“Perangai Kampung Tu Simpan La Sikit” – Sekumpulan Individu ‘Berkelah’ Dalam ‘Airport’, Undang Perdebatan Netizen

Trending

“Perangai Kampung Tu Simpan La Sikit” – Sekumpulan Individu ‘Berkelah’ Dalam ‘Airport’, Undang Perdebatan Netizen

Satu rakaman menunjukkan sekumpulan individu sedang sibuk menikmati hidangan makanan meraih perhatian netizen di media sosial.

Video yang pada asalnya dimuat naik di aplikasi TikTok itu tular sehingga ke Twitter selepas seorang pengguna memuat naik semula rakaman tersebut.

Advertisement

Menerusi video itu, beberapa orang lelaki dan perempuan dilihat sedang duduk dan makan di lapangan terbang seperti gaya sedang berkelah.

Kain batik dibentang di atas lantai dan beberapa jenis juadah yang disimpan di dalam tupperware dihidang sambil kumpulan itu makan sambil bersila.

Situasi tersebut menerima reaksi yang berbeza daripada netizen di mana ada pihak berpendapat ia tidak patut dan sesetengah individu pula berasa apa yang dilakukan tiada masalah.

Seorang netizen berkata ia bukanlah perkara yang perlu diperbesarkan kerana mereka menjamu selera di belakang tempat duduk, bukan di laluan orang ramai.

Namun, sesetengah netizen berpendapat situasi sebegitu tidak sesuai dan seharusnya mereka mencari tempat lain untuk menghidang makanan seperti di medan selera.

Difahamkan tuan empunya telah pun memadam rakaman tersebut daripada profil TikTok miliknya namun ia mendapat perhatian di aplikasi Twitter pula.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending yang lain pada pautan di bawah.

lelaki gelojoh buat food review
3 bulan lalu

"Hodoh Betul Perangai!" - 'Over' Sangat Masa Reviu Makanan, Ramai Jijik Dengan Lelaki Ini

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Twitter

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. apis

    September 12, 2022 at 9:52 am

    teruk sgt ke ek orang kampung ni..asal benda tak elok je nak cakap “kampung”…padahal padi…beras tu dok tuai2…dok Pembekal/Supplier Beras tu ramai dari kampung ya. ingat sikit.

  2. anonymous

    September 5, 2022 at 3:36 pm

    bila bung n zz nak kena angkut

  3. Anonymous

    September 5, 2022 at 12:00 pm

    org kmpung mcm tu laa.. nak mkn di hotel mewah x mampu.. masak sndiri mkn kat situ ja lah.. lain lah org kaya mcm isteri bung mokhtar..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...