Written by AbangNara | July 23rd, 2014

Pemergian Zizan Razak sebagai pengacara Melodi baru-baru ini menyaksikan tempatnya digantikan oleh Sherry Alhadad dan Zulin Aziz. Jangan tanya Abang Nara siapa mereka berdua ini. Memang Abang Nara tak tahu dan tak kenal. Namun yang pasti gandingan Awal Ashaari dan 2 orang pengacara baru ini telah pun ke udara untuk 2 episod. Nampak gayanya daripada maklum balas yang diberikan secara online, ia adalah satu gandingan yang mengecewakan.
melodi baru

Diakui bukan senang untuk mengacarakan program hiburan nombor 1 Malaysia lebih-lebih lagi jika anda adalah muka baru dalam dunia hiburan. Awal Ashaari sendiri mengakui agak sukar untuk mencari keserasian dengan Sherry dan Zulin. Menariknya komen-komen pedas dan kritikan padu yang diberikan oleh penonton Melodi telah membuatkan Sherry tersinggung. Kata Sherry menerusi Mstar Online:-

Tipulah kalau saya kata tidak kecil hati dengan komen dan kritikan penonton terhadap kami, sehingga saya fikir teruk sangatkah saya mengacara?

Bagilah kami masa dan peluang untuk memperbaiki diri, ini baru tiga minggu kami bersama dan saya yakin lama kelamaan ia akan lebih baik.

Dua episod awal ini sangat mencabar apabila berhadapan situasi yang sangat sensitif, kami perlu jaga percakapan dan tidak boleh terlepas lawak yang tidak kena tempat.

Jadi pada episod MH17 Ahad lalu, kami memang tidak banyak cakap kerana sentiasa fikir apa yang perlu dicakap yang tidak menyentuh perasaan mana-mana pihak sehingga akhirnya tidak terkeluar apa yang hendak dicakap itu.

Nasib baik Awal banyak pengalaman tentang itu, saya tahu ada yang komen kata kami tidak banyak cakap dan tiada fungsi pada minggu itu.

Kalau boleh saya tidak mahu baca komen mereka sebab ia beri unsur negatif tetapi bila fikir balik, saya kena baca juga untuk saya perbaiki diri menjadi lebih baik.

melodi baru

Secara jujur, Abang Nara akan bagi Sherry dan Zulin peluang sehingga 5 episod untuk melihat sejauh mana keserasian mereka berganding dengan Awal. Sekiranya tiada peningkatan, diharap pihak TV3 akan mula serius berfikir untuk mencari pengganti. Kalau boleh panggil balik Dira Abu Zahar pun bagus jugak. Abang Nara suka melihat gaya Dira mengacarakan Melodi dulu. Apa pula kata anda? Siapakah calon paling sesuai untuk mengacarakan Melodi bersama Awal?

P.S: Proton keluar model baru akhir tahun ini

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

114 responses to Pengacara Baru Melodi Tak Digemari Penonton?

  1. Olaf says:

    pd aku la…awal satu org jer dh ok ap..x payah la nk panggil dua pompuan ni..wat semak jer la ramai2….

    0

    0
    • manusia biasa says:

      Aku tengok ok je diorang 2 ni..suka je aku

      0

      0
      • miss ynwa says:

        korg nak cepat pemesss buat jerr keek best2 then musti ade org atasan yg pggil uolss msuk tb anyway mmg aku layan leww keek2 zulin aziz ni..lawak kowt!!!!…iklan colgate jerawat etc, sinetron vs korea..ziana zain…..u mmg talented babe, tp bkn mengacara kikikikikix5

        0

        0
        • tahpape says:

          Solutionnya…tutup terus rancangan2 berbentuk hiburan ni…
          Hormat sikit pada saudara kita di Gaza..
          malaysia dah ditimpa malapetaka ni pun still nak teruskan aktiviti maksiat spt ini…PM dah declare malaysia adalah negara Islam…so bina semula negara Islam mengikut syariat spt negara Brunei..baru diberkati…

          0

          0
        • Tipah Kurma says:

          bagi tipah, bukan pengacara… rancangan Melodi ni dah tak relevant lagi dah.. boring uols takde pembaharuan.. gossip aje dari mula rancangan sampai akhir rancangan.. dari tahun ke tahun.. begitu aje.. buatlah pembaharuan, so penonton tak bosan. gossip memanjang, org pon bosan. tambah pulak kadang2 wartawan Melodi asek tanya soalan bukan2 yg mengarut… hurmm.. pendek kata, rancangan Melodi dah outdated…

          0

          0
        • Bapaku pulang dari kuboor... says:

          Tolong kembalikan WAHID SENARIO sebagai pengacara…!!!

