Written by Bella | July 10th, 2019

Lapan tahun bergelar ibu tunggal, tentunya ia bukan tugas mudah buat pelakon Rita Rudaini. Dia bekerja keras dalam bidang seni untuk memberikan yang terbaik buat dua orang anaknya iaitu, Airit Rayyan Rizqin dan Airit Rafqa Arjuna.

Sudah lapan tahun saya membesarkan dua anak sebagai ibu tunggal. Saya bekerja keras siang dan malam demi memastikan dua anak dapat pendidikan yang terbaik dan hidup dengan lebih selesa.

Alhamdulillah, saya bersyukur kerana segala urusan membesarkan anak dan karier seni dipermudahkan Allah SWT.

Kata Rita, dia tidak suka menunjukkan kesedihannya di hadapan dua orang anaknya itu kerana mahu mereka menganggap dirinya sebagai ‘hero’. Rita sanggup masuk ke bilik air dan menangis meluahkan segala rasa sedih yang terpendam.

Terus terang, saya tidak suka menangis depan anak kerana mahu mereka anggap ‘mummy’ adalah hero mereka.

Saya menangis bukan kerana diri ini lemah sebaliknya perlu meluahkan kesedihan itu untuk meneruskan kehidupan. Selalunya, saya akan masuk bilik air pada waktu malam untuk menangis dan meluahkan kesedihan yang dipendam.

Menggalas tanggungjawab sebagai ibu dan bapa pada masa yang sama memang sukar dan dipenuhi dengan cabaran. Semoga Rita terus tabah.

Sumber Berita : Harian Metro

Kredit Foto : NST & Rita Rudaini Fan Club

39 responses to Penat Cari Duit Sara Anak, Rita Rudaini Menangis Dalam Bilik Air Luah Kesedihan

  1. Spender Merah Rita says:

    Panat tu per Nara? Taik palat ke?!!

    2

    0
  2. Anonymous says:

    Panat pun bolehhh!! Lol

    3

    0
  3. apa lagi la janda ni,,,org tgh fokus kes cerai fizo ngan kesah si pencetus abu*** ni…

    8

    9
  4. eeee ko ni says:

    aku pn sme rita oii. wlupn ade suami tp tetap nanges kt toilet. xnk nanges dpn suami or ank2. sbb aku kuat. ahhaha. kne marah ka tengking ka aku rilek jah. tp hati tetap sedey sebenaqnya

    13

    1
  5. Anonymous says:

    Naseb baek bukan .. pantat!

    1

    0
  6. Martha Tillaa’ says:

    Kes si Spender ni ada lagi.. zzz

    5

    6
  7. Ayu says:

    Nak spender.. nak spender… nak spender!!!

    4

    5
  8. kopalui says:

    kalau di brunei, panat ni kami panggil untuk orang yang heng lepas tarik benda terlarang.. my question is, rita ambil barang terlarang ke? gagagagag

    3

    2
    • Anonymous says:

      Agak nya bini nara org banjar.
      Tu yg dh pndai ckp banjar.
      Panat tu sama je maksud penat..cuma org bjr ni bhasa je ksar..tapi hati baik..dan garang.., garang tu pulk bertempat.
      Jml abdillah org bjar.
      Jlaludiin hassan org bjr.
      Bkas ktua polis negara abg jlaluddin hasan tu bjr..dh tu mmg dik bradik kan.
      Sarimh ibrahim..

      Huh..haratkn..harat tu mksudnya..berani

      2

      1
  9. faraj says:

    Alhamdullilah….nasib baik tak Kawin dgn Ahli2 PAS yg hanat tu…kalo tidak Bank kad ko mesti kena simpan..!!! pemalas org PAS ni…!!

    1

    10
  10. anon says:

    TAK HABIS2 KAU NI MELALAK2
    SUDAH SUDAH LAH TU..

