Written by serenity | June 3rd, 2018

1 Jun lepas, pelakon Datuk Rosyam Nor telah membuka pasaraya 24 jam di Setiawangsa, Kuala lumpur. Pasaraya itu bernama ST Rosyam Mart, merupakan kerjasama Rosyam dengan syarikat Seri Ternak.

Rosyam berkata dia mahu mengadakan pengalaman membeli belah barangan mampu-milik dalam suasana mewah.

Walaupun begitu, sudah ada yang mengadu bahawa barangan di situ lebih mahal 30 sen dari pasaraya lain melalui IG Story di Instagram.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.



Aduan itu bagaimanapun dikritik Netizen yang menganggap perbandingan itu tidak sepatutnya dilakukan.


Ini ialah perkembangan yang baik memandangkan selebriti biasanya membabitkan diri dalam perniagaan kecantikan, kosmetik dan makanan secara kecil-kecilan.


Pasti ST Rosyam Mart sangat berguna terutamanya kerana orang ramai memerlukan barangan mentah sebagai persiapan menyambut Aidilfitri. Selamat maju jaya diucapkan buat Rosyam.

Sumber: KL Reporter

101 responses to Pengguna Mengadu Barang Pasaraya Rosyam Nor Mahal 30 Sen, Ini Respon Netizen

  1. BellaAZ says:

    Cuba la sekali sekala positif sikit.

    24

    0
    • ctdk says:

      Semalam terbaca fb kawan…die mmg duduk sekitar situ…owner kedai makan, so dah biasa beli brg dapur sekitar situ. Katanya tu bukan milik rosyam pun, cuma pinjam nama dan mungkin ada komisen…tp owner sebenar adalah CINA. Hari pertama jer rosyam tunjuk muka, hari seterusnya semua pekerja n management cina yg uruskan. Kawan mmg siap berbual ngan staf2 kat situ sbb dah kenal. Sebelum ni dorang da ada pasaraya yg lain pun yg kawan biasa pegi.

      ST tu stand for company Sri Ternak…kawan tu biasa beli barang kat Sri Ternak Selayang…Cina ownernya…

      7

      13
      • Din says:

        Laaa kn ada tulis atas tu ST tu apa & jv dgn rosyam. Ko baca ke tidak??

        21

        0
        • Anonymous says:

          Bodoh kan yg buat perbandingan tu. Low class dan otak udang. Habis jusco dan mart lain tu sebijik ke harga semuanya dgn giant? Ikut mart mana la ko nak pergi oii. Nak bandingkan supermarket yg buka 24 jam dgn yg tutup pukul 10. Belum lagi dgn keadaan dan rupa bentuk dalam mart, mestilah ada lebihnya sikit kat beberapa barang. Lagipun giant tu mart besar dan antara terlama. Apsal la bodo sngt, mgkin tak pernah pergi shopping kat tempat lain kot, giant je dia pergi. Giant jusco tesco parkson KK tu semua barangnya sama harga ke, mesti la ada barang yg sama dan ada barang beza(lebih atau kurang). Trlampau bnyak sebab perbandingan tu x sesuai dibuat, terutamanya bab 24 jam.

          14

          1
        • MEL says:

          BILA MACAI BUAT BUSINESS.
          KORANG PERCAYA LAGI KE PUAK2 UMNO NI?
          AKU SAMPAI KIAMAT PUN XKAN MENGUNDI UMNO DAN LEMBU2NYA.

          43

          13
        • Dora Abu Zahaq says:

          Kalau satu barang mahal 30sen. Kalau 10 barang korang rugi Rm3.
          Kalau 30 barang? Baik ko pergi pasar2 kecil je. Setakat retis punya kedai…. Tak payah…tak payah.

          26

          4
        • Sporean Gurl says:

          Hidup PH…hidup Abang Mat!!!!

          21

          7
        • Anonymous says:

          di kl ni kalau kedai2 yg harga extra mcm ni kedai2 bangla wei. diaorang bukan nk buat business…tpi ‘money laundering’…ada agenda lain. opssss!

          9

          0
        • Boy says:

          akak2 bawang komplen mahal tapi beratur.. sanggup bayar jugak.
          bahlol x boleh diajar ke haper huh? belah je lahhhhh!

