Written by Bella | March 14th, 2018

Isteri kepada aktor kacak Shukri Yahaya iaitu Tya Adnan merasa bengang apabila “diserang” oleh peminat suaminya yang menghantar mesej peribadi di akaun Instagram suaminya meminta pelakon itu menegur Tya tentang auratnya.

Tya terkejut dengan tindakan peminat itu yang mahu beliau menutup aurat dengan betul. Semuanya gara-gara Tya memuat naik foto beliau memakai turban di akaun Instagramnya baru-baru ini.

Menurut Tya, Shukri mengetahui setiap perkara yang beliau lakukan termasuklah apa sahaja yang dimuat naik ke laman sosial.

Bersabarlah Tya, dah namanya isteri seorang selebriti pasti anda akan menjadi tumpuan juga dan menjadi mangsa kritikan orang lain tanpa mengetahui perkara sebenar. Kami yakin Shukri tahu macam mana hendak mendidik isterinya. Kalau hendak tegur, mengapa tidak bertanya terus kepada Tya sahaja?

59 responses to Peminat DM Shukri Yahaya, Minta Tegur Isteri Tentang Aurat

  1. Lolololo says:

    ssh la klu tegur pn nk nyentap…g dduk gua la…

    105

    0
    • Anonymous says:

      aku paling pantang…hijabster dok buat mucung itik mengada-ngada cm tu….
      kalau facebook dan insta tu ada butang dislike lama dah aku tekan…

      87

      0
      • dont mess says:

        hijabitch bukan hijabister heh

        31

        0
        • Miss Unibes says:

          Yg nama “Tya” ni memang cantik2 ke? Tya Adnan dan Tya Ariffin. Cantik wei bini SY dan menantu Dato K. Korang jgn jealous. Tapi ada sorang artis Indonesia tu nama Tyas Mirasih pun cantik tapi dia ada huruf S kat hujung “Tya” tu, so tak aci. Lol.

          12

          3
    • Anonymous says:

      Ko ingt duduk dalam gua tu xleh sentap ke? Aku harap Fazura x akan pakai tudung sbb sekali dia pakai, org expect more & more from her. Lelama dia pun akan stress dan x ikhlas nak bertudung.

      2

      18
      • Miss Unibes says:

        Betul. Aku harap Fazura pakai tudong saji ke tudong periuk ke. Kot2 ramai yg ikut. Bolehlah jual lepas tu. Atau bungkus je kepala tu dgn suratkhabar then spender supaya tak terbang ditiup angin. Serious tak lawak.

        46

        0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      just dont care aje lah….tk payah nak dengar cakap orangggg..susah tkde orang tolong…so hepi n hepeninggggggggggg…

      1

      4
  2. jurgen klopp says:

    berterima kasih aje la ada org tegur..
    bila org dah dm..ko pulak p screenshot…
    klu org tegur scra terbuka..ko ckp tak jaga aib.
    babeee apekah ini

    214

    -1
    • ayam kepsi says:

      kannn.. setuju sgt.. dia dm ckp elok2 kot.. adehhh..

      25

      0
      • Anonymous says:

        NI dah tahap membodohkan diri sendirik. Tayang gambar dedah aset sendiri= bodoh. Orang tegur scra private nk jg aib dia, die pi dedah Kat public = 2xbodoh. Pelik org sekarang. Angkuh betul. Pastu bangga dgn keangkuhan sendirik.

        25

        0
  3. El says:

    Ape kejadahnye, buat pulak fesyen nak bergambar macam tu, di tegur orang ,sentap

    40

    0
  4. lin says:

    dia bukan pakai turban..dia pakai inner cap jer..mmg ler patut kena tegur…huhu

    43

    0
  5. jeman says:

    org tegur maknanya org nk kau berubah. hati jgn hitam sgt ckp “i dont care” mcm sekor hajjah tu. semua pakat2 hentam dan boikott..

    40

    0
  6. Along says:

    Kalau tegur secara terang terangan, nanti kata pula mengaibkan bagai.. Ni ok la tu dia tegur secara dm, sembunyi2.. Lagipun apa yg ditegur tu betul, sepatutnya kalau dh memang diri salah, diam2 sudah, pelan2 perbaiki lah kesilapan.. Ni tak, dihebohkannya pula mengatakan yg menegur tu tk betul.. Haihh

    81

    0
  7. Menyedihkan says:

    tak boleh kena tegur pergi duduk gua lah! meluat

    14

    0
  8. Ustazah online membawang says:

    Tya, orang tersebut DM suami awak. Tapi, awak sendiri buka aib awak. Beritahu satu dunia. Orang tersebut beri nasihat menegur secara sembunyi. Lagipun memang betul apa orang tersebut cakap tentang aurat. Saling menasihati. Kalau awak tak suka ditegur, boleh sahaja abaikan DM tersebut. Lagipun awak sendiri tahu kebenaran kata2 orang tersebut. Nanti malu pula suami awak, orang mengata. Dah elok awak tutup aurat, nampak pula cuping telinga, leher dan bahu. Kita ambil yg positif teguran sesama insan. Lepas ini, orang lain pun dah tak berani nak nasihat awak dan suami.

    111

    0
    • Miss nur says:

      Org dgn tegur dgn cara yg baik spatutnya kita berterima kasihlh..lagi2 teguran tu btul..ini hukum allah jgn buat memain…

      19

      0
    • Jangan Usik Laki Tya says:

      yg sebenarnya rasa Tya x sk org dok DM2 laki dia.. napa x DM direct je kt Tya? Tya x bleh org usik laki dia kena faham tu

      1

      1
  9. Wewawewa says:

    Hahahahahahaha… Ramainya ostard, ostajah, ahli2 sorga dalam blog hiburan. Hadamkan saja! Nasihat, teguran sesama moslem kunun. Bila nak suruh Fazura pakai tudung plak? Takkan nak suruh dia tunggu dapat hidayah? Hahahaha…

    2

    28
    • Anonymous says:

      amboi ko haters.. teringat angau2 kt fazura yer asek nk sebut jer… g lah rehat minda kt zouk dulu tudung jgn lupa pakai.. baru syariah compliance nk joget goyang tuttt.. nnti ostard ostajah g solat baru kau msuk sini yer

      2

      7
      • Wewawewa says:

        Takde jadah nak pakai tudong pi zouk. Pe klas? Ko hengat aku Hajjah Lopah? Ko hengat aku makcik2 umno pakai tudung jambul tersembul? ? Aku cakap yg betul pe? Semua artis tegur demi prinsip menegur sesama Islam (katanyaaaaaa!) tapi bila sampai ke Fazura, weiii, bila nak nasihat sesama muslim? Cer citer sikit makcik2 bawang?

        4

        2
        • gshdhf says:

          mana tau diorang ni x dm fazura? nama pun dm, privacy antara dua pihak. Kalo sentap takleh terima nasihat, jadilah kes screenshot gini. Bukannya ayat kasar pun

          1

          1
        • Wewawewa says:

          gshdhf… Elehjj…. Ngan Fazura nak dm dm kunun… Podah. Bekap la tu. Yang lain2, termasuk si Elyana yg sakit tu terang2an diNASIHAT malah diNERAKAkan. Artis kesayangan tak pakai tudung pun takpe. Pi laaaa. Takyah nak bekap2 sangat, bukan taktau perangai netizen. Pilih kasih. Double standard.

          4

          0
  10. kakikucinghitam says:

    wife die ni mmg cpt melatah…

    30

    0
  11. whatever says:

    ingat cantik sgt la bila ambik gmbar pakai serkup & buat mulut itik tu?? org tu dah tegur secara berhemah, sembunyi dgn bahasa yg baik, nak jgk pergi aibkan org tu, tak sedar aib sendiri yg terbuka. kalau dah tau diri tu salah, terima je la bila org tegur, saje post mcmtu nak biar org kecam org yg menegur tu. #sayabukanostazah #bukanjugakmakcikbawang haha

    29

    0
  12. Anonymous says:

    untung org tu tegur dm je. kalau die tegur dalam komen dah orang label tak tau jaga aib pulak kan. ko pulak beria g tunjuk org tu tegur dm kat satu semesta. lol sgt *rolled eyes*

    16

    0
  13. Rj35 says:

    apb ditegur kita tgk bagaimana dia bertindak..dari situ kita tahu.. ada perbezaan antara org yg berilmu dgn tidak berilmu..