          0

          0
        • One Direction says:

          yg mana satu Sherry…yg mana satu Zulin ?? aku langsung x kenal dua orang tu.
          Yang gemuk tu dah lah gemuk mcm bigfoot…. ada hati nak pakai seluar ketat…tak sedar diri gemuk. tersembur lemak2, yeksssss !!!

          0

          0
        • HANTU RAYA says:

          AKU SOKONG GAK KALAU WAHID SENARIO JADIK PENGACARA. GUA XDE HAL WEH

          0

          0
        • Didi says:

          Malaysian! Bila si gemok berfashion, mulalah semuanya nak dikomen. Teringin nak tauu yg komen komen ni, kurus sgt ke mcm lidi? Ntah ntah bdn ko ko ko pun mcm badak sumbu berendam. Jaga mulut ye. Gemuk tak hina. Tp sebabkan mentality korang mcm ni. Gemuk dipandang hina.

          0

          0
    • seluar merah says:

      Dah tau gemok tak payah la semak masuk tv. Rasa nak terajang je minah gemok tu. Kenapa dgn TV3 ni? Dah takde org lain sgt dah ke? Ambik je la chef wan tu kalau dah takde sgt, mulut chef wan pon boleh tahan puaka dia. Hihihih

      0

      0
      • Anonymous says:

        mulut ko pon boleh tahan gak ek..ko jela jd pengacara ganti dorg seluar merah

        0

        0
        • karim bin zema says:

          Entah..menyirap pulak aku tengok gemuk tu..dia ingat dia pakai legging nampak lawa? Baju sendat nampak habis koridor dekat perut tu.

          0

          0
        • One Direction says:

          hahahhahaha….kan, dah lah gemuk macam bigfoot…x malu pakai ketat2.
          si gemuk tu dah lah muka hodoh…ada hati nak jadi pengacara, buat malu jer.

          0

          0
    • aku says:

      JOHAN!!!

      0

      0
      • minat kat Johan says:

        Aku sokong sgt kalo melodi ambik JOHAN!! Johan lgi lawak dri si hidung besar 2!!

        0

        0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      lebih baik awal sorang aje yg mengecarakn melodi lagiiiiiiiiiii hepening ! kenape tk ambek johan ? dia kn boleh mengecara tol tk..darpada ambek pmompan dua ekor ni ambek johan lagi best !! bukan johan ashariiiiiiiiiiii tapi johan raja lawak ok !! tk payah la nk pakai pompan jadi pengacara leceh !! helo TV3 kenape tk ambek johan jadi pengacara melodi ? kalau ada pompan dua ekor ni tk best lah huh ! kalau tknk ambek johan ape kate TV3 ambek azwan ali ? azwan ali dia besttttttttttt….kalau ambek azwan ali minah jambu pasti tiap2 minggu penonton akan menonton melodi percaya lah !! lov u TV333333333333 !!

      0

      0
      • minah jambu idop umno ! merah biru says:

        atau pon ambek jep sepah amacm ? jep sepah pon best ! banyak2 pengacara pompan dua ekor ni yg TV3 pileh eeeeeeeeeee nyampah minah jambu tengok huh !!

        0

        0
  2. aku tahu says:

    dah lama tak teng0okkk mel00000di…urm..mungkin dh tua kot..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    kalau awal d gandingkan ngn scha pn ok wat..tpi scha skg sdg pregnant…

    0

    0
  4. paulsotongajaib says:

    panggil je FBI..dia pun best

    0

    0
  5. sentap says:

    eh ingat aku sorang je xminat 2pompuan ni.. bosan sgt tgk dorg mgacara… ase kaku, keras.. nak tgk pon tak bernafsu. sekian

    0

    0
  6. mak t says:

    memang pownnnnn!!!
    terima kasih laa abg Nara kuarkan isu neh….
    skunk ni bosan tgk melodi….
    dah tak lawak mcm dulu….
    dulu suke ngn gelagat Zizan….happy je….
    skunk ni dah macam tgk berita dunia jam 10 TV1…..
    cenggituh laaa….
    konsep haper ntah…
    Michell ke penerbit?
    Patut laa tak best>>>>>>sambil juih bibir<<<<

    0

    0
    • Elly Mazlein says:

      Tonton TV1 lagi bagus, ada drama + telefilem + dokumentari + infoberita. Tak lupa juga program untuk kanak-kanak dan remaja.

      0

      0
      • Sabri Ali @ Nick says:

        Betul tu, akak Elly! TV1 ada juga program Inggeris merangkumi dokumentari dan juga program kanak-kanak serta hiburan waktu Hari Krismas dan Tahun Baru. TV3 pula Melayu saja memanjang-manjang.

        0

        0
    • Ezlynn Ariffin says:

      TV1 lagi bagus..

      0

      0
      • minah jambu idop umno ! merah biru says:

        betol tu TV1 pon minah jambu suka tengok pasal ada ustaz kazimmmmmmmmm

        0

        0
  7. Anonymous says:

    bang nara nk panggil Dira….ooppppp sorryyyyy le..lagi teruk ad la…lebih baik kalau awal satu org jer…

    0

    0
  8. rapunzel says:

    dira ko suh panggil nara… pls… partner gn zizan terikut cara zizan… nt partner gn awal duk tiru cara awal… dira have no identity….

    0

    0
  9. honey says:

    yes FBI sangat seswai…
    FBI please TV3…

    0

    0
  10. dulu tgk skg da xtgk.. malas da... says:

    bukan diorg ni yg dari singapore tu ke?

    Dulu penah masuk rancangan Maharaja Lawak Mega – kumpulan Gebu.

    err… well, xyah la reramai… awal sorg pon cukup da..

    boleh buat vote x? =P

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Mmg xbest lh pengacara baru ni..bingit telinga dgr dia org ckp..awal ashaari sorang pun xpe..atau gandingkn dgn jeff sepahtu lg best..

    0

    0
  12. mieowww says:

    aku pon xsuke sbb pompuan berdua ni bising sgt..klu ketawa alahaiiii nampak fake nye..s sherry aku leh thn..minah sorang ag tu mmg kena out la

    0

    0
  13. grumpydrive says:

    Dira pun pengacara yg boring lah abang Nara oii

    0

    0
  14. bedah tong gas says:

    dira???
    the worst pengacara melodi kot
    biar awal sorg or pgil FBI
    kompem meletop
    FBI pon dh x dgn hot fm skrg

    0

    0
  15. Anonymous says:

    awal satu org jer dh cukup..x payah nk d gandingkn ngan sape…lagi ramai y mengacara..lagi serabut…k.baiiiii

    0

    0
  16. Anonymous says:

    dah tiga org mengacara nampak kelam kabut. Elok lagi Awal seorg je ….lagi nampak bersedia….Rasanya Awal pun susah nak keserasian sebab kena jaga 2 orang tu…MELODI ambil Awal seorg je lah…Lagipun rancangan cuma 1 jam tak perlu lebih 2 bukannya majlis berprestij pun…selebih nya iklan kan…

    0

    0
  17. Emil thh says:

    Setuju wehh. Tah menda2 je dua org perempuan ni mengacara. Tak best langsung.

    0

    0
  18. Hari Raya Makin Duit Habis says:

    JEP SEPAHTU jee…….kompem rating naik

    0

    0
  19. MALU says:

    Rancangan yang buka aib orang dan paksa orang buat pengakuan dan jawab soalan wartawan yang pusing2 tetap nak jawapan…

    0

    0
    • Linzy Longkang says:

      dah bosan maleh nak layanzz melodi skang Si bAwal pon bukan best sgt ikut skrip jekkk bukan nyer dorang tau citer retis lain. Biar jer 2 org baru nih mengacara, kalo 3 org pon takper tapi bahagi bahagikan laa tugasan sorang buat segmen ker or interview artis jemputan bukan seme gasak nak main ckp jekk depan camera.

      0

      0
    • Kaki Anime says:

      999 pun sama jugak, dah tak relevan dah.. Tgk anime Jepun lagi sedap!

      0

      0
      • Peminat One Piece Malaysia says:

        Setuju sejuta kali! ONE PIECE di Jepun dah 600+ episod dah! Dulu anime tersebut pernah tayang di ntv7 dan Astro Ceria tapi dah tergantung dah.

        0

        0
      • Peminat Dragon Ball Malaysia says:

        Betul! Tgk DRAGON BALL lagi sedap!