          12

          0
        • Jemah says:

          Maknanya adik2 ku sekelian, operating cost dan sewa kedai dia mahal lah tu. Rental is considered overhead cost. Overhead is included in his product prices already. Understood?!

          31

          0
        • Anonymous says:

          Majoriti rakyat Malaysia sokong PR,,,,mamposlah macai Umgok!?

          7

          13
        • Anonymous says:

          JANGAN KAITKAN DGN POLITIK LAAA. SUSAH LA ORG ISLAM NAK MAJU MCM NI. TERUK PERANGAI SEKOR2. POLITIK TU POLITIK LA. HULU BETULLAH PEMIKIRAN SEBEGINI. SAMPAI KE SUDAH ORG MELAYU LAMBAT NAIK.

          17

          2
        • Anonymous says:

          MAJORITI ORG MLYSIA X BODO MCM KO. SAMAKAN POLITIK DGN PEMBUKAAN MART ORG MUSLIM.

          7

          3
        • Pak Engku says:

          puak2 umno silalah serbu pasaraya ni. korang kan suka bayar lebih…menyusah dan tikam rakyat. pergi la support tunggu apa lagi?!!

          13

          13
        • Senyum Kambing says:

          Terbuktilah hypermarket ni utk golongan have have. Golongan Umno je yg byk duit skrg ni weii. Dapat derma sje berbilion beb. Lagi satu, org2 Umno gigih menabung. Lol

          1

          11
      • Mother of Three says:

        inilah susah malaysia. masyarakat mentaliti ‘tidak apa’ lebih2 lagi org2 melayu. tengok trend dlm pru14 yg mgundi kerajaan skrg byk orang2 cina dan golongan muda urban/bandar. org2 cina berbangsa tionghua amat peka dgn isu gst dan kenaikan kos. org2 tioghua 1sen pun berkira sis oii. sbb tu la mereka boleh jdi org bjaya dlm bisnez. rakyat x berkira sgt pon pasal 30sen. org bising pasal isu perlaksanaan ko. jgn pung pang pung pang konon murah tapi hakikatnya? jdilah pembeli bijak. kenapa pulak ko nk bukak 24 jm tpi alasan harga barang ko mahal? org2 cina, bangsa diaorg naikkan harga char keow teow sepinggan 50sen pun boikot. yg ko?

        19

        -10
        • Anonymous says:

          agree. saya rela beli di pasar tani dan borong barang2 basah ayam udang dan sayur boleh tawar. kalau sabun mandi dan cuci jamban, ubat gegat, sheltox, colgate dlll barulah saya ke pasaraya.
          pembeli2 harus bijak bezakan.. kurangkan kos terutama yang ada anak2 ramai. jangan jadi bengap.

          14

          0
        • Anonymous says:

          best comment so far…win!

          1

          3
        • Anonymous says:

          cina lagi kuat markup tinggi la. apa punya perbandingan ko ni, 1 sen berkira dgn maju dlm perniagaan?apa kaitan? diarog maju sbb saling menyokong adalah, wlupun yg disokong tu kdng ada penipu, lagi teruk.
          aik. knapa ko nk pertikai org nak buka kedai 24 jam?wahahahaha. habis utk jadikan harga brng murah, dia kena buka smpai pukul 10 la ye? ko nak kerja pn ada target weyh, apetah lg nak buka prniagaan. kau baru keluar dr hutan ke ni.

          8

          0
        • Anonymous says:

          pilihan di tgn kita. bnyk supermarket yg ada, x suka yg disini, pi la yg disana. apa susa.

          4

          0
      • Anonymous says:

        sila hadam!!!

        17

        1
      • Anonymous says:

        Yer Mr ho ah chai owner ..itu strategy business, melayu skrg ade sentiment support bangsa sndri..so dia ambik peluang tu jer..kalau berbaloi gi jer beli kat situ no hal.. kalau ade better option gi kdai lain..

