Written by serenity | November 19th, 2011

Sebetulnya kami agak terkejut juga menonton persembahan terbaru Adlin Aman Ramlie dalam Maharaja Lawak Mega. Sewaktu berbual dengan seorang rakan, kami telah membincangkan Adlin. Rakan kami berpendapat yang kelihatan seperti ‘cakap tak serupa bikin’ berbanding komen-komen yang pernah dikeluarkannya dalam rancangan Akademi Fantasia persembahan lawaknya sebagai Maria, seorang ahli pasukan sorak yang berminat dengan pemain bola sepak era 80-an, Subadron Aziz. Persembahan lawaknya disifatkan lucah oleh sesetengah pihak. Adlin bagaimanapun memberitahu melalui Facebooknya:

Walaupun Maria ‘period’ semalam, alhamdulillah Maria berjaya membuat persembahan yang agak ‘fair’ dan tidak tercampak keluar! Terima kasih kepada Dato’ Hj Hasbullah Awang, Salwa Abdul Rahman dan Subadron Aziz kerana bersetuju bekerjasama dengan Maria secara langsung dan tidak langsung! Kepada penyokong dan peminat, terima kasih tidak terhingga kerana terus menjadi ‘pompom’ pada Maria.

memang ‘payah’ Maria nak mencuri perhatian penonton malam tadi sebab rata-rata persembahan peserta lain agak baik, selain ramai yang terlebih dulu muncul sebagai ‘gadis / pompuan’ sebelum Maria, sebab Maria ditempatkan second last dalam turutan persembahan. Dahlah Maria buat solo, penonton semua pun dah puas ketawa terbahak-bahak dari persembahan yang bagus macam Boboi dan Osbon sampai penat…, maka bila Maria muncul, ternampaklah oleh juri yang show Maria tu macam ‘flop’.

Bak kata abang JH, harus peka dan tahu untuk mengukur kekuatan persembahan solo dan berkumpulan. Kalau sekali pandang, memang terlalu sukar untuk bertanding dengan pasangan berkumpulan, namun Maria tetap yakin pakai skirt pendek dan kangkang!!! Hehehe!

Maria jugak sedar tak ramai yang tahu siapa Subadron Aziz dan Salwa Abdul Rahman…., tapi itulah yang Maria ingin ‘kongsi’ sebagai penghargaan kepada dunia bolasepak dan nyanyian tanahair.

Sekali lagi…, terima kasih kerana memberi perhatian kepada Maria.

Love, Maria Cordoba!

Bagi kami, perempuan ‘period’ pun tidak bersikap seperti Maria yang digambarkan oleh Adlin, dan kami tidak pasti siapa contoh perempuan ‘period’ yang pernah beraksi sebegitu di hadapan Adlin, tetapi bagi kami pernyataan itu seksis, dan Adlin perlu mengenal pasti garisan antara ‘lawak’ dengan ‘over’. Terima kasih.

TAGS:
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

70 responses to Penonton Jelik Persembahan Adlin Sebagai Maria Dalam Maharaja Lawak Mega?

  1. makcik tipah says:

    sengal !

    0

    0
  2. kalespeluru says:

    Hoho. Yeke? Ish ish ish

    0

    0
  3. adinda says:

    betol2….naek muntah tgk persembahan die,rasenye sobri yg spontan je tanpa bob tu lg lawak dr sie…Booo to adlin aman ramli….hope nxt week die kuar =)

    0

    0
  4. student bandung says:

    jelik ah

    0

    0
  5. weweweweewee says:

    Aku x minat pon die ni.. lawak x jadi lgsg!!

    0

    0
  6. niki says:

    alaa… apa sangat la.. nak ambik pot !!
    pd aku.. ni semua sbagai hiburan je…
    nak terkangkang terjungkit skali pun…
    xde nak ambik kisahnya pun…
    agak2.. persembahan meluat.. tukar je la channel lain..
    atau.. time rancangan tu.. pakat2 la ajak kawan2… teman2 serumah ke surau… buat solat apa yg patut..
    selesai masalah !!!