    8

    5
  11. bodoh biar sama-sama rasa says:

    anak rita bila besar baca statement, rita nangis lagi tak?
    macam palat bunyinya tapi nyata…

    6

    0
  12. faraj says:

    satu jer nak pesan…kalau dapat jodoh, biar kawin dgn pengemis dari kawin dgn pengikut2 PAS…Ulama2 PAS alasan dia camni.”.Ketua keluarga kena pegang Duit” pastu Kad Bank kena bagi kat Suami kerja malas…Kepala mereka Hanjing Awang tu……(Makan Hasil lendir)..hati2 dgn pengikut PAS..semua Ulama2 dan pengikut PAS dihanat Tuhan dan Manusia..!!!

    1

    9
  13. Akak sado says:

    Hermm ni la artis..kalau tergur marah, tp bg statement best la sikit..nangis dlm toilet?? Nangis la atas sejadah…walaupun kita bkn manusia sempurna, apa2 pun kembali la pada yg Satu!! Apa guna menangis dlm toilet?? Bertemankan syaitan?? Atau buat video klip mcm new boyz menangis dlm hujan?? Aiyoo makcik…solat, sujud, nangis la puas2 atas sejadah tu..Allah lebih mendengar

    6

    3
    • Akak perati je kau ni says:

      Ok next time every time RR nak nangis, bentang sejadah hokey. Lagi bagus kalau setiap ibadah RR upload di medsos… Barulah akak sado puas hati gittew

      9

      0
      • Akak sado says:

        Aah yerr betul laa..mula2 bentang..nangis..lama2 rasa nk solat pula dgn kusyuk…kau kenapa?? Sakit hati?? kau pun sama nangis dlm toilet??

        1

        1
  14. M says:

    Camner la ko tak penat…ko try hard sgt nak bg bende yg ko xmampu utk ank2 ko sebab ko ego xbole kalah dgn exhusband ko…sebab tu ko tekanan…adehhh bersederhana sudahla..beri apa yg mampu..xgitu

    32

    0
    • Anonymous says:

      aku sokong kau M…ego pompuan ni,,sampai akhirnya dia sendiri mengeluh penat..tekak besar taknak kalah ngan family sanun yang kaya raya tu…apa org nak ada..ko pun nak…mau tak tertiarap…bagi yg mampu jela rita oiiii…perangai meroyan je kejenya..jantan nak ngorat jadikan bini pun takut.,,…spesis muka ayu,,tapi ego ko…mak aiiii..hadaplah nak…ego yang memakan diri u sendiri rita..

      14

      0
    • Plz Lah says:

      SY setuju dgn M, sederhana shj, sbb dulu ada kwn baik RR yg kata, exlaki larikk coz RR taste terlampau tinggi, xmampu exlaki yer nk supports kehendaknya, gaji player malaysia pun xda lah mewah mana kan.. so pikir lah sendiri kak RR, mybe xda job tu yg dia upstory mory glowing glory kan

      6

      1
  15. Anonymous says:

    siapa tanya dia ni. wartawan pun cari yang relevan sikit boleh tak kalau nak tanya pun?

    5

    0
  16. Utusan Melayu says:

    Aku tak sokong Rita tapi tak mustahil perkara ni pun boleh berlaku pd kita, kau org semua bolehlh ckp itu ini sb kau org semua tgh bahagia, betul tak acik
    bawang semua. Tunggu nnti bila
    kena cam Rita entah2 nangis bkn kat toilet terus sodok muka dlm mangkuk jamban tak tahan kau…

    12

    0
  17. SO PRETTY RITA RUDAINI

    4

    1
  18. anon says:

    sian tak de ke org nak dia ni punya lawa

    4

    0
    • Anonymous says:

      Tulah show off…. anal dihantar sekolah mahal2… buat kelab nak lawan exhusband lepas tu mengeluh sebab dah kurang tawaran berlakun… nak minta up duit beli spender lah tu9

      3

      2
  19. Dr.who says:

    Kau retis …anak sekolah international … Tak ke nak mampus sampai ke university kau nak kena biaya .. esok ni job dah kurang …dah tua ..watak mak mak aje … Mampus nak cari duit mau tak nangis ..

    Buat kerja tak masuk akal …

    .

