Written by AbangNara | August 21st, 2011

Abang Nara memang follow Twitter Azwan Ali. Sememangnya tweet Azwan Ali agak pelik dan agak kurang senang untuk dibaca. Yang terbaru, Azwan Ali telah memanggil Didie Alias sebagai “cimpanzi” di dalam Twitternya. Memang agak kasar dan agak kurang sopan tetapi itulah kenyataannya.

azwan ali didie alias

Beberapa lagi tweet Azwan Ali dan reply daripada Didie Alias dengan membaca entri ini sepenuhnya.

azwan ali didie alias

azwan ali didie alias

azwan ali didie alias

azwan ali didie alias

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

153 responses to Perang Twitter Antara Azwan Ali Dan Didie Alias La Pulak

  1. syafiq says:

    tuah ayam nampak di kaki, kebodohan artis nampak di twitter . hohohoho

    0

    0
    • Lulu Rahman says:

      kau cool la bro . haha

      0

      0
    • jane says:

      hahaha….good one syafiq….boleh jadikan satu peribahasa baru khas utk artis2…….

      0

      0
      • hpmurah2u says:

        betul2..asik nak bergaduh je..baik hantuk pala kat dinding..haha

        regards,
        jom tgk hnpon

        0

        0
        • perghh…memang mantap statement syafiq…ko kena patenkan ayat tu..mmg pedas!!!

          0

          0
        • AntiKIPAS says:

          suke betul ngn respon kak didi.. xde melenting sgt mcm mak hayam tua xlaku tuh..mngalahkan pompuan…malu la sket AA oi…kalo aku la da dok umh bukak biznes sndiri da..lg byk pekdahnyer..ni kes2 dok mls nk usaha la nih..kejenye dok maki2 n carik psl ngn org xtentu hala nk bg nama naik blk…ayoooo…apepn all the best for kak didi! jgn lyn sgt org y dengki busuk ht tu. peace!!

          0

          0
        • Nenymus says:

          Bukan setakat artis je, ramai orang bodoh yang suka perang dekat twitter. Nak menunjukkan kebodohan diri sendiri. Yang senyap tu la sebenarnya yang bijak. Tak payah risau orang nak judge kita ape, rezeki datang dari allah, bukan manusia.

          0

          0
        • Anabobo says:

          Xhabis2 artis2 ni.menda dorang yg cm mangkuk.si AA ni plak lngsg xprofsnl.sume nk gdh dlm twtter jek

          0

          0
        • Fashion says:

          pelik..da pergi [email protected] pon tp perangai ttp same..bila kita ke Mekah niat kita kne baik..x elok pergi sana dgn niat x baik..tanya budak darjah 1 pon tahu..awok da beso, spttnye boleh memikir da..isk3..baik sedekah duet tu kat pakcik2 atau makcik2 yang nk g mekah tp x mampu..lagi beso pahalanye..wallahu’alam

          0

          0
        • artistsucks says:

          P.R.O.P.A je ni…….
          artis publisiti murahan!

          0

          0
    • Gorgon says:

      conclusion: dua2 sama2 bodoh!

      0

      0
    • dua dua x betol says:

      pd aku diorg ni sama je kategori artis yg rosak….. yg didie makin lama makin teruk cara pakaian mcm x ingat mana haram yg AA pun mulut x henti2 gaduh sama2 artis…. dua2 kena ubah diri masing2!!!

      0

      0
      • kak minah says:

        setuju .. di bulan mulia nie .. kena sama muhasabah diri bukan gauh2 mcm nie ..
        dan artis nie kalau gaduh kuar mcm2 erkkk mcm dah x der moral pula .. mcm mana nak jadi idola masyarakat .. lebih teruk rupanya .. dimana profeionalnya mereka nie .. masing2 dah tua2 … sedihhhh dan sedihhhhhhhhhhh

        0

        0
    • seddeyh says:

      mmg sedeh la artis2 xde otak ni..kejab baik, kejab gadoh…lps ni nnt , ada baik semula, cium2 pipi n molot segala…tup2 gaduh balik ngalahkn haiwan kt zoo..

      AA ni pon satu..ko mmg dah sendu ok..jgn berangan la….x abes2 nak maki org..sia2 je g umrah byk kali..konon nk onsap la..”selmt tinggal dunia pondan la”..verangan je semua tu.. DINCH!!!

      0

      0
    • Hackers_1978 says:

      Yg dislike ni mesti bangang cam artis tu juga…

      0

      0
    • didie memang bising , tapi dia tak laser..entah..harap berbaik2lah

      0

      0
  2. seryna says:

    azwan ali nie memang pelek betol..x faham aku..ape kajadah la mulut laser sgt…pegi mekah bnyk kali pun xde hasil..asyik cakap nak bertaubat n xnak mulut laser lagi tp hampeh…

    0

    0
    • kimi says:

      org gila je yg suka panggil org lain binatang. azwan ni mmg tkleh insaf dah, hati kaldu. tapi mmg didie tu pakai entah pa pe pun dlm program tu. aku tgk dlm iklan je. tapi takde la smp aku nak panggil dia binatang. program melayu mmg tkde modal lain. nak buat lawak, tapi lawak bodo jugak yg dipilih. so tkleh la nak salahkan host. salahkan produser yg mentaliti rendah. heheheh

      0

      1
    • amoi says:

      Agak2 Azwan Ali baca tak BN?
      Kalau dia baca, aku xkan terperanjat kalau dia serang satu-satu komen yg mengutuk dia…hehe..

      0

      0
    • cik ton says:

      azwan ali dlu gduh dgn aznil.mmg kaki gduh.dh la bapok.dr dlu aku tgk mulut laser nk mati..mcm xingt dnia je.nk maen kaabah2 plak.sonang2 je kan..

