Pengesahan Naik Taraf Unifi Turbo Telah Dibuka!

Trending

Pengesahan Naik Taraf Unifi Turbo Telah Dibuka!

Sebelum ini, TM mengumumkan akan menaik taraf pelanggan semasa Unifi dengan keajuan internet maksimum sebanyak 800 Mbps, sehingga 10x lebih laju!

Sumber: Lowyat.net

TM telah membuka halaman pengesahan (verification page) untuk menaik taraf Unifi Turbo baru-baru ini, dan pastinya laman web mereka sedang megalami kenaikkan kunjungan pengguna yang sangat tinggi buat masa sekarang.

Advertisement

Sumber: Lowyat.net

Terlalu banyak permintaan untuk internet berkelajuan tinggi, semestinya bukan perkara yang mengejutkan jika orang ramai teruja untuk menaik taraf internet mereka.

Tetapi dengan begitu banyak permintaan, perkara ini sudah melampaui keupayaan ‘server’ mereka sendiri dan menyebab kan laman seluruh laman web unifi.com.my sedang mengalami gangguan secara serentak.

Sumber: Lowyat.net

Proses naik taraf Unifi Turbo akan berlansung secara 2 peringkat. Set pertama akan berlangsung  pada bulan Ogos-Disember 2018 manakala set kedua akan menikmati internet berkelajuan tinggi antara bulan Januari-Jun 2019.

Walaupun kita mungkin tidak dapat menikmati internet berkelajuan tinggi ini lebih cepat daripada masa yang kita dijangkakan, tetapi sekurang-kurangnya ada ‘timeline’ yang boleh dirujuk suapaya penaik tarafan ini berlangsung menikut masa yang ditetapkan.

Sumber: Pokde.net

 

 

 

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...