Written by AbangNara | May 30th, 2011

prema yin gambit saifullah

Hangat sungguh reaksi para pembaca BeautifulNara apabila menonton video klip lakonan Prema Yin dan Shah Jaszle yang telah diarahkan oleh Gambit Saifullah. Ramai yang mengecam video klip tersebut. Abang Nara pun tak suka sebab memang tak boleh blah. Tapi apa kata kita dengar penjelasan dari Gambit terlebih dahulu:-

Utk memendekkan cerita,i x kan comment benda yg x berkaitan dgn MV ni. gejala2 sosial kat luar sana ke, rasuah, politik yg melanda ke, penonton2 yg hipokrit ke….i will not comment on that. just purely about shooting this video, thats it.

i will start.

mmg byk yg I kurang puas hati bila shoot this MV, energy level performance, my tight shot, wardrobe, makeup & etc but mmg last min & everybody EVERYBODY really works hard for it & i appreciate. Tapi semua ni adalah production problem dan u all x perlu tau. Mmg kualiti boleh lebih better, tapi Dgn masa as a main factor dari masa shoot till editing & juga masalah lain, we will try better next time. Everybody tried their best & i really appreciate that.

The Storyline.

cerita dia mudah, pasangan suami isteri yg pada mulanya kita establish seperti ada masalah keluarga-nak divorce ke, x brapa nak ckp with each other ke. tapi sebenarnya mereka hanya bermain ego diantara satu sama lain. Jual mahal etc. Itu adalah cara pasangan ini bermain cinta antara mereka, Green screen adalah bayangan mimpi perempuan itu.

This is a short story for u, i malas nak explain panjang2.

Soalan saya,

saya nak tau, apa salahnya video yg ditunjuk kasih sayang suami isteri ni, bukannya ada adegan cium ke, raba2 ke etc…. yg korang nak jadi isu sgt. x de niat saya nak buat kontroversi. Hanya nak paparkan mainnan ego kasih sayang mereka. Tak brapa nak jadi tu productions problem, korang x perlu nak masuk campur.

Isunya sebab ade Shahz Jaszle? Gambit Saifullah direct? pasal tu? x de pon cium2, raba2…. knapa crita anu dlm botol ade pasangan Gay main dlm scene ok plak? nampak anu dlm botol ok plak? cerita isteri&…. ade adegan sekian ok plak? mereka hanya memaparkan lakonan cerita. Sama juga saya, bukannya ade kissing ke, raba ke….

please explain.

Disebabkan Gambit dah mintak explaination, apa kata korang explain kat dia di dalam ruangan komen di bawah. Abang Nara terasa malas pulak nak explainkan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

510 responses to Penjelasan Gambit Saifullah Tentang Video Klip Prema Yin & Shah Jaszle

  1. prima sen says:

    bila org ‘beriman’ bersyarah……

    0

    0
    • Apek says:

      Lebih baik x payah jelaskan drpd bagi penjelasan bangang mcm ni..

      0

      0
      • az says:

        aku pulak yg rase malu bile bace penjelasan die…ikutkan aku tak heran pun dgn video tu..dari lagu, video, penyanyi, pelakon semua aku tak minat…taste masing2…

        p/s: die takde komen pun pasal ketiak tu…n pasni balik rumah, aku nak guling2 atas lantai depan laki aku, selak baju seksi aku kat depan peti ais…hahahaha….

        0

        0
        • hahahaha says:

          hahahhaha…seryes aku pon rase cm nak guling2 depan laki aku camtu gak!! :))

          0

          0
        • maya says:

          hahahhaha..klakor la ko nih…guling2 depan peti ais…hahahahahha

          0

          0
        • kelakar says:

          hahahahaha kelakar giler..meh guling2 berjemaah..

          0

          0
        • johano says:

          Wahh. Meriahnya thread ni. Aku harap dalam banyak banyak orang yang komen kat sini takde siapa yang terlibat dalam apa apa yang menggalakkan maksiat.

          Aku harap takde yang couple, aku harap takde yang pernah sentuh kulit pasangan bukan muhrim dorang, aku harap takde yang main sms intim, aku harap takde yang call pasangan dorang sebelum tidur dengan suara ‘letih’, aku harap takde yang saling bersandar dalam panggung wayang dan etc etc etc.

          Aku just harap kalau ada orang orang yang macam ni yang komen kat thread ni, dorang perlu sedar takde bezanya melakukan benda yang satu dunia boleh nampak (macam yang shah jaszle buat kat video ni), dengan benda yang cuma Tuhan boleh nampak. (macam yang aku mention atas ni).

          Aku just harap takde orang yang macam tu dalam thread ni.

          0

          0
        • big mama says:

          hahaha..aku pun nak guling2 dpn peti ais la..agak2 kalau dah panas sngt kita bukak la pintu peti ais tu bg sejuk sket…apa punya sengal la statement…bek x yah bg apa2 penjelasan…

          0

          0
        • naz says:

          hahahha… gelak besau ak ngan note tu… kalo laki sendiri xpe la confirm dh nikah.. nih… cuba tny dia dh nikah ker…. pela dia 2 kalo nak explain biau le logic…

          0

          0
      • FUCK YOU GAMBIT says:

        dah lama xcakap fuck kat org…. FUCK YOU GAMBIT !…haaa kan dah terkeluar.1st thing, aku mmg xdapat tangkap langsung yg video ni berkenaan suami isteri yang mengahdapi masalah rumahtangga.
        1st aku tangkap, laki tu datang umah ppuan tu nak buat maksiat ! ppuan tu pulak tengah tnggu jantan ! hahahaha..
        lenkali kalo nak buat vc laki bini bermasalah, buat la first² diorg gado ker, pastu laki tu keluar rumah jap, ppuan tu majuk naik bilik…pas tu ppuan tu pakai naju seksi² nk balas dendam kat laki dia, laki dia then balik umah, bukak² pintu tgk bini dia seksi semacam… itu baru betul mengong!!!! ini jalan cerita pun xder…
        weehhhh kalo org 1st time tgk ni, mmg orang nmpk vc ni orang ingat vc ni vc porn taww! lagi skali, FUCK YOU GAMBIT utk statement ko yang sungguh bodoh!

        0

        0
    • Apek says:

      Lebih baik jangan bagi penjelasan drpd bagi penjelasan yg bangang mcm ni..

      Dia ni Muslim ke x?

      0

      0
      • zack says:

        ada mase mati kena panah petir dak bodo nie…

        0

        0
      • huhu…konon org bengkek sbb dia direct n sbb anak mat saleh celup sah jezel tu berlakon..hadoi..plz lah… ni mmg bdk2 melayu perasan ni…yg sah2 kacukan takde over menonjolkan ke’moden’an dorg…yg idung, kulit n segala2nya melayu tp mengaku kacukan ni plak berlebih2…

        0

        0
      • che mat says:

        die muslim..tapi bukan mukmin..hohohoho

        0

        0
    • jabun says:

      butuh ko gambit!

      0

      0
    • marishadania says:

      vc nih pasal mainan perasaan suami isteri?.. baring atas lantai dapur? wei, byk lagi kot cara nak tunjuk mainan perasaan tu.. bukan buat vc horny..

      mind yr word gambit. u look so stupid bila bagi alasan. kesian aku tengok ko..

      0

      0
      • pinky-minky says:

        macam gampang je pompuan tu menari. tarian dok ulang2 takde seni langsung. muka takde jiwa. konon2 nk show ghairah depan shah jaszle tu tapi cam tak sampai. kesian kesian.. owh, sebab takde cium2 raba2 so kononnya video ni clean lah?? abih yg dok raba2 diri sendiri tu takpe plak eh??sila jawab..

        0

        0
        • nanyy says:

          yes…setuju…perlambangan seksual bkn hny prlu ada scene raba2 or cium2…malah the way pompuan 2 dress up, renungan mata yg sangap,liuk lentuk bdn pon da show adea unsur2 seks tawww!!

          0

          0
    • HAIH says:

      KEPALE HOTAK KO LA GAMBIT ! MSLAH SKUNG KO DAH KETEPIKAN SOAL HALAL DAN HARAM !! DORG STILL BUKAN MUHRIM ! YG KO NAK MENTION TU KISAH SUAMI ISTRI TU APAHAL ???!!! BAPAK KAW LA ! YANG PELAKON PUN BODOH MACAM GAMBIT GAK MENTALITI BAWAH KAKI ! SEKIAN .

      0

      0
    • secret says:

      1- WOAHHH

      2- LAYAK KER DIGELAR DIRECTOR BILA MENJAWAB SOALAN MACAM BUDAK SEKOLAH KENA SOAL DENGAN CIKGU PEREMPUAN.

      3- BELIAU MASIH BELUM MATANG DALAM INDUSTRI

      4- TAK SALAHKAN KALAU NAK GUNA AYAT MELARIKAN DIRI. TAPI TAK PERLULAH TAYANG KEBODOHAN DIRI. AISEY MAN…

      5- ‘SOAL PRODUCTION TECHNICAL, KORANG SUMA TAK PERLU TAHU.”

      Sebagai orang atas untuk krew kamu, kamu patot backup mereka. cover mereka. JAGA NAMA PRODUCTION. kenapa jawab mcam tu. SENDIRI BUKA PEKUNG DI DADA YG AWAK TAK PANDAI JAGA ANAK BUAH. ACTUAL BUKAN PANDAI JAGA ANAK BUAH. TAPI TOK KETUA SENDRI MACAM LOSER. aisey…
      at least back up la der… poyo sangat apa sal.
      kalau hang tak mention pasal tu, kitorang tak tau pun hang ada problem nak handle budak hang. aisey…

      TERKANTOI SUDAH. PATOTLAH END RESULT MACAM SAMPAH. Aku haram 1 benda tak tau pasal video making kejadah. tapi bak aku kata sebelum ni.

      HANG BUAT MV NI UNTUK SIAPA TENGOK???
      kalau nak buat biznes pun TAK LAKU, SEBAB KAU TAK TAU MARKET KO KAT CELAH MANA. APA MOTIF?

      6- hang tak wat research betol2 ker? kalau result macam tu, macam buat assignment presentation time kuliah je. adoilah……

      7- bak kata SPONGE BOB

      APA YANG PENTING? KERJASAMA.

      p/s: masalah bila tok ketua jawab macam tu. dah la tak cover orang bawah dia. aish… kalau dalam grouping dapat tok ketua macam tu. i’m PISSED OF. aishhh….
      ke korang buat keje 3 orang?

      aku da tengok blog si prima yin. dia ada bakat. boleh maju ke hadapan. TAPI SAYANG, 1ST IMPRESSION KAMI DI MAINSTREAM TERHADAP BELIAU, SANGAT OUT. Better next time, cari lah mereka yang ada list panjang skit dalam resume. jangan sebab nak cover budget. rosak rosak. rosak. muka prima yin dlm blog dia, takde pon muka pondan. kesian.

      UNTUK PERINGATAN SEMUA, PILIHLAH YANG TERBAIK. PENTINGKAN KUALITI DAN JANGAN TERUJA SANGAT BAB NAK CUT COST. RUGI. RUGI RUGI.

      0

      0
      • keranda bergerak says:

        wehhhhh…mane ade sponge bob ckp “APA YANG PENTING? KERJASAMA.”

        wonderpet la wehhhhhhhhhhhh…miahahahahhahaha

        0

        0
      • rianda says:

        heheheheh.aku suke semua yg hang ckp. tp bab sponge bob ckp tu, mmg lagi nak tergelak. x buat research ke der? manader spongebob daa…..wonderpet wo!

        0

        0
      • jad says:

        hahaha..punye lah bengang “secret ” sambil sponge bob pun pakai tag line tu..muahahaha

        0

        0
      • Leviathan says:

        Hahaha lawak sumorang tau Wonderpet ngan Spongebob!

        0

        0
    • reddish says:

      Sian ko ni gambit SS…dhla x laku media hentam director pun buang ko sb gila glemer demand mcm2…
      Ko dgn hidong kemek tu sama jer mangkokksss

      0

      0
    • haha says:

      biase r…name pon dh gambit….serupa gambit dalam
      x-men la…….nasib ade saifullah belakang..kalo x….nk tlg tmbh x-men kat belakang tu…huhuhu

      0

      0
    • huhe says:

      name pon dh gambit…serupa gambit dalam x-men da jdnye…nasib baik ade saifullah belakang…kalo x nk tlg tmbah x-men kat belakang tuh…

      0

      0
    • media prema yang says:

      KALAU YE PUN DIORANG BDUA DALAM VC TU DA KAWEN…KNAPE X TNJUK GAMBAR KAWEN?? KE ALASAN BARU BWAT??? TOLONG LA WAT VIDEO KLIP YANG BERMARUAH SKET.. IDEA SEX CAMTU JE KO BLEH FIKIR???

      0

      0
      • Manis says:

        Vc ni dia buat ada adegan2 cam tu sebab nak tarik orang. Ye laa dia fikir orang kita ni macam america ke ? Orang america ye laa suka benda yang berbaur lucah. Gambit, please arr buat kerja tu elok sikit. Ni menggunakan publisiti murahan untuk glamour.

        0

        0
    • gadis melayu says:

      nie org melayu paling bangang sekali bg statement..dh xtau unsur2 agama2 halal dan haram.. laki bini ka ego ka peduli ape rase ye bnyk cara leh ditunjukkan bukan p golek2 depan peti ais n tunjuk ketiak.. biasaalah pelakon xda otak mcm nie lah jd yeee.. MMNG BODOH LAH

      0

      0
    • Rooney says:

      Ok la like i said this is just a video.

      Aku tak faham kenapa korang tak dapat terima video ni, bukan nye ada adegan pegang breast ke kissing ke, tak ada pun !

      Cuba la buka fikiran sikit, kalau you keep berfikiran KOLOT macam ni you won’t go anywhere lah.

      Kalau mak korang kerja as a PELACUR to FEED you would you shoot your mom?

      If you’re a Ustaz and be a neighbour to a drug-addict would you close your doors and windows and shut-down the communication with him?

      Kalau itu yang korang buat, hidup kau memang pathetic!

      Seriously the video is OK for me nothing harm pun.
      Cuma kalau aku nak comment pun Prema needs to open her mouth wider next time when singing-out the lyrics (maybe this is her first video, and that is Gambit fault) sebab the way she sing and the lagu tu doesn’t synchronize.

      Apa lah KOLOT betul korang ni, benda benda macam ni you guys can’t accept. Anyway dekat sini korang berani la nak berhujah cuba kalau depan-depan, entah entah weekend pun korang singgah rumah urut.

      Tak payah la nak tunjuk baik jadi ustazah / ustaz tak bertauliah which is aku pun takde nak nasihat nasihat agama dekat korang nih sebab nya korang sendiri tak layak nak bagi khutbah kepada sesiapa.

      0

      0
      • Javier Hernandez says:

        haha..kelakar la kau ni…alasan kau tak munasabah langsung, contoh2 yang kau kasi ,langsung takde kena mengena dengan video ni…dah prema yin mencangkung atas mat jazle kira ok ke(last scene)? orang2 semua tak puas hati sebab adengan fizikal antara yin and mat jazle…itu jer…kalau kau ok maybe kau dibesarkan dalam keadaan camtu la kot..kira kau ni ‘mat saleh’ punya product la ni…..at least si sabit tu tahu, video yang memaparkan aksi2 berahi seperti itu akan ditentang habis-habisan oleh komuniti Melayu..so, next time dia boleh tukar approach dia dalam memaparkan aksi pujuk rayu suami-isteri dengan kaedah yang berbeza….bab2 khutbah tu, asal tak boleh pulak…boleh jer..kita nak bagi nasihat, dia terima ke tak terima, itu terpulang pada dia, janji message kita sampai kat dia ^__^

        0

        0
        • Rooney says:

          Aku rasa OK je nak tengok buat seisi keluarga sebab i am sure we are WISER and MATURED enough to know what’s wrong and what’s bad.

          And we also know that the video hanya lah lakonan, and he is earning money by doing that which is other meaning he works for it to get some money.

          Yes, we KNOW what is the consequences of doing those, halal dan haram. No harm.

          INI LAH masalah nya orang kampung macam korang nih yang cuma nak bersembunyi di sebalik kata-kata korang nih.

          Ya aku setuju kanak-kanak / teenagers di dedah kan kepada SEX supaya mereka tahu apa akibatnya / consequences / what’s bad and do and don’t ESPECIALLY wujudnya benda benda ini di sekitar mereka.

          Kesilapan ibu bapa nowadays ialah, telling LIES to their kids.

          YOU know what happen?

          YES perempuan kampung daripada kelantan / terengganu atau those UN educated fellas TER MENGandung diakibatkan oleh PEMIKIRAN HIPOKRIT dan LOW-CLASS macam korang itu.

          How about that? Dan sebab itu juga LAST LAST korang kerja jadik CIKGU aje atau MENcuba nasib nak jadi PTD di WISMA putra but SORRY AWAK SANGAT SANGAT SANGAT KOLOT they NEVER EVER ACCEPT SOMEONE LIKE YOU.

          So, kalau korang perasan Arwah Yasmin Ahmad banyak mempamerkan aksi-aksi reality hidup di dalam filem mereka dan THIS IS WHAT I AM TALKING ABOUT.

          Jangan salah kan Gambit, me atau orang lain jika masalah sosial / gadis mengandung berlaku kerana ini semua di sebab kan oleh pemikiran KOLOT anda sendiri.

          0

          0
        • gadis says:

          rooney, aku tau kau ni mat jazel. ko saje je kan nak bekap diri sndiri. ko pathetic man. pathetic!! kat cni 99.99% semua benci vc ni, ko sorg je yang lahanat pegi sokong. ahahah. klako nak mampos. and puhlis jangan nak hina negeri okeh. dasar otak sempit betolla. ko masuk u pun tak agknya. kalau tak mesti ko tahu yang sume u kat mesia ni dak kampung ni lah yang monopoli. hahaha. video ni OK palahotak engko! ni satu2nya video yang sampai minit akhir aku tengok, kat mulut aku tak henti2 cakap BODOH sambil merah pipi aku. malu beb.

          0

          0
        • Javier Hernandez says:

          rooney, semua orang ada opinion masing2 and i respect yours, tapi still tak kena..lol…benda yang patut jadi private kita privatekan….dude, kalau si sabit buat this provocative video just to get some money, pathetic isn’t it? hehe…. jika dengan pemikiran KOLOT dapat selamatkan kita dari siksaan in hereafter, aku sanggup dude..bab2 kerja tu, sekali lagi kau dah melalut…ramai jer org professional…pemikiran seseorang itu sangat subjektif, kalau kau rasa dengan memikirkan video ini sangatlah inappropriate itu kolot, then suit yourself..lulz~

          0

          0
        • X-Men says:

          Persoalan yg utamanya MR ROONEY, SI GAMBIT SEKELUMIT PUN TAKDE NILAI2 SEORANG pengarah/pembuat muzik video/filem… Dah takde BAKAT, nak salahkan org lain…KESIMPULANNYA KAU,GAMBIT TELAH MENCIPTAKAN 1 MUSIK VIDEO YG MURAHAN, BERSERTA PELAKON2 KAU YG MURAHAN DAN MENONJOLKAN IMEJ ISLAM YG BURUK..CUKUP2 LAH MANGKUK2 KAT LUAR TUH DAH MEMBURUKKAN ISLAM..NI TAMBAH LG SORANG..

          0

          0
        • Bukan Sesiapa says:

          Persoalan yg utamanya MR ROONEY, SI GAMBIT SEKELUMIT PUN TAKDE NILAI2 SEORANG pengarah/pembuat muzik video/filem… Dah takde BAKAT, nak salahkan org lain…KESIMPULANNYA KAU,GAMBIT TELAH MENCIPTAKAN 1 MUSIK VIDEO YG MURAHAN, BERSERTA PELAKON2 KAU YG MURAHAN DAN MENONJOLKAN IMEJ ISLAM YG BURUK..CUKUP2 LAH MANGKUK2 KAT LUAR TUH DAH MEMBURUKKAN ISLAM..NI TAMBAH LG SORANG..

          0

          0
        • Bukan Sesiapa says:

          VIDEO MURAHAN DARI PEMBUAT MUSIK VIDEO YG MURAHAN… ;)

          0

          0
        • tna says:

          “How about that? Dan sebab itu juga LAST LAST korang kerja jadik CIKGU aje atau MENcuba nasib nak jadi PTD di WISMA putra but SORRY AWAK SANGAT SANGAT SANGAT KOLOT they NEVER EVER ACCEPT SOMEONE LIKE YOU.”

          CIKGU AJE??? HELLO KO PON PANDAI BACA N TULIS SBB BELAJAR DGN CIKGU. SO JGN NAK HINA KERJAYA CIKGU TU YE. APE IGT KEJE CIKGU TU LEKEH KE SAMPAI LAST CHOICE BARU JADIK CIKGU? OH SUNGGUH BODOS. N KOMEN2 LAIN PON BODOS JUGAK DR KO. CKP IKUT NAFSU JE. NGOKKK BONGOOKK

          0

          0
        • Rooney says:

          HOI perempuan rendah IQ!

          Maksud aku, banyak graduate zaman sekarang yang jadi cikgu adalah those yang POINTER BAWAH 3 / POINTER TIGA KE ATAS TAPI MINAH BERTUDUNG YANG RENDAH ILMU COMMUNICATION / GADIS PEMALU / BANYAK SIAL DALAM BADAN CARI KERJA TAK DAPAT DAPAT LAST LAST JADI CIKGU SEBAB TAK DAPAT KERJA LAIN.

          Hasil nya?

          Wujud lah cikgu yang bebal, tak beberapa minat nak mengajar student last last effect dekat student la sebab CIKGU PUN MACAM HARAM DOK MENGAJAR. MENGAJAR PUN SEBAB TERPAKSA.

          Kalau ko nak tengok cikgu yang bagus tuh ha CIKGU SHIDA YANG DOK KELUAR DEKAT YOUTUBE.

          So, aku dekat sini cakap tak lah cakap kosong sahaja dan aku ada point daripada engkau BEBAL CAKAP baik kena sumbat kat dalam TONG SAMPAH JE!
          KAU NI CIKGU KE (terasa kan?) NAMPAK SANGAT JADI CIKGU SEBAB TAK DAPAT KERJA LAIN!

          Engkau ni kalau masuk dekat company CINA memang dah lama engkau kena pijak pijak tahu TAK!!!

          0

          0
        • ARA says:

          HEH ROONEY TONGONG NAK MAMPOS!! KAU KATE OK?? CUBE KAU BAYANGKAN KALAU KAU ADE ANAK, ANAK KAU TENGOK BENDE2 MACAM TUH LEPAS TU DIE MULE LA TRY, TERJEBAK, TERBARANAK/ TERMENGANDUNGKAN ANAK ORANG/ BAPAK BUDAK YANG ANAK KAU MENGANDUNGKAN TU CARI ANAK KAU, BELASAH SAMPAI SEPARUH MATI/ JIRAN2 SEMUA MENGATA KAU/ SISIHKAN KAU/ LEPAS TU KELUARGA KAU TUNGGANG TERBALIK…PIKIR LA KAU MASIH BOLEH KATE OK LAGI KE MASE TUH?? BENDE TU SEMUA BOLE JADI START DARIPADA BENDE2 BODOH MACAM GAMBIT BUAT TUH!!! TONGONG!! TAK SEKOLAH KE??? BENDE MACAM TU BUDAK SEKOLAH PON BOLE BUAT KARANGAN! DAPAT A LAGI!! KAU JE BAHLOL!!

          0

          0
        • architect / teacher says:

          mr. rooney… hi
          how stupid u r to post something like this.. I am from KL, graduated in 2006 from Uni of Manchester… Architecture n environmental design… i’ve worked as an architect for 3 years with salary more than 3.5k a moth.. n currently i’m a secondary school teacher.. with my salary 2k per month… teaching english and mathematics…. the satisfation of teaching n educate others what makes me want to be a teacher… my CGPA is 3.8.. not that great, but i’m able to come back to Malaysia with flying colours..

          u r soo damn stupid… dont blame others for ur own rendah iman dan akhlak…. kalaulah awak rasa awak dah cukup bagus, matured, maju, modern sekalipun, awak tak patut hina org kampung… saya org kl tapi saya sendiri rasa awak terlalu dan amat bodoh kalau nak dibandingkan dengan orang2 kampung yang awak kata KOLOT…

          whatever it is, ISLAM promotes the best way of life… everything is wrtten and well-known of what best and what’s not… dont argue with others…. jangan cuba menegakkan benang yang basah.. this is all about moral value… plus, this mv.. what does it promotes? perempuan pakai baju yang melekat di badan, sexy dances move in the kitchen.. stupid.. damn stupid…

          what more can i say… this mv is bullshit, fucking stupid, all the actors are moron and they should be punished… (just kidding)..

          0

          0
        • sooo what says:

          rooney bodoh!!! How about that? Dan sebab itu juga LAST LAST korang kerja jadik CIKGU aje atau MENcuba nasib nak jadi PTD di WISMA putra but SORRY AWAK SANGAT SANGAT SANGAT KOLOT they NEVER EVER ACCEPT SOMEONE LIKE YOU.

          ko dulu x sek ker??? ke ko buka sek sendri yg ko jugak cikgunya, kenang la budi tu sikit!!! pasni anak2 ko x payah antar mana2 sek okeh!!! beli buku teks ko jar sendri kt umah! nooo buku teks pun jgn beli sbb buku teks di rangka n ditulis oleh cikgu2 bodoh yg ko ckp tu jugak! haishhh… manusia mmg suka ckp tanpa sedar diri sndri pun bergantung pada org!.. mmg aku terasa… FOI.. aku mmg cikgu n pointer aku untuk jadi cikgu 3.9 okeh!!! n aku bukan cikgu2 celup yg xtau nk keja apa baru nk jd cikgu!!! ckp biar belapik!

          0

          0
        • johano says:

          XMen kau nak cakap pasal dorang memburukkan imej Islam? Then what are you doing here in Beautifulnara?
          This is a gossip blog, and clearly a gossip blog isn’t allowed by Islam. Try to rebut me with a valid statement, that Islam bagi kita bukak blog gossip.

          And you know what? Aku tahu orang orang yang suka protes artis kat Beautifulnara ni terdiri daripada orang orang kampung. Sebab korang cuma boleh nampak dosa dosa yang obvious, tapi korang buta dengan dosa yang korang buat sendiri.

          Well I have to admit I bukak beautifulnara sebab nak baca gossip. Its not a good thing for a Muslim so that’s why I dont comment in religion views. But can’t you see? You all keep commenting betapa berdosa nya SJ and Gambit ni, that youve forgotten that each second you waste on this blog is a sin counted.

          At least kalau I, Gambit, or SJ ni masuk neraka, we are aware that we are doing wrong things. BUT YOU GUYS, sibuk sangat dengan dosa orang, sampai terlupa dengan dosa sendiri. For you, dosa that nobody sees, dont matter. So yeah, my point is, kalau korang sedar yang apa Gambit buat tu bodoh dan dosa, kenapa korang tak boleh sedar pasal dosa korang sendiri?

          0

          0
        • Fifi says:

          perghh…sape ckp yg jadi cikgu tu pointer bwh 3?? kawan2 aku 90% dean list kot..siap ade yg dpt 4.0, 3.88 smue…the rest tu below 3.5 tp atas pd 3.0…xde sorg pun yg dpt bwh 3.0.. kua jadi ckgu kot.. TESL pulak tu. ntah2 ko pun xtawu TESL tu ape. sure ko google nye lah..kau je yg xmsuk uni..tu yg mcm xtawu ape2 tu..cacat je org mcm ni.. pkai name rooney,pdahal gambit..pergh,nk cover rupenye!

          0

          0
      • dun says:

        ok kawan2..korang leh abaikan si roooney nih pasal die ni bukan islam pun..aku da penah debat da ngn die nih dulu mintak sumber rujukan die..pasal aku rujuk kat quran..tp die tak bitaw pun die rujuk ape..maknenye die tak rujuk kat quran..maknanya die nih kafir..so leh abaikan je..die taktaw ape2 pasal agama kite..its ok roooney..kitorang tak salahkan ko..wakakakaka..

        0

        0
        • mr rooney. i see your points. and i understand what kind of person u are. tp en.rooney, anda melihat sesuatu dgn pemikiran sempit tp rasa sendiri open minded.ok. apabila anda tgk video lucah, apa anda rasa?bagaimana kejantanan anda, masih rasa itu hanya lakonan, and just for commercial value. lg satu, malu perlu ada untuk setiap org, malu itu perisai org beriman.
          http://whitestylolyta.blogspot.com/2011/05/video-lucah-atas-bas.html

          0

          0
        • pelik says:

          Hi gambit supporter or supporters
          bce lirik lagu prema yin tuh…..mmg terang2x video klip ni bukan pasal laki bini nak tunjuk ego

          hi rooney mat salleh celup
          ur words make sense org kg kelantan n ganu
          yg termengandung

          aku tahu punca semue ni masalh sosial
          media hiburan
          medium yg menyebabkan
          masyarakat kite yg ramainye
          tsilap faham pasal sex nih
          sex ni bestlah n masyuk2x n mcm lagi
          cthnye gambit n shas jaszle tuh
          mangsa medie n ramai lagi

          aku org qelate
          n maybe what u says about us is true
          org kate bcakap benar biarpun pahit
          aku pegang ayat tuh
          walau sungguh myakitkan

          but what is wrong is still wrong?
          siapa nak tanggung dosa
          if someone ex boys n girls who are innoncent
          thinking that sex is fine
          watch this video
          n pergi buat bede xelok2x
          who is going to take responsibility for that?

          what is wrong is still wrong?
          cukuplah kite buat dosa
          jangan kite buat org lain terdorong nak buat dosa
          bukan sahaja islam
          kristian , buddha n other religions
          never allow this

          n dr perspektif seni lah pulak
          I agree with ur comment ronniey
          mmg lemah sikit bab yg kau cite tuh

          n definitely this is the worst video clip in msia
          bcoz xde moral langsung
          tq to gambit
          n the singer
          n the actor
          tq so much
          for mjahanamkan otak mangsa2x yg tgk video klip ini
          =D

          0

          0
        • pelik says:

          Hi Mr.Rooney
          I just want to say =D
          I hope u will die terribly not bcoz of gambit video but because u like to insult those kg people, kelantenese n terengganu people , mak cik2x ang girls that u say low IQs. Celaka seluruh keturunan engkau sampai bila-bila. Celaka.

          0

          0
    • !S!WCRTESTTEXTAREA000003!E!

      0

      0
  2. ina says:

    stupid seh explain mcm tu, its not about shah jaszle ke gambit ke, video tu yg xsenonoh.. geli tgk, aku tgk video tu, i was like apasal pompan ni? boleh je tnjuk laki bini yg ego without the shake booty dpn fridge, ghairah2 thingy. Org mlayu skng open minded sgt, tu yg jd mcm tu. apepon tujuan sebenar video tu, it was fail gambit. FAILED.. LOSER!