      0

      0
    • julia says:

      mulut azwan ali dah tak boleh diselamatkan dah…. teruk dari laser. sesiape yg pernah bergabung / berkawan ngan dia pasti kena “tembakan” laser dia….. agaknya jiwa azwan ali “memberontak”, bila hati & minda tak tenang, maka keluarlah ayat2 yg tak elok, asyik nak bergaduh ngan orng lain…. to aswan ali, pls learn to cool down, you perlu sgt2 make an effort to control whatever you said… tolonglah berubah, kalau tidak merata2 buat musuh ngan orang

      0

      0
  3. KFC says:

    tak bek Azwan ckp cm tu.wpun xsuka rancangan tu jgn la ckp mcm tu.jenis Azwan ni bila dia kata kat org best.skali org ckp kat dia mcm2 ibarat simbah minyak petrol kat api.adus

    0

    0
  4. dayang says:

    tak der crtita lain ker nak tulis??asyk gaduh,gaduh,gaduh dan gaduh……..borink lah!!!!!

    0

    0
  5. SPEK HITAM says:

    contoh penyalahgunaan twitter. dah tahu public figure ckap2 macam ni kat twitter. tahu la tu twitter korang tapi at least tak perlu kasaq2 kot cakap noks. mnyampah mak!! huh #SJDP

    0

    0
  6. jojo says:

    me 1st me 1st….. :)
    apekes dorang ni??dasat arrr…cm xhengat dunia….2-2 dah suam kuku pon…bawak2 la bertobat…

    0

    0
  7. Melatah says:

    bahyalah AA… tak mustahil ada kes chipamzi nanti kalau dier kesana.. uish.. sangat memalukan. barunak pergi dah buat kes..

    0

    0
  8. cekmekmolek says:

    2×5 je..

    0

    0
  9. Kak Limah says:

    Azuan Ali ni publisiti murahan.. your days are over lah .. duduk jer lah diam2.. orang sekarang dah tak minat orang yang mulut jahat dan tak bersopan

    Didie.. jangan layan orang tua tu.. u r better than him.. u lagi ramai peminat sekarang ni.. biar dia melalak sorang2.. dont put yurself as low as him

    0

    0
    • pekehal says:

      excuse me didie is better than him? entah hape2. sama je dua2. elok lah bergaduh kat twitter tu. sama2 bengong.

      0

      0
      • joyah says:

        tengok gaya didie macam malas nak layan, tapi dah melampau sangat si AA tu..

        0

        0
      • sapesapeje says:

        klu dari segi fesyen mmg dua2 hampeh…
        tp rasenye didie xde lak membinatangkan org lain…selaser2 die xde la melampau sgt….

        0

        0
  10. majun sangkut says:

    kedua-duanya rumah kata mari, *korang sambung sendiri*…apa nak jadi la..gaduh je, g post lam twitter la, fb la…caitt…

    0

    0
  11. hatiemas says:

    hmmm.. dulu konon2 kawan comolot bagai.. now dah gaduh sampai nak 1dunia tahu.. malu la skit kat diri sendiri.. takfaham kenape mesti nak malukan sesama manusia dgn gelaran binatang kat public.. moge mereka diberi petunjuk dan bermaaf maafan.. chillx ok

    0

    0
  12. gugugaga says:

    dorang ni puasa ke tidak???haiya

    0

    0
  13. sarah_nina says:

    puasa bukan setakat menahan lapar dan dahaga aje luas pengertian nya.. so orang2 ni sila2 lah bebawaklah istigfar ya. kalau macam ni serang menyerang bile nak habis..
    never ending story.. hmmm….

    0

    0
  14. Lulu Rahman says:

    hape pon tak boleh la artis ni . benda kecik pon nak kecoh . buat malu je lah hai

    0

    0
  15. cik farah says:

    Allah menjadikan hambanya dengan sebaik-baiknye.napelah nak panggil orang cipanzi,hanjing??????siapalah kita nie sebagai manusia na menghina ciptaan Allah yang telah menciptakan diri kita gak…layak sangat ke diri tuh nak menghukum org len??doakan yang baik2 sesama saudara kan lg bek.

    0

    0
  16. watanabe mika says:

    ce cuba azwan ali kawin…xdelah jadi lagu tu huhu..

    0

    0
    • budakpandai.. says:

      sebelum kawen pun kena betulkan diri jugak….kdg2 salah satu faktor nape jodoh x sampai2 mungkin sbb diri kita terlalu byk kekurangan…

      0

      0
    • budak botak says:

      AA tu nak kawen ngan laki ke popuan?? btw, ade ke manusia yg nak kawen ngan dia??

      0

      0
  17. jojo says:

    Aku bukan nak kata apa la, tp mmg betul kelakuan Didie Alias dlm rancangan Kalau Berani 1 vs 0 mmg lagak Cimpanzi. Kebetulan aku ada tertengok rancangan tu, terus Bapak aku forbidden kan rancangan tu dekat rumah sebab rancangan tu tak relevan, membuang masa, takde point dan takde minda. Cuma cara Azwan Ali menegur tu salah. Tapi paham2 la mulut dia. Btw, seriously Kalau Berani tu mmg tah hape2. Cuba lah buat game show yang mengasah minda selebriti tempatan daripada memperbodohkan selebriti kita.

    0

    0
    • mimo says:

      eh aku dgn adik bradik aku semua fun tengok game show ni.. takkanlah game show untuk for fun pun salah.. takdenya macam mperbodohkan.. kau tengok jepun punya game show? haa lagilaaaaa, orang jepun relax je buleh terima? sebab itu semua entertainment. at least kita terhibur dengan gelagat pengacara and artis.. come on la…be open minded lah sikit…

      0

      0
      • anon says:

        hehe..tengok famili kot…mungkin ayah si jojo ni tegas sikit dlm bab2 mcm ni…lain org lain caranye..tapi aku memang respect cara ayah ko berpikir Jojo…

        0

        0
        • juju says:

          hurm…gameshow tu mmg artis tu memperbodohkan diri dorang utk digelakkan..mmg menghiburkan tapi knaoa nak syok sendiri..dpt duit share2 antara dorg jugak. pastu dpt bayaran…perkataan n ayat2 yang dilemparkan pun ayat2 kasaq…xda ilmu lgsg yg kt dpt. apa2pun..perangai manusia ni ada bermacam2..siapalah kt untuk menghukum..bg nasihat ajelah klu mampu.

          wassalam

          0

          0
      • jojo says:

        Jangan samakan negara kita dengan negara orang lain. Jangan samakan budaya kita dengan budaya orang lain. Jangan samakan agama kita dengan agama orang lain. Rasanya semuanya menyeluruh. Open minded ada dan kena tempatnya.
        Sekian, terima kasih.