        0

        0
    • Anonymous says:

      maaf lari topik. cuma nak bagitahu abg nara sikit. iklan diantara artikel dan komen sgt2 jauh disebabkan oleh iklan2 yg terlalu bnyk. disebabkan saya dan pembaca2 yg lain, kena stroll lama2 utk sampai ke komen. hopefully abg nara take note on this concern. tq

      111

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      kalau supermarket kalau 24hour memang la mahal sikit pasal dia 24hour apesal bahlol semua orang2 ni …sama jugak macm clinic kalau clinic 24hour memang mahal…kalau ingat giant tu murah dari rosham nor supermarket ha brambos aje lah gi giant huh ! baru lebih 30sen pon nak kecoh…kalau tknk bayar lebih 30sen pegi pasar aje lah jangan gi supermarket ! jangan macm kampong sangat lah !!! huh !!! yg penting supermarket yg korang masok tu selesa berseh aircon itu yg penting berseh berseh berseh…!

      19

      2
      • Pengguna Tak Tertipu says:

        Harus direport kepada KPDNKK. Isu 24jam bukan perkara pokok minah. Isunya disini kenapa harga barang2an lebih mahal? Kalau pasar ni dibuka hanya waktu pagi harga nya lebih murah ke apa? Nonsense!

        32

        2
        • kiki says:

          NSK pon 24 jam rase, murah jeeeee

          8

          0
        • Anonymous says:

          Kan..KK Mart pon murah. Pergi je situ.
          Jangan nak berangan sangat lah.

          15

          0
        • Anonymous says:

          Ada je brng mahal lbih dr kt giant. pergi la check. sama je, kalau jumpa yg murah, akan ada jgk yg lebih kat brng2 lain, begitulah klau kedai 24 jam. tapi semua x boleh lawan 7e, kesemua brng 7e lebih mahal bnding mart 24jam lain kcuali ada promo.kahkah

          3

          0
      • Anonymous says:

        La Bodega dah viral sebab tak keluarkan GST….pasaraya ni next kah? hahahaha

        8

        0
      • pergi kedai lain la samdol says:

        korang tolong si rosyam ni bayar sewa bangunan je lahhhh… :(((

        16

        0
      • wawa says:

        yang sebok sgt rosyam nor tu sbenanya dpt komisen lah ni sbenanya kedai cina lah.. dah check ke giant tu asal nya dari mana? cuba google sket.

        1

        0
    • Anonymous says:

      yg mengatakan harga sedikit mahal sebab pasaraya ni 24 jam.. kurang cerdik.
      kalau dah tahu kos operasi meningkat disebabkan “operating hours”…why bother?

      22

      2
      • Ida says:

        setju gak, sbb kedai2 mahal pembeli2 x bersatu. cuba rakyat boycott kedai2 yng mahal cenggini, mau nya nk naikkan harga?

        4

        0
    • Anonymous says:

      Tipikal puak macai. Gst 6 persen x bebankan rakyat kononnya. Padahal …pengilang, pemborong, pekedai dan kita ..terbayar 24% akhirnya. Kalau pergi makan… 6% GST dan 10 % service tax. Jadi ..16 persen?
      Kepala bapak ko murah? Kedai Rosyam ni ikut modul Ahmad Maslan prinsip ke? hahaha

      8

      -6
  2. Anonymous says:

    Biasala,ada benda murah skit,ada mahal sikit,kalu , camna nak untung.nak kata bodoh,satg marah…tapi bodoh vs bengong..

    3

    2
    • Anonymous says:

      Taktik marketing. Macam Jakel…bila masuk kedai baju melayu….RM200. Buat para peniaga, sila patuhi pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) pada kadar sifar yang bermula 1 Jun 2018.

      #KPDNKK #GST

      12

      0
    • Anonymous says:

      Kalu kedai Cina boleh kasi murah knp kedai hauk tidak?

      5

      1
  3. fishball says:

    tak perlu nak complain. setakat 30sen je pon kalau tak suka, jangan beli jangan datang lagi. abis cite. kalau semua orang mcm kau nak mengira tutup lah semua kedai kat mesia
    selamat berpuasa :)

    10

    2
    • Anti Salah Bual says:

      Ko ni mesti gang Kak Jat Lembu yg kononnya masih nak bayar GST tu kannn? Bengong..kenapa x boleh komplen? Hak pengguna ko reti tak bersembang ni !!

