November 15th, 2018

Semalam, Mahkamah Majistret Taiping mengarahkan seorang lelaki dengan nama Muhammad Izwan Shah Kamal membayar saman RM100,000 kepada pihak Skop Productions atas kesalahan menyebarkan filem Munafik 2 secara haram di Facebook atas akaun Sasuke Kun.

Menerusi laman Facebook peribadi miliknya, Izwan yang tersentak mendengar jumlah saman yang harus dibayar itu mengakui beliau cukup menyesal dengan perbuatannya. Kata Izwan, jika beliau hidup selama 100 tahun sekalipun mustahil untuk beliau membayar RM100,000.

Pada masa yang sama , beliau juga memohon maaf kepada Skop Productions terutama sekali kepada Datuk Yusof Haslam dan Syamsul Yusof.  Meskipun disaman, Izwan bersyukur tidak dipenjarakan.

Kami berharap apa yang terjadi kepada Izwan ini akan menjadi pengajaran buat semua. Jangan pernah terlibat dengan jenayah cetak rompak dan hargailah usaha penggiat seni tempatan untuk menghasilkan karya berkualiti.

Kredit Foto : Instagram Munafik 2 Official


69 responses to “Penyebar Filem Munafik 2 Menyesal, Hidup 100 Tahun Belum Tentu Dapat Bayar RM100,000”

  1. nana says:

    hebat wayang kau dik. tu ler, org dh warning kau buat gk semata2 nk dpt like dgn follower. sudah nye untung pun tak ada. lain kali copy untuk jual baru dapat duit. tak pun masa live tu minta sponsor iklan. pulang modal nk byr saman.

  2. Cerai byk sbb lki x reti bwa mto says:

    Nangis

  3. Cerai byk sbb lki busuk x mndi says:

    Sian..tpi apa leh buat. Pengajaran kpada kita juga.

  4. berok menangis mcm babi says:

    statement kesian/simpati nak kasi si yusof haslam tarik balik saman la tu…padan muka ko!!! rasakan…aku harap2 yusof/syamsul tak termakan dengan lakonan berok ni (gunakan nama ayah ibu dia)…yahooo!!!!

    ps: kowang ada tak pic muka mamat bebal ni??? care to share?? nak tgk huduh mana..

  5. bontot keling busuk says:

    yg penting statement mamat ni sangat kelakar…wakaka

Loading...