        0

        0
    • hyemi says:

      sy setuju.. rancangan tu memang ntah ape2… xsuke tngok.. soalan kuiz pn entah ape2.. xbest lansung nk tngok.. maen tiup lilin tu pun ntah ape2… haih.. mcm rancagan 90an… pahtu dia mengacara terpekik la.. sakit telinga… sorry to say… ^^

      0

      0
      • jojo says:

        Betul. Asyik terpekik sampai tak tau ape yg dia ckp. Mungkin dlm hal ni, si Azwan Ali kurang selesa dengan gaya pengacaraan Didie. Ape kate kasi AA je la yg mengacara. Tu pun kalo sume org happy…LOL

        0

        0
  18. fie. says:

    sekarang mmg trend artis suka bergado ke? takde masalah cr masalah.

    0

    0
  19. bebek says:

    yg tulis kata macam cimpanzi.. itulah cimpanzi sebenar..

    0

    0
  20. makyang says:

    sempena hari baik bulan baik nie..elok la kita bermaafan..kita pun bukannya lama beno pun hidup kat dunia nie lagi..sudah2 la tu..

    0

    0
  21. mimo says:

    bagi aku, game show “Kalau berani” sangat kelakar okay! at least terhibur dengan gelagat didie and artis artis. okay what… aku suka didie sebab petah and kelakar hehe.. family aku semua terhibur wat….

    to Azwan Ali: dia ni dari dulu aku tengok asyiklah nak menghanjing kan orang..dari zaman blog dia lagi.. pergi dah duploh kali, tapi mulut macam harem jugaaaakkkkk! adui Azwan ali, azwan ali.

    0

    0
    • ciput says:

      aku pon ada tengok game nih .. best jugak .Pengacara kedua duanya gila gila jer .Tidak terikat dgn sopan santun .. santai dan penuh dgn gurauan .Bagi aku mana ada org yg berani mcm pengacara kedua dua rancangan ini yg sanggup nak berpakaian seolah olah memperbodohkan diri sendiri .Tapi mereka sanggup melakukannya .. perempuan pulak tuh ..
      To azwan ali .. klau dah biasa memaki org ..akan kekal sampai ke tua .Bila sakit besok .. org bukan simpatikan kita malah menjuih mulut pada kita ..

      0

      0
    • qaseh says:

      hahahha. haah, saye tau word “hanjing” akak “hanjs” ni pun dari AA la..mase die gaduh2 dgn artis lain dulu..

      0

      0
  22. lattalilattamplom says:

    bukan ke si AA lepas gi umrah dulu kata nak berubah kearah kebaikkan…tkmo laser2…takmo kuang berajor mcm dulu.????? Hmmm….itulah klu cakap takbur sgt… konon dpt hidayah bukak hati dia masa kat Mekah nun. Klu setakat cakap dpt hidayah…suma org bleh ckap tp yg tahu cuma diri sendiri dgn Allah yg Maha Esa.
    Klu btol la si AA akan ke tanah suci, bawak2 la bertaubat. Untuk apa kesana jika hati masih kotor…msih busuk.? Ingat2 la AA…bila kita di tanah suci segala nya berkemungkinan utk terjadi…nauzubillah…

    0

    0
  23. Apa2la.. says:

    kenapa mesti bercakap macam orang xde iman…pastu nak coverline mesti nak kaitkan dgn mekkah, syurga, neraka, Allah Maha Mengetahui…

    time2 gadoh baru nk ingat Allah Maha Mengetahui…time2 lain maki hamun org, pakai baju seksi2, kaler2 rambut, buat perangai pelik2 tak ingat pulak Allah Sedang Memerhati….dua2 pun sama jer…

    0

    0
    • kak ros says:

      ya.terkedu aku baca,bergaduh sesama sendiri.sedap mulut cakap atas nama dosa, pahala,mekkah,bala,ahli neraka.

      Jangan engkau sakitkan hati orang dengan ucapan-ucapanmu.anjing-anjing di dalam neraka yang akan merobek-robek daging orang (menyakiti hati) dengan lisannya-hadith.

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul tu kak ros…..kdg2 kita rasa “hebat” kalau dpt “pancung” org dgn lisan kita….kita rasa “kuat” kalau org takut pd kita sbb mulut kita…tpi sbnarnya kat sisi Allah orang ni la paling loserrr…

        baru di sentuh sikit berhambur maki hamun keluar..macamana nak jadi calon syurga?

        0

        0
  24. mimo says:

    eh aku dgn adik bradik aku semua fun tengok game show ni.. takkanlah game show untuk for fun pun salah.. takdenya macam mperbodohkan.. kau tengok jepun punya game show? haa lagilaaaaa, orang jepun relax je buleh terima? sebab itu semua entertainment. at least kita terhibur dengan gelagat pengacara and artis.. come on la…be open minded lah sikit…

    to Azwan Ali, kau ni pergi umrah dah doploh kali, tapi mulut tetap macam cipanzi.. bawak bawaklah bertaubat KERANA ALLAH!! bukan bertaubat hanya cakap di mulut sahaja.

    0

    0
  25. AA ngentot says:

    artis murahan tol…………………azwan azli dah tak laku……….minta attention dengan cari gaduh……..kecian tol……….kate nyer veteran,kira diva gitu la…..urm kalau diva….kenape tak laku????..cube ler tv1 satu bagi die can jadi host lagi…hahahahaa…..part didiey tu…die tak kacau kau pun AA…pasal nk buat statement gitu di bulan ramadhan….memang nampak bodoh tollll…pakaian dier,rambut dier……dier yg tanggung…takyah lah nak BUZYBODY….hahahhahahaha

    0

    0
  26. kopilimau says:

    azwan ali + bapuk = ??

    azwan ali main belakang ??? sbb xlaku..

