Written by Bella | March 29th, 2018

Setiap perkara tentang Neelofa pasti akan mendapat kritikan ramai, belum lagi reda dengan isu pelancaran tudungnya di Zouk, beliau sekali lagi dikecam netizen gara-gara fesyen pelik berbaju belang dan berseluar longgar yang sangat tidak kena dengan beliau.

Turut menggayakan turban bersama dengan topi, imej Neelofa sebenarnya tidak begitu sesuai sebagai seorang wanita muslimah.

Ramai yang berpendapat Neelofa “try hard” untuk tampil dengan sesuatu yang unik tetapi hasilnya tidaklah begitu memukau.

Sejujurnya, Neelofa mempunyai tahap keyakinan diri yang tinggi untuk menggayakan sesuatu yang berbeza meskipun sedar ia akan menjadi bualan ramai. Cuma, beliau perlu pilih apa yang sesuai buat dirinya agar tidak kelihatan pelik.

201 responses to Pelik Dah Macam Banduan – Fesyen Neelofa Sekali Lagi Dikritik Netizen

  1. anti sosial says:

    euwwwwwwww kemaruk. berfesyen inilah kejadian nya..hajah zouk yawwww

    89

    -1
  2. Yana says:

    Saje je,, dia nak jadi orang pertama buat benda yang pelik2 la tu.. sebelum ni zouk, skrg fesyen lepas keluar penjara

    15

    0
  3. Anonymous says:

    lopa, baik kau duk dalam rumah, kunci pintu, campak hanfon kt luar. jangan keluar rumah. kau buat apa pun org dah tak suka.

    33

    0
  4. huhu says:

    eeuuuwwwww…

    7

    0
  5. mel says:

    dia ni try hard sgt la dlm berfesyen.tak nampak mahal apa dia pakai walaupon apa yg dia pki mmg mahal.tolonglaaaa lopa..merata gambo kau pakai baju ntah apa-apa.kaya kot.cuba la hire someone yang tau cara berfesyen.buruk sangat laaa cr kau berfesyen..semua benda kau nak letak kat badan.berlapis-lapis.meleret-leret.

    tapi dia ni pakai shirt dengan sluo jeans pon tetap tak nampak lawo.canno!aku prefer vivy dari dia ni..(jenis size2 petite).

    31

    0
  6. azreen says:

    ok aper..longgar..x ketat..takde terbonjol sana sni…okla tu…lawa je. Haters will always be haters..

    2

    34
  7. Anonymous says:

    apa kebenda kau bertopi berturtle neck sluar macam tu ni hoiiiii..adoiyaiiii…kau ni mangsa fesyen betol la lopa.

    13

    0
  8. selotak says:

    tak tau la..apa tak kena dgn minah ni.. makin lama makin meraban.. sejak fattah khawin dia try to hard utk menonjol lebih.. rasanya nak minta perhatian kut..

    36

    0
  9. Anonymous says:

    lahai..mana la cerita shila amzah ni

    6

    0
  10. Gorges says:

    Ni fesyen tomboy?

    2

    0
  11. Kesiannyaaaaaa says:

    Walhasil apa pon lofa buat semua tak betul lah. Haters ni tunggu jer nak bash lofa.

    -1

    15
  12. Wekkkkkkk says:

    Ewww…buruk.
    gaya apa shj yg ko pkai…mmg buruk di mata aku.

    14

    0
  13. Gorges says:

    Dulu ko bertudung labuh. Lepas tu tudung kian singkat dan tak cover dada. Now berturban dan pakai cap pulak macam tomboy! What are you up to? Fashionwise, Where are you heading to? Kalau nak bertudung tu tudung la betul2.

