Written by AbangNara | September 11th, 2015

Umie Aida adalah salah seorang pelakon yang cukup hebat di mata Abang Nara. Hampir kesemua filem atau drama lakonannya menjadi dan meninggalkan impak yang cukup besar. Secara jujur, Abang Nara agak kecewa apabila filem Dukun lakonan Umie Aida yang membawakan watak Mona Fandey diharamkan tayangannya. Tengok trailer pun nampak betapa ‘real’ lakonan Umie Aida.
umie aida

Selaku seorang pelakon senior dan otai, Umie Aida mempunyai nasihat yang cukup berguna buat pelakon-pelakon generasi baharu. Malah Umie Aida juga sempat meluahkan rasa kecewanya dengan mutu drama yang dihasilkan masa kini. Jalan cerita sentiasa sama, hanya pelakon yang sahaja yang ditukar. Kata Umie Aida:-

Saya mengharapkan pelakon generasi kini mementingkan soal kualiti lakonan dan bukan sekadar mengejar populariti. Jika dulu, kami akan mengambil masa lama untuk sesi ‘script reading’ serta mendalami watak masing-masing. Apabila kualiti lakonan dititik beratkan, maka kita akan dingati sampai bila-bila dan dihargai sebaik-baiknya.

Apabila sudah memasuki bidang ini adalah menjadi tanggungjawab setiap pelakon melakukan yang terbaik untuk pengarah dan penonton. Itulah yang saya amalkan dari dulu hingga sekarang.

Acuan jalan cerita lebih kurang sama saja dan yang berbeza adalah pelakon.

umie aida

Ada betulnya kata Umie Aida itu kan? Pelakon sekarang walaupun popular, tetapi boleh dikira dengan jari mereka yang benar-benar berkualiti. Bab drama itu jangan ceritalah. Memang semua sama je jalan cerita. Kahwin paksa, bini tak suka laki, anak orang kaya dan sebagainya. Sekali sekala adalah drama macam Mok Cun lakonan Umie Aida baru-baru ini yang begitu berbeza. Yang lain, semua lebih kurang. Tak gitu? Lagi beberapa gambar Umie Aida dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

umie aida

P.S: Digi dan iflix telah bergabung untuk memberikan pengguna Digi lebih kepuasan dalam menonton ribuan jam filem, drama dan kartun menerusi applikasi yang sedang hangat di pasaran ini. Pengguna Digi bakal mendapat langganan percuma selama 60 hari. Kalau nak sambung lepas itu, boleh bayar menerusi bil ataupun prepaid Digi anda. Sangat mudah. Maklumat lanjut layari http://digi.iflix.com.

umie aida

umie aida
umie aidav
umie aida
umie aida
umie aida
umie aida
umie aida

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

10 responses to Pelakon Sekarang Perlu Pentingkan Kualiti, Bukan Sekadar Kejar Populariti – Umie Aida

  1. nok gebuzzz says:

    betul tu..sokong umie 200%,pelakon ke baik penyanyi ke semua nak glamour jer

    0

    0
  2. tudung kelabu says:

    Suka tengok dia berlakon dengan Erma Fatima dalam citer Mok Cun kat TV3 tu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      uolss perasan tak adik umie aida, si Betty Rahmad yg berlakon citer mok cun dengan Nora Danish.. menjadi sgt si Betty ni bawa watak jahat.. sampai skrg sy ingat tau.. benci sgt tengok watak dia dlm citer tu. hik2.. tp heran la apsal plak si tasha shila yg tahap lakonan biasa2 sgt tu lebih femes.. padahal Betty Rahmad is much better than tasha shilla.. Betty is charismatic in her acting.. real sgt bawa watak..

      0

      0
      • Anonymous says:

        eh adik umie aida ke? o.. baru tahu. jrg sgt kot dia kluar televisen. tp mmg best lakonan dia dlm mok cun.

        0

        0
  3. Mok cun says:

    Itu mmg betul. Nak dibanding kan dulu & skrang teramat lah jauh bezanya.. Pelakon dulu ‘feel’ nya lain, skrang punya pelakon ‘feel’ utk penonton rasa pun susah.. Tak semua tak bagus, mgkin krna social media yg ada skrang ni menyebabkan pelakon zmn skrang lebih popular. Itu pun harus diberi consideration juga.
    Tapi kalau kita semua prasan, zmn skrg ada beberapa pelakon yg lakonan nya bagus tapi kurg popular cth : syafie naswip, siti elizad, ramona zamzam, nadia nissa ….. Rasanya dia org ni pun tak kisah dgn exposure sgt sbb pandai berlakon janji ada job n time keje buat betul2.
    Lain dgn yg betul2 famous mcm emma maembong, ayda jebat n beberapa lagi yg lakonan tak la hebat mana tapi pandai atur strategi utk exposure mungkin..
    Just my 2 cents.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    zeenat manisah

    0

    0
  5. anon says:

    aku serious suka tgok umie aida berlakon citer amara batrisya kat tv3 tu, serious menjadi lakonan dia. mmg kecewa cerita dukun dia xdpt disiarkn sbb trailer dia mmg best. bagi aku umie aida ni antara pelakon yg serious dgn lakonan dia. dlm amara batrisya tu dia berlakon bipolar mmg menjadi

    0

    0
  6. Embun Fans says:

    Betul tu!!

    Dalam banyak2 pelakon wanita terbaik FFM… aku paling salute watak Embun yang dia bawak. Sangat berat, ok.. Tapi lakonan dia, mantop!

    Umi memang kellaassss!!!

    0

    0
  7. phuiii says:

    mok cun mcm crita nk sgt buat lawak tp xsdar dh tua.xpayah la buang masa buat crita mcm tu bajet lawak.buang ms la ko ngan kakak ko tu

    0

    0
  8. kecoh lu says:

    woi..penting sgt ke belakon ni?? kecoh je

    0

    0