    14

    0
    • juwitaperez says:

      ego dia ni..nti dia bunyila,,,,ikut la dia nak htr mana anak2 dia..bukan mtk duit org pun,…pahtu sambg meroyan dia…up lagi kesah dia penat…penat,,,,sampai lah abg jamil mampos.!laki nak dekat pun takut ooooo..mau kepok2 dlm poket n kena dgr cakap dia je,..kalu tak dihauk nya cam kena kat ex husband dia..kesah xpernah beli spender pun mau satu malaya tau…muhasabah sistur….hang bukan muda lagi,…nti anak2 hang besar,,aku sure dorg mesti cari bapak dorng..kecik2 ni bulelah ko rantai kaki anak2 ko x bg jumpa…lg pulak anak hang laki..men to men talk ni len sketn=baq hang!

      8

      1
  20. tomato_masam says:

    mungkin boleh mula dengan hantar anak ke sekolah biasa? jimat banyak juge tu~ eh~~~

    7

    0
    • TvM says:

      Terlambat ….i think once you hantar anak gi international school … Tak boleh patah balik … Dah…. Sampai mampus la abang Jamil bayar school fees …

      4

      0
  21. Mira says:

    Semoga 2 hero bila besar nanti dapat jaga and sayang mommy sampai akhir nyawa k. Mommy awak berdua dah berusaha sebaik mungkin untuk menjadi mommy+daddy.

    6

    1
  22. ApaApaJeLah Labu says:

    Apa lagi cik Rita oiiiii…Aku baca pun penat tau tak sambil nangis tepi bucu katil. Orang lain pun lagi ssh dr ko makcik, bersyukur je lah at least ko bleh jgk anto anak ko tu msk international school..maunyer x penat…Penaaattttttt….

    5

    0
  23. anak nogori says:

    aku dulu 3 anak rita, sendiri gak besarkan anak lepas berpisah ngan suami, lg teruk dr nngko, setidaknya ngko ada kereta, selesa hantar anak g sek, sek pun sek swasta, bkn calang2 belanjanya, aku dulu, naik motor, memula bwk si abg, bawak beg adik, nnt turunkan abg, aku hntr beg adik dlm kelas dia, pusing balik, ambik adik lg 2 org, hantar pulak… begitulah rutin setiap hari, bila hujan, menung camne nak hntr anak, tp aku tetap hntr biarpun dh pukul 9pg… tu lah rutin 2004 smpilah aku ada kereta tahun 2009. tu pun viva je aku mampu… aku bkn nangis dlm bilik air je, kdg2 tgh taip surat kay opis pun nangis… fmly ex suami aku? tanya khabar pun tidak… apa lg nak hulur duit belanja. la ni, anak dh besar, dh cantik, tau lak sebut rindu tu…. ex aku pun dh ninggal 2011 dulu, skrg aku dah masuk tahun ke-5 kawen lain, dpt somi bujang, alhamdulillah, dia bnyk bantu aku dr segi belanja anak2 kat kolej. ala, kolej komuniti je pun….

    6

    3
    • Anon says:

      Apa la korang, bagus la dia usaha hantar anak sekolah international. Sekurang2 nya dia habis duit untuk masa depan anak dia. Kalau hantar sk mau murung budak2 tu kawan2 tanya pasal mak bapak diorg, ditambah dgn cikgu2 mulut puaka kutuk mak diorg tak tutup aurat, bla bla bla.

      Setabah mana pun manusia, normal le kdg2 nangis or murung mengenangkan nasib. Yg penting nangis kejap je, lepas tu bangkit semula

      3

      1
  24. ketiakbusuk says:

    KJ pun htr anak sekolah biasa…

    akak rita htr anak sekolah internasional, konon nak yang terbaik, sbln mahu 4-5 k seorang , 2 org dah hampir 10 k, belum kira installment rumah golongan elit tu , kereta mahai n barang dapur yang berkualiti tinggi … mau sebulan 30 -50 K living cost akak rita. mmg patut kak rita menangis dibucu toilet, berlakon pun da kurang coz factor umur .skrg bukan zaman akak rita lagi,2 bisnes akak pun lingkup…mmg stress akak, semoga tabah la kak, x pun cari laki kaya cepat2

    5

    0

Leave a Comment

Optional