March 11th, 2020

Chee cheong fun adalah salah satu feveret makanan kami di BeautifulNara.

sri putih chee cheong fun

Masalahnya tak banyak kedai yang menjual chee cheong fun di dalam menu mereka. Kalau ada pun, memang jauh dari ofis kami. Sebulan sekali nak makan pun susah!! Memang sedih.

sri putih chee cheong fun

Kesedihan kami tidak berpanjangan apabila suatu hari, boss kami yang tercinta datang membawa seplastik chee cheong fun.

sri putih chee cheong fun

Chee cheong fun bukan sebarang chee cheong fun, ini jenama Sri Putih yang menggunakan resipi tradisional baba nyonya. Paling penting, ia dijamin 100% halal!!!

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

Benda yang paling best tentang chee cheong fun Sri Putih ini ialah ia boleh dimakan terus. Tak tahu masak pun tak apa. Gaul-gaul je terus boleh masuk dalam perut.

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

Pada mulanya kami skeptikal jugalah dengan kelazatan chee cheong fun segera Sri Putih ini. Biasalah bila dah bungkus-bungkus ini selalunya rasa jadi kurang sedap. Namun ternyata kami silap!!!

sri putih chee cheong fun

sri putih chee cheong fun

Chee cheong fun Sri Putih ini juga boleh disimpan selama 45 hari jika disimpan di dalam tempat sejuk. Beli banyak-banyak pun tak risau sebab tahan lama. Kalau terbangun malam sebab lapar, terus boleh nikmati kelazatannya. Tak pun kalau kerja banyak kat ofis, tak perlu keluar lunch sebab chee cheong fun ni pun dah mengenyangkan.

sri putih chee cheong fun

Selain dari chee cheong fun, Sri Putih juga menawarkan pelbagai jenis makanan lain seperti satay dan macam-macam lagi. Semuanya kami dah try, rasa dia memang padu!

Ha, dah terliur kan? Boleh terus order online di www.sriputih.com.my atau di Shopee @spkuehteow.

Kalau nak buat air liur tu lagi meleleh, boleh follow Instagram @spkuehteow untuk tengok video-video yang cukup menggiurkan. Selamat mencuba!!!


One response to “Peminat Chee Cheong Fun? Korang Kena Cuba Kelazatan Resipi Baba Nyonya Dari Sri Putih Ini”

  1. Rakyat Marhain says:

    apa pun, ni produk CINA punya…

Loading...