October 29th, 2020

Pelakon cantik, Rozita Che Wan baru-baru ini meluahkan perasaan kesal terhadap beberapa syarikat produksi yang menggunakan khidmat jurusolek amatur untuk menata rias wajahnya.

Rozita atau lebih mesra disapa Che Ta di kalangan peminat berkata, dia terpaksa menyolek dirinya sendiri ketika di set penggambaran kerana tidak berpuas hati dengan hasil solekan yang diberikan.

Dia dalam pada itu turut meluahkan rasa kesal dan penat kerana terpaksa memikul semua tanggungjawab orang lain terhadap diri sendiri.

View this post on Instagram

la ni punya production house , tk tau lah mcm mana depa pilih makeup artist.. tangkap muat ka, save budget ka ikut dan ja ka .. kdg penat ooo artis bila shuting nk kena makeup seniqi! mana tak nya kalau shading hidung pun pakai eye shadow hitam pastu tonyoh2 ja dgn jaqi ! teknik taun bila lagu tu ? dh mcm kena aqang dah muka artis pun .. penat jgk bila artis nk pikul semua tanggungjawab org lain .. . yg masuk tv ni artis , semengah sikit la pilih makeup artis tu .. bkn nak suquh makeup kami jadi mcm ratu dunia, sekurang2 elok la sikit nak masuk tv.. kalau ada 26 artis tp 25 org tu terpaksa makeup seniqi what a waste ambik makeup artis yg tk leh makeup kan artis .. yg lg soqang tu lah btg hidung mcm kena juboq belanga ???? . . sekadar meluahkan ???? . makeup ? by me

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

“La ni punya production house, tak tahulah macam mana depa pilih make up artis. Tangkap muat ka, save budget ka, ikut dan ja ka? Kadang penat ooo artis bila shooting kena make up sendiri. Mana taknya kalau shading hidung pun pakai eye shadow hitam pastu tonyoh-tonyoh ja dengan jari! Yang lagi seorang itulah batang hidung macam kena j*boq belanga!”

Che Ta turut mengambil kesempatan menasihatkan kru produksi agar lebih peka dalam memilih jurusolek agar lebih kelihatan manis di kaca televisyen.


Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...