    0

    0
  27. Dummy says:

    Berdoa sambil diselangi kata cacian….
    Makbul kah??…
    Org lain berdoa dpt pahala…
    Tapi awak dapat apa??

    Wallahualam…

    0

    0
  28. Famili Ceria says:

    naper semua perangai artis buruk belaka?

    0

    0
  29. Bini Jaslin Puasa says:

    Dua2 pun bajet bagus. Bajet je la ye

    0

    0
  30. Bini Jaslin Puasa says:

    Dua2 pun bajet bagus. Bajet je lah ye. Bagus nye tak

    0

    0
  31. Arisa says:

    Ntah paper..kononnya dulu azwan ali nie balik dri mekah, rasa insaf, x nak pakai bedak makeup lah, x nak jdi lembut lh..skrng mkin teruk je prangai. Yg didie nie pun apa kurangnya..pkaian pun mcm lady gaga apa entah..rmbut blonde gila..kalau azwan yg start perang twitter nie, eloklah c didie nie diam2 jerk..x lh nmpak bodoh sgt asyik terhumban kata2 kesat kat sana sini kat C azwan yg jnisnya asyik fikir die betul jerk..now nmpk sngt kbodohan mrk berdua..mmg dh salah gunakn twitter

    0

    0
  32. MR_RIGHT says:

    azwan ali tu memang ade prob dengan semua orang ek????! hehehe

    http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/sambut-merdeka-ke-sambut-aidilfitri.html

    0

    0
  33. panas says:

    AA nie sejak zaman blog dia lagi dia dah problem. kalau korang tengok siaran ulangan AC di sini tu, AA tak habis2 hentam Aznil..kononnya AA la yang pengacara terhebat. Kononnya topshow aznil tu rezeki je dapat anugerah.. tapi topshow AA tu lagi hebat..kononya nyer la..

    baru2 nie..tak tengok ke AA maki hamun si black tu dalam twitter..black yang tak tau apa2..terus kena hentam bagai nak rak! memang puas la kena maki. cian plak aku tengok si black tu..at last, dia tau si black tak salah..dia salahkan plak production tu..ish!

    now.gaduh ngan didie alias plak. mcm2..kalau buruk macam mana pon kelakuan orang, ckap la elok2. tak yah nak maki hamun.

    aku rasa AA nie paling problem.dgn semua orang dia nak gaduh..kalau asyik dok cari salah orang, sampai bila pon kita tak maju. AA jenis cepat melatah. terus attack orang dengan mulut laser dia.cuba bawak bersabar ckit. selidik dulu sebelum cakap, nanti dorang naik pentas ABP, ko dapat ape??!!

    0

    0
  34. sazlinasji says:

    saya rasa memang AA yang bermasalah..pegi maner pun gadoh..kalo secara logiknya memang dia yang bermasalah..campak situ,gaduh situ..campak sini,gadoh sini..kalo ada anugerah Artis Paling Kuat Gadoh,memang AA yang rangkul stiap tahun..menyampah tengok..mulut tak reti nak jaga..bulan baik pun gelar orang mcm2..kalo da nak pg Tanah suci,bertaubat la oooiii…

    0

    0
  35. tanah says:

    setakat aku perasan, aku rasa artis2 msia tk profesional. dan menujukkan keburukan sendiri.
    kalau rasa nak marah siapa2 dia akan terus tulis kat twitter. bukan diorg tak tahu. fan2 baca twitter dia.
    bila kata sapot artis luar. marah. sbb tak sokong artis tempatan.
    aku ada follow artis korea/ omputeh. mereka ada juga bersembang sesama dorg. tetapi pro,
    tak mustahillah ada gaduh. tetapi itu berlakang cerita. bt apa nak buka keburukan sendiri.
    org islam sendiri tak mahu tunjuk kebaikan islam itu sendiri.. apalah nak jadi..

    0

    0
  36. kerana mulut says:

    AA ni ada peminat ke? serious to say, i tried to follow him tp hanya bertahan seminggu je sebab mulut dia suka maki hamun and menyumpah orang.. tp dalam sumpah2 dia sllu ungkit2 dia dah g umrah/ haji berpuluh kali. Show off gila.. i dont know lah apa yg org suka sgt follow dia.. dr bab hiburan sampai ke bab politik kerja dia nak maki hamun org saja, semua orang salah kecuali dia saja yang betul. yg pelik nya mesti akan cakap: “Hanya Allah Yang Mengetahui sapa yang benar”! Lepas tu dia akan mencarut balik.. lepas i unfollow dia kat twitter aman skit timeline I, baik follow artis2 yang memberi ketenangan jiwa & hati macam wardina, irma hasmi dan heliza helmi.

    p.s.: Org tua2 cakap, kalo org dh gi haji/ umrah, perangai dia setelah balik ke rumah adalah perangai sebenar dia. So, faham2 lah..

    0

    0
  37. no name says:

    mcm best je azwan ali ni…smlm nengok dia kt chanel tv mcm good2 je dress up cm tuihhh..x pdan ngn prangai pkai bju cm gtu..nyampah nengok…!!.

    0

    0
  38. aspire5580 says:

    haha..klakau bebeno baca pergadohan diaorg nie..biarlah mereka berdua dengan labu labunya..dua dua ada akal dan fikiran..masih waras…tahu mana yg baik dan buruk

    0

    0
  39. hmmm says:

    lawakk tul aku tngk diorng nie..diorng nie brgaduh kat twitter,tapi hanya mndapat sorakn GELAK dari owg..lol

    sudah2 ler tue..tak pyhla nak ckp psl neraka syurga..cermin diri dulu.Allah yg brhak tentukn neraka syrga sseorng

    0

    0
  40. N.I.A says:

    berani sungguh AA buat hal ngan Didie Alias..AA x takut je ngan HANTU SUSU? muahahaha

    0

    0
  41. Queen Cobra says:

    Dlm minggu ni aku rasa mesti MELODI cari dua org ni.. Pastu tanya soalan laser2.

