December 28th, 2018

Ramai yang beranggapan, apabila seseorang itu sudah bergelar artis  dan mempunyai jadul kerja yang sibuk, secara tidak langsung mereka tidak boleh melakukan ibadah utama yang dituntut oleh Islam iaitu solat lima waktu.  Bila dah terikat dengan penggambaran drama memang tidak akan solat. Begitu?

Namun, tidak semua artis bersikap sedemikian. Baru-baru ini seorang pengguna Twitter memuji aktor Remy Ishak yang mengutamakan solat sebaik sahaja tiba ke lokasi penggambaran.

Ramai juga yang memuji sikapnya itu dan ada juga dikalangan netizen yang memberitahu Remy seorang yang rajin menunaikan solat di masjid juga.

Memanglah cabaran dalam dunia hiburan ini kuat, tetapi tiada alasan pun untuk seorang artis untuk meninggalkan solat, soalnya antara mereka mahu atau tidak sahaja. Kalau hati dan jiwa mereka tekad, pasti tiada masalah untuk menjalankan kewajipan.

Sumber Berita : Dena Bahrin


43 responses to “Peminat Puji Remy Ishak Tidak Tinggal Solat Ketika Penggambaran Drama”

  1. Roti john says:

    Ye keee remy ni baik sungguh?? Tnya kat remy knpe die cancel tak jd kawen dgn tunang dia? Nk kat mira piljah ye? Bertaun2 Eza tu kutip tolong
    ko tup2 dhpemes blakon nk tuka arah plak ek? Loser la ko remy n mira. Avuk mira jgn nk nafi plak yee. Ngegadaamuntah!

  2. Anonymous says:

    Lelaki baligh melayu islam, mmg la wajib solat. Artis pun org juga. Ape yg menggelabah buntut sgt? Lain la Trump yg solat. Bodo punye melayu.

  3. kkkkk says:

    maka menggeletar kelentit gadis2 bila lihat remy begini..

  4. LILO says:

    Remy ni handsome…tall, dark and macho.dah tak banyak species macam ni dlm industri hiburan. Aku minat dia and lakonan dia.
    Lagi pun dia ni tak sombong. Org kata akhlak baik..sesuai utk amik jd menantu. Penah jumpa dia skali….tp x boleh ckp lama sb gfren aku terkinja2…nak jer bagi penampor kat gfren aku tuu.

Loading...