      1

      6
  4. Makcik bawang says:

    Tu la melayu kita. Produk bangsa sendiri mahal sikit je terus kecam. Better la dari shopping kst giant milik cina tu. Cane bangsa nak maju kalau asyik membeli dari orang cina je? Cina jugak yang maju . Bangsa sendiri? Terseksa membayar hutang sampailah akhirnya muflis. Sekurang2nya mall ni lagi exclusive dari suasana mall lain

    16

    1
    • Anonymous says:

      giant bukan cina punya tapi syed mokhtar. kau ni racist kuat sangat. apa salahnya kalau orang compare2 harga. tak semua senang macam kau!

      14

      4
      • Pekerja Giant says:

        Sorry… Giant mmg milik cina. Sebelum wujudnya Giant, ada syarikat TMC. TMC sampai skrg masih ada. Giant wujud dari TMC iaitu syarikat perniagaaan retail kecil-kecilan cina dulunya. Kemudian apabila dibeli oleg Hong Kong Dairy Farm wujud la Giant, Cold Storage, Mercato, Jasons… dan TMC masih ada cuma tak byk dan kecil. Cuma dlm hal ini tak perlu la nak mention milik cina ke melayu ke india ke… siapa berusaha dia yang ke depan. Kita semua dilahirkan sama, ada 1 otak, 2 tgn, 2 kaki… bersainglah secara sihat tanpa mengira kaum apa.

        41

        2
        • wekkkkkkk says:

          ada lagi tak Teng Minimarket Centre (TMC) dkt Bangsar tu…wekkk dh lama x pegi sana..dh lebih 10 tahun.

          MMg Giant di buka oleh Teng..then dibeli oleh Dairy Firm..hongkong taiko..sampailah la ni..cina punyakan.

          3

          1
        • Anonymous says:

          tak kisahlah kedai cina ke..kadazan ke yg penting murah, halal dan bersih. tu je…

          6

          2
      • Huhuhu says:

        X payah nk rasis… seluar dalam korang pun made-in China!

        1

        3
    • Bawang putih says:

      Ape ko merepek.Racist la ko ni.Sbb org mcm ko la Umno n Najib wujud

      12

      -4
    • ctdk says:

      Semalam terbaca fb kawan…die mmg duduk sekitar situ…owner kedai makan, so dah biasa beli brg dapur sekitar situ. Katanya tu bukan milik rosyam pun, cuma pinjam nama dan mungkin ada komisen…tp owner sebenar adalah CINA. Hari pertama jer rosyam tunjuk muka, hari seterusnya semua pekerja n management cina yg uruskan. Kawan mmg siap berbual ngan staf2 kat situ sbb dah kenal. Sebelum ni dorang da ada pasaraya yg lain pun yg kawan biasa pegi.

      ST tu stand for company Sri Ternak…kawan tu biasa beli barang kat Sri Ternak Selayang…Cina ownernya…

      5

      0
  5. benci melayu sengkek says:

    melayu mmg sengkek dn berkira nak mampus, tak payah makan la cam tu, ko betapa dlm umah tak payah beli brg bodo,, walaupun najib punya gst dh takde masih tak Tau bersyukur lg! apa yg korang nak aku pun tak Tau?!

    2

    1
  6. Anonymous says:

    kedai 24 jam mmg mahal ckit dr yg kdai biasa.pilihan kt tgn pengguna.nak bli silakan.x nak bli sila keluar.x perlu nk komplen bagai.lgpun apa slhnya 30sen anggap ja sbgai sedekah.dpt jugak pahala.berkira nk mampuih.cmna la melayi nk maju.suka kondem bgsa sndri.

    3

    1
  7. mrt3 batal. bagussss says:

    compare dgn giant. alamak…. panas pulak. banding la dgn yg setaraf. jaya grocer ke, cold storage ke. . lempang kang. susah2 7e dgn kk mart pun ada pesaing 24 jam.

