk anak menantu tau la anak menantu nak balas jasa tu nanti. dan ipar duai jangan sesekali masuk campur urusan rumah tangga orang. never ever. bini dia pandai masak ka dak ka pemalas ka itu depa punya hal. tak payah komen apa2.

    2

    0
  24. Anonymous says:

    mak & adik beradik fizo terpaksa lah keluar dari banglo mawar tu yer… sila berambus

    patut syukur sedap hidup di tanggung menantu… dah tau bisness fizo xmaju sgt takat cukup mkn jer.. haaa skrg padan muka xdpt nk cucuk2 buruk kan mawar lagi… bole laa mak fizo start gentel kuih tuk jual depan umah sewa yerr… nk balik kelantan dah malu kan.. elok2 dpt tinggal banglo mewah skrg tinggal sewa.. bela lah anak kesayangan anda tuh..

    8

    0
  25. LittleMissC*nt says:

    Kelantan? No thank you!

    2

    0
  26. sos says:

    dgr nyer mak fizo ni 2nd wife.. dah biasa hidup menumpang laki org… sbb tu dgr fizo kawin anak toke fareeda terus mintak tinggal dgn fizo.. nak tinggal kt banglo kan.. memula bawak adik.. pastu semua adik beradik menumpang sekali… jahanam!!!

    so sape2 kt luar sana nk kawin kelantan tgk background dulu… diorg ni jenis bwk anak beranak menumpang umah org… tumpang sebulan dua bole paham.. ni diorg ni jenis tinggal terus… tumpang free… naya oooi diorg ni suke menumpang reta org kaya… tp kalo kelantan yg kaya diorg ikat kawin dgn sama negeri..haaa gituhhh

    2

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini