Written by Bella | October 30th, 2018

Ramai yang terkesan dan merasa sebak saat penyanyi Zamani gagal meneruskan nyanyiannya pada pentas Gegar Vaganza 5 hujung minggu lalu gara-gara peti suaranya koyak. Penyanyi lagenda itu juga kelihatan begitu kecewa dan hanya menunduk kemudian menangis.

Ada yang setuju apabila penaja Datuk Seri Aliff Syukri menggunakan imuniti untuk menyelamatkan beliau daripada penyingkiran tetapi ada juga segelintir pihak yang mempersoalkan tindakan tersebut. Keadaan menjadi lebih hangat selepas bekas pengurus Zamani, Johan Aziz ada mengeluarkan kenyataan bahawa penyanyi itu akan menarik diri dari program GV5 ekoran keadaan kesihatannya itu.

Walaubagaimanapun, ia sekadar khabar angin sahaja dan pengurus Zamani terkini iaitu Aalan Ahmad meminta tiada pihak mengeruhkan lagi keadaan.

Saya yang uruskan Zamani, jadi saya orang yang bertanggungjawab untuk membuat sebarang kenyataan tentang Zamani. Zamani seorang yang jujur, dia masuk GV5 cara baik, dia akan keluar dengan cara baik.

Memang Datuk Alif Syukri ada menawarkan imuniti tapi kami masih belum membuat keputusan untuk terima atau tidak imuniti ini. Semuanya bergantung pada kesihatan Zamani, jika ada kemungkinan Zamani masih tidak boleh menyanyi kami akan pulangkan imuniti itu kerana ia tidak adil untuk peserta lain. Zamani tidak putus-putus meminta maaf, katanya tidak ada rezeki untuk dia di sini lagi. Dia juga menangis kerana telah menghampakan peminatnya.

Buat masa ini kita doakan yang terbaik buat Zamani dan teruslah menyokong beliau. Semoga beliau kembali pulih seperti biasa.

Sumber Berita : Utusan Online & MHETV

39 responses to Pengurus Nafi Khabar Angin Zamani Tarik Diri Gegar Vaganza 5

  1. wekkkkkkk says:

    Tindkan Dato’ Aliff mengekalkan Zamani adalah bagus.
    Lagipun tiada yg tersingkir minggu ke 5.
    Kenapa wek ckp bagus, sbb hanya pada minggu ini dia tak dpt menyanyi maka berilah dia semula peluang, Dato’ Aliff adalah boss dri sebuah syarikat yg dia bina. Pengalaman dgn staff2 yg bermasalah penah beliau lalui, jika pekerja buat masalah, Dato’ mungkin mengkaji dri sudut mana kesalahan yg pertama dan di beri amaran, Dato tidak membuang sewenang2 nya.
    Kita sebagai manusia yg punya hati dn simpati pasti ada perasaan mcm Datuk. Lainlah jika sudah di beri amaran pertama, lepas tu buat lagi, mmg patut di berhentikan.
    Maka samalah kes Zamani ni.
    Lainlah jika Zamani ni undur diri. Apa2 pun kita lihat minggu depan, jika masih perkara yg sama, maka x dinafikan bukn sbb suara x keluar sebabnya adalah penangan benda tu. Jika x “dapt”, maka akan lupa segalanya.
    Wekk bukn nk kata Zamani ambil benda tu skrg, cuma kesan2 benda2 yg lepas. Harap Zamani tabah dn kuatkn smgt.

    0

    0
  2. nok gebuzzz says:

    mmg x dinafikan mmg kesian dgn zamani….dia pon tak mengharapkan imuniti tu,so kalau dia nak pulangkan pon kira dia ok la…kesihatan dia pon mungkin x pulih secepat mungkin…tapi saya doakan semoga zamani cepat sembuh….

    22

    0
    • Anonymous says:

      aku menyampah bekas pengurus zamani tu… si johan aziz tu sebokkk buat kenyataan tarik diri… patut laa zaman dia uruskan zamani job tak seberapa masyukk mulut jantan stail makcik bawang… bagus lagi aalan ahmad ni tenang2 jer bole go xbole baru decide stop

      8

      1
      • Anonymous says:

        zamani yg sakit… bekas pengurus pulak yg meroyan
        harap zamani cepat sihat.. dia penyanyi yg memang perform.. biar smpi top 5 ade zamani.. baru saingan jd sengit & best.. penyanyi lain toksah takut lah kalo dah bagus tetap bagus… tak kan takat zamani diorg nk goyang pulak kan

        2

        0
      • Anonymous says:

        Aku mmg lega zamani da tukar pengerus. Lebih 2 abad zamani dgn dia. Kau sepatutnya Jaga dia tp kau tengok perjalanan karier die sepanjang 2 dekad lebih mcm mana? Bakat besar, pakej cukup, Rupa Ada, bakat n peluang lakonan cerah but….
        Zamani perlu berada ditangan org yg betul…

        1

        0
      • Anonymous says:

        Aalan tu lagi teruk kot..Asal poket tebal main rembat je show zamani. Patutlah SLAM pun tak suka Aalan rambut karat tu!