    36

    0
  14. bunga lalang says:

    still amateur in fashion…but she tried

    3

    0
  15. kenyataan says:

    dh terbalik ada org tu dulu dihina caci macam2 tpi skrg tngk cara berpakaian sopan sgt wlau tdk bertudung yg hajah zouk ni dulu2 bukan main buat penghijrahaan dgn tangis bagai skrg tngk mcmana dia memalukan kaum wanita muslimah dgn pakaian yg ntah fesyen apa2 tudung pun dh semakin menghilang klau hati tu membuak2 nk buka tudung dan berfesyen bagai buka je lh tudung mcm adik dia kn yg hot2 chicken shit so jgn hipokrit tngk uqasha dia tk hipokrit bila nk buka tudung pun..maaf yea bkn menggalakan ke arah yg tdk baik tpi perilaku dia sndri mencerminkan betapa buruk dan busuk perangai dia terutamanya mempermainkan agama..renung2kn lh wahai peminat2 fanatik Lopak tolong sedarkan idola pujaan bidadari kamu ni untuk balik ke pangkal jalan..

    0

    0
  16. Malisa says:

    Ok je pun

    1

    13
  17. Gorges says:

    fesyen pakai cap ni ala Presiden Korea Utara Kim Jong un atau banduan lolos penjara

    20

    0
  18. Anonymous says:

    look short pebenda mmg dia short aka katik pun…bab kata fasha dahlah pendek akal pun pendek!….tapi inilah retis kebanggaan nara…bini dia pun dah pakai serkup je…dasar kelantan!

    22

    0
  19. Anonymous says:

    Konon2 nak nmpk macam fazura kot, tpi dah jadi macam badut…tak boleh challenge ngan fazura klu bab berfesyen….

    39

    0
    • barukuarpenjara says:

      Fazura pakai tshirt, selipar jepun sambil bawa pisang mcm hand bag pun still anggun.. lopa ni haku tak tau la.. tapi ada hati nak cari pasal..

      19

      1
    • anon says:

      kan …fazura pakai tshir bodoh2 pun nampak lawa…dgn selipar biasa pun nampk kemas je …mmg semua dia pakai nmpk cantik dah mahal .
      si lofake ni kena sumpah apa ntah semua dia pakai mmg nmpk comot sgt kat badan dia ..hahahahahah

      21

      0
    • Wan Pok says:

      Nak benci org jgn smpai lupa kebaikknnya, nak puku org jgn lupa kelemahannya..berpada2lh

      0

      11
  20. nak tau jer says:

    sajer tanya..ade pakai tasbih jari tak..tanya jer..#fanatiklopakjgnkecamik#.

    24

    0
  21. Anonymous says:

    MANA ARTIKEL SHILA amzah DALAM LIST FORBES 30 UNDER 30? INGAT HEBAT SSANGAT?/ ADA LAGI LEBIH HEBAT..;LOL…KE XDAPAT TERIMA KENYATAAN YANG ORANG LAIN BOLEH BERJAYA?

    3

    0
    • Anonymous says:

      BNara kena sound dulu sebab siarkan artikel x betul pasal Shila Amzah. Atas permintaan bapa Shila sendiri supaya x disiarkn oleh BN ni..

      7

      0
      • Anonymous says:

        baguslahh..terlalu banyak rezeki sumber fitnah laga kan orang..tula jadi bila masuk jadi darah daging..bini terus berani guna turban..sedangkan kena tutup dada..kalau dia takut perintah Allah..mak ai..tak berani dia pakai turban,..

        0

        0
  22. AkuDahBosan says:

    Ala makin lama makin bosanlah blog ko Nara. Cerita Lofa , Fattzura. Tak membina minda lah blog ko ni Nara. Pastu makcik PakCik Bawang mengutuk mengeji bergaduh tegakkan artis masing. Menambahkan dosa. Pastu dapur tak berasap anak dgn laki sat lg blk nak mkn.

    9

    0
  23. takeloknipu says:

    Dulu aku salute la lofa ni sebb dia berhijab tutup aurat semua.Tapi lepas satu2 hal dia buat, aku hilang respek kat dia ni.Fesyen pun tah ape2 skg.macam mangsa fesyen pun ada aku tgk..Perangai pun bukan main lagi dok kutuk2 fazura dgn fattah..dah dah ler hajah oii..drg tak kacau engkau pun.kau je mcm nampak tak leh nak move on…kau ckp jer dh redha & move on , tapi dlm hati kau tu tak pun..busuk je kat org…

    Cukup2 lah lofa…bawak2 la sedar diri..jgn riak dgn kedudukan kau sekarang.jgn riak dgn ape kau ada…satu hari Allah tarik nikmat kau tu baru tau…humble pliz!

    17

    0
  24. melati says:

    ni last saya komen kt Nara..!!!! Shila Amzah maner??? Balik2 si kimak Neelofa ni…….!!!! byeeeee byeeee Boring dh Nara niii

    6

    1
    • Anonymous says:

      Woii Melati ko x phm ke dulu Nara pernah kena sound dgn Shila Amzah dan bapak dia. So skg ni Nara dah x nak update psl Shila Amzah lg. Baca lah woiii lenkali. Ko syg lah Rotikayap tu up

      0

      0
    • Anonymous says:

      Atas permintaan bapa Shila Amzah sendiri yg meminta Nara tidak menyiarkan gosip SA yg mana dulu Nara ditegur Pak ND Lala sebab artikle yg tidak benar. Jadi…gosip SA tak ade…

      6

      0
  25. tak paham says:

    tapi yg pelik ramai lagi likes dia dlm IG,boleh dikatakan retis yg byk likes,tapi setakat ni dato ct sbb itu pon semenjak ada baby…kalau tak dia kot…selain yusof iskandar.Setiap kali up status dlm ig mmg ramai yg likes…tapi bila baca komen dlm fb atau lain2 ramai kondem pulak.

    7

    0
  26. Anonymous says:

    Dah mcm stail iqram dinzly pula lopa skrg ni…hahahaha..mcm org gila…

    7

    0
  27. Anonymous says:

    buruk la..
    pleaseee :(

    7

    1
  28. Anonymous says:

    makin hari makin kelakor hajjah zouk kita ni….

    11

    0
  29. makfathiya says:

    cantik ouiiiiiiiiiiiiiiiiii dia cuma mendada tunjuk asset oklah,,,,,bukannya buka seluar pun kira oklah…mati esuk sure lopak berlumut ni cantik pakai kain kapan gitu………..sweet amat!!!!

    0

    1
  30. fashionable says:

    kesian lofa, semua org kagum dgn natural beauty fazura. pakai apa pun fazura nampak on point. mungkin itu sbb lofa cemburu.. dan try soooo hard nak nampak cantik, dan resultnya jadi mcm nie.. pakai seluar mcm tu sbb dia ingat dia long leg, kalau lofa seorang yg fashionable, dia tak nak pakai mcm ni.. nampak makin pendek. cuba tengok fazura dressing, walau tshirt lusuh sekali pun, kalau fazura yg pakai tshirt tuuu akan nampak mahal dan berjenama mewah wlpn hanya tshirt biasa. vivy lagi fashionable dari dia, wlpn bertudung. tak pernah tengok vivy jadi mangsa feshion.

    27

    0
  31. Anonymous says:

    kenapa ya aku terbayangkan Charlie Chaplin?

    10

    0
  32. Anonymous says:

    omaigad….horrible.

    6

    0
  33. Siti Kassem says:

    kesian pada fans dia.
    hari2 diketawakan…

    18

    0
  34. Anonymous says:

    Girl, please buckle up. This is just horrid.

    10

    0
  35. BAWANG HANGIT says:

    PINJAM SELUAR ABAM KE TU?

    12

    0
  36. Anonymous says:

    macam orang dah tak betul fashion ko ni? eeeee….please lah babe.

    3

    1
  37. PITY HER says:

    SATU MALAYSIA KETAWA!!!

    14

    0
  38. Anonymous says:

    RIP.. Fashion.

    8

    0
  39. opah kelantan says:

    tergamak team dia buat kat dia. kesian digelak orag awam.