    15

    0
  14. Anonymous says:

    dulu suka dgn bini syukri ni pendiam penyabar jer.. skrg sejak ade anak cepat meroyan bru 1ank.. xpantang betul ke camne jd gini pulak skrg

    11

    0
  15. Anonymous says:

    ni namanya bodoh sombong

    12

    0
  16. noturbannoshootingbyhajjahzouk says:

    mula nak bukak tudung lettew

    9

    0
  17. shasha says:

    kira ok lah org tu DM laki ko xde nk post dlm IG ke hapa…kena la tegur kalo dh ko betina pakai turban nmpak aurat…

    7

    0
  18. anon says:

    ……Isteri kepada aktor kacak Shukri Yahaya….
    Nara, boleh tak jgn buat ayat cam ni …
    geli la……. x kacak mana pon …

    17

    0
  19. PemerhatiHiburan says:

    Walaupun tegur tu elok tapi statement yg suami/ayah tanggung dosa isteri/anak perempuan tu SALAH, TAK BENAR dan PALSU SAMA SEKALI. Tak caya boleh cek Quran, Al An’am ayat 164 “Dan tidaklah seorang membuat dosa melainkan kemudharatannya kembali kepada dirinya sendiri dan seorang yang berdosa tidak akan memikul dosa orang lain.” (QS. Al-An’am: 164). Aku copypaste je, tapi check2lah balik mitos yg korang dok percaya sejak zaman berzaman tu. Byk hadis palsu dan byk riwayat israilliyat. Jadilah akak & abang bawang yang berpengetahuan murni, bukan lembu.

    8

    1
  20. Springle says:

    Terima kasih pd yg menegur..teguran dgn cara berhemah tu..jadilh lbh baik tya..

    6

    0
  21. Haha says:

    Tya ckp “smpai ke laki kita dia dm”. Tya ni sentap sbb org tu dm laki dia. Dia kan mana suka org contact laki dia. Mcm lerr laki dia paling hsome kat malaya ni. Tya ni aku perati je. Sesejak tak belakon ni makin insecure lah. Ko ni makin hilang cool ko Tya. Betul ler netizen tu ckp helok je org tu dm, ko gi bukak aib sndiri. Sama la mcm emma maembong. Kang kalo comment ko retis retis ni ckp netizen nk mengaibkan ko. Apebenda lerrr bini shukri yahya ni. Ko chill suda. Aku x paham cmna ko boleh post bnda ni kat public Tya? Ko dh kenapa perasan bagus sgt.

    16

    0
  22. Anonymous says:

    org DM sentap. Org post public kata aibkan. Da sah2 benda x elok org tegur.

    3

    0
  23. ayam kepsi says:

    xmnt dh kt syukri yahya sbb mulut bini dia ni la.. mcm dia plk artis, kalah laki..

    7

    0
  24. sofeamakcikbawangno2 says:

    Pelik la dgn artis malaysia2 ni…bila tegur dkt komen ckp menghina..klau menegur secara peribadi, btol2 nasihat. tp bila org dh DM secara peribadi, hg pi upload plak msg tu…SO siapa yg bermasalah skrg? OH ARTIS. tk kuasa!

    4

    0
  25. Anonymous says:

    Level gosip retis meleis

    1

    0
  26. Ali says:

    Oklah tu dia dm, daripada sesetengah org yg tegur secara public. Kan mengaibkan. Lagipon ape yg dia tegur tu betul. Jgnlah kite nk nafikan. Baik niat dia tu.

    5

    0
  27. Lily says:

    Kalau nak tegur suruh netizen DM atau PM…tapi bila dah buat…dorang sendiri publish utk public tgk. Betul ke tak betul? Inilah contoh org yg bersikap angkuh & sombong!!!!