        0

        0
  3. Farhana says:

    Takpe lah Abg Zamani. Walaupun Abg Zamani tak dapat teruskan GV ni, kami penyokong Abg Zamani tetap akan sokong. Abg Zamani memang legend. Tapi saya tak tengok GV lah lepas ni sebab Abg Zamani takde. Tengok GV pun sebab nak tengok Abg Zamani nyanyi jeeee.

    22

    0
  4. poyo2 says:

    itu hari pengurus dia ni la yg melantun lebih kat insta.. poyo gler.. zamani x der apa2.. ko yg menggelabah lebih.. sangap like la tu..

    0

    0
  5. haziq says:

    yelah..kesian dia…x de rezki kot…apa2 pun tgk GV sbb ada zamani..lps ni x taulah nk tgk or tak

    2

    0
  6. 2101 says:

    maka dengan ini, hari ke2 layan lagu2 slam. semoga cepat sembuh abg zamani. best tengok video2 lama. sebab dia sihat, ceria dan kacak gituww..

    11

    0
  7. Anonymous says:

    Takde zamani dh takde seri lg GV5 ni nmpknya..muram jelh astrok..
    Yg tinggal hanya retis 1 bintang..mcm tengok nyanyi kat
    majlis kak tipah kahwin jelh nnti..

    4

    1
    • wekkkkkkk says:

      kalau yakin dgn diri sendiri di minggu depan, silakn teruskan perjuangan.
      kalau x yakin mengundurlah minggu ini, jgn sampai anda dikecam dan dihina, bila keadaan ini dtg, takut nnti anda kemurungan dn terjebak lagi dgn parah, kalau dikecam, artis penyanyi yg pernah terlibat dadah akan kena tempias.
      ..sayang kamu zamani…
      ..aku kesian sama penagih/bekas penagih..
      ..jauhkanlah rokok dn dadah..

      1

      0
  8. wekkkkkkk says:

    kalau yakin dgn diri sendiri di minggu depan, silakn teruskan perjuangan.
    kalau x yakin mengundurlah minggu ini, jgn sampai anda dikecam dan dihina, bila keadaan ini dtg, takut nnti anda kemurungan dn terjebak lagi dgn parah, kalau dikecam, artis penyanyi yg pernah terlibat dadah akan kena tempias.
    ..sayang kamu zamani…
    ..aku kesian sama penagih/bekas penagih..
    ..jauhkanlah rokok dn dadah..

    1

    0
  9. Anonymous says:

    zamani utk konsert next week ko menyanyi balik lagu flybaits…perpisahan yang kau pinta buktikan ko boleh nyanyi lagu tu…

    6

    0
  10. Anonymous says:

    abg zamani kne berisi & dapatkn berat bdn ideal baru nampak sihat, terurus & confident… kalau kurus underweight cmni buatkn abg mcm sakit sgt, cengkung & x kuat, abg slalu tertunduk muram menampakkn abg kurang yakin nk berhadapan dgn org…kami tahu abg humble person, tp buktikan pd kami abg abg boleh bangkit semula..doa kami smoga abg cepat2 sihat & sembuh dari penyakit…yg penting hindari brg terlarang(ia langsung x membantu hidup abg)…amalkn gaya hidup sihat….insyaallah…suara abg aset abg…jgn disia2kan.. susah nk jumpe suara merdu mcm abg zamani, golden voice

    9

    0
  11. Anonymous says:

    abg kene sihat semula & bersemangat…pastu wat comeback dgn slam, buat lagu baru sedap2….pastu wat konsert…insyaallah peminat sentiasa menunggu…harap semangat abg kuat kembali berisi & sihat…jgn lupa sentiasa redha & ingat allah…

    skrg ni abg belum btul2 ready, kesihatan abg sgt2 menggangu konsentrasi abg, nmpk abg xley fokus…harap abg dgrla nasihat kami ni…

    2

    0
  12. Anonymous says:

    ada org boleh bawa lagu mcm ini tak. Tajuk lagu “Lagu islam paling merdu dunia”..penyanyi dri Indonesia

    sila dgr sekejp teman..

    0

    0
  13. wekkkkkkk says:

    jgn surrender Zamani dgn keadaan diri, tolong lupakan ubat tu, dn bangkit semula, anda masih muda 47 tahun.
    InsyaALLAH, hidup anda akan bermula umur 50an nanti dn pjg umur, dn ada wanita dlm hidupmu selain ibu/bradik.

