Written by Bella | June 14th, 2019

Setiap tahun kita lihat selebriti popular Neelofa pasti akan ke Tanah Suci Mekah untuk menunaikan ibadah umrah.

Pada Syawal ini, beliau sekali lagi ke Mekah bersama pembantu peribadinya, Nadiah Khairuddin. Baru-baru ini, perkongsian oleh pembantu peribadinya itu tentang Neelofa mendapat perhatian ramai.

Menerusi akaun Instagram, Nadiah memuat naik video Neelofa sedang menunggu dirinya sambil membaca Al-Quran. Nadiah merasa syukur dan bertuah dikuarniakan seorang majikan yang baik dan berhati mulia.

Rata-rata netizen memuji kebaikan hati  Neelofa dan tentunya jasa majikan seperti Neelofa pasti akan sentiasa dikenang sampai bila-bila.

Terpalit dengan banyak kontroversi sebelum ini, tidak dinafikan perkongsian ini membuka mata ramai tentang keperibadian sebenar yang dimiliki oleh Neelofa. Semoga beliau dimurahkan rezeki dan terus sukses.

Sumber Berita & Video : Lofa World

30 responses to Pembantu Peribadi Dedah Sikap Mulia Neelofa Di Tanah Suci

  1. Anonymous says:

    pergi sana nk beribadahkan..normal lah tu utk semua org, bkn nk enjoy kosong…..itu pun nk ckp ke..

    15

    4
  2. Anonymous says:

    mmg byk staff suka “kipas” bos..

    20

    3
  3. Anonymous says:

    *yawn*

    11

    4
  4. Anonymous says:

    mestilah buat promosi boss sendiri kalau nak lama kerja….

    13

    1
  5. wakakaa says:

    aiii Nara… cover baik nmpk… kisah photoshot majalah tu takmo story kah ???!!
    pakai stail tudung gereja… terdesak populariti sungguh…
    aku respect Dr Amalina… spm A’s deret2 jgk menempah nama dgn ilmu & success story dia dlm bidang kedoktoran…. lopak cipta nama dgn cheap marketing buwekkk !!!

    16

    3
    • Bkn fan lopa says:

      Amboi. Ko ada apa? Dh cipta nama belum? Hutang bank dh byr?

      4

      2
      • Anonymous says:

        bodoh ko ni.. cuma lopak jer muka tebal tempayan cipta nama dgn cheap publicity…. menjadi2 perangai jijik lopak sbb ade penjilat mcm ko..

        aku & org lain mampu jer bayar hutang bank… kitaorg xde smpi nak pakai tudung stail gereja mcm lopak semata nk dpt duit… penjilat tegar !!

        4

        3
  6. Mat Sahdo says:

    Cuba la min kluar citer psl mek lofa ni berkisar pd kegiatan seni. Asyik gosip peribadi x da kene mgena dgn seni langsung. :(( Baik promote Nabila Razaki jer! Haha

    4

    4
  7. Anonymous says:

    Xkan la staff nk ckp buruk psl boss. Adoi min… cuba le buat gosip bhekmah sikit.

    12

    2
  8. Anonymous says:

    Nmpk x komen2 kene dislikes? Hihiks

    6

    2
  9. Mmm says:

    Perlu ke nak dislikes komen2 org? Nanti ABPBH dpt kt org lain jugak. Terima le kenyataan.. she is just hype not talent.

    8

    1
  10. sisglamor says:

    LANTAK KAT DIA LA. YANG KORANG SIBUK KENAPA. CAKAP LA APA PUN. DIA TETAP KAYA. DIA TETAP DAPAT G MEKAH ANYTIME. DIA TETAP DAPAT PAHALA, KORG APA ADA? HABUK TARAK. HAHAHAHA. KESIAN.. MESTI YANG CAKAP NI SEMUA DENGKI TAK HABIS2.

    16

    2
    • Anonymous says:

      ayat ni utk fazura kan??

      *sakit hati penjilat lopak baca ni kang.. wakakakka

      2

      5
    • Anonymous says:

      Bodoh nya komen. Bukan pasal kaya miskin. Bila dah kalah debat mesti ckp psl harta. Hoi, harta bkn masuk kubur lah. Cina je yg mcm tu.. buat kubur besar!

      4

      2
      • sisglamor says:

        KALAU MACAM TU, BAIK KITA YANG XBERAPA NAK HADO NI PERGI BEKERJA KUMPUL SAHAM YG ADA KT DUNIA DAN JUGA UTK AKHIRAT.TUMPU KAT FAMILY MASING2. TAK TERINGIN KE G MEKAH MCM TU. DARI KUTUK2 DIA. BAIK TUMPU DIRI SENDIRI DAN FAMILY.