        0

        0
  20. Jamu Kocok says:

    “Kak Ton Comel tak?” dan Datuk “Eee… Macam Dayang Senandung, muka putih tangan hitam” pun boleh try gak jadi pengacara.

    0

    0
  21. sharif says:

    Aku plg geli tgk pengacara pompuan pakai seluar ketat smpai nmpk tuuuuu…please tv3…alert la psl pemakaian dorang…nk muntah aku tgk..
    Aku lebih rela tgk n dgr lawak kiah propa tv9 dulu tu…

    0

    0
  22. mas says:

    AWAL SEORANG PUN CUKUP JADI PENGACARA.PENGACARA 2 ORANG NI TAK SESUAI..LAGI-LAGI DENGAN PEMAKAIAN YANG KETAT DAN X SESUAI DENGAN PENAMPILAN YANG HARUS DITONJOLKAN..

    0

    0
  23. murni says:

    Senang je. Kalau penonton tak suka, takyah tengok.

    0

    0
  24. stee says:

    panggil kiah propa pon best gak!

    0

    0
  25. missa says:

    Try bagi Jasmine Hamid jadi pengacara… die kan mcm kepoh2 sikit #datin wannabe

    0

    0
  26. mat kelawar says:

    Btul2 , pakaiannya x sesuai nampak tonjol dan menonjol… Gebu gitu .. Malu lar ….

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Diorang ok per….. Kelakar lagi. Natural n cute pulaks tuh!!!

    0

    0
  28. AnaMaliha says:

    Sharifah Shahira la..best je dia… sesuai la sikit!!

    0

    0
  29. kingkong says:

    aku cadang suh amir raja lawak je jd pengacara…lagila hambar cmpur lawak ntah pape….hahahaha..i’m sorry

    0

    0
  30. ntahla melodi says:

    apela abg nara ni..dua org ni kan berlakon misiku kuza…x cukup ilmu lagi ni dlm bidang hiburan….

    0

    0
  31. Mimi says:

    Jihan yg mengacara resepi memikat suami pun ok pe…suka tgok dia buat lawak…:)

    0

    0
    • Jihan ...ok says:

      aku sokong ko … selamber jer si jehan ni kenakan che ta … tp tak sakitkan ati org …

      0

      0
    • Gadis Kota Anggerik says:

      sejak zizan jadi pengacara, aku dah x nengok melodi…teramat geli nengok dia dgn lawak spastic dia tu, terkinja2 sampai terbuai buai bebird dia, dahlah suka pakai seluar skinny ketat

      awal ashaari tu pulak…dia ada atau tidak, sama jer bagi aku, tak beri sebarang impact

      aku rasa kalau jehan muse jadik pengacara, mesti boleh naikkan balik rating melodi yg teramatlah sendu skrg ni….dia sorang jer dh cukup, tapi setiap minggu panggil selebriti yg berlainan utk ganding dgn dia….confirm melodi boleh boom balik…aku suka tengok jehan mengacara resepi memikat suami….kelakar, natural dan boleh ngam dgn semua tetamu jemputan

      0

      0
      • minah jambu merah biru idop umno says:

        sape cakap huh ! azwan ali yg bagos jadi pengacara melodi dengan awal pasal azwan dia spontan n kelakar …sama jugak ngan si johan dia pon spontan n slamberrrr aje boleh buat orang ketawa n tk boring !!

        0

        0
  32. putin says:

    aku cadang sharifah shahira atau almy nadia.
    dorg klaka kot.

    0

    0
  33. Man Pos says:

    Panggil Man Belon dan Yasin (Man Laksa).

    0

    0
  34. Adidas says:

    Didie Alias.

    0

    0
  35. KENTUT GELAP says:

    ok je sherry n zulin.. awal tu ptut tgglkn melodi

    0

    0
  36. mama orang says:

    ok je kot dorg ni mengacara.mayb baru2 lgkn. cme xbrp berkenan dgn cara pemakaian zulin. ketat sgt.xseswai. pnh die pakai seluar ketat smpai bhgn zip tertonjol.segan tgk.tp kalo nk gntikn ngn FBI or Jep pon bes gk kot. br havoc.huhu

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Aku sokong kalo Melodi diacarakan oleh JEP…mmg ramai yg kene bahan!

    0

    0
    • HAHAHA says:

      HAHAHAH…dah kenapa banyak yg suggest jep nie?kang ramai yg kena hentam dgn jep…jgn main2 dgn jep tu..bisa tau mulut dia tp aku tetap minat dia.