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Jgn fikir yg lain2 hrp abg zamani fokus pd konsert ni..tidur cukup..syg suara abg mmg power..satu hari nnti dgn redha hidup abg jgn terjebak lg dgn yg terlarang…InsyaAllah abg akn berjumpa dgn isteri yg budiman n berbahagia…jgn putus asa..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    sedih..sedih..sedih..jgnlah kita kehilangan suara emas sekali lagi

    0

    0
  16. Anonymous says:

    marilah kita bagi semangat pada Zamani..

    0

    0
  17. shopia lorren says:

    Ya..Kami nmg semua sokong abg zamani…ikhlaskn diri dgn qada n qadar..abg mmg boleh..percayalah semangat juang utk berjaya itu ada dlm diri abg zamani…jgn sia2kn peluang yg diberi oleh datuk Alif…apepun yg utama jaga kesihatan..rezeki ada dimana2..

    0

    0
    • wekkkkkkk says:

      Dato Alif adalh seorg businessman, dia mmg biasa menangani masalah pekerja, jika pekerja2 ada masalah pasti dia akan bagi nasihat atau amaran, amaran pertama dan kedua, slebihnya baru buang, sbb tulah dia mahu mengekalkan dulu Zamani walaupun bekas pengurus suruh stop/juri.

      apa2 dlm hidup ini kita x perlu mengalah dulu dlm setiap percubaan, macam kita nk beli rmh, jika bank itu rejek, bank ini rejek, tapi jika betul2 ingin, ada je bantuan dri konsultant yg mmg pakar dlm urusan pjmn, tapi yg penting pembeli mesti ada wang di tgn.
      ..walaupun lari sikit topik, tpi sinopsisnya..jgn surrender dulu..

      0

      0
  18. Qiya Saad says:

    Betul ke Zamani sakit? patut la nampak macam tak sihat… harap-harap Zamani cepat cepat sembuh dan dapat perform untuk GV5 ni…

    0

    0
  19. minah says:

    Anuar Zain pun pernah kansel concert last minit sebab sakit tekak …lama jugak ambik masa nak pulih. Concert pulak tu tiket dia dah sold out..pun boleh cancel. Sakit tekak tak leh kuar suara ni mmg nightmare la bagi penyanyi2..dan depa mmg kena rehat utk pulihkan kotak suara. So, zamani pun sama..maybe tak boleh pulih dalam seminggu.

    2

    0
  20. Anonymous says:

    maaf abg zamani, mgkin kami ni pndai berckp saja, tp tak tau situasi sbnr & x berada di tempt abg, sgala perit hidup yg abg lalui… tp sbg peminat yg masih sygkn bakat abg, x salah kalau abg ambil mana2 kata positif tuk abg kembalikan semangat abg, & berjuang tuk sihat semula….bakat abg cukup besar….sgt2 syg kalau disiakan…peminat rata2 pn masih setia menyokong…

    kdg2 kerana fizikal & perawatakan abg, buat org lain pandang rendah…kami btul2 sedih…abg kne buktikan yg abg bole kembali sihat & dan buktikan pd mereka yg suka merendah2kan abg…

    4

    0
  21. Col Aini says:

    Sayang zamani …..mungkin lagu ni amat bermakna para dirinya…saya nk tengok zamani minggu ni….Cuba bangun semula….

    0

    0
  22. Site says:

    Pengumuman pernikahan bekas personaliti TV3, Azrinaz Mazhar Hakim pada Mei lalu mengejutkan ramai pihak. Azrinaz yang sebelum itu digosipkan dengan seorang selebriti media sosial mengakhiri khabar angin apabila memuatnaik gambar pernikahannya di Instagram.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Please bangun semula. Kami bersama kamu. Tidak mengapa yg lpas jgn di ulg. Lgipun minggu lepas adil utk semua..semua mara ke this weekend.

    0

    0
  24. zaman says:

    takyah nak membela sangat bekas2 penagih ni…busuk industri ada org mcm ni. ko nak anak ko isap dadah ke? GV dll rancangan patut gam terus artis yg ada kes dadah. masa dia tengah high..ada dia ingat peminat2 ke????
    ni belum masuk lg artis yg suka tunjuk p…r and memancut …..buat video. tup2 cakap..bukan saya ye. saya difitnah.

    1

    3
    • Anonymous says:

      cuba positif sikit, selagi kita sesama manusia ni hidup bermasyarakat, apa salahnye bantu org2 yg mcm zamani ni, mana tau boleh kembali ke jln yg benar…kuasa allah tu besar, manusia boleh berubah…org yg negatif mcm u la yg suka buruk sangka & menjatuhkn org…

      2

      1
  25. Zaman says:

    Bg lh peluang..biar penuh org bmasalah dlm tv.

    0

    1

Leave a Comment

Optional