    0

    0
    • cikmisaki says:

      stuju. ms tgk tu, apahal plak nak nari mcm tu dpn fridge.

      sory to say gambit. ni jwpan tuk soalan no2 u.
      if dh th adegan filem anu dlm botol or cerita isteri&… ada adegan mcm tu nape msti u nk bt sm mcm tu.ada pluk2, scene yg mcm ghairah tu semu.

      kalu mmg tu cite suami isteri byk cara lagi nk buat video tu. it’s all about creatif. xde scene mcm tu pon bleh bt scene pujuk mujuk.

      and lastly.yes. ada si shah jasle tu pon jd sbb jgk video tu jadi hampeh.

      0

      0
    • myself says:

      mr rooney thinks he’s so good that he dares to insult kg people and cikgu..u better move to any country which does not have kg people..u dont belong here..i do think u are among one of the person who failed in your life mr ROONEY..so stupid of you to give such statements..i bet teachers may not earn as much as you but i surely guarantee they earn more pahala than you n they life will be blessed by GOD forever..poor you for still being you n still not getting hidayah…

      0

      0
  3. umrah says:

    no comment la gambit..pandai2 la pikir dah besar dah..

    0

    0
  4. myra says:

    jawapan yang bangang..kau ni islam ke x?

    0

    0
  5. Nyampah kat Melayu lupa daratan!! says:

    Nyampah tol tgk melayu lupa daratan nih..yg dok sokong² dia dlm FB pun pompuan² yg lupa daratan & tgh dok puji si gambit ni bior amik diorang jadi bini..haha..kesiaannnn…aku x hadap la jantan berlagak camni..ade otak pun xnak pakai..nak suh org explain plak..ko kate ko artis yg ade wawasan bagai tp previous issue dlm industri pun x tau..ngok ngek..ko tau x sumer cite yg ko sebut tu pun dah kena kondem kaw² dulu..tp sbb masih ade melayu x sedar diri & agama mcm kau ni, tu yg wujud lg benda² ni..klu ko nak kate issue kasih sayang laki bini, LEPAS NI SAPER² YG DAH BERKAWEN (MAKE SURE BWK SIJIL NIKAH BERSAMA), BUAT LA AKSI NI DI TAMAN KLCC DURING PEAK HOUR YE PUAN² & TUAN²…hahaahaha..gambit..ko leh masuk MAHARAJA LAWAK!!!

    0

    0
  6. myra says:

    wondering..gambit ni islam ke x?bg jawapan pun cam org xde agama.

    0

    0
  7. love says:

    bercakap Like a “STUPID PERSON”….adegan suami isteri…???? what a stupid statement..!!! Yg tue suami isteri ker…..GAMBIT…don’t be stupid.

    0

    0
  8. Lulu says:

    Aku nk tanye balek kat die.. Wat pe ko nak ikut org wat dosa? Wat pe nak wat benda yg tak menjaga sensitivity org malaysia terutama bangsa sendiri? JAWAB… Ape yg die explain kat atas ni mcm org yg tak de agama yg cuba beri penjelasan…

    0

    0
  9. pOyo says:

    ketahian apakah ko ni gambit?? muka hensem ok la..anugerah Allah..tapi otak sempit tu problem ko..kenapa perlu compare dengan filem bodoh mcm cerita dalam botol tu? memang dari dudlu filem tu kena hentam la.tapi still kena tayang. jugak.memang la ada orang tengok.memang realitinya mcm itu.tapi ko yang bijak pandai nak compare dengan filem ni watpe dowhh!!!
    kiranya kalau betul2 ada adegan jolok ontot real dalam cite gay tu so ko pun nak follow sipi2 dan suh si shah jazle hisap **tek si prema yin tu? pastu alasan mana ada babak jolo*2 cuma hisap **tek je. cite gay ada real main belakang ko tak komplen? mcm tu ke gambit?? memang nampak bebas berkarya ..tapi agak2 la..takkan sebab satu dua crita mcm tu ko pun nak ada sebab nak terbitkan VC mcm tu.then makin ramai la follow ko wat cerita tak bermaruah. patu masing2 nak backuop dengan compare VC or movie lain.wat the hell..kalu nak sgt wat tu..at least ko amik la pelakon cina or india.tak payah la ko nak gadaikan shah jazle yang islam tu.(kalo ko betul2 gila nak wat VC ler kan) sebab aku tau..org mcm ko ni gmbit memang tarak otak.so mls nak ckp byk.

    0

    0
  10. watcher says:

    do clarify all these, n study more about malaysian culture. dont only appreciate ur crews, but also respect others, ur nation, and ur religion. tq.

    0

    0
    • secret says:

      Secara terbuka, Marilah kita semua di Beautifulnara , kita doakan sama- sama agar dibuka pintu hati si Rooney, Gambit dan rakan- rakannya agar mereka sedar akan kesilapan mereka. Semoga Allah (Tuhan Orang Islam) memberi taufik dan hidayah NYA kepada mereka agat tidak terpesong dari jalan MU. Begitu jugak, kami , ya Allah. kuatkanlah dan cekalkanlah hati kami untuk menegur rakan- rakan kami yang agak terpesong dari JalanMu. Ya Allah, Dengan itu, Kau tetap kanlah jugak hati- hati kami agar tidak terpesong atau melampau batas dalam menegur kesilapan mereka. Ya Allah. tetapkanlah hati kami semua dalam iman dan sentiasa dalam jalan Mu. kerana kami juga manusia biasa yang juga melakukan kesilapan.

      HANYA ENGKAU YANG BERKUASA. DAN HANYA ENGKAU MAMPU MELAKUKAN SEGALA- GALANYA. YA ALLAH, MAKBULKANLAH DOA KAMI INI.

      AMIN. AMIN YA ROBBAL ALAMIN.

      0

      0
  11. azie says:

    satu jer nak tanya…dia nie sekolah ker tak erkk?? kalau sekolah dulu dia sekolah kat mana?? senang cakap dia artis yg otak kosong…lepas tu BODOH SOMBONG…macam ler bagus sangat!! berlakon pun tak seberapa ada hati nak mengarah…tu yg jadi video sampah tu… abg nara tlg pesan kat si gambit tu…pi ler cari keje lain…jual ikan kat pasar ker, keje kilang ker, tak pun pi jadi cleaner kat klcc tu….sekian…

    0

    0
  12. zaia says:

    hah..suami isteri yg ego msti slalu wat aksi2 kt video tu kn..lain2 hal ego gaduh2 la tu tp bab2 ‘mcm kt video tu’ hilang dh ego.huh!..suami malu2 rimau..isteri tetibe baring2 kt lantai dapur..gaduh2 ego tp upenye trtunggu2 suami..wahahah..Gambit psni leh jual jamu mujarab utk suami isteri ego..hahaha
    *lari tajuk

    0

    0
  13. acik rileks je says:

    ello acik gambit…
    acik sokong komen no #4 sbb filem2 yg ko sebut tu mmg dah lame org kutuk n xbleh blah…ape je motif pompuan tu nyanyi atas katil mcm baru pas pojet siap kemban2 bagai? bleh je ko buat video suami isteri pakaian sopan…mcm baru balik opis ke ape ke…yg penting xseksa mcm dlm video ko tu? aku rase xde lah kena kondem mcm skrg nih…

    btw, filem2 yg ko sebut tu just ade dlm panggung, suke ati sape2 nk tgk atau x..tp video ko ni maybe la masuk dlm cenel tv n publish utk sume peringkat umur kot? ape la rasenye bila budak2 kecik tgk video mcm ni?

    ***oooo..mama kalo gado dgn papa kena nari2 depan fridge eh? wth…

    0

    0
  14. geli geleman says:

    “korang x perlu nak masuk campur?” nampak sgt ayat x blh kena tegur.dah tu yg kau publish kan video ni buat apa.tgk sendiri stim sendiri dah la

    0

    0
  15. ladystar says:

    boleh tahan jugak anda punya jawapan yer gambit saifullah. orang cakap, kalau kita jahil jangan tunjuk sangat kejahilan kita. sebelum cakap fikir dulu. terima kasih.

    0

    0
    • milyto says:

      nak kasi respons sikit..

      just wat to say that ur are so dumpppp
      why, its totally wrong in term of moral and ethic
      pls, dun b stupid bcoz ur are only think about ur urban surrounding, but pls think about overall, Malaysian sensitivity esp Muslim..and also for the kids too..not good for them lor..thats why makin byk kes sosial2 berlaku, sbb mende2 mcm ni la..lol.

      p/s :sakit hati aku baca statement stupid+arrogant kau tu, Gambit!!

      0

      0
  16. hampeh says:

    tah hape2 je si Gambit…y dia nk melenting sgt npe???dhla xmjadi direction dia, owg komen da bsing…cne la nk jd director nti???owg komen xnk terima…nk slhkan production knon…slh btg idung sdiri xnmpk…

    0

    0
  17. zedd says:

    sorry la bro gambit. just because dah ade scene2 mcm tu sebelum ni. tak bermakna kami suka. dan tak bermakna kamu pun harus buat macam tu. ingat la agama tu. sungguh sekarang banyak hal macam tu. tak perlu paparkan. kami malu.
    apa salah tunjuk kasih sayang suami istri?
    Diorang suami istri betul ke?
    Boleh bersentuh ke? Soal bersentuh tu malas nak cakap sangat, korang paham2 sndri. tapi kalau dah ke tahap tu?
    AKU ANAK MELAYU DAN MUSLIM RASA MALU LA.

    TERIMA DENGAN HATI TERBUKA KERANA KOMEN DARI KAMI NI LA APA YANG SEBENARNYA KAMI NAK.

    sok jawab le dengan Allah mcm tu bro =)

    0

    0
    • sailormoon says:

      bagus betul jawapan encik gambit saifullah…
      nama sekacak orangnye……(kacak ker……)
      tp malangnya TAKDE OTAK bial bercakap…..
      biar x sekolah tinggi tp jgn kuar statement BODOH mcm KO….
      ckp mcm org xde agama…
      ko ingt ko bagus sgt???
      moden sgt????
      tolong la…nk jadi pengarah tp xleh terima teguran orang…
      jadilah ARTIS YG BODOH SOMBONG……..
      muka dah x bape nk hensem PERANGAI lg TAK HENSEM…
      Blah la ko..
      aku dr dulu pun mmg x suke ko..
      PERASAN GLAMOUR………………

      0

      0
  18. Gambit ni Islam ke? sorry to say, explanation ko mcm org xde iman. Ko lupe ke yg ko ngan dia bukan muhrim. Ini bukan isu nak tunjuk kasih syg ke ape, isunya kat sini, perlu ke adegan ala2 alkafirun kat hollywood tu wujud dan dilakonkan & diarahkan oleh org Islam. even penyanyi tu bukan Islam, perlu ke joget ala2 teeettt tu kat video clip tu, ko lupa ke anak2 muda tgk ideo ni, dan kemungkinan terpengaruh!! siyes aku menyirap ni, malas nak cite byk.. lu pikir la sendiri.

    0

    0
  19. Ain naga says:

    Takda adegan cium dan raba? tapi yang saya tengok memang adegan dalam video tu semua nya ke arah seks..

    tengok sebelah mata ;pun orang boleh pk. we never start having video like this so better dont and never!!

    kalau rasa diri tu dah open minded sangat, g la tunjuk bakat kat tempat lain yang leh terima. bukan disini……

    0

    0
  20. saif says:

    dont be a stupid boy la GAMBIR…. Kenapa ko tak wat adegan suami isteri main….

    0

    0
    • megawati says:

      aah aku sokong ko… mcm tu buat video suami isteri main… alasan, diorang kan suami isteri! bengongnyer gambir..

      0

      0
  21. sue says:

    sory 2 say..sape kah gambit itu???
    law gambit dlm Xmen knal la..pengarah baru ka?

    0

    0
  22. mango says:

    explanation mcm org xder otak.. jawab x fikir dulu.. bkn kau sorang keje production. Nak jd director kene creative.. bkn main ikut sembur jer kau nak buat ape.. ini storyline mcm haram jadah.. pastu buat MV syok sendri.. aiya!! storyline awal2 dah lost.. mungkin ada cara lain kau nk MV yg berkisahkan couple yg nk divorce.. bkn mcm tu.. ini dah mcm ala2 Gossip Girl.. it was sooo Blaire Waldorf and Chuck Bass ok.. com’on.. x perlu nk tiru budaya luar sgt.. ade byk bende lain lg bleh tiru.. bkn aksi2 mcm nk ML kt kitchen.. igt kinky la tu..
    yg si penyanyi pun.. suh g blajar menari dulu.. tergedik2.. x faham ape yg dia cuba nak buat.. feeling2 agnes monica mungkin.. hahaha!!

    0

    0
  23. ex abang nara says:

    abang nara ni… yang remy iskahak berpelok sakan dgan lady gaga tu tk nk pulak komen…
    sah sah abang nara ni pro remy iskahak dan anti shah jabel dan gambitan…

    0

    0
  24. Gambit ni org Islam kan? apesal jawapan mcm org kurang iman ni? ni bukan isu nak tunjuk kasih syg suami isteri ke hape, skang ni isunya pelakon & pengarah tu org Islam, perlu ke ade adengan ala2 artis alkafirun kat hollywood tu. even penyanyi tu bkn Islam pun, perlu ke dia joget & pakai baju cam teettt kat video tu. Korang lupe ke ramai bdk2 sekolah & anak2 muda yg akan tgk video ni dan kemungkinan akan terpengaruh!! ko nak tanggung ke? malas aku nk cite byk, lu pikir la dgn waras, sebagai seorg Islam.

    0

    0
  25. OkJe says:

    Bagi aku apa masalah Bang Nara nak komplain Gambit tu??. Dan reason dia pun berpijak pada bumi nyata.. Ini semua adalah hakikat yang wajib kita telan. Dia cambahkan dosa cara dia, orang lain cambahkan dosa dengan cara berbeza. Tapi hakikatnya sama sahaja. Buat dosa, bawak saham ke akhirat agar dapat masuk neraka. So what?

    Abg Nara dok mengumpat hari-hari, bergossip sana sini, tayang body artis tu artis ni.. Haa.. ni cara abg kumpulkan sahamnya.. Gambit dengan cara buat video macam tu.. Tapi yang herannya Bang Nara nak kondem Gambit padahal sama-sama dok buat dosa jugak. Setiap mata yang tengok video tu menjadikan Gambit bertambah kreadit dosa dia. Dan pembaca yang dok baca blog ni beribu ribu sehari, bertambah jugaklah kreadit dosa kpd Abg Nara.. So What?

    Hakikatnya sama sahaja. Jangan dok tuding orang seolah diri sendiri tu Mulia bang Nara. Bila nak insaf dan mahu bertaubat?

    0

    0
    • Lala says:

      Maaf nk tanye..ayat2 awak kt atas ni utk kami semua atau kita bersama? Klau utk kami, sy nak tanye sikit..ni 1st time awak masuk blog ni ke? Mne la taw awak rase mcm brtanggungjawab dan rase trpanggil nk melaksanakan tggungjawab awak sesama islam dan terus memberi kata2 kesedaran mcm ni tanpa membaca post bang nara yg sebelumnya dan tanpa menonton MV prema yin ni kan..ni 1st time ye? Klau 1st time, betul cakap awal tu.. Sy setuju sgt sgt.. Kite yg membaca gosip bang nara ni pun berdosa jugak.. mmg tak boleh dinafikan.. -_-“.. TAPI Klau 2nd time ke 3rd time ke marilah SAMA2 insaf.. :)

      0

      0
      • ce'ce' wahhh says:

        hihihihiii…
        lalalallalallaala…

        ni bukan soal abg nara la…..abg nara,,abg nara pny part la..
        ni part gambit ni…….org kutuk ke,,ngumpat ke..utk kebaikan gak….kalo x de sp kutuk,,x de sp nk ckp soal ni..mesti gambit igt smue org suke MV ni…x kisah MV ni…makin belambak la MV yg ngarot2 mcm ni lps ni…..

        0

        0
        • Lala says:

          Awk reply kt sy ke? Hehehe..tau post ni pasal gambit..saje nk tnye org atas tu penah tak bace gosip bang nara sblum ni..die kate kite yg mbaca brtmbahlah kredit dosa bang nara..hakikatnye yg membaca pun sekali la kan?Klau org kt atas tu penah bace gosip bang nara so die ngn bang nara same je la..harap nasihat org kt atas tu utk kita bersama termasuk die..bukan utk bang nara yg post gosip ni je..so kita serupa…baik focus kt gambit tak yah kait bang nara..dah2 jom borak2 gambit..hehe.. :)

          0

          0
        • Saya says:

          OKJe, meh sama2 pikir…

          Abg nara dedah isu Gambit lain dan KITA sama2 dok baca and comment… (read as KITA)

          Gambit yg mencetuskan isu dan buat MV dan abg nara dedahkn isu ni dan KITA baca dan comment (read as KITA)

          Setan yg sokong Gambit buat MV, dan Gambit buat MV dan abg nara dedahkn isu ni dan KITA baca dan comment (read as KITA)

          Sapa paling jahat? setan?? dah mmg namanye setan, sapa yg jahat selepas setan?? Kalo Gambit ambil sentiviti AGAMA ISLAM (read as ISLAM) dan adat (read as ADAT MELAYU) awak pk pk..rasa rasa..timbu xisu ni??

          Tapi bila dia tnye salah ke kalo MV xde cium2 raba2 tu la..rasa2 kalo xde kissing2 raba2,..byk lg part yg leh dimasukkan tu..miooowww~

          0

          0
        • intan says:

          ahhh…. sume salah! Gambit, bang Nara & kite semua!

          semua salah!! xde pOn yg betol…. mneade manusia yg perfect~

          0

          0
    • leyho says:

      kita perlu tgk mcm mne cara org cambahkan dosa je ke??
      abes tu,,ni cara org nk cmbahkan pahala dgan bg nasihat n teguran x nak amek kire??
      think positive la..bkn nk backup abg nara..tp ble bab cmni kne sensitif..
      tau la dosa msing2 tanggung..tp jgn lupe…
      amar makruf nahi mungkar pon setiap muslim wajib bt..

      0

      0
    • sya says:

      Sekarang nie ceritaa ,sapa kau nak tentukan orang uh dapat dosa ke takk ?kau malaikat keaa ?Bijak gilaa hujah kauuu ,dah uh ,yang kau mengutuk abang nara ,tak dapat dosa?buad lawak siot .

      0

      0
    • celaker says:

      macam babi komeng

      0

      0
  26. puteri says:

    Masyaallah..bawa mengucap gambit saifullah.sblom tue awk nie orang islam ke?kalau islam..terlebih dahulu cuba mengucap 2 kalimah syahadah.sy bkn nak mengajar.tapi video yang dtunjukkan tue, boleh membawa awk ke arah yg salah.sempat lg awk nak perbetulkan kesalahan tue.tarik balik kata2 tue, supaya masyarakat x pandang serong kepada awk nnt. pd pendapat sy mengenai video tue..sangat teruk.mmg kisah suami isteri..tp bertempat la cikit.jgn samakan filem dgn video klip..pompuan yg menari tue agak keterlaluan..baju lain x der ke nak pakai..awk kata x de adegan cium..habis tue pelok memelok tue ape cerite.duduk atas riba lelaki tue amende..Astagfirullahalazim…

    0

    0
  27. KasiNasihat says:

    Bagi aku apa masalah Bang Nara nak komplain Gambit tu??. Dan reason dia pun berpijak pada bumi nyata.. Ini semua adalah hakikat yang wajib kita telan. Dia cambahkan dosa cara dia, orang lain cambahkan dosa dengan cara berbeza. Tapi hakikatnya sama sahaja. Buat dosa, bawak saham ke akhirat agar dapat masuk neraka. So what?

    Abg Nara dok mengumpat hari-hari, bergossip sana sini, tayang body artis tu artis ni.. Haa.. ni cara abg kumpulkan sahamnya.. Gambit dengan cara buat video macam tu.. Tapi yang herannya Bang Nara nak kondem Gambit padahal sama-sama dok buat dosa jugak. Setiap mata yang tengok video tu menjadikan Gambit bertambah kreadit dosa dia. Dan pembaca yang dok baca blog ni beribu ribu sehari, bertambah jugaklah kreadit dosa kpd Abg Nara.. So What?

    Hakikatnya sama sahaja. Jangan dok tuding orang seolah diri sendiri tu Mulia bang Nara. Bila nak insaf dan mahu bertaubat?

    0

    0
    • za says:

      erm..kalu mcm tu kita terima jer apa yang gambit ni buat,….kalu ler takder manusia lain yang dok tegur..bagi nasihat/…publishkan apa yg dia org ni buat salah…agak2nya mcm mana situasi negara kita?semoden barat?

      0

      0
  28. Gambit X-Men says:

    bodoh piang..

    0

    0
  29. Ayin says:

    wahai en. gambit yg kurang budi bahasa.. cara anda m’jawab soalan mmg ada unsur2 ke’kurang ajar’an.. no wonder en. gambit blh slumber badak direct scene mcm tuh..by the way..who r u??? industri hiburan di malaysia ni kecik aje..once peminat (bkn peminat u) boikot, menjunam la si en. gambit nih…

    0

    0
    • Saya says:

      mslhnye, dia mmg xde peminat!! apa akan jd pd dia lps ni?? wat MV ingat bleh BOOM pun xberjaya!! arrghh! mak tensennnn…

      0

      0
  30. seth says:

    explanation yg stupid dumb dumb!

    0

    0
  31. AZRUL says:

    HARAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  32. Kami says:

    kenape perlu compare dengan filem kontroversi tu? sebagai alasan yang anda boleh buat vc bertemakan peluk2 tu? be creatif lah..tak semestinye nak tunjuk adegan mesra2, kene peluk2, dan sebagainya.

    but then again, kami rasa, mereka tak kisah pun nak buat adegan macam tu. bagi mereka, tuntutan watak itu lagi penting daripada tuntutan agama. so, jadilah macam ni.

    0

    0
  33. march53 says:

    Nak publisiti. Biasalah. Esok esok nanti keluar lah melodi tu. Tgk apa pulak dia nak kata. Igt boleh bangga ke buat video macam tu?

    0

    0
  34. gades says:

    ni lah manusie y ckp xkai otak..xpk sblm wt statement..bodoh gk ko ni kn gambit?mcm org kafir je cre ko ckp..
    ko ni islam ke kafir?broo..klu ko nk wt vc cmni..g duk oversea sne..xya ddk sni..sbb sni negara islam..majoriti org islam..ko dh myntuh sensetiviti ktorg sbgai org islam..xksh klo jntn dlm vc ko tu paria..ni org islam..bodoh kn ko ni?ko pn nk bwk jantan tu skali msok nrake teman ko ke kt sne?jd kawan smbg2?nk jwb sme2 psl vc korg ni nnt?hahah..ko ckp mmg xpkai akal laa..islam ttp islam..haram ttp haram..ko jgn nk ubah y haram jd halal..klo suami isteri skli pun,xpyhla nk bt aksi2 sotong gedik kt ats lntai tu sume..perlu ke wahai si bodoh weehh?byk cre lg nk wt..ini betine tu geletis2 siap terkojol2 terkinje2..sangap sgt ke?ap y ak nk ckp..GAMBIT KO MANUSIA PALING BODOH LAAHHH..

    0

    0
  35. Geram says:

    Tak paham aku… ada ke tak ada scene raba2… dia buta ke dia bodoh tue? tak guna “islam” klu tak reti nk meng”islam”kan diri anda… kuarla berhijrah dr dijajah benda bodoh nie… dan kepada pompuan2 yang minat mamat nie, kesian sungguh aku tgk… bkn per, klu dia leh mengarah mcm nie, mungkin juga dia lbh kurang mcm tue jer.. ada ke kata production tue mslh la ni mslh la… org tak kata production…org kata klip yg tak senonoh tue…

    0

    0
  36. GADES says:

    ni lah manusie y ckp xkai otak..xpk sblm wt statement..bodoh gk ko ni kn gambit?mcm org kafir je cre ko ckp..
    ko ni islam ke kafir?broo..klu ko nk wt vc cmni..g duk oversea sne..xya ddk sni..sbb sni negara islam..majoriti org islam..ko dh myntuh sensetiviti ktorg sbgai org islam..xksh klo jntn dlm vc ko tu paria..ni org islam..bodoh kn ko ni?ko pn nk bwk jantan tu skali msok nrake teman ko ke kt sne?jd kawan smbg2?nk jwb sme2 psl vc korg ni nnt?hahah..ko ckp mmg xpkai akal laa..islam ttp islam..haram ttp haram..ko jgn nk ubah y haram jd halal..klo suami isteri skli pun,xpyhla nk bt aksi2 sotong gedik kt ats lntai tu sume..perlu ke wahai si bodoh weehh?byk cre lg nk wt..ini betine tu geletis2 siap terkojol2 terkinje2..sangap sgt ke?ap y ak nk ckp..gambit bodoh

    0

    0
    • shf nan says:

      KEnapa non-muslim seperti Khabir Bhatia bole menghasilkan adegan suami-isteri bercinta-cintaan pujuk-memujuk yg sungguh sopan santun dlm nur kasih tp masih bole pancing berjuta penonton… gambit yg muslim sendiri terlalu taksub dgn budaya yg dah tentu bukan budaya yg bole diikuti..

      0

      0
      • teguran ikhlas says:

        sedap je cakap kabir tu non muslim..nama dia sendiri berasal dr perkataan arab,kabir-besar..kawen ngan muslimah lagi..mira mustafa…lain kali jgn terus cakap org lain bukan islam tanpa usul periksa,x baik….sekian

        0

        0
      • sekadar nasihat says:

        jangan sedap mulut je cakap kabir tu non muslim…nama dia sendiri berasal dari perkataan arab,kabir-besar..kawen dgn muslimah lagi,mira mustafa..lain kali jangan mudah menghukum agama orang,tak baik…sekian

        0

        0
      • noraelena says:

        khabir bhatia muslim la weyy

        0

        0
      • shf nan says:

        Minta maaf.. saya tersalah taip..yg saya nak taip non-malay muslim..tertypo error pulak… mintak maaf sekali lagi..
        cuma nak highlight betapa yg bukan melayu seperti Khabir bhatia & Murali Abdullah pun bole lebih sensitif terhadap budaya & persekitaran melayu muslim dlm pembikinan drama2 mereka..

        0

        0
  37. gades says:

    ni lah manusie y ckp xkai otak..xpk sblm wt statement..bodoh gk ko ni kn gambit?mcm org kafir je cre ko ckp..
    ko ni islam ke kafir?broo..klu ko nk wt vc cmni..g duk oversea sne..xya ddk sni..sbb sni negara islam..majoriti org islam..ko dh myntuh sensetiviti ktorg sbgai org islam..xksh klo jntn dlm vc ko tu paria..ni org islam..bodoh kn ko ni?ko pn nk bwk jantan tu skali msok nrake teman ko ke kt sne?jd kawan smbg2?nk jwb sme2 psl vc korg ni nnt?hahah..ko ckp mmg xpkai akal laa..islam ttp islam..haram ttp haram..ko jgn nk ubah y haram jd halal..klo suami isteri skli pun,xpyhla nk bt aksi2 sotong gedik kt ats lntai tu sume..perlu ke wahai si bodoh weehh?byk cre lg nk wt..ini betine tu geletis2 siap terkojol2 terkinje2..sangap sgt ke?ap y ak nk ckp..GAMBIT KO MANUSIA PALING BODOH

    0

    0
  38. budak pisang says:

    ala bro, Lu x payah letak scene kiss or raba2
    tgk video lu, org laen da ley nmpk benda2 tuh dlm otak
    baik lu tambah scene tuh buat lg panas
    tuka bahasa skali
    then tros jual kt AMARIKA!!
    xyah la buat lagu malay camni
    buat rosak kaum je =.=

    0

    0
  39. bai says:

    saya sokong shaz jazle dan gambit. ini adalah karya seni yg hebat.

    orang sekarang harus berfikiran terbuka.

    Lagi pun itu cuma lakonan.

    so what???

    0

    0
  40. reyone says:

    ABANG NARA, tolong cakap pada dia kan, BOLEH JE NAK BUAT SCENE ni, tapi mintak laa FAUZI NAWAWI dgn LISDAWATI ke, VEE dgn RASHIDI ISHAK ke, jadi kami ni tak lah BODOH sgt nak menilai dan jatuhkan hukum ke atas orang ISLAM yang buat scene ni!

    0

    0
    • Lulu says:

      Pendapat aku, klau suami isteri pun yg brlakon dlm MV ni tak manis la utk tayangan umum kt malaysia..segala bentuk hiburan kt malaysia terpaksa “dihipokritkan” sbb nak jage budaya ketimuran..padahal artis2 kt luar sane lebih drpd separuh agaknye yg hidup mcm org barat..bg aku, suami isteri ke tak ke yg brlakon dlm MV ni tak sesuai utk tayangan umum kat malaysia.. :)

      0

      0
    • bukan aku kata, tp AGAMA kata... says:

      haihhhh apa ni??? suami isteri pun tak boleh lakonkan video camni. nak buka2an mcm ni? Tetap salah dan berdosa… suami benarkan tubuh isteri jd tatapan umum???

      alangkan berlakon, si suami pelok isteri org.. ank dara org, yg isteri pelok suami org.. peluk anak bujang org… aurat isteri jd tatapan org… pun HARAM… tp nk buat mcm mana, pilihan dorang…

      jd kita2 ni jgn cadangkan… nnti dapat juga sebakul dua saham. :)

      0

      0
  41. xw says:

    cara dia memberi penjelasan dah menampakkan kebodohan dia. BODOH SOMBONG. tak ada scene raba-raba ? yang si prema yin meleset-leset dekat shah jazle tu ape? and please lah. she CANT DANCE and it makes her look like a SLUT. and the story doesnt seems like a husband-wife. but like a couple who stay together. and what can i see theres a lot of guy drop a comment to her FB and said heyy prema ur latest MV was HOT, AWESOME, Nicely done, i love it. duhh.

    0

    0
  42. haq says:

    alasan bangang dari seorg muslim….astaghfirullah….

    0

    0
  43. Newrulez says:

    ABG NARA BLOCKING E-MAIL SAYA KAA??? SAYA KOMEN, TAK APPEARRRRR PONNNNNN???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    0

    0
  44. isteri org... says:

    Tak senonoh… org yg dah lama kawin pun tak guling2 atas lantai coz nak ambik perhatian suami… lebih2 tul…

    0

    0
  45. alifbatrisya says:

    wahai en.gambit yg sengal lg bodoh lau xleh nak kena tegur jgn join industri hiburan kat mlysia ni…apa bagang nye ko ni…nampak sangt video yg ko buat 2 mmng x sopan langsung….sory sebab tersengal,terbodoh n terbangan kan ko yer wlupun semua 2 mmng ada kat dlm dlm diri ko…

    0

    0
  46. leeza says:

    si gambit ni senang je cakap……kau ni sorang yang bodoh sombong ……satu je nak tanya kau ni yang bangang kau ni islam ke ape??????????????