    12

    0
  40. lallalalaaaaa says:

    ala korang nie.. kan dah nak dekat anugerah meletops nieh.. mcm2 la yg lopak ni buat tuk naikkan rating dia. korang gak yg vote dia menang meletops nanti. tak gitu??

    5

    1
  41. Anonymous says:

    Org klo da mmg asal nya brbogel,brubah pkai baju,berbogel gak akhirnya..kita bukan xprnh tgok dia pkai lagi truk sebelom ni..semoga allah bukakan pintu hati dia tuk berubah suatu hari nnti..

    5

    0
  42. Anonymous says:

    Lucu dehh

    2

    0
  43. the truth says:

    paling aku terkilan……lipat seluar tu.

    2

    0
  44. Anonymous says:

    Bukti baju branded bukan penentu…Dior kot ni.
    Lagi melucukan adalah…

    12

    0
  45. Anonymous says:

    Mangsa fesyen 2018… sedih tengok.

    7

    0
  46. Anonymous says:

    Alahai lofa, dulu mase mula2 keluarkan tudung naelofar tu pakai baju siap dgn blazer coat or jacket simple tu semua nampak lawa je, tapi sejak dua menjak jadi duta sane sini ni makin jadi fashion victim pulak dah, seluar tu paling x sesuai sbb u ketot. still mcmane nak dapat pujian effortless beauty ni? hahaha

    2

    0
  47. Peace says:

    Salute dgn fan lofa still puji walaupon lofa jdi mngsa fesyen ni bru betul sokong mbwa rebah..klau btul sayang lofa support dia mnjdi yg lbih baik bkn mnjdi bahan tawa netizen

    4

    0
  48. elle says:

    ni fashion zebra mane lah lofa amek wat inspiration ni? kate dior tapi ape kes buruk benor lofa pakai? sudah2 laa tu lofa, kitorg da x larat nak kecam ko lagi tolong laa jgn wat bende merapu oii, ni baru bulan 3, nak tunggu smpai ujung taun ntah berapa bakul kecaman ko dapat.

    3

    0
  49. hj zouk says:

    ko buat la apapun hjh zouk..org kalo da menyampah ko buat baik pun nampak sampah..
    sian ko kan..
    sudah jatuh ditimpa tangga terpijak tahi kena kat muka terasa pula sesuap dua

    7

    0
  50. anon says:

    mcm hantu jepun hilang anak
    ohh lofake
    apa yang cuba utk kau tunjukkan ?
    utk siapa ?
    sbb si ketot ni pakai apa pun mmg nampk TAK CANTIK di padan …
    dgn makeup yg comot macam tu
    kau dah kenapa lofake ???
    muahkakakakakka

    7

    0
  51. honey says:

    tau la sejak seminggu dua ni org asik cita pasal siti aafiah tp x perlu la smpai terdesak mcm ni. makin byk duit mkin teruk pesennya

    2

    0
  52. Zouk says:

    Ok this is undeniably ugly

    16

    0
  53. Anonymous says:

    nak lawan fazura dan fattah amin utk fesyen meletop tu.

    8

    0
  54. UNDI SEKARANG says:

    PILIHAN AKAK ANUGERAH MELETOP

    PELAKON- SITI NOORDIANA
    FASHION- FAZURA

    6

    0
  55. Anonymous says:

    Penunggang agama ni dah lama aku boikot sejak peluk2 Zul. Macam apa je perangai…

    20

    0
  56. Anonymous says:

    Tu namanya fesyen..X semestinya cantik..pernah nmpk ank najib najwa pakai t-shirt gini gaya lengan pendek dkt putrajaya..
    Lofa pakai ok lg lh tu..X leh bygkn makcik bawang yg sarung t-shirt tu..bulat dh mcm bawang zebra..

    1

    4
  57. Anonymous says:

    ketot xpyh la buat mcm ni. nmpk lucu.. lagipun you berhijab…xsesuai langsung!

    2

    0
  58. Anonymous says:

    She looks quite tragic. Thats all I have to say!!