    0

    0
  42. lipstickmerah says:

    really2 unprofessional la artis2 yg suka mengutuk sesama sendiri dlm twitter ni..if xpuas hati, nape x direct trus face2face ngan insan yg xmemuaskan hati agb2 akak2 tu…aduh2….perangai cam budak2 blum akil baligh pulak…mcmni ker nak jadi idol utk peminat2 kat luar sana…

    0

    0
  43. taksukakomen says:

    heee dua2 pun sama jeeeeeee…. bila nak insapnye wei, korg ingat korg tu umur 18 ke nak bergaduh mcm ni??!! yang sorg dh x rupa lelaki, yang lagi sorg dh x rupa pompuan siuman. bawak2 beli cermin wahai org tuaaaaa!

    0

    0
  44. bukan bapok says:

    tgk gambar profile twitter AA pun nak muntah, divalah sgt!!!

    Sendiri cari gaduh, baru je didie jawab dah meroyan hanjinlah, jijiklah, neraka-7lah

    MENGGELABAHHHHHHH

    0

    0
  45. tak berkenan says:

    manusia….jika suda menjangkau 40an,masih tidak berubah…ia payah utk berubah……apepun moga Allah memberi hidayah kpd kita semua…..amin

    0

    0
  46. cicak rowo says:

    giler tweet artis2 amlaysia nih…poyo jer

    0

    0
  47. ketuk ketuk ... says:

    serius, ketuk ketuk rasa ini lah satu 1 nya kes paling teruk terjadi di bulan mulia…tak patot ler nk wujud sengketa antara 1 sma lain…kita kan sama melayu.kenapa mesti ade hasad dengki …mintak simpang la PHD ini dari kita semua…

    0

    0
  48. NenekPenne says:

    kenapa dengan diaorang ni?
    gaduh2 kat tweeter bagai..
    haissshhhh laaaa…

    0

    0
  49. aide says:

    siannya, bulan posa patut bertambah sabar..mcm budak2..semoga Tuhan lembutkan hati masing2

    0

    0
  50. lazer berotak says:

    ape nk kecoh…camni la kalo g mekah ngan duit haram…g 10 kali umrah pon balik tetap x ensap…sah2 Tuhan x trima ibadat die tu…duit yg dpt dr sumber dedah aurat..carut marut..mlalak2…xdo yg halal…

    0

    0
  51. giler says:

    nape lah si azwan ali ni asik xpuah hati ngan artis…dah lah p mekah kecoh 1kampung…pastu kata janji xnak bawa mulut bangkai lagi….sudah2 lah…kira untung xkene bayaran cash kat mekah tu….insaf2 lah..malu lah gaduh kat twitter…to AZAWAN ALI kalau tak puas hati jumpa dia n bagi tau jer…bukan mengata k….

    0

    0
  52. unggunapi says:

    AA kn balik pd rukun “iman & islam”…..bgs AA dh g ke mekah,alhamdulillah…..AA beruntung…tp AA kn phm konsep & pengertian “umrah & haji” itu sndr…mdh2an allah berikan hidayan n keutuhan iman kpd sluruh umat muhammad kerna sedar @ tidak tnd akhir zmn smakin jelas n nyata….as salam

    0

    0
  53. jade says:

    Astaghfirullah hal’azim. tu je yg mampu aku ckp.

    0

    0
  54. caca marba betul la bile bace twitter die ni…tak habis2 guna bahasa tak senonoh…pelik rasanya

    0

    0
  55. CSI says:

    aku rasa anak yg bakal bini abang nara ni kuar t, agak2nya kuat gosip mcm bapak nye jugak kotttttt….

    udah2 le tu. benti le post yg ngarut ni. rezeki nuffnang tu xsure la halal ke idak… wallahualam.

    saya mmg suka bc blog org. ilmu. tp berigtla 5 perkara sebelum dtg 5 perkara. PEACEEEE.

    0

    0
  56. izat says:

    alaa orang kalau gender pun dah tercelaruan..apatah lagi nak berbahasa elok-elok ni…tah pape ntah pondan tua tuu…bosaaaaaaaaaaaaan

    0

    0
  57. mulan says:

    AA ni stakat berani gdoh mulut je. Cube ajak bertumbuk. Kecut agaknya dia ni.. stakat lawan ngan gummy bear boleh la..

    0

    0
  58. Along says:

    Zaman Amboi Amboi Amboi AA dah berlalu….Program ‘Bila larut malam’ pun AA di tendang. Tu lah dia asyik kutuk program show orang lain. Tiap Kali nama dia tenggelam, time tu lah AA mencetus kontroversi baru dengan harapan nama dia disebut sebut semulal. Dah byk contoh dah…. Dgn Adibah Nor, Aznil, Ifa Raziah, dgn wartawan…. Ha… Lepas ni dengan siapa pulak? Apa apa pun, Didie pun kena lah juga menjaga penampilan yg berpatutan, berapa byk mata menonton tv, termasuk anak Dan sanak saudara kan…..

    0

    0
  59. Bulan & bintang says:

    Apakah jadah nya AzwanAli ni memanggil hamba Allah dgn nama binatang d mana nilai kewarasan nya sebagai manusia. Kita semua adalah ciptaan Allah. Dengan memanggil manusia dengan nama binatang seolah2 kamu menghina ciptaan Allah. Sedar lh wahai Azwan oi bertaubat lh anda bukan nya berhak menilai dosa dan pahala. Sebelum menilai org cermin diri dlu. Astaghfirullah aladzim.

    0

    0
  60. kopilimau says:

    Azwan Ali truskan perjuangan mu!

    Perjuangan mu yg bapuk!

    0

    0
  61. pakar adreline says:

    AA nie byk sgt hormon adreline nie..tue yg nk emo ngan sume org….coollah jantan oiiii….aq pompuan pun xpernh nk sumpt sernh org gitu…ko ckup sempurne ke nk kte org len binatang…dhlh tgh2 buln pose nie…mentg2 dh nk raye bleh plak ko nk mrah2 org, nt mintk maap…clishe la dooooghhhhh…tkut tuhan pun dh xtrime ampun ko…pergi mekah berpuluh2 kli pun xde impact pe2….bek ko blik kg tanam sayur……

    0

    0
  62. babe646 says:

    LOL.. dd ni bnasib baik laaaaa jgk.. dr adibah nor dlu yg x brape melawan di paggil B*b* lagi dasyat.. 1 hari pasti die kene… die xleh terima knyataan kejatuhan die kot AA ni.. yg pasti xpayah la beriye sgt nk berebut, best sgt ke jdi artis kt mesia nih..

