Pendedahan Tentang Kartunis Ujang Oleh Seorang Individu Yang Pernah Bekerja Bersama Beliau

Trending

Pendedahan Tentang Kartunis Ujang Oleh Seorang Individu Yang Pernah Bekerja Bersama Beliau

Pada minggu lalu, kami ada berkongsikan beberapa artikel berkaitan isu Ujang dibuang kerja tanpa notis. Melalui facebook miliknya, Ujang telah memaparkan sms yang diterima akibat pemecatan beliau.

Advertisement

Syarikat yang diberi hak untuk menerbitkan Majalah Upin Ipin iaitu Nyla Sdn Bhd telah menamatkan penerbitan Majalah Upin Ipin. ## kami syak syarikat LCP telah menamatkan kontrak dengan syarikat ini disebabkan isu Ujang baru baru ini.

Satu perbualan tentang isu Ujang telah didedahkan di Media Sosial. Menurut individu itu, Ujang telah memutar belitkan statement tentang bayaran yang diperolehi. 15k yang dimaksudkan bukan lah payment bulanan yang diberitahu oleh Ujang tetapi one time payment yang diminta ketika pihak Nyla Sdn Bhd memberikan tawaran kerja.

Kesian juga dekat staff Nyla ni. Tak pasal pasal job Majalah Upin Ipin dah diberhentikan. Entah la benda ni staff Nyla dengan LCP je yang arif.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

64 Comments

  1. ayoob

    May 23, 2017 at 7:59 am

    Buat apa diorang nak saman fitnah. Sekali masuk dalam berita yang ujang kena saman, keluar lah statement tagih simpati yang dia kena aniaya, dan pengikut2 pun datang merenyut2 backup dia.

    Saman individu berapa sgt duit dapat pun lepas rayuan, bayaran peguam, processing, etc. Sudahnya contract majalah upin ipin bukan akan dapat balik pun.

  2. Azra

    May 22, 2017 at 10:37 am

    Dah baca screenshot staff…dah baca hampir leseluruhan komen yg ada. Satu je nak tanya…kalau mmg ujang yg salah…nak cari publisiti bagai…nk cari kesian org…kenapa x ada sorang pun dari company terutama founder kata nak saman ujang sebab sebar fitnah atau apa2 je lah….sampai hari ni…x ada sape pun yg nak buat mcm tu. Peguam syarikat mesti ada kan…ni cerita bodoh saya lah yg x pandai sgt bab mcm ni…

  3. KAWAN UJANG

    May 17, 2017 at 12:54 pm

    Mencingit semua tu … UJANG totap terbaik

  4. ORG utan

    May 16, 2017 at 9:14 am

    dua dua bangang..buuuuuuuuuu

Loading...