Written by AbangNara | October 26th, 2017

Baru-baru ini telah viral di laman Facebook perkongsian beberapa orang sosial influencer yang mengalami masalah kulit muka ‘breakout. Fuh!!! Takut Abang Nara tengok muka diorang. Memang teruk sangat-sangat.

masalah kulit muka breakout: perkongsian dari Facebook Zaty Anuar

ini pula dari Facebook Lana Haziz. Fuh, jerawat dia. Berbatu-batu!!

ini pula perkongsian dari Facebook Azx Lyn

Melalui perkongsian mereka, rata-rata masalah kulit muka “breakout” yang dialami ini adalah kebanyakannya berpunca daripada penggunakan produk kosmetik tempatan yang tidak diluluskan KKM. Memang teruk masalah yang dialami sehingga diorang ini semua tak sanggup keluar rumah. Terperap di rumah je. Malu nak keluar sebab muka teruk sangat.

Namun apa yang menyebabkan perkongsian gadis-gadis ini menjadi viral adalah tips-tips yang disampaikan untuk mengatasi masalah kulit muka “breakout” ini. Diorang ini semua tak lokek ilmu. Berpuluh-puluh ribu LIKE dan Share yang diterima. Rupa-rupanya ramai juga para gadis di luar sana yang mengalami masalah serupa.

Abang Nara pun turut sama membaca apa yang dikongsikan oleh mereka ini. Memang bagus sungguh tips-tips dan produk-produk yang dikongsikan oleh mereka. Memang banyak produk yang diperlukan untuk menghilangkan masalah kulit “breakout” ini. Akan tetapi ada satu produk yang diorang ini guna untuk mencuci muka. Produk tersebut tak lain tak bukan ialah Cetaphil Cleanser.

ha mereka yang viral tue semua cuci muka pakai Cetaphil Cleanser nie. Memang berkesan!!!

Cetaphil adalah jenama penjagaan kulit nombor 1 di Malaysia dan diakui keberkesanannya oleh pakar kulit seantero dunia. Nak beli pun senang sebab ada dijual di Watsons, Guardian dan farmasi-farmasi. Paling Abang Nara suka ialah ada siap share video cara diorang gunaka bersihkan muka guna Cetaphil Cleanser ini. Senang je rupanya.

Abang Nara pun terasa nak terus gi beli Cetaphil Cleanser ini bila baca testimonial tentang kelembutan dan keberkesanannya. Macam best je kan?

Bila baca komen-komen kat Facebook diorang nie pun, memang ramai kata Cetaphil Cleanser ini memang bagus dan berkesan. Berdasarkan pengalaman diorang, tak ada lagi pencuci muka yang sebest Cataphil Cleanser. Hmmmmm. Nampak gayanya Abang Nara pun kenalah try. Bukti dah ada depan mata. Sampai viral lagi. Ok esok nak gi Watsons beli. Korang pun boleh la cuba. Baca lebih lanjut di www.cetaphil.com.my.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

22 responses to Penyelesaian Masalah Kulit Muka “Breakout”, Perkongsian Viral Mereka Ini Ada 1 Persamaan

  1. wekkkkkkk says:

    anda percaya ke semua produk tu.
    Kalau percaya sila beli.
    Kalau x percaya, saya TERDENGAR PETUA ORG TUA DILUAR SANA.
    -Berjerawat – kuku adalh berbisa, jgn picit jerawar dgn kuku/jari, sbb akan mendatagkn lagi jerawat.
    -Lepas mandi, jgn lap muka dgn towel, sapu lembut dgn tapak tgn je..nnti keringlah.
    -Amek sepender sendiri yg belum basuh, lap ke muka setiap pagi..heheheheheh.
    -Amek bedak sejuk + kn limau nipis, tepek2 kt muka, gosok pelan hingga jering.
    -amek air mani suami kasi sapu..mesti licin dn jerawat takut.(kalau x ada air nasi mengelegak tu) sejukan.-hehehhhe
    -itu antaranya..percaya x..

    0

    7
  2. jue says:

    Kalau cleanser cetaphil ni memg berkesan .sebab aku sndiri pernah pakai masa muka penuh jerawat dulu .aku pakai 3 bulan je hilang semua jerawat2 .Kalau pakai produk lain utk hilang kn jerawat ,spt oxy tu memg langsung tak brkesan .bagus guna cetaphil ni je ,biar pun mahal tp berkesan .
    aku ckp dari pengalaman je .

