Penat Cari Duit Sara Anak, Rita Rudaini Menangis Dalam Bilik Air Luah Kesedihan

Hiburan

Penat Cari Duit Sara Anak, Rita Rudaini Menangis Dalam Bilik Air Luah Kesedihan

Lapan tahun bergelar ibu tunggal, tentunya ia bukan tugas mudah buat pelakon Rita Rudaini. Dia bekerja keras dalam bidang seni untuk memberikan yang terbaik buat dua orang anaknya iaitu, Airit Rayyan Rizqin dan Airit Rafqa Arjuna.

Advertisement

Sudah lapan tahun saya membesarkan dua anak sebagai ibu tunggal. Saya bekerja keras siang dan malam demi memastikan dua anak dapat pendidikan yang terbaik dan hidup dengan lebih selesa.

Alhamdulillah, saya bersyukur kerana segala urusan membesarkan anak dan karier seni dipermudahkan Allah SWT.

Kata Rita, dia tidak suka menunjukkan kesedihannya di hadapan dua orang anaknya itu kerana mahu mereka menganggap dirinya sebagai ‘hero’. Rita sanggup masuk ke bilik air dan menangis meluahkan segala rasa sedih yang terpendam.

Terus terang, saya tidak suka menangis depan anak kerana mahu mereka anggap ‘mummy’ adalah hero mereka.

Saya menangis bukan kerana diri ini lemah sebaliknya perlu meluahkan kesedihan itu untuk meneruskan kehidupan. Selalunya, saya akan masuk bilik air pada waktu malam untuk menangis dan meluahkan kesedihan yang dipendam.

Menggalas tanggungjawab sebagai ibu dan bapa pada masa yang sama memang sukar dan dipenuhi dengan cabaran. Semoga Rita terus tabah.

Sumber Berita : Harian Metro

Kredit Foto : NST & Rita Rudaini Fan Club

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

39 Comments

  1. tomato_masam

    July 11, 2019 at 8:02 am

    mungkin boleh mula dengan hantar anak ke sekolah biasa? jimat banyak juge tu~ eh~~~

    • TvM

      July 11, 2019 at 10:10 am

      Terlambat ….i think once you hantar anak gi international school … Tak boleh patah balik … Dah…. Sampai mampus la abang Jamil bayar school fees …

  2. Dr.who

    July 10, 2019 at 8:12 pm

    Kau retis …anak sekolah international … Tak ke nak mampus sampai ke university kau nak kena biaya .. esok ni job dah kurang …dah tua ..watak mak mak aje … Mampus nak cari duit mau tak nangis ..

    Buat kerja tak masuk akal …

    .

    • juwitaperez

      July 11, 2019 at 8:47 am

      ego dia ni..nti dia bunyila,,,,ikut la dia nak htr mana anak2 dia..bukan mtk duit org pun,…pahtu sambg meroyan dia…up lagi kesah dia penat…penat,,,,sampai lah abg jamil mampos.!laki nak dekat pun takut ooooo..mau kepok2 dlm poket n kena dgr cakap dia je,..kalu tak dihauk nya cam kena kat ex husband dia..kesah xpernah beli spender pun mau satu malaya tau…muhasabah sistur….hang bukan muda lagi,…nti anak2 hang besar,,aku sure dorg mesti cari bapak dorng..kecik2 ni bulelah ko rantai kaki anak2 ko x bg jumpa…lg pulak anak hang laki..men to men talk ni len sketn=baq hang!

  3. anon

    July 10, 2019 at 7:35 pm

    sian tak de ke org nak dia ni punya lawa

    • Anonymous

      July 11, 2019 at 6:05 am

      Tulah show off…. anal dihantar sekolah mahal2… buat kelab nak lawan exhusband lepas tu mengeluh sebab dah kurang tawaran berlakun… nak minta up duit beli spender lah tu9

  4. Junaidi Syarif

    July 10, 2019 at 7:14 pm

    SO PRETTY RITA RUDAINI

  5. Utusan Melayu

    July 10, 2019 at 5:08 pm

    Aku tak sokong Rita tapi tak mustahil perkara ni pun boleh berlaku pd kita, kau org semua bolehlh ckp itu ini sb kau org semua tgh bahagia, betul tak acik
    bawang semua. Tunggu nnti bila
    kena cam Rita entah2 nangis bkn kat toilet terus sodok muka dlm mangkuk jamban tak tahan kau…

Loading...