      0

      0
  38. honey says:

    jangan kecil hati lah Sherry dan Zulin. yang komen 2 teruk tu semua peminat zizan yang tak boleh terima hakikat zizan kena kick out…hahaha

    0

    0
    • honey madu says:

      aku xminta pon ngn zizang..lagi meluat ada..tp still aku xsokong pompuan berdua ni..sbb nye terlalu kepoh n fake..si shery not bad tp zulin out..

      0

      0
  39. saya says:

    Br sekali tgk diaorg mengacara..sedikit gagap & suka ckp ayat berulang-ulang…naseb baik Awal bijak kawal diaorg..

    0

    0
  40. kimmidoll says:

    Never I doubt Awal’s ability to host it alone.
    Anyways.. two is company, three’s a crowd lah..

    0

    0
    • datin says:

      tahu tak ape, dah la 2 tu gemuk. takyah cakap pun orang dah tahu aku nak comment apa

      0

      0
  41. Leylla says:

    ok je dorang! xkaku pun. dorang ni lawak sebenarnya.in fact both pf them dh ade experience mengacara dlm anugerah KL tu hri…ala bru 2 episod dh nak judge org. they better than dira abg nara oi!!

    0

    0
  42. lulu says:

    Sarimah Ibrahim…dia kn ckp cepat & gila2 sikit so sesuai utk melodi.

    0

    0
  43. memome says:

    MELODI? MELETOP? GALAKSI? semua lebih kurang je. Bosanlah. baca gosip lg ok. x semak dgn bunyi2 bising pegcr entah apa2. Skang ni KETUK2 RAMADHAN pun nak selit gosip jugak!! Baik tgok awani

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Setuju sejuta kali! Portal hiburan dah banyak sangat kat Malaysia kita.. Buat apa layan segala jenis rancangan hiburan termasuk berbentuk gosip panas..

      0

      0
  44. 4x1=4 says:

    Tolonggggggggg jgn ltk dua org ni kat tv..sesak semak serabut serabai
    Anugerah hari tu pon ak xtengok sbb 2 org gundu ni terjerit2… dh pupus ke org len.. oo sbbmurah kottt
    Dh la menyemak kat HOT FM pastu bajet best je.. kalo time dorg on air ak tukar dgr ERA… Huh syok sendiri.. promote diri lg tu.. xmalu blah la please carik keje lain la kalo xreti nk ubah diri!!!

    P/s : ak xbenci org gemuk ak suke je adibah nor dgn dina nazir

    0

    0
  45. hmmmmm says:

    Aku pena tgk diorg ni mengacara sekali tak pon dua. Ak rasa ok je diorg nie. Lawak pun lawak. Tapi mgkn sbb 3 orang cam krg la kot diorg cakap..tapi cyes aku suke diorg (berdasarkan yang aku tontonlah)

    0

    0
  46. aku says:

    mu suggestion to TV3:
    lisa surihani + awal
    didie alias + awal
    apek + awal

    0

    0
  47. Sabri Ali @ Nick says:

    Rancangan MELODI, GALAKSI, MELETOP dan yang serupa dengannya dah tak relevan lagi sebab lambakan portal hiburan yang lebih segar daripada TV!

    0

    0
  48. aku says:

    Diorang dua best. Bile jd 3 x best.. awal sorang ok dah kot. Kasi la zulin n sherry rancangan lain.. masa pcubaan dulu (pgacara jemputan) ok jek. Byk ok feedback. Skang ni aku pon rase serabot. Cakap 3 minit utk 3 org.. merapu banyak

    0

    0
  49. gwangsoo says:

    d bln ramadhan pn msih kuat mgutuk..isk isk isk

    0

    0
  50. gwangsoo says:

    d bln ramadhan pn msih kuat mgutuk..isk isk isk hairan i

    0

    0
  51. zayn says:

    Melodi dapat pengacara paling teruk sejak ia keudara. Kenapa teruk sangat citarasa penerbit rancangan hiburan TV3 ni. Bukan tak ada selebriti lain yang boleh dibawa masuk. Ini agaknya tanda-tanda awal rancangan Melodi akan terkubur…harap gitulah.

    0

    0
  52. mak c kina says:

    mgkn bru lg..kne yakin kan penonton la klu nk terus jd pengacara melodi..
    zulin ni pelakon cite ‘misi ku kuza’..yg jd kawan erin malek tu..dia belakon ok je,cme mgkn mengacara perlukan latihan lg kot..