    2

    0
  28. Anonymous says:

    Tak cerdik ke apa?org dah DM tegur tu kira syukur alhamdulillah la ada yg sudi menegur secara tertutup..yg ko pegi tunjuk DM bukak aib sendiri..dah kenapa?bila tegur kat komen..kata tak beradap..dah tegur blkg² sentap pulak..

    2

    0
  29. Anonymous says:

    sebok dgn benda mcm ni org Islam x tau pun orang yang tuduh JAWI tangkap khalwat laki bini tu drg jugak yang buat aduan dah mengaku salah….bila menuduh JAWI ramai2 pi maki….

    1

    0
  30. thuglife says:

    alaaaaaa…dh namanya nitizen.. kepoh je lebih..kalo pasal artis semua nk jd malikat.. kalo ko betul,,buat apa dm syukri..dm la tya sendiri.. kalo aku pun sentap noq kalo ko dm somi aku..

    0

    2
  31. Miss Bunga says:

    Pelik kang netizen tegur dkt comment meroyan pula cakap “knpaa x boleh DM kalau nak menegur saya”.Dah tegur secra personal lain pula jadinyaa.. Bodoh

    1

    0
  32. menteri bawang says:

    laki da sendu terpaksa la si isteri up citer utk dibawangkan…kesian..

    2

    0
  33. Hijabeeyotch says:

    kalau tegur public, dikata memalukan. tegur private, ko pulak yang membatak publickan. apa ko nak sebenarnya ni? pujian2 menggunung je la kan sebenarnya. kalau taknak public tegur (tak kisah la mulut dia kan, ko HADAP je lah) berenti jadi public figure.

    benda camni pon takleh pikir eh?

    1

    0
  34. mak cute says:

    amboi…dah la sendu ko bajet ko glamer ke…org tegur baik2 ko jwb cm sial…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    bila orang tego secara PM ko pulak pegi screenshot.. pastu ko kata orang buka aib ko? ape nak jadi ngan golongan acah2 retis ni.. tumpang glamer laki je pun.. laki pun.. glamer ke? duniawi sangat laaa.. diam2 sudah.. simpan dan betulkan apa yang patut bukan pegi canang aib sendiri .. mentally sick? #tanyaje

    4

    0
  36. Anonymous says:

    yela awk bertudung.. tpi pakai sekup mcm tu update kt insta jual product..cuba pakai tudung elok2 sbb mmg awk bertudung.. xdela kene kecam.. yg slh ttp slh.. terima jela .. mohon maaf.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    ANGAH AATHIFFFF!!!

    0

    0
  38. Aunty Onion says:

    Kau sendiri cari masalah lepas tu buka aib sendiri. Alahai mak jemah oi. Tak guna nak acah lawa macam tu. Dulu helok bertudung tutup litup. Ni angkara bertudung ikut fashion. Orang beertudung dia pun terhegeh nak tapi hati tak seiring. Cuba lah terima nasihat orang. Kau bukan retis pun nak acah glamour je. Hakktuihh

    1

    0
  39. Mami says:

    Sapa artis sebenarnya ni? Bini mcm nak naik sama je.

    1

    0
  40. Anonymous says:

    tegur public salah…tegur DM pn salah…mana satu nak buat…laki ko je yg popular…ko sape???? bodoh punyer bini!!!!!!

    2

    0
  41. ghadisk says:

    rsanye tol la pe yg org tu tegur.. klau xnk dgr pon ko diam je dh la..

    1

    0
  42. Makcik bawang says:

    Dia nk org talkin trus kt tlinga dia.. bru x siapa tau.. antara dia n org yg menegur je tau gamak nye.. retisssssss biase la kn.. x ley di jentik.. byk yg backup… #doneostajah

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Kir ok lar tu dia tegus private by dm. Kang klau org tegur kt komsn lagi lar kau sentap. Untuk SY harap kau bersyukur ada org nak tegur kau.

    0

    0

Leave a Comment

Optional