    0

    0
  47. GEGURL says:

    APE KE JADAHNYE GAMBIT CAKAP CAMTU..

    HABIS YANG BERPELUK SAKAN TU, SIAP SI POMPUAN DUDUK TERGESEL2 DGN SHAH JASZLE, TU APE HAL?

    WEY GAMBIT, KO CAKAP MACAM KO TU TAK ADA AGAMA. INGATLA WEI. ALLAH SWT TAK SUKE HAMBA DIE BUAT KEJE2 MCM NIE. INGAT LA HARI PENGADILAN ESOK2 KAT SANE. KO BUAT VIDEO TU, KO BUAT KIOTRG NIE DAPAT DOSA TAU.

    TAK PERLU NAK ADA SCENE KISS O WATEVA BARU KITORG BOLEH BANNED KO.

    CAKAP MCM GAMPPPPPPP!!

    MOGA KAU DAPAT HIDAYAH DARIPADANYA LAH. AMIN.

    0

    0
  48. Gambit ke Kambing? says:

    muahahaha… padan muka ko Gambit.. tak pasal2 jadi kutukan orang..
    eh, sape Gambit ni sbenarnya?

    0

    0
  49. kowalski says:

    crap

    0

    0
  50. bunga chengkeh says:

    salam en gambit
    oleh krn bhsa yg anda gunakn bg aq kurang budi bhsa maka rsanya x perlu aq b’lebih bhsa dgn ko
    klo ko m’jwb dgn budi bahasa mungkin aq bleh abaikn jer artikel ni tp dek kerana budi bahasa yg tggi maka terasa aq perlu b’suara walau bisu (internet xb’ckp)

    1st
    apa sekalipun kedua2 pelakon t’sebut bukan muhrim
    apa hukumnya? rsanya klo ko xtaw leh g tnya pkck google klo da segan sgt nk tnya org agama

    2nd
    m’galakkn maksiat
    mksud aq bkn kpd pelakon jer (dosa m’dorong & menyokong)
    kpd org len jgk. ko ingt yg tgk 2 sume da kawen ke?

    3rd
    sila baca tatasusila perkahwinan Islam
    2 pon klo ko ckp ni psgn Islam la
    kita org Malaysia ad tatasusila
    ad agama yg jd teras hidup
    jgn bg ayat mcm org len xpnh tgk drama or filem yg ad scene suami isteri

    4th
    psl production crew
    aq join teater
    bg aq teater pnya peruntukan msa lg ketat
    so soal production crew, suma org akn ad mslh
    cara mengatasi 2 yg tentukn anda bleh terima tekanan @ x

    4th
    bak kata mak aq
    dah besar panjang
    dah boleh fikir sendiri
    klo xleh pk jgk xguna idop lma tp..

    aq mntk maap byk2 klo pe yg aq ckp ni wat ko geram ke skt ati ke..
    aq cuma bg pendapat sbg penonton & common sense yg aq ad
    ko mntk org explain so aq explain
    ko nk trima or x, t’pulang

    sekian,
    salam

    0

    0
    • aqaqaq says:

      adoaiiii bahasa ko, ko suruh si gambik belajar tatasulia la ape la, kau boleh masuk kelas ejaan x??? aq tu ape??? ahahah.. mak ketam mak ketam….

      0

      0
    • Rooooneey says:

      Chengkeh, kau ni grad dari pada university SAMPAH mana?

      At least Gambit ni graduate.

      ENGKAU kalau degree pun takde baik ko diam.

      0

      0
      • Apek says:

        Kalau si gambit ni graduate pun tp bagi penjelasan mcm xde otak, x guna juga..

        0

        0
      • gambir sireh says:

        ckp mcm xder agama…..x payah kot nak wat aksi pegang/raba breast sendiri..giler jer ape…. x cantik pon weyh….

        0

        0
        • bunga chengkeh says:

          salam
          berkaitan ejaan
          maaf kerana aku khilaf yang dalam blog pun perlu menggunakan tatabahasa yang betul
          ini pendapat peribadi aku
          gambit minta orang ramai bagi penjelasan bagi isu ini
          jadi aku bagi penjelasan
          soal dia nak terima atau tidak bukan hak aku lagi
          dan soal peminat dia boleh terima atau tidak
          bukan hal aku lagi

          berkaitan graduate atau lepasan ijazah
          yes~! aku cuma pemegang ijazah dari UKM je
          tak apa yang nak dibanggakan
          aku lagi hormat orang yang ada SPM or even UPSR sekalipun tapi
          berotak dan berakal
          tidak hanya mempunyai otak tetapi tidak berakal
          itu membezakan kita dan makhluk lain

          inilah yang dikatakan berilmu tetapi tidak beramal
          maaf sekali lagi kalau aku terkasar bahasa lagi
          this is free country but human must have their limit
          jadi kepada peminat gambit, teruskan menyokong artis kesayangan anda
          kerana itu hak anda
          dan aku teruskan dengan hidup aku kerana itu hak aku

          sekian, salam
          maaf sekali lagi

          0

          0
        • gambit bukan graduate says:

          aku sedara gambit yang sgt maluuuuu…………
          GAMBIT HANYALAH PEMEGANG DIPLOMA, BUKAN IJAZAH…SO,ROONEY, KO DIAMMMM,,,,,,, RAMAI LG YANG ADE PENDIDIKAN LEBIH TINGGI DARI DIE KAT DUNIA NI…LAU EDUCATED TINGGI MANE PUN, P AGAMA RENDAH, KAT AKHIRAT MISKIN JUGAK…

          0

          0
        • Rooney says:

          Sedara mana? Sedara yang tak di iktiraf keluarga Gambit? haha you can shut-up!

          Family Gambit semuanya ada status and who are you nak cakap Gambit tak ada degree? Kalau engkau rapat dengan Gambit you won’t say such things about him especially dekat public sini.

          Family mana engkau ni? Setakat 2-3 pupu baik la tak payah nak mengaku yang kau ni saudara dia.

          TAK PERLU LAH NAK MENUMPANG POPULARITI SEDARA SENDIRI HOI.

          CERMIN DIRI KAU.

          EUuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

          GELI AKU ORANG MACAM KAU !

          0

          0
        • gadistganu says:

          aah,ade degree tu bonus je..yg pnting nilai murni dlm diri n iman..

          0

          0
  51. gambita says:

    gambit
    kau beria jer kan buat video camtuh
    boleh sampai mana agak2 videokau nih?
    setakat malaysia?
    hahahahahaha

    video itu sangat tak perlu ok!

    0

    0
  52. cik says:

    tak heran org mcm ni buat video mcm ni.dh life dia pon mcm tu ape nak herannya.artis ni nk tegor bukan bleh tegor sekor2 sbb yg lain2 pon 2×5.so nk tegur kena random.tgor sebuat semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nama sekali so dia xleh nak kata apa dah.bodo

    0

    0
  53. putih says:

    GAMBIT BARU BALIK UMRAH KAN.

    0

    0
  54. jumud says:

    gamit ni kalau berckp sombong btl…kalau x boleh terima comment peminat jgn jd artis…poyo jer

    0

    0
  55. cik ain says:

    patut la anak murid aku sekarang dah pandai layan cite blue, sebab pengaruh macam ni lah
    dorang budak kecik, tertanya-tanya, wth of this?
    so dorang discover sendiri..

    0

    0
  56. sailormoon says:

    bangang punye [email protected] sireh………
    xleh org tegur…
    silalah menhjadi ARTIS YANG BODOH SOMBONG…………………

    0

    0
  57. bunga says:

    jawapan yg BANGANG dr manusia islam (betul ker..???) yg BANGANG…

    0

    0
  58. TAQ RAFAEL says:

    Bravo gambit bravo…

    diorg ni smua ada penyakit PENAFOKRIT (penafian+hipokrit)

    padahal sekor2 dalam hardisk ada 500gigabyte bidio blue donlot sana sini..haha..

    pedulikan ja mulot2 longkang diorg

    tpi bab editing tu gua percaya lu bleh buat sempoi lagi kan..next time perhaps

    teroskan beb…ramai sokong lu

    CHAIYOKK!!!

    Malaysia boleh!!….yahoooo

    0

    0
  59. aku pun tak perfect, BUT.... says:

    ha GAMBIT ooiii…..esok kau kawin kau buat MV mcm ni ngan bini kau….apa salahnya tunjuk kemesraan suami isteri kan… orang cakap kalau pakai kepala lutut memang mcm ni…. terang2 buat salah tapi nak soal orang lain kenapa itu kenapa ini…. yang kau nak tiru cerita ANU DALAM BOTOL tu buat apa?… orang makan taik, kau pun makan taik jugak ke?…baru je tgk gambar kau masa buat UMRAH haritu, but sayang rupanya kau belum dapat HIDAYAH dariNya.

    0

    0
  60. little bee says:

    wah i like this vc..so hot (mata ke atas tangan di dada)

    0

    0
  61. BumbleBee says:

    1) GAMBUT ehh gambit ni dah kahwin ke? sendiri pun x alami nk cter psal kasih sayang laki bini…
    2) nama gambit “saifullah” yakni pedang allah…elok dah.cara bercakap x semenggah…bodoh sombong.
    3) org lain buat ko pun nak buat? so tang mana ko nak claim ‘BAGUS’ ko tu kalo follow creativity sumbang org lain??
    4) lakonan? scene sebut akad dalan majlis pernikahan pun x boleh..inikan plak scene gesel-gesel…
    5) apreciate manusia jer? Allah yg ciptakan ko nak main lanyak jer perintah-Nya?? derrrrr

    0

    0
  62. saja komen.ikhlas ni says:

    syabas kepada gambit kerana telah mengarahkan sebuah video klip walaupun kurang bermutu dari segi teknikal itu sendiri dan dari segi penceritaan lagu. mungkin Gambit kurang sensitif isu-isu yang terdapat dalam video klip ini, yang digambarkan dengan seorang watak wanita yang seksi(sbb tggu laki dia balik) dan aksi2 seperti duduk atas riba..(iyelah..dalam 10 orang ada seorang je yang benar2 ikhlas mengaku sekiranya buat silap) harap Gambit dimaafkan dan diberi peluang untuk berubah..saya berdoa agar Gambit akan lebih mendalami ilmu pembikinan klip video agar boleh menghasilkan sesuatu yang lebih baik daripada video ini dan tidak lupa untuk mendalami ilmu agama sebagai panduan dalam hidup dan kerjaya beliau. bukan apa Encik Gambit, semakin tinggi ilmu kita, semakin cekap kita mengendalikan hidup dan kerjaya. di samping itu, kita juga dapat mengelakkan fitnah dan gosip..semua insan akan melakukan kesilapan. tetapi doakanlah agar mereka menemui jalan yang benar. assalamualaikum.. (klu cik gambit baca komen saya saya harap jangan kecik ati ye)

    0

    0
    • mak bedah says:

      saya setuju..bila fikir balik mungkin latar belakang gambit agak sosial jd bila ingin menterjemahkan kasih sayang seorg isteri ke suami dia buat dgn cara yg sebegini dan terlupa yg banyak lagi peminat industri seni yg masih berpegang pada adat sopan dan agama islam..(jgn lupa kaum cina dan india juga ada yg mementingkan kesopanan) harap selepas ini gambit dapat belajar dari kesilapan dan buat hasil seni yg masyarakat boleh terima..bukan ikut selera sendiri..

      0

      0
  63. lola says:

    hello…artis yg suami isteri pun tk nak amik job vc ni aptah lagi nk jd pelakon vc tak bermoral ini..cuma yang berperasan ‘suami isteri’ je sanggup..kahkahkah..kamu kamu kamu fikir sendiri..

    gambit?wth je nama..klu gambir aku tau..sepesen kot..lalalalala.

    0

    0
  64. akulahpompuanittew says:

    Explanation mcm HARAM la lu Gambit!!Stupid Gambit!!aku jadi laki bini x de pun mcm tu smp tido baring atas lantai dapor, peluk fridge pun nak stim bagai aihhhh!!tu bukan masalah ego, tu kor tonjolkan bini dia tengahp sangap!!bangang!!stupid la kor..MV kor mmg murahan sgt tau x????????????????????

    0

    0
    • Rooooney says:

      Ko yang KOLOT, manusia konservatif yang jauh ketinggalan di belakang.

      Mundur la Malaysia kalau ada orang macam kau nih!

      Contohnye tengok la kelantan tu!

      0

      0
      • Ron says:

        apa kes kutuk kelantan ni? ko tu maju tahap mana?

        0

        0
      • mysara says:

        walaupun aku bukan orang Kelantan, tp aku tau, Kelantan jauh lebih maju daripada sesetgh negeri2 lain di Malaysia. Ko x pernah jejak kaki kat Kelantan ke? Ayat di bawah tempurung betullah..

        0

        0
      • jad says:

        laaaaa bobo punye roooney..dah MU kalah terima aje la…nak dengki ngn kelantan apesal?? tau la kelantan menang liga super… ntahapaapantah lu nie mamat kacukan same ngan gambit kepala kebas mcm kene gambit serawak…

        0

        0
      • mujahadah indah says:

        TAK HABIS2 YOU AND YOUR KOLOT! MENGARUT!! ORANG YANG KOLOT ADALH ORANG YANG HATINYA TERTUTUP PADA ALLAH! ~ MNGHALALKAN YANG HARAM, MEMPERLEKEHKAN HUKUM, DENGN MNGATAKN HUKUM KETINGGALAN ZAMAN.. HUH!

        0

        0
  65. as says:

    alah gambit,klu ada adegan cium dan raba sekalipun kau tetap akan bg penjelasan bodoh kau tu…kononnya ada reason tertentu dan seolah2 islam x kisah buat mcm tu asalkan ada reason..bodoh..

    0

    0
  66. Abang Lie says:

    Abang rasa gambit tak perlu takut dan marah. Nanti di alam kubur, dia boleh jawab mcm apa yg dia dia cakap ni. This is very solid answer. good luck adik Gambit!

    0

    0
  67. amoi says:

    allo cik gambit…klu tol2 nk wat vdeo suami isteri yg ego yg x nk org ngtuk n hormat agama meh amoi bg idea meh..x der idea kan….frstly klu nk gna pnynyi gak sbg plakon x perlu kot nk joget2 dpan fridge, pkai bju tido sgala ..cuma gmbarkan diorg ni x bcakap antara stu sma lain…yg sorg kat dpur, sorg kat tv…yg sorg ckap, sorg ag blah…yg sorg tdo blik sorg ag tdo dpan tv .yg sorg kat kolam ikan sorg dpan pntu…pdhal msing2 ngah pkir kgembiraan time akad nikah ke, time jalan2 ke..bnyak kot..pas2 akhir skali time laki die nk g kje ngn k’adaan ksut masai, die paggil pas2 salam cium tgn smbil snyum and say sorry (wat gaya mnja cam pgng tlinga smbil wat muka comel ker)…

    *i think it’s better than yours…

    0

    0
  68. Rooooneyy says:

    Nampak sangat korang tu yang KOLOT.

    HUH, way to go Gambit.

    Jangan layan manusia hipokrit yang macam diorang ni semua. Ni semua langau-langau manusia yang JAUH tinggal ke belakang.

    Orang lain semua dah baju, engkau masih pakai fashion 70-an, dok ngumpat orang macam pekerja KERAJAAN!

    So lame…….

    0

    0
    • kucing says:

      siapa yang hipokrit? siapa yang kolot? kau bajet kau maju, up sangat? is this how you delineate between progressed and regressed population? melalui acceptance of these kind of things?

      perhaps your wisdom tooth has yet to cause you an ache.

      0

      0
    • ARABELLA says:

      TONGONG PUNYE ROONEY!!!

      0

      0
    • gambut says:

      ada langau, mesti ada taik, so taik tu kau le rooney… hmmm

      0

      0
    • mujahadah indah says:

      KAU TAU TAK! AKU TAK SEKASAR NI! TAPI KAU NI MEMANG MENAIKKN DARAH AKU.. AKU BENCI ORANG EMMEPERLEKAHKAN HUKUM! HOI! BAIK HIPOKRIT DENGAN MANUSIA UTK BUAT KEBAIKAN, DARIPADA TAK HIPOKRIT AND LANGGAR HUKUM ALLAH, N BACKUP MCAM TAK INGAT DOSA!

      0

      0
  69. wawa says:

    bravoooo..bravooo lepas nie bleh lah gambit bikin bideo lucah plak bakat dh ade… xda adegan meraba n kiss pn tp video tu ghairah dan kalo ditonton oleh remaja2 akan menyebabkani gejala yg tdk sihat menular..

    0

    0
  70. AnTi_GamBIt says:

    pala hotak si gambit nie.. bodoh ke hape.. islam ke hape.. cakap cam hampeh.. bodoh tak setara nama..nama hebat.. perangai banggang

    0

    0
  71. hajime says:

    bebal bertubi-tubi.sekian

    0

    0
  72. IdaShazana says:

    pandai tak boleh diikut, bodoh tak boleh diajar

    0

    0
  73. aussiegirl says:

    are u kidding me? are u THAT stupid?

    1) how did u establish that they were a married couple in the first place? boleh je org interpret as a woman having an affair in the middle of the day with some random guy.

    2) xde raba2? dah tu scene yg angkat naik kitchen counter, part prema naik atas riba shah jaszle tu apa benda nya? what do those scenes suggest? omg, sebelum bkk mulut tu fikir habis2 boleh?

    3) apa motif ntah bergolek2 atas lantai dapur? erotic celah mana? mcm sembelit je ada aku tgk.

    4) did you really just compare yourself to anu dalam botol? dude, ever heard of the saying TWO WRONGS DON’T MAKE A RIGHT.

    5) seriously, nk defend urself pn bijak sikit la nk pilih choice of words tu. i don’t know much about this whole showbiz industry but i think that the public plays a big part in whether u make it or break it.

    sekian.

    0

    0
  74. lola says:

    kita semua akan kembali kepada NYA.

    0

    0
  75. papa jahat says:

    mudah2han si Sireh Dan Gambir ni sedar akan kesilapannye………

    0

    0
  76. bugger says:

    Gambit, kita ni orang islam….tak sesuai macam nih…adengan ghairah cam ni sudah sudah la…aku bukan nak comment pasal production ke, green screen morphing tak berapa nak jadi ke…tapi pada asasnya lagi adengan cam ni tak sesuai….

    pompuan tu sepatutnya malu berlakon video klip nih….
    tapi aku tengok dah over sangat dah….banyak lagi cara lain untuk jalan cerita video klip….

    jangan samakan perempuan isteri… anu dalam botol..etc.yg tu at least ada jalan cerita memberi pengajaran (walaupun adengan tu memang salah dalam islam ) tapi at least la..

    dan ko tak pikir ke gambit, lepas ke masuk TV video klip nih????

    ko mesti rasa yg ko nak educate malaysian audience supaya lebih terbuka dalam penerimaan scene scene cam ni kan? tapi what for????

    kita malaysian la….orang islam lak tu…so pikir pikir arr sendiri…kena lenih banyak kena tazkirah ko nih….

    0

    0
  77. Abg Damak says:

    GAMBIT IS SHIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  78. AkuPunyaSuka says:

    Kalo nak buat sangat macam gaya barat, biarlah buat betoi2.. Nie tak. Series nampak murah….

    0

    0
  79. Rooooneyy says:

    LOL aku serious tak ada masalah dengan video GAMBIT ni.

    Those yang pakai tudung tapi sebuk mengutuk Gambit i think you should just take off that piece of crap from you head and start be your self.

    Kalau setakat pakai tudung, sembahyang tapi kutuk-kutuk orang macam kau tu syaitan better you just get a job dekat Lorong Haji Taib because that suits you well !!

    Bravo to Gambit sebab mempertahan kan diri at least he is not lame, boring, hipokrit and superkonservatif like some people here.

    At least we all semua ni educated and can think wise.

    How about you? KAMPONG !

    0

    0
    • gambir dan cengkih says:

      awak ni gambit ye?hehehe…atau pun shah jazle?hehehe

      0

      0
      • hujan renyai says:

        haha.. educated? educated ko kate camni? Rooney oi…

        bende ni tkde kena ngena pon ngn org betudung.. nampak sgt la level educated ko ni paras mane.. kalau educated dah mcm ni punye otak.. aku mestila highly educated.. kn?

        dont be sooo in denial la beb.. yeahh maybe u are gambit or shah jaszle..lol..

        0

        0
    • apelakorangni says:

      hek eleh, ingat buat vc mcm ni educated gile aahhh?? just because obscenity is ok for the whites, do you think that its a green lite for us to follow. utk ape? just sebb open minded. ini bkn open minded ni dah just plain stupid.. eyh, even omputeh classmates aku tengok pon diorang cakap ‘its trashy, that girl can sell sex not talent’. how bout that dude? but if en.rooooneyy rase this vc is a reflection to educated and wise thinking then its up to u. but one thing, my classmates here laughing their asses off reading ur educated and wise comment :)

      0

      0
    • cookie says:

      i’m a uk graduate doctor and i’m against this trashy video. does that mean i’m uneducated and ‘kampong’?

      stop trolling and spamming. now, that IS lame.

      0

      0
    • mujahadah indah says:

      ASSALAMUALAIKUM RONNEY DAH2 LA TUNJUK KEBODOHAN KAT CNI! BOSAN! TAU TAK! LAGI LAMA KAU PERTHAN KAN KEMUNGKARAN! LAGI BNYAK DOSA KAU ! KAMPUNG KONON! SEDARLAH CIKIT SEDARA OI.. KALAU TAKDA KAMPUNG TAKDEBANDAR, SILAP2 KAU PON TENGAH PAKAI PELITA SEKRANG NI! TAK PYAH NAK BNGGA SNGAT LAH DENGAN KOMEDENAN KALAU AGAMA ALLAH TAK DIJUNJUNG,YOU ARE NOTHING ~

      0

      0
  80. AB says:

    ish3…the stupidest statement ever! better go back n study agama lah dear GAMBIT SAIFULLAH..muka pun not bad..nama Saifullah tu pun cantik but kejahilan kamu make u look so UGLY!

    0

    0
  81. Rooooneyy says:

    LOL aku serious tak ada masalah dengan video GAMBIT ni.

    Those yang pakai tudung tapi sebuk mengutuk Gambit i think you should just take off that piece of crap from you head and start be your self.
    Kalau setakat pakai tudung, sembahyang tapi kutuk-kutuk orang macam kau tu syaitan better you just get a job dekat Lorong Haji Taib because that suits you well !!
    Bravo to Gambit sebab mempertahan kan diri at least he is not lame, boring, hipokrit and superkonservatif like some people here.
    At least we all semua ni educated and can think wise.

    How about you? KAMPooooONG !!!

    0

    0
  82. maer says:

    dia buat video utk orang ramai atau untuk diri sendiri?

    if dah tau ada masalah produksi as in time ke, energy level ke apa, why nak jugak keluarkan the video?

    buat tangkap muat je ke?

    and again aku nak tanya, dia nih buat utk diri sendiri atau utk khalayak ramai?

    and yeah, kalau nak buat cara Barat, buat la yang betol2!

    Ni Barat pun tidak, Timur pun tidak.

    Bro, aku rasa, baik dia buat video nih, utk layan sesama kru je. If macam tuh, boleh syok sendiri nak komen apa bagai sekalipun.

    If kira macam tuh, buat video ala2 p*rn 3 stars pun boleh. Pastuh cakap, “eh, no real insertion apa..? nih scene antara suami-isteri. Mereka kepenatan, tuh yg lakonan macam taik. Tapi, saya tetap nak puji mereka dan dia saya melambung-lambung. Tak kesah la apa fans or LPFM nak kata. Tahniah diriku! Aku hebat! Modern! Yeargggghh!”

    0

    0
  83. Rooooneyy says:

    Those LONELY GIRLS and LONELY BOYS yang rajin menerjah website ni,

    Tak payah la nak jealous dengan what Gambit doing. Ni mata pencarian dia, and he earns a lot by doing this.

    KORANG yang dok sebok mengutuk dia do you think you salary will increase by RM1 kutuk dia sana sini cakap tak islam all things.

    HEY do you know what is ISLAM by the way?

    And those yang menulis macam budak sekolah please TYPE properly sebab cara kau menulis REFLECT your EDUCATION level.

    AT least GAMBIT ni graduate daripada certain makcik makcik kampung yang sebuk baca blog ni TAKAT SPM JEE!

    0

    0
    • arieve says:

      hey dude.

      what is ISLAM to you? I don’t know. Please explain.

      0

      0
    • Apek says:

      Yg ko dengki sangat org lain komen kenapa? Ko ni gambit ke? Ke ko perempuan murahan dalam video tu? Duk backing bermati-matian nampak..

      Gambit graduate? So??? Apa kaitannya dengan video clip yg murahan mcm tu? Univerisiti mana yg dia pergi tu?

      Cara dia jawab tu yg mcm org takde pelajaran..sama juga mcm komen ko yg duk backing dia..

      0

      0
    • syura says:

      roooneyy kau kate org yg tegur gambit ni sebab jeles???ko ni tak belaja agame ke??kubur masing2 tapi kalau dah islam tu stiap individu yang ISLAM wajib tegur org lain,,tak kisahla graduate ke makcik kampung ke,,kalau namenye islam memang wajib tegur,,atleast BENCI maksiat tu,,

      kau tanye islam tu ape????islam tu bukan agama je,,maksud islam tu CARA HIDUP,,ko pikirla sendirik,,ko tanye soklan mcm budak tak skola

      ko tak layak nak compare org educated dgn makcik kampung ke hape,,ko takpayah nak tinggikan org educated yg mcm ni,,byk je org educated dengan ilnu agame,,ko tu yg bebal

      0

      0
    • maer says:

      Bro, we came here for our own reasons. Ada yg nak tegur, dan ada yg nak enjoy. But, one thing for sure, it’s because we got a sense of attachment to the local entertainment industry.

      Just as much as we can be scolded / reprimanded for visiting this site with bad intention(s), gambit as a director must also be open to criticism and suggestions.

      Yes, our salary won’t increase even by one cent when we criticised him, but we’re doing this for the general good. We don’t get even an iota of financial benefit. Yes, our kids are already affected by the bad influence from foreign lands, but why must we allow the destruction to be sped up by our own fellow countrymen? And it seems that it does work! We criticize him here, and he noticed that not everybody agrees with what he is doing!

      And you dare asked us what ISLAM is?
      “ad-deenul nasehah” = Agama itu ialah nasihat.

      Isn’t that what we’re doing now, albeit some of us might be doing it in a rougher way? And it seems that this Gambit guy doesn’t speak language of the educated, ie. bahasa bersopan-santun.

      And yep, “selemah-lemah iman ialah menegur dengan hati”. So, since we’re not that strong to take action with force, and yet not to weak to just hate it, we took the middle ground, which is by voicing out through entertainment blogs. Nak tegur melalui cara blog agama? Gambit bukak ke those kind of blogs?

      And how do you know those who read these blogs are makcik-makick kampung? And furthermore, what is wrong by coming from a kampung? Hey, at least, these makciks know decency, and got tanah freehold! And those in the cities (so urban, modern ones)? Silap2 haribulan menyewa je, if beli tanah pun, small and on leasehold..!

      And SPM level? Hello, lots of us here holds more than a degree la. And from various foreign countries! I, for one, holds qualification higher than a degree from Australia. And Nara? Ask him about his studies if you dare!

      So, tak heran la degree macam tu je.

      Lagipun, apa guna ada degree, kalau mentaliti tak berkembang dan tak boleh ditegur?

      0

      0
      • Rooney says:

        No sorry I pun tak beberapa pandai what is ISLAM.

        BUT THOSE yang kutuk-kutuk Gambit ni WHY don’t you tell me straight on my face what is ISLAM and why does you maki-maki Gambit like this?

        Is that what ISLAM is? WOW Islam is totally a violation and ganas, just like what America sees through their eyes.

        And again, kalau tak nak kena kutuk as lower-education punya orang tolong lah nasihat secara baik.

        Ini kau nak kata dia patut kena timbus dengan tanah semua apa kes? Who are you?

        You are nobody okay!

        Cheap LABOUR !!

        0

        0
        • wahie says:

          hai rooney…
          awk sape eyh? leh saya kenal? leh la saya bg tau awk what ISLAM is… nanti kita boleh belajar sama2… tambah ilmu…
          jika awk bukan MUSLIM… sy doakan supaya satu hari nanti awk akan terima NUR dariNYA…
          jika hati awak pernah terdetik nk tau apa itu ISLAM… nescaya ALLAH akan memberikan jalanNYA…
          INSYAALLAH!!! =)

          0

          0
        • maer says:

          I’ve already told you straight to your face what Islam is. Please read it here:

          (start quote)
          And you dare asked us what ISLAM is?
          “ad-deenul nasehah” = Agama itu ialah nasihat.

          Isn’t that what we’re doing now, albeit some of us might be doing it in a rougher way? And it seems that this Gambit guy doesn’t speak language of the educated, ie. bahasa bersopan-santun.

          And yep, “selemah-lemah iman ialah menegur dengan hati”. So, since we’re not that strong to take action with force, and yet not to weak to just hate it, we took the middle ground, which is by voicing out through entertainment blogs. Nak tegur melalui cara blog agama? Gambit bukak ke those kind of blogs?
          (end of quote)

          Bro, if nasihat tuh betol, but cara penyampaiannya salah or kurang tepat, that doesn’t mean that the advise should be discarded. If like that, if nak tunggu orang yg betol2 suci tegur baru Gambit or you nak ikut, sampai bila pun you won’t change..! mana ada orang yg dijamin suci dari dosa, apart from Nabi..!

          And why la these personal attacks?
          “cheap labour”?
          “makcik kampong”?
          “tak lepas SPM”?

          Come on la, try to be professional. If others want to do personal attack, why must you lower yourself as well?

          Maybe, ada yg critic Gambit tuh tak dapat kawal emosi, but their hatred for Gambit’s wrongdoing is not unreasonable, kan? If bala turun, semua kena, bukan selected house yg suka tgk je akan kena! And, maybe some of us can control our minds when we watch it, but that doesn’t mean we should allow it be there, since it’ll affect the youngsters, and the one with weak minds.

          Kita kan Muslims? Cubit peha kanan, peha kiri terasa jua. Kan agama itu suatu nasihat?

          And one more thing, wise people are willing to learn from anyone in anyway sekalipun, although from tukang pungut najis yg tengah bersalut najis.

          0

          0
        • mujahadah indah says:

          TAK TAU PASAL ISLAM! YANG KAU CIBUK DOK CAKAP TAKPELAH! KOLOT LAH! APSAL!

          0

          0
    • baby face says:

      wowww…i xpernah jumpe org yg begitu poyo statement nyer mcm u…mang hebat owg da graduate…sbb i da graduate so i pon nk wat la mv yg ala2 gersang mcm ni gak….ag best dr yg nie…so roooney tlg sapot i k….kalo u nk i blh amek u blakon….u tak kisahkn kalo bogel2..pgg sne pgg sni..u ske kan..kamonlaaa..kte kn owg yg graduate….kalo dose pon xper anti kter taubatla…u ajar i skali k…sbb u kannn pandaiiiii sangat pasal Islam….!!!

      0

      0
      • Rooney says:

        There you are another lame Melayu.

        Your writing reflected who are you. Are you sure you are graduated? Because i don’t think so.

        Kala you seorang gradute please type and write like someone.

        You know what, “YOU SOUND STUPID WHEN YOU SPEAK MALAY” does MIRROR you so much !

        Clearly !! What Sharifah Amani said, sees who just someone just show us an example.

        Thank you and please show us more, we love to read and laught at your stupidity.

        0

        0
        • Whadda F? says:

          OMG Rooney…your grammar really sucks! Are you sure you are an educated person yourself? Talking bout graduates but your language is much worse than school kids nowadays. Yucks! TROLLS!

          — Yeah I’m a graduate and I’m not earning a low income. So just skip all your discrimination and generalization already. Geez!

          0

          0
        • HYEMI says:

          Rooney.. awak nie sape ye?? mak bapak awak xajar ae care hidup islam yang betul? atau mmg gaya hdup awak dari kecik macm kehidupan orang kafir.. kalu mcm tu la famili awak besarkan awak sy sngat bersimpati dengan awak.. semoga awak menerima hidayah dari ALLAh untuk menjadi islam yang sejati ye.. jangan sebabkan MV maksiat yang awak sokong danbanggakan tu akan menempatkan awak di neraka jahanam nnti.. Sebagai orng islam kite wajib menegur dan membantah maksiat yang dilakukan oleh si gambit yang namepn ntah ape2 tu dan en jazle yang pn entah ape2 tu.. tolongla jangan nak banggakan dunia nie yang hanya sementara.. ok!

          0

          0
  84. Rooooneyy says:

    Those LONELY GIRLS and LONELY BOYS yang rajin menerjah website ni…

    Tak payah la nak jealous dengan what Gambit doing. Ni mata pencarian dia, and he earns a lot by doing this.
    KORANG yang dok sebok mengutuk dia do you think you salary will increase by RM1 kutuk dia sana sini cakap tak islam all things.
    HEY do you know what is ISLAM by the way?
    And those yang menulis macam budak sekolah please TYPE properly sebab cara kau menulis REFLECT your EDUCATION level.
    AT least GAMBIT ni graduate daripada certain makcik makcik kampung yang sebuk baca blog ni TAKAT SPM JEE!

    0

    0
    • saya ade makcik saya org kampung. she is master holder says:

      saya tak nak comment pasal gambit tapi saya nak comment about u rooneeeyyy… saya org kampung please makcik kampung pon ade MASTER ok… people like u spm belom tentu lepas kalau bg comment mcm tu..

      0

      0
  85. bub00 says:

    sumpah cm org b0d0 n xde ilmu si gambit ni..
    statement k0 mmg sampah…elok2 aku penah minat ko,skang da jd meluat thp gaban kt ko..blueeekkk!!!!

    0

    0
  86. ida89 says:

    1)diorang tu BERLAKON ja sbgai suami isteri (kalu diaorang betul2 suami isteri pon belum tentu masyarakat dpt terima lakonan mcm tu..ko ingt kita nie negara mat saleh kew?ingt sama AGAMA!!
    2)ko rasa perlukah si perempuan tu terlentok2,terkulai2 dan “nmpak sangap” sngt kat laki dia? pastu belia2,generasi pnyabung negara pon BELAJAR dr scene tu,ouhh mcm nk *****,pastu mkin bnyaklah lahirkan anak2 yg xdiiktiraf!!..buka bju,nmpak coli.terliuk2 tubuh..kalu ko masih xsetuju=ko jst fikir adik ko yg bru nk menbesar ko nk bgi kew tgk scene2 mcm ni?
    3)jgn jadi katak bwah tempurung la! !we all peminat filem taw apa yg kmi nak, cuba ko tgk “NUR KASIH” ada kew dia tnjuk scene2 yg ko nk tnjuk sngt tu?xdak pon kan,pastu nape follower dia bnyak sngt?adakah audience buta?sbb AUDIENCE skunk dah “CELIK”..XPAYAH Nk sogok ngan secene yg entah apa2
    4)Filem kita wajah kita=just tgk filem bollowod,kenapa satu world know about it? sbb ada identiti sendiri bukan sbb syok sendiri!!
    ““just suarakan apa aku rasa~~

    0

    0
  87. miow miow says:

    ader gak kena timbus dek tanah ni kang!! insafla oii pakcik gambit….

    0

    0
  88. noname says:

    mls nk comment pnjg2…nnti ada plak yg sentap….just 1 jer pesan aku…niat tak menghalalkan cara….

    0

    0
  89. mRaXZLan says:

    actually Gambit just being honest with himself.. I’d say he got steel sack of ball to do it the way he desired. there’s nothing wrong with that. but the only mistake is he choose to do it in this Melais land (full of religious-butthurted-wannabe)…. he should have done it at Indon cuz nobody care shit like this actually…

    0

    0
  90. prema yin yang says:

    satu je nak ckp, dh la video clip ni ghairah tak jadi, rasa geli je tgk ditambah pulak suara perempuan ni tak sedap langsung!! bajet agnes monica je lebey!! raba2 takde?? tapi laga “anu” ade..hahahahahha

    0

    0
  91. along says:

    suami isteri lah kononnya, i rasa 98% orang yg tonton video tu mmg tak faham lgsg pun motifnya video tu, apatah lg nk faham apa yg sebenarnya nk ditekankan dlm video tu… yg org nampak, perempuan tu terlentuk sana sini… video tu saja pun dah lari benar dr lagunya, tah apa MOTIF nya???? macam yg pengomen pertama cakaplah, “BILA ORANG BERIMAN BERSYARAH”, biarpun benda yg terang2 salah, cuba dibetulkannya balik, last2 kita yg menegur ni yg jd salah di mata mereka… Almaklumlah, org macam kita ni kononnya tak berfikiran terbuka macam mereka…

    0

    0
  92. baby face says:

    amerekaaaa mung gambit……………

    wat da hekkkk….!!!!

    0

    0
  93. hyemi says:

    Gambit just go to the HELL!! Komen xpakai otak… sebelum nak komen tu ingat parents u dekat umah tu… kecian dirang didik anak mcm nie..!

    0

    0
  94. Hyemi says:

    Gambit just go the hell!! sebelum nak komen tu ingat mak bapak u tu kat umah.. malu dirang besar kan u.. mcm xde didikan agama!

    0

    0
  95. izzatul says:

    hahhaha ada gak cik rooney bebal sekawan neraka yg menyokong perbuatan bodoh lg dilaknat tuhan yg si GAMBIT tolol lg bangang ni buat. patutnya kau x menyokong tindakan gambit bodoh yg gersang buat MV bodoh mcm tuh. nampak sgt kau pun tolol lg kampung rooney ntah2 kau duduk dkt pedalaman hehe. agama dh x ada dia rasa kesian la dekat rakan seperjuangannya yg x ada agama kena kutuk berbakul. Rooney2 dh kau cari pelacur kau berkenan plak dekat si Gambit, kau GAY ke???? sekian rooney yg mahu publisiti murahan ahahahahahaahaha

    0

    0
    • Rooney says:

      You sound stupid when you speak Malay. Clearly.

      Kalau tak faham sila masuk university. Thank you..

      0

      0
      • lolz says:

        bangge beno ngan universiti die..tak ngape ler bio ler mak cek cakap bahase melayu…mak cek tak masok universiti takat sekolah menengah SPM….agaknyer rooney ni blajo tinggi untuk menghina orang lain la yer….malu beno roooney ngan bahase melayu..ante pegila hincit ke negeri omputih nun….bio kne pijak mampoihhh…

        0

        0
  96. Senah says:

    xde raba ke mr., gmbit…ohooo..jd, yg pompuan tue dok atas riba s.jazle tue ape ke bendenyer? we dont blind…stupid la u!!!

    0

    0
  97. Fazwanie says:

    adus…dia ni..kalau nak arahkan video yang berunsurkan kasih sayang antara suami isteri banyak lagi cara len…bukan seperit yang dalam video 2..memalukan jer…x de ker adengan raba2???rasanya mata die buta kot…renung2kan ler

    0

    0
  98. ohohoh says:

    awat bangang sangat..haha….aku pon reti explain cm ni..aku compare ngn maria ozawa lg senang…hotak dia xdak raba2…tunjuk bulu ketiak bagai…..lu xnk orang komen…xpyah letak kat youtube…..lu tgok sorang2…layan stim sorang2…

    0

    0
  99. jiwa kacau says:

    alamak..! simpati giler la kat ko bro!! Jahil tahap MAKSIMA ko ni!! Sian.. sian… sian…! Pesan Nabi SAW “umatku, umatku, umatku!” Pkir2kanlah…

    0

    0
  100. man lambong says:

    aku tgk..stim jer..skit jer la..
    ok la tu..sampai lakonan tu kat penonton..

    0

    0
  101. saja komen.ikhlas ni says:

    Salam sejahtera Rooooney.

    Before I begin typing my comment, I just want to say that “KAU SIBUK KUTUK ORANG TAK PANDAI ENGKAU TU PANDAI SANGAT? TENGOK BETUL-BETUL GRAMMAR AND SPELLING KAU TU. NAMPAK SANGAT TAK PANDAI ENGLISH LANGUAGE. KONON YANG KOMEN KAT SINI BELAJAR SETAKAT SPM. CERMIN DIRI DULU.

    And my comment would be:

    They may be ‘lame & super conservative’ when they are very furious about Gambit’s MV. They have the right to defend their beliefs and with you saying that it is okay for Gambit to do such thing clearly shows that you are not aware of Islamic teachings.

    You may come from a different background that makes you feel so excited to see such a production. What matters here is not about the video or how is is directed. What being discussed is the appropriateness of the director being a Muslim and the actor himself is a Muslim and they participate in doing something that is clearly wrong for a Muslim.

    You have to understand that people have the right to defend their religion. Besides, Islam is not a conservative religion. It allows us to do what we want to do as long as we does not go against the teachings.

    People are furious with Gambit simply because he can produce something that is more suitable for this song instead of showing a couple that is so drawn into each other.

    A more decent video would suit Gambit’s status as a Muslim director. I think that there is a fine line between being decent and being lame or conservative.

    His status as an artist does not change his obligation to adhere to the teachings of Islam. DO you really understand that Rooooneyy?

    Trying to be modern and urban and stylish or whatever that you may think is the right way to live this life will NEVER change what is written in the Holy Quran.

    I hope you understand each and every word that I wrote here.

    Thank you very much.

    0

    0
    • lol says:

      aik..mane si rooney nie….x nk pulak melolong kt cni….

      0

      0
    • Rooney says:

      I bet you are just a low or either moderate income people yang nak mengutuk si Gambit ni.

      0

      0
      • maer says:

        there u go, another personal attack.

        haish, high income, must be high earners of sins jugak ke? nak swipe kredit kad platinum ke untuk kurangkan seksa neraka?

        0

        0
      • mujahadah indah says:

        AHAHHAHAHHAHHA LAME!!! SAKIT PERUT GELAK!

        0

        0
  102. dyanarizal says:

    en gambit membuktikan dia menyamakan diri nya dengan pengarah lain yang membuat babak sekian2..dan dia cuba tok menge UP kan diri nya haha.what so stupid director.hukum hakam agama islam tetap agama.islam ke dia ni?rasanya dia ni islam kan.mesti dia tahu.dah orang tegur baik tu jangan la melawan.baik ada org nak tegur..dah buat dosa..ditegur..melawan menambhkan dosa pulak..org macam ni membuat org bawah dia sesukahati main bantai je.sah bodoh2 lah pengikut dia nanti.demi duit maruah tergadai.even i ni x bagus sangat tp pasal soalan dia td buat i tersentap jugak.apa punya director.ayoyo.

    0

    0
  103. poah says:

    Gambit, were u making this vc for SYOK SENDIRI? nonsense lah. Tak semua Melayu terlalu open minded as u but this is doest meant that we are narrow minded. Janganlah Islam pada nama sja :)

    0

    0
  104. ms.x says:

    Mcm org x der iman bercakap…buat penat mak ayah antar belajar agama…org mcm nie yang bahaya…boleh menyesatkan…..!!!

    0

    0
  105. ms.x says:

    gambit bodoh n bangang tahap gaban!!

    0

    0
  106. student bandung says:

    gambit..ko ckp penonton ni hipokrit..mana ko tau? ko samakan pemikiran semua penonton ni mcm ko ke?
    tak semua org pemikiran ‘terbuka’ cm ko..
    ada yg, alhamdulillah, masih didasari Islam sbg agama..

    semua komen2 kat atas dh terangkan penerangan yg ko mntk tu kan..harap ko rajin la baca satu2..

    kalau dh pikiran tu ‘terbuka’ sgt, kenapa tak terbuka terima kritikan? dh sememangnya vclip ko ni hampeh, kotor, lucah, perempuannya menari mcm slut dan lelaki nya muka gersang habis, deal with it la dude….kepopulariti ko terletak kat tangan penonton yg ko kata hipokrit ni gak..

    lagi satu, ni just nasihat yg aku petik from lecturer aku la..’dont be too open minded..your brain might fall out’..dlm kes ni, sesuai sgt utk ko..open minded sgt, langgar batas, bila jwb soalan pon, nampak mcm org takde otak..apatah lagi agama..

    semoga pintu hidayah terbuka buat ko dan kita semua..amin…

    0

    0
  107. Insan Biasa says:

    Assalamualaikum Gambit.

    1. Saya bukanlah pakar dalam bidang agama islam, tetapi benda asas seperti mahram rasanya semua umat islam faham. Pertama sekali kita kenalah merujuk kepada agama, dan agama jelas mengatakan batas-batas hubungan dengan yang bukan mahram. Walaupun seperti apa yang telah dijelaskan iaitu MV itu adalah untuk menunjukkan hubungan antara suami dan isteri, tetapi pada dunia sebenarnya saya yakin mereka bukannya suami isteri, dan ini jelas sekali telah melanggar hukum islam. Niat ataupun tujuan tidak akan menghalalkan cara, iaitu LAKONAN mereka sebagai suami isteri tidak membolehkan mereka beraksi sedemikian. Dan, sekiranya mereka adalah suami isteri dalam dunia sebenar pun, adalah sangat tidak elok dipaparkan aksi-aksi yang sangat berahi sedemikian.

    2. Saya juga bersetuju dengan pendapat-pendapat yang lain bahawa mesej yang cuba disampaikan (hubungan suami isteri) tidak sampai. Saya hanya menyedari bahawa mereka adalah suami isteri selepas diterangkan oleh saudara. Mungkin saudara boleh gunakan cara yang lain yang lebih mudah difahami.

    3. Saya maklum memang terlalu banyak adegan yang lebih teruk dari MV ini di luar sana. Memang kita tidak akan dapat menegur kesemuanya. Tetapi, memandangkan saudara telah memberikan maklum balas dan saya yakin saudara akan membaca teguran ini, adalah tanggungjawab saya untuk menegur apa yang tidak elok, insyaallah selepas ini saudara akan lebih berhati-hati dalam menzahirkan kreavititi saudara.

    0

    0
  108. Rooney says:

    LOL dia hanya berlakon je kat dalam video tu, that’s all.

    Aduh pening aku dengan manusia konservatif macam korang semua nih.

    If you stick to be like this being conservatif korang takkan pergi ke mana mana. Orang konservatif tidak akan berjaya, they only be as that is. Tidak berkembang.

    Jadi manusia yang boring, membosan kan. Where other people dah bergerak ke hadapan and you still being that boring person nobody wants to be friend at you what else to LOOK at you and even not giving you a second look.

    0

    0
    • ms.x says:

      klu kau bukan islam blh la cakap mcm tu…tapi klu kau islam….taubat la….bukan selamanya kita kat dunia nie

      0

      0
      • Geram says:

        Sengal la ko nie…

        Si shah jaszle tue kan islam… klu dia kapir, lantak p la… ko nie tau agama ke tak?

        ko nie islam ke tak?

        tlg la jgn bangang sgt

        0

        0
      • Rooney says:

        Ms.X, who are you nak bercakap dengan i? Siapa you?

        Anyway, I just nak bagi tahu you that YOU SOUND STUPID WHEN YOU SPEAK MALAY.

        OK? Agree?

        :)

        0

        0
        • ms.x says:

          suka hati aku la nak tarbiah kau….aku rasa kau dah SESAT LARAT la rooneyyyy ooooiiii….taubatla…..takut dipanah petir je kau nie!!

          0

          0
        • MS Kampung says:

          Stakat ko ade pelajaran asas dunia nie tp xde didikan agama.. ko pergi jahanam kat neraka jahanam tu ajelah Rooney… Rooney MU pun Lebih baik dari ko tu..hahahah…. Ko ingat ko bole ckp english tu ko educated sngat ker? ko pergi mampus la… hahahah.. rooney.. what a shame… malu mak ayah ko ade anak mcm nie… ke mak ayah ko didik ko dari kecik smpai besar mcm kehidupan orng kafir? kalu mcm tu la.. sy sngat bersimpati…

          0

          0
    • heran says:

      kenapa mesti ikut cara org? x boleh ker biar org luar ikut culture kita. bukankah itu lebih membanggakan,

      0

      0
    • propa says:

      U olss rasa tak yg ROONEY ni mesti si GAMBIT!! ahahaha… aku rasa begitu..

      0

      0
    • ana muslim says:

      apa kata lepas ni ko lak berlakon video clip mcm tu… pastu bg family ko tgk… jadi juri awam…

      0

      0
  109. Guna Otak says:

    Ape ker x der otak ker kamu ni Gambit.

    1) Orang kisah sebab pelakon lelaki yg kamu guna tu ORANG ISLAM! kalau kamu guna org kafir, xde saper kisah la BODOH.

    0

    0
  110. red flip says:

    I do not watch the video klip but looking at those picture, definitely it is inappropriate to do so. It is so gross.
    Do not point on others movie or video, the subject matter is your video and don’t try to deviate from this matter.
    Gambit you should aware the repercussion of filming this video. And as an artist, you should aware the acceptance level of that kind of video and other movies you’re referring to in Malaysia environment.
    We want a quality and high standard video not like yours.

    0

    0
  111. gombit says:

    dah la vc huduh.. bodoh sombong plak.. patutla vc dia huduh

    0

    0
  112. cipan_la_ko_gambit says:

    bodo la gambit saifullah ni,banyak lagi cara lain untuk menunjukkan kasih sayang antara suami isteri,bukan cara mcm ni yg hanya membangkitkan nafsu org yg menonton,ko ni ade akal ke tidak? dah terang2 adengan2 dalam video klip ko yg ntah pape 2 menunjukan org tgh foreplay,eee budus! ckp je la yg ko ni sebenarnye nk kn publisiti murahan or dengan kate lain dah tak ade idea lain nk wat video klip!!!!!!!!!!!!!!bangang!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  113. puteri says:

    gambit ni tau pikir ke x? nama saifullah – tau makna ke? awak tu islam, sedar la sikit. look before u leap bro. jgn la tunjuk sgt awak tu jahil. haishhh malu2. btw masih tau @ boleh ucap syahadah ke? better try now.

    0

    0
  114. aeiou says:

    i just don’t understand what the purpose of this video????
    when i watched dis, i was like??????
    its not wrong to show ur ideas n creativity but please respect ur own religion!!!or atleast do some research..

    0

    0
  115. antz purple says:

    nampak ngat die ni x creative tp buat2 nk creative… sama je mcm si mamat shah jaszle tu.. x dpt minah salleh, jadik la mcm tu…. ade ke sebb masa la , prod la.. klu ko memang pandai n creative, x yah pki idea suami isteri menari depan fridge pastu muke laki takut2 mak die nmpk buat jd VC.. cara len bersepah… contoh nya, Hubby x balas sms wifey ke, wifey lari tmpt lain nk redhakan hati ke… bnyk cr lain.. ni mesti gara2 perasan creative terlebih n berangan nk masuk hollywood x jadik!!!

    0

    0
  116. fiffy says:

    nk tunjukkn kasih syg suami isteri bukan dgn cara lucah mcm nie je…bodoh betul si gambit nie..

    0

    0
  117. miss says:

    ni la akibatnye bila letak akal di bawah tapak kaki, nafsu dijunjung atas kepala..huhu -_-‘ malu2x..

    0

    0
  118. budak pisang says:

    graduate dr tong sampah!!
    nk buat video bertempat la weeeeeeeiii
    lu rasa gambit tuh da gempak sgt
    up to date konon
    g suh dia buat video kt AMARIKA la
    jgn buat lagu malaysia
    dah sah2 Rooooneyy smpah gak
    dok menyemak cam lalang
    meh aku mintak org kampung tebas ko
    hahaha

    0

    0
  119. bagusla…harap masa akan datang, banyakkan lagi ‘video2 lucah’ macam ni…
    biar nanti generasi muda akan datang, dah xkisah pasal benda2 mcm ni
    dah jadi biasa….

    biar rosak je budak2 zaman sekrang..

    Entry Terkini:
    Best sangat ke lagu baru Salma Mentor 5 ni?

    0

    0
  120. miss says:

    oohh ohh..malunya sy sebagai org islam…ni la akibatnya bile nafsu dijunjung atas kepala n akal diletak bawah kaki…—–>akhirnya wat keje xbmanfaat pon..huhu..mg cepat2 diberi hidayah..ameen

    0

    0
  121. melayu neutral says:

    org pandai kutuk ja..mulut leh ckp pe sj..good job gambit..perbaiki apa yg patut

    0

    0
  122. Rooney says:

    Sama ada korang ni duduk di kawasan pedalaman, atau pun Orang Asli, or orang yang tidak bersosial and living and your own world.

    Gambit is only acting in the video, ha ha.

    Kelakar aku baca komen korang ni. Dia hanya berlakon, and it is not real.

    Ye berlakon, macam TV maksiat yang korang tengok hari hari dekat Astro tu. Takde pun korang nak usulkan dekat JAIS? Setakat benda kecil ni mentang mentang lah Gambit yang tidak bersalah ni artis / glamour and handsome korang nak kutuk dia?

    Hello, dia pun tak ada kutuk-kutuk korang. So if you never smell or walk in he shoes jangan lah nak kondem. Faham??

    PERIOD!

    0

    0
    • Sue Jeffry says:

      kalau org lain buat salah, kita pon nak buat salah jugak ke…??? maaf ye, sosial & pergaulan dlm islam bukan begini caranya…

      0

      0
    • lysa says:

      its not gambit in the vc u fool, itu shah jaszle la!! hahaha… u dun even watch the vc pun, u came here to slam ppl je. omg. actually i pun rimas dgn komen2 perasan bagus diorg, but pls be reasonable, if not, whats the diff between u and them? btw if ure non muslim, it is a big NO NO for u to say anything about our religion. If yes u are, then u shud seek some advise from a true muslims. I mean a very TRUE one. not those who r here babe.

      0

      0
  123. Rooney says:

    LOL aku serious tak ada masalah dengan video GAMBIT ni.

    Those yang pakai tudung tapi sebuk mengutuk Gambit i think you should just take off that piece of crap from you head and start be your self.
    Kalau setakat pakai tudung, sembahyang tapi kutuk-kutuk orang macam kau tu syaitan better you just get a job dekat Lorong Haji Taib because that suits you well !!
    Bravo to Gambit sebab mempertahan kan diri at least he is not lame, boring, hipokrit and superkonservatif like some people here.
    At least we all semua ni educated and can think wise.

    How about you? SO KAMPONG AND KEYPOH !

    0

    0
    • malakulukulu says:

      eh…ape ke hal nak kait tudung mudung lorong haji taib ni sume…excuse me ye..skang ni orang tengah nak debat pasal etika video tu…bukan nak kutuk2…mayb some of anti gambit do take advantage with the situation n kutuk2…but now people critics on his lame job ok…which should turn on another way..plz la…critics doesnt mean kutuk2…mayb it can help him to improve his quality of job in the future…

      u r soooo NooooooBBB la roney…

      0

      0
    • kembar siam says:

      ko ni msty gambit kan..

      0

      0
    • gilerko says:

      pekene ngn pkai tudung???sah2ko ni de prob ngn minh pkai tudg ngn bab xde kne mngene konk kait kn..hAhahahah kesianla aku bce komen ko…cam giler talakpon de..ko 2 bandr sgt ke???ee kmpg better than bandar y mostly bykpemkkirn y very2 kafir…2ko jawb la ngn Allah

      0

      0
    • MiZz Qa says:

      adoiii,, rooney ni DAJJAL kew?? ahaaa..ni la tanda-tanda manusia akhir zaman..

      0

      0
  124. pembenci ganbitt says:

    tq wahai si bodoh gambit…ap pny jwpan r ko bg…sttmnt yg pnph kedaifan tntg pgthuan agma…ko da r wt slh lg mau tegak bnd bdoh ko ni lg..isu yg mnyatakan ko lakonkan watak suami istri yg brkasih syg adakah slh ato x utk dtonjolkan..??? sah2 lah slh bangang ooiii..mslhnye pelakon2 ini blom sah jadi suami isteri utk lakonkan sedemikian rupa mangkokkk…..even suamistri yg sah pn dln islam melarang dn tidak meggalakkan mnunjukkan kemesraan suami istri secara terbuka..ni kan lg lom ad ap2 ikatan…ap pny jawpn ko bg ni…cbe mhasabah dn jgn tnjukk sgt bodoh ko tuu k gambit bangang……

    0

    0
  125. Rooonneyy penjilat Gambit says:

    penat lah i nak back up Gambit, u all sume konservatif….benci tawwww…

    0

    0
  126. Hahuha says:

    bodohnya lelaki Gambit ni. itu jer nak cakap

    0

    0
  127. Hahuha says:

    GAMBIT BODOH

    0

    0
  128. tini says:

    ini cakap org yg purely keduniaan dan tak fikir berdasarkan agama yg dianutinya….kemudian nak buat perbandingan dgn bende2 lain yg sudah jelas memang haram…..tak perlu tunjuk adegan husband and wife sampai sebegitu rupa…..contohilah filem2 keluaran asia barat esp iran….

    0

    0
  129. Doraemon says:

    To gambit…
    ko memg xde akal kan?wlpn ko ada otak.
    benda nie sensitif tapi ko plak mcm…hmmmm
    aku rase ms nie shah jaszle tue msti ‘naik’kan…
    aku yg tgk pn…..astaghfirullah…

    0

    0
  130. graduate + Muslim says:

    Rooney nih memang giler publisisti eh..??dah terang panjang lebar tentang agama semua still agi act macam orang bodoh..talking about konservasif semua. ko nih bebal sangat eh. it is not about konservatif, ini tentang AGAMA.. ko nih bukan Islam ye..?? tak ade agama ye..?? kalau ko bukan Islam ok la jugak sebab orang bukan Islam tak tahu tentang agama Islam. Tapi kalau kau beragama Islam dan kau berfikiran bahawa orang yang menegur nih kolot, tolonglah rasa malu dengan diri sendiri. kalau kau memang jenis yang tak tahu malu.. tolong jangan malukan mak bapak ko. harapnye diorang ade mengajar kau tentang agama..kalau tak ade. kesian kat ko kan….ish3. jangan sedih ye..boleh belajar dengan orang lain. jangan belajar ngan Gambit plak tau.. dia same je ngan ko. Insan2 malang……..

    0

    0
  131. Muslim says:

    assalamualaikum semua…

    Rasanya kalau gaduh-bergaduh, kutuk-mengutuk tidak akan menjernihkan sesuatu yang keruh.

    Oleh yang demikian, aku ingin mengajak semua menghayati ayat Allah dalam Al-Quranul karim ni:

    “Dan janganlah kamu mendekati zina, kerana sesungguhnya zina itu adalah fahishah (perbuatan yang keji) dan seburuk-buruk jalan (yang ditempuh oleh seseorang)” (Surah al-Isra’: ayat 32)

    Kita bukan bercakap soal cantik atau tidak lighting video tu, kreatif atau tidak video tu. Tapi kita bercakap soal yg lebih besar iaitu kesan kepada akidah dah akhlak masyarakat.

    Kalau kita mengaku sebagai Muslim tapi Al-Quran tak pernah diamalkan, tak ada gunanya. Tambahan, kita pulak yang jadi perosak generasi muda umat Islam. Entah ada atau tidak ruang untuk kita di syurga nanti.

    Mungkin ada yang kata, ‘aku masih muda’,’minum arak & berzina dulu puas2′, nanti bertaubatlah. Persoalannya, berkuasakah kita untuk menentukan bila tarikh hidup atau mati sendiri?

    Semoga Allah ampuni kita semua.
    Wallahua’lamm..

    0

    0
  132. rooney..jangan nak giler publisiti sangatla eh…malu la sikit weyh…nampak sangat ko nih jahil…agi mau tuduh orang lain konservatif..

    u’olls ignore je rooney nih..orang tengah cakap pasal Gambit, dye carik publisiti murahan plak…kasihan….

    0

    0
    • Rooney says:

      KAMPUNG!

      0

      0
      • HATE ROONEY says:

        If kitorang kampung kau ada masalah ke ROONEY ? mak bapak kau tu pun dari kampung taw. sedar laa sikit. macam laa kau duduk bandar tu boley bawak kau pergi syurga. Dummy !

        0

        0
      • euwww says:

        ni gf gambit kotttttt. dok bela gambit sgt.
        lagipun,GAMBIT tu mcm nama org bandar sangat ke????????

        eeeee tolong laaaa

        0

        0
  133. fasha says:

    ape la punye bodoh mamat sorang nie…GAMBIT BODO….

    0

    0
  134. tulip says:

    mainan perasaan ego sepasang suami isteri????? xde kaitan dgn lirik lgu tu lansung aku dengar…..byk lg cara org timur boleh buat utk tunjukkan ego suami isteri, bkn nye dengan vid klip yg kelaut ne…

    0

    0
  135. merah36 says:

    to gambit,
    cara penjelasan ko ni mmg mcm cibai, lain kali ko suh diorang bogel je terus senang.. pastu ko ckp la “diorang bogel je, xde pon cium2 raba2..” otak ko ni letak kat lutut.. kalau aku jumpe ko kat luar mmg aku ludah kat muka ko terus… bangang! lain kali letak mak bapak ko jadi model dlm cite tu tgk ape ko rase… bodoh.. pikir sensitivity sket la… kalau ko ngan pelakon dlm video clip ko tu kapir laknat aku x hairan sgt lah.. BODOH!