    11

    0
  8. Anonymous says:

    aku tak suka orang cakap melayu kena tolong melayu. kita memang nak tolong melayu, tapi kadang-kadang servis yang diberi tak memuaskan hati. buat kerja ala kadar je. kalau berurusan dengan orang cina, servis dan kualiti yang diberi lebih tiptop. tak dinafikan orang cina pun ada juga yang menipu, kalau boleh aku nk berurusan dengan orang melayu kalau melibatkan servis, tapi selalu kecewa dengan melayu sendiri.

    33

    2
  9. Ekonomi forecast says:

    Datuk rosyam tak berbaloi la 24jam. Byk kos nak kena tanggung, kos pekerja, kos selanggara maintenance bla..bla..bla. Sbb tu tak da pasaraya yg open 24 hours. Tak nak tanggung risiko. Paling hebat org beli pun takat pkul 11mlm je. Lps tu blah. Tokey2 dah forecast consumer buying habit dah. Just my 3 cents.

    13

    -1
    • alfie says:

      Kita tak perlu risau sebab duit pelaburan Datuk Rosyam ada lah ‘GRANT’ dari kerajaan Najib yang dia TAK PERLU bayar balik; ia lah sebagai upah Datuk mengampu Najib suami si Rosmah yang suka handbag BIRKIN!

      30

      6
    • Anonymous says:

      Betul.. ni bukan pasar borong. Ni mcam pasaraya. Org beli waktu siang dan malam pun takat 10pm.

      0

      0
      • wekkkkkkk says:

        kalau buka 24jm berhati2 ye..byk penyamun menyamar mcm pelanggan.
        Jawatan Cashier pulak kalau waktu lewat 12am ke 5..jgn bagi pompuan kerja…bahaya utk wanita.

        0

        0
  10. alfie says:

    Memang patut boycott si kaki ampu ni. Time Najib jadi PM dan penganjak punya naik tocang si Rosyam ni. Siap buat event ampu Najib sampai Mat Over lempang David Teo kerana telalu emotional nak tunjuk sayang-kasih dan hormat mereka kepada si suami Rosmah tu. Si Rosyam siap lagi mengata dalam mic ” Dia (David) memang lorat ” kepada Najib suami si Rosmah yang suka bag BIRKIN tu!

    11

    5
  11. Macai dedak Najibooo says:

    Mat Over jadi cashier kat sini ke ???

    6

    0
  12. aishah says:

    banyak pulak iklan si nara ni..

    7

    0
  13. suhaimah 58 says:

    gaya beza 30sen tu mcm beza 3 hinggit … dah kalau situ mhl g lah beli tmpt lain, mn2 org pun akan wat cmtu kot .. sy sendiri pun, kalau kat situ mhl tp dah terperasan tmpt lain murah g semula tmpt yg murah tu .. xde paksaan pun .. tp selalunya x pernahla takat 30sen cmtu nak bandingkan beriye, selalu beli jer …

    3

    0
  14. Anonymous says:

    woi nara..banyak iklan la hanaat!!!

    8

    0
  15. wekkkkkkk says:

    kalau mahal 30sen, tapi kamu duduk dikawasan tu tidak mengapalh byr lebih sikit.
    Hanya kerana 30sen mahal, ko pun x jadi beli..dn terus pegi giant yg jauh 30km dri rmh ko..kau pulak naik kereta..buknkh dh buang masa dn buang minyak.
    Lebih baik beli je dkt kedai yg berhampiran utk brg yg x ada stok kt rumah.

    Nnnti bila ko free dn nk berjimat2 sgt..pegilah Tesco dn Giant sebelah2 petang dlm kul 5.30pm keats..dh tentu brg yg basah akan di offerkan 50% dri biasa dgn label merah.
    Belilah yg tu kalau nk SUPER DUPER JIMAT.
    Kalau ayam tu dh lebam sikitlah,kalau sayur tu dh lunyai sikitlah…byk je org pilih berebut.

    3

    0
  16. kakikucinghitam says:

    sharnaz tlg tampar budak yg post ni

    1

    0
  17. nanie says:

    bodo btl la org yg komplen tu.. bodo jgn tjk sgt dpn org memalukan je..
    mmg la ada brg murah ada brg yg tggi skt harga. cuba ko yg bodo ni pegi survey semua brg2 kat giant tu lps tu ko survey plak tpt lain.. xsemua benda murah kat tpt ni, ko survey brg yg sama kat tpt lain tu sama harga..mcmn melayu nak maju klu melayu sdr yg jatuhkn org sdr..