    0

    0
  63. Zasss says:

    Tapi klu ikot kan sape penah tgk tweet aa ni pon mmg menakotkan.. cite Allah dan umrah mcm celah gigi je.. mentang2 die dah pnh terlepas dan seronok ke umrah byk kali tanpa perubahan dan balasan yg ditunjuk Allah swt, x smestinya die bole buat umrah tu lawatan suke2 hati die lgi dan lgi.. die begitu confident celupar itu ini ttg umrah dan kerja Allah. scary. jgn igt dah lps skali due lepas ni die akn lepas lgi.. dd hanya menegur benda yg benar. umrah x le buat main.. urmm tmasuk laaa pengarah2 mesia skrg nih.. berlakon cinta pon selamber depan kaabah.. dh tntu pelakon2 tu x muhrim, dialog yg dilafaz kan adalah cinta. subhanallah.. mtk2 jauh laaa kite ye..?

    0

    0
  64. nonokVogue says:

    Yang AA ni punya twitter pun dah keliru jantina..Astaghfirullah hal’azim..ko tu laki,,bukan perempuan, nok!! ko nak komen org binatang, pandang atas, pandang bawah…pastikan ko tu x sonsang. gmbr twitter ko x boleh blah. ko cantik ke nok nak jd perempuan? muka besar mcm pintu nak jd perempuan…Verangan..sudah!!!

    0

    0
  65. gigi says:

    To AA, kalau ko baca ni (walaupun aku tau ko mungkin akan menghanjengkan aku), Allah bagi ko mulut, bagi ko suara, bukan untuk menghanjengkan orang, ada baiknya ko berzikir, beristigfar..sekarang seronok ko menghanjengkan orang, jangan mati esok2 orang menghanjengkan ko…kalau kita cakap elok2 dgn orang, insyaAllah mati esok2, ada orang sedekahkan al-fatihah untuk kita..ko bg hanjeng kat orang skrg, esok2 sapa nak sedekah al-fatihah kt ko?? kalau ada anak takpe la, ada yg doakan, mengaji untuk kita nanti…aku doakan ko sedar sebelum WAKTUnya..

    0

    0
  66. radiobising says:

    part dd alias x nak komen, sbb cara dia tulis pun x biadap, tapi azwan ali ni mmg sikap dia terkenal suka bergaduh dgn org, ifa raziah, aznil, deja mos pun pernah kot, tahlah banyak sgt smpi dah tak ingt.. skrg dd alias, adik beradik dia pun kontroversi, sudah2lah tu azwan melazer, lagipun dia dah x laku, aku rasa patut dia diberhentikan terus, atau toksahlah kita anggap dia artis, tak ada apa pun yang kita boleh banggakan dgn azwan ali ni..

    tengk pak nil, cara dia, kemesraan dia, x pernah pun menyakitkan hati, tuhan bagi rezki dia melimpah ruah, dd alias ni plak, aku tau cara dia pakai x sesuai, aku pun berharap dia akan berubah penampilan ikut usia dia, ok apa kalau pakai sopan tapi perangai gila2, at lest tutup penuh sudah, :)

    pada azwan, sudah2lah tu, kau cakap orang boleh, tapi bila orng kutuk kau, kau bising dan naik hantu mmg tak boleh belah, tau plak kau sakit hati, abis orang yang kau kutuk , gelar kawan2 kau dulu dgn gelaran x elok tu tak ada perasaan lah?

    apa punya manusia tah kau ni, hati busuk, sia2 kau pegi mekah, kalau balik macam tu juga perangai.. insaflah non!!

    0

    0
  67. nur says:

    due due mid-life crisis… nk slhkn pd spe yg mlekn pbalahan dlu pn xleh….

    0

    0
  68. unknown R says:

    this is funniest ever..speechless haha

    0

    0
  69. dieeya says:

    sumpah bodoh lah artis 2 kita nie…klau dikaji semula cbe pikir dah bape ramai artis yg gaduh ngan azwan…nak salahkan org lain kerk…klau artis yg die gaduh tue yg bermasalah mstylah bnyk lg kontroversi nie x abis jerk kes die ngan aris lain die gaduh plak ngan artis lain..

    0

    0
  70. wat pe ar gaduh2 ni..lagipun kita ni manusia yg telah tercipta..allah swt yg telah menciptakan kita..kita satu ;tempat..kita satu agama..so tak ya ar nak gaduh2

    0

    0
  71. heh says:

    setahu aku, duit yang artis2 ni bawak pegi mecca nak tunai ibadat, kalau duit tu Allah tak reda, balik dari mecca jadi macam2 la jawabnya, tgk la si azwan ali ni , kalau boleh dia nak BINTI bukan BIN. ataupun memang sengaja nak cari publicity MURAH sebab yela DAH TAK LAKU . sedih aku kenapa ada orang sanggup kasi Azwan Ali jadi pengaja /Ayah Angkat pada seorang baby yang suci lagfi tak tahu apa2. minta2 tak jadi macam dia.