    0

    0
  53. Jantan Kabaret says:

    Xtau nape. tp menyampah tgk diorang, so fake. sampaikan dah x tengok melodi sejak diorang mengacara dengan caption, “ala xpayah melodi pun xpe, dalam BNara boleh tau citer lagi detail nnt”

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Betul.. Portal hiburan termasuk BN ini dah banyak sgt kat Malaysia nih..

      0

      0
  54. fifi says:

    jep sepah…cnfirm meletopp..^_^…awal sorg pn dh okay

    0

    0
  55. Bedah Tak Paham says:

    Entah, bedah dah lama tak tengok melodi. Takde input berguna pun. Baca BN dah cukup.

    0

    0
    • Kaki Anime says:

      999 pun sama jugak, tak ada input berguna pun. Hari-hari pun ada juga berita jenayah/mahkamah keluar kat TV melalui mana-mana slot berita, termasuk berita dunia pun ada juga kes jenayah termasuk perang di negara luar. Tgk anime lagi sedap, terutama jika ada unsur ganas sedikit/banyak..

      0

      0
  56. jimbol says:

    panggil najib n rosmah..compom rating naik mendadak dlm sejarah..bg rosmah bahagian terjah2

    0

    0
  57. Styliswagger says:

    Panggil je me . Haha gurau bulan posaa

    0

    0
  58. ntahapapa says:

    korang ni pun..agak2 la..nk kritik cara dorg mengacara..kritik yg tu jer.tk payah korang nk hina2 gemok ke apa ke. tu dh tak pro dah cara tegur tu bai. susah btul org mesia ni. diskriminasi manusia ikot size .keymon.keymonnn….pathetic sungguh

    0

    0
  59. comel says:

    buat semak tv aku je.. rosak pemandangan.. bingit lak tlinga.. mcm langau 2 org ni.. semak betul.. xtenteram aku nk tgk melodi.. sakit ati nye psl da brp siaran melodi ak x tgk..

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Portal hiburan termasuk BN nih dah banyak kat Malaysia nih.. GALAKSI, MELETOP dan seumpamanya pun sama juga, janji rosak pemandangan. Cukuplah masuk portal hiburan macam nih.

      0

      0
  60. Anonymous says:

    panggil BOBO jd pengacara

    0

    0
  61. nak cuit sikit says:

    Wahid jadi pengacara melodi?? oh pelez..pening aku ..dia suka cakap ulang ulang..ulang ulang ulang (pening tak ?) pastu meneran je ..pastu ingat lawak…dah TAMAT LA ZAMAN SENARIO …next please !

    0

    0
  62. juju says:

    ramai2 jadi pengacara dh kenapa..xseronok pun..kecik sedang gemuk..dh macam rancangan bigest loser …awal sorang pun dh sesuaii..kalau nk parner pmpuan cari la yg sedap dipandang…ni buat penuh biji mata je..nmpk yg gemuk seksi tu je..berlipat2 lelemak..bulan puasa pun nk pki mcm tu…

    0

    0
  63. esok aku balik kg lalala says:

    dh bertahun x tgk melodi…sebab teramat menyampah dgn zizan…rcgn gosip yg aku layan sekali sekala cuma galaksi jer sebab suka kombinasi pengacaranya yg ngam, ikhwan dgn kiah propa…tapi sejak tertengok sharifah sakinah jadik pengacara galaksi, terus sampai skrg aku dah x tgk lg

    skrg aku layan blog2 hiburan jer..lagi best

    0

    0
  64. kiah propa says:

    Aku sokong

    0

    0
  65. Do Mn Joon says:

