Written by Bella | December 18th, 2017

Penyanyi utama kumpulan SHINEE dari Korea Selatan, Jonghyun meninggal dunia hari ini di hospital selepas ditemui dalam keadaan tidak sedarkan diri di rumahnya sekitar jam 6 petang waktu tempatan.

Menerusi laman web ALL KPOP, kakak Jonghyun membuat laporan polis kerana mengesyaki adiknya itu mahu bunuh diri.

Pihak polis menemui kuali berisi cecair perang dirumahnya. Menurut laporan terbaru, cecair tersebut mengandungi carbon monoxide dan menjadi penyebab kematian Jonghyun. Peminat Jonghyun di seluruh dunia turut meluahkan rasa sedih dengan berita ini dan mengucapkan takziah kepada keluarga Jonghyun.

Sumber Berita : ALL KPOP

25 responses to Penyanyi Utama Kumpulan SHINEE Jonghyun Meninggal Dunia

  1. Miss Unibes says:

    Tak faham aku gambar no.2 tu. Geli aku tengok kpop ni terutama lelaki. Macam rasa nak lempang je tengok diorang ala2 manja Hello Kitty. Apa2 pun takziah kpd keluarga dia. Aku tau diorang takkan baca ni.

    5

    14
    • Thinking Before You Say says:

      Salah tuuu … Patut nya MALU , Lempang lah lelaki melayu islam yang dok sibuk pakai pakaian perempuan cuma nak buat parody Permata Hati , Parody Ada Nampak Mami Happy , Parody Abang Nak Tegur , Parody PAU2017 … Itu patut digelikan.

      55

      0
      • lala says:

        kan..ingatkan aku sorang je yg meluat..nanti dh makin ramai pondan membiak korang jgn rase pelik plak..yelah mase budak2 tu kecik buat video bukan main suka korang..cakap muka sebijik mcm pompuan lah…muka flawless lah..manalah budak2 tu x suke..makin galak jadinya..

        8

        0
      • Anonymous says:

        setau aku astro je kot cmtu, show2 rtm jarang yg ade manusia buang tebiat cmtu

        1

        1
    • minah jambu say NO to drugs says:

      fatah amin lagi hensem huh !

      8

      8
    • minah jambu say NO to drugs says:

      rimas minah jambu tengok minah tudung biru kt TV1 ni ..

      0

      1
    • Anonymous says:

      itu tak kira lagi surgery…jantan pun berlambak surgery kpop ni…..tu hidup drg fake….pura2 ceria….disebalik rupa palsu…

      1

      2
  2. Anonymous says:

    Knpe bunuh diri..

    2

    1
  3. #StayStrongShinee :( says:

    Pehh .. Dia nie bab Vokal , High Note memang first class la perfect … Sayangnya ….

    NOTE : Orang Korea tak maen-maen ya Bab bunuh diri … Takat peratus bunuh diri disana still tinggi doh !!! TAPI BEBERAPA ORGAN DALAM BADAN NYA AKAN DIBERI KEPADA ORANG MEMERLUKAN …

    23

    0
  4. Gataii says:

    Bla da femes nk bnuh dri pulokk.xpham aku

    1

    2
    • Anonymous says:

      sebab da femes la boleh depress
      bukan senang nak pertahankan popularity
      industri hiburan korea sangat melelahkan
      sebab tu yang tak mampu bertahan ambil jalan mudah untuk bunuh diri

      7

      0
  5. kiah pekasam says:

    kemurungan/depression tak pilih bulu kaya atau miskin. sama mcm cancer la….chronic diseases. Kalau ekstrim kemurungan boleh seiring sejalan dengan psychosis (selalu dengau suare mcm2 lah..nampak tu kdg2)…dan suicidal ideation –
    bijak x kiah?
    Eh tp budak ni plan baik suicide die sbb dah prepare harta bg kat kakak pastu derma organ. xdela mati katak

    4

    0
  6. Mimi says:

    depression is a funny reason kan bila u takde kat tempat tu. tapi percayalah, depression ni sangat sakit. lagi sakit dari sakit fizikal. u bleeding inside tapi takleh nampak. depressed person cant be leave alone. sebab masa diorang bersendirian tu lah lagi kuat suara dalaman tu menghasut. mudahlah kita nak gelakkan suruh lawan, be there and you know how struggle they are.

    6

    0
  7. Anonymous says:

    sape yg penah tgk reality show pasal grup2 kpop ni mmg serius ah stress ya amat, lg2 lah kalau yg mmg da popular n superstar plak tu, maunye org tu x suicide kena plak fans nye fanatik giler, lg ah org tu stress sbb nak kena pretend happy je sntiase.

    2

    0
  8. NOI UNNI says:

    Tengok wikipedia ..Dia sokong LGBT…tapi nak buat macam mana dia Idol terkenal.. kena pendam perasaan selain minat dan struggle utk buat Music yang terbaik….Kat malaysia senang2 je Sajat n Coach Yin muncul.. Dia sampai mati stres tahan nak jadi Coach Yin… Takziah

    3

    1
  9. Anonymous says:

    Kekayaan dan popularity tak menjanjikan kebahagian

    1

    0
  10. missjulyyy says:

    Very sad about this news…

    0

    0

Leave a Comment

Optional