    0

    0
  136. gyulee gyuri says:

    WTF~!!excuse me..?takde raba??takde cium.??abis tu part last sekali tu apa..?dah jelas2 SJ tu dh tercium kat bahu pompuan tu..gambit2…jangan ingat kita semua kat sini BUTA & BODOH macam hang lah…konon pasangan suami isteri..hakikatnya depa bukan suami isteri betolkan..berdosa jugak..kalau hang takmau video tu ada kontroversi , kenapa tak amik je lelaki bukan islam..ramai lagi kan..kenapa perlu SJ..?hang dgn dia sama ja..sama2 sangap kot…geram btol aku…apa takde cara lain ke nak tunjuk kasih sayang seorang isteri pada suami..?jgn bg alasan bodoh lah..kau tu duk Malaysia , org Islam..wat la cara islam sket….biasa la org dah xde iman cmni la jadinye…apa yg depa wat semua nya betul..pastu kata berlakon je..nk jd profesional..takpa la kalau peluk2 ke raba2 ke..lepas tu alasan just acting..org mcm korang pasai dosa tolak ke tepi…

    0

    0
  137. Sue Jeffry says:

    as-salam. i tak pernah tgk pon MV ni. tp kalau tgk dari gambar2 kat atas ni… hm… mmg melampau…
    jangan letak agama & iman kat tapak kaki… storyline mmg dah ok, tp yg shoot tu semua tu, muhrim ke…??? jangan bile org dah buat yg salah, u ikut buat salah jugak then dgn senang hati cakap “eh, org lain boleh”… plz la, kubur bukan masing2 ye… setiap muslim ada tanggungjawab nak tegur kesalahan muslim yg lain… jgn senang cakap kubur sendiri2, tt sila pk dosa yang awak bagi kat orang lain… semua org tak sempurna tapi setiap muslim WAJIB mencari kesempurnaan iman… wsalam…

    0

    0
  138. LoveISLAM says:

    Okay okay GAMBIT da comment. I let you hear mine pulak taw GAMBIT ?

    1stly, Kitorang super duper tak kisah pasal kau punya production punya hal yang da kerja keras or penat menghasilkan video tu or kau bangga dengan krew production kau or etc etc like GO TO HELL la kann ? Sapa kisah ? What we so concern about is the way you made this video out. Hey GAMBIT. This is MALAYSIA okay ? Negara yang AGAMA ISLAM adalah AGAMA RASMI. Ta payah rasanya nak explain panjang lebar pasal ciri ciri seseorang yang menjadikan ISLAM sebagai agamanyaa. Sebab you know it well right GAMBIT ? So fikirlaaa GAMBIT. Kitorang cakap semua nak menyedarkan kau je. Banyak lagi cara kalau kita nak menyampaikan msg kepada orang. Elakkan buat apa yang dilarangNYA. If kau rasa kau tak boley nak defend yourself about this VC just being silent and dont show to us how STUPID you are GAMBIT.

    2ndly, to the FOLLOWERS of GAMBIT. Yang mati matian sokong si GAMBIT neh kan ? Ta tahu laa kalau dia neh BESTFREIND, FAMILY or ORANG TERSAYANG si GAMBIT neh kan ? Kitorang neh bagi comment for general as a muslim. and kau ta payah laa nak timbulkan isu pasal yang bertudung tapi tak sembahyang ke apa ke kan. Kita neh sebagai orang ISLAM neh seeloknya mencegah dengan apa yang kita termampu. As what i do right now memberi tahu insan macam KAU neh kan contohnya if seseorang itu masih tdak berubah walaupun da ditegur and banyak kesedaran di depan mata kemudian itu semua terpulang kepada diri individu kerana ALLAH SWT itu sentiasa memberi peluang untuk seseorang mendapat HIDAYAHNYA. Cuma manusia je ta tahu nak mengambil peluang ituu. Ta payah laa aku nak bagi banyak banyak contoh kat kau sebab kau bagitahu semua orang yang kau neh EDUCATED and ORANG BANDAR kan ? So I guess orang EDUCATED macam kau da boley faham kan. Tapi ta tahu laaa kalau EDUCATED tanpa education FARDHU AIN kau tu boley bawak kau pergi SYURGA kan ? Haih kau bercakap buat aku nak tergelak je.

    GAMBIT & FOLLOWERS,
    Fikir laaa. Kita hidup dekat dunia neh sementara je. Jangan terlalu seronok di atas dunia akhirat dilupakann. Kelak kita yang rugi. Aku da buat tugas aku as a Muslim. Its your turn guys. Think it :)

    Assalamualaikum.

    0

    0
  139. bencigambitdaridulu says:

    gambit ni sbenarnya dah byk kes yg kurang elok la. dulu dikatakan berlagak,sombong. pastu kalau korang tengok life dia , memang hancorr. tapi depan kamera berlagak bagus. cakap pun poyo mcm la dia brilliant sangat! penah masok melodi kut dulu dia komen psl cerewet pilih filem,nak tgk skrip yg bagus la ape la.nnt boleh tgglkan kesan kat pnonton la konon , at last, movie2 dia,dramaa2 dia.yang ado jugak.mcm bodoh je ko ni gambit.ko ingat ko hebat sgt ke ? dlm awan dania tu muke nak control macho je.werkk..please la gambit.

    0

    0
  140. ms.x says:

    Gambit + Rooney = Bangang n Jahil

    0

    0
  141. nadz says:

    KLU NK BANDINGKN DGN BND YG XBAIK, MV KO TU MNG NMPK FINE SGT3, TP CBE BANDINGKAN DGN BND YG HALAL & HARAM, KO AKAN TAU MV KO TU SGT XBGOS UTK ORG YG B’AGAMA ISLAM..DATS IT!

    0

    0
  142. Miss Z says:

    gambit, kalau nak tahu, cara sebenar dalam islam, suami isteri bermesra, tengok semanis kurma. Lebih afdal. Jawapan anda menggambarkan peribadi. Jadikan lah, islam sebagai panduan hidup, bukan filem orang lain sebagai guideline.

    0

    0
  143. Rooney says:

    You guys are just low or either moderate income people yang nak mengutuk si Gambit ni.

    Well i know Gambit father is one of the respectful doctor dekat IJN.

    So Gambit is doing things that he likes and he never ever bother about you guys.

    Korang just jealous sebab tak dapat score any hot-chicks like he did.

    TROLL !

    0

    0
    • Miss Z says:

      Alhamdulillah, nasib la bapak saya orang biasa je, orang tak kenal. lagi malu kalau bapak dikenali, but anak buat malu nama bapak. sian sian. hot chick di dunia, tapi lagi hot, bila di neraka. Senoga dapat hidayah. Amin.

      0

      0
  144. norhafizan says:

    Statement yang tah bleh blah……ape nk jadila….

    0

    0
  145. khai says:

    haha.. x nmpk mcm psgn suami isteri pon?? just a cover up isnt it? gelabah la tu sume org hentam dia.. ahaha.. sian..
    ok.. this mv look so damn cheap.. her dance is totally ridiculous annoying.. boleh tak buat vid yg proper ckit.. ble wardina kte artis malaysia xleh dijadikan role model, sume melenting.. but this is the PROOF.. lame-flirty-dirty-hideous vid..
    p/s: i dont get why gambit removed viewers’ comments kt utube tu.. remove terus lg bgus kn.. if u dont want bad comments, then u shudnt post this vid at the 1st place.. sorry bro.. klo nk improve, sila la peka dgn malaysian viewers n culture.. we, malaysian are more to ‘nur-kasih-culture’ than to ur ‘lady-gaga-freak-culture’.. tgk baju dia, xde selera nakkkkk~~

    0

    0
  146. freeze says:

    adehh…

    0

    0
  147. org biasa says:

    aku rasa kome sume xyah la layan si rooney ni ha.ni mesti bukan islam yang nak menjatuhkan orang islam especially yg kurg iman,tmasuk aku.urban sgt gaknye rooney ni,hidup moden,kurang didikan agama..mak bapak die xbagi cukup kasih sayang sebab dok cari publisiti murahan manjang.cekgu aku kata org yg dok cari publisiti ni kurang kasih sayang org sekeliling.tgk lah cara die balas komen,even non-muslim lain pon tau hormat agama kita.
    korg ingat x ade kuar tv3,pasal sorang budak kampung sekolah pondok,tapi sekarang dah jadi lecturer n felo kt harvard universiti.tu bukan bukti orang kampung boleh bjaya?

    btw,rooney ni taraf pendidikan die ape eh?degree je ke?setakat degree berlambak org yg ade degree.org skg dok kejar phD kot.

    0

    0
  148. pali7x says:

    gambit, aku rasa ni statement paling bangang bg org yg ada pengaruh kt public pernah keluarkan.

    personally dan professionally, aku rasa gambit ni rasa dia ni lebih advance dan educated dari org lain. kalo betul la hebat, especially dari segi pemikiran, aku tak rasa kenyataan sebodoh ni dikeluarkan. lagi satu, kt website youtube video ni, comment2 byk yg kena remove. dah tiru dR punya style.

    secara basic la aku nak suarakan – aku seriously tak rasa lagu ni ada kena mengena langsung ngan video tu. marilah aper? marilah tigershow?

    0

    0
  149. koko says:

    dear gambit ,
    lgu miss nina klu ite ntgk dr maksud lgu what u waiting 4 tu pn .. kite dh blh agak akn mksudnye .. tp itu komersial ..

    u x t’fikir knp org x mngata video clip miss nina&colby … tp terlalu ramai give negative feed back with your video ..

    dlm klip miss nina dia cuba m’beritahu mksud lgu trsbut tp video tu maseh dti thap okee x de unsur 18xx or whatever .. ni org tngk video clip u je dh blh dtgkn ghairah .. u islam spatutnya u lbh peka dgn bnda2 mcm ni .. maseh ade bnyk cara lgi untk mnyampaikn mksud lgu trsbut .. pkaian maseh blh sopan x prlulh yg pmpuan tu pkaian nk kena smpai bukit dia pun nmpk dok hinjut2 s’kali.. dok bt adegan dkt sofa naek atas shah jazley wlaupun x tnjuk ksluruhan ..

    aii think lbh baek u x bg comment dr pgi comment .. org akan mnilai kita dr ape yg kite ckp dan cr kite tu akn mnujukkn siape kita sbnarnye … :) ::peace no war::

    0

    0
  150. KATAK KAMPUNG says:

    rooney LAME!!

    0

    0
  151. panas telinga says:

    asal la mcm bodoh sgt die nye statement…..klu org terjun lombong,ko (GAMBIT) pon nak sama terjun lombong ke…
    alasan tuk menunjukkan kemesraan suami isteri,mmg x bleh di terima dek akal langsung..ke ko mmg sengaja nak tunjuk “mesra” lain..nyampah tul..
    badan je besar,akal pendek….!!!!!!

    0

    0
  152. Sabit says:

    Gambit???
    Sape tuh?
    Tak kenal pon.

    0

    0
  153. dia says:

    video sedikit menghairahkan..tapi yg korang nk komen lebih2 ni apasal plak? dah melayu sangat ke korang ni? dah islam sangat ke? Poyo je la…
    kalau mamat gambit tu ade buat salah, tegur je lek lok..beautifoolnara ni pon satu..orang lain buat sume die nk kutuk..lempar fitnah sane sini..haih.. apada korang sume ni..belom ape2 dah pangkah..
    kalu nk ikut dari segi Islam hampir sume video klip/drama/ filem salah.. (tolong jgn salah faham statement, bukak fikiran skit) jgn la jadi bangang sggt..

    0

    0
  154. mangek says:

    takutnyewwwwwwwww… kiamat dh nk dekat, dh ckp ke lum iman kt dada nih??? huk3

    0

    0
  155. boringgge says:

    kalau sesetengah ARTIS ni golongan yang ada moral, takde la diaorang nak cara rezeki jalan mcm ni. setakat video clip camni mmg takde hal la. kalau boleh,benda yg haram pun diaorg nak halalkan.

    0

    0
  156. David ViLLa says:

    banyak btol komen..wei Gambit..ko ada main x dlm movie X-Men:First Class..ko pakai kad apa?DOnkey?

    0

    0
  157. nadz says:

    oh crap. org lain duk komen ketiak dia itam aku duk ulang2 smpai duk terngiang2 lagu ni kat telinga aku. somebody help me!!!!

    0

    0
  158. mmmm says:

    ckp mmg xpakai otak…. think twice laaa gambit oiiii..

    0

    0
  159. nadz says:

    oh crap. sume duk komen ketiak dia hitam aku pun ulang2 smpai lagu ni terngiang2 kat telinga aku. somebody help me!!!!

    0

    0
  160. MSM says:

    Dunia akhir zaman… mari la sama2 kita beringat…. ni namanya lebih mat saleh dari mat saleh…. bodoh……….

    0

    0
  161. Erin says:

    MV ni dah mcm video lucah…ni bkn lagi cara nak pikat hati suami tpi dah macm gaya mengoda nak jual diri…
    penjelasan yg buat org gelak dan tak pasal2 berbakul sumpah seranah ko dapat…emosi menguasai diri stlh menerima kritkan yg diberi..tu yg bagi penjelasan makan diri sendiri..gaya prema tu dah mcm pompuan giler sexs…klu dikatakn MV ni utk pasangan suami isteri ..mmg tak sesuai…lebih pada nk tunjuk gaya mengoda prempuan simpanan pada sugar dady..supaya tak hilang kemewahan yg dimiliki…..

    0

    0
  162. shera says:

    gambit.gambit.gambit.
    org komen dye punya video, dye nak persoal cerita org lain lak.. nie lah salah seorang yg xnak mngaku kesilapan sndri..

    0

    0
  163. twocents says:

    mr/mrs/ms rooney ,
    seriously what U/secondary school/primary/kindergarten did you go to because reading your english is an INSULT. Please, educate yourself. Panggil orang konservatif, bajet moden la konon, pergi luar negara buat malu je english fail. What an embarrassment.

    i had nothing against gambit before this, but his statement just shows how much of an ignorant he really is. Setakat nak buat video lagu melayu, tak payah la sampai tu sekali. the storyline was a loss from the beginning. macam mana viewers nak tahu they were a married couple? and the editing, what a failure. please, next time fikir la about the viewers.

    0

    0
  164. Buntang says:

    aku meluat btul klu org ckap/tulis campur2 Melayu + English ni..klu rasa nak ber’speaking’ tu biar semua English senang..klu ko rasa ke’Melayuan’ ko tu ada cakap la Melayu semua..

    0

    0
  165. zasyram says:

    MV tu cukup memualkan…unsur lucah..bangang tul GAMBIT ni..patut kena GAM je..Pakai GAM GAJAH +GAM UHU +GAM KANJI.

    0

    0
  166. macam-macam hal says:

    aku cuba membayangkan kalau aku seperti dia: 1.seseorang yang mempunyai kehidupan yang sangat sosial.
    2.yang sejak dari lahir hingga sekarang mungkin sekadar islam pada nama, tetapi x phm lgsung ape itu islam.
    3.yang x dpt bezakan antara betul dan salah. halal dan haram kerana terlampau taksub dgn “urban style” kono2 nya..
    4. x ikut gaya moden, nnt kn label “kampung”.

    dan lain2 lagi…jadi kalau aku adalah seperti itu, sudah tentu susah sangat2 nk ubah prinsip hidup yang dah sebati. jd, harapnya jgn lah dicaci, dihina msuk neraka, dimaki ape bagai kpd mereka..sbb mereka x phm ape yg anda semua phm..huhuhu.gambit, hrp dpt terima nasihat2 mereka…dan anda semua harap dpt memberi nsht yg gambit ni dpt phm..api jgn dibalas api..huhu.sekian.

    p/s: ni pndpt peribadi aku..semua org ada pendapat masing2 kan.. peace no war!!

    0

    0
    • BumbleBee says:

      bukan ke si gambit ni pernah berlakon drama yg berunsur keagamaan…keinsafan? tajuk cter aku x ingat tp yg jadi mak ayah dier jasmin hamid n redzuan hashim…adik dier ika nabila… sumer sesat pastu dier mati bru mak ayah dier sedar…then dier terlolong kepanasan dgn kain kafan mintak tolong… drama ni kluar kt astro…

      p/s: aperla…dok sebok konon nk bg pengajaran kt org yg menonton lakonan tp diri sndiri tak rasa terdidik…

      0

      0
  167. itsnajwa says:

    tak rase malu langsung kan lepas dah menjatuhkan taraf melayu dan islam?? siap boleh pulak mintak explaination kenapa bising bising.

    0

    0
  168. Dr.MBBS says:

    yo rooooney…so wut if his father’s a doc..?its his dad..not him..wut r u trying to say dude..?
    n anyway…im a doc..n i dun even like da vid..
    r u trying to say dat if someone earn lots of money, they’ll like da vid..??dats a total bullshit…
    wut ll u get by backing him up so much..??will he takes u as da model 4 his next vid??
    i dun mind people having their own opinions bout da vid but urs r juz crap…u said things dat didnt even rational…
    others r not open minded u said??…open minded people take critics perfectly fine…they ll even take da critics as somethng positive 4 da sake of their future…but u??u got pissed off over almost all of da negative comments n even funnier..most of them r not even dedicated to u…
    n btw..the only person dat sounded stupid speaking in malay is u…~~

    0

    0
    • Rooney says:

      Betul ke you ni doctor?

      The way you talk, writing not representing your self as doctor, not even close to a nurse or radiographer.

      Doctor ape, doctor cucuk sendiri?

      Anyway darling, bahasa melambang kan diri kita.
      Cara you tulis let me guess, budak pointer bawah 3?

      Or budak SPM yang cukup cukup makan last last dapat ambil course Hotel and Catering or Tourism hanya dari UITM? HAHAHA, laugh my ass! Kalau setakat ambil course Seni Halus, Art and Design semua tu aku tak pandang lah.

      :)

      Yes i am arrogant, by the way if you are doctor kenapa bahasa you macam sampah? Answer please…

      0

      0
      • palmar says:

        So now docs can’t type in short-forms eyh? i thought that was supposed to be a literary man or someone like that. for your info, docs are one of those who use most short-term in their carrier. Tak payah nak bajet mcm kau sorang je otak geliga kat sini.. ntah betol ke tidak pon wallahualam..

        0

        0
        • Rooney says:

          Really? Well doctor keluaran Ukraine / Mexico memang lah. Those UNI tak perlu SPM gempak-gempak pun dah boleh ambil kursus medic.

          Pendek kata, orang yang kurang-pandai-dan-bijak je yang pergi universit y macam tu.

          Yang brilliant pergi Ireland etc. Am sure you are one of those UKRAINE / MEXICO sampah-product.

          EPIC!

          0

          0
        • Onizuka says:

          Dear Rooney,

          The way I see it, it is you who is immature and narrow minded. You keep saying people sound stupid when they talk in Malay, well how about you? I don’t see you using impressive Malay sentences. You even used bahasa pasar. So to me, you are no different than them, that is, if we use your term of stupid.

          Your English doesn’t have the remotest qualification of being even good. You should stick to Malay, I think it suits you better.

          Another thing, you talk about graduates, big income, yadayada. What’s the big deal in that? I know a lot of great minds out there who didn’t even finish high school, but they manage to be somebodies whom people look up to. And I have been to many places around the world and have meet a lot of people, so I know what I’m talking about. Yes, having a degree can develop your mentality, but it is not a confirmatory.

          And while you are incessantly slashing people for not having the same notion for Gambit as you do, don’t you think people are entitled to have different perspectives? Yes, some of them may have been overtly emotional and yes, I think too, that they are immature. But honey, you are no different from them, in fact, much worse. In the end, no matter what people say to you, it comes down to how you take the criticism. And boy you really do flaunt your repugnant attitude towards them, and it’s not pretty at all.

          You should step back and think for a while. Have rationality. Arrogance bring you nowhere. There’s a higher power than you. You are a nobody without that. Act like a grown up. Or are you actually not even above 20 yet? Well, only you know.

          Open minded people can take criticism and foul comments maturely; narrow minded people don’t. They, most of the time, are offensive and affronted which is what you did. So your replies pretty much tell us who you are.

          Oh, maybe you should revise your (what i deem) terminological inexactitudes. Replace your words with apropos ones in your comments; it helps you articulate better so that perhaps people can understand your ‘tortured soul’ and ‘modernized thinking’ better.

          And about the medic students going to which universities, if you are not in the medical field, then maybe you should just hold your tongue. You obviously lack of empathy and I have to say this, abominable.

          May you grow up and be a better person.

          0

          0
        • Onizuka says:

          And plus, nobody goes to Mexico to learn Medicine. Know your facts first before you speak. I had a good laugh at that.

          0

          0
        • Onizuka says:

          Nobody ever goes to Mexico to learn Medicine. Know your facts before you speak. I had a good laugh at that. Hahaha.

          0

          0
        • Rooney says:

          It’s Moscow, sorry lah silap.

          I still RULED anyway. You still nobody.

          0

          0
        • straw says:

          kah kah kah!! kebodohan rooney sekali lagi terserlah!! aku yg tak blaja medicine ni pon tau takde sape gi blaja medic kat ukraine ke mexico tu. ahahaha.. you fucking fail boy. nmpak sgt bab entertainment bodoh mcm taik keluaran gambet tu ko layan mcm dadah tp general knowledge mcm ni pon ko tatau. n ko ade ati bajet ko bijak??? wahahaha.. basic grammar ko pon fail!! FAIL. not even close to MUET band 3!! stupid fucking idiotic trolling pedophile. go shove up your ass with some dynamite, i’ll be more than happy to blow it off.

          0

          0
        • Rooney says:

          Ding ding ding !

          You must be some another moderate income Malaysian that just wasted few seconds of your life and how un-revelant are you being a Malaysian citizens.

          Mana kau tahu tak ada orang belajar Medic dekat Ukraine and Moscow?

          Hurm, why don’t you try to GOOGLE out your mom-ass and see what’s you dig out from it? :)

          You are way not my competition.

          0

          0
  169. haktuihh GAMBIT says:

    ni lah salah satu contoh manusia akhir zaman.gambit al-kafirun.

    0

    0
  170. hujan renyai says:

    salam semua

    Kepada followers Gambit dan menyokong production video clip ni:

    1)Maaf, ini bukan isu tudung atau tk bertudung, ko masuk neraka aku masuk syurga, ko educated atau pon tak, atau kutuk mengutuk..This is about us viewers being smart and being able to differentiate between right and wrong.

    I’v seen so many discussions about this matter and still none of u including Gambit can accept the fact that ur video is totally unacceptable. Y are we being harsh..? kenape ade yg memaki? sbb aku nmpak ramai yg menego dgn baik.. tp u guys are being too defensive..! so jgnla salahkn ktorang ye..kalau tk bole handle d truth and comments.. jgn open discussion..jgn mintak explanation…jgn IN DENIAL SGT!

    2) video tu salah krn pertama kita MUSLIM.. ko jahil cemane pon aku tawu ko lahir islam..dan kalau ko lahir islam ko tawu BASIC hukum .. aku pon bkn alim.. tp aku tawu tu slah…no need to tell d whole world man! keduanye adegan yg ko tunjuk dlm clip ko Salah..aku takkan kate tk sesuai..salah ttp salah.. storyline n mesej bole pakai..tp care ko illustrate dlm vid tu salah.. bro, bukan takde clip yg ade elemen seksi or desperation dlm msia ni..melambak..movies/drama pon ade.. tp diorang pandai bg hasil kerja dorang tu nampak ade value! .because of u..ppl called prema with so many names.. u shud pity her! there are so many other ways for u to deliver ur msg! for me it looks tooo cheap man!! vid ko nmpak trashy la!

    3) to those yg open minded n tk kisah ngn gaya hidup bebas.. well there’s also a class between u guys.. classy and trashy.. if ade sorang ppuan yg mmg bebas..tp de pandai bawa diri..dan tk terlalu desperate tayang gmba nye pegi clubbing n tonggak..i call that classy dan menghormati sensitiviti awam..tp mereka yg terkangkang2 n tayang gmba tonggak..u r desperate to tell d whole world yg ko open minded n tk kisah.. n u call urself being honest n tk hipokrit..wtf? same a ngn vid ni..kalau betul nk tunjuk seksi pon DO IT IN A SMARTER WAY LA.. BKN NMPAK MURAH AND TRASHY CAMNI..

    THANX

    0

    0
  171. hujan renyai says:

    salam semua

    Kepada followers Gambit dan menyokong production video clip ni:

    1)Maaf, ini bukan isu tudung atau tk bertudung, ko masuk neraka aku masuk syurga, ko educated atau pon tak, atau kutuk mengutuk..This is about us viewers being smart and being able to differentiate between right and wrong.

    I’v seen so many discussions about this matter and still none of u including Gambit can accept the fact that ur video is totally unacceptable. Y are we being harsh..? kenape ade yg memaki? sbb aku nmpak ramai yg menego dgn baik.. tp u guys are being too defensive..! so jgnla salahkn ktorang ye..kalau tk bole handle d truth and comments.. jgn open discussion..jgn mintak explanation…jgn IN DENIAL SGT!

    2) video tu salah krn pertama kita MUSLIM.. ko jahil cemane pon aku tawu ko lahir islam..dan kalau ko lahir islam ko tawu BASIC hukum .. aku pon bkn alim.. tp aku tawu tu slah…no need to tell d whole world man! keduanye adegan yg ko tunjuk dlm clip ko Salah..aku takkan kate tk sesuai..salah ttp salah.. storyline n mesej bole pakai..tp care ko illustrate dlm vid tu salah.. bro, bukan takde clip yg ade elemen seksi or desperation dlm msia ni..melambak..movies/drama pon ade.. tp diorang pandai bg hasil kerja dorang tu nampak ade value! .because of u..ppl called prema with so many names.. u shud pity her! there are so many other ways for u to deliver ur msg! for me it looks tooo cheap man!! vid ko nmpak trashy la!

    0

    0
  172. wakaka says:

    gambit bodo gle.
    gle bodo gambit.
    bodo gle gambit.

    0

    0
  173. wakaka says:

    gambit bodo gle
    gle bodo gambit
    bodo gle gambit

    0

    0
  174. wakaka says:

    gambit bodo gle
    bodo gle gambit
    gle bodo gambit

    0

    0
  175. siti says:

    wey gambit. kalau depa mkn taik ko nk mkntaik jugak ke?! “ok plak”2x… bila masanya yg OK? adooi

    0

    0
  176. mak kiah says:

    tayang kat tv ker?bayangkan satu family tgh tgk tv dihidangkan video klip camni.malu seh

    0

    0
  177. huh says:

    huhu

    0

    0
  178. ahli fikir says:

    just because cerita laen ade paparkan aksi maen2, kau pon mesti kne letak aksi maen2 ke?
    MASALAH utama video ni ialah TOTALLY JIJIK. orang sekali tengok dah menyampah.
    okay bagi lah contoh video klip “SELAMAT TINGGAL” by Dina and Zizan, sape suke video tu angkat tangan ???
    best kot, tu pon tunjuk suami isteri jugak. tapi tade pulak sekali tengok rase mcm nak tekeluar nasik semalam.
    okay kate lah kau nak stand out kate “eh ni video menari2, kne sensual”, okay ape kate tengok pulak video “Caramu” by Zahid and Nikki.
    seronok ke tak video nye? rase nak bgoyang2 kan bile tengok? tapi ade unsur JIJIK ? TIADA !
    soo itulah sebenarnya yang nak disampaikan oleh penonton. tak payah nak propa dok kata penonton hipokrit lah. penonton tak boleh disalahkan.

    lagi satu, pasai apa hang dok disable rating kat video ang ?? takut trime knyataan ka?? komen plak yang baguih2 je ang approve. takyah buat MV le dah syok sdri mcm tu..!

    0

    0
  179. ngok ngek says:

    hidup bila tidak berlandaskan agama, maka yang haram pon nampak biasa..dan sentiasa menunding jari di atas kesalahan sendiri..

    0

    0
  180. celaker says:

    oooooooo adegan suami isteri so mesti arr bermesra eh?

    apsal tak buat je romen2? kan suami isteri. kasi tunjuk satu malaysia!!!

    0

    0
  181. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    eleh ….kadang2 maknusia ni melampau2 bende yg kecik2 pn nak jadi kn isu melampau kn !!!!! masing2 nk tunjok alim…nk tnkjok baik …nk tunjok aku lah orang yg paling sopan dn lemah lembut konon peegiii dah ! meluat lah minah jambu !!!!! minah jambu tengah hisap rokok ni …..kalau tk hisap rokok mate minah jambu macam ngantok gitu lahhhhhhhhh

    0

    0
    • mujahadah indah says:

      sorang lagi tak fham konsep islam…… islam ingat mengigati, biarlah kau tu mat drug ke, boh…. ke… tengok ap yng dikatakan, jangan tengok spe mngtakan…. lame lah! hukum and konsep islam pon tak tau… quran yang jadi rujukan golongan saintis pon tak reti nak hayati, lagi nak ckap kau moden, benda kecik lah bwak besar sedra!

      0

      0
  182. eikieyn says:

    adoyai..jawapan tak ley terima pakai. nak tunjuk cara relation laki bini banyak lagi kot yang lebih real..nape yang part terguling2 kt dapur jugak nak buat..

    This is not the right way to achieve attention from public. Seriously.

    0

    0
  183. To Gambit says:

    I don’t want to say much about this video of yours and all the braggings but this is just what I need to say, from my POV.

    Next time if you want to make a good video clip do study the culture, tradition and also the sensitivity of Malaysians. In case that you didn’t know, Malaysia is an Islamic country with majority of its citizens are Muslims. So I don’t blame the citizens if this video of yours is beaten up severely. It was NEVER okay for someone to make such a video like this, not to mention a MUSLIM, like you, yourself. I ain’t going to talk about sins or anything, but I’m sure that you’re aware of that. The mentality of Malaysians are totally different from the Westerns my dear Gambit. So please, don’t bother yourself to change this mentality of ours cause hey, we’ve been living with this kind of mentality for over a century or so, and we’re comfortable with it. We’re proudly the Easterns, we have our OWN culture. I understand that you want to change the industry, but then again, follow the sensitivity. Like what all the people up there had mentioned earlier, there are 1001 ways to change and brighten up the industry, it’s your call to judge which is right and which is not. It’s all about your creativity as a young director and smart mind.
    Peace out.

    0

    0
  184. akucute says:

    ko mmg gambit,sabit,kerambit!
    tahi sungguh penjelasanmu

    0

    0
  185. baby says:

    aku xde masalah ngan vid tersebut..so xyah nak explain…dah tntu dia dah bagitahu cerita tu kisah suami isteri so kita kena lah faham citer tu mengisahkan suami istri..abis tu takkan korang tak penah tgok citer dot…dot..?ha boleh pulak tgok ..

