November 19th, 2011

Sebetulnya kami agak terkejut juga menonton persembahan terbaru Adlin Aman Ramlie dalam Maharaja Lawak Mega. Sewaktu berbual dengan seorang rakan, kami telah membincangkan Adlin. Rakan kami berpendapat yang kelihatan seperti ‘cakap tak serupa bikin’ berbanding komen-komen yang pernah dikeluarkannya dalam rancangan Akademi Fantasia persembahan lawaknya sebagai Maria, seorang ahli pasukan sorak yang berminat dengan pemain bola sepak era 80-an, Subadron Aziz. Persembahan lawaknya disifatkan lucah oleh sesetengah pihak. Adlin bagaimanapun memberitahu melalui Facebooknya:

Walaupun Maria ‘period’ semalam, alhamdulillah Maria berjaya membuat persembahan yang agak ‘fair’ dan tidak tercampak keluar! Terima kasih kepada Dato’ Hj Hasbullah Awang, Salwa Abdul Rahman dan Subadron Aziz kerana bersetuju bekerjasama dengan Maria secara langsung dan tidak langsung! Kepada penyokong dan peminat, terima kasih tidak terhingga kerana terus menjadi ‘pompom’ pada Maria.

memang ‘payah’ Maria nak mencuri perhatian penonton malam tadi sebab rata-rata persembahan peserta lain agak baik, selain ramai yang terlebih dulu muncul sebagai ‘gadis / pompuan’ sebelum Maria, sebab Maria ditempatkan second last dalam turutan persembahan. Dahlah Maria buat solo, penonton semua pun dah puas ketawa terbahak-bahak dari persembahan yang bagus macam Boboi dan Osbon sampai penat…, maka bila Maria muncul, ternampaklah oleh juri yang show Maria tu macam ‘flop’.

Bak kata abang JH, harus peka dan tahu untuk mengukur kekuatan persembahan solo dan berkumpulan. Kalau sekali pandang, memang terlalu sukar untuk bertanding dengan pasangan berkumpulan, namun Maria tetap yakin pakai skirt pendek dan kangkang!!! Hehehe!

Maria jugak sedar tak ramai yang tahu siapa Subadron Aziz dan Salwa Abdul Rahman…., tapi itulah yang Maria ingin ‘kongsi’ sebagai penghargaan kepada dunia bolasepak dan nyanyian tanahair.

Sekali lagi…, terima kasih kerana memberi perhatian kepada Maria.

Love, Maria Cordoba!

Bagi kami, perempuan ‘period’ pun tidak bersikap seperti Maria yang digambarkan oleh Adlin, dan kami tidak pasti siapa contoh perempuan ‘period’ yang pernah beraksi sebegitu di hadapan Adlin, tetapi bagi kami pernyataan itu seksis, dan Adlin perlu mengenal pasti garisan antara ‘lawak’ dengan ‘over’. Terima kasih.


69 responses to “Penonton Jelik Persembahan Adlin Sebagai Maria Dalam Maharaja Lawak Mega?”

  1. Anonymous says:

    adlin lawak cam babi

Loading...