        4

        2
    • Saudara yg x diiktiraf says:

      Kesian aku tgok pembaca nara ni. Kau baca gossip relax2 je boleh tak tak payah nk kutuk orang tu orang ni? Kau mengata si lofa ni, kalau dia buat salah sekalipun kalau dia bertaubat dosa dia terampun. Rahmat Allah tu luas. Korang yg mengata orang, kau ingat dosa korang tu tak berjalan ke selagi xminta maaf???? Mati tu bila2 je tau. Jangan mengata orang sampai lupa mati tu bila2. Aku bukan fans mana2. Cuma nk ingatkan orang dlm blog ni jgn mengutuk orang sampai lupa diri ni pun penuh khilaf. Termasuklah nara. Makan hasil duit dgn cara yg mcmni. Fikir2 kan lah ye

      16

      1
      • Anonymous says:

        Fans lofa ke fans mira filzah ke fans fazura ke, korang berdamai lah ye. Korang beria kutuk2 artis korang dapat apa? Dosa berjalan korang xtakut ke? Artis korang relax he buat duit. Penah baca tak ni

        “Mahukah kalian jika aku memberitahu kepada kamu orang yang paling jahat di kalangan kamu?’ Maka jawab sahabat ‘Ya’. Lalu baginda bersabda lagi maksudnya ‘Orang yang suka mengadu domba dan memecah belahkan kasih sayang di antara manusia dan orang yang mencari keaiban orang yang tidak berdosa.” (riwayat Imam Ahmad)

        Pastu baca sekali ada psl kisah nabi orang yg diazab kubur tu. dosa dia mcm nara buat nilah. Petik ayat dari mana then buat artikel sampai jd pencetus pergaduhan org ramai. Jgn sampai tak sempat taubat ye kwn2. Mana tau celik2 mata kita dah kt dlm kubur. Time tu lofa fazura semua xkan tolong korang melainkan AL QURAN dan amalan korang. Semoga aku mmberi manfaat kepada pembaca nara dan nara sekali. Sekian semua

        0

        0
      • Anonymous says:

        AKu setuju kau berdakwah mcmni. Dah lama aku perhati pngomen kt blog nara ni. Komen sampai lupa agama & keluarga. Jgnlah keje nk mghukum orang. Dosa pahala ni bukan kerja korang nk nilai. Sama2 kita cari redha Allah. Kita masing2 diuji, jgn lupa tu

        9

        0
      • Anonymous says:

        FanS lofa fattzura mira filzah try hard kutuk mengutuk sesama sendiri bela artis dorang. Padahal artis dorang kesah pun tak kt korang. Dosa berjalan tiba2 celik mata dah kat dlm kubur. Nak jawab apa? Time tu fazura lofa mira dan artis2 lain xboleh tlg dah melainkan Quran dan amalan2 kau. Semoga manfaat xseberapa ni berguna untuk korang. Bkn mcm nara, pencetus pergaduhan, lg besar dosa kalau kau menfitnah orang nara. Tanggunglah hasil dosa ni bg anak bini kau mkn

        6

        0
  11. unknown says:

    try hard sungguh pekerja lopak nih.. vid mengaji tuh x bley blah.. sah2 ko g sana nak beribadah.. pathetic

    9

    0
    • Anonymous says:

      memang dah agak… pekerja lopak ade dimana2 blog sanggup jd penjilat.. mcm xde keje lain yg elok nak dijadikan career..

      2

      1
  12. Anonymous says:

    kat sana memang la kena buat perkara baik2.. cakap pun kena baik2.. tak boleh niat yang buruk nanti kena balik..

    2

    0
  13. sendu says:

    Norjuma ok tak ????

    0

    1
  14. faraj says:

    Nasib baik dpt Pembantu Pribadi yg baik.!!! kalau dpt Pembantu (Setia Usaha). macam “Yazid..” .memang terjun KLCC lah jawap nya Neelofa ni…..wakakakaaaa

    1

    0
  15. Rina says:

    Pergi makkah berpurdah.. Balek ke Malaysia tahulah sendiri

    3

    0
    • Anonymous says:

      berapa kali nak cakap muka bukan aurat. Boleh je berniqab di Mekah and tanggalkan niqab later di Mekah. Org Mekah pun tak kecoh pakai n tak pakai niqab. Yang nak bitter sangat tu kenapa? Cuma, aku x setuju fesyen turban Lofa ni. Seriously, tak takut calit dosa ke bila peminat kipas mati dia ni gayakan turban juga?

      3

      1
  16. Anonymous says:

    Sorry la.. aku mmg tak terpedaya ngn bnda2 mcm ni. Tayang vid bc quran, berzikir, beribadat dll…. so cheap… strategi ni da biasa da…

    3

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini