May 16th, 2011

Selaku pembaca gossip tegar di BeautifulNara, Abang Nara yakin dan percaya anda semua mengikuti perkembangan terdahulu, semasa dan terkini cerita-cerita hiburan di Malaysia. Jadi hari ini Abang Nara nak main kuiz sikit dengan anda semua. Cuba korang teka apakah persamaan 3 penyanyi di bawah ini.

1. Jaclyn Victor yang vokalnya tinggi melangit

dentyne

2. Mawi yang maintain handsome walaupun botak sepanjang masa

dentyne

3. Adira AF yang masa nyanyi pun comel lote

dentyne

Mereka bertiga ini merupakan produk keluaran program reality seperti Akademi Fantasia dan One In A Million. Ketiga-tiganya merupakan juara bagi pertandingan masing-masing. Pada pendapat anda apakah rahsia utama kejayaan mereka? Jawapannya ialah:-

S.E.L.F C.O.N.F.I.D.E.N.C.E

Yes, sememangnya self confidence atau dalam bahasa bakunya keyakinan diri sangat penting di dalam apa jua pertandingan yang kita ceburi. Ada tak antara korang nie yang memang confidence betul confirm akan jadi juara kalau join Mentor ataupun AF ? Abang Nara yakin ramai di luar sana yang ada suara hebat-hebat cuma tak ada kesempatan nak pergi audition. Tapi jangan risau sebab kini sudah ada….

dentyne

Inilah peluang anda semua untuk menjadi Sensasi Internet Terkini dengan Dentyne Terrar-Oke. Korang semua mesti kenal Yuna dan Zee Avi kan? Sebelum menjadi popular seperti sekarang, Zee Avi dan Yuna kedua-duanya menggunakan platform Youtube untuk menunjukkan bakat mereka. Kini anda juga boleh menjadi menjadi the next Yuna atau the new Zee Avi bersama dengan Dentyne Terrar-Oke ini.

dentyne

Ada 2 cara untuk anda semua join Dentyne Terrar-Oke ini. Namun begitu, perkara yang paling penting sudah tentu ialah anda wajib LIKE Facebook Dentyne sebab semua info yang berkaitan ada kat sana. Kalau anda jenis memang tak sibuk, anda boleh pergi ke live audition yang sudah bermula sekarang. Kalau anda jenis memang malam je baru ada kat rumah, jangan risau sebab anda boleh rakamkan video nyanyian anda dan upload ke Facebook Dentyne Terra- Oke.

dentyne

Cara nak berTerra-Oke secara online ini tersangatlah mudahnya eh. Lepas dah masuk Facebook Denytne, korang cuma perlu create akaun Youtube sendiri. Pastu rakam nyanyian korang yang ala-ala Justin Bieber tue dan upload ke akaun Youtube tadi. TAPI pastikan tiada muzik mengiringi anda semasa nyanyian. Semuanya harus dibuat secara ACAPELA. No gitar, no piano, no katak puru mengiringi anda tau.

5 Peserta final : iPhone 4 dengan RM300 talk time
Hadiah utama : RM15,000 tunai
Hadiah kedua: RM 7,000 tunai
Hadiah ketiga: RM 3,000 tunai
2 hadiah saguhati: RM1,000 tunai

Mesti korang blank kan kenapa tetiba Abang Nara letak hadiah-hadiah yang boleh dimenangi secara tiba-tiba di atas. Sebabnya Abang Nara nak korang rambang mata dan bersemangat sikit untuk join contest Dentyne Terra-Oke ini. RM15 ribu ringgit tue wei. Hantaran kahwin Abang Nara pun tak semahal tue. Boleh buat down payment kereta Honda Accord tue.

Tapi tak kiralah korang pergi live audition atau online audition, yang penting dalam diri tue perlu ada C.O.N.F.I.D.E.N.C.E. Jangan malu-malu, jangan segan-segan. Jom join audition ini beramai-ramai untuk bersama-sama “Refresh Your Confidence” dengan Denytne. Tunjukkan bakat terpendam ber “Dentyne Terra-Oke “ anda sebelum tarikh tutup penyertaan 30 May 2011 ini. Cepat sekarang jugak ke Facebook Denytne untuk peluang anda menjadi Sensasi Internet Terkini.


Comments are closed.

Loading...