    1

    0
  7. hohoho says:

    soooo overrrr…. huh!! perempuan period manalah yg dia contohi 2..

    0

    0
  8. 1st says:

    1st. ///

    0

    0
    • fail says:

      Maaf anda gagal, sila cuba lagi!

      0

      0
    • Zz says:

      Kesian..

      0

      0
    • Dek Nano says:

      Pakai laptop/komputer version early 2000 ek? Kita dah nak masuk 2012 lagi sebulan lebih je lagi, tukar la laptop/komputer version baru supaya laju sikit update nye.

      Lagi satu, kalo laptop/komputer dah baru, ataupun guna iPad atau Galaxy Tab, sila tekan butang ‘REFRESH’ dulu ye sblm nak komen. Kalo tak jumpa butang ‘REFRESH’, mintak tolong sapa2 tunjukkan.

      Kesian la kat orang mcm kau nih.

      0

      0
  9. aku says:

    aku x tengok pon MLM tp entri kat atas tu aku nk komen.maria yang adlin jadi tu emilda kot….pandangan aku jer…

    0

    0
  10. kotakkatik says:

    aku tak paham narnye ape tujuan lawak yg die bawakkan.. haha.. sori…. tapi tape kot kalu die keluar minggu depan… hahhahahahahahaha (gelak jahat)

    0

    0
  11. Dayana Comel says:

    kalau nk kekal dlm maharaja lawak mega ni… perlu ada peningkatan yg lebh lgi… kalau tk bye-bye to u adlin…

    0

    0
  12. mj says:

    1st!!

    0

    0
  13. mya says:

    siyess geli

    0

    0
  14. Tak Minat Artis (TMA) says:

    dia penah bg kritikan kat peserta2 akademi fantasia cam dia terror je dlm bidang nyanyian…

    yg peliknya, sya x pnh pun dengar dia menyanyi…

    mmg pnah ke dia menyanyi…? mushkil gak…

    0

    0
  15. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu tk tengok pn maharaja lawak pada hari jumaat itu hari pasal minah jambu ada di singapore jalan2 ngan kakak minah jambu….minah jambu baru je smpai kl hari ni jejari runcing minah jambu memang tk sabar nk komen kt blog bang nara ni…….anyway lov u adlin semoga sakses

    0

    0
    • jekrbhgjsktru says:

      Kau sbnarnye nk nunjok kau g singapore kan???? jgn marah……….. tanye je……..

      0

      0
      • Blurrrrrrrr` says:

        ko ni memang menunjuk aarr…mcm la ko jer yang boleh g singapore tu…..hais… apa punya orang la… mcm ni pun ada

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          oi blurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr minah jambu bukan nye nk menunjok2 yg minah jambu ni gi singapore ! eleh …apeeeeeeeeee lah singapore tu nk di banding kn ngan negeri2 macm jepon sweden ….ni minah jambu setakat gi singapore je….minah jambu kasitau yg betol2 setidak2 nya minah jambu tk lah hidop berpura2 macm setengah orang yg ber……t…….ng tu ….eksen macm baik tapi prangai allahu akbar ………….!!!

          0

          0
        • lily says:

          ko pemes sgt kerr sampai nak bagtau ko pegi mane..MOTIP?????

          0

          0
        • ko jangan tak tau lily, minah jambu ni femes. kalau google minah jambu automatik terkeluor ‘klip 3gp’ sekali. ramai yg cari.