    0

    0
  186. Whadda F? says:

    Dear Gambit,

    First of all, let me praise you for your very bold and brave efforts for depicting the reality that happens in our “urban” society in Malaysia. Without hypocrisy and putting our religion aside (I’m trying to be objective and non-biased here), you really do remind me of Allahyarham Yasmin Ahmad who was well-known for her bold films. At first, i didn’t mind you producing that kind of video. I just let it be…

    But what strikes me now is that…although you think that you are trying to be smart giving those kind of statements above, it clearly shows your stupidity. Knowing that your video has evoked strong religious sentiments among the Muslims in Malaysia, you should simply apologize publicly and take it as a lesson that you shouldn’t be too liberal in your work (what you really are in real life and what you believe in is a totally different issue) as our society, at least half of the people in our society are still deeply influenced by religion. Most people (except urban people who accepts what has been portrayed in your video as their way of life) are furious as they couldn’t accept those kind of images or actions being displayed publicly and you & Shahz Jaszle being a Muslim just further drive them even more furious.

    Realizing that your video has evoked a negative reaction from the Muslims in Malaysia who still practices the religion (next time, please note that although they are many urban Malaysian who are fucking around and practicing a carefree lifestyle, they are still a huge portion who are practicing Muslims), you should just APOLOGIZE. It doesn’t matter what your values or opinions are, Gambit. What matters now is the public opinion. So instead of pointing the fingers on us and trying to make us look stupid but ended up looking stupid yourself, just do the right thing and APOLOGIZE. It is so simple. You are still a newbie in the industry. You won’t last long if you are this ARROGANT.

    To err is human. It is ok to make mistakes. But thinking that you’re always right and never realizing/admitting your mistakes is plain arrogance. Dalam BM = Bodoh Sombong. If the society thinks that you’ve done something wrong, then it is socially wrong (even if you don’t give a damn about religious point of view).

    0

    0
    • cello says:

      i second that. he should have apologized for the consequences instead of still trying to justify his blardy production, which just shows how thick his ego is and how shallow his wisdom is.

      0

      0
    • cheezy says:

      he’s just acting to smart, and eventually he is drowned.
      sorry to say mr Gambit u r just crapping instead of directing. its just a porn vid. period!!

      0

      0
  187. tak suke lerr says:

    ni bukan masalah nak tunjuk alim ke ape..masalahnye video tu mmng tak sesuai langsung…..pngarah bagi alsan video2 movie lain tu tak pe plak?tu dijadikan sbgai alasan?org lain buat..ko pn nak buat jgak?ish3~~

    pastu…kalau pon nak buat video psl suami isteri yg ego…mmng tak sesuaii langsung lah…ade ke patut pompuan tu dok tayang2 bonton kat dapur…kena bukak baju lah…spye lebih sexy…raba2 payudara segala…mengeliat2 kat lantai dapur…tang mane eloknye??? tak kisah lah kalau die islam ke tak..tpi video mcm tu mmng bukan budaya kite… tak faham aku ngn pengarah yg baikkk sgtt die pnye jawapann…

    0

    0
  188. just an opinion says:

    Gambit this is not about being super conservative or not. We are Malaysians, as a Muslim country we must know our limitations, biarlah bersesuai dgn adat dan culture disini. If you want to create something new and fresh go ahead, its good and we really need fresh ideas from young people like you. Just make sure you do your research properly and tak perlu la kot golek2 atas lantai and menari menggiurkan because it will never be accepted here in our country. Not because kami berfikiran kolot, tapi tak sesuai dengan adat kami. Adat adalah adat, anda melayu anda patut tahu adat kami bagaimana ya? Even the non muslims pun tidak akan buat sedemikian sepeti dalam video clip you. Memalukan! I hope you will take this as a lesson to improvise yourself, and stop giving lame explanations because it will make u look …. DUMB.

    0

    0
  189. zirae says:

    Macam bodoh lah pulak dengar mamat ni explain. Buat panas pulak. Bila halalkan yang haram macam ni lerr jadinya.

    0

    0
  190. nasihat says:

    ingt lah dosa pahala sikit..kite idop skejap je kt dunia..jgn la mmpermainkan hukum2 Allah..x mnutup aurat shj dah berdosa ini kn lg pgg2 cm 2..insaflah ganbit..ingat Allah..

    0

    0
  191. fiza says:

    wei balh la gambit..ko kalau rase nak sangat tayang video bodoh ko ni..p la amerika..sini bukan tempatnya.jgn malukan islam wei..ko dh tahu ni negara ISLAM..so ape2 yg kita buat pun kene ada had nya.kalau masing2 nak menegakkan benang basah..hancus la negara islam ni.nak bagi statement balas pun bagi la yang blh buat org rase.”.ooo..xpe lah mybe dia dah rase bersalah..yer la orang muda nak cube buat benda baru”..bkn nya bila org baca statement ko tu org hentam ko balik..ckp bukan2..kan dah malu diri sendiri.Aku rase la..yg setuju ngan staement balas ko tu cume org2 yg nak jaga hati ko..and yg memang xrase ape bila tengok orang mempersendakan ajaran islam.Ko kate xde adegan rabe2..habis yg si shah jazle duk pegang2 pompuan tu ape kejadahnye?Aku yang minat ko ni pun jadi benci ngan ko..tambah2 bila baca statement ko tu..

    0

    0
  192. PM says:

    x ayah tunjukkan kejahilan diri… kurang ilmu agama, gali la lagi.. malu nak komen n bercakap dgn org yang berilmu.. TQ..

    0

    0
  193. eyla says:

    OH GAMBIT! SHAH JAZLE..AND SMUA ORG ISLAM YG TLIBAT DIRECT OR INDIRECT DGN MV NE,I JUST WANT TO DESCRIBE U ALL WITH 1 WORD “STUPID”!!…u all deserve it..bla sesama islam tgur taw mrh nmpk sgt kamu tu slh…taubatlah..

    0

    0
  194. apa2jer says:

    nape ler explan “org len jgn msuk cmpur” jadi vc tu tuk simpnn dia sendiri ke? klau tak leh org len nak komen nape ler tayang kan “tiger show” tu……..malu lah oii… klau anak2 tggok tarian n bpeluk2an mcm tu…u dduk negara mana?

    0

    0
  195. muslimah says:

    ya allah.. gambit dan rooney….korang ni kenapa ha??? speechless… agama adalah tunjang hidup kita.. walaupun prema is non muslim, and shah is muslim, kulit muslim bersentuhan dengan org kafir adalah haram, seperti juga bukan muhrim. saya berumur 15tahun.. masih belajar agama, betulkan saya jika saya salah.. untuk rooney… hidup kita kat dunia adalah pinjaman dari allah… bila2 allah boleh tarik balik, tidak kira awak tu islam atau tidak.

    0

    0
  196. azreeny says:

    apabila kita berilmu tinggi, tp akhlak semakin rendah, iman makin goyah maka tiap kata n bicara akan melambangkan betapa ceteknnya pemikiran kita dlm mempertahankan sesuatu yg terang lagi nyata salahnya. Bak kata pepatah orang lama “CERDIK TAK BOLEH NAK TUMPANG. BODOH TAK BOLEH NAK DI AJAR”. Sekian Terima Kasih….

    0

    0
  197. tade name ~ says:

    ish bongok nye ! nak cri alasan lain lak ! cite anu lam botol tu ade pengajaran ! hang ?? ahahaha piker la habes2 ! nak je ak lempang dye !

    0

    0
  198. daki says:

    kalau penonton kat malaysia ni hipokrit, rasanya semua orang kat dalam dunia ni hipokrit kerana semuanya buat sesuatu atas kepentingan diri sendiri. tapi, janganlah menambah dosa kering di atas dosa basah yang sedia ada dah tu. nanti kau juga yang tanggung sebab kau juga yang director mv tu. macam dosa membunuh lah, saham dapat kat cikgu yang mengajar. sendiri mahu ingat lah.

    0

    0
  199. ayumi says:

    cume nak ckp<malas la nak comment banyak ngan org yg "MODERN MUSLIM" ni coz die lg pandai nak menjawap ngan jawapan die yg ikot otak sendiri bukan ikiut hukum ALLAH..lgpun dien xkan paham ape yg nak disampaik oleh org2 yg comment ni..die lg pandai la katakan…hahahhahaaa…

    0

    0
  200. fia says:

    gambit…oh gambit….cre ko bercakap sume mcm poyo..perasan diri tu bagus la sgt…aku pn xpaham npe byk pompuan back up ko kt fb…
    da terang lg bersuluh mv ko tu cm ntah hape2…mv da la mcm kucing itam bergesel gesel kt dapur….kesian,huh!

    0

    0
  201. cry~ says:

    assalamualaikum~

    sbg muslim yang iman tak seberapa nak kuat ni..lihat vidio ni rasa sedih.bace penjelasan en gambit mengenai perkara ni lagi bertambah sedih..

    sedangkan terbuka aurat pun dah BERDOSA..inikan pulak dengan aksi yang tak manis macam ni.ada batas dalam bekarya,kena ikut law la orang cakap wpun dah menunjukkan kreativiti..sayang seorang pengarah vidio dah gagal..yang menjadi pelakon pun gagal..

    cara nak bagi komen pun sangat memalukan..awak bukan tak pernah belajar agama..apa yang boleh apa yang tak..bagi la 10001 alasan pun..awak tetap GAGAL dan niat tak menghalalkan pun cara…

    dari awak duk sibuk nak bai penjelasan…ada yang boleh awak lakukan..
    tarik balik vidio tu…dan mintak maaf :)

    kerugian tu hanya dunia… :)
    selagi benda ni tersebar selagi tu la dosa kita berpanjangan…saham makin bertambah
    yang melihat dan berkata-kata pun dapat %..yang teruja duk tengok pun dapat..

    apa kata buat sesuatu bagi menampakkan awak ni pengarah muda islam ..:)

    mintak maaf pada semua sebab ini isi ISLAM kita..AGAMA kita..

    iALLAH..orang lagi hormat awak bila awak sanggup gadaikan ego,hanya demi ISLAM KITA..

    gunakan kelebihan yang ALLAH bagi untuk yang kebaikan.semoga industri hiburan kita berlandaskan AGAMA…bagula boleh dijadikan pedoaman dan teladan

    maaf kalau tersalah cakap pandangan peribadi shj :)

    0

    0
  202. yee_haa says:

    owh hello gambit or what ever ur name is… (I dont if I should give salam)

    to answer your question is so simple…

    I am a Malay and I live in the east part of the world and I am proud about it… my IDENTITY as a MUSLIM and EASTERN people as a whole.

    But your video clip is not representing the nature of the eastern culture,,, NOPE at all… if you want to be so much western and follow what ever the western people think are correct, please… DONT RESIDE in MALAYSIA… go to other country who can accept you as you are. We dont need people like you who only contributing to the fallen of the Malaysian civilisation. I HATE that!

    Thank you…!

    0

    0
  203. juice says:

    penonton yg hipokrit??? sendiri punya idea nk salahkan kualiti dr production…semua ni xder kene mengena ngan kualiti ar bro tp berkenaan mentaliti ko yg lucah tu…kalau pengarah video nih NONMUSLIM..kitorg faham ar tapi ko tu Islam…jgn nak bajet hensem jerk tapi mentaliti dah ke laut…mcm ko cakap xder raba2 cium2…tapi hampir2 menjurus ke arah tu mmg adakan…kalau ye pun nak tunjuk ego laki bini jgnlah sampai nk buat aksi bilik tidur…byk lagi aksi ego lain blh buat…KO KENA BUAT VIDEO YG PENONTON SUKA SEBAB KO BUAT VIDEO UNTUK DITONTON PENONTON BUKAN DITONTON MONYET YG XDER OTAK….citer anu dalam botol tuh x berapa lucah di pandangan mata sbb mereka lelaki…kalau ko buat aksi pompuan peluk pompuan aku pun xder hal…tapi bila melibatkan lelaki dan pompuan tu yg jd isu..itu belum lagi cara pompuan tu berpakaian…x payah nak banding2 ngan citer org lain bila yg ko sendiri terang2 salah…ko dah terjerat dlm perangkap sendiri nak salahkan org lain…dahlah jom pakat boikot ramai2…

    0

    0
  204. eira says:

    aussiegirl says:
    May 30, 2011 at 11:41 am
    are u kidding me? are u THAT stupid?

    1) how did u establish that they were a married couple in the first place? boleh je org interpret as a woman having an affair in the middle of the day with some random guy.

    2) xde raba2? dah tu scene yg angkat naik kitchen counter, part prema naik atas riba shah jaszle tu apa benda nya? what do those scenes suggest? omg, sebelum bkk mulut tu fikir habis2 boleh?

    3) apa motif ntah bergolek2 atas lantai dapur? erotic celah mana? mcm sembelit je ada aku tgk.

    4) did you really just compare yourself to anu dalam botol? dude, ever heard of the saying TWO WRONGS DON’T MAKE A RIGHT.

    5) seriously, nk defend urself pn bijak sikit la nk pilih choice of words tu. i don’t know much about this whole showbiz industry but i think that the public plays a big part in whether u make it or break it.

    sekian.

    Well-loved. Like or Dislike: 14
    Reply

    /me likes this :)

    0

    0
  205. lola says:

    alaaa..tanda dunia nak akhir zaman..sesama manusia tak boleh di tegur ok..walaupun benda tu baik dan ke jalan yg benar..tp mesti ckp kubur lain2,aku punya hak dan sebagainya.

    renung2kan..InsyaAllah hati terbuka.

    0

    0
  206. aderCIUM says:

    kat last2 VC tu kalau xcilap sebelum prema pecahkan cermin kamera tuu.. shah cium dada prema kan? ce try tgk… correct me if i wrong

    0

    0
  207. nina says:

    rooney is gambit/shaz jazlee(ejaan,whateverrrrr),,,gambit/shaz jazlee is rooney,,komen pon bahase matsaleh,,memang rooney ni gambit la tu..rooney u dont have to try too hard to back him up/or back yourself up..

    masalah video hodoh or bad editing tu tolak tepi la,,educated pon kalau wat maksiat banyak masuk neraka jugak,,macam crita yg u belakon dengan jasmin hamid as ur mom tu,,rumah besar,educated la tu kan, tp bila mampus masuk neraka,,last2 makbapak je sempat tobat,,

    0

    0
  208. rooney adalah gambit says:

    rooney adalah gambit lh.. nape tkde kemaluan ke nk guna nama samaran neh.. hahahha

    0

    0
  209. whocares says:

    To Gambit

    VC kau tu sumpah super duper lawak bhaiiiii! aku xpaham storyline kau dgn adegan2 terlebih kasih sayang tu.

    sumpah lawakkkkk…

    0

    0
  210. pepper says:

    let’s all ignore rooney the looney toon. he has obviously been spamming and trolling like a freak. by the way, i’m doing a poll;

    rooney adelah;

    1. gambit
    2. shah jazle
    3. prema yin
    4. sekutu atau kroni meraka di atas
    5. server komputer
    6. a young boy going through a rough prepubertal period.

    0

    0
    • azreeny says:

      aku undi no 6..hahahahaha

      0

      0
    • adik says:

      saya pon sokong..saya undi no 6…perasan x lagi kita bls kutuk dia ke or bagi nasihat lagi die mengelenyor bls balik kasi kita naik angin…tujuan die adalah utk menyakitkan ati kita sume..so tok sah layan org camni….

      0

      0
  211. just me.. says:

    kesimpulannya… video clip tu mmg hampeh.. lagu x sedap.. mekap x lawa.. penceritaan x sampai..

    kalo nak diskas pasal agama, halal haram segala ni, harusss la depa2 ni kate weols ni konservative kampung la bagai…

    tp kalo nak nilai dr sudut kreatif.. **kretif la sgt kannn!!**.. xde yg bestnye pun pasal vc ni mahupun lagu tu..

    n stakat ni x penah lak lagu ni masuk charta lagu2 fofuler kannn… ke uols penah dgr lagu ni kat radio or tv? selain dr youtube ni ler..? honestly, mimpi ngeri occay pas tgk vc ni… erkkk!!

    0

    0
  212. hamba allah says:

    weh penjelasan yg xrelated langsung!itu penjelasan ke???perlu ke nak kait kn cite2 lain jd contoh??? klu ko da tau cite2 lain pon teruk, ko sepatut nye jgn ikot , tp ko patut nye wat video yg lebey baik dr ni….PENJELASAN ko xjelas langsung bro!the way ko ckp, mcm ko bkn org islam…maaf ye klu aku menyinggung dan aku xlayak pon nk judge ko, tp aku tlg ko bkak pemandangan ko jek!

    0

    0
  213. Saja Komen Lagi.IMasih Ikhlas Lagi says:

    ULASAN SAYA HARI INI:

    GAMBIT – YOU CAN DO BETTER. KALAU NAK JUAL PRODUK YOU, YOU KENA STUDY MARKET. VIDEO MACAM NI JUAL KAT OVERSEAS PUN ORANG TAK NAK TENGOK SINCE TAKDE KAULITI. ORANG MALAYSIA PULAK X NAK TGK SBB NYAMPAH..SO DARIPADA RUGI PENAT BUAT BENDA YANG ORANG TAK TERIMA IT IS MUCH BETTER IF KITA BUAT SOMETHING YG BOLEH BUAT PROFIT.

    ROONEY – AKU RASA ROONEY NI BUKAN GAMBIT ATAU SHAH JAZLE TAPI SORANG YANG SYOK SENDIRI INGAT DIE BEST SANGAT. KUTUK-KUTUK AGAMA ORANG N BANGSA ORANG. TAK PUN KEMARUK PUBLISITI & ATTENTION. SIANNN……SEMOGA ADA YG SUDI JADI KAWAN DIE..

    KO TGK ROONEY? ADA AKU KUTUK GAMBIT?? KE KO NAK CKP LAGI AKU NI PENOREH GETAH KE..KIJE KILANG TAYAR O KILANG PANASONIC KE..IYELAH..AKU KAN ORANG MELAYU ASAL DARI KAMPONG GAJI KO CAKAP TADI TAK SEBERAPA..

    BOS AKU KAYA NAK MAMPUS TAPI TAK BODOH SOMBONG..TAK HEGEH-HEGEH NAK JADI MACAM WESTERNERS PUN.ELOK JE DIE BAWAK KETE SPORT DIE PAKAI KAIN PELIKAT PEGI SURAU TIAP MALAM.. BODOH SOMBONG TAK BAWAK KITA KE MANA SELAIN JADI PAPA KEDANA DAN XDE KAWAN. SATU LAGI – BOS AKU ORANG KAMPUNG TAU. ASAL MISKIN SEKARANG MEWAH. TAPI TETAP TAK MALU NAK CAKAP KAT ORANG ASAL USUL DIA..TETAP MAKAN BELACAN DAN DURIAN.

    0

    0
  214. aku says:

    Apabila Si Munafik yang Jahil bersuara.!!!! kesian kesian ko tak tau sebenarnya….kalo ko tau mesti ko tak camni…
    doa aku agar satu hari nanti ko ditemukan Hidayah yg sebenar….Insyallah…

    0

    0
  215. moin says:

    to rooney : jgn ckap org lain pndidikan taraf rendah…cb tgok bahasa sape yg tggang lggang…speaking pun terabur..!!

    0

    0
  216. nami says:

    gambit..kalo ko share VC tu kat FB jgn lupa tag MAK BAPAK ko…diorg mesti bangga gler dgn hasil kerja ko!! ntah2 siap buat kenduri kesyukuran anak diorg berjaya wat VC tahap video lucah tu..
    kalo anak aku..da lma aku pijak kasi mampus..memalukan mak bapak..mcm mak bapak x ajor!!!

    0

    0
  217. bub00 says:

    erm..org graduate jd lagu tu ka?malu nk ngaku da grad…
    org islam ckp lagu tu ka?org islam wat video cmtu ka?cm xde beza je ngn org bkn islam…org bkn islam pon de lg baik da…bab agama jgn bwk memaen weh r0oney yg prasan bijaksana,bgaji beso0oo,modern kononnye,yg bkn dr kampong gamaknye n speaking p0wer lagaknye…cara ko bhujah mnunjukkn betapa jahilnye ko..sokong mende mksiat cmtu,ish2..riak wal takabbur ko na..berani la jwb cmtu ari pgadilan nnt..sijil grad ko yg tlg ko or amalan ko yg leh tlg ko…ko tunggguuuuu jela..

    0

    0
  218. student bandung says:

    dont be too open minded..your brain might fall out..

    rooney dan gambit adalah contoh2 manusia yg open minded sgt sampai otak terkeluar hilang ntah kemana..

    0

    0
  219. aku balun je says:

    pendapat aku la wahai encik gambit saifullah (kalo lu baca la):

    1. Orang yg x kawen nak coba memaparkan kasih sayang suami isteri… you should study more la. aku nmpak cam laki orang dengan pelacur simpanan dia tgh bermesra. setaraf film cat III hongkong.
    2. Ko cakap scene anu dlm botol orang kata ok?? dah berbakul2 raja azmi kne hentam tp LPF yg kasi lepas. so, aku rasa orang LPF mungkin spesis cam ko, Gambir… oppsss Gambit.
    3. Perempuan, Isteri dan… , ini filem tahun berapa bhaii?!! zaman tu mana ada orang bukak laman web gosip artis. ko pi belek balik surat kabar lama. aku rasa bergulung-gulung jugak la komen tak puas hati dr wartawan or alim ulama. Kt melodi pon ada (aku ingat lg few critics psl filem ni). pi rujuk arkib tv3.
    4. Ayat lu macam orang tertelan gambir sarawak la der… susah sangat ke nak bagi penjelasan maaf kerana kurang sensitif terhadap isu ni. lagi mau tunjuk tera ka?? bhai, kalo lu punya produk gempak cam filem Avatar aku x heran sangat, tp ini stok geli-geli der. lebih kurang filem porn 3 star je. bkn ada rasa ghairah, rasa nak muntah siyot!!
    5. Toksah cakap hal agama la. lu mmg x sensitif pon pasal ni. Kalo wa suruh lu baca fatihah pon belum tentu lu mau baca on public.
    6. Rekod lu sebagai pelakon pon belum cukup mantap. macam kayu punya lakonan lu kasi tunjuk. Harap muka jambu dgn rambut rejoice lu je. kumpulan Jambu maharajalawak pon lg mantap, bro. Cuba lu bgtau skit drama/film lu yg mana yg lu berlakon mantap tahap dewa?? sbb aku kira 0.. xder satu pon.
    7. sebagai peminat tegar komik x-men, aku rasa elok lu buang nama gambit tu. buat malu karakter kegemaran aku je. letak gambir ok la kot psl itu bahan yg penting untuk seksualogi. lu pon gua tgk cam peminat seksualogi. Gambit bg aku karakter yg sacred utk x-men sama cam wolverine, storm, professor x, cyclops dan lain-lain. kehadiran nama klon yg seperti ini hanyalah memberi pandangan negatif aku je. melainkan orang tu boleh bg mutu karakter yg aku rasa sehebat kredibiliti karakter asalnya. kalo setakat nk tumpang glamer, pi cari kerja lain la.
    8. bawak-bawak la baca buku agama sama, bro… malu skit dgn nama saifullah kt blakang tu.
    9. penonton ni ibarat kanak-kanak la bro… diorg honest dgn apa yg diorg lihat. macam kanak-kanak diorg x reti menipu. sbb diorg tak tahu macam mana korg bekerja. apa yg diorg nampak, itu la pandangan dan kata hati diorg. peduli apa production ada masalah ke hapa. kalo kami nampak cam hampeh, maka hampeh la ia. kalo kami kata hampeh, rasanya toksah berangan la steven spielberg or peter jackson akan kata ok. mungkin lepas 20 saat video ni akan ke tong sampah atau melayang ke luar tingkap.
    10. rujuk 9 pandangan diatas.

    -aku la radhi ahmad

    0

    0
  220. balun tibai says:

    pendapat aku la wahai encik gambit saifullah (kalo lu baca la):

    1. Orang yg x kawen nak coba memaparkan kasih sayang suami isteri… you should study more la. aku nmpak cam laki orang dengan pelacur simpanan dia tgh bermesra. setaraf film cat III hongkong.
    2. Ko cakap scene anu dlm botol orang kata ok?? dah berbakul2 raja azmi kne hentam tp LPF yg kasi lepas. so, aku rasa orang LPF mungkin spesis cam ko, Gambir… oppsss Gambit.
    3. Perempuan, Isteri dan… , ini filem tahun berapa bhaii?!! zaman tu mana ada orang bukak laman web gosip artis. ko pi belek balik surat kabar lama. aku rasa bergulung-gulung jugak la komen tak puas hati dr wartawan or alim ulama. Kt melodi pon ada (aku ingat lg few critics psl filem ni). pi rujuk arkib tv3.
    4. Ayat lu macam orang tertelan gambir sarawak la der… susah sangat ke nak bagi penjelasan maaf kerana kurang sensitif terhadap isu ni. lagi mau tunjuk tera ka?? bhai, kalo lu punya produk gempak cam filem Avatar aku x heran sangat, tp ini stok geli-geli der. lebih kurang filem porn 3 star je. bkn ada rasa ghairah, rasa nak muntah siyot!!
    5. Toksah cakap hal agama la. lu mmg x sensitif pon pasal ni. Kalo wa suruh lu baca fatihah pon belum tentu lu mau baca on public.
    6. Rekod lu sebagai pelakon pon belum cukup mantap. macam kayu punya lakonan lu kasi tunjuk. Harap muka jambu dgn rambut rejoice lu je. kumpulan Jambu maharajalawak pon lg mantap, bro. Cuba lu bgtau skit drama/film lu yg mana yg lu berlakon mantap tahap dewa?? sbb aku kira 0.. xder satu pon.
    7. sebagai peminat tegar komik x-men, aku rasa elok lu buang nama gambit tu. buat malu karakter kegemaran aku je. letak gambir ok la kot psl itu bahan yg penting untuk seksualogi. lu pon gua tgk cam peminat seksualogi. Gambit bg aku karakter yg sacred utk x-men sama cam wolverine, storm, professor x, cyclops dan lain-lain. kehadiran nama klon yg seperti ini hanyalah memberi pandangan negatif aku je. melainkan orang tu boleh bg mutu karakter yg aku rasa sehebat kredibiliti karakter asalnya. kalo setakat nk tumpang glamer, pi cari kerja lain la.
    8. bawak-bawak la baca buku agama sama, bro… malu skit dgn nama saifullah kt blakang tu.
    9. penonton ni ibarat kanak-kanak la bro… diorg honest dgn apa yg diorg lihat. macam kanak-kanak diorg x reti menipu. sbb diorg tak tahu macam mana korg bekerja. apa yg diorg nampak, itu la pandangan dan kata hati diorg. peduli apa production ada masalah ke hapa. kalo kami nampak cam hampeh, maka hampeh la ia. kalo kami kata hampeh, rasanya toksah berangan la steven spielberg or peter jackson akan kata ok. mungkin lepas 20 saat video ni akan ke tong sampah atau melayang ke luar tingkap.
    10. rujuk 9 pandangan diatas.

    -aku la radhi ahmad

    0

    0
    • AKII says:

      perghhhh powerr laa lu radhii.. kaw2 punyo kasi basuh gambir nihh.. dye ni belagak bagus je, tp quality takder.. sebagai manusia n sebagai seorang muslim! Apa yg dye cuba nk prove pun tataoo.. btol la, MV tu aku tengok cam video lucah jekk.. tapi yg heran tk ghairah langsung lak tuhh! Kalo gambir nii arah cite blue pon aku takut kucing pon muntah tengok.. nasib badan la koo gambir, nak tunjuk kebodohan tu tak bertempat ..

      0

      0
    • nasi says:

      ZAST!!! hamek kau gambetttt.. telan air liur je la na.. tok sah ckp pape da. busuk.

      0

      0
  221. pempuan says:

    klu laki bini pun , x perlu lah nk tonjolkan tArian lucah tu.asal x letak tiang sbg prop huhuhu…dlu minat gak u gambit..tp skunk tgk mke u pun i dh menyampah….klu u ckp atas nama seni..u silap…kita org melayu,islam, de tata susila….hormat lah kit…ingt dpt hidayah cm sham kamikaze..tp hampeh….

    0

    0
  222. neo_fatani says:

    apabila sesuatu yg dilakukan dengan memisahkan AGAMA pasti ada musibah dr YANG MAHA KUASA…
    “Dan sekali-kali tidak akan redha kaum Yahudi dan Nasrani itu kepada engkau ya Muhammad selagi kamu tidak mengikut cara hidup mereka.” (Surah Al-Baqarah: 120)…
    Mungkin para Yahudi laknatullah sedang bergembira dengan apa yg telah melanda umat islam di negara kita… MV yg GAMBIT buat adalah salah satu kejayaan mereka… walaupun secara tidak langsung dan tidak nampak KITA sedang mengikut dia(yahudi),sememangnya itulah yg mereka mahukan… supaya ia jd cara hidup dan menjadi darah daging… dan tidak semena-mena kita semua umat muhammad s.a.w bergaduh dan bertekak sesama sendiri… mereka (yahudi) terus ketawa… sedarlah wahai umat muhammad…kita di akhir zaman..ntah bila ajal kita… ntah apa yg kita mahu bawa ketika di depan ALLAH S.W.T nanti… ROONEY…jgn jadi batu api yg menyemarakkan lagi perbalahan…. diam dan beristighfar byk2…

    0

    0
  223. bukan peminat says:

    Soalan saya,
    saya nak tau, apa salahnya video yg ditunjuk kasih sayang suami isteri ni, bukannya ada adegan cium ke, raba2 ke etc..yg korang nak jadi isu sgt. Tak brapa nak jadi tu productions problem, korang x perlu nak masuk campur <—ni la statement tak bole blah dari dia!! Yang bab pompuan hodoh joget2 ala gatal ketiak dengan baju stok pasar karat tu ape motif nye? Kasih sayang ape ke benda cam tu…hahaha…bodoh weiii..APE PUN TAK BLEHHHHH!!! *peace*

    0

    0
  224. Dr.MBBS says:

    rooooney..i dun have to prove anything to u..up to u to trust me or not…i dun care at all..
    why?doc cant gv opinion nowadays?or is it because im rude to u..?we did learn how to talk nicely in medical ethics..but u didnt respect any of us here..so im sorry..u dun deserve any respect from me..
    nway, think before u talk..dun be to arrogant..wutever u hv rite now r not even urs..they r God’s…~~

    0

    0
    • Rooney says:

      No reason why should you respect me because you are the most un-relevant commenter that i should not even reply your thread.

