Penjelasan Pembatalan Konsert Salaam Sami Yusuf Di Stadium Malawati

Hiburan

Penjelasan Pembatalan Konsert Salaam Sami Yusuf Di Stadium Malawati

Abang Nara pasti ramai yang kecewa apabila konsert Sami Yusuf dibatalkan secara tiba-tiba minggu lepas. Ramai kawan Abang Nara yang dah beli tiket memang rage juga apabila mendengar pembatalan tersebut. Dan yang pastinya, ramai yang tertanya-tanya apa punca sebenarnya pembatalan konsert tersebut di saat-saat akhir.
sami yusuf

Berikut ialah penjelasan rasmi tentang pembatalan konsert Salaam Sami Yusuf:-

Advertisement

Berikutan laporan kurang tepat di media tempatan baru-baru ini, syarikat pengurusan Sami Yusuf, ETM International (ETM), ingin menyatakan kepada para peminat Sami Yusuf di Malaysia sebab sebenar tentang pembatalan konsert di Stadium Malawati pada minggu lalu.

Sebelum meninggalkan Malaysia, pihak ETM terlebih dahulu mengarahkan pihak peguam mereka untuk memberikan notis kepada OEP; pihak penganjur yang bertapak di Singapura, berkaitan beberapa perkara yang telah melanggar kontrak persembahan Sami di Malaysia.

Pihak OEP telah gagal untuk bertindak balas kepada pihak peguam. Apabila Sami tiba di Kuala Lumpur, secara jelas pihak OEP tidak menangani isu tersebut. OEP telah secara jelas tidak menghormati tanggungjawab mereka.

Rasa hormat yang tidak ditunjukkan kepada krew Sami, mungkin boleh ditahan tetapi tidak kepada kegagalan OEP untuk mempromosi konsert secukup-cukupnya, dan menyediakan kempen secara komprehensif di media seperti yang dituntut di dalam kontrak.

Kurangnya kesedaran awam tentang konsert ini telah mendorong kami untuk (1) menawarkan konsert ini dienjak ke suatu tarikh yang lain supaya sebuah pasukan promosi yang baru berpeluang untuk mempromosikan semula konsert di Stadium Malawati, dengan sepenuh sokongan kepada Sami Yusuf, dan (2) menawarkan untuk mengaturkan pakej pampasan kepada peminat yang telah membeli tiket persembahan. OEP telah menolak kesemua pilihan-pilihan tersebut.

Jadi, walaupun Sami Yusuf tidak sabar-sabar meneruskan persembahan dan sangat teruja membuat persembahan untuk peminatnya di Malaysia, percanggahan dan masalah dengan OEP menyebabkan ETM tidak mempunyai sebarang pilihan lain, tetapi membatalkan persembahan.

Liza Palana dari ETM berkata “Sedihnya ia telah membuktikan bahawa adalah mustahil untuk diteruskan disebabkan isu kontrak yang bercanggah.”

Sami Yusuf berkata: “Saya sangat sedih kerana tidak dapat membuat persembahan kepada saudara saudari di Malaysia. Saya telah menunggu peluang untuk bersama dengan mereka selama hampir 8 tahun. Walaubagaimanapun, saya tidak mahu kehadiran melalui persembahan saya dengan cara yang tidak professional – saya telahpun berusaha keras untuk menjadualkan semula persembahan di Malaysia pada masa akan datang. Saya mahu peminat saya dapat menikmati dan merasai pengalaman konsert Sami Yusuf dengan cara yang sepatutnya. Saya berusaha untuk menjadikan ia kenyataan dalam masa terdekat.

Sami akan kembali ke Kuala Lumpur tidak lama lagi untuk mempromosikan album terbarunya SALAAM yang bakal dikeluarkan melalui Arteffects International (Arteffects).

Prebiu material terbitan terbaru ini akan berada di www.SamiYusufOfficial.com dalam beberapa hari lagi.

Arteffects sedang merancang untuk menganjurkan showcase eksklusif Sami Yusuf bersempena dengan pelancaran album SALAAM. Kepada yang berminat untuk menghadiri showcase tersebut, sila ikuti twitter @ArteffectsInt dan @SamiYusuf untuk pengumuman selanjutnya.

Diharap dengan penjelasan ini, semua pihak dapat memahami apa yang sebenarnya terjadi. Sekian terima kasih.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

26 Comments

  1. scb

    July 20, 2012 at 1:41 pm

    yep konset batal sebab tiket tak laku. jangan salahkan penganjur. penganjur akan go on as long as dia nyanyi. disitu baru boleh dapat publisiti.maybe sami yang batalkan takut reputasi terjejas. ? bad reputasi maaa.. he is not dat famous compare to maher zain..

    • mengantuk

      July 20, 2012 at 1:54 pm

      sian datuk siti..dia artis undangan…

  2. Anonymous

    July 20, 2012 at 9:48 am

    ss

  3. zai

    July 20, 2012 at 8:08 am

    kecewa la sikit rasanya hati ini….lagu sami yusuf ni best korang… try youtube lagu ni, I Wish You Were Here…

    • www.videocelop.com

      July 20, 2012 at 11:08 am

      Betul la memang terkilan.Wife aku siap blanja lagi sbab sama2 minat. Tp aku dh agak, ni mesti pasal promosi yg kurang. Yg ada promosi untk konsert maher zain aje….

  4. Raja minah jambu 24jam mengadap computer

    July 20, 2012 at 7:42 am

    emmm di batalkn? pesal pulak? tiket tk laku ke? kalau tk pesal batal saat akhir kn.. sekian trima khaseh

    • Anonymous

      July 20, 2012 at 10:04 am

      tak kenal pun sapa dia ni. batal pun takpe..

    • www.videocelop.com

      July 20, 2012 at 11:11 am

      klau diteruskan jgk pun takpe, bkn ko kenal pun hehe…
      setiap artis ada peminatnya sendiri.

    • zai

      July 20, 2012 at 1:45 pm

      exactly..setiap artis ada peminat sendiri..dia ni nama besar di tpt dia..org sini je xbrapa kenal…harap updates dari radio je mmg la, kenal org yg derang nak kenalkan sj…

  5. Pingback: Penjelasan Pembatalan Konsert Salaam Sami Yusuf Di Stadium Malawati | HatiBlogger [dot] Com

Loading...