    1

    0
  18. makcik bwg 40an says:

    “kalau satu brg 30sen…10 brg dh berape..
    Kiralah.
    Tapi setakat beli satu je rugi 30sen..tak perlu komenlah.

    0

    0
  19. xo says:

    bagi aku mahal seposen pun aku akan bising. betul la apa netizen cakap tu.

    3

    0
  20. iklanbanyaksemak says:

    aku sorang jeke perasan iklan makin byk kt nara ni … semakk wei …

    9

    0
  21. Zack says:

    Mahal 10sen ke…50sen… bukan isu utama. Isunya disini…kedai ko “competitive” ke dari segi harga dgn kedai2 mamak, apek atau pasar borong tu semua? Mampu ke ko bersaing?

    3

    0
  22. jurgen klopp says:

    bapak banyak iklan woiiiiiii

    3

    0
  23. Anonymous says:

    mahal la tu…sebab nk bayar kos bangunan/tapak. hahahaah…semua kena tipoooo.

    3

    0
  24. Anonymous says:

    Mat Over x kisah bayar lebih….katanya!!! lol

    3

    0
  25. fauzi says:

    kalau mahal..pegi la kedai lain beb. bodo!!!!!!!

    1

    0
  26. wawa says:

    Boleh tak nak komen sikit. Iklan di dalam blog ni terlalulah banyak. kalau iklan dulu-dulu boleh diterima pakai, takdelah banyak sgt. sekarang ni macam kau bukak blog iklan dah kekdahnya, berita pon asyik ulang benda sama dan berita yg orang tak nak baca. Nara, kalau tak nak hilang pengunjung. tolonglah kurangkan sikit iklan-iklan ni dan update la berita yang baik

    3

    0
  27. Anonymous says:

    Hancurkan najib umno dan barisan nasional ni..ada yg tak sedar lg?

    14

    1
  28. why bother says:

    alahai apa la benak sgt. kau bg 2 barang je mahal 30sen tu. sama je giant, mydin, tesco dll. susu murah kt mydin mahal kat giant. pampers murah kt tesco mahal mydin. semua supermarket pon sama je ada certain barang mahal dan murah dr supermarket yg lain. marketing strategi nama nya. nnt supermarket tu buat iklan barang murah. secara tak langsung pembeli akan beli barang lain jugak yang mahal. lain la ko xde keja g beli barang2 murah kt setiap supermarket. kau boleh install apps yg boleh compare barang kat setiap supermarket tu. mana murah ko g beli sana. takyah nak benak sgt. mahal2 pon rmai je yg pergi. why bother??

    2

    2
    • wekkkkkkk says:

      bagi pendapat aku yg murah lah katakn satu brg makanan buah2 contoh nyer”
      tembikai:-
      a. sekilo dkt giant atau tesco, econsave..checkers.. paling murahpun sekilo 1.49
      atau 1.59.
      ..kalau sebiji dlm 5 – 6 hingit.
      …tapi bila balik rumah di belah..alahai kurang merah dn kurang manis…x cukup zat.
      …sbb aku x pandai nk pilih, pilih punya pilih..”terpilih”.
      ..atau mmg buah yg x kualiti d hntar kt sana.

      b. beli kat supermrket yg ada mhl sikit mcm Aeon ke Jaya Grocher ke..bla.bla.
      …sekilo dlm 2.50 atau 3.50..sebijik dlm 13 hinggit.
      .. bila balik rumh belah..cantik merah dn rasa manis.
      …mmg buah yg berkualiti di hantra ke sana.
      ..maka berbaloi berbelanja lebih sikit tanpa membuang makanan tu.

      1

      0
  29. Opah says:

    Boikot je lah..bukan kt KL ni kedai si Macai nie ajer!!!

    5

    1
  30. Aku Bukan Rasis says:

    Ingat lagi isu David Teoh ditampar Mat Over …”Dia ni memang kurang ajar Dato!”! Jampuk si pengampu Najib!!!!