          0

          0
      • meluat says:

        apasal tetiba nak citer kat org kau gi spore? kau ni mina jambu sengal mcm adlin gak. Syok adlin dapat lepas geram dpn public utk 2 kali pakai cam pompuan, camlah peminat tak tau dia camner, hehe

        0

        0
        • minah jambu 24jam mengadap computer says:

          bis yg orang2 lain macm artis tu kalau dh bertudong n tutop aurat kenape nk heboh satu mlaysia ! tu pn menunjok2 n riak jugak konon nk kasitau yg diri tu dh baik sangat pohhhhhhhdahhhhhhhhhh gi main jaoh jaoh lahhhhhhhhhhhhhh booooooooolayannnnnnnnnn huh !!!!!

          0

          0
        • narinanai says:

          Diorang bukan nak menunjuk, sekurang2 nya bila diorang berkongsi cerita mcm tu, orang-orang mcm engkau ni terdetik la di hati yg tak berapa bersih tu utk terima Islam sebagai gaya hidup.

          0

          0
        • Jijah dari Selama says:

          minah jambu mmg bangang pon…xbley watpe dh,lalala~~~

          0

          0
  16. terlucah_sudah says:

    Dulu…dia pernah kritik Reza macam Bedah…tapi sekarang ni dia pula yang dah lebih sudu dari kuah..! Dia buat semua tu bukan kerana seni…tapi sebab nak menang duit. Cakap tak serupa gigi mamat sengal ni!!!

    0

    0
  17. abdul samah jenab says:

    FIRST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    0

    0
  18. NenekPenne says:

    lawak dia hari tu memang fail laaa…
    dont be like that laa adlin…

    0

    0
  19. NenekPenne says:

    tapi lagi jelik dgn pengkomen kat blog abang nara yang tetiba jer perasan dia komen first dgn hanya menaip FIRST!…. hek eleh..ada hadiah ke kalau jadi pengkomen yang first??

    0

    0
  20. […] Here : Beautiful Nara This entry was posted in Teknologi and tagged Adlin, DALAM, Jelik, LAWAK, Maharaja, Maria, Mega, […]

    0

    0
  21. chef 1.0 says:

    adlin mmg xlayak masuk maharaja lawak mega. xde bakat lawak langsung..dah la masa prsembahan minggu ke 3 lepas buat lawak pasal bab Agama..sgt biadap!.. nmpak sgt xde idea utk brlawak..

    0

    0
  22. adinda says:

    tp aku peliklah knape kumpulan senario xmasuk MLM ek? ke derang takut derang xlawak lagi hehe

    0

    0
  23. pengkritik says:

    MLM ni much different compared to ML… ML rilex..xde terkinja2 pon. MLM bsifat “lawak bodoh susah nak gelak” tp kalo ML lawak bodohpon sng je gelak…

    MLM worst!!!!

    0

    0
  24. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    oi kalau nk mengata pasal mha rja lwak mega lain kali minggu yg ke 5 korang jangan tengok ok! bodoh betol ! minah jambu suka osbon bwl power shok n adlin dorang kelakar n kelakar minah jambu ketawa sampai terkentot kentot hahahahahahahahahahahaaaaaaaaa ketawa lagi hahahahahahahahahahahahahahahahahahaiiiiiiii……..

    0

    0
  25. bubu says:

    zainal abidin hasan kate adlin ni gifted..pada aku la, he’s not really gifted klu nk dbandingkn ngn Badul. Badul wat lawak sempoi n even kekadang agak kasar lawaknye, but still xnmpak buduh cm adlin…

    adlin ni, kritik org pung pang pung pang, tp sdri pon xmampu nk perfomed well.. soryla adlin, u r n0t gifted..cam desperate je wa tgk lu..haccchhumm

    0

    0
  26. bibik says:

    tah..gifted ke camtuh? bikin malu A.R Tompel je..weks

    0

    0
  27. mail says:

    wa caya luu

    0

    0
  28. u olsss says:

    i love max 24/7..24/7 yeah.. 244/7 yeah 24/7 24/7 24/7

    0

    0
  29. u olsss says:

    khellassssssss..