    Salam semua. Firstly, sye mmg xberkenan gak dgn kehadiran lg 2 pengacara lebih2 lg perempuan. Mungkin tv3 nakkan kelainan tapi unfortunately resipi tu xmenjd. Mmg kaku dan serabut, thanks to awal sbb die boleh control the situation wisely. Mmg sgt2 xsesuai pengacara wanita tersebut. Kalo plan tv3 utk naikkn rating dgn kehadirn diorg, obviously that was a wrong decision. Rasenye, awl sorng mmg dah okay dah…tapi mungkin produksi tanak awl sorng2 (takut boring kort) so diorg carik la lg pengacara yg lain. Byk je pengacara lain yg jauh lebih layak compared to them. Antara calon2 yg boleh dipertimbngkn adlh:
    1. Johan Raja Lawak (kredibiliti die xboleh disangkal lagi & for sure ade unsur2 lawak di situ)
    2. FBI ( pun okay gak,that’s if die setuju nk mengacara la)
    3. Didie Alias (msti havoc neh kalo mengacara)
    4. Sarimah Ibrahim (pun xboleh disangkal kredibiliti beliau, plus die ade sense of humor)
    5. Almy Nadia (kelakar gak sbnrnye die ni, actually kalo diberi peluang ape slhnye sbb die ni sempoi n kelakar orgnya. Tapi, kne casting dulu la ek)
    6. Jep Sepahtu (xpayah kort, sbb takut jd kontroversi ngn mulut die yg agak cakap lepas)

    Diharap TV3 dpt memberi pertimbangan sewajarnya dgn nama2 yg diutarakan spt diatas. Pd yg xsudi nk tgk melodi tu kerna merasakan program tu sudah xrelevan (n yes, 4each tv station ade diorg punya own program e.g galaksi tv9, meletop astro etc) tpi mesti ade sebab musabab tv3 still maintain the program. N of course, 4 tv3 to maintain this program would take a lot of improvement tapi setakat ni xde ape yg ‘baharu’ sgt except for pengacara n kurang sket thp ‘kepanasan’ cerita/gosip yg disampaikn compared to few years back. Btw, nk kate sye ni peminat tegar melodi xdela jgak, its just that sye observe jugak perkembangan melodi/hiburan tanah air.
    Okay, ape yg sye nk share after this maybe ramai yg akan respond negatif or positif. tapi ape slhnye kalo bende tu bole jadi ikutan. Ni cuma cadangan shj. Kalo nk compare dgn rncgn hiburan di korea selatan bagus dari byk segi; pengacara diorng mmg ramai sbb stp pengacara ade tugasan msg2 spt, segmen menemuramah artis2 dari luar negara, segmen mengenali artis dgn lebih dekat (sambil interview kt tmpt public), segmen mengkaji isu2 hiburan itu sendiri dan tanye pendapat pakar2 dan mcm2 lagilah. Pade sye, dari segi intipati mungkin Melodi boleh ikut sbb melodi dari segi intipati/kandungan rancangan agak kurang. Kalo buat segmen2 mcm temuramah artis dgn lebih dekat ke, segmen mengkaji isu2 hiburan yg tgh hangat minggu itu ke dan etc.
    Melodi kalo kene dengan carenye mungkin boleh jadi rancangan hiburan yg menjadi…skrng, mmg agak hambar. Pengacaranya, awal je yg okay. dari segi intipati rncgn mmg kurang. Lokasi/props tu okay la…kalo pengacara lelaki kan kurang sket org nk komen negatif compared tu pengacara wanita. So, hrp2 pihak Melodi boleh mengkaji semula kesesuaian rncgn dgn isi kandungan rncgn itu sendiri kalo nk melodi ni terus ke udara di tv.

    Mohon maaf seandainya komen/pendapat sye ini mengundang rase kurang senang sestgh pihak. Sye bknnya menyebelahi mane2 pihak, bukannya peminat tegar tv3 mahupun [email protected] beautifulnara. hehe…sye nk bg pendapat je sama ada [email protected] terpulang kpd msng2. Kurangkn prestasi, tingkatkan kontroversi ya…sama2 la kita perbaiki diri. =))

    0

    0
  66. mojo says:

    Bosan ngan Melodi.Dari reporter anak ultraman sampai ke pengacara usung tayar Michelin.Rancangan hiburan lakhnat,reporter paksa artis,nak kawin bila,dah makan ke belum.kentut busuk ke?soalan2 tahap longkang.kalau tak jawab satu malaysia artis tu kena fitnah.Pengacara 3 baboon tu buang je.sorang kepit telor,fesyen org gua kot.dua lagi tu….tengok lah cermin..

    0

    0
  67. Ashy says:

    Rosnah Mat Aris pon best gak

    0

    0
  68. juju jaja jiji says:

    amy mastura pun ok jgk..

    0

    0
  69. ell says:

    Pada akula awal ni yg patut dikeluarkan dr melodi. Dua sorang x menjadi. Klau awal ok tak perlu ada pengacara lain dah.

    0

    0
  70. budakgetah says:

    kiah propa kan ado… amik die jer lah…

    0

    0