    12

    0
  59. Anonymous says:

    Kalau ada anugerah Fashion Paling Terburuk… ni lah pemenangnya!

    13

    0
  60. Anonymous says:

    Mcm kim*k !!!

    6

    0
  61. Anonymous says:

    Fazura is just laughing while eating popcorn this week. I’m sure…

    14

    0
    • Junne says:

      The past few months actually . fazura got all the positives n good vibes … Fabulous Fazz …. Trendy sweet loveable .

      5

      1
    • Anonymous says:

      I dont think Faz cares. I mean c’mon guys, Faz has nothing to prove anything. 2x best actress. Dont insult her like that especially with Anugerah MeleTOP.

      17

      0
  62. Sad Era For Muslimah says:

    A victim of religious exploitation and fashion blunder!

    11

    0
  63. Ashraf says:

    Semoga terbakor di neraka!

    10

    2
  64. Ucapkan.. Nauzubillah Min Zalik says:

    M U N A F I K …

    8

    0
  65. Anonymous says:

    astafirullahaladzimmmmmmmm…why like that?

    4

    0
  66. Anonymous says:

    esok minta maaf then pegang tasbih kat jari.. netizen puji balik. huhuhu

    12

    0
  67. Suri says:

    Must be embarrassing to be her fans these days. Im speechless ‘cause she is willing to downgrade herself for something comical like this.

    She is getting out of touch with a reality and I feel sorry for this woman.

    19

    0
  68. Dajjal says:

    Bagus tu, Fa! Buang tudung tu je. Menyemak aje. Ikut kataku!

    2

    3
  69. Devil says:

    Wow! Good for you girl. Fantastic..finally. Next throw your hijab!

    1

    2
  70. Anonymous says:

    look ugly.. dh gemok muka dulang penuh jer tgk.. mungkin selama ni nara duk up gmbr lama.. tgk gmbr latest obviously nmpk keling mungkin faktor umur makin tua kot..

    7

    0
  71. Anonymous says:

    Lebih seram dari Hantu Kebaya Merah !!!

    3

    0
  72. Anonymous says:

    Kenapa ek apabila tgk rncgn meletop aku mcm meluat tgk muka lopak ni.. mcm xbest jer.. aku lbh excited klu tgk pengganti lopak ni.. ker aku sorg jer yg perasan..

    8

    0
    • Anonymous says:

      sebab nama dia dah busuk… pastu berlagak. ingat tak dia ckp “i dont care” waktu kantoi masuk zouk?

      4

      0
  73. Hantu Kebaya Merah says:

    aku pun dah give dgn hajjah ni…menyedihkan.

    3

    0
  74. Bawang Besar says:

    org lain pakai mmg nampak cantik dan awesome
    tapi si ketot yg perasan lawa ni mmg semua dia pakai tak namk cantik
    tak tahu lah dia ni kena sumpahan apa
    huhauahauhauahauuah
    ni bukan tentera cina lagi
    ni dah macam hantu jepun kakah muahkakakakakka
    sian lofake !

    5

    0
  75. Anonymous says:

    keturunan bajet lawa, abg ipar bajet taiko. bila hal org lain sebuk membawang. bila kene fmly sendiri senyap menyorok dlm gua agaknye.. lopak tuh jual tudong, knp adik2 lain x pakai , si nabila tuh kan ke NH director jugak… euwwww, asal x pakai tudung awak jual… nampak sgt gunakan lopak je sebab nk jual tudung. pakai tudung sbb biz ke hajah oiii. lopak kan selebriti yg berlakon kayu, tapi fans ramai… zaman skrg org suka tgok kayu berlakon….

    6

    0
    • Lola says:

      I can’t stand Sharnaaz. Bajet gangster la semua orang dia nak bash, sekar mention pasal Kevin Hari tu kena bash balik, padan muka. Takut lettew nak tegur bini sendiri kang allowance kena potong. Berlakon pun suam suam kuku. I hate this family.

      2

      0
  76. Kiah says:

    Adehhh…. Tak habis lg ke?? Drama slot akasia tv3 tu pun dah hbs tukar cita lain tau Lopak. Sudah2 lah tu cari perhatian..

