Written by Bella | March 11th, 2019

Salah seorang ahli kumpulan K-pop terkenal iaitu Seungri Big Bang didakwa berkaitan kes sindiket pelacuran. Seugri adalah ‘bapak ayam’ yang menyediakan pelacur untuk pelabur asing di kelab peribadi miliknya yang dikenali sebagai Club Arena.

Peratus saham syarikat agensi YG Entertainment milik Seugri dilaporkan mengalami penurunan yang mendadak.

Tuduhan terhadap penyany itu dimaklumkan oleh syarikat berkenaan namun buat masa ini pihak YG Entertainment enggan memberikan sebarang komen. Malah, pihak polis juga tidak dapat dihubungi untuk pengesahan lanjut.

Bulan lalu, Seungri pernah menafikan beliau terlibat dengan skandal ‘rasuah seks’ tersebut dan YG Entertaiment juga menyifatkan ia sebagai satu laporan palsu.

Proses pertuduhan terhadap Seungri akan dipercepatkan kerana beliau bakal menjalani latihan ketenteraan pada 25 Mac ini.

Sumber Berita : The Korea Herald

7 responses to Penyanyi Korea Seungri BIGBANG Didakwa Terlibat Sindiket Pelacuran

  1. anti k-pop says:

    haaaa tu dia pujaan hati k-poppers semua

    4

    10
  2. Anonymous says:

    handsem…taste.

    1

    1
  3. Anonymous says:

    ini nk dtg Malaysia, maka memberi ruang dan peluanglah kepada dia menmbahkan ayam2 dia..so jgn bagi dtg.

    2

    2
  4. Nara says:

    si nara ni anti kpop ni. Yang buruk2 pasal kpop die nak post. Kalu nak update sangat pasal kpop asal semua mende tak update? Artis Kpop derma kat tabung masjid ko tak nak post ke?

    3

    5
  5. YG suka bagi rasuah says:

    padan muka ceo YG tu lah tindas lagi artis lain and mediaplay kan dah mendapat.

    3

    3