    5

    0
  31. wekkkkkkk says:

    30 sen pun mesti kira ye.sbb platistik pun dh 20 sen dulu..skrg dh jadi 19 sen.
    19 sen di byr 20 sen..baki 1 sen “boliaw”..

    2

    0
  32. firdaus says:

    pembeli harus boikot. kasi pengajaran kpd mereka2 yg ingin ambil kesempatan. jgn jadi bengong. byk kedai lain lah!!!

    4

    0
  33. ain says:

    apa ke bangang lagi bodoh korang ni? aku xnak komen pasal die mahal 30sen. pasal orang bijak xperlu argue benda ni. tapi aku rasa bangang sangat2 bila orang bash sbb die macai UMNO je. kemonnnnnn. otak tu jangan tinggal lama2 dalam hutan boleh tak? fanatik nak mampus dgn parti. JANGAN JADI MACAI PARTI. menyampah aku tgk melayu mundur mcm ni

    3

    0
    • Anonymous says:

      Macai Umno perlu disingkirkan sebab menyokong rasuah! Kalau kt China dah lama gang ni sume kena hukum tembak. Di Korea dan Jepun dah lama ko merengkok. Macai2 Umno virus yg ada dlm negara. Tiap2 minggu dengar khutubah..tapi bila isu rasuah dan korupsi..ok buat2 buta! Buat malu je. Org2 kapir ada gi dengar khutubah?

      11

      2
  34. Anonymous says:

    Mat Over ke tu yg suruh naik harga atau Kak Mah??? Lol

    2

    0
  35. Joyah says:

    Mat Maselan suka la kedai2 mcm ni…cai Umno kan suka rakyat bayar lebih! :(

    9

    0
  36. Jojie says:

    Report je kat KPDNKK… kalau tak mampu bersaing baik ko jual nasi lemak je!

    3

    2
  37. Anonymous says:

    Penyokong2 Umno-Bn..kalau x susahkan rakyat…ambil kesempatan bukan mereka lah!

    0

    3
  38. mimi says:

    Pilihan pasar dan pasaraya banyak kat malaysia apatah lagi di KL ni jadi buatlah pilihan yang bijak kat mana yg memuaskan hati dan poket utk membeli dari dok komplen tak habis. jika tak suka tu macam2 bercakapnya patutlah melayu masih ditakuk zaman TM..hasad tak luntur.

    0

    0
  39. Noname says:

    Terpaksa la kau hadap rosyam…bkn sebab ahli umno or penyokong umno..tapi sbb celupar mulut dek kerana nk mengampu pm..sama juga kes dgn dira..sbb korang rasa dh atas kayangan..najib tu untouchable..sanggup jadi hero menghina2 dpn publik..

    3

    1
  40. BISHHHHH says:

    Bishhh…kat tempat aku lebih 30 sen lah mahalnya….dah tak de pasaraya lain terpasala beli…hanat betulla…drp dok kata pasar politik.marilah sama2 berdoa supy Malaysia tetap aman tak jd cam Jordanyg tengah bergolak…

    1

    0
  41. Awan nano says:

    Aku bukan nak komen pasal mart rosam. Aku nak komen dia pasal penjilat dedak masa jd moderator TN50. Hah! Bukan main ko ikut najib kutuk Tun M kata org tua tu mcm2 sampai rosemah ketawa bagi nak rak? Siap kata DT tu kuang hajo! Hah, skg ko cari dedak ko balik kat mana ko bak dpt supplier dedak skg ni?

    3

    0
  42. lola says:

    Bagi aku kalau kau setakat nak beli 2,3 barang boleh lah. Kalau nak borong untuk barang rumah tak kot memang lah satu barang contoh naik 30 sen. kalau org tu punya barang penuh dua troli… haaa.. dah lebih extra money okay.. ntah boleh tambah barang lain lagi. huhuhu Pasaraya lain pun parking free.. huhuhu maybe yg rasa 30 sen tu hek eleh cikai sebab dia beli 1,2 brg je. Macam 7e. ko beli semangkuk maggi je wlpun mhl sikit

    2

    1
  43. lulu kemulu says:

    nara oi rimas btol punya banyak iklan ko ni

    1

    0

Leave a Comment

Optional