      0

      0
      • antirooney says:

        you better shut your mouth.. kuar 1 perkataan pun dari mulut ko rooney nampak sangat ko tu IQ tahap rendah

        0

        0
      • Whadda F? says:

        un-relevant??? What kind of language is that? Please mind your language Rooney before you choose to mock others.

        0

        0
      • dun says:

        un-relevant??wtf is that??hahahahaha..

        0

        0
  225. Video muzik ini memang tidak sesuai langsung dengan budaya kita di Malaysia apatah lagi untuk ditayangkan di stesen televisyen yang ditonton oleh semua lapisan masyarakat. Saya rasa si Gambit terpengaruh dari video muzik ‘Tonight’ dari Big Bang. Saya tak tahulah, anda boleh nilai sendiri. Bagi saya, senang sahaja, semua budaya tidak kira timur atau barat boleh kita adaptasikan asalkan tidak bercanggah dengan agama dan adat setempat. Kita sebagai manusia tidak harus terlalu konservatif dan tidak terlalu liberal, beradalah di tengah-tengah, nescaya anda selamat. Nasihat buat penerbit lain, jangan terbitkan karya anda sesuka hati tanpa memikirkan sensitiviti masyarakat setempat kerana mereka jugalah yang akan menonton karya anda, dan jangan menggunakan alasan seni sebagai cara menghalalkan yang haram. Saya rasa industri hiburan kita akan maju jika kita menunjukkan keunikan kita dalam berkarya tanpa mencedok budaya lain secara berlebihan. Sekian.

    0

    0
  226. nini says:

    gambit ni berlakon dah la macam kayu, tak der talent, sib baik anak orang kaya, ……

    tgk muka pn dah macam nak lempang je, lagi lagi bila beri syarahan yang kononnya sangat “beriman”, dan based on “reality”, non hipokrit, gejala sosial, bla bla bla whatever

    kalau nak tau, yang tersangatlah “reality” sekarang ni dah akhir zaman, akhir sangat dah, kiamat datang bila2 masa jer.

    0

    0
  227. didi says:

    thumbs up!! muncul lagi sorang artis yang bodoh dungu! sampai Malaysia kena tsunami karang, baru kau nak tercungap2 mengucap ke?? stupido!

    0

    0
  228. Piston Pecah says:

    ada adegan ghairah-ghairah tu adegan suami isteri eh?dalam filem/drama/telemovie atau realiti ada tunjuk semua bende tu secara ‘clear’ ke? kalau ye pon nak ‘mainkan mainan ego kasih sayang suami isteri’ dalam video tu pon agak-agak ar.. kalau aku tayang dekat umum pon sure kene complain ar der..

    0

    0
  229. gua says:

    tgk video klip bodoh ko ni sama aje dgn statment bodoh ko ni..kalo dh bodoh tu bodoh jugak la jgn nk cover2 lg lagi nampak keBODOHan ko tu..kalo nk bodoh pon bodoh sikit2 aje la jgn nk lebih2 plak BODOHHHH!!!!

    0

    0
  230. nini says:

    gambit ni berlakon dah la macam kayu, tak der talent, sib baik jadi anak orang kaya, ……

    tgk muka pn dah macam nak lempang je, lagi lagi bila beri syarahan yang kononnya sangat “beriman”, dan based on “reality”, non hipokrit, gejala sosial, bla bla bla whatever

    kalau nak tau, yang tersangatlah “reality” sekarang ni dah akhir zaman, akhir sangat dah, kiamat datang bila2 masa jer.

    by the way, what is the meaning of Gambit, wahai encik saifullah?

    0

    0
  231. sahara says:

    gambit oh gambit mestila salah sebab MV tu tak senonoh .. perempuan tu pakai terbukak-bukak .. joget ntah ape2 .. ade adegan2 yg sgtla ewwww .. gambit kenelah ingat yg tgk MV tu bukan je remaja tapi orang-oramg tua dan budak-budak pn tgk jugak .. kite ni org ISLAM KENELAH ADE BATAS-BATASNYE.

    gambitkan orang ISLAM tak kan lah benda yang macam ni pon gambit tak tahu DOSA ataupon TIDAK.

    sayang sekali muka gambit bolehlah tahan handsome tapi NGOK rupenye.

    haiz apelah nak jadi,orang-orang islam zaman sekarang dah makin melampau .. orang2 yang macam ni bukan mengundang tsunami kecik je tpi dorg akan mengundang BAPAK TSUNAMI!

    0

    0
  232. wei ROONEY bleh x jgn ckp cam keling aku pantang btullh;p
    aku rs gambit komen tu lgsug slah klu dia kaitkn dgn citer pe BOTOL?!!!…citer botol tu de pengajarannya drp MV gambit niii;p…aku nk tny ko mv tu dia leh ker xterlepas drpd tontonan kanak2 or budak2…;p lg satu dh lh yg wat mv tu org Islam adoi yai…jgnlh ckp keling psal Islam k…komen ko sbelum ni cam sgt pandai agama kutuk org pkai tdung…;p klu xtahu g blajar…klu ko stakat kutuk org pkai tdung pastu gossip tu dh masuk dosa lain punya hal;p asalkn dosa aurat dh settle skrg dosa bak kutuk plak…so skrg tggapan ko terhadap prempuan pkai tdung mmg truk;p fail agama…;p

    0

    0
  233. buntut kuali says:

    wei ROONEY bleh x jgn ckp cam keling aku pantang btullh;p
    aku rs gambit komen tu lgsug slah klu dia kaitkn dgn citer pe BOTOL?!!!…citer botol tu de pengajarannya drp MV gambit niii;p…aku nk tny ko mv tu dia leh ker xterlepas drpd tontonan kanak2 or budak2…;p lg satu dh lh yg wat mv tu org Islam adoi yai…jgnlh ckp keling psal Islam k…komen ko sbelum ni cam sgt pandai agama kutuk org pkai tdung…;p klu xtahu g blajar…klu ko stakat kutuk org pkai tdung pastu gossip tu dh masuk dosa lain punya hal;p asalkn dosa aurat dh settle skrg dosa bak kutuk plak…so skrg tggapan ko terhadap prempuan pkai tdung mmg truk;p fail agama…;p

    0

    0
  234. jongos says:

    tu la dia melayu cap ayam.. dah tk reti nak direct nk salahkan production… ko yg lembab nk salahkan team.

    semua kesalahan yg team production buat semuanya disebabkan director yg bodoh. kalau director tau buat kerja, team takkan buat silap, sebab… kuasa director adalah besar. jadi.. kalau dah sengal tu, sengal je laaaa…

    baru setahun jagung duk dlm industri nk ckp mcm perfect… kesian. Kalau isu rumah tangga org Asia ko gambarkan mcm klip ni, mmg ko tk cukup skolah laaa.. bnyk lagi cara nk tunjukkan ego pasangan suami istri bkn asik kerja gosok tetek je dlm klip ni.. kan ke bangang tu namanya…

    agaknya kalau ko dgn bini ko la akan dtg bila nk tunjuk ego, tp sbnrnya masih syg, bini ko asik kerja gosok tetek je ke? baru paham maknanya masih syg?

    apa ke bangang!!!

    0

    0
  235. haruney says:

    lagu xdela best mane pun.. mcm bodo je lagu nih. juz ajak org menari n lupe diri. ntah pape ntah. nih pengaruh lady gagah la nih. msia pun nk terikut2 video mcm dia. menyampah tol. kementerian berkenaan patut amik tindakan. video ini mengandungi unsur2 nudity. sejujurnya, lagu ini mmg x best langsung! wat video cmtu cume nk dpt publisiti murahan dgn berpakaian begitu.

    0

    0
  236. HaNa says:

    kesian lagikkkk…. kita ni duk nk membetulkn al kafirun…
    dia punya kepercayaan duniawi yg kuat seolah dia tk kn jumpa mati.

    teringin sgt nk tgk org2 yg memperlekehkan agama org lain ni esok tua nnt…

    kononnya nk tiru barat… rasanya org barat pun jijik tgk klip video mcm ni..

    nak mengutuk org yg bertudung samalah mengutuk agama yg menyuruh orang bertudung. nampaknya kita sedang diserang musuh Islam yg menjadi talibarut free manson yg sedang menular di dalam negara ni yg ingin dan sebolehnya mempersendakan Islam sewenangnya.

    Orang yg tak lulus spm ni sekurang2nya tak memperalatkan org lain utk kesenangan sendiri dan memperolehi harta, hidup senang dgn titik usaha sendiri. Tak macam org yg cakap Inggeris berterabur, tp takat tu je kemampuan dia nk cari duit. Kaya ke?? Atau jadi barua duit?

    0

    0
  237. HaNa says:

    Har har har nak gelak guling2 jap, tp tak pilih la lantai dapur… kesiannnnn sgt2 jawapan dari org BERLAGAK bijak, tapi sbnarnya bukak PEKONG. cara jwb pun mcm tak puas ati sbb org pertikai VC… kah kah kah mmg lawakk la…

    org peduli apa ko sapa…? org yg bijak, dia bukan PERTAHANkan SALAH yg dia dah buat… tapi, AKUI kesilapan… atas sebab ghairah buat VC siyokkk sendiri… Minta MAAF sbb kurang peka! bukan pertahankan salah dan dosa… pastu sebut pulak salah2 org lain! apa ke bangang sgt??? Abih tu.. kalau org terjun longkang, ko pun nak ikut sama ke??? too bad! kesian siot aku baca statement ko.

    Mungkin tak cukup matang, maka kluarla statement bodoh tu… pada akal ko, org dah kawin, kira scene dia MESTI yg mcm tu la? Mmg la tak raba, mmg la tak projek pun… tapi VC ko tu untuk apa? apa maknanya? dgn tarian mcm tu? tergedik2 kat peti ais, menggelupur kat lantai dapur, menggelitat atas katil??? apa maknanya? suami isteri MESTI scene mcam tu je ke? kesiannnn sgt ceteknya pengetahuan ko! tak layak pun ko buat keje2 tu kalau tu je hasilnya. MURAHAN! Tak abis2 salahkan org, brani buat, brani la tanggung! kalau org tak suka, tak bole terima hasil kerja ko, terima la HAKIKAT!

    0

    0
  238. Damak says:

    wah…. ramainya yang memberi komen. Tahniah Nara… rating untuk blog hiburan ngko masih mencanak naik. Lepas ni masih boleh buat advert lebih banyak.
    Rata-rata ramai yang memberikan komen negatif pada usaha pengarah muda ini. Ternyata, kita rakyat yang masih lagi peka dengan nilai murni kehidupan. Agama Islam tidak pernah bertoleransi dengan maksiat. Dan ini adalah maksiat….
    Entah di mana terletaknya akal seorang manusia yang bernama Gambit ini sewaktu menghasilkan video sebegini. Apakah kewarasan membuat sesuatu perkara itu telah melangkaui norma pemikirannya sebagai seorang muslim. Dan alasan yang diberikan hanyalah sekadar ‘bermatlamat untuk menghalalkan cara’.
    Hanya kerana berkemampuan untuk melahirkan video sebegini tidak sesekali akan melayakkan anda terus memiliki lesen kreativiti. Sebaliknya, ini adalah seni yang bodoh kerana langsung mengenepikan batas-batas norma masyarakat kita.
    Fokus utamanya bukanlah sama ada isi kandungan najis ini berkacang atau berjagung. Pokoknya, najis tetap najis. Jadi tidak ada keperluan untuk mengangkat ia sebagai satu benda yang baik dengan alasan banggang sebegini.
    Mengaku sahajalah kesilapan yang telah anda lakukan. Mintalah maaf, mohon keampunan dari Allah SWT. Ini sahaja caranya untuk menyucikan diri dari dosa yang anda telah lakukan. Walllahualam.

    0

    0
  239. bbycumil says:

    ok. ONE WORD for u gambir..opssss gambit…BANGANG

    0

    0
  240. Sue says:

    2 kesilapan mamat ni…

    1. VC yang melampaui batas agama dan budaya
    2. Statement yang menunjukkan kebebalannya..siap suruh kita explain lagi..patutnya dia yng explain..

    kita tunggu apa plak yang ketiga…..haha

    0

    0
  241. manusia says:

    bala-bala !! video yg plg teruk yg aku tengok.
    geli aku tgk perempuan tu dok menari mcm ”euwwww”
    tak tentu pasal.
    eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

    0

    0
  242. ifa says:

    hello Gambit..

    its not wrong to say ‘im soryy and i x kan buat MV cmni lgi next time. I akan lebih peka and sensitif kepada keliling i.’

    as simple as that. so x perlu la nk bg alasan yg nak larikan diri and yet akan mengundang padah pada diri u sendiri.

    cube fikir if perempuan tu anak u ke, isteri u ke, adik perempuan u ke, will u allow them to do that? oh maybe u r LIBERAL enuf pasal hal cmni..hmmm..

    u tau x yg MV u ni dah mengajar lebih ramai org utk buat aksi mcm ni. u confirm ke hanya suami isteri je yang akan tgok MV ni? Even i yg belum kawin ni pun bole tgok what more teenegars.

    come on la…if u kate nak tunjuk story line pasal ego husband n wife, u x ley ke tunjuk dlm konsep lain?

    cthnye mcm suami tu demam tapi ego x mau mam ubt isteri pun ego buat2 x amek tau. tp wife dlm diam letk ubt tepi dlm poket suar keje suami. suami terharu pastu mam ubt tu tanpa pengetahuan isteri. pastu suami tu tetibe belikan cincin pastu letak dlm handbag isteri….pastu u olah la cara lain….dont u think it looks cute and semua lapisan masyarakat will like it n ur name akan naik??

    sekian…

    0

    0
  243. Fida says:

    Aku rs ni antara statement plg bangang yg aku pernah dgr. Statement ni jelas sgtlah memperlihatkan keBODOHan die berckp semata2 utk selamatkan diri sendiri. Please la weh, ko tu dah berlakon mcm ngok ngek…buat plak video yg x bermoral ni. Kalo dah rs western sgt, ko pg la wat video ni luar dari negara Msia yg sah2 la agama rasminya Islam. Org yg bukan Islam pun lg sopan dari ko mangkuk hayun btllll…(huhu, geram nih :p)

    0

    0
  244. putrione says:

    memang “BONGOK” banyak laaa komen si gambit ni… hukum hakam ntah ke mana….!! MALAS NK KOMEN kt ORG BONGOK camni..buang masa jer…. smua nya ibarat org jahil..baik pompuan (penyanyi tu..penyanyi ke?? xkenal pun)..ataupun lelaki (smua yg tlibat dlm pbikinan MV tu)…. menyampah!!!

    0

    0
  245. sHAZa says:

    Gambit… cube ko bagi mak bapa ko tgk MV yg ko buat ni.. pastu dengar apa diorang komen… kitorang ni komen mungkin ko taknak dengar kan… sebab aku rasa org yg paling layak untuk m’memperbetulkan’ ko adalah ibubapa ko…

    0

    0
  246. tengkumuda says:

    gaya gambit bercakap nie sgt hebat….tahniah…
    ini lah manusia yg tidak berfikir,tidak hidup berlandaskan alquran dan sunnah…tidak pernah rujuk mana2 pihak untuk buat vc mcm nie… tk thu dimana dia berpijak..tk fikir sensitiviti orng ramai…memang tk de cium,tk de adegan 18sx..tpi ko kena fikir… orang yg berbangsa melayu,beragama islam tkan berfikir mcm dia nie….maaf ye..!! tp itu hakikatnye…!!!

    0

    0
  247. gadisss says:

    en gambit, video tu menghairahkan. boleh mnyebabkn org terdorong ke arah maksiat. ko nk org tgk video ko pastu pegi buat maksiat.pikir le..

    0

    0
  248. ecah says:

    itu masalh cite dlm botol dia biarla..yg ko ni pon nk ikot2 dia ke..klau islam wat la cara islam..ape masalah pon x taula

    0

    0
  249. hahaha... says:

    semua yg terlibat dalam video ni…adalah bodoh dan cetek ilmu belaka,,,kompom kena band…jd sampah jela…komen2 semua di atas mmg bernas…terutama yg mengkritik video ni…tenks guys sbb masih perjuangkan dan suarakan budaya kita, keteguhan agama Islam dan lain2…sokong sgt2!!!!

    0

    0
  250. UKISS says:

    kerambit tol lah dia ni.. dah la pemalas…

    0

    0
  251. bukan peminat says:

    tahniah Gambit Saifullah..kerana berjaya menjadi artis paling bodoh & sombong dalam Malaysia ni!! Video lu memang gempak!!! Paling terbusuk di abad ni…Pelakon wanita mengalahkan Shakira..Quality video mmg LOW CLASS seperti lu yang NO CLASS! Aspek pengarahan mmg superb…superb extra rubbish!
    Komen ikhlas dari bukan peminat…*peace*

    0

    0
  252. Rooney says:

    Ok la like i said this is just a video.

    Aku tak faham kenapa korang tak dapat terima video ni, bukan nye ada adegan pegang breast ke kissing ke, tak ada pun !

    Cuba la buka fikiran sikit, kalau you keep berfikiran KOLOT macam ni you won’t go anywhere lah.

    Kalau mak korang kerja as a PELACUR to FEED you would you shoot your mom?

    If you’re a Ustaz and be a neighbour to a drug-addict would you close your doors and windows and shut-down the communication with him?

    Kalau itu yang korang buat, hidup kau memang pathetic!

    Seriously the video is OK for me nothing harm pun.
    Cuma kalau aku nak comment pun Prema needs to open her mouth wider next time when singing-out the lyrics (maybe this is her first video, and that is Gambit fault) sebab the way she sing and the lagu tu doesn’t synchronize.

    Apa lah KOLOT betul korang ni, benda benda macam ni you guys can’t accept. Anyway dekat sini korang berani la nak berhujah cuba kalau depan-depan, entah entah weekend pun korang singgah rumah urut.

    Tak payah la nak tunjuk baik jadi ustazah / ustaz tak bertauliah which is aku pun takde nak nasihat nasihat agama dekat korang nih sebab nya korang sendiri tak layak nak bagi khutbah kepada sesiapa.

    0

    0
    • Shahida says:

      Buat saudara Rooney,

      Ini bukan soal kolot atau jumudnya pemikiran. Kita adalah orang Melayu saudara Rooney dan rata-rata yang terlibat dalam pembikinan video di atas adalah Melayu. Penjelasan saudara Gambit sangat-sangatlah dangkal, dan adakah adegan-adegan yang dipaparkan itu nampak seperti adegan suami-isteri seperti yang dijelaskan Gambit? Saudara Rooney, kalau anda rasa video ini sesuai, maka tontonlah dengan anak saudara atau dengan satu keluarga di rumah. Kemudian nilai sendiri. Cocok ke paparan di atas untuk tontonan kita? Nampak sangat kuning berkarat pemikiran Gambit dan anda, bersetuju secara membuta tuli. Tahniah kepada Gambit kerana buat Melayu hanya tinggal Melayu, dan juga kepada anda kerana ‘mesej’ Gambit sampai kepada anda. Komen saya ini tidak terlibat denagn mana-mana hukum atau apa. Juga bukan alim ulama apatah lagi uztaz, uztazah yang warak-warak. Sekian.

      0

      0
      • Rooney says:

        Aku rasa OK je nak tengok buat seisi keluarga sebab i am sure we are WISER and MATURED enough to know what’s wrong and what’s bad.

        And we also know that the video hanya lah lakonan, and he is earning money by doing that which is other meaning he works for it to get some money.

        Yes, we KNOW what is the consequences of doing those, halal dan haram. No harm.

        INI LAH masalah nya orang kampung macam korang nih yang cuma nak bersembunyi di sebalik kata-kata korang nih.

        Ya aku setuju kanak-kanak / teenagers di dedah kan kepada SEX supaya mereka tahu apa akibatnya / consequences / what’s bad and do and don’t ESPECIALLY wujudnya benda benda ini di sekitar mereka.

        Kesilapan ibu bapa nowadays ialah, telling LIES to their kids.

        YOU know what happen?

        YES perempuan kampung daripada kelantan / terengganu atau those UN educated fellas TER MENGandung diakibatkan oleh PEMIKIRAN HIPOKRIT dan LOW-CLASS macam korang itu.

        How about that? Dan sebab itu juga LAST LAST korang kerja jadik CIKGU aje atau MENcuba nasib nak jadi PTD di WISMA putra but SORRY AWAK SANGAT SANGAT SANGAT KOLOT they NEVER EVER ACCEPT SOMEONE LIKE YOU.

        So, kalau korang perasan Arwah Yasmin Ahmad banyak mempamerkan aksi-aksi reality hidup di dalam filem mereka dan THIS IS WHAT I AM TALKING ABOUT.

        Jangan salah kan Gambit, me atau orang lain jika masalah sosial / gadis mengandung berlaku kerana ini semua di sebab kan oleh pemikiran KOLOT anda sendiri.

        0

        0
        • Zara says:

          Dear Rooney,

          The way I see it, it is you who is immature and narrow minded. You keep saying people sound stupid when they talk in Malay, well how about you? I don’t see you using impressive Malay sentences. You even used bahasa pasar. So to me, you are no different than them, that is, if we use your term of stupid.

          Your English doesn’t have the remotest qualification of being even good. You should stick to Malay, I think it suits you better.

          Another thing, you talk about graduates, big income, yadayada. What’s the big deal in that? I know a lot of great minds out there who didn’t even finish high school, but they manage to be somebodies whom people look up to. And I have been to many places around the world and have meet a lot of people, so I know what I’m talking about. Yes, having a degree can develop your mentality, but it is not a confirmatory.

          And while you are incessantly slashing people for not having the same notion for Gambit as you do, don’t you think people are entitled to have different perspectives? Yes, some of them may have been overtly emotional and yes, I think too, that they are immature. But honey, you are no different from them, in fact, much worse. In the end, no matter what people say to you, it comes down to how you take the criticism. And boy you really do flaunt your repugnant attitude towards them, and it’s not pretty at all.

          You should step back and think for a while. Have rationality. Arrogance bring you nowhere. There’s a higher power than you. You are a nobody without that. Act like a grown up. Or are you actually not even above 20 yet? Well, only you know.

          Open minded people can take criticism and foul comments maturely; narrow minded people don’t. They, most of the time, are offensive and affronted which is what you did. So your replies pretty much tell us who you are.

          Oh, maybe you should revise your (what i deem) terminological inexactitudes. Replace your words with apropos ones in your comments; it helps you articulate better so that perhaps people can understand your ‘tortured soul’ and ‘modernized thinking’ better.

          And about the medic students going to which universities, if you are not in the medical field, then maybe you should just hold your tongue. You obviously lack of empathy and I have to say this, abominable.

          May you grow up and be a better person. Peace

          0

          0
        • Rooney says:

          Look here Mr / Mrs / Miss who can’t even prove anything, listen here and you better realize to who you are talking to and you need to recognize me because you are way nobody to my competition. You are not even shop up in my RADAR honey.

          Do you realized what are you talking? You hanya cakap kosong, mumbling. You perasan tak? You’re talking alone by your self facing the wall.

          Face the reality, OK you nak build the foundation of a happy family by those craps? HELLO this is 2011 kalau you stick to your old-minded stigma i repeat you tak akan kemana-mana. You’ll always stay there, di sana, sit there, not going anywhere no improvement.

          People like you will always forever sits behind the curtain and no one will remember who the hell you are

          Why don’t next time go tujah muka you ke lubang jamban and HOPEFULLY the jamban will listen to your CRAP.

          I just wish you stop dreaming / bermimpi and starts taking action. Berhenti cakap kosong, and start do something. Kalau you sekadar nak bercakap here, i think you are sama sahaja seperti those politician yang promising the earth and the moon. Sigh.

          0

          0
  253. pokok says:

    BODOH PUNYE JAWAPAN

    0

    0
  254. MS.AAAA says:

    WHAT A STATEMENT!!! Gambit….lu otak ‘bingai’…tu la contoh orang yang otaknya dok kat kepala lutut!!!

    0

    0
  255. rooney gila gambit says:

    fuuuu panjang nya komeeennnnn.. naik juling mata aku baca…

    ROONEY. kau macam taik ah.. sian aku tengok ko… mesti dulu kelas agama kau salu ponteng kan? mesti mak bapak kau tak ajar kau pasal AGAMA ISLAM since kau kecik kan? pathetic ah kau ni…. kau nak cakap pasal open minded lah tapi pasal AGAMA ISLAM kau letak bawah tapak kaki kau… sian kau beb.. naseb baik ada sorang je macam kau.. kalau tak… punah weh… hancor islam kalau macam nih… booooooo

    0

    0
  256. Far Hana says:

    Ni yg org kata ptembungan sama budaya, korg pun bwk budaya barat vs gambit bwk budaya barat, bak api lwn api,

    Nk nasehat gambit nasehat la lek lok, ni tak dlm ada pkataan Allah, Kiamat, Islam, Insaf pun korg selit pkataan carut, ejek, maki.. Ni bkn bdaya islam or melayu.. Ni ikot barat, x caya tgk komen kat u tube, cara org barat bkomen ass lah, f**ker lah.. Pure Melayu tak camtu lah.. Cuba korg nasehat dia tanpa unsur2 maki, ejek, carut

    Ni utk gambit pulak, rasa tkejut jugak tgk vid tu tp bg aku biasa2 bab aku dh terima bnda2 cmni, tp pmasalahanya di sini org2 melayu kita yg tak leh terima benda cmni, org melayu ni masih bpegang pd agama, budaya n adat, disini aku nk nasehat kat ko bila ko nk bkarya utk sesebuah masyarakat ni ko kena selami budaya masyarakat tu dulu, kalau kita nk paksa diorg terima bdaya org xbleh la, mmg org melayu ni terima lagu omputeh, hndustan, arab.. tp xkan nk suruh diorg terima jugak budayanya skali, mmg lah dlm diskusi tu ko kata vid tu mceritakn ttg pasangan laki bini tp kalau ko bg pasangan laki bini yg sbenar wat mcm vid tu pun org kita xleh trima jugak, bab ia btentangan dgn budaya kita..

    Ni utk roney pulak jgn la bfikiran kolot, kalau bw budaya barat n jd liberal tu adakh kita ni bleh ke depan.. Negara latin yg liberal pun tbelakang jugak, Indon cntohnya seksi sana seksi sini, negara miskin gak, last 1 asean pgl diorg kampungan..

    Cuba contohi amr diab, zhang ziyi, shah rukh khan, jackie chan, kitaro n p ramlee kita, yg tkenal di dunia karna bjaya mbw budaya n identiti sendiri..

    Kalau diorg ni bw budaya barat adakh kita akn kenal diorang ni??

    Dulu ang lee sblum film “crouching tiger” sapa pun xkenal die walau dia pnh mgarah filem omputeh sblum tu, bila crouching tiger bru lah namanya naik..

    Tp org melayu kita xkan nk bw budaya omputeh ke dunia kot? Tgk sharifah amani yg malu ckp omputeh xkemana pun? Hujan yg tiru indon susah nk masuk indon?

    Bg sy org yg pemikiran “barat hebat” tu lah lebih kolot

    Apa yg penting skrg buat yg tbek n korg pulak nasehat dgn cra bek2

    Ni ta

    0

    0
  257. Far Hana says:

    Sambung..
    Ni tak 2 x 5, 5 x 2 = smua pun samalah

    0

    0
  258. ape daa says:

    kesian kat mak ayah gambit nih.. issskk isskkk dapat anak macam nih…..

    0

    0
  259. linda says:

    dah lah bodoh…sombong pulak tu. tak pelah biar saya jaga diri saya je lah. kesiannnnn..

    0

    0
  260. Anti Ketiak yg Tak Lawa says:

    Anyway, the MV looks cheap.perempuan tu nak buat gaya ala-ala seksi. Tapi bila kita tengok rasa menggelikan.tak turn on langsung. Kalau nk tayang-tayang ketiak. Ketiak kalau lawa tak apa. Time terkulai kat lantai dapur lagi la kelakar…Kelaka betol lah. Memang tak sampai la…muka tak boleh blah. Adeh pecah perot gelak wehh…adehh cramp perut aku.

    0

    0
  261. akoo says:

    Aloo bro gambikk-koo, yg ko nk gambarkan kisah suami isteri tu dalam storyline ko jek.. realitinya tak! Cakap bangang kan marahh.. laenlaa kalo ko nk realisasikan dalam bentuk katun ke crayon ke atau ko lukis kat tanah ke takpe laaa.. ko nk tanggung ke dosa derang tuh gambikk?? Cakap kalo tak cukup ilmu jgn buat hukum sendiri. kalo dah cenni pemikiran ko baik dok kat amerika sbb mentaliti ko mmg kebaratan.. alangkan baiknya kalo ko mengaku je salah (sbb dh terang2 salah disisi ugama & budaya), ni tak.. lagi nak sembur org.. ko skolah kat hutan mana gambikk?? Si shah jaszle tu kalo nk soh dye belakon cite blue pon dye nak sbb mamat tuhh mmg kaki betina.. mana tao malu punyerr.. korank dua nii sama jela bodo takleh nak ajar.. aaiiiighhh siiann la korank nii, nama je Melayu!

    0

    0
  262. Zara says:

    Dear Rooney,

    The way I see it, it is you who is immature and narrow minded. You keep saying people sound stupid when they talk in Malay, well how about you? I don’t see you using impressive Malay sentences. You even used bahasa pasar. So to me, you are no different than them, that is, if we use your term of stupid.

    Your English doesn’t have the remotest qualification of being even good. You should stick to Malay, I think it suits you better.

    Another thing, you talk about graduates, big income, yadayada. What’s the big deal in that? I know a lot of great minds out there who didn’t even finish high school, but they manage to be somebodies whom people look up to. And I have been to many places around the world and have meet a lot of people, so I know what I’m talking about. Yes, having a degree can develop your mentality, but it is not a confirmatory.

    And while you are incessantly slashing people for not having the same notion for Gambit as you do, don’t you think people are entitled to have different perspectives? Yes, some of them may have been overtly emotional and yes, I think too, that they are immature. But honey, you are no different from them, in fact, much worse. In the end, no matter what people say to you, it comes down to how you take the criticism. And boy you really do flaunt your repugnant attitude towards them, and it’s not pretty at all.

    You should step back and think for a while. Have rationality. Arrogance bring you nowhere. There’s a higher power than you. You are a nobody without that. Act like a grown up. Or are you actually not even above 20 yet? Well, only you know.

    Open minded people can take criticism and foul comments maturely; narrow minded people don’t. They, most of the time, are offensive and affronted which is what you did. So your replies pretty much tell us who you are.

    Oh, maybe you should revise your (what i deem) terminological inexactitudes. Replace your words with apropos ones in your comments; it helps you articulate better so that perhaps people can understand your ‘tortured soul’ and ‘modernized thinking’ better.

