May 31st, 2011

tweet kpop

Nampaknya kehadiran kumpulan Suju M ke Malaysia sempena Hari Perhimpunan Sejuta Belia minggu lepas telah menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan artis-artis Malaysia. Pihak penganjur seolah-olah telah menganaktirikan artis Malaysia seperti yang anda telah baca di atas. Tetapi sayangnya reaksi yang dibuat melalui Twitter oleh sesetengah artis sememangnya agak melampau sehingga menimbulkan kemarahan peminat Kpop.

tweet kpop

Mila Jirin turut terlibat di dalam perang Twitter ini tetapi semasa Abang Nara cuba mengakses Twitter Mila, akaun tersebut telah pun didelete. Mungkinkah Mila tertekan akibat hentaman bertubi-tubi daripada peminat Kpop? Namun begitu Abang Nara sempat membaca beberapa tweet daripada Mila Jiri berkaitan hal ini.

@rodykristal that y i xnak buat event tu.dah lah budget dibawah piawaian.. tak tau lah.kita dah merdeka but still dijajah. i know how u feel

Kelazzzz Kementerian Belia dan Sukan. Hari Belia Negara Malaysia, Artiste Korea Perform!! syabas KBS!!!

tak kisah jugak nak bawa sapa perform di Malaysia sbb kita semua flexible. tp Jgn lah anak watan di tolak kiri dan kanan.. dan malas lah nak ambil tau sangat… ermmm kalau Black eye peace ke beyonce ke rihana dtg kan best peace KPOP lover!!! jgn marah2 xbaik

ish2… macam la ko tak pernah miming kan? wahahahahaha! ko patut pergi SS2 or SS3 ari tu… tgk macam mana diaorang MENYANYI sambil MENARI! XP sesedap mulut ko je cakap diaorang miming huh!? try wat konsert nyanyi 30 lagu… ala…. 20 dah ler… ko jgn miming! ko nyanyi smbil menari smpai…. tak nak la cakap… kang terlebih sudah…

Abang Nara akui memang ada beberapa tweet artis Malaysia yang sememangnya agak melampau yang telah ditujukan kepada kumpulan Suju M. Namun ada betul juga kata-kata Mila tentang kenapa perlu dianaktirikan artis Malaysia. Semasa berborak dengan rakan-rakan Abang Nara, ada yang berkata “Kenapa artis Indonesia kalau masuk Malaysia korang bengang tapi artis Korea korang agung-agungkan pulak?”. Ada kelogikan jugak persoalannya di situ kan?

Kepada peminat Kpop, minat boleh tapi janganlah over fanatik sangat. Kepada artis Malaysia, tingkatkan lagi prestasi anda supaya kerajaan tak perlu panggil artis luar sebagai daya tarikan untuk apa-apa event. Kepada semua, tak perlu gaduh-gaduh sampai nak memaki hamun semua orang. Tarik nafas dalam-dalam dan tenangkan fikiran anda ye. Hidup Mpop dan hidup Kpop.

UPDATE: Tweet yang Abang Nara kata Mila Jirin keluarkan tidak dapat disahkan kebenarannya. Kemungkinan besar ianya mungkin bukan tweet daripada Mila tetapi ianya tweet daripada peminat Kpop. Hal ii tidak dapat disahkan kerana Twitter Mila Jirin tidak dapat dijumpai. Thanks.


289 responses to “Peminat KPop Mengamuk Dengan Mila Jirin & Rody Kristal”

  1. tv enclosure says:

    I don’t even know the way I ended up here, but I believed this publish was good. I do not understand who you’re but certainly you are going to a famous blogger if you happen to aren’t already. Cheers!

  2. Hi my friend! I wish to say that this article is awesome, great written and come with approximately all significant infos. I would like to see more posts like this .

  3. A person essentially lend a hand to make significantly posts I would state. This is the very first time I frequented your website page and to this point? I surprised with the analysis you made to make this actual publish incredible. Wonderful process!

  4. Mnday says:

    bukan per kita tak suka ngan entertainment kat m’sia ni, entertainment kat m’sia ni x cukup kukuh, lagu kitorang x minat sebab mendayu sangat dan x cukup hot, kitorang x suka copy sana sini, cam beli barang tiruan pulak. Kitorang nak yang ori dan best, hensem, kachak, comel, lagu yang rancak dan tanak dengar lagu jiwang jer… Kitorang suker artist yang pandai bergaya tapi x mengelirukan (boleh cam itu orang malaysia)… Dan kitorang suka artist yang sopan sebab x menyakitkan mata, alah, cam korean gitu

    Sekian, aduan dari rakyat biasa

Loading...