    10

    0
  77. Anonymous says:

    lawa sgt fazura pakai kebaya lg hot cun sgt natural beauty fazura nie sopan je org nya..simple bukan cam ko hawau attention seekers!

    4

    0
  78. mak cik bawang says:

    oiii lopaa.. ko ngt ko tu ain edruce kee.. ain x pe lah.. mmg cutting model.. ko tu kemetottttt.. muke, badan ko bukan jnis model.

    3

    0
  79. anoy says:

    lantak dia lah nk pakai apa….kalau tak pakai apa apa lagi baik…

    3

    -3
  80. spy retis says:

    apa lagi yg dia nk fokuskn kalu x benda2 mcm ni? lakonan kayu..pengacaraan sendu. buat la benda pelik raih perhatian…yg x relevan dgn industri.

    11

    0
  81. Zzz says:

    sian nyer hajjah

    1

    0
  82. Anonymous says:

    Shitty attitude, shitty acting, shitty fashion by a shitty Muslim!

    9

    0
  83. Anonymous says:

    Just coz u took this straight from the runway doesn’t make u look as good. Get ur body measurement right…get some fashion sense… do research… hire a good stylist… Ohhh and buy some new mirrors…

    13

    0
  84. El says:

    Rajanya selekeh

    0

    0
  85. El says:

    Ratu selekeh

    2

    0
  86. Yekeni says:

    Since she likes to copy people so much, and with the recent copy of befaz, she should also just copy faz’s fashion … and be faz…. haha

    4

    0
  87. mak cute says:

    serius mmg cm dlm citer bettlejuice tu…meroyan skrg dengan fesyen ntah apa2…ni pun fans dia x nmpk…still nak backup…sib x kawin dgn fattah klo x jenuh dpt bini mental cm hjh lopak ni…sian g hj…balik2 camni gak…

    1

    0
  88. Ajah Lopak says:

    hang tu dah la katik lofa oii.. sluaq tu lupa ka nk p hantak alter.. awaitnya pi lipat.. org yg bukan fashion designer pun nampak tang mana peliknya…hang sekeluarga jgn duk perasan nk jadik kim kardashian malaysia sgt lah. Sblm ni style baju terlondeh..rimass aiik, mak aku pun pandai kata tak boleh elok2 ka pakai baju tu..

    0

    0
  89. Anonymous says:

    Kelantan dgn seluar bundle berpisah tiada.

    3

    0
  90. Didi says:

    Biasa la.lofa…bab fesyen mmng fail..mmng tak blh lwn fazura.ngn adik dia si little m.khan ti pun out fesyen.klu adk nya tu kakaknya fazura mesti pndai fesyen.klu tak tak da la si.lopa tak pkai la bj power ranger pink ms anugerah meletoo hr tu

    1

    0
  91. Bawang goreng says:

    Yang komen atas ni sume budget2 fashionista. LOL!
    Bawanggggggg betul korang ek.

    0

    3
    • Anonymous says:

      org atas tu kupas bawang.. yg ko tu bawang goreng kan… dah reality fesyen lofa buruk2.. dh lah pendek lupa nk alter seluar…shame to Dior.. branded stuff look bundle fesyen on her

      1

      0
    • anon says:

      ni bukan komen kerana bawang ke
      dah mmg fesyen dia pakai mmg buruk utk di lihat
      kalau dia tu bukan retis x delah kami nak komen
      dah dia minta di komen
      yg kau ni macam bawang busuk kenapa ?
      sukahati lah org nak komen

      0

      0
  92. Anynomous says:

    Beautiful Nara ni bile org pakai yang longgar dikutuk..yg free hair & ketat puji lawa

    1

    0
  93. emak says:

    lopa pakai ketat, korang puji. bila pakai longgar, macam2 keji. ni tau tak apa yg di komen ni. ntah apa2 la netizen.

    1

    0

Leave a Comment

Optional