Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Pengarah Syukur Drama Nur Menang Besar Di Anugerah Skrin 2018 (ASK 2018)

Meskipun dikritik, formula pengarah drama dan penulis skrip popular, Shahrulezad Mohameddin yang berani menghasilkan drama tentang seorang ustaz yang bertemu dan secara tidak sengaja jatuh hati kepada seorang pelacur akhirnya berbaloi apabila drama Nur memenangi Anugerah Skrin 2018 yang diadakan semalam.

Advertisement

Walaupun sudah menjangkakan kemenangan drama tersebut, Shahrulezad bagaimanapun enggan meletakkan harapan terlalu tinggi kerana enggan merasa tertekan.

Sejujurnya, saya tak suka apabila ada orang letak jangkaan terlalu tinggi untuk drama kita menang dan itu membuatkan saya jadi takut dan tertekan. Bayangkan kalau drama ini kalah, tak bawa balik apa-apa trofi, orang akan pandang saya lain macam dan tanya kenapa tak menang ya?

Sebenarnya, saya tak suka orang simpati kalau saya kalah. Alhamdullilah, rezeki memihak kepada kami malam ini.

Drama Nur bukan sahaja berjaya merangkul trofi Drama Rantaian Terbaik tetapi dua pelakon utamanya iaitu Syafiq Kyle dan Amyra Rosli turut memenangi kategori Pelakon Lelaki dan Pelakon Wanita Terbaik Drama Rantaian.

Katanya drama Nur 2 bakal memulakan penggambarannya tidak lama sahaja lagi dan pastinya sudah ramai yang tidak sabar apakah kesinambungan kisah Ustaz Adam dan Nur. Sama-sama kita nantikan.

Advertisement

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : TV3 Malaysia & Drama Sangat

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

30 Comments

  1. Anonymous

    November 3, 2018 at 11:51 pm

    Tahniahh memang layak capik dan amira rosli menang anugerah PELAKON WANITA DRAMA RANTAIAN TERBAIK DAN PELAKON LELAKI RANTAIAN DRAMA TERBAIK. Ni baru berkualiti punya anugerah dari juri2 bertauliah. Bukan undian peminat. Yang hebat2 dan power berlakon yg menang semalam. Memang lakonan power dan mantap! Tak kayu mcm setengah pasangan artis sendu tu. :’)

    Tak sabar nak tunggu NUR 2 !!!!

  2. Noor Elina Safar

    November 3, 2018 at 10:55 pm

    Yesssss…Capik Kail ngan Mira Edora Roslee menang …Drama Nur sesangat bagus..mencik Ostat Jadian dlm citer Nur tu tp patut pelakon tu kat luar shud menang pelakon pembantu terbaik…

    • El

      November 4, 2018 at 8:01 pm

      Pakailah bahase dengan betol

    • Noor Elina Safar

      November 5, 2018 at 11:29 am

      Walaupun bahasa saya tidak betul tp saya tidak guna bahasa lucah melampau macam kamu

  3. My wifi lingkup kena petir hhmmmm

    November 3, 2018 at 9:17 pm

    Yapp … Memang layakkk

    Tak de amik mana2 NOVEL .. Drama nie ade lawak nya ade deep nya … I’m waiting NUR 2 tahun depan :)

    Good Luck Budak Ijat ..

  4. Arrrrrrhhhhggg

    November 3, 2018 at 9:15 pm

    Akhirnya, ade disebalik drama2 hampeh, ade berlian yg tersembunyi.

    Saye yakin ade pengarah2 yg mempunyai idea bernas, tapi produser x yakin dan teruskan dgn jalan cerita yang sampah.

    • 1MPHAF

      November 4, 2018 at 7:15 pm

      Rancangan realiti hiburan/keagamaan lagi hampeh!! Drama, telefilem dan filem pula tak kisah la yang mana menang kategori masing2 kecuali Rancangan Realiti Terbaik..

    • ji

      November 5, 2018 at 2:22 pm

      bkn…sebenarnya pengarah dah hntr proposal utk hasilkan drama2 bgs tp PIHAK TV yg tolak dgn ALASAN, TAKUT RATING JATUH. plg kesian bla produser2 yg kurang ternama laa hntr proposal begini TAPI DI REJECT MENTAH2 OLEH PIHAK TV…org TV kan nak yang bestttttttt je… fhm2 je laaa

  5. cute_cici

    November 3, 2018 at 8:31 pm

    Congrats to all!!!

    • Syantik Shampah

      November 3, 2018 at 9:17 pm

      Aku tak tengok dan tak tau siapa pemenang. Yg ni tau lah sebab dah terbaca lah kan. Malas juga nak google. Nak tanya juga. Prattrahzrutzra ada menang tak? Jura menang tu aku tak heran. Tapi kalau Prattah Ngamen menang tu aku tak tau lah. Apalagi kalau Lopa menang lagilah aku taktau nak cakap apa. ASK ni berdasarkan undian juga ke? Atau juri prof?

    • otak penting

      November 4, 2018 at 12:25 am

      kenapa bodoh sgt ko ni??

    • omak kau

      November 4, 2018 at 10:23 am

      Pergi search google. Kerja tanya org je, membaca malas

    • Anonymous

      November 5, 2018 at 11:46 am

      kan membaca malas.. google nara gosip2 bole plak… stok2 mcm Syantik Shampah keturunan bodoh2

    • Adudu

      November 4, 2018 at 1:35 pm

      Syantik shampah
      Jangan komen macam orang bodoh ye. Bye.

    • Anonymous

      November 4, 2018 at 6:58 pm

      Btulsh tu komen dia. Siapa nk goggle..silaknn google.
      Tpi mmg..patah dan lopak tak berkualiti dlm lakonan.

    • Pemerhati

      November 5, 2018 at 12:58 am

      Neelofa mmg x menjadi lakunan nya sbb aku cuba tgk drama dia mmg x boleh tukar daripada jadi neelofa. Tapi dia mnyerlah dgn bisnes nya. Fattah pun begitu dulu. Tapi skrg lakunannya dah bertambah baik dan okay je aku tgk dlm Wanita Terakhir dan Kl Superforce. Both lawa dan hensem dgn kelebihan masing2. X perlu la kondem dia org just nk naikkan hero kegemaran korang.

    • karya pun penting

      November 5, 2018 at 10:46 am

      utk pemerhati. betullahtu fattah boleh berlakon bole tengok dia dlm bencinta,bayangan emilia rasa fattah kena berlakon dlm cerita mcm tu,cite2 dark ke kalo romance ni rs dia nmpk mcm pemalu plus dia ada package kot..bring it on lets shine….neelofa pula menyerlah dlm pemgacaraan cuma kn ada ilmu sikitlah bila bercakap tuh..kita kena hargai kepelbagaian setiap org baru meriah industri kita jgn nak kondem,menyindir,nak jatuhkan,bajet bagus jer sesama korang sesama peminat ni..alahaiii

    • Pemerhati

      November 5, 2018 at 1:00 am

      Komen aku td utk Syantik Syampah. Salah parking lak. Hikhik

    • Rania

      November 5, 2018 at 7:41 am

      Aku dh jangka pon cte NUR ni cnfirm akan menang dlm Anugerah skrin. Cuma pada aku dia akn jd lbh Awesome gilaaaa klu Syafiq kyle pnya dress up mcm ustaz adam & Amyra rosli dress up mcm Nur. Nthla, msti lagi best kutttt.

Loading...
To Top