    0

    0
  30. muhammad sukor harun says:

    yg penting idea lawak tuhhh… kalau dah lawak tuhhh menjadi…….. tak kisah lahhh samada lawak menghina orang kerr lucah kerrr hina agama kerrr hina ulamak kerrr hina pemimpin negara kerrr hina nabi kerrr kontrovesi kerr kasar kerr ganas kerrr kutuk bapak sendiri kerr kutuk mak sendiri kerrrr lawak tetap lawak TAPI KALAU DAH TAK LAWAK paham paham ajer lerr 1dunia babe bukan 1malaysia ejerrr yg akan datang menyumpah wahai si polan kau pergi mampussss lah dgn lawak kau tuhhh well itulah kehidupan sementara menanti kematian buat lawak banyak banyak di dunia ini lepasss tuhh menangis lah banyak di akhirat nantii huaaahhhhhhh….

    0

    0
    • TeruteruBozu says:

      hina agama kerrr / hina ulamak kerrr / hina nabi kerrr <— ape lu cakap ni bai?? kalo mmg lawak pun sbg org islam tak akan gelak utk bab2 yg ni yer…melainkan jika anda islam pada IC shj…sekian

      0

      0
  31. muhammad sukor harun says:

    yg penting idea lawak sehingga orang ketawa .
    tak kisah lah samada lawak tuhh bodoh,kurang ajar, brutal, lucah, hina -agama bangsa pemimpin ulamak tuhan nabi mak ayah tok wan tok nek tanah air , kontrevesi, biadap,..bla bla bla … selagi orang ketawa ok lerrr tuhhh
    TAPI BILA LAWAK TUH TAK MENJADI bukan 1MALAYSIA ajerrr tapi 1DUNIA akan berkata pergi mampuslahhh dgn lawak kamu
    WELL itulah kehidupan.
    akhir kata ketawalah banyak banyak di dunia ini supaya kita menangis banyak banyak di akhirat nanti.. huuuaaaaahhhhh.

    0

    0
    • Marwanis says:

      “tak kisah lah samada lawak tuhh bodoh,kurang ajar, brutal, lucah, hina -agama bangsa pemimpin ulamak tuhan nabi mak ayah tok wan tok nek tanah air , kontrevesi, biadap,..bla bla bla … ”

      saudara tak kisah lawak menghina agama, ulama dan tuhan? Hati-hati dengan kenyataan saudara!

      0

      0
      • TeruteruBozu says:

        setuju ngn ko… bajet komen dier bagus laa tu ckp mcm tu…tp yang ado. Ade ker hina nabi leh jadi lawak?? tepuk dada tanya iman…

        0

        0
    • hongak kau says:

      bengonglah kau nie….kehidupan aper yg kau sembang niee..bangang btul..

      0

      0
  32. Mak Jemah.... says:

    Tangan kedada mata ke atas ……eh enkorang ingat senang ke nak wat orang ketawa ngan lawak….apa kata next week engkorang lak yang masuk MLM tu…..kelasss Mak Jemah…Ada tak yang nak ketawa ngan lawak korang…hah amek kau…

    0

    0
  33. adlin 2 memalukan diri sendiri kot…wt lwak mcm ape ntah..zainal 2 nk amek ati je kot..gifted la sgt kan..os 2 mmg gifted…tgk muke die je wt gelak…blom die ckap..adlin,.x perlu mcm 2 sgt la…aku ngan seikhlas hati ni mintak adlin ni tarik diri la..its better..dari memalukan diri terkeluar..haha…

    0

    0
    • teh_ais says:

      tak paham lgsung mcmna adlin bleh masuk MLM..bila pulak dia ni pernah jadi pelawak??jgnkan MLM..raja lawak pun dia x layak masuk kot! sengal..

      0

      0
  34. shasha says:

    de….. adlin tu nak cover mlu la tu… menyampah!

    0

    0
  35. Anonymous says:

    adlin lawak cam babi

    0

    0