    And about the medic students going to which universities, if you are not in the medical field, then maybe you should just hold your tongue. You obviously lack of empathy and I have to say this, abominable.

    May you grow up and be a better person. Peace.

    0

    0
    • timba says:

      And rooney just died reading this comment! LOL!!

      0

      0
      • Rooney says:

        No, Rooney got life. Rooney just got home from work. Rooney don’t sits in front the computer 24 hour like you.

        You are lonely geek, FAT and ugly that’s why you spent most of your time in front computer.

        Rooney very pity to you.

        Get a life will ya?

        0

        0
        • daun says:

          ahahaha.. he didn’t get what timba said >.< die reply dgn direct translation.. hahahaha.. gila LAME. hahaha

          by the way, he still died reading the comment!

          0

          0
        • Rooney says:

          Daun,

          What i am talking here is a point.

          Tapi engkau didn’t bring any point here. OK?

          You are just like habuk.

          0

          0
        • Rooney says:

          Someone just dead reading my comment.

          TROLL!

          0

          0
    • Rooney says:

      Look here Mr / Mrs / Miss who can’t even prove anything, listen here and you better realize to who you are talking to and you need to recognize me because you are way nobody to my competition. You are not even shop up in my RADAR honey.

      Do you realized what are you talking? You hanya cakap kosong, mumbling. You perasan tak? You’re talking alone by your self facing the wall.

      Face the reality, OK you nak build the foundation of a happy family by those craps? HELLO this is 2011 kalau you stick to your old-minded stigma i repeat you tak akan kemana-mana. You’ll always stay there, di sana, sit there, not going anywhere no improvement.

      People like you will always forever sits behind the curtain and no one will remember who the hell you are

      Why don’t next time go tujah muka you ke lubang jamban and HOPEFULLY the jamban will listen to your CRAP.

      I just wish you stop dreaming / bermimpi and starts taking action. Berhenti cakap kosong, and start do something. Kalau you sekadar nak bercakap here, i think you are sama sahaja seperti those politician yang promising the earth and the moon. Sigh….

      0

      0
      • dun says:

        its ok rooney..you can point out whatever un-relevant(??) statements or arguments here..

        biasala tu, bukan islam takkan paham cara hidup kami..sbb kami semua rujuk satu kitab ni..name di al-quran..ko rujuk kitab lain..mmgla tak sefahaman..so, sharela kat sini kitab ape yg ko rujuk tu..yg membolehkan semua benda yg haram tu..berminat gak aku nak study..buat bekalan tym malaikat tanye sok..hahahaha

        0

        0
  263. me says:

    who gives a shit. you men look like trolls/ sampah sarap tepi jalan. Gambit’s HOTTT! sssssssss

    0

    0
    • misz nana says:

      i give a shit TO YOU..STUPID SAMPAH SARAP…
      GAMBIT HOT ????????????? hot lagi atok aku..

      0

      0
  264. terlajak suda.. says:

    aku rasa lirik dia nie patut tukaq dr “MARILAH KITA MENARI KE MARILAH KITA MEMBUAT SEKS” x gitu.. hat tu paling sesuai la.. awal2 aku tgk video nie aku xtau pon dorang nie laki bini mgkn mamat nie dtg umah bini org kot..

    0

    0
  265. hamba allah says:

    statement paling bodoh dari org yg pendek akalnya….ko kena byk belajar lagi beb!!!!…

    0

    0
  266. gambit hater says:

    kenapalah bongkak sungguh bunyi statement nye..yang penting MV nyer tak best langsung .. kita boikot je

    0

    0
  267. minah jambu 24jam mengadap computer says:

    betol tu rooneyyyyyyyy minah jambu sokong kau !!!!! diaorang ni pandai kutok orang jeeeeeeeeeee tapi habok pn takdaaaaaaaaaaaaaak ha ha ha ……….. mari kite ketawakn diorang rooneyyyyyyyyy ha ha ha ha ha haaaaaaaaaaaaaaa

    0

    0
    • mujahadah indah says:

      silalah ketwakan agama ALLAH ye… harap2 esok boleh relak n gelak2 lagi, jawab soklan mungkar nangkir~

      0

      0
  268. mamaDee says:

    Video clip murahan, sbb lagu mmg tak sedap..kesian…tak rasa bersalah pun nampaknya..tak payah la ‘betulkan’ org mcm ni..selagi tak raba2 n tak bercium pada dia tak salah kot..

    0

    0
  269. tantiana says:

    Axed !!! No talent! Full of shit!

    0

    0
  270. shahadli says:

    huh..bila agama da ditolak ke tepi..jadila explanation yg penuh persoalan cmni..

    0

    0
  271. apple says:

    omaigod!!! bangang gila statement gambir tu!! arghh!!! sakit atiiiii!!!! bak mai offer pipi ang kat sini, wa nk kasi penampar kat lu.. tak pon kpale pon jd la, wa kasi sepak je!! ingat nk lu nk at least mintak maaf ke hape tp alasan longkang yg kasi. celaka luu!!!! mcm dajal!!!!! vid mcm bangang gilaa nk mamposss.. haih.. alasan yg paling xbleh blaaaaaaaaaa…. huaaa!! *sigh, ngucap2*

    0

    0
  272. shahadli says:

    huh..bila agama da ditolak ke tepi..jadila explanation yg penuh persoalan cmni..
    abistu nak biar smpai peluk cium ke en gambit?

    0

    0
  273. amboihmulut says:

    amboih en.gambit neh,lantang benar berkata2.xsemestinye xcium,xraba itu betol.penghayatan video ni je pun dah salah.ego?dengan aksi2 exotic tuh?agak2 r.masalah production?kualiti?bukan itu yg dipersoalkan.org kritik pasal sotyline,perlu ke meraba2 tu semua.xperlu kan?ego kasih syg? bukan la nak kata apa,tp anda sebenarnya BODOH SOMBONG. banyak lagi cara nak tunjuk “ego kaseh syg” tu drpd publisiti murahan yg exotic mcm tu.muka poyo,otak tarak.

    0

    0
  274. amboihmulut says:

    mak aih,bongkak sungguh penjelasan yg xmenjawab soalan itu.pasal production?wardrobe?quality?bukan tu la yg org xsuka.

    ego?kaseh syg?mcm tu pemahaman ko?sungguh cetek pemikiran anda.nak tunjuk smua tu xperlu aksi2 exotic tuh.tu namanya bodoh sombong.pastu bila dikrtitik bagi statement mcm tu.pastu nak jd artis.kalo xtahan dikritik jgn jd artis beb.

    sbb ayat lu,pergh,konpiden je kata xsalah.nak memaparkan ego la,kaseh syg la,jual mahal la,lu ingat sampai ke msg yg nak disampaikan tuh?baru stahun jagung dah nak menjawab mcm tu.padahal xde la terer mana pun.harap muka je cekadak tp otak bingai.

    ni namanya publisiti murahan beb.aksi exotic?pandai lu nak jual kerja lu kan??xpe.bak kata lu,XSALAH.

    bodoh.

    0

    0
  275. tanah says:

    agak-agaknye gambir tu sedar tak die tu famous for the wrong reason? ke memang die syok famous even for the wrong reason? macam american idol willium hung dulu tu.. syok famous tapi for the wrong reason..

    0

    0
  276. raiema says:

    alasan yang sungguh bodoh!!!

    0

    0
  277. bon says:

    bodoh sungguh alasan gambit…

    0

    0
  278. gambut says:

    Antara tanda2 kiamat ialah apabila hiburan semakin berleluasa dan para artis diangkat dan disanjung2..fikir2kanlah dan selamat beramal…………

    0

    0
  279. g'hah says:

    kalau x tau bab agama, jgn ckp banyak. terutamanya, GAMBIT dan En. Rooney. kalau dalam islam dah ckp awal2, perempuan diharamkan memakai pakaian terdedah. lelaki pula diharamkan dari melihat aurat perempuan. so.. dah terserlah dah hukum tu. walaupun tiada adegan yg terlampau, sentuhan tu dah lebih dari perbuatan memandang. fikirkanlah dan renung sejenak. bukan x ada video klip yg menunjukkan hubungan suami isteri kat malaysia ni. tapi tak lah seover vc GAMBIT ni. sebagai muslim, jgnlah dibuat kesilapan sebegini. malulah kepada ALLAH.

    0

    0
  280. ...... says:

    ….statement paling bodo pnah ak dgr…bangang bahlul pnye olang…

    0

    0
  281. loli says:

    wait..statement gambit ni mcm apa je..bodoh sgt..dia kata tak de raba? abih tu yang si prempuan tu duduk kat atas riba si shah jaszle tu..apa kebende nye..dan pegang2 kat dada perempuan tu..

    0

    0
  282. blanc says:

    gambit ngan jaszle ni mmg ptt mati la..aku plg menyampah tgk 2 ekor anjing ni..sial btol!!da r pompan tu burok!!

    0

    0
  283. neo_fatani says:

    rooney ni, mcm org yg beribu2 kat alm siber ni… tanpa bersemuka mmg lancar jari menekan keyboard dan meluahkan isi hati membabi buta… semua org dpt lihat rooney ni seorang hilang pedoman dalam MENEGAKKAN BENANG YG BASAH… jika kita berterusan berdialog dgn rooney ni…. masing2 menambah catatan dosa masing2… jika sudah berkali2 kita cuba menasihati dan memberi peringatan ttg kesilapan cara dia berfikir biarkan ALLAH yg MAHA KUASA memberi hidayah dan cahaya keimanan… jika terang2an yg salah itu dipertahankan…. biarkan BALASAN tuhan utknya… Jika pemikiran ISLAM itu KOLOT… sama2 kita lihat rooney ni kat padang MAhsyar nanti… just wait n see… dunia akhir zaman mmg perkara2 pelik begini mudah kita jumpa…. rooney ni kira mcm ROBIN HOOD… buat jahat utk kebaikan…kunun2 laaa…. bila utk kebaikan xpe utk buat jahat sket… MEMISAHKAN AGAMA DLM SEMUA PERLAKUAN SETIAP DETIK… mmg menempah neraka… SALAH TETAP SALAH….. hukum allah bukan ikut zaman…. bukan ikut suka hati…. hukum allah hukum sepanjang zaman…. kena ikut biarpun satu hari nanti kemodenan smpi tahap yg melampau2… agama tetap kena ikut…. rooney… awak ni islam ker?? kalo org islam kasi taubat… kalo bukan semoga allah beri hidayah pada mu…
    lelaki lain yg sengaja membuka aurat kepada lelaki lain pun sudah berdosa… ini kan pula menonton video klip yg “lagha” bersama2 keluarga , dapat aku bayangkan life rooney sekeluarga mcmna….. mari berhujah jika rooney rasa dia BETUL dan sgt BENAR… mari…

    0

    0
    • mak cik siti kg says:

      anak rooney mak cik satu je nak cakap
      ni hal orang islam
      pengarah dan pelakon cikgu gemilang itu seorang islam
      mak cik rasa
      mak cik bukan seorang loner
      mak cik seorang guru yang ingin sekadar
      turut sama melihat dan mengetahui mengenai gambit dan kenapa die membuat video itu.

      ka cik arap rroniey faham
      tutup mulut
      ini adalah hal orang ISLAM
      jadi jika Rooney bukan islam Rooney harus diam
      kerana jika orang bukan islam seperti Rooney
      berbuat demikian mak cik tidak kisah pun
      kerana perkara ini mungkin sangat digalakkan dalam agama Roooney tapi bukan dalam islam

      Mak cik rasa Roooney harus bertenang
      dan bersabar dengan segala
      komen2x mak cik2x yang mempunyai low IQ
      dan gadis-gadis dan lelaki hipokrit yang juga membuat dosa dan mengkritik Gambit

      Anak Rooney ade benarnya juga
      kerana memang ramai muslim
      sebegitu

      tetapi janganlah marah sanagt kat orang kampung , kelantan atau terengganu
      janganlah diepndamkan dendam kesumat dalam
      hati anak roooney
      sebab mak cik takut kamu
      sakit jantung dan hati tidak tenang

      inilah adalah hal orang islam
      jadi mak cik mintak kamu ketepi
      biarkan kami orang islam
      meyelamatkan agama dan saudara kami
      hormatilah kepercayaaan kami

      kerana kami amat takut dengan azab Allah takut sekali
      jika kami membiarkan perkara sebegini
      lebih ramai muslim rosak fikirannya
      dan kami tidak mahu bala ditimpakan
      atas kami

      jaid rooney ketepikan dahulu
      biar kami orang Islam YG BERBICARA

      0

      0
  284. epul haship says:

    saifullah maksud nya pedang islam..gambit tu menda ek dlm islam? ahaks

    0

    0
  285. His brother's friend says:

    NAMPAK SANGAT ROONEY TUE GAMBIT !

    Korang tak perasan ke weih?

    lol

    0

    0
  286. Degree & Master holder. says:

    GAMBIT/ROONEY <– sama person weih!

    percaya la takde org yg akan backup utk satu org sampai mcm nie skali kalau bukan tuan punya badan.

    with a comment like this, takde agama. he'll lost everything with no doubt.

    oopss jgn ckp aku takde qualification, aku ada degree and master from Imperial college london & uni of houstan, texas. ;)

    tell me who's your god?

    answer pls!

    as easy as that ;)

    0

    0
  287. Cerita kedai kopi says:

    Macam lagu MALIQUE – CERITA KEDAI KOPI.

    ARTIS BARU NAK NAIK !

    0

    0
  288. Kak Siti says:

    nampak sgt org yg mengarahkan mv ini dan berdasarkan komen2 dari dia menunjukkan dia tiada pengetahuan tentang agama islam…silalah belajar agama dan jangan mengikut pengaruh barat walaupun skrg gejala sosial berlaku ….Allah hanya pandang pada iman dan taqwa sahaja…
    Wallahualam

    0

    0
  289. pandai-pandai says:

    ini lah namanya pandai x boleh diajar…. bodoh x boleh di ikut…. artis baru nak naik, memang mcm nie… rsanya kalau si rooney nie jumpa dan berdebat ngan kami mau muntah hijau… nangis angkat bendera…. hidup pun susah, mati pun susah.. mati kena pegang benlela….

    0

    0
  290. NenekPenne says:

    i feel pity for gambit..
    next time please laaah buat vc yang lebih sensitif okay..
    eh tetiba nama gambit famous kan… glamer terus..
    mesti orang kenang ‘jasa’ dia tu sepanjang hayat…
    hik hik hik…

    0

    0
  291. lalalallla says:

    haha rooney…ckp pasal old fashion stigma konon…ke mane sgt la teknologi nie bley bwk ko…last2 masok kubor sekor2 gak…gini la jdnye kalu org beTUHANkan teknologi dr agame…muahahahahha

    0

    0
  292. Mista says:

    haha rooney…ckp pasal old fashion stigma konon…ke mane sgt la ‘peredaran zaman’ nie bley bwk ko…last2 masok kubor sekor2 gak…gini la jdnye kalu org beTUHANkan ‘peredaran zaman’ dr agame…muahahahahha

    0

    0
  293. Tuan Kulop Besor says:

    Fuck u gambit..
    Mat Pengor …Bangang.. U do it on purpose yet want us to explain … eat my short ..

    0

    0
  294. gambut says:

    gambit gambit..baik ko belakon x men je sudah..xyhla nk jd pngrah..x seswai sey..

    0

    0
  295. Hairan says:

    khkaksss tuihhh…punya statementt..cam siall!!!..xleh nak beza ker haram halal?korang yang bikin video pun terlibat sama..sekor pun xnak tegah..korang nk ushar barang pompuan tu jerrr..

    0

    0
  296. Pretty Little Liar says:

    *popcorn*

    0

    0
  297. nanny xde education says:

    mak cik ni asal kg sambil mak cik baca berita metro tu mak cik terjumpa blog ni.mak cik bukan loner .mak cik ade master mathematics kat universiti luar negara tapi mak cik ni ornag kampung je anak-anak tapi mak cik pandai lah jugak internet ni.mak cik tak nak komen lebih-lebih sebab nnti mr.rooney kritik mak cik ni mak cik kg lah pulak low IW or whatever he thinks he wants to say.Cik Ronniey , sila beradab kamu nanti akan jadi tua.mak cik xtau lah macam mana kamu ni nasb bila tua .
    mak cik harap kamu yang bukan islam ni faham
    sebab video ni orang islam yang buat jadi memang tanggungjwab kami menegur .
    jadi kamu yang bukan islam sile respect our right to advise other muslims because it is our obligation. So, please kamu sila ketepi tutup mulut.
    sbb sekarang ni adalah hal kami sesama muslim
    kerana gambit ini seorang islam

    dan kepada pengkritik gambit
    kite semua kena sedar
    betapa berbahaya nya pengrauh media
    sbb mak cik yg low IQ kepoh ni
    belajar psychology jugak as my elective dulu
    n media lah yg memberikan impression
    yg membawa pengaruh tidak elok kepada anak-aank kita seperti yg menjadi mangsa gambit dan cikgu yang mak cik tengokdalam gemilang tu
    perempuan tuh mak cik tak tahu islam atau tidak, kalau die bukan islam tidak ape lah sebab dalam agama mereka perkara itu mungkin dibenarkan selagi tidak ada meraba-raba.

    tapi anak rooney, anak kene faham bahawa gambit dan cikgu gemilang itu seorang islam dan ramai mak cik rasa yg menegur di sini ialah seorang islam jadi ini adalah hal kami bukan hal kamu yang bukan islam.

    dan satu lagi dalam islam kami amat mementingkan
    pencegahan sebelum mengubati
    jadi cegahlah dosa

    sekian , marilah sama-sama kita bermuhasabah diri..

    0

    0
  298. jenglott says:

    just 2 words i want to mention here..GAMBIT BANGANG!!

    0

    0
  299. folio of men says:

    i think i gave you more credit than you deserved. i thought, looking at your background, staying in bandar utama, with clear access to people in the arts, you are without a doubt a male bimbo based on your replies. from the similar grammatical mistakes done by you and the particular guy here, i am pretty sure that both of you are the same person. it is even more lame that you need a pseudo name to defend yourself, which is a cowardice act.

    it is quite clear that you see yourself as liberal, however please understand that is a metaphysical claim that starts from questioning one’s purpose of existence. you see sir, you lack purpose, which was very apparent in your work. one who claims to be liberal but lacking purpose is nothing but a mere wannabe. anyone can claim to be liberal, to be modern but such claim needs to be backed by a solid logic, which again aside from purpose, you clearly lacked. hence the conclusion here, one who can’t defend his ideas in an honourable manner, communicates poorly, lacking purpose and failed to have a logical assessment of his environment however claims everyone else is ‘old fashioned’ for lack of better word is merely a poser or in a more friendlier manner plain poyo.

    please refrain from including yasmin in your argument. you are by a thousand miles, lost. video clip kau ni jadi bahan ketawa untuk orang orang berfikiran normal. nothing to do with how sexy the singer was, but an outright lack in taste which did i tell you, shows even when you are acting. i mean have you seen ‘Awan Dania’ yourself?

    if i were you. i’ll go back to school. or perhaps consider becoming a PTD myself. but then again, perhaps your parents are rich enough to support your fancies. but before i end let me tell you this, your fancies aren’t going anywhere, because aside from talent which is non existent, you also lacked the iq part which might have saved you.

    cheers.

    0

    0
  300. gambitbabi says:

    hey there, you brainless man of bandar utama who thinks he’s the hottest man in town. who parades in leather jacket everywhere (even when it is hot like the australian outback) with that 1980’s haircut.

    how have you been apart from being plain stupid.

    from the similar grammatical mistakes done by you and the particular guy here, i am pretty sure that both of you are the same person. it is even more lame that you need a pseudo name to defend yourself, which is a cowardice act.

    it is quite clear that you see yourself as liberal, however please understand that that is a metaphysical claim that starts from questioning one’s purpose of existence. you see sir, you lack purpose, which was very apparent in your work. one who claims to be liberal but lacking purpose is nothing but a mere wannabe. anyone can claim to be liberal, to be modern but such claim needs to be backed by a solid logic, which again aside from purpose, you clearly lacked. hence the conclusion here, one who can’t defend his ideas in an honourable manner, communicates poorly, lacking purpose and failed to have a logical assessment of his environment however claims everyone else is ‘old fashioned’ for lack of better word is merely a poser or in a more friendlier manner plain poyo.

    please refrain from including yasmin in your argument. you are by a thousand miles, lost. please understand that this has nothing to do with how sexy the singer was, but an outright lack in taste which did i tell you, shows even in your work as an actor. i mean have you seen ‘Awan Dania’ yourself? suicide material mate.

    if i were you. i’ll go back to school. or perhaps consider becoming a PTD myself. but then again, perhaps your parents are rich enough to support your fancies. but before i end let me tell you this, your fancies aren’t going anywhere, because aside from talent which is non existent, you also lacked the iq part which might have saved you.

    cheers.

    0

    0
  301. pneumedic says:

    memang la memaparkan adegan kasih sayang suami isteri..tpi pelaku dalam video tu suami isteri ke??…masalah bkn suami isteri dok terpeluk2..pakai baju xckup kain..segala bagai nampak…islam is islam..malaysia is islamic country..nak produce clip macam tu..better dok kat ISRAEL la gambit..pasal anau dalam botol..raja azmi n khir rahman pun kena ape..tpi xla melatah mcm lu der..dorang profesional..al-maklumlah..org lame n popular..lu sape der..arap name gah cam x-men..apa pun x bleh!

    0

    0
  302. ALLAHUAKBAR says:

    rkan2 seislamku..abaikan jer komen c rooney loser tue..ak ase dia tu kafir laknatullah..org mcm dia la yg suka tgk org islam bpecah belah..bgaduh sesama sndiri..
    5 words leh describe si Gambit A*$#@#! nehh.. JAHIL..DANGKAL..DUNGU..BODOH..BANGANG!!!
    hahahaktuihhhhh…

    0

    0
  303. koma lpas tgk vc ni says:

    nak ckp sket je…pompuan tu buruk…ketiak die buruk… body die x hot yg nak gelek2 x tentu pasal tuh…tarian yg bodoh dpn peti ais tuh…kalu aku jaszle time tu aku lari…
    and again pompuan tu buruk!…sekian (-_-)v

    0

    0
  304. tiara says:

    oh SAIFULLAH yang bermaksud Pedang Allah..T___T

    0

    0
  305. nad says:

    wakaka.. ak nak tergelak la dgn gambit bg statement mcm tu.. dah terang2 diri sdiri tu salah.. mngaku jelah woi.. nk jwb soalan, jawabla dgn bijak, jwb mcm tu adik ak pon pandai.. ak x tgk full pun vc ni.. ak juz tgk gmbr je, tgk gmbr mcm tu pon sume org leh pk la benda tu elok ke x.. budak kecik pon taw la….. kalo nak bg org amerika tgk, apsal gne org mlayu.. islam plak tu.. what the hell… wat malu kaum sdiri jerr…

    0

    0
    • .... says:

      ape ke JAHIL nye si GAMBIT n si ROONEY ni? soalannye korang ni ISLAM ke ta? hukum agama pun ta tau. yea, graduate ko ilmu duniawi jelah kan.. ilmu agame ZERO!
      ta ingat ajal maut ke? ko bukan hidup selamanya kt dunia ni. nanti2 ntah2 esok dh jadi AHLI KUBUR! mmg cukup kesian la org islam mcm gambit SAIFULLAH (pedang ALLAH) berfikiran bodoh mcm ni. agak aku lah ko ni ORANG ASLI KOT GAMBIT, ROONEY..

      0

      0
  306. nak naek wilcha says:

    ah! kite bakor ajee..!!!!

    0

    0
  307. munkyG says:

    yang green screen tu aku rasa lebih kurang video clip Rebecca Black jah.. surely gambit nih tak berapa cekap lagi nak mengarah VC yang bagus..

    0

    0
  308. riz says:

    bahasa pun ada maki maki, sampai maki orang dan bloggers apa hal?
    bahasa melambangkan peribadi
    lagi satu
    tak kenal pun sapa prema yin, suara pun tak sedap mana
    tak kenal pun
    yang tahu sekarang rupanya gambit ni bahasa dia amat le kurang adab sangat di twitter tu

    0

    0
  309. Chantek says:

    Siapa setuju bila saya mengatakan kemungkinan besar ROONEY IS GAMBIT?

    Sila klik butang ‘like’..

    Kesian tgok mr.Rooney.. Jgn tanya kenapa yah mr Rooney.. Fikir2kan dn renungkanlah diri anda..

    Peringatan bersama…

    ^_^

    0

    0
  310. ganbit says:

    org komen je xsuka VC ko, tapi ko terus maki2. apsal? sebab ko tau ko memang salah. kan?

    0

    0
  311. judas says:

    agree dgn johano..

    kalu korang ni bgus sgt, x yah la sebok2 nilai dosa orang kt sini. carik la keja laen yg lagi berfaedah. mmg la ni ruangan gosip. cuci2 mate bace caci maki org sume. tp kite bace sendiri sudah la.. x yah nk hurai sedemikian rupa. aku tertarik sgt nk komen ni pon sebab aku rase SEMUA PIHAK BERSALAH. x yah nk tuding jari kt sape2.

    and sume perv sebab dah tgk MV tuh..
    hahahahaaaahaaaa…

    0

    0
  312. kaykucingku says:

    pada aku, vc ni okeh jaa… memang nmpk macam sepasang suami isteri yg ego pon.. cume adegan berguling depan peti ais tak perlu, adegan pakai baju nampak prot sebelah pon tak perlu, pastu lagi adegan nampak ketiak yang tak braper cantik pon tak perlu.. buat yg biase-biase je ok.. nak menari okeh.. tapi tak perlu la asik memegang tuut jeak… geli jeak… ops.. ader lagik.. adegan atas katil, bawah slimut pastu memekik-mekik sambil memegang tuut pon cam tak perlu… adegan akhir tuh, okeh jugak.. cume tak perlu la sampai begitu rapat skali… hisss… tak snonoh la… kirenyer vc ni patut dirombak secara keseluruhannyer.. penceritaan memang da ader.. cume kene perkemaskan sket jea…

    0

    0
  313. horrified says:

    OHMYLORD. ive been overseas all my life and as a malay, i find this embarrassing. Is your skin so thick that you dont have enough dignity to be more discrete? SHAME ON YOU. and girl, i dont know what you are wearing, but put on some clothes. at least clothes that fits you. Upgrade yourself from WalMart please. we dont like seeing your bits hanging out where its not suppose to.

    0

    0
  314. mashi says:

    aku tetibe hangin ngan [email protected] ni..cara die cakap..YA ALLAH…macam die sorang perfect..modern..dan seumpamanya…Sultan Brunei pun tak berlagak nak mampos macam kau ni Rooney…kau sedar la diri tu sikit…nak cakap org takde pelajaran..macam la kau ade sgt..setakat sekolah private ..kau bukan MRSM pun..macam cilake ko kan..mase malaikat maut jemput kau..mase dalam kubur nanti..ko bukannye speaking pun…dan..1 more think..kalau macam ni la cara kau hidup..u cant even answer “Marabbuka” sekali pun…

    0

    0
  315. mimie lea says:

    actually, i rasa tak salah apa pun dr jalan cerita mv nie… maybe kurang gali dr pengisian lirik lagu tu… tak semestinya..perlu digambarkan jalan cerita video tu dengan cara 18sx..agak kureeng sesuai la… utk culture melayu kite nie..islam pulak tu…
    masyarakat kite nie..mmg sensitip skit mende2 mcm nie…
    kepada bro gambit.. takyahla nak melenting kalau depa dok komen2 ke kutuk2 kan… sbb bukan semua org berfikiran “terbuka” mcm u… hanya org yang suka”buka” je suke mende2 mcm nie..hormatilah pendapat masyarakat… sbb ada betulnye… apa yang diaorg komen tu… saye pun pernahla selak baju tdo dpn peti ais.. tp bukanlah utk diuceritak atau digambarkan..lagipun saye bukanlah mariah carey ke beyonce… hahaha

    0

    0
  316. anne says:

    kite tak blh paksa org utk ikot ape yg betul.. kite dh nasihat, tp tak nak dengar jugak.. so tanggungjawab kite utk tegur dh kite jalankan.. the best is, doakan Allah bg hidayah pd org2 yg terlibat dlm membuat n menyokong clip ni…

    0

    0
  317. gambut says:

    agk2 korang SJ tu tk stim ke kalu si pompuan tu berulang kali duk atas anu dia masa bt vc tu? tk ke BANGANG namanya!!!!!!!

    0

    0
  318. miss urban says:

    For those yang tak tau.. sebenarnye Rooney tu si Gambit.. hahahah.. klakar pulak bile dia nak back up diri sendiri… what a shame… Rooney atau gambit name sebenar.. ko pergila belajar agama balik k..

    0

    0
  319. Knives Chau says:

    dosa sendiri kubur sendiri.mana laa tau gambit n shah jaszle nih bertaubat n insaf n kte yg sibuk ambil tahu hal buruk org lain x henti2 criticise org sampai lupa nk bertaubat.ish3

    0

    0
  320. Gambitut says:

    aaahhh…mangkuk ayunlah gambit nih…harap kulit je coklat ..ptuiii!!

    0

    0
  321. Roooneyyyy kuuuu sygggggg says:

    Tak kesah jd KONSERVATIF
    Tak kesah jd BUDAK KG
    Tak kesah X OPEN MINDED
    Tak kesah takat SPM Jee
    Tak kesah SOUND STUPID WHEN SPEAK MALAY

    Aku kesah Kalau Jadi Manusia yg JAHILL..SEJAHILL..JAHILLNYA…

    0

    0
  322. ali yg suruh says:

    wei, ketiak tu huduh sial!!!

    0

    0
  323. sweet says:

    penjelasan yg x munasabah..mmg adegan suami isteri,but mereka haram bersentuhan..adegan tu x elok untuk ditonton oleh semua org ( for me la)..jgn terlalu open minded, x slh klu kite kolot sebab kolot yg akan membawa kita ke syurga..

    0

    0
  324. Rooooney says:

    sian.. mesti mak ngan ayah gambit main depan2 dia je ni..

    0

    0
  325. xde nama.. says:

    gambit ni orangnya memang x boleh terima pendapat atau komen org ek?kalau x blh, jgn jd artis, duk dlm gua..

    0

    0
  326. mal says:

    gambit ko ni ckp cm bkn islam..ko ni islam kn..jgn wat malu org islam la weh…smoga allah beri hidayah pd kau..kesian tgk kau ni..lg kesian kat mak ayh kau..

    0

    0
  327. […] sure, mesti korang dah baca di Beautifulnara tentang isu muzik video ‘Marilah’ nyanyian Prema Yin yang penuh kontroversi dan seksi bersama Shahz Jasz…. Dan muzik video ni adalah di bawah arahan Gambit Saifullah. Nak tengok? Ada kat bawah sekali dalam […]

    0

    0