    0

    0
  72. somak says:

    apa kejadah nya lah si bapok sorang ni ….wei kata dah insaf tp makin lama makin teruk lak entah2 haji yg si bapok wat ni tak mabror…tu yg jadi cam tu….sedar lah sikit kau tu dah tua ..tak lama lagi dah nak mampos so taubat lah tunjuk kan peragai yg elok sikit jgn memburuk kan imej org islam …plak

    0

    0
  73. babycat says:

    TSK TSK TSK.. shame on AA.. sometimes i wonder dia ni sedar x ape yg dia buat? dia ni mmg sengaja ke carik gaduh? wats his intention actually? dia ni sedar x yg da brape byk artis2 dia gaduh? dia ni sedar x yg rakyat msia da nyampah ngan dia?

    i rase kalau buat poll confirm mmg ramai xsuka ngan AA n perangai dia tu.. dia ni da mcm living in his own ‘bubble world’. mcm perasan dia paling top.. betul ker top?? seriously ada ker penonton nak tgk dia skang? wif dat kind of personality? ade ke org nak hire dia skang?

    please someone do sumthing!! selagi xde org bertindak, sampai ke sudah perangai dia camtu.. he needs a bitchslap to sedar diri..bleh buat msia guiness record for most controversial artist n most gaduh sesama artis… T_T

    0

    0
  74. miss simple says:

    LIKE RATUS2 LIKE komen bernas dari tanah.
    terfikirkan perkara yg sama

    tanah says:
    August 22, 2011 at 7:53 am

    setakat aku perasan, aku rasa artis2 msia tk profesional. dan menujukkan keburukan sendiri.
    kalau rasa nak marah siapa2 dia akan terus tulis kat twitter. bukan diorg tak tahu. fan2 baca twitter dia.
    bila kata sapot artis luar. marah. sbb tak sokong artis tempatan.
    aku ada follow artis korea/ omputeh. mereka ada juga bersembang sesama dorg. tetapi pro,
    tak mustahillah ada gaduh. tetapi itu berlakang cerita. bt apa nak buka keburukan sendiri.
    org islam sendiri tak mahu tunjuk kebaikan islam itu sendiri.. apalah nak jadi..

    0

    0
  75. azura says:

    azwan ali…u better stop la. cakap banyak pon memakan diri u sendiri

    0

    0
  76. tot says:

    azwan ali ni nak pi beribadat ke tanah suci.. tapi mak aiii.. mulot die samak ngan air tanah pun lum tentu suci.. kehkeh… ampeh.. awat pic kat tiwitter camtu ?? haha… adoi… identity misorder ker ? hahaha

    0

    0
  77. dot says:

    dua2 gila.hahaha.meroyan gaduh2.sedar la sikit korg tu dah tua.perangai ntah pape.dua2 same je belagak diva.sorg bapok sorg mcm badut crayon dah.hahaha.insaflah.watpe nk gadoh2.mulut tu jaga sikit.korg tu artis.tunjuk la baik sikit.ni perangai ntah pape.wat malu je.jd artis bukan la kaya mana pon.kot famous sgt xpe gak.ni suam2 je.nk gi tanah suci tp mulut xde insurans.xphm aku.perangai artis malaysia yg sucks.

    0

    0
  78. jozan palsu says:

    AA tu dgn semua org nak gadoh…..die ngata org boleh, org gurau dgn die atau usik dia sikit…mulut n perut yg penuh ulat tu mcm2 keluar ngata org…bertaubat la AA….

    0

    0
  79. kurshians says:

    “AA x dapat main batang la tu.. kat Mekah nnti pegi ibadah eh bukan nk cuci mata tgk jantan2 or anak2 ikan ye AA..” Nah Tuhan mmg x bagi bala kat AA tp tgk la perangai nya sama je kan so itu lah hadiah untuk die berpenatlelah beribadah tanpa sebarang perubahan.. jangan cium mulut dgn abg arab kt mekah AA (ada ke yg selera??) hahahaha

    0

    0
  80. Tun Fatimah says:

    U olz..letup sgt komen di atas… jgn main cum mulut ye AA kt Mekah kang balik Malaysia terus jadi Hanjing.. terus nk baca Mastika…

    0

    0
    • Seri Puteri says:

      jadi Hanjing..Hanjing pon ada yg cute.. hanjing kurap ok tak.???.cehhh hahahahaha lawak je ok. Tp mesti nk baca Mastika kalau AA jd mcm tu..

      0

      0
    • Puteri oh Seri Puteri says:

      cum mulut tu bahaya sebab bibir AA nampak besar (merujuk muka die ber saiz pintu) dan mulut die berbau longkang.. hahahaha

      0

      0
  81. sopan santun says:

    wei bapak bodoh kau patut diam duduk kat rumah sbb kau memang tak der peminat langsung…perasan je lebih…kau ingat ada ke manusia kat malaysia ni minat kat kau jgn perasan ye nyah….kau je syok sendiri…kesian lah ngan kau ni bapok….dah tak laku nak cari publisiti murahan plak…….jgn lah murah sangat…kalau tak nak org kata kau pasal kau ke tanah suci …..tunjuk kan lah perangai yg senonoh sikit…ni perangai dah macam anjing …mana org tak kata…eeee.benci giler lah aku ngan bapok sorang ni belum reda kes dia hentam black dlm twitter ni nak kecoh ngan artis lain plak…cam ner lah kalau kau mati..

    0

    0
  82. Azwan A/K Ali says:

    AA rensek la tu..

    0

    0
  83. me,myself n i says:

    heh . sangkak murahhh ! HAHAHA .

    0

    0
  84. sof says:

    macam budak2…

    0

    0
  85. Lagubestbest says:

    Dua2 pun chimpanzee sebenarnya..

    0

    0
  86. akukate says:

    apela nk jd….nape azwan ali gune word “Ko” utk merujuk pd Allah….sepatutnye kn “Kau”…doa kt Tuhan ke manusia…ish3

    0

    0
  87. lady in red says:

    si AA ni mmg nak kena cepuk mulut dia……tak boleh selamat dah mulut longkang dia tu..sedap je nak mengata org mcm2…ingat sikit hr tua kau…balasan Allah tu cepat …aku ingat kan kalau ada teknologi tukar mulut..aku suggest mulut AA ni kena tukar dulu…Didie ni even dia tak lah berpakaian sopan tp takdelah nak mengata org dgn perkataan yg tak elok….
    what a looser Azwan Ali…………….. :p

    0

    0
  88. tersangat la benci si muka kembang says:

    azwan ali ni mulut jubo ayam….bila dia nak insaf hah??..aiyoo ko tu dah tak laku sebab mulut mengalahkan pepet aso….nyah kau dari dunia hiburan!!

    0

    0
  89. niesya says:

    astagha..ape nk jadi ni..i think dua2 slh..kalau ye pon x puas ati bukan ni cara nya..ade ke patut berdoa kat allah tapi ade perkataan yg x elok..menyamakan manusia dengan binatang..islam kn ada adab nk berdoa..ingt allah nk makbulkan ke kalau berdoa dengan cara yang salah…azwan ali..bwk2 la mengucap..didie x la nmpk sgt tp hope akk x yah melawan biarkn die nk ckp ape..allah taw mana yg slh..