    5

    0
  3. Sharing je says:

    Dalacin T tu mmg bagus. Tapi susah nk dpt produk tu sekarang sebab supplier kt malaysia x berani nk melabur bawak masuk ubat tu since ringgit mesia dh jatuh. Ni org2 farmasi cakap kat aku la. Tp ada alternatif lain… produk yg sama.. made in mesia. Cetapil tu aku dh pakai utk setahun, tak jalan.

    1

    0
    • Mia says:

      Yes.. dalacin t mmg bagus.. saya guna that product since i was 17yo.. now i am 41yo.. anak2 saya pun dah start guna.. teenagers kan.. dah start ade jerawat.. jgn pakai byk2.. just dab sikit2 kat tpt yg ade jerawat.. saya dulu jerawat jenis batu ade nanah.. masa tu lepas spm.. pakai dlm 3 bln gitu.. twice a day.. morning & nite b4 tido.. bila dah x de jerawat saya hny jg kulit je.. but once a while kalau ade jerawat saya dab sikit.. betul dalacin t mmg dah x masuk malaysia.. hari tu beli for my eldest alternative for dalacin t.. try topicil.. topical solution for acne.. same funtion mcm dalacin t.. alhamdulillah serasi dgn anak2 saya.. harga not as expensive as dalacin t but works the same.. :-)

      2

      0
  4. Anonymous says:

    JANGAN BELI KAT WATSONS.ABG NARA PUN TAK BELI KAT WATSONS.KAT LAZADA LAGI MURAH BERBALOI2.TAK CAYA CUBA TANYA ABG NARA.KALAU ABG NARA KATA BELI KAT WATSONS TU PAHAM2 JELA.DAH KENA BAYAR.

    0

    0
  5. Cun says:

    Kt pasar malam pun ada laa…laaaagi murah

    0

    2
  6. Anonymous says:

    Check your food intake
    1) Avoid makanan yang berunsur susu termasuk cheese.
    2) Avoid segala jenis kacang. Kacang tanah…kacang panjang, kacang bendi etc
    3) Avoid makanan yang bergoreng

    Selama ni ingat acah2 je…tapi bila pakar kulit shared benda yang sama… well, terimalah ye…

    3

    0
  7. anak nogori says:

    beli kat watson or guardian mmg mahal melampau, beli by lazda, or shopee, leh banding harga…

    1

    0
  8. elle says:

    muke aku pon teruk, so bile gi dermatologist kat demc die bg cetaphil ni, mmg mahal n takde buih sume tp pelan2 insyallah kurang laa breakout tu. kalau beli kat watson, kne beli brg watson pwp bru dpt hrge rm15 yg 125ml tu, utk beginner bley try kot. sabun badan die pon sgt2 ok bley kurangkan mane2 yg alergik n gatal2.

    1

    0
  9. Nena says:

    saya pakai cetaphil tu… tapi kan, muka takda jerawat terus naik jerawat. mula-mula husnuzon mungkin sbb cetaphil nak baiki kulit ke apa. tapi lama-lama makin naik jerawat dan tinggalkan parut. sedihnya. pastu masuk dua bulan tak reda, sy stop. bila stop jerawat dah takda. cuma parut je lah tinggal. camana nak hilangkan parut tu. so sad. ada sapa-sapa alami macam saya tak?

    0

    0
  10. pls check the ingredients says:

    tapi bukan ke ingredient cethapil ni ade paraben?? mana yang mampu kita elak tu,baik elak la kan.kalau x mampu teruskan..dlm cethapil dah ada paraben, nanti tgk2 dalam shampoo, conditioner, lotion, sabun mandi n lain2 semua ada paraben lg..so,agaknya dah byk mana kita guna paraben dlm hidup kita ni? huhuhu…takutt..

    2

    1
  11. yeeee says:

    komen yang tidak menggalakkan penggunaannya mesti dpt thumbs down..hahha

    0

    1
  12. Pretty face says:

    Cetaphil okla tapi so so jer bg aku. Tak ada apa kesan setakat cuci muka jer. Try range cosrx utk muka yg bermasalah lagi bagus , satu lg kalau local brand Dr. Haseenah.

    0

    0

Leave a Comment

Optional