    0

    0
  90. panglima perkasa says:

    Azwan Ali…..Azwan Ali…..
    kenapalah kau letak maruah diri kau sendiri sebegini rendah dan hina d pdg org……
    sekali pandang mcm bapuk!!!!!!
    dua kali pandang mcm chimpanz!!!!!
    tiga kali pandang mcm hanjing!!!!!
    empat kali pandang mcm pukimak!!!!
    lima kali pandang udah ghope setan!!!!!!
    enam kali pandang sikit2 mcm lembu!!!!!
    yg lain aku sendiri tak sanggup nak kata apa…..
    jgn marah aaaa………ni lah kata2 kesat yg selalu dia label utk org ……pdhal apa yg dia kata tu balik kena kat dia…… BAPOK TUA HARAM JADAH!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
    • exmertua tak jadi azwan says:

      sokongggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg………………
      Azwan la yg sebenarnya minatang….hanjing!!!!!!!
      hanjing yg gigit kaki org yg pernah menolong dia…
      dasar hanjing!!!!! makan sampah…!!!!!!
      aku dah lama geram kat bapok tua ni…..semua org dia nak maki hamun…hei!!! bapok tua!!! gi dok utan la ngan chimpanzi senang..kau nak maki diaorang pun diaorang tak paham paling tidak dia NGAP!! je kau…sbb sakit telinga dia dgr kau meroyan!!!!
      kpd yg nak backing azwan…o please…….dia berhak mendapat maki hamun sebegini kerana dia lebih laser n lebih mulut jahat…….

      0

      0
  91. MiSz NoNi says:

    Aku sign up twitter ni dah agak lama.. sebelum artis2 kampung ni guna twitter.. Skang ni, nak bukak twitter pun aku malu,, Kampung kot twitter skrang..

    0

    0
  92. pemenat says:

    salam simpatila kat azwan ali nie, sajer je kot nak cr publisiti murahan…sambil nak promosi novelnyer tue..jgn la nak kutuk didie & enot lak…at least die xkacau org…biarler die ngan cr dier…watper gaduh2 samer kiter….,si aa ni memang layak digelar ‘artis yg suker menyalak’…sedarlah insan…

    0

    0
  93. nad says:

    Azwan Ali mmg mulut longkang…suka kutuk org sesuka hati je…dia igt diri dia je btul,org lain slah…bila la nk bertaubat ish ish ish ><

    0

    0
  94. nanee mail says:

    AA ni aku menyampah tahap gaban..bosan da dengar die asyik ckp hanya tuhan saja yg tahu..masalahnya die tu yg tak tahu tahu…asyik2 ungkit pasal umrah die…alah bebulunyer dengar…

    muntah!!! wuek!!!
    muntah!!!! wuek!!!!
    muntah!!! uuuwekkk!!!!

    0

    0
  95. SHAH says:

    TAUBAT TAK DITERIMA TUHAN KE???…SAKIT LAH DIA NI…PATUT DIA NI DI BAN OLEH SEMUA TV….TAK BERMORAL

    0

    0
  96. kevin says:

    what a scene….is he famous anyway in malaysia? Azwan who???

    0

    0
  97. mmwe says:

    ini ke artis malaysia???…bertaubat la…tak payah kat mekah…kat sini pun boleh…asalkan ikhlas dan jujur nak bertaubat…..masya allah..kesiannye keluarga dia ni….

    0

    0
  98. sayaaena says:

    manusia tak bertamadun.mmg akan jd bgitu.saling salah menyalahi.xsedar akan kesilapan diri sdr.perkara terbaek adalah muhasabah diri sdr.memohon doa dan keampunan dr Allah s.w.t.bknnya memaki hamun sesama sdr dan mengaibkan satu sama lain.msg2 da tua, tp prngai mcm bdak skolah.kesian tgk.tsk tsk tsk.

    0

    0
  99. sheila says:

    AA kena banyak belajar agama. Anak kecil dan remaja pun tahu dosa dan pahala, salah dan betul, baik dan jahat. kepada AA, udah2lah buat dosa, buat salah dan buat jahat pada orang. Bertaubatlah!! pegi mekah dah 2x , heboh pula tu (sebelum pegi dan selepas), riak dan sombong dan menunjuk2 nak kata dia tu baik, banyak duit ,tapi masih banyak dan makin menjadi-jadi makinya. Apa ke halnya?? AA pegi Mekah tu hanya berjalan2 kot, itu pasal lah AA tak sedar2. Entah2 nak mengucap, nak beristifar , insyaAllah dan nak bersyukur pun tak reti nak sebut, ek. AA cuma tahu nak cakap orang tu dan ni biadap, kurang ajar, binatang, menyumpah2 org dan selalu nak mulakan pergaduhan dengan yang lain, yang peliknya hanya artis perempuan, artis lelaki tak pula AA nak gaduh2, takut la tu. Dlm erti kata lain ‘hanya berani dengan perempuan aje. Sebab perempuan tak pandai bertumbuk, kalau lelaki tentu dah selalu kena penumbuk sulung agaknya. Itulah seorg isteri pun tak berminat dgn nya. kesian….. AA. kesian juga kat keluarganya yang dapat anak macam ni kan.

    0

    0
  100. sheila says:

    kalau stadium AA VS stadium Ifa&Didie, mana lebih ramai peminat, dah tentu stadium Ifa&Didie. AA tu siapa, dia bukan penyanyi, bukan pelakun, bukan pelawak , bukan pengarah , bukan penulis tetapi pemaki sedunia dan bekas pengacara yang suam2 kuku aje (zaman dulu). Tak siapa yang kenal dia, selain kenal kerana makian dan kontroversi murahan yang saja dibuat-buat utk dapat perhatian. Dan kini dia berjaya menjadi popular dengan egonya, bapuknya, makian nya, dan kontriversinya, tahniah buat AA.

    0

    0